Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σοκολατένια σφηνάκια από φράουλα

Posted: 18 Nov 2012 01:05 AM PST

Όλοι μας αγαπάμε τη σοκολάτα, πολλοί από εμάς τη φράουλα και τη βότκα, οπότε σκεφτείτε πώς θα ήταν να τα συνδυάζαμε όλα μαζί σε μια γλυκιά απόλαυση!

Κάπως έτσι πέσαμε πάνω σε φωτογραφία της σοκολατένιας φράουλας σφηνάκι και εννοείται μπήκαμε στον πειρασμό να μάθουμε λεπτομέρειες! Δεν είναι καθόλου δύσκολο και μάλλον αξίζει της προσοχής μας.

Αγοράζουμε όσο μεγαλύτερες φράουλες μπορούμε. Κόβουμε το πάνω μέρος τους. Κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο εσωτερικό τους. Τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα (ή και μερέντα) Τις βάζουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη να πήξει η λιωμένη σοκολάτα Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με βότκα και σιρόπι σοκολάτας (ή πολύ απλά με ό,τι άλλο θέλουμε).

Και έτσι απλά έτοιμα τα σοκολατένια σφηνάκια από φράουλα!

Μουσταρδάτο χοιρινό ρόστο - Η Συνταγή της Ημέρας!

Posted: 18 Nov 2012 12:25 AM PST

Μουσταρδάτο χοιρινό ρόστο Συνταγή για 6-8 άτομα   Υλικά: 3 κιλά χοιρινό ωμοπλάτη για ρόστο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού Προετοιμασία: Σε ένα μπολ προσθέστε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230oC. Τοποθετήστε το χοιρινό σε γάστρα που διαθέτει καπάκι. Αλατοπιπερώστε το χοιρινό και γυρίστε το έτσι ώστε το λίπος να βλέπει προς τα επάνω. Με ένα πινέλο αλείψτε καλά το χοιρινό με όλο το περιεχόμενο του μπολ που ετοιμάσατε. Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 2,5 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανοίγετε συχνά την γάστρα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγο από το ζωμό στον πάτο της γάστρας και περιχύνετε το ρόστο. Όταν περάσουν οι 2,5 ώρες αφαιρέστε εντελώς το καπάκι και μειώστε τη θερμότητα στους 200°C. Συνεχίστε να περιχύνετε το ρόστο με τον ζωμό του για ακόμα 30-45 λεπτά ως ότου το εξωτερικό λίπος του χοιρινού ροδίσει αρκετά και δημιουργηθεί μια μαλακή κρούστα. Κόψτε το χοιρινό σε μερίδες όσο είναι ακόμα ζεστό και σερβίρετε με πατάτες φούρνου. Καλή Όρεξη!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές