Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΙΓ

Posted: 10 Jun 2011 04:45 AM PDT

Υλικά: 2-3 πακέτα κράκερς ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 4 φακελάκια ΓΙΩΤΗΣ βανίλια ΣΤΙΓΜΗΣ γάλα όσο λένε οι οδηγίες για την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ 1 πακετάκι σαντιγί ή ζαχαροπλαστείου (πιο ωραία) ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Είναι πολύ εύκολο.... Α! πρέπει να σας πω ότι τα υλικά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ και της όρεξης σας βέβαια! Εγώ για τα παραπάνω χρησιμοποιώ ένα κανονικού μεγέθους πυρέξ. Λοιπόν, στρώνουμε τα μπισκοτάκια με σειρά και παράλληλα (για να κόβεται ωραία το γλυκάκι), αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε γάλα. Όχι πολύ, γιατί μετά μαλακώνουν και από την κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα και βάζουμε την μισή ποσότητα και από πάνω πάλι μπισκότα (πρωτότυπο ε;) και πάλι την υπόλοιπη κρέμα. Μπορούμε να έχουμε χτυπήσει την σαντιγί και να την έχουμε βάλει στην κατάψυξη μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί απλώνεται πιο εύκολα παγωμένη. Απλώνουμε λοιπόν και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και μετά θρυματίζουμε με τα χέρια μας μερικά από τα μπισκοτάκια για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Μετά από αυτό κρίνω απαραίτητο (!!!) να κοσκινίσουμε ζάχαρη άχνη από πάνω. Για 2-3 ώρες αφήστε το στην κατάψυξη. Εγώ πάντως όταν το βγάζω δεν προλαβαίνει να ξαναμπεί!

Συνταγη για Μπιφτέκια

Posted: 10 Jun 2011 04:35 AM PDT

Συστατικά

750 γρ. κιμάς 2 αβγά αλάτι, πιπέρι 125 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στιμένη 2 κρεμμύδια αλεσμένα 2-4 πρέζες ρίγανη 125 γρ. αρώματα αλεσμένα όπως: καρότο, ντομάτα, πιπεριά, μαιντανό, σκόρδο, δυόσμο) λίγο λάδι

Οδηγίες

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε (στη σχάρα ή στο φούρνο). Σερβίρονται ζεστά με ψιλοκομμένες φέτες κρεμμυδιού ανακατεμένες με μαιντανό.

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Posted: 10 Jun 2011 04:32 AM PDT

Υλικά: μισό κιλό μπάμιες 1.5-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2-3 μέτριες πατάτες (σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια) 3-4 ντομάτες μέτριες περασμένες από τον τρίφτη 2-3 σκελίδες σκόρδου (συνθλιμμένες) μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού 1 ξυλάκι κανέλας 2 αποξηραμένα καυτερά πιπεράκια (πιπερόλια) τον χυμό 1+ λεμονιού νερό αρκετό λάδι αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις αφήνουμε με το λεμονι σε ένα μπολ για κανένα μισάωρο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτοντας έπειτα και τις μπάμπιες. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες, την κανέλα, τη ντομάτα και τα πιπερόλια. Αφήνουμε για λίγο και προσθέτουμε το νέρο, μπόλικο λάδι, αλάτι και πιπερι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και το μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστό και οπωσδήποτε με φέτα.

Μίνι Μπαμπάδες

Posted: 10 Jun 2011 04:17 AM PDT

Συστατικά

5 αυγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ 1 μπαίηκεν 1 βανίλια ξύσμα πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 3 φλιτζάνια νερό Για το γέμισμα: Σαντιγύ

Οδηγίες

    Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά. Γεμίζουμε 2 ταψάκια για μάφιν (με 6 υποδοχές το κάθε ταψάκι και γεμίζουμε κάθε υποδοχή μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει) και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγύ.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε λαδώστε ελαφρά τις υποδοχές από τα ταψάκια ώστε να "βγούνε" ευκολότερα οι μπαμπάδες.

Μπακλαβας

Posted: 10 Jun 2011 04:08 AM PDT

Συστατικά

1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα 3 κουταλιες σουπας κανελλα σε σκονη 1 κουταλια σουπας κοφτη γαρυφαλλο σκονη 600 γραμ περιπου φρεσκο βουτυρο λυωμενο

Για το σιροπι

6 κουπες ζαχαρη 1/2 κιλο γλυκοζη η αν θελετε την ιδια ποσοτητα μελιου 4 κουπες νερο τις φλουδες απο 2 λεμονια και 2 ξυλα κανελλας

Οδηγίες

    Σε μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης. Βουτυρωνουμε καλα και κατω και στα πλαγια ενα ταψι στο μεγεθος που εχουν τα φυλλα μας. Στρωνουμε στο ταψι 5 φυλλα βουτυρωνοντας το καθενα πολυ καλα αλλα χωρις πολυ βουτυρο. Σκορπιζουμε με κουταλι λιγο απο το μιγμα των καρυδιων και συνεχιζουμε βουτυρωνοντας καθε φυλλο και βαζοντας σε καθε φυλλο γεμιση. Αφηνουμε 4-5 φυλλα για να τα βαλουμε στο τελειωμα. Με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε μπακλαβαδωτα το γλυκο μας η σε αλλο σχημα, αλλα χωρις να φτανει το μαχαιρι μας μεχρι τον πατο του ταψιου. Περιχυνουμε απο πανω ακομη λιγο βουτυρο και αφου ραντισουμε με παγωμενο νερο, ψηνουμε το γλυκο μας σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα περιπου. Παιρνει χρυσοξανθο χρωμα. Ετοιμαζουμε το σιροπι με τα υλικα μας και το αφηνουμε να βρασει 5 λεπτα. Μολις βγαλουμε απο το φουρνο το μπακλαβα μας τον σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι μας ριχνοντας λιγο λιγο το σιροπι για να παει παντου. Αφηνουμε ακαλυπτο το ταψι μεχρι να απορροφησει το γλυκο μας το σιροπι για να ειναι τραγανο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσπαθουμε να βαζουμε τα φυλλα μας και το βουτυρο πολυ απαλα για να μη τα πιεζουμε και να γινει το γλυκο μας αφρατο.

Τσηζ κέικ εύκολο και νόστιμο

Posted: 10 Jun 2011 04:01 AM PDT

Συστατικά

1 πακέτο πτι-μπερ & 8 μπισκότα 1 βούτυρο soft λίγη κανέλα 1 κουτί μόρφατ 1 κουτί ζαχαρούχο 1 κουτί τυρί κρέμα (βάζω φιλαδέλφια) 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι 1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους

Οδηγίες

    Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπισκότα & βούτυρο & κανέλα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα, την οποία στρώνουμε σε φόρμα κουμπωτή και τη βάζουμε στο ψυγείο. Για την κρέμα χτυπάμε τη μόρφατ & 3 κουταλιές της σούπας νερό & 2/3 ζαχαρούχου & τυρί κρέμα & λεμόνι και τα στρώνουμε πάνω στη βάση. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Χτυπάμε τη μαρμελάδα στο μπλέντερ με μια κουταλιά κονιάκ και μια κουταλιά νερό, τη στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κονιάκ είναι προαιρετικό, απλώς έχω ανακαλύψει ότι δένει καλύτερα η μαρμελάδα. Το ζαχαρούχο και το λεμόνι τα βάζουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις, πιο ξυνό ή πιο γλυκό. Την επόμενη μέρα το γλυκό είναι πολύ καλύτερο, γιατί δένει στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!

Τυροπιτάκια της στιγμής

Posted: 09 Jun 2011 03:12 PM PDT

Συστατικά

125 γρ. μαργαρίνη 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνάπ 2 αυγά 1 1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένα σχεδόν 1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο λίγο αλάτι

Οδηγίες

    Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε λιωμένο το βιτάμ. Ενώνουμε το αλεύρι με το βιτάμ τρίβοντάς τα στις παλάμες μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με ένα πηρούνι, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα ενώνουμε. Η ζύμη να είναι μαλακή. Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε από πάνω λίγο με την παλάμη μας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Τούρτα Σοκολατίνα

Posted: 09 Jun 2011 03:11 PM PDT

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

1 1/2 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές 2/3 φλ. φαρίνα 3 κ.σ. κακάο σκόνη 1/2 κ.γ. σόδα 3 μεγάλα αβγά χωρισμένα 3/4 φλ. ζάχαρη 1/4 κ.γ. κρεμόριο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 1/4 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 950 γρ. 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο 1/4 φλ. ζάχαρη 600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη) 1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

1/2 φλ. νερό 4 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Οδηγίες

Κρέμα:

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει η κρέμα. Προσθέτουμε τα 550 γρ. από τα 600 της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί. Η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ξεχωρίζουμε ένα φλυτζάνι από την κρέμα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στο μεταξύ, βάζουμε τηνκρέμα που κρατήσαμε ξανά στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε άλλο δοχείο. Αυτή η κρέμα θα χρησιμεύσει ως επικάλυψη. Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 6 ώρες έως μία μέρα.

Παντεσπάνι:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο περίπου 25 εκ. και τα στρώνουμε με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολα. Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο και τη σόδα και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο (ή το χυμό λεμονιού) και το αλάτι σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 του φλ. από τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, αλλά προσοχή μη το παρακάνουμε. Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 3' περίπου μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το κονιάκ με τον καφέ Ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε στους κρόκους το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν τη μισή φαρίνα, το άλλο 1/3 της μαρέγκας, την υπόλοιπη φαρίνα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα. Πρέπει να έχουμε ένα κάπως ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στα ταψάκια (το μείγμα είναι κάπως σφιχτό) και τα βάζουμε στο φούρνο. Εάν έχουμε ένα ταψί, το αφήνουμε για 18' περίπου, ενώ αν έχουμε δύο για 12'. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε τα ταψιά σε σχάρα για να κρυώσουν.

Σιρόπι:

    Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.

Τούρτα: (Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)

    Βγάζουμε από το ψυγείο την πολλή κρέμα και την χτυπάμε για να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε με προσοχή δύο οριζόντια, ώστε να γίνουν 2. Βρέχουμε τα παντεσπάνια (από την πορώδη μεριά τους) με το σιρόπι. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω. Βάζουμε τα 3/4 περίπου της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, την απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, με τη βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω. Παίρνουμε τη σκούρα κρέμα και τη ζεσταίνουμε λίγο, να μπορεί να απλωθεί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας. Το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα πλαϊνά. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Τρουφάκια σπιτικά

Posted: 09 Jun 2011 03:04 PM PDT

Συστατικά

1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα) λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά) 1 κουτ. σούπας κακάο 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ* 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ) τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Οδηγίες

    Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια). Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού! Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρόύφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Εύκολο τιραμισού

Posted: 09 Jun 2011 02:59 PM PDT

Συστατικά

1 πακέτο πτι μπερ 2 ermol 2 ζαχαρούχα γάλατα 1 φλιτζάνι γάλα 2 κουταλάκια νες-καφέ κακάο

Οδηγίες

    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα τον καφέ. Βουτάμε τα μπισκότα, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μέτριο πυρέξ. Χτυπάμε τα 2 ermol με τα 2 ζαχαρούχα στο μίξερ και στρώνουμε την μισή ποσότητα πάνω στα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας πάλι μπισκότα και τελειώνουμε με το μίγμα ermol-ζαχαρούχο. Τέλος κοσκινίζουμε από πάνω αρκετό κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές