Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Εύκολο παγωτό με merenda

Posted: 19 Oct 2011 12:13 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

2 γάλατα εβαπορέ 1 ζαχαρούχο γάλα 1 μικρή merenda 1 βανίλια 5-6 γεμιστά μπισκότα

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί. Συνεχίζουμε βάζοντας την merenda και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο! Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε (γιατί το ζαχαρούχο "κάθεται" στο πάτο του μπολ).. Στο τελευταίο ανακάτεμα σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη βάλετε όλη την ποσότητα της μερέντας με τη μια. Ξεκινήστε με μερικές κουταλιές και προσθέστε μέχρι να σας αρέσει η γεύση.

Δεν θυμάμαι απο που την έχω... Φυσικά μπορούμε να του προσθέσουμε οτιδηποτε άλλο μας αρέσει (π.χ. τρουφάκια, πουράκια).... 

Cheese cake παγωτό

Posted: 19 Oct 2011 12:09 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο τυρί κρέμα (philadelphia) 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ 1 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 1 κουτί σαντιγύ ΜΟRFAT ή ERMOL 1 κεσεδάκι μαργαρίνη (ξεπαγωμένη) 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ για το γαρνίρισμα μαρμελάδα βύσσινο ή δαμάσκηνο ή φράουλα ή σιρόπι καραμέλας

Πως το κάνουμε:

    Χτυπώ τα μπισκότα στο blender 5-5 μαζί. Χτυπώ στο μίξερ τα μπισκότα με την κανέλα και τη μαργαρίνη. Στρώνω σε μια ταρτιέρα. Χτυπώ στο μιξερ τη σαντιγύ με το τυρί PHILADELPHIA και το ζαχαρούχο γάλα. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτω το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ και το λεμόνι. Στρώνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζω στην κατάψυξη. Σερβίρω γαρνίροντας με σιρόπι καραμέλας ή και σοκολάτας, ή με όποια μαρμελάδα διαθέτει το ψυγείο μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια πολύ παλιά συνταγή που ξεκίνησε από την φίλη μου Βίκυ, αλλά στην πορεία των χρόνων της έχω κάνει μικροαλλαγές. Ξεκίνησε σαν απλό cheese cake, αλλά προσπαθώντας να μην το φάμε όλο σε μια μέρα, το έκρυψα στην κατάψυξη. Είναι τέλειο με τον καλοκαιρινό καφέ, αλλά και μετά από ένα δείπνο στον κήπο.

Light παγωτό μόνο με γάλα και ζάχαρη

Posted: 19 Oct 2011 12:06 PM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί γάλα εβαπορέ light (μεγάλο) 250 ml γάλα φρέσκο light 1 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε τα γάλατα και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπωλ (2 lt) και τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου (μέχρι να αρχίσει να κάνει κρυστάλλους το γάλα μας). Χτυπάμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά. Το γάλα γίνεται πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ξαναβάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ απλή ζάχαρη. Ίσως και με καστανή ζάχαρη ή με ζαχαρίνη να γίνεται καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σας ποτό για επιπλέον άρωμα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές