Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Ζυμαρικά βίδες με μυρωδικά

Posted: 30 Jan 2012 02:18 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

350 γρ. ζυμαρικά βίδες 60 γρ. σπανάκι 20 γρ. άνηθο (φρέσκο) 15 γρ. μαϊντανό (φρέσκο) 15 γρ. βασιλικό (φρέσκο) 1D2 κρεμμύδι ξερό 400 γρ. ανθότυρο 10 κομ. κάππαρη 1 κτ.σ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και όλα τα φρέσκα μυρωδικά και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα, με αρκετό αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε στύβοντας τα καλά μέσα σε σουρωτήρι ενώ κρατάμε το ζουμί τους σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα στραγγισμένα πλέον λαχανικά και μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στο μείγμα και το διαλύουμε με το ζουμί, που έχουμε φυλάξει από το στράγγισμα των χορταρικών. Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου τις σουρώνουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα και γαρνίροντας με τα κομμάτια κάππαρης.

Φαρφάλε με αγκινάρες

Posted: 30 Jan 2012 02:17 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

500 γρ. φαρφάλε 5 μεσ. αγκινάρες (μόνο τις καρδιές ) 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 6 κομ. μπέικον καπνιστό 1 σκελίδες σκόρδο 1D4 Φλ. χυμό λεμονιού 4 κτ.σ. ελαιόλαδο 1 κτ.γ. αλάτι 1 κτ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 11 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή μας όρεξη!

Χωριάτικη Σαλάτα2

Posted: 30 Jan 2012 02:15 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

3 ντομάτες 1 αγγούρι 1 πιπεριά (πράσινη) 1 κρεμμύδι 6 Κτ.σ. ελαιόλαδο 80 Γρ. φέτα ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά! Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και σε ροδέλες το αγγούρι. Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά ψιλοκομμένη σε λωρίδες και τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξύδι και ανακατεύετε προσεκτικά. Τοποθετείτε την φέτα από πάνω. Ρίχνετε λίγη ρίγανη ακόμα πάνω στη φέτα και προσθέτετε το λάδι.

Καλή σας όρεξη!

Μπατζίνα Θεσσαλίας

Posted: 30 Jan 2012 02:13 PM PST

Υλικά συνταγής μαγειρικής: 

1 κολοκύθι τριμμένο 4 αυγά 200 γραμ. μαργαρίνη 2 ποτήρια φρέσκο γάλα 3 φλ. φέτα τριμμένη αλάτι,πιπέρι αλεύρι λάδι (για το άλειμμα του ταψιού)

Εκτέλεση συνταγής - μαγείρεμα: 

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει στην υφή σαν το κουρκούτι, δηλαδή ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και ζυμάρι. Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μίγμα μας. Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες λάδι από πάνω και τριμμένη φέτα.

Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές