Συνταγές μαγειρικής |
- ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΙΓ
- Συνταγη για Μπιφτέκια
- ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ
- Μίνι Μπαμπάδες
- Μπακλαβας
- Τσηζ κέικ εύκολο και νόστιμο
- Τυροπιτάκια της στιγμής
- Τούρτα Σοκολατίνα
- Τρουφάκια σπιτικά
- Εύκολο τιραμισού
Posted: 10 Jun 2011 04:45 AM PDT Υλικά: 2-3 πακέτα κράκερς ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 4 φακελάκια ΓΙΩΤΗΣ βανίλια ΣΤΙΓΜΗΣ γάλα όσο λένε οι οδηγίες για την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ 1 πακετάκι σαντιγί ή ζαχαροπλαστείου (πιο ωραία) ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Είναι πολύ εύκολο.... Α! πρέπει να σας πω ότι τα υλικά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ και της όρεξης σας βέβαια! Εγώ για τα παραπάνω χρησιμοποιώ ένα κανονικού μεγέθους πυρέξ. Λοιπόν, στρώνουμε τα μπισκοτάκια με σειρά και παράλληλα (για να κόβεται ωραία το γλυκάκι), αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε γάλα. Όχι πολύ, γιατί μετά μαλακώνουν και από την κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα και βάζουμε την μισή ποσότητα και από πάνω πάλι μπισκότα (πρωτότυπο ε;) και πάλι την υπόλοιπη κρέμα. Μπορούμε να έχουμε χτυπήσει την σαντιγί και να την έχουμε βάλει στην κατάψυξη μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί απλώνεται πιο εύκολα παγωμένη. Απλώνουμε λοιπόν και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και μετά θρυματίζουμε με τα χέρια μας μερικά από τα μπισκοτάκια για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Μετά από αυτό κρίνω απαραίτητο (!!!) να κοσκινίσουμε ζάχαρη άχνη από πάνω. Για 2-3 ώρες αφήστε το στην κατάψυξη. Εγώ πάντως όταν το βγάζω δεν προλαβαίνει να ξαναμπεί! |
Posted: 10 Jun 2011 04:35 AM PDT Συστατικά 750 γρ. κιμάς 2 αβγά αλάτι, πιπέρι 125 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στιμένη 2 κρεμμύδια αλεσμένα 2-4 πρέζες ρίγανη 125 γρ. αρώματα αλεσμένα όπως: καρότο, ντομάτα, πιπεριά, μαιντανό, σκόρδο, δυόσμο) λίγο λάδι |
Posted: 10 Jun 2011 04:32 AM PDT Υλικά: μισό κιλό μπάμιες 1.5-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2-3 μέτριες πατάτες (σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια) 3-4 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη 2-3 σκελίδες σκόρδου (συνθλιμμένες) μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού 1 ξυλάκι κανέλας 2 αποξηραμένα καυτερά πιπεράκια (πιπερόλια) τον χυμό 1+ λεμονιού νερό αρκετό λάδι αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις αφήνουμε με το λεμονι σε ένα μπολ για κανένα μισάωρο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτοντας έπειτα και τις μπάμπιες. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες, την κανέλα, τη ντομάτα και τα πιπερόλια. Αφήνουμε για λίγο και προσθέτουμε το νέρο, μπόλικο λάδι, αλάτι και πιπερι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και το μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό και οπωσδήποτε με φέτα. |
Posted: 10 Jun 2011 04:17 AM PDT Συστατικά 5 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ 1 μπαίηκεν 1 βανίλια ξύσμα πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 3 φλιτζάνια νερό Για το γέμισμα: Σαντιγύ |
Posted: 10 Jun 2011 04:08 AM PDT Συστατικά 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα 3 κουταλιες σουπας κανελλα σε σκονη 1 κουταλια σουπας κοφτη γαρυφαλλο σκονη 600 γραμ περιπου φρεσκο βουτυρο λυωμενο Για το σιροπι 6 κουπες ζαχαρη 1/2 κιλο γλυκοζη η αν θελετε την ιδια ποσοτητα μελιου 4 κουπες νερο τις φλουδες απο 2 λεμονια και 2 ξυλα κανελλαςΟδηγίες
Λίγα μυστικά ακόμαΠροσπαθουμε να βαζουμε τα φυλλα μας και το βουτυρο πολυ απαλα για να μη τα πιεζουμε και να γινει το γλυκο μας αφρατο. |
Posted: 10 Jun 2011 04:01 AM PDT Συστατικά 1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα 1 βούτυρο soft λίγη κανέλα 1 κουτί μόρφατ 1 κουτί ζαχαρούχο 1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια) 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους Οδηγίες
Λίγα μυστικά ακόμα Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!! |
Posted: 09 Jun 2011 03:12 PM PDT Συστατικά 125 γρ. μαργαρίνη 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνάπ 2 αυγά 1 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένα σχεδόν 1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο λίγο αλάτι |
Posted: 09 Jun 2011 03:11 PM PDT ΣυστατικάΓια το παντεσπάνι: 1 1/2 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές 2/3 φλ. φαρίνα 3 κ.σ. κακάο σκόνη 1/2 κ.γ. σόδα 3 μεγάλα αβγά χωρισμένα 3/4 φλ. ζάχαρη 1/4 κ.γ. κρεμόριο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1/4 κ.γ. αλάτιΓια την κρέμα και την επικάλυψη: 4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 950 γρ. 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο 1/4 φλ. ζάχαρη 600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη) 1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι 2 κ.γ. άρωμα βανίλιαςΓια το σιρόπι: 1/2 φλ. νερό 4 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμιΟδηγίεςΚρέμα:
Παντεσπάνι:
Σιρόπι:
Τούρτα: (Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)
|
Posted: 09 Jun 2011 03:04 PM PDT Συστατικά 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα) λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά) 1 κουτ. σούπας κακάο 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ* 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ) τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα Οδηγίες
|
Posted: 09 Jun 2011 02:59 PM PDT Συστατικά 1 πακέτο πτι μπερ 2 ermol 2 ζαχαρούχα γάλατα 1 φλιτζάνι γάλα 2 κουταλάκια νες-καφέ κακάο |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου