Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Υπέροχη σπιτική λεμονάδα

Posted: 01 Jun 2012 12:39 AM PDT

Φτιάχνεται πανεύκολα και έχει όλο το άρωμα, τη γεύση και - κυρίως - τις βιταμίνες του φρέσκου λεμονιού.

2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκος χυμός λεμονιού 4 κ.γ. κοφτά ξύσμα λεμονιού ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μαζί και τα βάζεις σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι με βιδωτό καπάκι. Το διατηρείς στο ψυγείο.

Για κάθε ποτήρι λεμονάδας, βάζεις στο ποτήρι 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι λεμονιού και γεμίζεις το υπόλοιπο με νερό ή παγάκια.

* Η λεμονάδα γίνεται πολύ νόστιμη αν την χρωματίσεις με λίγο σιρόπι φρέσκιας φράουλας, κερασιού ή ροδιού.

Υπέροχο γιαουρτοζελέ εύκολα και γρήγορα

Posted: 01 Jun 2012 12:37 AM PDT

Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εκτός από το ντύσιμό μας ...; πιο ανάλαφρη θα πρέπει να είναι και η διατροφή μας ακόμα και αν πρόκειται για γλυκό. Εδώ σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή για το πιο ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Υλικά: 1) 2 φακελάκια για ζελέ (κατά προτίμηση μπανάνα) 2) 1 κομπόστα ανανά 3) 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι Εκτέλεση: Αρχικά στραγγίστε την κομπόστα και στη συνέχεια ανακατέψτε το σιρόπι της με το στραγγιστό γιαούρτι όσο πιο καλά μπορείτε. Ζεστάνετε δύο ποτήρια νερό και ρίξτε μέσα τη σκόνη. Μην προσθέσετε κρύο νερό! Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε το σιγά σιγά στο μίγμα με το γιαούρτι και το σιρόπι και ανακατέψτε για να γίνει ομοιόμορφο. Μοιράστε το μίγμα σε μπολάκια και προσθέστε κομματάκια ανανά. Aν φυσικά δεν σας αρέσει ο ανανάς μπορείτε να γαρνίρετε με οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκέιας σας.Τέλος, αφήστε το γιαουρτοζελέ να πήξει ελαφρώς και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.

Σπιτικό σιρόπι φράουλας

Posted: 01 Jun 2012 12:36 AM PDT

Φτιάξτε αυτό το σιρόπι φράουλας ιδανικό για να γαρνίρετε cheesecake και παγωτά ...; Υλικά 300 γραμμάρια φράουλες 200 γραμμάρια ζάχαρη 200 ml νερό Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια Εκτέλεση 1.Πλύνετε και κόψτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Κόψτε τες στη μέση (αν είναι μεγάλες πολύ στα τέσσερα). 2. Βάλτε τες μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. 3. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. 4. Σουρώστε το μείγμα και λιώστε τα εναπομείναντα κομμάτια φράουλας φτιάχνοντας έναν πολτό. 5. Ανακατέψτε και πάλι το σιρόπι που σουρώσατε με τον πολτό φράουλας και το σιρόπι σας είναι έτοιμο.

ΣΥΝΤΑΓΗ: Aπολαυστικό cheesecake

Posted: 01 Jun 2012 12:35 AM PDT

Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή για cheesecake και γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες που είναι και της εποχής ...; Υλικά Για τη βάση: 1 και 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα τύπου Digestive 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά) 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη/βούτυρο (λιωμένο) 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμονιού 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη Για τη γέμιση: 225 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη χωρίς γεύση 3 κουταλιές της σούπας γάλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 φλιτζάνι σιρόπι φράουλας Εκτέλεση 1. Για να φτιάξετε τη βάση αναμείξτε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Πιέστε το μείγμα σε σκεύος της επιλογής σας (πυρέξ, τσέρκι κ.ο.κ.) και βάλτε το στο ψυγείο. 2. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το τυρί σε μορφή κρέμας μέχρι να αναμειχθούν καλά και να «ασπρίσουν». 3. Στο μεταξύ διαλύστε τη ζελατίνη στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα στο μείγμα του τυριού όσο είναι ακόμη ζεστά. 4. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά καλά. 5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά μέχρι να σφίξει και προσθέστε τη και αυτή στο μείγμα της γέμισης. 6. Ανακατέψτε καλά και στρώστε τη γέμιση πάνω από τη βάση. 7. Περιχύστε με το σιρόπι φράουλας και βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για 4-6 πριν το σερβίρετε.

Γλυκό: mousse σοκολάτας με 2 υλικά

Posted: 01 Jun 2012 12:33 AM PDT

Σίγουρα δεν είναι τόσο φίνα όσο εκείνες οι mousse που χρειάζονται περισσότερη ώρα, φροντίδα αλλά και υλικά ...; Είναι όμως σοκολατένια, ανάλαφρη και ιδανική για όσες δεν διαθέτουν πολύ χρόνο. Υλικά

200 γραμμάρια σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια 4 αυγά Εκτέλεση 1. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να λιώσει. 2. Χωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. 3. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέστε τους κρόκους ανακατεύοντας καλά/ 4. Προσθέστε σιγά σιγά και τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε καλά. 5. Μοιράστε το μείγμα σε 4 μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές