Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Με δύο μονάδες διαφορά πρώτη η ΝΔ

Posted: 01 Sep 2012 07:16 AM PDT

Την πρώτη θέση με ποσοστό 24,8% καταλαμβάνει η ΝΔ έναντι του 22,8% που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2% και το ΚΚΕ 4,7%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόε...

«Δεν θα ψηφίσω οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων» τονίζει ο Βουδούρης

Posted: 01 Sep 2012 07:07 AM PDT

Δεν θα ψηφίσει τυχόν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Οδυσσέας Βουδούρης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στη «Real News» θεωρεί ότι τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και σημειώνει ότι διαφωνεί με τις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών.

«Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», επίσημαίνει.

Τέλος, ο κ. Βουδούρης τάσσεται υπέρ της προσέγγισης της ΔΗΜΑΡ με ...

Την Ομόνοια επισκέφθηκε ο Σαμαράς

Posted: 01 Sep 2012 06:55 AM PDT

Στην Ομόνοια βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και την όποια αποτελεσματικότητα της πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στην πλατεία και στα στενά της περιοχής, μίλησε με καταστηματάρχες και ήπιε καφέ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα της περιοχής.

«Κοιτάξτε, εδώ κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανο...

Γεωργιάδης: Ο Πολύδωρας μπορούσε να διορίσει πέντε άτομα στη Βουλή

Posted: 01 Sep 2012 04:54 AM PDT

Στην περίπτωση διορισμού μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Αναφερόμενος μάλιστα στον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να διορίσει πέντε άτομα αλλά αυτός διόρισε μόνο την...κόρη του!.

Κεδίκογλου: Πολλά ισοδύναμα δεν έγιναν δεκτά

Posted: 01 Sep 2012 04:32 AM PDT

«Πολλά από τα ισοδύναμα που προτείναμε δεν έγιναν δεκτά λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας. Δεν μπορείς να διαβουλευτείς, εάν ο άλλος δεν σε εμπιστεύεται» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα μιλώντας στο Βήμα 99,5 πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της θητείας της και σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΝΔ γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα δήλωσε:

«Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να διαβουλευτούμε όταν ξεκινάγαμε από μηδενικό σ...

Στον εισαγγελέα οκτώ οδηγοί ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα

Posted: 01 Sep 2012 03:21 AM PDT

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οκτώ οδηγοί ταξί οι οποίοι εντοπίστηκαν από άνδρες της Τροχαίας να έχουν «πειράξει» τα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.

Οι έξι από αυτούς είχαν επέμβει στις ταμειακές μηχανές προκειμένου να μην μπορούν να εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι άλλοι δύο με επέμβασή τους στο ταξίμετρο προκαλούσαν πλασματική αύξηση του κόστους της διαδρομής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί φορολογικών ηλεκτρονικών μ...

Νέα κινητοποίηση από τους ένστολους

Posted: 01 Sep 2012 03:18 AM PDT

Στους δρόμους θα βρεθούν εκ νέου την Πέμπτη οι ένστολοι διοργανώνοντας νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Οι ένστολοι αντιδρούν στα σχέδια περικοπών των ειδικών μισθολογίων και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε νόμιμο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποίησαν και την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

Αντιγράφουν μέχρι και στο Χάρβαρντ

Posted: 01 Sep 2012 02:04 AM PDT

Περίπου 125 φοιτητές φέρεται ότι αντέγραψαν κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον τελικής γραπτής εξέτασης μαθήματος του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και στελέχη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Την αντιγραφή παρατήρησε ένας καθηγητής ο οποίος βρήκε αρκετές ομοιότητες μεταξύ των γραπτών.

«Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ», α...

Εντός του Σεπτεμβρίου η συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων

Posted: 01 Sep 2012 01:49 AM PDT

Με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών P. Odier θα συναντηθεί την Κυριακή ο υφυπουργός Οικονομικών  Γ. Μαυραγάνης και στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η διαδικασία για την υπογραφή συμφωνίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων ελληνικών καταθέσεων που υπάρχουν στην Ελβετία.

Ο υφυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα και με τον Ελβετό ομόλογό του και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα των συμφωνιών που έχουν υπογράψει οι...

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ

Posted: 01 Sep 2012 01:33 AM PDT

Κοινωνικό και εργασιακό κραχ θα προκαλέσουν  τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μακρόσυρτη παρατεταμένη πορεία αδιεξόδου για τη χώρα» τονίζοντας ότι «μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ».

«Η Ελλάδα να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης κ...

Απόπειρα εμπρησμού στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Posted: 01 Sep 2012 01:12 AM PDT

Εμπρηστικό μηχανισμό στο μπαλκόνι του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» στο Χαλάνδρι, πέταξαν άγνωστοι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, η ανάφλεξη του μηχανισμού «ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία».

«Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λ...

Δυτικές... βδέλλες

Posted: 01 Sep 2012 12:48 AM PDT

Η Αργεντινή έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ε.Ε., αφού, με προσφυγή τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου , κα­τηγορούν τη λατινοαμερικανική δημοκρατία για προστα­τευτισμό, καταγγέλλοντας το σύστημα χορήγησης αδειών για τις εισαγωγές προϊόντων που θέσπισε η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες.

Οι εισαγωγές αγαθών ανάμεσα σε χώρες του ΠΟΕ γί­νονται χωρίς την προηγούμενη άδεια από τις αρχές ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, ο εισαγωγέας ζητάει άδεια, αλλά αυτή χορηγείται αυτόματα. ...

Αντικειμενικά κριτήρια

Posted: 01 Sep 2012 12:26 AM PDT

Οκτώ αντικειμενικά κριτήρια θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών στοχεύοντας 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, προκειμένου να εντοπίσει τα πραγματικά τους εισοδήματα και να τους φορολογήσει.

Το νέο σύστημα φορολόγησης, το οποίο αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια, μέσω των οποίων θα προκύπτει το φορολογητέο εισόδημα.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιχειρείται η θέσπιση ενός ελάχιστου εισοδήματος, βάσει τ...

Περαίωση να φάν’ κι οι κότες

Posted: 01 Sep 2012 12:21 AM PDT

Νέα περαίωση των ανέλεγκτων φορο­λογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ετοιμάζουν τα τζιμάνια της κυβέρνησης, προκειμένου να αυ­ξήσουν άρον άρον τα δημόσια έσοδα.

Γι' αυτό ετοιμάζουν και πάλι το δόλωμα για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τσίμπησαν την προη­γούμενη φορά, ώστε να υπαχθούν σε αυτήν τη ρύθμιση προκειμένου να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους. Σύμ­φωνα με την πρόταση, οι φορολογούμενοι θα βρεθού...

Επικίνδυνη μάχη εταιρειών

Posted: 01 Sep 2012 12:15 AM PDT

Πριν από έξι χρόνια, μέσα από τις στήλες του «Π» αναδείχθηκε ο αμείλικτος πόλεμος για τον μοριακό έλεγχο του αίμα­τος, με έπαθλο προμήθειες του υπουρ­γείου Υγείας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πα­ρότι η Ελλάδα βιώνει συνθήκες ακραίας ύφεσης, ακραία κοινωνικά φαινόμενα και εξαθλίωση των κοινωνικά ασθενέστερων, παρότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, η «μάχη» στους διαδρόμους του υπουργείου παραμένει αδυσώπη­τη και, δυστυχώς, η πολιτική βούληση να περιορι­στούν οι σπατάλες του Δημοσίου...

Πυροβολεί... εξ αποστάσεως

Posted: 01 Sep 2012 12:11 AM PDT

Ούτε το νέο πακέτο μέτρων, που από 11,5 δισ. αναμένεται να φτάσουν τα 22,5 δισ. για τη διετία 2013-2014, κλονίζει την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εμφανίζεται αταλάντευτη ως προς τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, παρόλο που παραδέχεται ότι υπάρχουν «παρεκκλίσεις» από την προγραμματική συμφωνία . Εξάλλου, για τη ΔΗΜΑΡ, όπως αλλεπάλληλα έχουν τονίσει τα στελέχη της, η προγραμματική συμφωνία είναι μια ιστορία υπό συνεχή διεκδίκηση. Από την άλλη, προέχει η σταθερότητα της κυβέρνησης,...

ΟΟΣΑ: Η ΕΕ να ασκήσει πιέσεις για λύση στην κρίση χρέους

Posted: 01 Sep 2012 12:10 AM PDT

Την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Νομίζω ότι είναι τώρα καιρός οι Ευρωπαϊκές αρχές να ασκήσουν σθεναρές πιέσεις προς μια λύση. Είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε αυτό που μοιάζει να είναι ένα πιστωτικό άνοιγμα από πλευράς των αγορών σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό οι αρχές να εκμεταλλευτούν την...

Ντοκιμαντέρ ο Μπουτάρης

Posted: 31 Aug 2012 11:43 PM PDT

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη θα ακολουθήσει η κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου ARTE προκειμένου να καταγράψει την πολιτική και ιδιωτική του καθημερινότητα.

Το ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, αναμένεται να προβληθεί τον Απρίλιο του 2013 σε μέρα που το κανάλι θα αφιερώσει στην Ελλάδα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές