Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Posted: 14 Jul 2011 05:10 AM PDT

14/7, Θέατρο Λυκαβηττού

Οι «Thievery Corporation» δίνουν συναυλία με βασικό κορμό το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «Culture of Fear». Το αχτύπητο δίδυμο των Rob Garza και Eric Hilton, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, σκοπεύει να δώσει ένα φαντασμαγορικό σόου στο οποίο συνδυάζονται ήχος, εικόνας και visual art. Μοιράζονται τη σκηνή με 14 μουσικούς και τραγουδίστριες υψηλών φωνητικών ικανοτήτων και επιδίδονται σε βραζιλιάνικη μπόσα νόβα, τζαμαϊκανή ρέγκε και μελω...

«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ»

Posted: 13 Jul 2011 10:45 AM PDT

Του Δημήτρη Μυ

«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ» σημείωσε  ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, μία ημέρα μετά την σύνοδο του Eurogroup. Με τον τρόπο αυτό Ελληνας υπουργός σκιαγράφησε τη μάχη- γιγάντων— στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γ.  Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπ...

«Ενίσχυση»

Posted: 13 Jul 2011 10:40 AM PDT

Τον πρώτο σκόρερ της Β' Εθνικής της Ισπανίας σκοπεύει να πάρει ο Παναθηναϊκός για να αντικαταστήσει τον Σισέ. Πέραν του ρίσκου, υπάρχει και η διαφορά στο όνομα και στο «γκελ» που κάνει στον κόσμο. Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πουλάνε τα εισιτήρια διαρκείας.

G.B.P.

 

O νότος υπό κατάρρευση

Posted: 13 Jul 2011 10:30 AM PDT

Της Μιχαλούς

Τα ψέματα φαίνεται που παίρνουν τέλος  αφορούν  την ενδεχόμενη  χρεοκοπία της Ελλάδος αλλά και την πιθανή αποσταθεροποίηση της Ιταλίας.

Αποκαλύφθηκε  στο τραπέζι και επίσημα η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδος με βάση τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ολλανδίας ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας σκέπτονται και την πρόταση της Commertzbank που έχει προτείνει 30% haircut στο ελληνικό χρέος.

Το πράσινο φως άναψε από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ιταλίας ...

Υποβάθμιση της Ελλάδας από τoν οίκο Fitch

Posted: 13 Jul 2011 10:24 AM PDT

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από «Β+» σε «CCC».

Παράλληλα, ο οίκος υποβάθμισε και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στο «C» από «B», ενώ γνωστοποίησε ότι αφαιρεί από το καθεστώς επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την απουσία ενός νέου, πλήρως χρηματοδοτούμενου και αξιόπιστου προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σε συν...

Δραματική αύξηση στο επίδομα ανεργίας!

Posted: 13 Jul 2011 10:05 AM PDT

Γενναία αύξηση για το επίδομα ανεργίας από την 1η Ιουλίου, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων.

Το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ από 18,17 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Με δυσεπίλυτους μαθηματικούς υπολογισμούς λοιπόν, το μηνιαίο επίδομα που θα απολαμβάνουν οι προνομιούχοι διαμορφώνεται στα 461,5 ευρώ, από τα μόλις 454,25 ευρώ που ήταν πριν.

Σε μια περίοδο δραματικών περικοπών, το κράτος στηρίζει έμπρακτα τους ανέργους, αποδεικνύοντας πως βα...

Σαμαράς: Απαγορεύεται η λέξη χρεοκοπία

Posted: 13 Jul 2011 10:01 AM PDT

Λέξη για χρεοκοπία δε θέλει να ακούει ο Α. Σαμαράς, όπως επεσήμανε στην ομιλία του στη Σύνοδο της Π.Ε. της ΝΔ. «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας», είπε και συμπλήρωσε πως «η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Και αυτό ισχύει σε όλες τις εκδοχές της, και στην αγγλική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι η χρεοκοπία αναφέρεται από όσους θέλουν να κερδίσουν από την καταστροφή της χώρας. «Τώρα που το λέει ο αντιπρόεδρός του, τι έχει να ...

Βαρύ το κατηγορητήριο

Posted: 13 Jul 2011 09:32 AM PDT

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης συνέταξε τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου, του Ολυμπιακού Βόλου, του Γιάννη Παπακώστα και της Καβάλας. Την αποκάλυψη έκανε το www.sport-fm.gr και το κατηγορητήριο τόσο για τον Αχιλλέα Μπέο, όσο και για τον Γιάννη Παπακώστα, είναι πανομοιότυπο και σοκάρει! Αναλυτικά:

«…είτε κατά μόνας είτε από κοινού με άλλους, προσέφερε, υποσχόταν και έδιδε σε αθλητές και δη ποδο...

Φανατικός

Posted: 13 Jul 2011 09:04 AM PDT

Όνειρο ζωής ήταν για τον Δημήτρη Κωσταντόπουλο να υπερασπιστεί το τέρμα της ΑΕΚ. Ο θηριώδης τερματοφύλακας ήταν από παιδί οπαδός των «κίτρινων» και πάντα ήθελε να παίξει για την ομάδα της καρδιάς του. Μετά από δεκαετή περιπλάνηση στην Αγγλία και ένα χρόνο στην Κέρκυρα, θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

G.B.P.

ΔΝΤ: Αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους

Posted: 13 Jul 2011 08:48 AM PDT

Η έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, εκφράζει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, τονίζοντας πως το χρέος θα κορυφωθεί στο 172% του ΑΕΠ το 2012, για να υποχωρήσει μέχρι το 2020 στο 130% του ΑΕΠ, αν και εφόσον οι ελληνικές αρχές εφαρμόσουν πιστά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται πως θα μεταβιβαστούν εντός του μήνα στο νεοσύστατο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, περιουσιακά στοιχεία ύψους 25 με 30 δισ ευρώ. Επίσης, προβλέπεται ...

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 14 Ιουλίου

Posted: 13 Jul 2011 08:46 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 14 Ιουλίου με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Mε τον φόβο του εισαγγελέα» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς έστησαν στο άψε σβήσε τον μηχανισμό ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και «χειροτόνησαν» αρχιερέα της εκποίησης τον Κ. Μητρόπουλο, ως τον κατάλληλο άνθρωπο στην… κατάλληλη θέση. Οι μεθοδεύσεις όμως ήδη προκαλούν το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης και προκαλούν ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Καθώς οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να λάβουν αποφάσεις για...

Δεκατρία χρόνια σπατάλης...

Posted: 13 Jul 2011 08:01 AM PDT

Προσέξτε πού πήγαιναν τα λεφτά που τώρα ψάχνουμε:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυπο­ποίησης είχε επί 13ετία ένα ιδιόκτητο υπερσύγχρονο αδιαμόρφωτο κτίριο, κενό, όπου αλώνιζαν «νυχτερίδες και αράχνες». Η νέα διοίκηση υπό τον Χρήστο Ζακολίκο το διαμόρφωσε και μετεγκατέστησε το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, εξοικονο­μώντας από ενοίκια, κοινόχρηστα και συναφή έξοδα δύο άλλων κτιρίων 440.000 ευρώ κατ' έτος. Όχι 13 χρόνια πριν, αλλά μόλις 3 αρκούσαν ώστε με την αξιοποίηση του κτιρί­ου αυτού, ο ΕΛΟΤ...

Νεκροί από εκρήξεις στο Μουμπάι

Posted: 13 Jul 2011 07:54 AM PDT

Συγκλονίζεται από διαδοχικές εκρήξεις το επιχειρηματικό κέντρο του Μουμπάι στην Ινδία. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε σημεία που συχνάζουν χιλιάδες πολίτες. Συγκεκριμένα, η μια έκρηξη σημειώθηκε στην Αγορά Ζαβέρι, η δεύτερη στην Όπερα της πόλης και η Τρίτη στο νότιο τμήμα της.

Όπως αναφέρουν ινδ...

Απέσυρε το πλάνο εξαγοράς ο Ρ. Μερντοχ

Posted: 13 Jul 2011 07:14 AM PDT

Απέσυρε την πρόταση εξαγοράς του δορυφορικού δικτύου British Sky Broadcasting , η News Corporation, εταιρία του Ρούπερτ Μέρντοχ, μετά και το κολοσσιαίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Την ίδια ώρα, επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για το σκάνδαλο ανέλαβε ο δικαστής Λίβισον, ο οποίος στοχεύει στην αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας του βρετανικού τύπου.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο της News Corporation την τρέχουσα περίοδο, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις συνολικά για...

Είναι αυτό τέχνη;

Posted: 13 Jul 2011 07:10 AM PDT

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Ο «τρομερός Ιταλός» Ρομέο Καστελούτσι και η ομάδα του Societas Raffaello Sanzio καταθέτουν τη δική τους αισθητική άποψη στο ζήτημα «Περί της έννοιας του προσώπου του Υιού του Θεού» στο Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια παράσταση τόσο ακραία ρεαλιστική που μας αναγκάζει να ξανασκεφτούμε πόση πρόκληση αντέχει η θεατρική πράξη. Πως θα αντιδρούσατε αν αυτή η σελίδα ήταν διαδραστική και σας βάζαμε μια φωτογραφία με υδαρή κόπρανα φόρα παρτίδα; Πως θα αντιδρούσατε αν ως φόντο επιλέγαμε μια...

Αγαπημένα νησιά σε όλη την Ελλάδα

Posted: 13 Jul 2011 06:58 AM PDT

Μαζί με τo «Π» κυκλοφορεί και το ένθετo Travel, το οποίο αυτή τη φορά σας ταξιδεύει στα μαγικά νησιά της Ελλάδος.

Κάθε χρόνο η νησιωτική Ελλάδα μας, καταφέρνει να κατακτά πολυάριθμους Έλληνες και ξένους επισκέπτες με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της, τους σπουδαίους αρχαιολογικούς της χώρους και τα ιστορικά μνημεία της.

Το Travel σας δίνει πληροφορίες ώστε τα βήματα σας να σας οδηγήσουν στα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα, ήρεμες θά...

Στα Τάρταρα το οικονομικό κλίμα

Posted: 13 Jul 2011 06:45 AM PDT

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, με βάση την έρευνα του ΙΟΒΕ.

Αναλυτικότερα:

Στη Βιομηχανία οι θετικές – εδώ και τέσσερις μήνες – προβλέψεις για την εξέλι­ξη της παραγωγής καθίστανται αρνητικές τον Ιούνιο, ενώ και τα αποθέματα εκτιμώ­νται ως υψηλότερα για την εποχή από περισσότερες επιχειρήσεις.

Στις Υπηρεσίες οι αρνητικές εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών περιο­ρίζονται.

Στο Λιανικό Εμπόριο, στα ίδι...

Τουρκία: Θα παγώσουν οι σχέσεις μας με την ΕΕ αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία

Posted: 13 Jul 2011 06:35 AM PDT

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, διεμήνυσε ότι «θα παγώσουν οι σχέσεις με την ΕΕ» σε περίπτωση που η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012, χωρίς να έχει προηγηθεί η επίλυση του κυπριακού.

«Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις και αναλάβει μόνη της την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012, αυτό θα σημάνει όχι μόνον ένα αδιέξοδο στο νησί, αλλά και ένα μπλοκάρισμα, ένα πάγωμα στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης»...

Κομισιόν: Αναγκαία η ενίσχυση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής

Posted: 13 Jul 2011 06:34 AM PDT

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της χώρας σε βιώσιμη τροχιά.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε, η Επιτροπή τονίζει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η Ελλάδα έχει προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο, η συνολική πρόοδος είναι πιο «περίπλοκη», λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο του δημοσίου χρέους και ...

«Προσωπικά» στη ΝΕΤ με την Έλενα Κατρίτση

Posted: 13 Jul 2011 06:18 AM PDT

Κυριακή 17 Ιουλίου  2011

Ντέμης Ρούσσος : «Δεν είμαι μπιζνεσάκιας!»

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης, Ντέμης Ρούσσος είναι προσκεκλημένος στην τελευταία για τη φετινή σεζόν εκπομπή, «Προσωπικά». Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης, έχοντας  συμπληρώσει τέσσερις δεκαετίες στο χώρο της μουσικής κι έχοντας αποσπάσει εκατοντάδες διακρίσεις, αναφέρεται στην οικονομική κρίση και στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, στη σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Μιλά για όσα έχασε και θυσίασε λόγω της κα...

Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Posted: 13 Jul 2011 06:17 AM PDT

13/7, Ηρώδειο

Διονυσίου Αεροπαγίτου, 210-3232771

Ο βιρτουόζος Ρώσος πιανίστας Ντένις Ματσούεφ συμπράττει με το παλιότερο σύνολο της χώρας του, την Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι, σε διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Βασίλι Σινάισκι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Τρίτο Κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και την Όγδοη Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ.

Συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα στο υπ. Οικονομικών

Posted: 13 Jul 2011 06:12 AM PDT

Συνάντηση για τις πολιτικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, σε ευρωπαϊκό και διεθνικό επίπεδο, είχαν σήμερα Ε. Βενιζέλος και Α. Τσίπρας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση έκανε λόγο για «εξαιρετικά κρίσιμες ημέρες», προσθέτοντας πως αποτελεί θεσμικό δικαίωμα και υποχρέωση να έχει πλήρη εικόνα από τον αρμόδιο υπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει προειδοπ...

Μόσιαλος: Έκκληση προς την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Posted: 13 Jul 2011 05:52 AM PDT

Στην αργοπορία της Ευρώπης να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει την κρίση εστίασε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ασκεί μόνο νομισματική πολιτική και να διαχειρίζεται την αγορά της χωρίς να διαθέτει εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων, όπως έχουν όλες οι οικονομικές υπερδυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οφείλει να πάρει αποφάσεις που δεν θα αντιμετωπίζουν μόνο έκτακτες κρίσεις, αλλά θα δημιουργούν ένα οικονομικό -και σε βάθος χρόνου πολι...

Άρης Ρέτσος-Το πρόσωπο που κάνει πάντα τη διαφορά

Posted: 13 Jul 2011 05:45 AM PDT

Είναι ίσως η πιο ξεχωριστή περίπτωση του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο, σκηνικό εκτόπισμα και υποκριτική αρτιότητα από τα πρώτα του κιόλας βήματα, έδειξε από πολύ νωρίς και με μεγάλη σαφήνεια ότι οι επιλογές του τον οδηγούσαν σε έναν απολύτως προσωπικό δρόμο, μακριά από την τρέχουσα αντίληψη περί τέχνης των ανθρώπων της γενιάς του. Ο μοναχικός δρόμος του Άρη Ρέτσου συνοδεύτηκε από μεγάλες στερήσεις-ακόμα και στα απαραίτητα προς το ζην-, μεγάλες δοκιμασίες και μεγάλες...

Πάρε τηλέφωνο τον κερατά…

Posted: 13 Jul 2011 05:23 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

… ή έστω στείλε του το παρακάτω κείμενο με ένα email. Επιστημονικές έρευνες και προσωπικές συνεντεύξεις βρήκαν τους 7 βασικούς λόγους που μια γυναίκα απατάει τον σύντροφό της.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η γυναίκα απατά, ο άντρας απλά μένει πιστός στη φύση του.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι απάντησαν στην έρευνα οι γυναίκες οι οποίες είχαν απατήσει τον άντρα ή τον φίλο τους.

1ος λόγος: η έλλειψη πάθους

Η 30χρονη Ζιζέλ από το Νιού Τζέρσι περιγράφει την εμπειρία ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές