Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σοκολατόπιτα για τρελές απολαύσεις

Posted: 20 Dec 2011 06:43 AM PST

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς. Όσοι φίλοι την έφτιαξαν, μπορούν να σας βεβαιώσουν γι αυτό. Δοκιμάστε την και δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου. Υλικά: 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 180 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο) 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια) Και για το γλάσο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 200 ml κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μείγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο. Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα! Tips: 1) Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-17 λεπτά. Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies. 2) Ψήστε την σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ όπως αναφέρω, για να μην σας απλώσει και βγει πολύ λεπτή. 3) Για πιο γλυκιά σοκολάτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με κουβερτούρα γάλακτος.

Τσουρέκι με αλεύρι από... κόκα

Posted: 20 Dec 2011 06:21 AM PST

Οι παραγωγοί κόκας στη Βολιβία έβγαλαν στην αγορά της χώρας για αυτά τα Χριστούγεννα παραδοσιακά τσουρέκια «πανετόν» που... παρασκευάστηκαν με αλεύρι κόκας. Πρόκειται για ένα νέο προϊόν από τις φυτείες κόκας, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι ναρκω-έμποροι για να παρασκευάσουν κοκαΐνη. Το συγκεκριμένο τσουρέκι βέβαια δεν έχει σχέση με καμία ναρκωτική ουσία. Η εταιρεία που το παρασκευάζει, η Ebococa, ανακοίνωσε ότι έβγαλε στην αγορά 5.000 τσουρέκια, διευκρινίζοντας ότι η κόκα που περιέχει είναι σε ελεγχόμενες ποσότητες και στη φυσική της μορφή δεν μπορεί να βλάψει την υγεία, αντιθέτως προσφέρει ενέργεια και βιταμίνες. Το προϊόν στηρίζει και ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες.

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτοσπιτάκια

Posted: 19 Dec 2011 09:58 AM PST

Εν όψει των εορταστικών ημερών που βρίσκονται πολύ κοντά μας, σκέφτηκα να σας ετοιμάσω μια συνταγή άκρως χριστουγεννιάτικη, ευωδιαστή και παιχνιδιάρικη!!! Ετοιμάζουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια λοιπόν ...;και καλή μας όρεξη! Υλικά (για το μπισκότο) 170-200 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική 1/2 κ.γ. κανέλλα 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο 1/4 κ.γ. μαχλέπι (σκόνη) 60 γρ. βούτυρο σοφτ 60 γρ. καστανή ζάχαρη 2 κ.σ. μέλι αραιωμένο ( με λίγο νεράκι το αραιώνετε στο μπρίκι ζεσταίνοντας το) 1 αυγό Διαδικασία Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το βούτυρο στο αλεύρι  και  το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αραιωμένο μέλι και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Ανοίγουμε σε σχετικά λεπτό φύλλο τη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε τα σχήματα του σπιτιού.  Αν δεν έχετε το αντίστοιχο κουπ ατ  φτιάχνετε τα μέρη του σπιτιού σ΄ένα χαρτί και βάση αυτών κόβετε και τη ζύμη.  Φτιάχνετε από δύο σπιτάκια που θα μπουν μπρος και πίσω, δύο ορθογώνια που θα χρησιμοποιηθούν ως πλαϊνά και δύο ορθογώνια για την σκεπή (τις διαστάσεις θα τις προσαρμόσετε ανάλογα με το σπίτι που έχετε φτιάξει). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C  για 10-12 λεπτά.
Όπως βλέπετε στην πρώτη σειρά του ταψιού είναι τα σπιτάκια και τα πλαϊνά (έχω "ανοίξει " και παραθυράκια) και από την κάτω μεριά τα δύο πρώτα είναι η σκεπή. Για να συναρμολογήσετε το σπιτάκι σας θα χρειαστείτε γ λάσο.   Να πως θα το φτιάξετε.. Υλικά (για το γλάσο) 2 ασπράδια αυγού 330 γρ. ζάχαρη άχνη 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 1 βανιλίνη Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το ξύσμα λεμονιού. Μόλις το μείγμα αφρίσει ρίχνουμε την άχνη και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να "στέκεται" το μείγμα μας.  Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή- αν δεν έχουμε- σε μια σύριγγα και το χρησιμοποιούμε ώς κόλλα. Κολλάμε ένα ένα τα κομμάτια και σε αυτό το σημείο θα κάνετε λίγο υπομονή γιατί θέλει κάποια ώρα να σταθεί. Μόλις συναρμολογήσετε το μπισκοτοσπιτάκι σας μπορείτε να ρίξετε το υπόλοιπο γλάσο με το κορνέ ή τη σύριγγα για να μοιάζει χιονισμένο. Αν θέλετε βάζετε πάνω και λίγα καραμελάκια για να γίνει πιο χρωματιστό. Να και τα δικά μου ...;.
* Η ζύμη που σας έδωσα για το μπισκότο μου έφτασε ίσα ίσα για τα δύο αυτά σπιτάκια. Αν θέλετε  φτιάχνετε ένα και την υπόλοιπη ζύμη την κάνετε μπισκοτάκια!

Μακαρόνια με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο

Posted: 19 Dec 2011 09:51 AM PST

Μακαρόνια με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com Υλικά: 500γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση λινγκουίνι) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 χωριάτικα λουκάνικα (επιλέξτε τα πικάντικα, ανάλογα με τις γεύσεις σας) 2 φλιτζάνια άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 κλαδάκι φρέσκο φασκόμηλο 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στο τρίφτη 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση βαρελίσιο) 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι για 2περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται αλλά να είναι ακόμη ζωντανά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, 1/4 του φλιτζανιού νερό, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρις ότου να δέσει η σάλτσα, για περίπου 15-20 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, τα περνάμε από κρύο νερό και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μόλις δέσει χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και μόλις ζεσταθούν τα μακαρόνια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σερβίρετε τα μακαρόνια σας αμέσως με αρκετό τριμμένο τυρί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα. Καλή Όρεξη!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές