Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία Παπανδρέου

Posted: 10 Sep 2011 12:45 PM PDT

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της 76ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι».

Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και κατηγ...

Παπανδρέου: «Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη»

Posted: 10 Sep 2011 12:26 PM PDT

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία και  να μείνουμε στο ευρώ. Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου»τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί μια σειρά από μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι θα ...

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Posted: 10 Sep 2011 11:03 AM PDT

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέοι κοινωνικοί συσχετισμοί μέσα από τις κάλπες.

Τέλος ανέφερε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία και στην αγορά έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Posted: 10 Sep 2011 10:31 AM PDT

Στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης μιλά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Επεισόδια με δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιούνται παράλληλα έξω από το Βελλίδειο.

Η Γερμανία προτείνει Ασμούσεν

Posted: 10 Sep 2011 07:58 AM PDT

Τον υφυπουργό Οικονομικών Γεργκ Ασμουσεν αναμένεται να προτείνει η Γερμανία ως αντικαταστάτη του Γιούργκεν Σταρκ, επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε από στη Μασαλία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πιο συγκεκριμένα, ο 63χρονος Σταρκ ενημέρωσε την Παρασκευή τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ για την απόφασή του να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους.

Την υποψηφιότητα του Άσμουσεν θα πρέπει να εγκρίνει πρώτα το Eurogroup και στη συνέχεια ...

Ευ. Βενιζέλος: Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Posted: 10 Sep 2011 07:48 AM PDT

«Χρειάζεται να γίνει ένα ντου προς τα μπρος» τόνισε ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  και έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει της δεσμεύσεις της με κάθε κόστος.

Ο υπουργός είπε ότι αν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εκπληρωθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, σε σχέση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την ελληνική οικονομία, «θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα αποσυμφορηθεί η χώρα» και πρόσθεσε  «αν δεν κάνουμε "ντο...

Διάψευση Σόιμπλε περί διαδοχής του Γιούνκερ

Posted: 10 Sep 2011 05:42 AM PDT

Διαψεύδει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε τις φήμες ότι είναι φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιούκερ στην προεδρία του Eurogroup, από τη Μασαλία όπου βρίσκεται.

«Eίναι παράλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Μάρτιν Κράινμπάουμ, αναφερόμενος στο σχετικό δημοσίευμα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Focus. Πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή, τον Ιανουάριο του 2012, του λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούν...

Το αρνητικό κλίμα δεν ανατρέπεται, κ. Μπακογιάννη, ούτε με συγκεντρώσεις σαν αυτήν της Γλυφάδας, ούτε με δηλώσεις εντυπωσιασμού...

Posted: 10 Sep 2011 05:38 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και τ. Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σύμφωνα με ανακοινωθέν του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πετύχει στην πορεία της. Σε εκδήλωση στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην Γλυφάδα όπου έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές και στελέχη των κεντρικών γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον ρόλο του κόμματος στην πολιτική ζωή του τόπου. «Δεν έχω κα...

Μέρκελ: Υπομονή με την Ελλάδα

Posted: 10 Sep 2011 05:08 AM PDT

Υπομονή με την Ελλάδα συμβουλεύει τους συμπατριώτες της η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag».

Αναλυτικότερα, όπως είπε «αυτό που δεν έγινε επί χρόνια, δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία νύχτα», υπενθυμίζοντας πόσο δύσκολη ήταν η ανοικοδόμηση της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας μετά τη γερμανική ενοποίηση.

«Θυμηθείτε τη διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Πόσο πολύς χρόνος χρειάστηκε στις αρχές της δεκαετία...

Συνάντηση Λοβέρδου- Άνθιμου

Posted: 10 Sep 2011 05:02 AM PDT

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Θεσσαλονίκη.

Η εν λόγω συνάντηση περιελάμβανε θέματα που αφορούν την προώθηση των μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για στήριξη και επανένταξη των τοξικομανών. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι «ουραγός» στις μεταμοσχεύσεις, σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να πειστεί η κοιν...

Δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής των γεωτρήσεων λόγω τουρκικών απειλών, λέει η Κύπρος

Posted: 10 Sep 2011 04:57 AM PDT

Μέσω της υπουργού Εξωτερικών, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλή, η Κύπρος δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της παρά τις τουρκικές απειλές.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους λόγω των τουρκικών απειλών» είπε η υπουργός Εξωτερικών στο ΡΙΚ. Η υπουργός χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπ...

Επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Posted: 10 Sep 2011 04:51 AM PDT

Εκτεταμένα επεισόδια πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη καθώς ομάδες κουκουλοφόρων πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο στον Λευκό Πύργο και έχουν πραγματοποιηθεί 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για κατοχή βεγγαλικών και όπλων αντίστοιχα.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας οπερατέρ ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από αστυν...

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Posted: 10 Sep 2011 04:01 AM PDT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μέλη του ΠΑΜΕ.

Κατά τη συγκέντρωση, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα νέα φορολογικά μέτρα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν δυναμικό παρών στην απογευματινή συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Να παραμερίσουμε τους φόβους, τις αυταπάτες, τους δισταγμούς, διαφορετικά θα βρεθούμε κυριολεκτικά κολλημένοι στον τοίχο, ο ερ...

50.000 «έφεδροι» υπάλληλοι

Posted: 10 Sep 2011 03:49 AM PDT

Η εργασιακή εφεδρεία περιλαμβάνει τελικά όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και Οργανισμούς.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου απλά σηματοδοτούν την ένταση της καταιγίδας που έρχεται για 50.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.

«Θα διευρυνθεί η δεξαμενή του μέτρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν οργανικές ανάγκες».

Εκτός της εργασιακής εφεδρείας, έμφαση θα δ...

Φαβορί ο Σόιμπλε στη θέση του Γιούνκερ

Posted: 10 Sep 2011 02:30 AM PDT

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθίσταται ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές.

«Όταν ακούγονται ονόματα, τις περισσότερες φορές ακούγεται το όνομα του Γερμανού Σόιμπλε. Αν το θέλει, θα γίνει» αναφέρουν οι διπλωμάτες στο Focus, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Κυριακή. Από την άλλη, ο πρόεδρος των ευρωβουλευτών ...

Σε έκτακτη ανάγκη η Πενσιλβάνια

Posted: 10 Sep 2011 01:24 AM PDT

Μέχρι και τα 13 μέτρα  έφτασε ο ποταμός Σασκιχάνα, που είχε φουσκώσει από τις βροχοπτώσεις τις οποίες προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Λι, στην Πενσιλβάνια, πλημμυρίζοντας πολλές μικρές πόλεις καθώς και εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων.

Το αυξημένο επίπεδο του νερού και οι πιέσεις στα φράγματα θέτουν κινδύνους για την Πενσιλβάνια, τη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, που επλήγησαν ήδη από πλημμύρες τον Αύγουστο λόγω του κυκλώνα Αϊρίν.

Στη Βιρτζίνια, ο κυβερνήτης Μπομπ Μακντόνελ κήρυξε κατάσταση έκτακτης α...

Πρωθυπουργός του ευρώ ή της δραχμής;

Posted: 10 Sep 2011 01:03 AM PDT

Θα είναι ο Γιώργος Παπαν­δρέου ο «τελευταίος πρω­θυπουργός του ευρώ»; Θα είναι ο επόμενος ο «πρώτος πρωθυ­πουργός της δραχμής»; Αν πιστέψου­με την Άννα Διαμαντοπούλου ή όσους εδώ και καιρό παίζουν αυτό το εκβι­αστικό χαρτί για να περάσουν χωρίς μεγάλο ζόρι τα μέτρα που έχει απο­δεχθεί, συνυπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης για τα 110 δισ. ευρώ της τρόικας, κάπως... έτσι είναι τα πράγματα.

Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν φως με τη χώρα μας, αντιμετωπίζουν ό...

Έκρηξη στην είσοδο Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Posted: 09 Sep 2011 11:42 PM PDT

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εξερράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στην πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην πόρτα του κτιρίου. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

Posted: 09 Sep 2011 11:36 PM PDT

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα, Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα,  την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει, κυρίως, ανοιχτές συζητήσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί ευρύς διάλ...

Εκρηκτική η κατάσταση στην Αίγυπτο

Posted: 09 Sep 2011 11:26 PM PDT

Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξε την Αίγυπτο η κυβέρνηση της χώρας, καθώς εκατοντάδες Αιγύπτιοι γκρέμισαν τον τοίχο που έστησαν οι Αρχές της χώρας μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο και παράλληλα πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στα γραφεία της πρεσβείας, που στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο, περιβαλλόμενο από ψηλό τοίχο, και πέταξαν στο δρόμο δεκάδες έγγραφ...

Κι άλλο χαστούκι

Posted: 09 Sep 2011 08:36 PM PDT

Οι σοσιαλδημοκράτες θριάμβευσαν στο κρατίδιο του Μέκλενμπουργκ - Δυτικής Πομερανίας, ενώ οι χρι­στιανοδημοκράτες της Μέρκελ καταβαραθρώθηκαν συγκεντρώνοντας στις εκλογές της Κυριακής το χειρό­τερο αποτέλεσμα που είχαν ποτέ εκεί.

Με το 35,7% το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα είναι ο καθα­ρός νικητής, αφού αύξησε τη δύναμή του κατά 5,5 μονάδες σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του 2006. Έτσι ο Έρουιν Σέλερινγκ, ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών, θα παραμείνει πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Οι Χριστιανοδημοκρά...

Τράπεζα - προστάτης για τους καταθέτες

Posted: 09 Sep 2011 06:59 PM PDT

Tη δημιουργία ενδιάμεσης τράπεζας για την προστασία των καταθετών σε τράπεζες που πτωχεύουν αλλά και αυξημέ­νες εποπτικές αρμοδιότητες στην Τράπεζα της Ελ­λάδος προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλο. Ο νέος νόμος παρέχει τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να ζητά ακόμη και προ­ληπτικά από κάποια τράπεζα που εμφανίζει πρό­βλημα στα κεφάλαιά της να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με προνομι­ούχες μετοχές και εκπόνη...

Πήγαν στην Ελβετία για να... χαθούν

Posted: 09 Sep 2011 06:43 PM PDT

«Νέα εποχή για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, την Ελλήνων και των άλλων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινάει από την 1η Ιουλίου.

Σε λιγότερο από δυόμισι μήνες οι ελ­βετικές τράπεζες θα παρακρατούν ένα ποσοστό από τους τόκους έναντι φορο­λογίας, που θα αποδίδουν στις αρχές της χώρας - μέλους της E.E. όπου κατοι­κεί ο δικαιούχος του λογαριασμού. Από εκείνη την ημερομηνία θα τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία της E.E. για τη φορολογία των αποταμιεύσεων, που έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι θα...

Μια πένθιμη Συνδιάσκεψη

Posted: 09 Sep 2011 06:08 PM PDT

Πικρή ήταν η γεύση όλων όσοι συμμε­τείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκε­ψη του ΠΑΣΟΚ, αφού μπορεί να μην είχαμε εκτεταμένα επεισόδια, όπως περίμεναν κάποιοι, ή τρομερές κόντρες, αλλά η αμη­χανία, η απογοήτευση και ο προβληματισμός ήταν διάχυτα σε όλους. Η αχανής αίθουσα άδειασε αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυ­πουργού, ο οποίος δεν έδειξε και τρομερή προσήλωση στο να ακούσει τη σκληρή κριτι­κή που εξαπέλυσαν στελέχη όλων των βαθμί­δων. Αυτή τη φορά τα σκάγια της κριτικής πή­ραν και τον ίδιο, και...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές