Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε

Posted: 03 Sep 2011 04:51 PM PDT


1. Δύο στους πέντε ανθρώπους παντρεύονται την πρώτη τους αγάπη.
2. Οι μέδουσες κατοικούν στη Γη πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια.
3. Οι μέλισσες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από τα φίδια.
4. Οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στη Γαλλία μέχρι το 1944.
5. Το 80% των ανθρώπων που κτυπιούνται από κεραυνό είναι άντρες.
6. Το μόνο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει ένα διαμάντι είναι η έντονη θερμότητα.
7. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πάνω από ένα τόνο τρόφιμα και ποτά.
8. Οι ιπποπόταμοι έχουν δέρμα πάχους 3,8 εκατοστών
9. Δεν μπορείτε να γαργαλήσετε τον εαυτό σας.
10. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει πάνω από 1460 όνειρα το χρόνο.
 
 
htthttp://www.piperies.gr
pangelaspinkyworld.blogspot.com

Διέρρευσαν όλα τα έγγραφα που είχε η WikiLeaks - Στο Ιντερνετ 251.287 αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα

Posted: 03 Sep 2011 01:07 PM PDT


Στο Ιντερνετ 251.287 αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα

AFP, Reuters, A.P.


ΛΟΝΔΙΝΟ. Το πλήρες περιεχόμενο των 251.287 αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που βρίσκονταν στην κατοχή της ιστοσελίδας WikiLeaks κυκλοφορεί από χθες χωρίς περικοπές στο Iντερνετ, καθώς πρώην συνεργάτες που βρίσκονται σε πόλεμο...

με την ιστοσελίδα υπέδειξαν τον κρυφό υποκατάλογο όπου φυλάσσονται τα αρχεία καθώς και το πού είναι δημοσιευμένο το συνθηματικό. Ενώ εκατομμύρια χρήστες του Iντερνετ αποκτούσαν πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν τις χώρες τους, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχούσε για τη δημοσίευση ονομάτων πληροφοριοδοτών από χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Eνημέρωσε τις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, είχε επικοινωνήσει από τις 25 Αυγούστου με την αμερικανική κυβέρνηση ενημερώνοντας για την επικείμενη διαρροή, ενώ χθες κατηγόρησε τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γκάρντιαν» Ντέιβιντ Λι για τη διαρροή του συνθηματικού. Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011, ο Λι αναγράφει το συνθηματικό που του έδωσε ο Ασάντζ το καλοκαίρι του 2010 προκειμένου εκείνος να επεξεργαστεί τον τεράστιο όγκο των τηλεγραφημάτων για λογαριασμό του «Γκάρντιαν».

Δύο μήνες αργότερα, επήλθε η ρήξη στο εσωτερικό της WikiLeaks και ο στενός συνεργάτης του Ασάντζ, Ντάνιελ Ντόμσαϊτ Μπεργκ, αποχώρησε παίρνοντας μαζί του ολόκληρο τον σέρβερ της WikiLeaks. Λίγους μήνες αργότερα, όπως εξιστορεί το περιοδικό Spiegel, ο Μπεργκ επέστρεψε κάποια από τα περιεχόμενα του σέρβερ και οι υποστηρικτές της WikiLeaks τα δημοσίευσαν εν αγνοία τους ότι υπήρχε ο κρυφός και κρυπτογραφημένος υποκατάλογος cables.csv

Οταν, λίγους μήνες μετά, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λι, δημοσιεύθηκε και το συνθηματικό. Εδώ και μερικές εβδομάδες, κυκλοφορούν στο Iντερνετ συμβουλές για το «πάντρεμα» των δύο, του αρχείου και του συνθηματικού. Πηγή των συμβουλών έχει παραδεχθεί ότι είναι ο Ντόμσαϊτ Μπεργκ, ο οποίος θέλει να δείξει ότι υπάρχουν κενά ασφαλείας στο WikiLeaks.

Ο Λι επιρρίπτει ευθύνες στον Ασάντζ, που του είχε πει ότι το συνθηματικό ήταν βραχύβιο και επρόκειτο σύντομα να αντικατασταθεί, αλλά και στον Ντόμσαϊτ Μπεργκ. «Αν η αιτία του προβλήματος ήταν ο "Γκάρντιαν", τότε δεν θα είχαν μεσολαβήσει επτά μήνες από τη δημοσίευση του συνθηματικού μέχρι την κυκλοφορία των εγγράφων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα. «Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε το κοινό να έχει πρόσβαση σε ένα τέτοιο αρχείο, εκτός αν το ενημερώσει για την τοποθεσία του κάποιο νυν ή πρώην στέλεχος της WikiLeaks», δήλωσε ο Λι.

Η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσιεύει τμηματικά από τα τέλη του 2010 διπλωματικά έγγραφα, μόνο όμως έπειτα από προσεκτική ανάγνωσή τους από ομάδα κατά τόπους ειδικών, ώστε να διαγράφονται ονόματα αθώων που μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η διαρροή επιβεβαιώνει «αυτό που ισχυριζόμαστε εδώ και καιρό. Εφόσον η WikiLeaks έχει στην κατοχή της αυτά τα έγγραφα, χάνει τον έλεγχο και οι πληροφορίες διαρρέουν, είτε το θέλει είτε όχι».

Η ιστοσελίδα της WikiLeaks έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης για αρκετές ώρες χθες, ενώ η Αυστραλία κατηγόρησε την ιστοσελίδα ως «απίστευτα ανεύθυνη». Ενα από τα τηλεγραφήματα, με ημερομηνία Ιανουαρίου 2010, αποκαλύπτει τα ονόματα 23 Αυστραλών που η αμερικανική πρεσβεία της Καμπέρα θεωρούσε ότι μπορεί να συνδέονται με την ισλαμική τρομοκρατία.


 

www.ekathimerini.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα live

Posted: 03 Sep 2011 10:46 AM PDT





Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Το αρχαιότερο ελαιόδεντρο στον κόσμο είναι ελληνικό!

Posted: 03 Sep 2011 10:13 AM PDT

Η αρχαία ελιά που βλέπετε στη φωτογραφία αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί, βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ένα από το επτά ελαιόδενδρα στην περιοχή της Μεσογείου που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 3.000 χρόνια.
Αν και η ακριβής ηλικία του δεν μπορεί να επαληθευτεί, η Μνημειακή Ελιά των Βουβών -όπως ονομάζεται- θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο ελαιόδεντρο από τα επτά και γι αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί «σαν διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω του ιδιαίτερου αισθητικού, οικολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντός του».
  Το pyles.tv σας "συστήνει" σήμερα με την Μνημειακή Ελιά Βουβών, γιατί εκτιμάμε πως είναι από τα "θαύματα" της ελληνικής γης, που αξίζει να γνωρίζουμε! Το δέντρο βρίσκεται στο χωριό Βούβες στα Χανιά της Κρήτης (και συγκεκριμένα στις κάτω Βούβες) ενώ τα τελευταία χρόνια ακριβώς δίπλα λειτουργεί το Μουσείο Ελιάς Βουβών.

Εσωτερικό Μνημειακής Ελιάς Βουβών in Χανιά
Η παρουσία στην περιοχή και άλλων αιωνόβιων ελιών μαρτυρά έναν αρχαίο ελαιώνα. Γενικότερα τα ευρήματα αρχαίου οικισμού στην ευρύτερη περιοχή, φανερώνουν φανερώνούν έντονη παρουσία του ανθρώπου από την αρχαιότητα.



















  Αν και η ακριβής ηλικία της ελιάς είναι δύσκολο να υπολογιστεί, υπολογίζεται μεταξύ 3.000 και 5.000 ετών. Οπως διαβάζουμε στο eleodendro.gr, το συγκεκριμένο αιωνόβιο, ζωντανό και καρπερό σήμερα, ελαιόδεντρο έχει χαρακτηριστεί-παγκοσμίως μνημείο της φύσης και εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
  Το εντυπωσιακό αυτό δένδρο στην βάση του είναι αγριελιά (πράγμα που επιβεβαιώνει την αρχέγονη φύση της) και στην συνέχεια εξημερώθηκε από τον άνθρωπο με την ποικιλία τσουνάτη.
Η σύγχρονη τεχνολογία "αναλύει" την αρχαία ελιά!
  Η Μνημειακή Ελιά Βουβών, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Για αυτό το λόγο το ΤΕΙ Κρήτης με επικεφαλής το
Δρ. Μανόλη Μαραβελάκη, εφάρμοσε σύγχρονες, τεχνολογίες αιχμής για την ακριβή αποτύπωση και καταγραφή του κορμού της Μνημειακής Ελιάς Βουβών.
  Οι αριθμοί που υπολογίστηκαν με ακρίβεια, μιλούν από μόνοι τους:

    Όγκος κορμού: 4.67 m3
    Μέγιστη εξωτερική διάμετρος σε ύψος 1,3m (DBH): 2,66 m
    Μέγιστη εσωτερική διάμετρος σε ύψος 1,3m: 2,01 m
    Μέγιστη εξωτερική διάμετρος σε ύψος 0,9 m : 3,04 m
    Μέγιστη εσωτερική διάμετρος σε ύψος 0,9m: 2,15 m
    Μέγιστη απόσταση μεταξύ 2 σημείων του κορμού στο επίπεδο εδάφους: 3,95 m

"Ταξιδέψτε" στο εσωτερικό της αρχαίας ελιάς
  Με μέγεθος όσο ένα μικρό... δωμάτιο ο κορμός τους αρχαίου ελαιόδεντρου δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη ακόμη και να "ταξιδέψει" στο εσωτερικό του. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να γνωρισετε καλύτερα την Μνημειακή Ελιά Βουβών Κρήτης, ενώ κάνοντας κλικ στο λινκ θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ψηφιακά στο εσωτερικό της. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Κρήτη πάντως, αξίζει να πάτε μια βόλτα στην περιοχή!


http://pyles.tv
http://free-phos.blogspot.com

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Σοκ βίντεο! Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε άνθρωπο

Posted: 03 Sep 2011 06:40 AM PDT


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!!Τουρίστας πέφτει με «γουρούνα» πάνω σε καροτσάκι με μωρό! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Posted: 03 Sep 2011 05:41 AM PDT

Τουρίστας, ο οποίος επιχειρεί αναστροφή με μια «γουρούνα», χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω σ' ένα καροτσάκι με μωρό, μπροστά στην έντρομη μητέρα του.




http://pella-simera.blogspot.com

Είναι δυνατόν να δούμε ένα ολόκληρο όνειρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα;

Posted: 03 Sep 2011 03:17 AM PDT


Στο λεωφορείο παίρνω συχνά έναν υπνάκο. Όταν ξυπνάω, δεν έχουμε κάνει παρά μόλις λίγα μέτρα, αλλά εγώ έχω προλάβει να ονειρευτώ ένα σωρό πράγματα. Πώς προλαβαίνουμε να ονειρευόμαστε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο;
 


Το 1975, οι ερευνητές ύπνου William Dement και Nathaniel Kleitman του Πανεπιστημίου Stanford απέδειξαν ότι ένα γεγονός στον ύπνο μας διαρκεί όσο χρόνο διαρκεί και στην πραγματικότητα. Σε ένα πείραμα, ξύπνησαν άτομα κατά τη διάρκεια του ύπνου REM και συνέκριναν το περιεχόμενο των ονείρων τους με το χρόνο που κοιμήθηκαν. Αποδείχθηκε ότι οι χρόνοι συνέπιπταν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Παρ' όλα αυτά, η δική σας εμπειρία φαίνεται ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Παλιότερα, πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι ονειρεύονται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αλλά πλέον γνωρίζουμε ότι οι ονειρεύονται και κατά το προστάδιο του ύπνου REM, τον ύπνο NREM. Τότε πρόκειται, όμως, για όνειρα εντελώς διαφορετικού τύπου. Η ερευνήτρια ύπνου Roseanne Armitage του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν απέδειξε ότι άνθρωποι που ξυπνούν κατά τη διάρκεια του ύπνου NREM δίνουν πολύ συγκεχυμένες περιγραφές του τι ονειρεύονται, του τύπου: «Κάτι σκεφτόμουν» ή «Συνέβαιναν ένα σωρό πράγματα». Γι' αυτό, όταν ξυπνάει κανείς από ένα σύντομο υπνάκο στο λεωφορείο, με το κεφάλι γεμάτο αφηρημένες και ασύνδετες παραστάσεις, τότε πρόκειται μάλλον για διάφορες σκέψεις της ημέρας, που έχουν, ας πούμε, μπλεχτεί στο μυαλό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου NREM, σε αντίθεση με τα όνειρα που βιώνουμε στην κλασική τους μορφή.

 
 
 
http://www.scienceillustrated.gr
http://xsefoto.blogspot.com
http://grizosgatos.blogspot.com 

Η Μύκονος όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Posted: 03 Sep 2011 03:12 AM PDT


Η Μυκονος οπως δεν την εχετε ξαναδει!
Από την Τίτη Βελοπούλου
Η «άλλη» Μύκονος
Όταν το νησί αδειάσει από τουρίστες, όταν τα φλας στρέψουν αλλού τα φώτα τους, όταν η ομορφιά απομείνει χωρίς ρετούς, τότε γυμνή πια, η Μύκονος φαντάζει τόσο αθώα.
Ο Γιάννης Τεπεσικλίδης για έναν χρόνο αποτύπωνε και μας συστήνει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, άγνωστες πτυχές ενός νησιού που συνεχίζει να ζει με τους δικούς του ρυθμούς όλο το χρόνο!
«Αρχές του 2011, θέλοντας να αποτυπώσω τα χρώματα του Χειμώνα, της Άνοιξης αλλά και τη Νύχτα του έρημου νησιώτικου τοπίου άρχισα να φωτογραφίζω τη Μύκονο. Στην πορεία ανακάλυψα ότι υπάρχουν ακόμη στο νησί τα πολύτιμα στοιχεία ενός κόσμου ταπεινού, που διαιώνισε την παρουσία του πάνω στο λιτό τοπίο της. Σήμερα, σε μια εποχή κορεσμένη από καταναλωτικά αγαθά, που τείνει να καταρρεύσει, τα στοιχεία αυτά αποτυπώθηκαν σε μια φωτογραφική δουλειά, για να μας θυμίσουν ότι ο κόσμος  που ζούμε μπορεί και χωρίς τα στοιχεία της υπερβολής να είναι εξίσου όμορφος.»
Iωάννης Τεπετσίκλης
Who?
Έχει λάβει μέροςσε διάφορες διεθνείς εκθέσεις  όπως είναι η «Φωτογραφική Συγκυρία» το 2002 με τίτλο έκθεσης «Ανθρώπων Γη» στην γκαλερί Photogenesis. Επίσης έχει συμμετάσχει στον Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας  2003-Νέοι  Έλληνες  Φωτογράφοι με τίτλο έκθεσης «Ενοχλώντας τη Νύχτα» στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι. Σήμερα ασχολείται με την ανθρωπιστική και τοπιογραφική φωτογραφία.
ΙNFO: Η έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Τεπετσίκλη θα πραγματοποιηθεί 23-30 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ, οδός Ματογιάννη
 
travelstyle.gr 
http://grizosgatos.blogspot.com

ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΠΟΛΕΜΟ (video)

Posted: 03 Sep 2011 03:03 AM PDT

Πίσω στο 1991 ο David Icke περιγράφει τα όπλα του συστήματος στον αθόρυβο πόλεμο εναντίων της ανθρωπότητας.


http://periergaa.blogspot.com

Μελβούρνη: Ufo στης 2 Σεπτεμβρίου 2011 (video)

Posted: 03 Sep 2011 02:55 AM PDT



Too fast for satellite.
http://periergaa.blogspot.com

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ -Δυστυχώς ο εφιαλτης είναι πλέον οχι μόνο υπαρκτός, αλλά και ορατός.(Video)

Posted: 03 Sep 2011 02:48 AM PDT

Σε αυτό το βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα. Στα σημεία που ο Άλεξ αναπτύσσει συγκεκριμένα θέματα, στην οθόνη εμφανίζονται και τα σχετικά άρθρα από BBC και άλλες "έγκυρες" πηγές που επιβεβαιώνουν ότι αυτά που λέει ΕΧΟΥΝ δημοσιευτεί. . Δυστυχώς ο εφιαλτης είναι πλέον οχι μόνο υπαρκτός, αλλά και ορατός.


http://periergaa.blogspot.com

2012 ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ (David Icke VIDEO)

Posted: 03 Sep 2011 02:43 AM PDT

Ο Άικ πρέπει να τα είπε αυτά προ 2ετίας, γιατί μιλάει για το 2012 λέγοντας «σε 3 χρόνια», όμως δεν παύουν να είναι αυτόν τον καιρό επίκαιρα, όσο ποτέ ΄αλλοτε. Η άποψή του «στέκει» (για το δικό μου το μυαλό) πολύ πιο σωστά από τα ευφάνταστα σενάρια περί συντέλειας ή ριζικών εκ θεμελίων αλλαγών.


http://periergaa.blogspot.com

Τέλος στην φαλάκρα με λιποκύτταρα

Posted: 03 Sep 2011 02:35 AM PDT

Πηγή πολύτιμων χημικών ουσιών που ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες στα ταπεινά… λιποκύτταρα.


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Γέιλ μέσα από δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Cell», πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι τα βλαστοκύτταρα του θύλακα της τρίχας ενεργοποιούνταν με μια τονωτική ένεση λιποκυττάρων.
Τονωτική ένεση γεννά τρίχες
Εγχέοντας έναν τύπο λιποκυττάρων σε σχεδόν γυμνές περιοχές στο σώμα των πειραματόζωων, οι ερευνητές κατάφεραν να προκαλέσουν την ανάπτυξη του χαμένου τριχώματός τους.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι τα ενθαρρυντικά αυτά ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν μελλοντικά σε μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της φαλάκρας, η οποία θα είναι ικανή να αναστρέφει την όλη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, οι ειδικοί εξέτασαν ποντίκια τα οποία αντιμετώπιζαν προβλήματα ως προς την παραγωγή λιποκυττάρων.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι τρίχες γεννιούνται σε κύκλους. Στην περίπτωση όμως των συγκεκριμένων πειραματόζωων οι προβληματικοί θύλακες έπεφταν σε «λήθαργο» με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται νέες τρίχες.

Οι επιστήμονες προχώρησαν σε τονωτικές ενέσεις λιποκυττάρων υγιών ποντικών, στα «φαλακρά» ζώα. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα παρατήρησαν ότι νέοι θύλακες είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται.

Διαπίστωσαν ακόμα, ότι ο αριθμός των πρόδρομων λιποκυττάρων στην περιοχή του δέρματος γύρω από τους νέους θύλακες τετραπλασιαζόταν κατά την ανάπτυξή τους.

Αναλύοντας τα στοιχεία αυτά, είδαν ότι ο συγκεκριμένος τύπος λιποκυττάρων παρήγαγε έναν αυξητικό παράγοντα αιμοπεταλίων σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, ο οποίος παρακινούσε την ανάπτυξη της τρίχας στο 86% των θυλάκων.

Ελπίδα για πλούσια μαλλιά

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό κατά πόσο και ο ανθρώπινος οργανισμός ακολουθεί το ίδιο χημικό «μονοπάτι». Προηγούμενες μελέτες σε άνδρες είχαν δείξει ότι τα φαλακρά σημεία στο κεφάλι τους συγκέντρωναν τον ίδιο αριθμό βλαστοκυττάρων των θυλάκων της τρίχας, με άλλες περιοχές έντονης τριχοφυΐας.

«Εάν καταφέρουμε να κάνουμε τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να ξυπνήσουν τα κοιμώμενα βλαστοκύτταρα στη βάση των θυλάκων της τρίχας, τότε πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη των υγιών τριχών» εξηγεί η καθηγήτρια Βαλερί Χόρσλι.

Οι Αμερικανοί ειδικοί θα συνεχίσουν την αναζήτηση επιπλέον χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην παραπάνω διαδικασία. Επισημαίνουν ακόμα, ότι τα λιποκύτταρα θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους μηχανισμούς στους οποίους εμπλέκονται βλαστοκύτταρα, όπως π.χ. κατά τον σχηματισμό καρκινικών όγκων ή την επούλωση τραυμάτων.


http://korkos.blogspot.com

Το πρόβλημα της ρύπανσης του διαστήματος

Posted: 03 Sep 2011 02:20 AM PDT

Επιστήμονες στις ΗΠΑ προειδοποίησαν τη NASA ότι η ποσότητα «διαστημικών σκουπιδιών», που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη έχει φτάσει σε οριακό σημείο.



Σύμφωνα με την αναφορά του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (National Research Council), τα απορρίμματα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν μοιραίες ζημιές σε διαστημόπλοια, ή να καταστρέψουν πολύτιμους δορυφόρους. Οπότε, το αίτημα του Συμβουλίου είναι να θεσπιστούν διεθνείς κανόνες για τον περιορισμό τους και να γίνουν περαιτέρω έρευνες πάνω σε μέσα περισυλλογής, όπως μαγνητικά «δίχτυα» και γιγαντιαίες «ομπρέλες».

Στα υλικά που βρίσκονται σε τροχιά συμπεριλαμβάνονται από μικροσκοπικά κομμάτια οχημάτων μέχρι ολόκληρα τμήματα πυραύλων και παροπλισμένοι δορυφόροι. Το συμπέρασμα περί οριακού σημείου εξήχθη μέσω της χρήσης μοντέλων υπολογιστών, τα οποία έδειξαν ότι τα μεγάλα κομμάτια σε τροχιά συγκρούονται μεταξύ τους και οξύνουν το πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει κάποια ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο δύο περιστατικά λειτούργησαν εξαιρετικά αποθαρρυντικά: το πρώτο ήταν η δοκιμή ενός όπλου κατά δορυφόρων από την Κίνα, το οποίο κατέστρεψε έναν παλιό δορυφόρο. Ως αποτέλεσμα της δοκιμής, προέκυψαν περίπου 150.000 νέα κομμάτια, διαμέτρου μεγαλύτερης του ενός εκατοστού. Επίσης, δύο χρόνια αργότερα, δύο δορυφόροι- ένας παροπλισμένος και ένας ενεργός συγκρούστηκαν σε τροχιά, «παράγοντας» ακόμη περισσότερα συντρίμμια.

«Αυτά τα δύο περιστατικά από μόνα τους διπλασίασαν τον αριθμό των απορριμμάτων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ουσιαστικά ακυρώνοντας όλες μας τις προσπάθειες κατά τα τελευταία 25 χρόνια» είπε ο Ντόναλντ Κέσλερ, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας που διεξήγε την έρευνα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22.000 κομμάτια σε τροχιά αρκετά μεγάλα για να εντοπιστούν και παρακολουθηθούν από το έδαφος, αλλά τα μικρότερα αντικείμενα είναι επίσης ικανά να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Κατά καιρούς, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει αναγκαστεί να κάνει ελιγμούς για να αποφύγει κάποια από αυτά τα απορρίμματα, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη μας σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 28.164 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο, με το εξαμελές πλήρωμα να καταφεύγει στις κάψουλες διάσωσης και να ετοιμάζεται για έκτακτη εκκένωση του σταθμού.

Αν και στη μελέτη δεν προτείνονται κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, γίνεται παραπομπή σε παλαιότερη μελέτη της DARPA ( Defence Advanced Research Projects Agency), στην οποία γίνονταν διάφορες προτάσεις, όπως η χρήση ειδικών «καμακιών» και «διχτυών» καθώς και μίας ομπρελόσχημης συσκευής που θα περισυνέλλεγε τα απορρίμματα, τα οποία στη συνέχεια είτε θα έριχνε προς τη Γη για να καούν κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα, είτε θα μετακινούσε σε υψηλότερη, ασφαλέστερη τροχιά.




http://topeiraxtiri.blogspot.com/

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές