Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 30 Jan 2012 02:18 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 350 γρ. ζυμαρικά βίδες 60 γρ. σπανάκι 20 γρ. άνηθο (φρέσκο) 15 γρ. μαϊντανό (φρέσκο) 15 γρ. βασιλικό (φρέσκο) 1D2 κρεμμύδι ξερό 400 γρ. ανθότυρο 10 κομ. κάππαρη 1 κτ.σ. αλάτι Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Πλένουμε καλά το σπανάκι και όλα τα φρέσκα μυρωδικά και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα, με αρκετό αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε στύβοντας τα καλά μέσα σε σουρωτήρι ενώ κρατάμε το ζουμί τους σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα στραγγισμένα πλέον λαχανικά και μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στο μείγμα και το διαλύουμε με το ζουμί, που έχουμε φυλάξει από το στράγγισμα των χορταρικών. Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου τις σουρώνουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με τα κομμάτια κάππαρης. |
Posted: 30 Jan 2012 02:17 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 500 γρ. φαρφάλε 5 μεσ. αγκινάρες (μόνο τις καρδιές ) 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 6 κομ. μπέικον καπνιστό 1 σκελίδες σκόρδο 1D4 Φλ. χυμό λεμονιού 4 κτ.σ. ελαιόλαδο 1 κτ.γ. αλάτι 1 κτ.γ. πιπέρι Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 11 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε αμέσως. Καλή μας όρεξη! |
Posted: 30 Jan 2012 02:15 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 3 ντομάτες 1 αγγούρι 1 πιπεριά (πράσινη) 1 κρεμμύδι 6 Κτ.σ. ελαιόλαδο 80 Γρ. φέτα ρίγανη Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά! Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και σε ροδέλες το αγγούρι. Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά ψιλοκομμένη σε λωρίδες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξύδι και ανακατεύετε προσεκτικά. Τοποθετείτε την φέτα από πάνω. Ρίχνετε λίγη ρίγανη ακόμα πάνω στη φέτα και προσθέτετε το λάδι. Καλή σας όρεξη! |
Posted: 30 Jan 2012 02:13 PM PST Υλικά συνταγής μαγειρικής: 1 κολοκύθι τριμμένο 4 αυγά 200 γραμ. μαργαρίνη 2 ποτήρια φρέσκο γάλα 3 φλ. φέτα τριμμένη αλάτι,πιπέρι αλεύρι λάδι (για το άλειμμα του ταψιού) Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει στην υφή σαν το κουρκούτι, δηλαδή ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και ζυμάρι. Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μίγμα μας. Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες λάδι από πάνω και τριμμένη φέτα. Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου