Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


To Ποντίκι -

Posted: 12 Sep 2011 02:14 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Posted: 13 Sep 2011 07:24 AM PDT

13/9 έως 25/9, Βενεράτο

Ηράκλειο Κρήτης

Γλύπτες από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ουκρανία και την Ισπανία δημιουργούν έργα σε μάρμαρο και πέτρα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του διεθνούς συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Βενεράτου «Απόλλων». Στο συμπόσιο παίρνουν μέρος ο καθηγητής Γλυπτικής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου Essam Darwish, η καθηγήτρια Γλυπτικής στο  British International School του  Κιέβου Lyumdyla Misko, ο γλύπτης –συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτη...

Στου κουφού την πόρτα…

Posted: 12 Sep 2011 10:54 AM PDT

Σωστά πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλ­λοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης την ένταξη στο σχέδιο νόμου ειδικής διάταξης που θα αποκλείει το ενδε­χόμενο νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα πριν από την παρέλευση 15ετίας και χωρίς την εξουσιοδότηση των 4/5 της Βουλής.

Γιατί, ακόμα κι αν όλα αυτά τα αμφιβόλου εντιμό­τητας μέτρα, όπως οι ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους και οι περίφημες περαιώσεις, έχουν μόνο εισπρα­κτικούς λόγους, κάπου πρέπει να μπαίνουν και οι κόκκινες γραμμές… Βέβαι...

WSJ: Εντός του μήνα η εκταμίευση της έκτης δόσης

Posted: 12 Sep 2011 10:46 AM PDT

Εντός του τρέχοντος μήνα αναμένεται να εγκριθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, τονίζει ότι « η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι δύο αξιωματούχοι «αυτ...

Με Γαλλία για μεγαλεία

Posted: 12 Sep 2011 10:37 AM PDT

Τυπική διαδικασία ήταν για την Εθνική ομάδα ο  τελευταίος αγώνας της β' φάσης  του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Γεωργία. Η γαλανόλευκη νίκησε εύκολα με 73-60 και έχει ήδη στο μυαλό την μονομαχία της Πέμπτης με τη Γαλλία που δίνει πρόκριση στην τετράδα και παράλληλα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Εθνική ομάδα δεν  είχε διάθεση στο πρώτο μέρος  και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο  σκορ με 35-32. Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκε, πέρασε μπροστά στο 30'  με 51-47 και ολοκλήρωσε με άν...

«Ελπίζω να εκτονώθηκε»

Posted: 12 Sep 2011 10:32 AM PDT

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε στην συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αποδέχεται πλήρως τους όρους που έθεσε ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προανήγγειλε «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών διά της δικαστικής οδού για τα όσα του καταλόγισε ο Βγενόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση-ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη

«Οι δέκα μήνες "σιωπής", έληξαν σήμερα μέσα από μια δίωρη εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο μου από τον κύριο Α...

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά

Posted: 12 Sep 2011 10:26 AM PDT

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να επισημάνει ότι η εκτύπωση και η αποστολή σχολικών βιβλίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει πως σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80%, ενώ σημειώνει ότι δεν θα μείνουν κενές οι θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα σχολεία ξεκινούν τη νέα χρονιά με τα λιγότερα δυνατά κενά, παρά τις 8000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορι...

Τα 'ψαλαν στην Πέμυ Ζούνη

Posted: 12 Sep 2011 10:23 AM PDT

Φραστική επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες δέχτηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η κ. Ζούνη υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα, ωστόσο οι πολίτες της «υπενθύμισαν» ότι ψήφισε υπέρ των μέτρων και της πρότειναν να υποβάλλει την παραίτησή της.

Η διαμαρτυρία αν και ήταν έντονη δεν επεκτάθηκε εκτός ορίων και η κ. Ζούνη αποχώρησε από το εστιατόριο.

Απειλές από τον Νταβούτογλου για την ενδεχόμενη στήριξη του ΡΚΚ από το Ισραήλ και από οποιαδήποτε άλλη χώρα

Posted: 12 Sep 2011 09:51 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Με απειλητικές διαθέσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο στήριξης του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ από το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών: «κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας. Kαταρχάς το Ισραήλ πρέπει, όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευθεί και στ...

Πολύ εύστοχη η πρόταση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη να περικοπούν δυο μισθοί από τους αιρετούς λειτουργούς του δημοσίου

Posted: 12 Sep 2011 09:21 AM PDT

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σε τοποθέτησή του αναφορικά με την περικοπή ενός μισθού από τους αιρετούς λειτουργούς του δημοσίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε: «όχι μόνο ένας, αλλά δύο μισθοί να περικοπούν. Αυτό θεωρώ ότι θα ήταν το σωστότερο. Και στην περικοπή των δύο μισθών να ενταχθούν επίσης οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες». Πολύ εύστοχη η επισήμανση του ...

«Εύφορο» μισοφέγγαρο

Posted: 12 Sep 2011 09:17 AM PDT

Της Βάλιας Μπαζού vbazou@gmail.com

Τελικά το φεγγάρι είναι «εύφορο» κα­τά το ήµισυ. Στο Φάληρο, ο απόλυτος «starchitect» , ο Renzo Piano σχεδιάζει και δηµι­ουργεί τις υπερσύγχρονες εγκαταστά­σεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την ίδια στιγµή, σε κάθε γωνιά της υπόλοι­πης Ελλάδας, σχεδιάζει και δηµι­ουργεί ο κάθε παράνοµος που αυθαίρετα έκτισε όπου ήθελε, όπως ήθελε, ό,τι ήθελε, και τώρα επιβραβεύεται ως ο πρωτοπόρος χωροτά­κτης - πολεοδόµος, αφού εκείνος επέ­λεξε ποιε...

Στην… ανηφόρα οι λογαριασμοί ρεύματος

Posted: 12 Sep 2011 09:15 AM PDT

Οι νέες αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί έως και 36% η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με επιστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών προς το υπουργείο Οικονομικών, ήδη παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις στη μέση ημερήσια τιμή.

Σε περίπτωση που οι χονδρικές τιμές ενέργειας παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, αναμένεται να επηρεαστούν προς τα πάνω και οι λιανικές τιμές.

Η ΔΕΗ, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες λιανικής,...

ΓΣΕΕ κατά κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων

Posted: 12 Sep 2011 09:06 AM PDT

Την διαφωνία της για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, εξέφρασε η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία το σύνολο των μέτρων επιφέρει τεράστια αφαίμαξη πόρων από το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και από την πραγματική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε τεράστια ύφεση, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων, μη εχόντων και κατεχόντων, είναι μία αδιέξοδη και καταστροφ...

Το Βερολίνο δεν θεωρεί «ταμπού» πιθανή χρεοκοπίας της Ελλάδας

Posted: 12 Sep 2011 09:05 AM PDT

Το Βερολίνο συμφώνησε με την θέση που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι δηλαδή το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν πρέπει να θεωρηθεί «ταμπού».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «ο Ρέσλερ εξέφρασε με δικά του λόγια τους στόχους του συνόλου της γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, συμφωνεί απόλυτα με τον Υπουργό Οικονομίας».

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια εφαρμογής των μέ...

Βενιζέλος: «Σεπτέμβρης και Οκτώβρης – κολασμένοι μήνες για την Ελλάδα»

Posted: 12 Sep 2011 08:26 AM PDT

Από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι «οργανωμένες φήμες, διαρροές, αναλύσεις, εστιάζουν στην Ελλάδα, την καθιστούν αποδιοπομπαίο τράγο της ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας και την ωθούν στην εστία της κρίσης».

Παράλληλα, τόνισε πως η χώρα χρησιμοποιείται ως αφορμή και πρόσχημα για μια «οργανωμένη σπέκουλα που στοχεύει στην καρδιά του ευρώ και της ευρωζώνης, αφού  η ελληνική κρίση είναι μια πολύ μικρή παράμετρος της κρίσης της ευρωζώνης και ...

Με απώλειες 4,43% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Posted: 12 Sep 2011 08:22 AM PDT

Αρνητικό κλίμα επικράτησε τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 847,48 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 4,43% και τον τζίρο των συναλλαγών να φτάνει τα 57,29 εκατ. ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος είχε απώλειες 7,12%, ενώ σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι δείκτες των εταιρειών Υγείας και Τεχνολογίας.

Συνολικά 120 μετοχές υποχώρησαν, 26 μετοχές ενισχύθηκαν, ενώ 34 έμειναν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινούνται και τα ...

Απόδραση

Posted: 12 Sep 2011 08:08 AM PDT

Aπελπισµένη Ελληνίδα µητέρα, µεταµφιεσµένη σε πιγκουίνα, κρύβεται µετά του τέκνου στην Ανταρκτική, µήπως και δει µιαν…άσπρη µέρα.

Στοιχείο αναγνώρισης για τις διωκτικές αρχές, ένα CD µε τη σχολική ύλη του υπουργείου Παιδείας, που πήρε µαζί της για να διασώσει τα πειστήρια της λίθινης ελληνικής εκπαιδευτικής περιόδου 2011-2012, τότε που για µια ακόµα φορά ρίχτηκαν στην πυρά τα βιβλία µιας Αννα…πάντεχης Μεταρρύθµισης.

Όλγα Μπατή, δηµοσιογράφος

Ο Κολαούζος και η ζημιά…

Posted: 12 Sep 2011 07:43 AM PDT

Ισπανικά ΜΜΕ δίνουν συνέχεια από χθες στο θέμα με τα τηλεφωνήματα που έκανε ο Σταύρος Ελληνιάδης σε διαιτητές του Ευρωμπάσκετ, τάζοντάς τους δωρεάν διακοπές στη χώρα μας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ωστόσο αρνείται πως υπήρξε νέο… κρούσμα. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Ελληνιάδης δεν ενεργεί για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Τα παιδιά του Ζούρου εξάλλου δεν το έχουν ανάγκη.

Η ΕΟΚ πάντως έχει τεράστια ευθύνη για ένα φαινόμενο που ευδοκιμεί όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε κάθε αθλητική ομοσπονδία της χώρας. Δι...

Der Spiege: Ο Σόιμπλε δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία

Posted: 12 Sep 2011 07:41 AM PDT

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από την οικονομική κρίση, καθώς η Ευρωζώνη χάνει την υπομονή της, αναφέρει σε δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiege.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται σενάρια για το τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις.

Επιπλέον, κάνει εκτενή αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία που ε...

Τη Δευτέρα οι συζητήσεις Ελλάδας και τρόικας

Posted: 12 Sep 2011 07:38 AM PDT

Την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της Ε.Ε, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. χαρακτήρισε ως θετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή από την κυβέρνηση και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν την εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων για την βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη τους επόμενους μήνες.

 

 

To ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Posted: 12 Sep 2011 07:19 AM PDT

12, 13/9, «Τεχνόπολις»

Πειραιώς 100, Γκάζι

Το Ark Festival, το μοναδικό με αμιγώς ελληνική σφραγίδα, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, μετά το περσινό sold out διήμερό του. Το φετινό φεστιβάλ δίνει έμφαση στην ταλαντούχα νέα γενιά τραγουδοποιών και συγκροτημάτων που δημιουργούν μια νέα ελληνική μουσική σκηνή. Την πρώτη μέρα εμφανίζονται οι Locomondo, The Burger Project μαζί με το Φοίβο Δεληβοριά, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Πάνος Μουζουράκης και οι Ska Bangies. Τη δεύτερη μέρα δίνουν ...

Έξω φρενών η Ντόρα

Posted: 12 Sep 2011 06:16 AM PDT

Έξαλλη ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη από τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να κλείνει με μάνταλο το μαγαζί της προκειμένου να επιστρέψει στο μαντρί, δηλαδή στη Ν.Δ. Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θεωρεί ότι όλες αυτές οι φημολογίες κάνουν ανεπα­νόρθωτο κακό στο κόμμα της, αφού το παρουσιάζουν να βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση.

Μάλιστα, η πρώ­ην υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής της στη Ν.Δ. επιτέθηκε μέσα από συνέντευξή της...

Την τήρηση των συμφωνηθέντων ζήτησε ο Μπαρόζο από την Ελλάδα

Posted: 12 Sep 2011 05:58 AM PDT

Να τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί προωθώντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και τις ιδωτικοποιήσεις, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκεκάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι οι χώρες που παίρνουν χρήματα πρέπει να τηρήσουν τη δική τους πλευρά στη συμφωνία, που τις υποχρεώνει να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας δηλώνοντας ότι «η βοήθεια...

Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί

Posted: 12 Sep 2011 05:48 AM PDT

Με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο άνοιξαν τα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κομνηνός Μαντάς, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. 

«Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για ψεύδη και ελλιπή προετ...

Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό στη Γαλλία

Posted: 12 Sep 2011 05:19 AM PDT

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της έκρηξης σε πυρηνικό σταθμό στη νότια Γαλλία. Σοβαρός ο κίνδυνος διαρροής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ένας κλίβανος εξερράγη πριν από λίγη ώρα στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην πόλη Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία και τη νομαρχία στην πόλη Νιμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης...

«Επίθεση» 80%, πρόταση 20%

Posted: 12 Sep 2011 05:04 AM PDT

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε μήνες να μιλήσει για τον Παναθηναϊκό και όπως απέδειξε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Πεντελικόν», είχε πολλά να πει. Στο μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη , κατηγορώντας τον πως αθέτησε συμφωνίες σε αρκετές περιπτώσεις και υπέσκαψε την πολυμετοχικότητα. Διαχώρισε μάλιστα την προσφορά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παν...

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 12 Sep 2011 01:46 PM PDT

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


Οι παραλογισμοί της κρίσης*

Posted: 12 Sep 2011 02:18 AM PDT


Η Standard & Poor's υποβαθμίζει το χρέος των ΗΠΑ, τα κυριότερα χρηματιστήρια στον κόσμο κάνουν βουτιά.

Σοβαροί αναλυτές φοβούνται πως θα ξεσπάσει παγκόσμια ύφεση, θα υπάρξουν νέες τραπεζικές καταρρεύσεις και πως θα διαλυθεί η ευρωζώνη, καθώς τα μέτρα λιτότητας απλώς χειροτερεύουν την κατάσταση. Ο Νουριέλ Ρουμπινί, διάσημος καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Στερν του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αναρωτήθηκε αυτό το μήνα: «Είναι καταδικασμένος ο καπιταλισμός;» Η απάντησή του «Ισως».

Η κρίση του καπιταλισμού που ξέσπασε στα μέσα του 2007 διανύει τώρα τον πέμπτο χρόνο της. Αναπτύχθηκε από τα υπερβολικά επίπεδα χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων (κυρίως των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων). Το κλειδί στην κρίση ήταν η στασιμότητα των μισθών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Καθώς το κόστος του αμερικανικού ονείρου διαρκώς αυξανόταν, ενώ δεν συνέβαινε κάτι ανάλογο με τους μισθούς, τα νοικοκυριά δανειζόντουσαν πλέον όλο και περισσότερο (υποθήκες, πιστωτικές κάρτες, δάνεια για αυτοκίνητα, σπουδές). Τα χρέη συσσωρεύονταν στη βάση της στασιμότητας των πραγματικών μισθών. Αυτή η μη βιώσιμη πιστωτική φούσκα έσκασε το 2007. Από τότε, δεν έχει ουσιαστικά γίνει τίποτα για να βελτιωθεί αυτή η βασική αντίφαση. Με την ανεργία στα ύψη, οι συνολικοί εισοδηματικοί μισθοί συρρικνώνονται και ελάχιστη πίστωση πλέον ρέει προς τους υπερχρεωμένους εργαζόμενους. Η κρίση εμβαθύνεται καθώς η ζήτηση συνεχίζει να χωλαίνει.

Από τη δεκαετία του 1970, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και hedge funds ήταν σε μια διαρκή κούρσα εφεύρεσης νέων κερδοσκοπικών εργαλείων για τα αυξανόμενα χρέη των αμερικανικών νοικοκυριών. Αυτές οι χρηματοπιστωτικές κερδοσκοπικές διεργασίες ήταν πολύ πιο κερδοφόρες από τα εκτοξευμένα στα ύψη κέρδη των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων που διατηρούσαν στάσιμους τους πραγματικούς μισθούς των εργαζομένων ακόμα και ενώ η αυξανόμενη παραγωγικότητα απέφερε σε αυτές τις επιχειρήσεις περισσότερο προϊόν ανά εργαζόμενο. Τα τεράστια κερδοσκοπικά κέρδη παρότρυναν τους χρηματοπιστωτές να δανείζονται σε ένα αυτο-ενισχυόμενο σπιράλ που ήταν ακόμα περισσότερο απαλλαγμένο από τα επίπεδα χρέους των νοικοκυριών πάνω στα οποία ήταν βασισμένο. Η βάση όμως κατέρρευσε, καθώς εκατομμύρια αμερικανοί εργαζόμενοι δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Το ίδιο έγινε και με τις χρηματοπιστωτικές φούσκες που είχαν «χτιστεί» πάνω σ' αυτά τα χρέη.

Ο πλούτος και η δύναμη που είχαν συσσωρευθεί από τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εξασφάλισαν μαζικές κρατικο-χρηματοδοτούμενες διασώσεις όταν ξέσπασε η κρίση. Σωτήρια μέτρα για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τις μεγάλες χρεοκοπημένες επιχειρήσεις ξεκίνησαν από το 2009, αλλά κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για τους πραγματικούς μισθούς, για τα χρέη των νοικοκυριών, για τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, για τις καταρρέουσες δημόσιες υπηρεσίες, για τους άνεργους, για τους ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους.

Διασώζοντας τις ιδιωτικές χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες, οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις άλλων χωρών ανέλαβαν (εθνικοποίησαν) τα κακά χρέη του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας και πάγωσαν προσωρινά τις κερδοσκοπίες. Οι κυβερνήσεις δανείστηκαν για να το κάνουν αυτό, ωθώντας έτσι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τα εθνικά χρέη. Η «ανάκαμψη» για τις χρηματοπιστωτικές αγορές παράκαμψε τις μάζες των εργαζομένων. Αυτοί απλώς πλήρωσαν το κόστος της ανάκαμψης της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.

Οι αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές για έναν δυσλειτουργικό καπιταλισμό εμφανίζουν μια σειρά από απίστευτους παραλογισμούς. Τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους των νοικοκυριών συνδυάστηκαν το 2007 με τους στάσιμους μισθούς για να οδηγήσουν σε κατάρρευση της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς, σε άνοδο της ανεργίας, στο πάγωμα της πίστωσης, στην κατάρρευση των δημοσιονομικών και ούτω καθεξής. Καθώς η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες γρήγορα συρρικνώθηκε, οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι σταμάτησαν να επενδύουν στην παραγωγή. Το αυτοελεγχόμενο, αποδοτικό καπιταλιστικό σύστημα αγοράς αποδείχτηκε να είναι ακριβώς ο μύθος που διακωμωδούσαν οι επικριτές του. Ομως, το σύστημα της αγοράς μετέφερε γρήγορα την αμερικανική κρίση στην Ευρώπη και αλλού.

Καθώς η κρίση φούντωσε το 2008, οι κυβερνήσεις ξεπάγωσαν τις πιστωτικές αγορές διοχετεύοντας χρήμα στις τρεκλίζουσες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Οι κυβερνήσεις εκτύπωναν και δημιουργούσαν καινούριο χρήμα για να πληρώσουν ένα μέρος αυτών των πολιτικών. Για να καλύψουν το υπόλοιπο, δανειζόντουσαν. Οι πιστωτές των κυβερνήσεων συμπεριλάμβαναν τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες τις οποίες είχαν διασώσει. Οι κυβερνήσεις επίσης δανείστηκαν από τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους που είχαν παγώσει την επένδυση στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών και είχαν, κατ' αυτόν τον τρόπο, χειροτερέψει την κρίση. Οι παραλογισμοί αυτών των «οικονομικών πολιτικών» (και η τεράστια αδικία τους) προκαλούν ζοφερό χαμόγελο μόνο και μόνο για να αποφύγει κανείς τα δάκρυα.

Αλλά περιμένετε: οι παραλογισμοί αυτών των πολιτικών έχουν συνέχεια. Οι τράπεζες και οι άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που δάνεισαν στις κυβερνήσεις άρχισαν να ανησυχούν για τα ραγδαία αυξανόμενα εθνικά επίπεδα χρέους. Η κατάσταση των ΗΠΑ έγινε ιδιαίτερα ανησυχητική, που κατέληξε μάλιστα στην υποθάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Standard & Poor's. Μα, φυσικά, η χώρα είχε πλεονάσματα τη δεκαετία του '90. Ομως, στη συνέχεια, οι φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους από την κυβέρνηση Μπους, οι πολλαπλοί πολέμοι και οι διασώσεις των τραπεζών και της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας εκτίναξαν στα ύψη το εθνικό χρέος των ΗΠΑ. Οι πολιτικοί που ψήφισαν για όλες αυτές τις ενέργειες που διέλυσαν τον προϋπολογισμό, χρησιμοποιούν τώρα το εθνικό χρέος που προέκυψε για να δικαιολογήσουν κρατικές περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα και μειώσεις σε δαπάνες για το κοινωνικό σύνολο.

Οι πιστωτές γνωρίζουν από την ιστορία ότι οι κυβερνήσεις παίζουν με τη φωτιά όταν δημιουργούν υψηλά και αυξανόμενα επίπεδα χρέους. Το κόστος των επιτοκίων για το εθνικό χρέος διοχετεύει φορολογικά έσοδα για να ικανοποιήσει τους πιστωτές αντί να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες στους φορολογούμενους. Υστερα από 4-5 χρόνια οικονομικής κρίσης, οι λαοί μπορεί να μην ανεχτούν άλλο πια μειωμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ οι περισσότεροι από τους φόρους που πληρώνουν ρέουν σε επιτόκια προς τις τράπεζες, στις ασφαλιστικές εταιρείες και σε άλλες χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες που τις κατηγορούν για την κρίση. Μπορεί να ξεσηκωθούν όταν οι πολιτικοί ηγέτες κόβουν τις συντάξεις, μειώνουν τους μισθούς και πετσοκόβουν τα επιδόματα ανεργίας «επειδή η χώρα μας πρέπει να μειώσει τα ελλείμματά της και το χρέος της».

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που οδήγησαν τους οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα ακόμα περισσοτέρων «ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών». Οι υποβαθμίσεις υποδηλώνουν τους ιστορικούς κινδύνους της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Αντανακλούν τους παραλογισμούς και τις αντιφάσεις των αναποτελεσματικών, προς τα κάτω διαρροής του πλούτου πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις από το 2007.

Σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει διάφορες καμπάνιες με στόχο να αποτρέψουν τον κόσμο από το να αντιληφθεί ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συστημική κρίση του καπιταλισμού. Για παράδειγμα, η γερμανική εργατική τάξη παροτρύνεται να κατηγορήσει για τις οικονομικές δυσκολίες και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησής της τους λαούς της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Αλλες καμπάνιες ανακαλύπτουν αποδιοπομπαίους τράγους στη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, στους τραπεζίτες, στην κεντρική τράπεζα. Ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι, που κυνηγάει τώρα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, επέλεξε ως αποδιοπομπαίο τράγο, αποκλειστικά υπεύθυνο για την επιδείνωση της κρίσης, τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ενας άλλος αντιπερισπασμός για να μη δει ο κόσμος τη σημερινή κρίση ως συστημική κρίση του καπιταλισμού είναι ο ισχυρισμός ότι οι μεγάλες «αναδυόμενες» οικονομίες -Κίνα, Βραζιλία, Ινδία- έχουν καταφέρει να αποφύγουν την κρίση και πως βοηθούν μάλιστα στο να αντιστραφεί η κρίση. Οι βαθιές εξαρτήσεις όμως αυτών των οικονομιών με εμπορικές σχέσεις και κινήσεις κεφαλαίων με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη πρέπει να διαλύουν τις όποιες φαντασίες μπορεί να υπάρχουν σχετικά με την ανεξάρτητη ανάπτυξη αυτών των χωρών ή για το ότι θα συμβάλουν μέσω της ανάπτυξής τους στην αναζωογόνηση των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ολο και μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων αυτής της κρίσης έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τις ιστορικές ρίζες και τις συστημικές αντιφάσεις που την εμβαθύνουν. Αιτήματα για αλλαγή, είτε υπό οργανωμένη είτε υπό ανοργάνωτη πολιτική μορφή, πρόχειρα και συστημικά, απλώνονται, αν και άνισα, σε όλο τον κόσμο.

Η μετάφραση έγινε από τον Χρόνη Πολυχρονίου.

______________________________________________

Αναδημοσίευση από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 11/9/2011 Ο Δάσκαλος του ΓΑΠ έγραψε το παρόν κείμενο. Και την ώρα που αυτό δημοσιευόταν στον ελληνικό Τύπο, ο μαθητής του απαντούσε στην ερώτηση δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη, στη ΔΕΘ, για το ότι πληρώνει ο λαός την κρίση ενώ το εφοπλιστικό, το βιομηχανικό, το τραπεζικό κεφάλαιο, όχι μόνο είναι στο απυρόβλητο, αλλά κερδίζουν κιόλας. Και απάντησε με την κενολογία:

"Γι'αυτό είμαστε σοσιαλιστές και δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι ούτε αγγελικά ούτε σοσιαλιστικά φτιαγμένος"

Shame on you mr Papandreou. Shame on you.

Kwstas Xarhka likes Pantocratoria.

Posted: 12 Sep 2011 10:15 AM PDT

facebook
Kwstas Xarhka likes Pantocratoria.
Update Pantocratoria
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Ιρίνα Σάικ: Πιο σέξι από ποτέ για διαφήμιση… παπουτσιών (pics)

Posted: 12 Sep 2011 09:37 AM PDT



Ιρίνα Σάικ: Πιο σέξι από ποτέ για διαφήμιση… παπουτσιών (pics)
Στη συγκεκριμένη φωτογράφηση που έκανε η σύντροφος του Ρονάλντο Ιρίνα Σάικ δύσκολα κάποιος θα επικεντρωθεί στα παπούτσια που διαφημίζει.
Το πανέμορφο μοντέλο έκανε πρόσφατα φωτογράφηση για να προωθήσει επώνυμα παπούτσια και οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι για να φανούν τα μποτάκια και οι μπότες πρέπει να φοράει εσώρουχα και τοπάκια.
Αναρωτιόμαστε πως βλέπει ο Ρονάλντο αυτή τη φωτογράφηση...
irina
irina1
irina2
irina3
irina4
irina5
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Video: Dear God! Ari Vatanen σε εκστασιασμό

Posted: 12 Sep 2011 09:39 AM PDT

O Ari Vatanen είναι ένας από τους οδηγούς θρύλους στα rally. Δες ένα incar πλάνο μέσα σε ένα Opel Manta κατά την διάρκεια του Manx Rally με τον συνοδηγό του να τα παίζει από την οδήγηση του Vatanen και να φωνάζει "Dear God!" (1:38). Η αντίδραση όμως του Φιλανδού είναι που αξίζει αναφοράς αφού λίγο αργότερα (1:49) τον πιάνουν τα γέλια ενώ πάει τάπα το Manta.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Video: Dear God! Ari Vatanen σε εκστασιασμό - AutoBlog.gr



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

«Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κονδύλια»

Posted: 12 Sep 2011 09:31 AM PDT


Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής

«Στόχος είναι να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα και προοπτική στους Έλληνες μέσω της προώθησης άμεσων και υψηλής ποιότητας επενδύσεων» δήλωσε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος είχε σήμερα επαφές με τους υπουργούς που διαχειρίζονται κονδύλια του ΕΣΠΑ και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο και η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κονδύλια επιδοτήσεων» δήλωσε ο κ. Χαάν, προσθέτοντας ότι για τους λόγους αυτούς επιδιώκεται σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν χρονοβόρες διαδικασίες, όπως οι απαλλοτριώσεις, γραφειοκρατικά προβλήματα και διοικητικές αγκυλώσεις και να προωθηθούν το ταχύτερο συναινετικά σχέδια συγκεκριμένης στόχευσης για κάθε περιφέρεια της χώρας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, πρόσθεσε ότι «τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα» και απέδωσε τα σενάρια για χρεοκοπία στην ακραία κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα μας, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα επιμείνει στους άξονες που έχουν συμφωνηθεί.

Τόνισε, επίσης, ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να συνεισφέρει ουσιαστικά όχι μόνο για μεταφορά χρημάτων αλλά με μια ουσιαστική εμπλοκή των Γερμανών επιχειρηματιών. Ήδη έχει αποφασιστεί σε πρόσφατο συμπόσιο Γερμανών επιχειρηματιών (αντίστοιχου του ΣΕΒ) κάθε εβδομάδα να έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο και να διερευνά τις δυνατότητες συγκεκριμένων επενδύσεων, ενώ τον ερχόμενο μήνα θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρεσλερ, ως ένδειξη καλής βούλησης να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Σήμερα, πραγματοποιείται συνάντηση των δύο συνδέσμων βιομηχάνων (γερμανικού και ελληνικού) και στις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας για να προετοιμάσουν την γερμανική επιχειρηματική αποστολή που θα έρθει στην Ελλάδα στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011.

Ο επίτροπος θα έρθει και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου στο πλαίσιο ειδικού σεμιναρίου να αναζητηθούν συγκεκριμένοι τρόποι για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και να συμφωνηθούν οι προτεραιότητες για κάθε μια περιφέρεια της χώρας αναλόγως των δραστηριοτήτων κάθε περιοχής, της γεωγραφικής της θέσης και της δυνατότητας ενίσχυσης ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προσανατολισμό στη σύσταση και απογείωση καινοτόμων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα για τις ΜμΕ αναμένεται να διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ευρώ από τον αρχικό προγραμματισμό.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται στην αίσθηση του κατεπείγοντος στην Ελλάδα για να φτάσει η χρηματοδότηση στο 85%, ίσως και 95% για συγκεκριμένο χρόνο προκειμένου να απορροφηθούν τα ήδη διαθέσιμα κονδύλια το συντομότερο δυνατόν. Εκτιμάται ότι μπορεί να διατεθεί έως και 1,5 δισ. ευρώ νωρίτερα από τον χρόνο που έχει προϋπολογισθεί αρχικώς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοίδης σημείωσε ότι ''ζούμε σε ρυθμούς πολεμικής έντασης, αλλά υπάρχει η ακλόνητη πρόθεση για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο για να μην μείνουμε στο περιθώριο της ιστορίας».

Επίσης, ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί μια-μια οι καθυστερήσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του μηχανισμού του ΕΣΠΑ και ήδη αλλάζουν ριζικά οι ταχύτητες με τις οποίες τρέχουν τα προγράμματα. Σημείωσε δε ότι η στοχευμένη αξιοποίηση των πόρων, με την κινητοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, φτάνει μέχρι και την πρόβλεψη για «ιπτάμενο σύμβουλο της ΜΟΔ», ο οποίος θα σπεύδει άμεσα για να βοηθήσει στην απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση του σχεδίου δράσης για απεμπλοκή όλων των μεγάλων έργων και ανέφερε ότι αναμένεται τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από το Μάρτιο μέχρι τώρα να ενισχυθούν περαιτέρω το τρίμηνο που τρέχει.

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό

Posted: 12 Sep 2011 09:29 AM PDT

Αποκλείουν τη διαρροή ραδιενέργειας οι αρχές

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός κλίβανου που χρησιμοποιούνταν για την ανακύκλωση ελαφρώς ραδιενεργών αποβλήτων σε πυρηνικό σταθμό στη Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας, όμως από το δυστύχημα δεν προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας, σύμφωνα με τις αρχές.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για την έκρηξη ενός κλίβανου που χρησιμοποιούνταν για να λιώνουν μεταλλικά ραδιενεργά απόβλητα με μικρά ή πολύ μικρά ποσοστά ραδιενέργειας», επεσήμανε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ASN, η οποία ενεργοποίησε το κέντρο εκτάκτων αναγκών μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) η ASN ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα έχει «λήξει» και ότι δεν υπάρχει «ραδιολογικός κίνδυνος, ούτε απαιτείται δράση για την προστασία των κατοίκων».

Η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF, η θυγατρική της οποίας Socodei χρησιμοποιεί το κέντρο επεξεργασίας και συσκευασίας αποβλήτων χαμηλής ραδιενέργειας (Centraco) του Κοντολέ όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Πρόκειται για ένα βιομηχανικό δυστύχημα και όχι για πυρηνικό», διευκρίνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Κανένα μέτρο για τον περιορισμό ή την απομάκρυνση» των εργαζομένων «δεν ήταν απαραίτητο», ανακοίνωσε από τη μεριά του το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του «πέθανε από την έκρηξη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένας από τους τέσσερις τραυματίες, που έχει υποστεί εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

«Τα σωστικά συνεργεία δεν κατέγραψαν καμία ραδιολογική μόλυνση» στους άλλους τρεις τραυματίες, επεσήμαναν οι τοπικές αρχές.

Τα θύματα είναι εργαζόμενοι της Socodei, όπως διευκρίνισε η ίδια η εταιρεία.

Εξάλλου από την έκρηξη δεν σημειώθηκε «διαρροή ραδιενέργειας», όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας της Γαλλίας.

«Προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο κανένα μέτρο για την προστασία των κατοίκων», υπογράμμισε από την πλευρά της η νομαρχία της Νιμ, η οποία έχει δημιουργήσει έναν τηλεφωνικό αριθμό όπου οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνονται για το δυστύχημα.

«Θα διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να καθοριστούν τα ακριβή αίτια αυτού του δυστυχήματος που προκάλεσε έντονη συγκίνηση σε όλους τους εργαζόμενους της Socodei», στην οποία εργάζονται περίπου 200 άνθρωποι, ανακοίνωσε η εταιρεία προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που ένα δράμα τέτοιου εύρους σημειώνεται στο πυρηνικό σταθμό».

Video: Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση της κάμερας

Posted: 12 Sep 2011 09:32 AM PDT

Τόσο τρομακτικά είναι όταν έρχεται κατά πάνω σου ένα BMW που τρέχει σε αγώνα rally της οποίας ο οδηγός της έχει χάσει τον έλεγχο. Αουτς! Ελπίζω να υπήρχε μόνο η κάμερα εκεί και όχι ο ιδιοκτήτης της.


[Πηγή: YouTube]


Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Video: Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση της κάμερας - AutoBlog.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στο βάθρο της νίκης η ομάδα ιστιοπλοΐας της Wind

Posted: 12 Sep 2011 09:28 AM PDT

Συμμετείχε στη 2η ιστιοπλοϊκή συνάντηση στελεχών

Η δεύτερη ιστιοπλοϊκή συνάντηση στελεχών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) στις 10-11 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την ομάδα ιστιοπλοΐας της Wind.

Η ομάδα της Wind, που δημιουργήθηκε μόλις στα τέλη Ιουλίου και έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε επίσημη διοργάνωση αγώνων, κατάφερε να ανέβει το βάθρο των 3 νικητών και να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 12 συνολικά άξιους και δύσκολους αντιπάλους – στελέχη από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους και εταιρίες όπως Accenture, Grant Thornton, Loumidis Vending, Boutari, Art Position, Vodafone, My Public κ.α.

Σύμφωνα με τους κανόνες του αγώνα, η ομάδα της Wind έτρεξε με 2 σκάφη τύπου Platu 25. Τόσο η ομάδα Wind 1 όσο και η Wind 2, πέτυχαν σημαντική διάκριση, κατακτώντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ενώ η επιτροπή του αγώνα απένειμε συνολικά στην ομάδα της Wind τιμητική πλακέτα για την καλύτερη εμφάνιση.

Οι 10 εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος εκπροσώπησαν σχεδόν όλες τις διευθύνσεις της εταιρείας (Δικτύου, Marketing, Πωλήσεων, Πληροφορικής και Προμηθειών) και αγωνίστηκαν μέσα σε ένα πνεύμα ανταγωνιστικότητας και ευγενούς άμιλλας, ως μια απόλυτα δεμένη ομάδα, δίνοντας ραντεβού στο επόμενο Corporate Match Race.








H εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων από το 1946 μέχρι σήμερα (pics)

Posted: 12 Sep 2011 09:27 AM PDT


H εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων από το 1946 μέχρι σήμερα (pics)
Από τις πρώτες φορητές συσκευές τηλεπικοινωνιών που χρησιμοποιήθηκαν στο στρατό, στα τηλέφωνα των αυτοκινήτων, και από τα απλά κινητά τηλέφωνα στα σύγχρονα smartphones η τεχνολογία έχει κάνει πραγματικά άλματα στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.
To Mediagate.gr θυμάται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, που τόσο απαραίτητα έχουν πλέον γίνει στην καθημερινότητά μας.

1946
Το Μοbile Telephone System από την Bell. Πρόκειται για την πρώτη εμπορική χρήση κινητού σε αυτοκίνητο.
1946_Mobile_Telephone_System_MTS

1956
Ericsson Mobile System A
1956_Ericssons_Mobile_System_A_MTA

1964
Mobile Telephone Service από την Motorola
1964_Mobile_Telephone_Service_IMTS

1974
DynaTac. Το πρωτότυπο κινητό τηλέφωνο, που δεν ήταν εγκατεστημένο σε αυτοκίνητο από την Motorola
1973_DynaTAC

1983
Η πρώτη εμπορική έκδοση του DynaTac
1983_Motorolas_DynaTAC_cellular_phone

1989
To MicroTac της Motorola
1989_Motorolas_MicroTAC

1993
To Simon της IBM ήταν το πρώτο smartphone, με Fax, PDA, απλησίαστο όμως λόγω τιμής
1993_IBM_Simon

1996
To StartTac της Motorola
1996_Motorola_StarTAC

1997
Nokia 9000 Communicator
1997_Nokia_9000_Communicator

1998
Nokia 8810
1998_Nokia_8810

1999
Nokia 7710, το πρώτο κινητό με WAP
1999_Nokia_7110

2002
RIM's BlackBerry 5810, μια από τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας Blackberry
2002_RIMs_BlackBerry_5810

2005
Treo 700w, μια από τις πρώτες Windows mobile συσκευές
2005_Treo_700w

2007
iPhone
2007

2010
HTC EVO 4G
2010_htc_evo_4g

2011


???
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το Batman: Arkham City αποκαλύπτει το New Game Plus

Posted: 12 Sep 2011 09:27 AM PDT

Η Rocksteady δείχνει σιγά σιγά όλα της τα χαρτιά

Ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας του «Σκοτεινού Ιππότη» όπως όλα δείχνουν, αφού οι αποκαλύψεις για το Batman: Arkham City δεν σταματούν να διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτή τη φορά, η αποκάλυψη έχει να κάνει με το New Game Plus mode του παιχνιδιού.

Αυτό το mode θα «ξεκλειδώνεται» από τους παίκτες μόλις τερματίσουν για πρώτη φορά το παιχνίδι. Παίζοντας το New Game Plus θα μπορούν να ξεκινήσουν την ιστορία του Arkham City από την αρχή, έχοντας όμως μαζί τους όλο τον εξοπλισμό και τα experience points που κέρδισαν μέχρι να τερματίσουν κανονικά το Single Player Mode.

Εκεί, θα έχουν να αντιμετωπίσουν πιο δύσκολους αντιπάλους και bosses ενώ η ένδειξη «counter» για τις άμυνες του Batman θα εξαφανιστεί. Στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη επίπεδο δυσκολίας μόνο που ο παίκτης θα μπορεί από την αρχή να χρησιμοποιήσει όλον τον εξοπλισμό που επέλεξε προηγουμένως.

Σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών προχωρά η Εθνική

Posted: 12 Sep 2011 09:25 AM PDT

Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται η Finansbank

Σχέδιο αναδιάρθρωσης των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που περιλαμβάνει τη δημιουργία εταιρείας holding company των τραπεζών και των λοιπών χρηματοοικονομικών εταιρειών στην περιοχή, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Διευκρινίζεται ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει την Finansbank, η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τόσο στην εταιρική, όσο και στη λιανική τραπεζική λειτουργώντας ένα δίκτυο 600 καταστημάτων, με 8000 εργαζομένους, συνολικό ενεργητικό που υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ, με παρουσία στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ και Αλβανία.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει στις χώρες αυτές ένα δίκτυο εταιρειών που προσφέρουν όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως leasing, factoring, brokerage, asset management, insurance και bancassurance.

Η αναδιάρθρωση της δομής της παρουσίας του Ομίλου στην περιοχή στοχεύει στην ενδυνάμωση της αναπτυξιακής του πορείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τη δημιουργία προϋποθέσεων αυτόνομης πρόσβασης στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Η μετοχική αναδιάρθρωση θα γίνει αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές όλων των εμπλεκόμενων χωρών.

Τα καλύτερα photo-bombing - Part 4

Posted: 12 Sep 2011 09:25 AM PDT



Τα καλύτερα photo-bombing - Part 4
Άλλοτε περίεργα, άλλοτε τρομακτικά, αλλά πάντοτε με πολύ γέλιο, τα photo bombing αποτελούν ένα από τα αγαπημένα θέματα του Mediagate.
Δείτε απίθανες φωτογραφίες, τις οποίες κάποιοι αποφάσισαν - εσκεμμένα αλλά και κατά λάθος - να καταστρέψουν...

photobomb_1-600x400

photobomb_1-600x400_1

photobomb_1-600x400_2

photobomb_2-600x400

photobomb_2-600x400_1

photobomb_2-600x400_2

photobomb_3-600x400

photobomb_6-600x400

photobomb_3-600x400_1

photobomb_1-600x400_3

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Όχι στο Facebook, συμβουλεύει Υπουργός στη Γερμανία

Posted: 12 Sep 2011 09:23 AM PDT


Όχι στο Facebook, συμβουλεύει Υπουργός στη Γερμανία
Η Υπουργός προστασίας καταναλωτή στη Γερμανία, Ilse Aigner, προειδοποίησε τους συνάδελφούς της να μην χρησιμοποιούν το Facebook για να προωθήσουν την δουλειά τους και ζήτησε να αφαιρεθεί το κουμπί του Facebook από τα κρατικά site.
Η γερμανίδα Υπουργός, η οποία κατήργησε τον λογαριασμό της στο Facebook εδώ και ένα χρόνο, συμβούλευσε και τους συναδέλφους της να κάνουν το ίδιο, επικαλούμενη τα προβλήματα ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων. Ακόμα μίλησε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τις fan pages ενώ σύντομα θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει τα ζητήματα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μια επιστολή της θα δημοσιευτεί αύριο στην Spiegel γύρω από το ζήτημα αυτό, ενώ οι υπεύθυνοι του Facebook έχουν ήδη συμφωνήσει να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα, όσον αφορά τη Γερμανία, για την προστασία των στοιχείων των χρηστών.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Rally Αυστραλίας: Νικητής ο Mikko Hirvonen

Posted: 12 Sep 2011 09:25 AM PDT

Ο Mikko Hirvonen έχει σφίξει το κλοιό στον Sebastien Loeb καθώς μείωσε σήμερα τη διαφορά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally στους 15 βαθμούς μόνο, κατακτώντας τη νίκη στο Rally Αυστραλίας για τρίτη φορά.

Ο Hirvonen, ξεκίνησε την τελευταία ημέρα 22.7s δευτ. πίσω από τον team-mate του Jari-Matti Latvala. Αλλά όταν ο Latvala σκόπιμα έκοψε το ρυθμό του για χάρη του Hirvonen, αυτός μπήκε μπροστά και πήρε το προβάδισμα.

Ο Φιλανδός σημείωσε την πρώτη νίκη του στο WRC μετά το θρίαμβο του στο Ράλι Σουηδίας, τον Φεβρουάριο – 212 μέρες πριν – για να οδηγήσει ταυτόχρονα και τη Citroen στο τέλος της σερί επιτυχίας της.

Ο Latvala έκανε το 1-2 για τη Μπλε Οβάλ με τον Petter Solberg τρίτο με το Citroen DS3 WRC του.

Αυτό είναι ένα φανταστικό συναίσθημα και ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα και για τις πιθανότητές μου στο πρωτάθλημα, δήλωσε ο Hirvonen. Έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου και επίσης να τον Jari-Matti που "επίτηδες επιβράδυνε. Είμαι πίσω στη κατάταξη, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά τώρα για να βελτιωθεί ο ρυθμός μας στην άσφαλτο (τα επόμενα δύο rally).

Ο Latvala, ο οποίος κέρδισε συνολικά εννέα ειδικές διαδρομές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν 14.7 δευτ. πίσω από τον Hirvonen στο τέλος. Είπε:

Φυσικά και θα ήταν μεγάλη επίδοση να έχει κερδίσει το rally αλλά ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Η Νίκη της Ford, η δεύτερη της σεζόν του 2011, συνέπεσε με την 10η επέτειο της 9/11. Ο Solberg είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί περιμένω πολύ καιρό για αυτό. Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι μεγάλη επιτυχία να είσαι στο ρυθμό και πάλι.

Ο Loeb κατέκτησε τη 10 θέση αφού πρώτα η Citroen διέταξε τον Sebastien Ogier να αποχωρήσει στην προτελευταία ειδική! Για να γίνει αυτό Ogier ξεκίνησε τη δεύτερη ειδική του Plum Pudding με πέντε λεπτά καθυστέρηση, για να πάρει πέναλτι λόγω αυτού 50 δευτερολέπτων. Αλλά αυτό δεν αρκούσε για να τον φτάσει ο Loeb και έτσι πάρκαρε κανονικά σε ένα χώρο στάθμευσης λίγο πριν φτάσει στο τέλος της ειδικής για περίπου 10 λεπτά! Ο Loeb δήλωσε:

Σε αυτόν τον αγώνα η ομάδα έκανε αυτή την επιλογή, διότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τον Mikko που έκλεισε το χάσμα πολύ στο πρωτάθλημα, λόγω των λαθών μας.

Ο Ogier, δήλωσε πριν από την έναρξη την Πέμπτη το βράδυ ότι θα ακολουθήσει τις διαταγές της ομάδας, αλλά ήταν κακόκεφος όταν αναγκάστηκε να παραδώσει στο τέλος τους βαθμούς που θα είχε κερδίσει, ως απόδειξη ότι μπορεί μετά το τρακάρισμα του την Παρασκευή.

Έλαβα μια εντολή από την ομάδα και το σεβάστηκα αυτό.

Αλλά όταν ρωτήθηκε αν η απώλεια των βαθμών του ήταν και το τέλος των ελπίδων του για το πρωτάθλημα είπε:

Δεν έχω κανένα σχόλιο γι 'αυτό. Μπορείτε να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα, αλλά κανένα σχόλιο από μένα.

Ο Ken Block ήρθε 19ος συνολικά με το Monster World Rally Team Fiesta μετά από τρακάρισμα την Παρασκευή το πρωί.


Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Rally Αυστραλίας: Νικητής ο Mikko Hirvonen - AutoBlog.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Νέες φωτογραφίες του BMW e-Scooter

Posted: 12 Sep 2011 09:19 AM PDT

Κάποιες από τις διαφορές αφορούν στα φλας, το τιμόνι και τους προβολείς

Όπως φαίνεται, η BMW συνεχίζει τις δοκιμές και την εξέλιξη του ηλεκτρικού της scooter, προκειμένου να φτάσει στο καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. Οι μικρές διαφορές που φαίνονται στις φωτογραφίες έχουν να κάνουν με τα φλας, τα οποία είναι τοποθετημένα χαμηλά στη μάσκα και όχι στους καθρέφτες, με το τιμόνι που άλλαξε ελαφρώς σχήμα και με τον προβολέα μπροστά, ο οποίος πλέον είναι διπλός. Επίσης, για πρώτη φορά βλέπουμε καθαρά και την ουρά του e-Scooter.

Αυτά είναι, σε γενικές γραμμές, τα νέα στοιχεία που είναι ορατά στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Περισσότερα για τυχόν αλλαγές στα μηχανικά μέρη του scooter δεν μπορούμε να ξέρουμε προς το παρόν. Θυμίζουμε, όμως, όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η βαυαρική εταιρεία:

Οι Βαυαροί κάνουν λόγο για επίδοση στα 0-100 χλμ./ώρα αντίστοιχη με εκείνη ενός maxi scooter με κινητήρα εσωτερικής καύσης 600 κ.εκ. Άλλη μία σημαντική «επίδοση», εφόσον μιλάμε για ηλεκτρικό μοντέλο, είναι και φόρτιση της μπαταρίας (από οποιαδήποτε οικιακή πρίζα) που διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες και αυτό σε περίπτωση που έχει αποφορτιστεί τελείως. Βέβαια, το e-Scooter φέρει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο λειτουργεί όταν το γκάζι είναι κλειστό ή κατά τη διάρκεια φρεναρίσματος. Αυτό το τελευταίο αυξάνει τη διαθέσιμη αυτονομία των 100 και πλέον χιλιομέτρων, που ανακοινώνει η BMW, έως και 20%, ανάλογα και με το οδηγικό στιλ του αναβάτη.

Πέρα από την απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης και της ηλεκτρικής του φύσης, το concept της BMW έχει και άλλες μεγάλες διαφορές, σε σχέση με ένα συμβατικό scooter. Ο κλασικός ατσάλινος σκελετός απουσιάζει σε αυτή την περίπτωση και το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει η «θήκη» για τις μπαταρίες η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Το πιρούνι με τον τροχό και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη συνδέονται με αυτή μέσω υποπλαισίου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον πίσω τροχό και το αλουμινένιο ψαλίδι. Το σχεδόν οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ συνδέεται απευθείας στην κάσα των μπαταριών εκτονώνοντας εκεί τις δυνάμεις που του ασκούνται.








Στέρεψε η μισή Ελλάδα

Posted: 12 Sep 2011 09:15 AM PDT

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν 22 περιοχές της Ελλάδας

Μη αναστρέψιμη φαντάζει η ζημιά που έχει υποστεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές ζωής για το περιβάλλον της Ελλάδας, καθώς ρύπανση και υπερεκμετάλλευση έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαφάνισης το 46,6% των υπόγειων υδροφόρων οριζόντων της χώρας.

Έρευνα που διενεργείται εδώ και μία πενταετία από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών έχει καταδείξει ότι από τα 236 κυριότερα υπόγεια υδροφόρα συστήματα της Ελλάδας, τα 110 αντιμετωπίζουν την απειλή της εξαφάνισης.

Όπως γράφει η Real News, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι σε λίγα χρόνια δεκάδες περιοχές της χώρας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπόγεια ύδατά τους, λόγω υπερεκμετάλλευσης ή λόγω ρύπανσης.
Η έρευνα του ΙΓΜΕ αφορά τη συλλογή συνολικά 40.000 δειγμάτων από υπόγεια υδροφόρα συστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και περιοχές με έντονη αγροτική δραστηριότητα, όπως η Θεσσαλία, η Βοιωτία και η Αργολίδα, γεγονός που σημαίνει ότι η «αφαίμαξη» της υπόγειας Ελλάδας ενδέχεται να έχει και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα υποστεί συνέπεια της χώρας.

Parag Jain likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 12 Sep 2011 08:23 AM PDT

facebook
Parag Jain likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Greek Alert

Posted: 12 Sep 2011 07:16 AM PDT

Greek Alert


Πρωτογενές έλλειμμα αξιοπιστίας και πρωτοφανές πλεόνασμα αναισθησίας

Posted: 12 Sep 2011 07:10 AM PDT

Τέλειωσε η παράσταση του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη.

Οι κομπάρσοι, υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι, πληρώθηκαν μάλιστα και με «εκτός έδρας» αποζημιώσεις, από χρήματα των φορολογουμένων, για την παρουσία τους στην συμπρωτεύουσα.

Η σκηνοθεσία προέβλεπε ως happening, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύγκληση, δήθεν εκτός προγράμματος, του υπουργικού συμβουλίου, που κάτω από «δραματικές» συνθήκες, οι οποίες όμως φαίνεται πως δεν υπήρχαν την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ, την επιβολή ειδικού τέλους σε όλα τα οικοδομήματα.

Το νέο χαράτσι θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο την είσπραξη, περίπου 2 δισ. ευρώ.

Το happening είχε και λαϊκιστικές προεκτάσεις, με το κόψιμο ενός μισθού από τους λεγομένους αιρετούς άρχοντες.

Στο φινάλε ο μισός θίασος επί σκηνής, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, προσπάθησε να διασκεδάσει το πλήθος με χιούμορ.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε ερωτήματα, επί της διδαχθείσης ύλης, «εγκύρων» και «εντίμων» δημοσιογράφων.

Τον χορό των ερωτήσεων άνοιξε, ποιος άλλος, ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Υπήρξαν όμως και ερωτήσεις εκτός διδαχθείσας ύλης, όπως αν θα πτωχεύσουμε ἤ αν θα επιβληθούν άλλα μέτρα, στις οποίες ο πρωθυπουργός πιάστηκε αδιάβαστος… και παπαγάλιζε κάτι περί πρωτογενούς ελλείμματος, και ευθυνών της Νέας Δημοκρατίας.

Το νεο-εφευρεθέν σόφισμα περί πρωτογενούς ελλείμματος θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα στην πρακτική δικαιολόγησης των διαφόρων μέτρων που αναμένουν στον προθάλαμο της παπανδρεϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται από πρωτογενές έλλειμμα αξιοπιστίας, και πρωτοφανές πλεόνασμα αναισθησίας.

Η δημιουργική(;) μας καταστροφή..

Posted: 12 Sep 2011 06:09 AM PDT

Στη χώρα μας έχει ξεκινήσει μια αργόσυρτη διαδικασία «δημιουργικής καταστροφής» ήδη από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από τριάντα χρόνια. Η διαδικασία αυτή έχει ονομαστεί με διαφορετικά ονόματα:
«δημοκρατική αλλαγή» στη δεκαετία του '80,
«εκσυγχρονισμός» στη δεκαετία του '90,
«επανίδρυση του κράτους» στη δεκαετία του 2000...


Στην ιστορική πορεία των χωρών υπάρχουν περίοδοι όπου παρατηρείται μια διαδικασία ραγδαίων αλλαγών στην οικονομική και κοινωνική τους συγκρότηση, από τις οποίες προκύπτει μια νέα...
διαφορετική δομή και δημιουργείται μια νέα κοινωνική και οικονομική ισορροπία.
Αυτές οι ιστορικές περίοδοι των ραγδαίων κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, διευρύνοντας τον ορισμό του Σουμπέτερ, ως περίοδοι «δημιουργικής καταστροφής», με την έννοια ότι καταστρέφονται ταχύτατα οι παλιές κοινωνικές και οικονομικές δομές και στη θέση τους δημιουργούνται νέες, συνήθως περισσότερο αποτελεσματικές για την ανάπτυξη και την ευημερία μιας χώρας.

Στη διάρκεια αυτών των αλλαγών προφανώς υπάρχουν κοινωνικά στρώματα που υποφέρουν και άλλα που επωφελούνται. Η νέα ισορροπία μπορεί να αποδειχθεί κοινωνικά επωφελής, αν εξασφαλίζει τελικά περισσότερη ευημερία στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, πράγμα που εξαρτάται από ένα μεγάλο πλήθος παραγόντων.

Η κοινωνικά επωφελής έκβαση της διαδικασίας της «δημιουργικής καταστροφής» δεν εξαρτάται από την προέλευση των πιέσεων, δηλαδή αν οι πιέσεις προέρχονται κυρίως από εσωτερικές διεργασίες ή κυρίως από εξωτερικούς καταναγκασμούς. Εξάλλου, για τις χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. και μάλιστα στην ευρωζώνη, όπως η χώρα μας, οι αιτίες των πιέσεων για αλλαγές είναι συχνά σύνθετες. Η οικονομία και κοινωνία μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τις άλλες κοινωνίες και οικονομίες των άλλων χωρών-μελών, ώστε η προέλευση των πιέσεων να μην μπορεί εύκολα να διακριθεί.

Η νέα κοινωνική ισορροπία που προκύπτει ως αποτέλεσμα «δημιουργικής καταστροφής» εξαρτάται, μεταξύ άλλων, κυρίως από την κατεύθυνση των αλλαγών, από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται, από τον τρόπο που οργανώνονται, από την ταχύτητα που επιχειρούνται, από την ωριμότητά τους και από τον ιδεολογικό χρωματισμό του πολιτικού φορέα που τις πραγματοποιεί.

Πυρηνικό ατύχημα στην Γαλλία!

Posted: 12 Sep 2011 05:38 AM PDT


Μόλις εκατό χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, κοντά στην πόλη Αβινίον, στις 12 .45 μ.μ. ώρα Ελλάδας, έγινε έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.



διαβάστε εδώ

ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΑΜΠΑΧ...

Posted: 12 Sep 2011 05:06 AM PDT


του Mανώλη Κωστίδη από το Onalert

Σαλπάρει στην Ανατολική Μεσόγειο ο τουρκικός στόλος και πλησιάζει η ώρα του «θερμού επεισοδίου» με το Ισραήλ.

3 τουρκικές φρεγάτες αναχωρούν από το ναύσταθμο Άκσαζ και έχουν σαν στόχο τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου.

«Dog fight (συκοκαβγάς) στη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah που αναφέρει πως «στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελέυθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.» Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως θα εφαρμοστεί «παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος».

Η Sabah αναφέρει πως σε περίπτωση που το Ισραήλ επιμένει στη στάση του οι τουρκικές φρεγάτες θα πλησιάσουν μέχρι και τα 100 μέτρα και θα κλειδώσουν τα οπλικά συστήματα τους για απέναντι στα ισραηλινά σκάφη. Με λίγα λόγια από εκείνη τη στιγμή όλα θα εξαρτηθούν απο τη στάση των Ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών. Αν δεν υποχωρήσει ένας από τους δυο .τότε το «θερμό επεισόδιο» θα συμβεί σε λίγες ημέρες.

Η τουρκική εφημερίδα παρομοιάζει την κατάσταση με τις αερομαχίες που συμβαίνουν στο Αιγαίο και γράφει χαρακτηριστικά «έτσι οι κινήσεις που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με την Ελλάδα, θα συμβούν με πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Οι γείτονες μας ήδη ξεκινούν να κάνουν συγκρίσεις των δυνάμεων τους και αναφέρουν πως ο τουρκικός στόλος διαθέτει 17 φρεγάτες, 6 κορβέτες και 14 υποβρύχια. Ενώ όπως αναφέρουν το Ισραήλ διαθέτει 13 πυραυλακατους και 3 υποβρύχια. Βέβαια οι γείτονες μας αναφέρουν πως το Ισραήλ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους , ακόμη και πλοία από απόσταση 300 χιλιομέτρων.

stoxos.gr

Σκόπια: Τσίρκο, κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Posted: 12 Sep 2011 04:05 AM PDT

"Σουρεαλιστικό τσίρκο" χαρακτήρισε ο κροατικός τύπος το εξαιρετικά κακόγουστο πανηγύρι που έστησε η φασιστική κυβέρνηση των Σκοπίων, για να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια της ανεξαρτησίας του ψευδομακεδονικού κράτους. Το αποκαλυπτικό και σαρκαστικό ρεπορτάζ που ακολουθεί δε χρειάζεται σχόλια. Ίσως μόνο ενισχύει την...
πικρία για την απαθή στάση των μεγάλων ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
ΚΕΙΜΕΝΟ: BOJAN STILIN στην Κροατική εφημερίδα tportal.hr
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Με μια πομπώδη λαοσύναξη κατά το πρότυπο των σοσιαλιστικών πανηγυριών, που περιελάμβανε παρέλαση παιδιών ντυμένων με στυλιζαρισμένες αρχαιοπρεπείς στολές κάτω από την ημιτελή «Πύλη του Θριάμβου», ύψους 26 ποδιών και που κορυφώθηκε με τη λειτουργία των σιντριβανιών κάτω από το μνημείο του Αλέξανδρου (*Εφίππου πολεμιστή για τον Γκρούεβσκυ) και με την υπόκρουση δημοφιλών τοπικών καλλιτεχνών, η «Μακεδονία» γιόρτασε τα εικοστά γενέθλιά της .Η-για την ακρίβεια-γιόρτασε το κυβερνών κόμμα, VΜRO-DPMNE και οι ομοφρονούντες.
Η «Μακεδονία» είναι η μόνη πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας που έχει απελευθερωθεί ειρηνικά, μετά από συνθήκη της 8 Σεπτεμβρίου 1991, όταν σχεδόν τα 3\4 του πληθυσμού της ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας. Οι Αλβανοί μποϋκοτάρισαν τη συνθήκη και πέτυχαν με την ένοπλη σύγκρουση του 2001 –που τερματίστηκε με τη συνθήκη της Οχρίδας- να τους δοθεί εγγύηση για εκπροσώπηση στην κυβέρνηση ανάλογη με τα πληθυσμιακά ποσοστά τους (22%). Ωστόσο πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για τη «Μακεδονία» από την ένταση ανάμεσα στους δύο σύνοικους πληθυσμούς αποτελεί το γεγονός ότι, 20 χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίησή της, τα Ηνωμένα Έθνη δεν την έχουν αναγνωρίσει με το 'συνταγματικό της όνομα', έστω κι αν το κάνουν περισσότερα από τα μισά τους μέλη. Αιτία είναι φυσικά η διαφωνία με την Ελλάδα που εμποδίζει την αναγνώριση του όρου «Μακεδονία» από τα διεθνή όργανα ,θεωρώντας ότι αυτός ενέχει διεκδικήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, που ονομάζεται έτσι , όπως επίσης και στην ιστορική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας.
 

Η υποδοχή που τους αξίζει

Posted: 12 Sep 2011 03:06 AM PDT

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ "Χ"...: "ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ"

Posted: 12 Sep 2011 03:03 AM PDT




Είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη τύπου: «Εάν το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το ΠΚΚ ως μέσον, πράγμα που στο παρελθόν υπήρξαν αυτοί που σκέφτηκαν και έπραξαν, αυτό δείχνει ότι τίθεται θέμα μάχης ισχύος με βάση της οργάνωση αυτής», σημείωσε και τόνισε ότι «το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ, όποιος και αν το κάνει, οπωσδήποτε θα πάρει απάντηση...». «...Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας»

Η συνέντευξη δόθηκε μετά την συνάντηση του με τον Βραζιλιάνο ομόλογο του και αφορούσε σε ορισμένα της σημεία το ΠΚΚ «καταρχάς το Ισραήλ πρέπει όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευτεί και στον ισραηλινό Τύπο έχει δημιουργήσει αφενός την εντύπωση αυτή στην κοινή γνώμη και αφετέρου την ανάγκη να ερευνηθεί και να επιδειχθεί η αναγκαία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησής μας». είπε για το ίδιο θέμα ο τούρκος ΥΠΕΞ!

www.stoxos.gr

Το φαινόμενο των ultras στην Ιταλία

Posted: 12 Sep 2011 02:43 AM PDT

Χρονικό του κινήματος οπαδών ultras από το 1968 ως το 2009
 Συγγραφέας: Λουι Σεμπαστιάν

 «Το φαινόμενο των ultras στην Ιταλία» εξετάζει, ιστορικά και κοινωνικά, τη γέννηση, την πορεία, την ακμή και την παρακμή του κινήματος των οργανωμένων οπαδών στη γείτονα χώρα μέσα από την έρευνα και μελέτη του συγγραφέα και τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών του κινήματος. Το ιταλικό οπαδικό κίνημα, η Ιταλία είναι η γενέτειρα των ULTRAS όπου και πρωτοεμφανίστηκαν το 1968, εκφράζει τους οπαδούς εκείνους που οργανώθηκαν στις κερκίδες, στηρίζοντας την ομάδα τους παντού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αποδεικνύοντας πως η ζωή του οπαδού είναι μία στάση ζωής. Το κίνημα των ULTRAS σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται απόλυτα. Είναι αυτό που λέμε "καθρέπτης της κοινωνίας".Ο Sébastien Louis διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια έρευνες πεδίου στα ιταλικά γήπεδα. Εδώ σκιαγραφεί το συναρπαστικό πορτρέτο ενός κινήματος που αντανακλά την εξέλιξη της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής στην Ιταλία, χωρίς όμως ν' ανάγεται σε αυτή. Η ματιά που ρίχνει στο φαινόμενο των ultras μάς οδηγεί πολύ πέρα από τα αναγωγιστικά κλισέ περί βίας και πολιτικού εξτρεμισμού μέσα στα γήπεδα. Αποκαλύπτει τις διαφορετικές φάσεις του από το ξεκίνημά του, τις εσωτερικές εντάσεις του, αλλά και τα πιο βαθιά και κρυφά κίνητρά του.

Το βιβλίο ''ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ULTRAS ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Το διαδίκτυο πρέπει να παραμείνει άστατο, χαοτικό κι ανωνυμο!

Posted: 12 Sep 2011 02:00 AM PDT

Πριν από μερικά χρόνια, η αυτοκτονία μιας δημοφιλούς ηθοποιού της Νότιας Κορέας, που είχε πέσει θύμα έντονης παρενόχλησης στο διαδίκτυο, οδήγησε τη κυβέρνηση της χώρας να εφαρμόσει μια ριζοσπαστική πολιτική, με στόχο την εξάλειψη του «διαδικτυακού μίσους». Απαίτησε από όλους όσους συνεισφέρουν στα portals και στους ιστότοπους, να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα αντί για ψευδώνυμα.
Τον περασμένο μήνα, μετά από μια μεγάλη παραβίαση ασφάλειας, η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει το νέο μέτρο Κάποιοι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν τους αριθμούς αστυνομικής ταυτότητας 35 εκατομμυρίων χρηστών, τους οποίους είχαν υποβάλλει αρμοδίως, προκειμένου να  εγγραφούν και να αποκτήσουν δυνατότητα συμμετοχής τους στα διάφορα Web sites.
Η εμπειρία της Ν. Κορέας αποδεικνύει πως η άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο είναι μια άσχημη ιδέα. Η διαδικτυακή ανωνυμία είναι απαραίτητη για τους πολιτικά διαφωνούντες, ο ρόλος των οποίων τονίστηκε στη διάρκεια της αραβικής άνοιξης, καθώς και στις περιπτώσεις «καρφιών» στον επιχειρηματικό κόσμο. Στην Αμερική μάλιστα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε συνταγματική την διαδικτυακή ανωνυμία, και τη προστασία της.
Γιατί όμως αυξάνονται οι φωνές που θέλουν τη κατάργηση της ανωνυμίας;
Τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Hans-Peter Friedrich δήλωσε πως οι μπλόγκερς θα πρέπει α αποκαλύπτουν τη πραγματική τους ταυτότητα. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη περίπτωση του Νορβηγού τρομοκράτη Anders Behring Breivik, που δήλωσε θαυμασμό για έναν μπλόγκερ με το ψευδώνυμο Fjordman.
Όπως ανέφερε στο Der Spiegel, «Οι άνθρωποι παίρνουν θέσεις επώνυμα. Γιατί να μην ισχύει αυτό και για το διαδίκτυο»;
Τα λόγια του επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Eric E. Schmidt, που στη διάρκεια συνάντησης των ΜΜΕ στο Εδιμβούργο είπε πως «Το ίντερνετ θα ήταν καλύτερο αν ξέραμε ακριβώς ότι κάποιος είναι αληθινό πρόσωπο, και όχι κάποιος σκύλος, κάποιος ανύπαρκτος, ή κάποιος spammer».
Η δήλωσή του αυτή είχε να κάνει με την νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google Plus. Όπως είπε, όποιος δεν θέλει να δώσει το πραγματικό του όνομα, ας μη χρησιμοποιεί τη νέα υπηρεσία.
Μέχρι εδώ καλά. Είναι όμως αποκαρδιωτικό να ακούς τον επικεφαλής μιας εταιρίας που δεσμεύεται για  «ανοιχτό διαδίκτυο», να καταγγέλλει την ανωνυμία. Σίγουρα ο διαδικτυακός κόσμος θα ήταν καλύτερος αν όλοι συμμετείχαν επώνυμα. Κάποιοι μάλιστα θα πρόσεχαν περισσότερο και την ορθογραφία τους. Και σίγουρα η διαδικτυακή παρενόχληση και ο τραμπουκισμός είναι άσχημα φαινόμενα. Ίσως η ανωνυμία δεν είναι και τόσο θεμιτή.
Τι γίνεται, ας πούμε, με τις online απειλές θανάτου; Δεν είναι το ίδιο σημαντικές με αντίστοιχες που μεταδίδονται μέσω ταχυδρομείου, ή αυτοπροσώπως; Αυτό το ερώτημα συζητιέται αυτό το διάστημα σε μια δίκη στην Αμερική, όπου ένας Καλιφορνέζος κατηγορείται ότι έστειλε πάνω από 8.000 επιθετικά και ανώνυμα μηνύματα μέσω Twitter, σε μια αρχηγό βουδιστικής εκκλησίας στη Maryland.
Η εν λόγω υπόθεση αποδεικνύει πως οι αρχές έχουν τα απαραίτητα εργαλεία να εντοπίσουν τους παραβάτες όσο ανώνυμοι και αν είναι. Παρόμοιες περιπτώσεις συναντούμε και σε άλλες υποθέσεις.
Η θέση του Schmidt υπέρ της άρσης της ανωνυμίας, έχει να κάνει περισσότερο με το εμπόριο, παρά με τη καταπολέμηση του εγκλήματος. Η Google θέλει να έχει τα στοιχεία των χρηστών της, επειδή αυτά είναι πολύτιμα για τους διαφημιστές.
Όπως είπε: «Αν ξέραμε ότι είναι αληθινό πρόσωπο, θα μπορούσε να λογοδοτήσει, να τον ελέγξουμε, να του προσφέρουμε πράγματα, να τον χρεώσουμε… θα μπορούσαμε να έχουμε πιστωτικές κάρτες κλπ. υπάρχουν πολλοί λόγοι…».
Υπάρχουν όμως και επιπτώσεις. Ακόμη και κλειστά διαδικτυακά συστήματα όπως το Facebook δυσκολεύονται να εφαρμόσουν συστήματα «ταυτοπροσωπίας». Κάτι τέτοιο για να επιτευχθεί στο απέραντο και χωρίς σύνορα διαδίκτυο, είναι σχεδόν αδύνατο.
Στη Κορέα, η Google αντί να συμμορφωθεί με τον νόμο που επέβαλλε η κυβέρνηση, μπλοκάρισε τα uploads στο  κορεατικό YouTube, και  ανακατεύθυνε τους χρήστες στο διεθνές  YouTube.com.
Ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ συχνά άστατος, χαοτικός, και ανώνυμος. Καλά θα είναι να παραμείνει έτσι και το διαδίκτυο.

New York Times
http://www.nytimes.com/2011/09/05/technology/naming-names-on-the-internet.html?_r=1
Απόδοση:S.A.

ΔΟΥΛΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

Posted: 12 Sep 2011 01:19 AM PDT

Γράφει ο Hoffa

H υπομονή και καρτερικότητα που επιδεικνύει ο Ελληνικός λαός , απέναντι στην εγκληματική αφαίμαξη του ελάχιστου εισοδήματος του από την κυβέρνηση, επαναφέρει  στην επικαιρότητα, το βασικό ερώτημα των ιστορικών: Εξακολουθούν να  είναι δούλοι  οι Έλληνες;
Η υπομονή και καρτερικότητα  που επιδεικνύει ο λαός, μπροστά στην ανίκανη και προκλητικά εγκληματική κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πρωτόγνωρη. Και φυσικά διαμορφώνει ως ένα βαθμό και τα συμπεράσματα ορισμένων κρετίνων, οτι δηλαδή η υπομονή που επιδεικνύει ο Ελληνικός λαός , είναι αποτέλεσμα της κατανόησης των προβλημάτων του, ότι δηλαδή έχει αντιληφθεί πως πρέπει να κάνει θυσίες.

Η άποψη αυτή ,θυμίζει τον  ιδιοφυή  Πιτιγκρίλι που υπογράμμιζε «κατανοώ το φιλί στον λεπρό, αλλά αρνούμαι την χειραψία μ' έναν κρετίνο».Και φαίνεται ότι ένας δυστυχώς  υπολογίσιμος αριθμός Ελλήνων ,εξακολουθεί να τείνει την χείρα προς τους κρετίνους.-

ΥΓ: Το μόνον που μας έμεινε από την ενημέρωση Βενιζέλου είναι πως ενημερώθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και «η ενημέρωση ήταν σε καλό κλίμα»… Αντωνάκη είσαι  καλά η άρχισες κι εσύ τις χειραψίες;

πηγη

Η Δίκη των ΟΥΚάδων

Posted: 12 Sep 2011 01:00 AM PDT

Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε... ξεχαστεί. Πλησιάζουν οι μέρες για την δίκη των ΟΥΚάδων. Και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ναυτοδικείο Πειραιά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή η δίκη – ορόσημο της επικράτειας της παράνοιας (και) στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.

Αν και τυπικά οι συγκεκριμένοι ΟΥΚάδες ανήκουν στις τάξεις του λιμενικού, η στρατιωτική τους εκπαίδευση, η πειθαρχία και οι επιχειρησιακές ανάγκες τις οποίες εκπληρώνουν, θα έπρεπε να τους κατατάσσουν αυτόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας.
Πρόκειται για ανθρώπους τους οποίους πληρώνει το ελληνικό κράτος να εκπαιδεύονται, προκειμένου – αν χρειαστεί ποτέ – να αφαιρέσουν ζωές και όχι να παίξουν τις κουμπάρες.
Και τώρα η παράνοια της αριστεροκρατίας, τους δικάζει, επειδή είπαν συνθήματα κατά τούρκων και αλβανών, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Εμείς θα είμαστε εκεί!

elora.gr

Τι έκανες στη ... Θεσσαλονίκη Γιώργο;

Posted: 11 Sep 2011 09:45 PM PDT




   Μια απορία μας βασανίζει αυτές τις ώρες.

Ποιος αρρωστημένος - ή σατανικός-εγκέφαλος, έπεισε τον  κ. Παπανδρέου να τηρήσει το..έθιμο και να επισκεφθεί την Έκθεση Θεσσαλονίκης ;

  Μόνος του το σκέφτηκε;
  Καλά δεν βρέθηκε κανένας να του πει δυο λόγια; Να του μιλήσει για τη...Rexona;

Δεν βρέθηκε κανείς να τον συμβουλεύσει να απουσιάσει " εκτάκτως " στο εξωτερικό ή να
"αρρωστήσει" ή τέλος πάντων να βρει μια δικαιολογία ή πιο καλά, να βγει στην τηλεόραση και μιλήσει ειλικρινά -για πρώτη φορά- και να εξηγήσει στο λαό, ότι  δεν υπάρχει λόγος να μεταβεί στην ΔΕΘ, αφ ενός γιατί δεν έχει τίποτα να εξαγγείλει και αφ ετέρου για λόγους οικονομίας, αποφεύγοντας το ρεζιλίκι να  κινείται ..."κρυπτόμενος από αποθήκης  εις αποθήκην"  ( κατά το "από χωρίου εις χωρίον" ) και να εισέρχεται σε χώρους  από τις πίσω πόρτες, μεταβάλλοντας  συνεχώς το πρόγραμμά του για να μη συναντήσει τους ...ένθερμους υποστηρικτές του και να μη δοκιμάσει...γιαουρτοεδέσματα!
Μέχρι το Χρυσοχοϊδη έβαλε να κάνει τα εγκαίνια της ΔΕΘ αντ αυτού! ( Ο βασιλεύς των ...ελαστικών ελλείψει αντιβασιλέως).Άσε τις γνωστές τυποποιημένες και χιλιοειπωμένες άσχετες φράσεις για ..."πράσινη ανάπτυξη" λες και εάν είχαμε ανάπτυξη κόκκινη, κίτρινη ή μαύρη θα μας πείραζε!

  Αντί να απέχει - για οποιοδήποτε λόγο- από τη φετινή ΔΕΘ, έστειλε 7.000 αστυνομικούς, ειδικά οχήματα διαλύσεως συγκεντρώσεων, φράχτες και όλα τα σχετικά...αξεσουάρ!
 Έγινε αιτία να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, από όλη την Ελλάδα, χιλιάδες ...ενθουσιώδεις  "οπαδοί" του, για να τον ...αποθεώσουν με ύβρεις  αλλαλαγμούς  και ...κραξίματα .
 Και μόνο το τεράστιο χρηματικό ποσό  που απαιτήθηκε για όλη αυτή την ιστορία ( Αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Χώρα, κινήσεις Υπηρεσιακών οχημάτων, μεταφορές ...οχυρωματικών υλικών από την Αθήνα, έξοδα διαμονής του ιδίου και των...παρατρεχάμενών του , αεροπλάνα κ.λ.π.) ήταν σοβαρός λόγος να ΜΗΝ πάει στην ΔΕΘ.

 Μπορούσε να βγει στην τηλεόραση και να εξηγήσει ότι αφ ενός δεν συγχωρούνται πλέον τέτοιες δαπάνες και αφ ετέρου, ότι δεν έχει να εξαγγείλει τίποτα άλλο από αυτά που ήδη έχει πει.
 Με αυτό το τρόπο και θα είχαμε εξοικονομήσει το τεράστιο ποσό που απαιτήθηκε , ο ίδιος θα είχε αποφύγει τον εξευτελισμό και οι χιλιάδες αστυνομικών δεν θα είχαν ξεσπιτωθεί από την άλλη άκρη της Ελλάδος για να τον προστατεύσουν από τη...λατρεία του λαού!
 Προσπαθούμε-εις μάτην- να καταλάβουμε, σε τι ωφέλησε η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.
-Ίσως ήθελε να αποδείξει ότι δεν πτοείται από τις αντιδράσεις του λαουτζίκου και πάει όπου θέλει και όποτε θέλει.
  Ίσως να είναι αυτή η απάντηση στην απορία μας.
EFENPRESS
http://www.efenpress.blogspot.com/

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Posted: 11 Sep 2011 02:17 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 12-9-2011 .


Ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η υποχωρητικότητα της ελληνόφωνης πολιτικής ηγεσίας δημιουργούν το κλίμα για την διενέργεια της αιχμαλωσίας του Ελληνικού Έθνους στις δυνάμεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης με τον συνδυασμό των οικονομικών και των πολιτικών πιέσεων. Η διάλυση του κοινωνικού μας ιστού με την φτωχοποίηση του λαού και την κοινωνική αναστάτωση είναι μια συνειδητή επιλογή του διεθνιστικού νεοταξισμού και των ντόπιων εργολάβων του προκειμένου να επιτευχθεί η εθνική μας αιμορραγία και συρρίκνωση.

Πολιτικές δηλώσεις και «αντιπαραθέσεις» των κομματικών μνηστήρων της ελληνόφωνης εξουσίας και τοποθετήσεις διεθνών παραγόντων των μηχανισμών οικονομικής υποδούλωσης των λαών συμβάλλουν στο βάθεμα της στημένης οικονομικής κρίσης της Ελλάδος, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στην κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας. Με την ανθελληνική τους δράση όλοι αυτοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συνεχίζουν να σπέρνουν τη φτώχια στον ελληνικό λαό και να φέρνουν την πρόκληση και τη διευκόλυνση εμφυλίων συγκρούσεων. Ελληνισμός και Νεοταξισμός εισέρχονται σε μια μάχη για έναν και μόνο νικητή.

Στην μάχη της νεοταξικής προπαγάνδας σταθερή είναι η συμμετοχή της βρετανικής εφημερίδας Financial Times. Ανταποκρίτρια λοιπόν της εφημερίδας στην Αθήνα αποδίδει το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία λέγοντας πως όσο περισσότερο η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ξεσπάσει νέος εμφύλιος στον απόηχο των νέων φορολογικών μέτρων! Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος μάλιστα βασίζει όπως λέει την αναφορά της σε εκτιμήσεις που κάνουν …κυβερνητικοί αξιωματούχοι! Πρόβλεψη, επιθυμία, βαθιά εσωτερική γνώση ή μια πορτοκαλί ελεγχόμενη «επανάσταση»;

Στις εκτιμήσεις της Financial Times ήρθαν να προστεθούν οι αντίστοιχες εκτιμήσεις της ελβετικής τράπεζας UBS. Η ελβετική τράπεζα «προβλέπει» μείωση του ΑΕΠ κατά 50% και πιθανό εμφύλιο πόλεμο(!), ενώ στην καλύτερη περίπτωση «βλέπει» σοβαρές ταραχές που θα ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς ασφαλείας σε περίπτωση που η χώρα μας πτωχεύσει. Κάνει λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 165 δις δολάρια και πως η κοινωνική αναταραχή θα είναι τέτοια που η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί από κανέναν! Με τη διαφορά ότι η επιβεβλημένη κατάρρευση του καθεστώτος ως αναγκαιότητα αφορά μόνον τους Έλληνες κι όχι τη φύτευση μιας νεοταξικής εναλλακτικής «λύσης» που θέλουν κάποιοι «σύμμαχοι».

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας βγαίνει τάχα ξαφνικά στο καθεστωτικό ραδιόφωνο Βήμα Fm και αναφέρεται στο χειρότερο όπως λέει σενάριο της επιστροφής της χώρας στη δραχμή με τον επόμενο πρωθυπουργό να είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής. Με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Μιχελάκη να ανταπαντά για προσπάθεια τρομοκρατήσεως των πολιτών και πρόκληση ζημίας στην εθνική μας οικονομία όταν τα spread ανεβαίνουν και οι εταίροι «μας» εγγυώνται τάχα ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ.

Η ΝΔ ονειρεύεται ανύπαρκτες προοπτικές αυτοδυναμίας και ο λαός εκβιάζεται με χρεοκοπία και στάση πληρωμών. Η κ. Διαμαντοπούλου, εξέχον στέλεχος ΠΑΣΟΚ και Νεοταξισμού, προβαίνει άραγε σε μια προαναγγελία ή σε μια προειδοποίηση νεοταξικής «συμμόρφωσης» και συνεννόησης των εξουσιαστικών μνηστήρων; Γιατί η επιβεβλημένη επιστροφή του εθνικού μας νομίσματος μπορεί να γίνει ορθά μόνον με μια εθνική και λαϊκή διακυβέρνηση της χώρας.

Η Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδεικνύει πως οι κάτοικοι της Κ. Μακεδονίας ζουν ζούνε με το φόβο της φτώχιας και της ανεργίας. Εννέα στους δέκα συμπατριώτες μας στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας σε ποσοστό 90,9% πιστεύουν ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο διάστημα, ενώ είναι δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας στην περιοχή τους αυτή την περίοδο. Ταυτόχρονα δηλώνουν σε ποσοστό πάνω από 80% ότι η ήδη υψηλή φτώχια θα αυξηθεί κι άλλο. Κάποιοι συστημικοί θα ευχαριστηθούν αν σημειωθεί φυγή Ελλήνων από τις εστίες τους.

Στο μεταξύ ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιτάσσουν την τάχιστη εφαρμογή των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που έχουν συμφωνήσει οι γραικύλοι πολιτικάντηδες για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει την 6η δόση του τοκογλυφικού δανείου αν οι απεσταλμένοι της τρόικας δεν καταλήξουν σε θετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται Μπαρόζο και Τρισέ ζητώντας άμεση υλοποίηση των μέτρων που ευνουχίζουν την οικονομία και το Ελληνικό Έθνος.

Η Royal Bank of Scotland «προβλέπει» με τη σειρά της χρεοκοπία της χώρας μας έως τα μέσα Δεκεμβρίου λόγω αδυναμίας εφαρμογής των «μεταρρυθμίσεων» από την κυβέρνηση. Τα λεφτά λοιπόν μπορεί να τελειώνουν για τους Έλληνες, αλλά υπάρχουν για τους λαθρομετανάστες και για να δοθούν 12000000 ευρώ για την ανέγερση Τζαμιού σε χώρο του Πολεμικού Ναυτικού μας στο Βοτανικό. Η δε κοινωνική ευρυθμία και η εθνική ενότητα θυσιάζονται την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην αυλή μας για την αρπαγή του γεωφυσικού πλούτου σε Μητροπολιτική Ελλάδα και Κύπρο.

Η εθνική συνοχή είναι η απαραίτητη οδός για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και την ισχυροποίηση της Πατρίδος. Η δε σύμπνοια και κοινή ενέργεια των εθνικών και λαϊκών δυνάμεων είναι έργο ενός αδέσμευτου Εθνικού Κράτους και μιας προσηλωμένης στα πεπρωμένα της Ελληνικής Φυλής Εθνικοκοινωνικής Διακυβέρνησης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια

Posted: 11 Sep 2011 12:23 PM PDT

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια. Η "σοσιαλιστική" καταστολή σε όλο της το μεγαλείο!














http://exofitsio.blogspot.com/2011/09/blog-post_7011.html

Wikileaks: Οι φόβοι των ΗΠΑ για τους Βορειοηπειρώτες!

Posted: 11 Sep 2011 12:07 PM PDT


Αποκλειστικό:

Σύμφωνα με το από 2009-02-27 τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στα Τίρανα με τίτλο "Ερωτηματολόγιο του προφίλ ενός ασφαλούς περιβάλλοντος" και κωδική ονομασία TIRANA000140, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά απαντήσεις του πρέσβη Ουίδερς σε ερωτήσεις που του είχαν σταλεί προηγουμένως. Το cablegram (τηλεγράφημα) του Wikileak προβάλει τους πιθανούς κινδύνους για τις ΗΠΑ από ομάδες, διαδηλώσεις, τρομοκράτες κλπ.
Στην πρώτη παράγραφο με υπότιτλο Διαδηλώσεις, αριθμεί τις μειονότητες οι οποίες θα μπορούσαν να προβούν σε Αντί-Αμερικανικές διαδηλώσεις αριθμώντας πρώτη την Ελληνική μειονότητα αλλά και τους Βλάχους στη συνέχεια. Ο Ουίδερς δεν διευκρινίζει τους λόγους που θεωρεί ως κίνδυνο τις εθνικές μειονότητες...

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!)

Η γεωγραφία του Καλλιμάχου και η νεωτερική ποίηση των ελληνιστικών χρόνων

Posted: 11 Sep 2011 10:44 AM PDT

Συγγραφέας : Εβίνα Σιστάκου

 Εκδότης : Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

 Τι υπάρχει μέσα σ' ένα όνομα; Το ερώτημα αυτό διατυπώθηκε για πρώτη φορά, μαζί με παρόμοια ερευνητικά ζητούμενα, στο Μουσείο της πτολεμαϊκής Αλεξάνδρειας. Στην πόλη που σήμερα ανακαλεί στη μνήμη μας έναν χαμένο Φάρο, μόλις πέντε δεκαετίες μετά τον Αλέξανδρο, ο Καλλίμαχος από την Κυρήνη χαρτογράφησε μια νέα, λόγιας προέλευσης, ποίηση, πέρα από τα όρια της αρχαϊκής και κλασικής παράδοσης. Η αλεξανδρινή ποιητική καθόρισε έκτοτε την αισθητική των Λατίνων και αποτέλεσε τον αρχικό καμβά για ό,τι σήμερα ονομάζουμε δυτική λογοτεχνία. Στο βιβλίο διερευνάται το αλεξανδρινό αίτημα για νεωτερικότητα μέσα από το παράδειγμα της γεωγραφίας. Ο αναγνώστης περιηγείται το αποσπασματικό corpus του Καλλιμάχου για να συναντήσει ανθρωπόμορφους ποταμούς, περιπλανώμενα νησιά, καταστερισμένους πλοκάμους, θεϊκούς τόπους λατρείας, αλλά και θεωρίες κοσμογονίας, ιστορίες κτίσεων, γεωγραφικά αίτια. Ο φανταστικός χάρτης του Καλλιμάχου, με τα αμφίσημα ονόματα, τους καταλόγους και τους ετυμολογικούς υπαινιγμούς, διαβάζεται σαν ένα φιλολογικό παλίμψηστο. Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος, Αισχύλος, Αριστοφάνης, ιωνική λογογραφία, Ηρόδοτος και Θουκυδίδης, τοπικά χρονικά, συλλογές παραδόξων -οι αρχαίες πηγές ανασυντίθενται σε ένα πολυδύναμο υπερκείμενο. Κάποτε αντιλαμβανόμαστε ότι στην καλλιμαχική οικουμένη η ονοματολογία καθίσταται προϋπόθεση ποιητικής· είναι τότε που η γεωγραφία, από βιωματικός και ιστορικοπολιτικός όρος, γίνεται το μέσο ενός κομψού όσο και μοντέρνου φορμαλισμού.

 Το βιβλίο ''Η γεωγραφία του Καλλιμάχου και η νεωτερική ποίηση των ελληνιστικών χρόνων'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας αποφάσισε το υπουργικό!

Posted: 11 Sep 2011 10:33 AM PDT

Έκτη έκτακτη εισφορά για την κατοικία!
Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα που ξαφνικά πήρε η κατοχική κυβέρνηση για να καλύψει για ακόμη μία φορά την μεγαλειώδη αποτυχία της. Για ακόμη μία φορά την λυπητερή την πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι ιδιοκτήτες …κτισμένης επιφάνειας!!! Από σπίτι εως καλύβα δηλαδή, σταυρώνοντας για όλη μια φορά τον απλό πολίτη, τον Έλληνα που δούλευε αποταμιεύοντας ότι μπορούσε επί δεκαετίες, για να πάρει ένα δικό του σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες εισφορές και για την κατοικία, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες.


ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ!

Posted: 11 Sep 2011 10:25 AM PDT

Η ΜΙΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...



Η μουσουλαμνική αδελφότητα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν τεράστια υποδοχή στον Σουλτάνο Ενρτογάν που φτάνει αύριο το απόγευμα στην Αίγυπτουλ Η υποδοχή ετοιμάζεται για το αεροδρόμιο του Καϊρου όπου αναμένονται χιλιάδες Ισλαμιστές Αιγύπτιοι να κατακλύσουν τους χώρους, ενώ μια τεράστια αυτοκινητοπομπή θα συνοδεύσει τον Σουλτάνο στο ξενοδοχείο που θα μείνει...

Στην Αίγυπτο μένουμε για να μεταφέρουμε τις εκτιμήσεις ξένων υπηρεσιών, διατυπωμένες σε ξένα μέσα ότι πίσω από την επίθεση στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Κάϊρο προχθές, δυό μέρες πριν την έλευση του Ερντογάν, κατευθύνηθηκε από μουσουλμάνικές ομάδες στις οποίες έχει παρεισφρήσει και ελέγχει κατά έναν βαθμό η ΜΙΤ. Και μπορεί στους ξένους να φαντάζει αυτό "κάπως", σε εμάς που έχουμε ζήσει στο πετσί μας την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου από καταβολής κόσμου, δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. Άλλωστε η Αίγυπτος δεν αποτελούσε απλά μιά σύμμαχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά ενεργό κομμάτι της που μάλιστα είχε πολλές φορές στο παρελθόν αναλάβει να καταστείλει εθνικά ή άλλα κινήματα κατά της υψηλής πύλης.

www.stoxos.gr

Μπείτε η διαδώστε την ομάδα του greekalert

Posted: 11 Sep 2011 07:44 AM PDT

Απανωτές προκλήσεις από τον Μάντατζη

Posted: 11 Sep 2011 07:41 AM PDT


    Κλιμακώνονται συνεχώς (και χωρίς φυσικά καμμία αντίδραση από τα γελοία ελλαδικά κόμματα που τους εξέθρεψαν) οι εμπρηστικές και διχαστικές δράσεις των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη…
    Γιά μιάν ἀκόμη φορά ὁ βουλευτής τοῦ ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου Τσετίν Μάντατζη δήλωσε ἐκ μέρους τῆς τοπικῆς μουσουλμανικῆς κοινωνίας ἄλλη καταγωγή καί ἐθνικότητα ἀπό αὐτή πού ὅλοι γνωρίζουμε. Ἡ νέα συλλογική αὐτή πλαστοπροσωπεία ἔγινε στίς 21/8, στό πομακοχώρι Κένταυρος στά ὀρεινά τῆς Ξάνθης, τό βράδυ πού ἔγινε ἐκεῖ δεκτό τό «Καραβάνι τῆς Ἀφθονίας» μέ τήν εὐκαιρία τοῦ Ραμαζανιοῦ. Μπροστά λοιπόν στούς ἀπεσταλμένους τοῦ δήμου Μπαϊράμπασα (Κωνσταντινούπολης), στούς προξενοπράκτορες καί στούς κατοίκους τῆς περιοχῆς εὐχαρίστησε τούς ἐκ Τουρκίας καλεσμένους καί δήλωσε: «εἴμαστε ἀδέλφια, εἴμαστε ἐγγόνια τῶν Ὀθωμανῶν, ποτέ δέν θ' ἀπαρνηθοῦμε τή θρησκεία μας καί τόν τουρκισμό μας».
    Φυσικά γιά τόν ἑαυτό του καθένας μπορεῖ νά δηλώνει ὅ,τι θέλει (ἄλλωστε τέτοια ἀνθρώπινη ποιότητα, τέτοιο πολιτισμικό ἐπίπεδο, τέτοια ἠθικοπνευματική συγκρότηση δέν θά τήν διεκδικοῦσαν καί πολλοί. γιά τουρκόσπορος ὅμως μιά χαρά ταιριάζει). Μπορεῖ, λ.χ., νά εἶσαι μῖγμα Σλάβου καί Τσιγγάνου καί νά φαντασιώνεις ὅτι εἶσαι ἐγγονός τοῦ Μεγαλέξανδρου, γιατί ὄχι; Τό θέμα εἶναι κατά πόσον ἕνας βουλευτής δικαιοῦται νά φοράει ἕνα τέτοιο προσβλητικό φέσι σέ ὅλη τήν πομάκικη κοινωνία, χωρίς νά κουνιέται φῦλλο.
    Καί δέν ἦταν φυσικά ἡ μόνη φορά πού φραστικά προκαλεῖ. πάντα τό κάνει. Παράδειγμα χαρακτηριστικό καί τό λογίδριό του στό ἰφτάρ πού διοργάνωσε τό κόμμα DEB στήν Ξάνθη (27/8), μέ ὅλους τούς ἐπαγγελματίες «Τούρκους» παρόντες. Ἐκεῖ, ἰσχυρίστηκε πώς εἶναι καθῆκον (ὅπως λέμε καθήκι…) ὅλων τῶν μειονοτικῶν πολιτευτῶν νά διασφαλίσουν ἕνα ἰσχυρό DEB. «Ἔχω μιά συγκεκριμένη πρόταση: τόν ἐρχόμενο Δεκέμβριο στό Ἐπιμελητήριο Ξάνθης γίνονται ἐκλογές, πρέπει τό DEB νά εἶναι παρόν. Γιατί πέρα ἀπό τά μεγάλα θέματα (μουφτῆδες, βακούφια, ἀναγνώριση τουρκικῆς ταυτότητας καί συλλόγων μέ τουρκικό τίτλο) ἔχουμε καί τά καθημερινά θέματα (π.χ. ὁ σύλλογος Κυνηγῶν, τό Ἐπιμελητήριο κτλ) ὅπου χρειάζεται τό DEB. Ἄν ὑπάρξει τέτοια πρόταση, θά κάνω ὅ,τι περνάει ἀπό τό χέρι μου. Κι ὅλοι οἱ ἐπαγγελματίες μας μποροῦν νά κάνουν κάτι: ἀφοῦ μητρική γλῶσσα μας εἶναι τά τουρκικά, κάτω ἀπό τά ἑλληνικά νά γράψουμε τίς ταμπέλες μας στά τουρκικά…» Ἀνοιχτά, δηλαδή, διχαστικό πρόταγμα παντοῦ! Ἡ τουρκική πολιτική στή Θράκη σέ πλήρη ἀνάπτυξη!
    Ὁ…κωματικός του χῶρος (τό ΠαΣοΚ, ντέ) τί λέει σχετικά; Πόσα χρόνια θά χρειαστεῖ γιά νά ἀρθρώσει μία πρόταση ἀναφορικά μέ τά πεπραγμένα τοῦ λεγάμενου; Ὁρίστε, ἔχει μιάν εὐκαιρία ἡ Κυβέρνηση νά τοῦ τά χώσει μέ τήν ἐρώτηση πού ἀπηύθυνε στά ὑπουργεῖα Δικαιοσύνης καί Ἐσωτερικῶν γιά τό τί σκέφτεται νά κάνει μέ τήν ΤΕΞ καί γιά τό ἄν προτίθεται «νά ἀναγνωρίσει στή μειονότητα τό δικαίωμα νά δημιουργεῖ συλλόγους μέ τήν λέξη Τουρκικός στήν ὀνομασία τους». Δῶσε θάρρος στόν χωριάτη, νά σ' ἀνέβει στό κρεββάτι…
                                                                                                                                                                «Αντιφωνητής», 1/9/2011

http://proxeneio-stop.org/2011/09/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7/

Περνάει καλά...

Posted: 11 Sep 2011 07:23 AM PDT

Α.Α.Α
 
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χαίρεται που βλέπει τους υπουργούς του να διαφωνούν. Προφανώς του αρέσουν οι ταινίες με... μαχαιρώματα! 
 

Hi Word, have you experienced Spinmania yet?

Posted: 12 Sep 2011 07:08 AM PDT

Add news@yazino.info to your address book to make sure our emails reach you.
Having trouble viewing this message? No problem, just click here.

Yazino.com   Invite friends    Log in

Hi Word,

PLAY EVERY DAY TO
BOOST YOUR BALANCE!

SPIN THE WHEEL

SPIN THE WHEEL

Increase your fortune in Wheel Deal by purchasing any chip package, and we'll reward you by multiplying your first purchase by the number of days that you play. Get your wheels spinning on the way to a huge bonus now!

*Chips in first purchase multiplied by number of days playing Wheel Deal between Sep 12-20, up to 1 million chips. Chips awarded upon login by Sep 22.

Play our games:
Wheel Deal Blackjack Texas Hold'em
Roulette Hissteria Extreme Bingo
Facebook share on Facebook  |  connect with us on facebook.com/yazino Twitter share on Twitter Blog see our blog
This is an automated message from Yazino; please do not reply to this email. If you have questions, drop us a line at contact@yazino.com.
You received this message because you registered to Yazino. If you no longer wish to receive news and updates from Yazino, click here to unsubscribe, or see our privacy policy and terms of service.
© 2011 Yazino, Century House 12, Victoria Street, Alderney GY9 3UF

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 12 Sep 2011 03:48 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Άγγελος θανάτου παίρνει τη ψυχή ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο;;;;Εσείς αποφασίζετε!

Posted: 12 Sep 2011 12:04 AM PDT




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Σαν Σήμερα

Posted: 11 Sep 2011 08:01 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:02
Δύση Ήλιου: 19:39
Πανσέληνος
Γεγονoτα


1829: Η Μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία, η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης.

1906: Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.



1972: Ισλανδική κανονιοφόρος βυθίζει δυο βρετανικά ψαράδικα στη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για τις πρώτες εχθροπραξίες του λεγόμενου και «Πολέμου του Βακαλάου».



1979: Η εθνική Ελλάδας νικά τη Σοβιετική Ένωση με 1-0 στη «Λεωφόρο» και προκρίνεται για πρώτη φορά στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.



1980: Οι στρατιωτικοί αναλαμβάνουν με πραξικόπημα της εξουσία στην Τουρκία. Ο στρατηγός Κενάν Εβρέν ανατρέπει την κυβέρνηση του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.



1981: 40.000 ροκάδες συνωστίζονται στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για να απολαύσουν τον Ρόρυ Γκάλαχερ, σε μία από τις πρώτες ροκ συναυλίες στη χώρας μας, η οποία συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια.



Γεννησεις

1940: Γουέιν ΜακΛάρεν, αμερικανός ηθοποιός, ο γνωστός καουμπόη του Marlboro.



1944: Μπάρι Γουάιτ, αμερικανός τραγουδιστής.



1961: Στέφανος Κορκολής, μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής.



Θανατοι

1992: Άντονι Πέρκινς, αμερικανός ηθοποιός. («Ψυχώ»)



Η αποκάλυψη του Ιωάννου επαληθεύεται;;Πώς όμως ο μαθητής του Ιησόυ Χριστού είδε κάτι και εμείς το ανμένουμε;;Μήπως έχει ήδη παιχθεί;;; ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ; (2012)!!

Posted: 11 Sep 2011 10:48 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1.Εδώ και αρκετό καιρό ακούω διάφορα σενάρια για το 2012.Για την καταστροφή της γης-ότι έρχεται το τέλος του κόσμου-ότι άλλοι ετοιμάζονται να φύγουν από τη γη γιατί θα πέσει πάνω της κομήτης( έχουν βρει και άλλο πλανήτη για να πάνε),άλλοι αναφέρονται στο ημερολόγιο των mayas και λένε ότι αφού τελειώνει 21-12-2012 εκεί
τελειώνει και ο κόσμος και άλλα πολλά. Εντελώς τυχαία όλα αυτά <<βγαίνουν>> από Αμερικάνους ή Άγγλους <<διαβασμένους>> και δυστυχώς παρασερνουν πολύ κόσμο μαζί τους σ'αυτό το «τρυπακι».Ίσως και κάπου μέσα σε όλα αυτά να υπάρχει μια αλήθεια.Δεν ξέρω τι κάνουν η τι λένε τα αμερικανάκια η τα αγγλακια η οποίος άλλος θέλει,εγώ ξέρω ότι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ έχουμε υποχρέωση να ρίξουμε μια ματιά στα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ μας. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ είναι χωρίς αμφιβολία μια ματιά στο μέλλον αφού πρώτα δούμε τα σημάδια του σήμερα. Καταστάσεις που ζούμε τα τελευταία χρόνια


Ας αρχίσουμε μ΄αυτά που γίνονται στις μέρες μας. Έχω την εντύπωση με τα λόγια του ΙΩΑΝΝΗ ότι η τέταρτη σφραγίδα έχει ήδη ανοίξει ….

Η τέταρτη σφραγίδα – Το ωχρό άλογο

7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζώου λέγουσαν, ῎Ερχου καὶ βλέπε. 8 Καὶ εἶδον, καὶ ἰδού ἵππος ὠχρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ ὠνομάζετο Θάνατος, καὶ ὁ ῞Αδης ἠκολούθει μετ᾽ αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη εἰς αὐτοὺς ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς νὰ θανατώσωσι μὲ ῥομφαίαν καὶ μὲ πεῖναν καὶ μὲ θάνατον, καὶ μὲ τὰ θηρία τῆς γῆς.

Ερμηνεία : Τότε ο Ιωάννης άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα και άκουσε το τέταρτο ζώο που έμοιαζε με αετό να του λέει, Έλα και δες. Τότε ο Ιωάννης είδε ένα άλογο κιτρινοπράσινο και τον αναβάτη του που το όνομά του ήταν Θάνατος.

Απο κοντά ακολουθούσε ο αδης, για να δέχεται ομαδικά τους νεκρούς που άφηνε πίσω του ο Θάνατος. Και οι δύο μαζί Θάνατος και 'δης, είχαν εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης, να φέρουν το θάνατο με τέσσερις τρόπους.

Με ρομφαία, που σημαίνει τον φόνο με οποιοδήποτε συμβατικό όπλο, με πείνα που συνοδεύει τους πολέμους, με θάνατο που μπορεί να προκαλείται με αρρώστιες και ακόμη με μικροβιακό και χημικό πόλεμο και με τα θηρία της γης, που είναι τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα άρματα μάχης.

Τα ωχρό άλογο και ο αναβάτης τους, συμβολίζουν τον πόλεμο που έχει σαν αποτέλεσμα, τον ομαδικό θάνατο των ανθρώπων, γι αυτό και φανερώνει τον 'δη να ακολουθεί από κοντά για να καταπίνει τους νεκρούς.

Το ωχρό άλογο συνεχίζει τον καλπασμό του και επισκέπτεται διάφορα κράτη και ακούμε τις θριαμβολογίες των αντιπάλων, που ανακοινώνουν τον αριθμό των θυμάτων με μεγάλη τους χαρά και ευτυχία και ο 'δης συνακολουθεί για να καταπιεί τους σκοτωμένους, ομαδικά.

Κατά την επταετία του αντιχρίστου θα φανερωθεί το ωχρό άλογο με όλη του την αγριότητα και ο αναβάτης τους, ο θάνατος, στη μεγαλύτερή του δραστηριότητα. Ο Αντίχριστος θα έχει σαν σύνθημα την ειρήνη, αλλά ειρήνη δεν θα μπορέσει να φέρει ποτέ. Επειδή όταν λέγωσιν Ειρήνην και ασφάλεια, τότε επέρχεται επ αυτούς αιφνίδιος όλεθρος. Α Θεσσαλονικείς ε:3

Κρατήστε αυτό (τελευταία παράγραφος). Σε ποιον παει το μυαλό μας ? Ποιον ονομάζει <θανατο >καθήμενο στο ωχρό άλογο? ΠΟΙΟΣ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ?

Η πέμπτη σφραγίδα – Οι ψυχές

9 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν πέμπτην σφραγῖδα, εἶδον ὑποκάτω τοῦ θυσιαστηρίου τὰς ψυχὰς τῶν ἐσφαγμένων διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ διὰ τὴν μαρτυρίαν τὴν ὁποίαν εἶχον· 10 καὶ ἔκραζον μετὰ φωνῆς μεγάλης, λέγοντες, ῞Εως πότε, ὦ Δέσποτα ἅγιε καὶ ἀληθινέ, δὲν κρίνεις καὶ ἐκδικεῖς τὸ αἷμα ἡμῶν ἀπὸ τῶν κατοικούντων ἐπὶ τῆς γῆς; 11 Καὶ ἐδόθησαν εἰς ἕκαστον στολαὶ λευκαί, καὶ ἐῤῥέθη πρὸς αὐτοὺς νὰ ἀναπαυθῶσιν ἔτι ὀλίγον καιρόν, ἑωσοῦ συμπληρωθῶσι καὶ οἱ σύνδουλοι αὐτῶν καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτῶν, οἱ μέλλοντες νὰ φονευθῶσιν ὡς καὶ αὐτοί.

Ερμηνεία

Οταν ο Ιησούς Χριστός άνοιξε την πέμπτη σφραγίδα, ο Ιωάννης είδε κάτω από το θυσιαστήριο, τις ψυχές των πιστών που φονεύθηκαν στην γη για την πίστη τουςστον Χριστό.

Η έκτη σφραγίδα – Τα κοσμογονικά σημεία της επιφάνειας του Χριστού

12 Καὶ εἶδον, ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν ἕκτην· καὶ ἰδού, ἔγεινε σεισμὸς μέγας, καὶ ὁ ἥλιος ἔγεινε μέλας ὡς σάκκος τρίχινος, καὶ ἡ σελήνη ἔγεινεν ὡς αἷμα· 13 καὶ οἱ ἀστέρες τοῦ οὐρανοῦ ἔπεσαν εἰς τὴν γῆν, καθὼς ἡ συκῆ ῥίπτει τὰ ἄωρα σῦκα αὑτῆς, σειομένη ὑπὸ μεγάλου ἀνέμου. 14 Καὶ ὁ οὐρανὸς ἀπεχωρίσθη �ὡς βιβλίον τετυλιγμέ­νον,� καὶ πᾶν ὄρος καὶ νῆσος ἐκινή­θησαν ἐκ τῶν τόπων αὑτῶν· 15 καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καὶ οἱ μεγιστᾶνες, καὶ οἱ πλούσιοι, καὶ οἱ χιλίαρχοι, καὶ οἱ δυνατοὶ, καὶ πᾶς δοῦλος, καὶ πᾶς ἐλεύθερος, ἔκρυψαν ἑαυτοὺς εἰς τὰ σπήλαια καὶ εἰς τὰς πέτρας τῶν ὀρέων, 16 καὶ λέγουσι πρὸς τὰ ὄρη καὶ πρὸς τὰς πέτρας, Πέσατε ἐφ᾽ ἡμᾶς, καὶ κρύψατε ἡμᾶς ἀπὸ προσώπου τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου, καὶ ἀπὸ τῆς ὀργῆς τοῦ ᾽Αρνίου· 17 διότι ἦλθεν ἡ ἡμέρα ἡ μεγάλη τῆς ὀργῆς αὐτοῦ· καὶ τίς δύναται νὰ σταθῇ;

Ερμηνεία Οταν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός άνοιξε την έκτη σφραγίδα, φανέρωσε στον Ιωάννη την εικόνα που θα παρουσιάσει ο ουρανός με το αστρικό του σύστημα και η γη με τους κατοίκους της, την ημέρα που ο Ιησούς Χριστός ένδοξος βασιλιάς και κριτής, θα κάνει την παρουσία Του.


Στην σφραγίδα αυτή κρατήστε την αρχή,τις τρεις πρώτες γραμμές από 12 ως 13.Σ΄αυτό το σημείο θέλω να μπείτε σε μια διεύθυνση και να ρίξετε μια ματιά http://www.sfak.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Θέμα -Maya's,ένας περίεργος αστρονομικός λαος(κλικ). Διαβαστε (περίπου στη μέση της σελίδας) το κεφάλαιο 2012-ο αγγελιοφόρος των άστρων.Στον πρόλογο μου αναφέρω ότι σ'ολα αυτά που λέγονται για το 2012 ίσως υπάρχει και μια αληθεια.Παντως μεχρι εδω δεν αναφερεται πουθενα για παγκοσμιο πολεμο,το λεω αυτο γιατι μερικοι περιμενουν τον παγκοσμιο χαμο τωρα, σε ενα με δυο χρονια, αφου μερικες προφητειες αναφερουν γι'αυτο μετα απο επεισοδιο ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ (δεν αναιρω την προφητεια αλλα τονιζω οτι δεν αναφερεται μεχρι τωρα,απλα κρατηστε το για παρακατω) Το πιο περιεργο ειναι στην αμεσως επομενη παραγραφο και λιγο πριν ανοιξει η εβδομη σφραγιδα.

1 ΚΑΙ μετὰ ταῦτα εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἱσταμένους ἐπὶ τὰς τέσσα­ρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, διὰ νὰ μὴ πνέῃ ἄνεμος ἐπὶ τῆς γῆς, μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης, μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον. 2 Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ὅτι ἀνέβη ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου, ἔχων σφραγῖδα τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος· καὶ ἔκραξε μετὰ φωνῆς μεγάλης πρὸς τοὺς τέσσαρας ἀγγέλους, εἰς τοὺς ὁποίους ἐδόθη νὰ βλάψωσι τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν, 3 λέγων, Μὴ βλάψητε τὴν γῆν, μήτε τὴν θάλασσαν, μήτε τὰ δένδρα, ἑωσοῦ σφραγίσωμεν τοὺς δούλους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν.

Μας λεει ξεκαθαρα οτι πριν αρχισουν οι καταστροφες πανω στη γη θα ερθουν αγγελοι για να παρουμε το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Οταν διαβασα αυτο, το μυαλο μου πηγε σε κατι που ειχα διαβασει σε μια ιστοσελιδα.Εχω τις αμφιβολιες μου για το που βρεθηκε αυτο το μυνημα , το εχουν γραψει καπου ? πως ηρθε στα χερια μας ?.Ειναι <μυνημα> απ τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ? Ριξτε μια ματια (αν καποιος εχει πληροφοριες παρακαλω να τις στηλει). Το αντεγραψα για να το δειτε. Όπως μας είναι ήδη γνωστό, από τον επιστημονικό κλάδο της αστρονομίας,

επίκειται μια συνοδός πλανητών με την Γη μας των : ΕΡΜΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΑΡΗΣ, ΔΙΑΣ, ΚΡΟΝΟΣ, ΗΛΙΟΣ, ΣΕΛΗΝΗ, την συγκεκριμένη ημερομηνία. (21/12/2012)

επομένως μιλάμε για γεγονός. Μπορούν όμως οι ανθρώπινοι νόες να φανταστούν τις επιπτώσεις αυτής της συνόδου; είμαστε πολύ μικροί ακόμα για να κατανοήσουμε τα μυστήρια του σύμπαντος.

Το τι θα συμβεί λοιπόν μας το αναφέρουν οι Ολύμπιοι σε μήνυμα τους.

((ΣΤΗΣ /22/12/2012.)) «ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ. Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ. Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΒΙΩΝΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΟΛΑΣΗΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ. ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΟ. KATΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΦΩΤΟΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ. TO ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΑΡΑΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΕΡΙΩΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΕΡΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΘΑ ΟΞΥΝΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΚΟΗ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΝΟΕΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ. ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΙΩΝΕΤΕ ΣΕ ΑΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ. ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΑ ΏΣΠΟΥ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΝΕΦΗ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΦΩΤΙΑΣ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΓΑΙΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΑΙΑ. Η ΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΟΡΑΤΟ ΦΩΣ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗ ΓΗΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. «ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΤΕΛΗΣ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ ΤΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΙΑ».


Η 7η σφραγίδα – Οι επτά σάλπιγγες

Η 7η σφραγίδα αναγγέλλει τους εφτά αγγέλους με τις εφτά σάλπιγγες . Οι τέσσερις πρώτες σφραγίδες μιλάνε για τέσσερις καταστροφές οικολογικές , εμείς θα σταθούμε στην 5η και 6η σάλπιγγα Η πέμπτη σάλπιγγα – Πρώτο ουαί – Οι ακρίδες

1 Καὶ ὁ πέμπτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ εἶδον ὅτι ἔπεσεν εἰς τὴν γῆν ἀστὴρ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ ἐδόθη εἰς αὐτὸν τὸ κλειδίον τοῦ φρέατος τῆς ἀβύσσου. 2 Καὶ ἤνοιξε τὸ φρέαρ τῆς ἀβύσσου· καὶ ἀνέβη καπνὸς ἐκ τοῦ φρέατος ὡς καπνὸς καμίνου μεγάλης· καὶ ἐσκοτίσθη ὁ ἥλιος καὶ ὁ ἀὴρ ἐκ τοῦ καπνοῦ τοῦ φρέατος. 3 Καὶ ἐκ τοῦ καπνοῦ ἐξῆλθον ἀκρίδες εἰς τὴν γῆν, καὶ ἐδόθη εἰς αὐτὰς ἐξουσία, ὡς ἔχου­σιν ἐξουσίαν οἱ σκορπίοι τῆς γῆς. 4 Καὶ ἐῤῥέθη πρὸς αὐτὰς νὰ μὴ βλάψωσι τὸν χόρτον τῆς γῆς, μηδὲ κανὲν χλωρὸν, μηδὲ κανὲν δένδρον· εἰμὴ τοὺς ἀνθρώ­πους μόνους, οἵτινες δὲν ἔχουσι τὴν σφραγῖδα τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τῶν μετώπων αὑτῶν. 5 Καὶ ἐδόθη εἰς αὐτὰς νὰ μὴ θανατώσωσιν αὐτούς, ἀλλὰ νὰ βασα­νι­σθῶσι πέντε μῆνας· καὶ ὁ βασα­νισ­μὸς αὐτῶν ἦτο ὡς βασανισμὸς σκο­ρπίου, ὅταν κτυπήσῃ ἄνθρωπον. 6 Καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις θέλουσι ζητή­σει οἱ ἄνθρωποι τὸν θάνατον, καὶ δὲν θέλουσιν εὑρεῖ αὐτόν· καὶ θέλουσιν ἐπι­θυ­μήσει νὰ ἀποθάνωσι, καὶ ὁ θάνα­τος θέλει φεύγει ἀπ᾽ αὐτῶν.

7 Καὶ αἱ μορφαὶ τῶν ἀκρίδων ἦσαν ὅμοιαι μὲ ἵππους ἡτοιμασμένους εἰς πόλεμον· καὶ ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτῶν ἦσαν ὡς στέφανοι ὅμοιοι μὲ χρυσόν, καὶ τὰ πρόσωπα αὐτῶν ὡς πρόσωπα ἀνθρώπων. 8 Καὶ εἶχον τρίχας ὡς τρίχας γυναικῶν, καὶ οἱ ὀδόντες αὐτῶν ἦσαν ὡς λεόντων. 9 Καὶ εἶχον θώρακας ὡς θώρακας σιδηροῦς· καὶ ἡ φωνὴ τῶν πτερύγων αὐτῶν ἦτο ὡς φωνὴ ἁμαξῶν ἵππων πολλῶν τρεχό­ντων εἰς πόλεμον. 10 Καὶ εἶχον οὐρὰς ὁμοίας μὲ σκορπίους, καὶ ἦσαν κέντρα εἰς τὰς οὐρὰς αὐτῶν· καὶ ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἦτο νὰ βλάψωσι τοὺς ἀνθρώ­πους πέντε μῆνας. 11 Καὶ εἶχον ἐφ᾽ ἑαυτῶν βασιλέα τὸν ἄγγελον τῆς ἀβύσσου· ὅστις ῾Εβραϊστὶ ὀνομάζεται ᾽Αβαδδών, καὶ εἰς τὴν ῾Ελληνικὴν ἔχει ὄνομα ᾽Απολλύων.

Η έκτη σάλπιγγα – δευτερο ουαι

12 ῾Η οὐαὶ ἡ μία ἀπῆλθεν· ἰδού, ἔρχονται ἔτι δύο οὐαὶ μετὰ ταῦτα. 13 Καὶ ὁ ἕκτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἤκουσα μίαν φωνὴν ἐκ τῶν τεσσάρων κεράτων τοῦ θυσιαστηρίου τοῦ χρυσοῦ τοῦ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ, 14 λέγουσαν πρὸς τὸν ἕκτον ἄγγελον, ὅστις εἶχε τὴν σάλπιγγα, Λῦσον τοὺς τέσσαρας ἀγγέ­λους τοὺς δεδεμένους εἰς τὸν μέγαν ποταμὸν Εὐφράτην. 15 Καὶ ἐλύθησαν οἱ τέσσαρες ἄγγελοι οἱ ἡτοιμασμένοι εἰς τὴν ὥραν καὶ ἡμέραν καὶ μῆνα καὶ ἐνιαυτόν, διὰ νὰ θανατώσωσι τὸ τρίτον τῶν ἀνθρώπων.

πηγή: http://hellas-profities.blogspot.com/

http://www.mysteries.gr/?p=1079

http://peaceangel29.blogspot.com/2011/02/2012.html



O Aντίχριστος - The Antichrist, (video)

Posted: 11 Sep 2011 10:39 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ενα ντοκιμαντέρ για τον Αντίχριστο απο το History Channel.Aντίχριστος μύθος η μια πραγματικότητα.


Είναι η πιο κεντρική μορφή στα σενάρια για την συντέλεια και το τέλος του κόσμου.

ΑΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ LIVE STREAMING

Posted: 11 Sep 2011 10:36 AM PDT

Οι 8 πιο ' ενδιαφέρουσες ' φυλακές του κόσμου

Posted: 11 Sep 2011 10:19 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Υποτίθεται ότι οι φυλακές έχουν δημιουργηθεί για να κρατάνε σε ασφάλεια τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς του πλανήτη. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το πως πρέπει να είναι μια φυλακή. Έλα όμως που υπάρχουν κάποιες που ξεπερνούν τη φαντασία μας αλλά και μερικές φορές,

ξεπερνούν και τις προσδοκίες μας!

1. Η πιο μικρή
Sark Prison, Sark, Γκέρσνεϊ
Χωρητικότητα: 2 κρατούμενοι
Η μικρότερη φυλακή του κόσμου χτίστηκε το 1856 και χρησιμεύει  περισσότερο σαν κρατητήριο. Δεν έχει ούτε καν παράθυρα στα δύο μικρά δωμάτια, που χωράνε- δε χωράνε δύο άτομα με το ζόρι. Αν ο κρατούμενος έχει κλειστοφοβία, θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί πριν παραβεί το νόμο ...

2. Η πιο ασφαλής
Adx Supermax, Κολοράντο
Χωρητικότητα: 550 κρατούμενοι

Είναι ο εφιάλτης κάθε παρανόμου. Βασικά επιβεβαιώνει στο έπακρο τον όρο φυλακή, γιατί εκεί δεν περνάνε τα πολλά πολλά. Βία, πειθαρχία και σύστημα
ασφαλείας που δε κάνει να ξεχνάς το ενδεχόμενο διαφυγής.
Aνοιξε τις πύλες της μόλις το 1994 και είναι το σπίτι των πιο βίαιων και επικίνδυνων εγκληματιών της χώρας. Εκεί, οι φυλακισμένοι δεν έχουν σχεδόν καμία επαφή ο ένας με τον άλλον, καθώς περνάνε 22 ώρες την ημέρα στην απομόνωση, για να αναλογιστούν τις πράξεις τους. Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί από αυτούς που πέρασαν στα κελιά της, έχουν χάσει το μυαλό τους από την πολλή μοναξιά και αυστηρότητα. Οπότε οι ιθύνοντες δέχονται μόνο αυτούς που έχουν να εκτίσουν από 25 χρόνια ποινή και άνω ...
3.Η πιο πολύτιμη
San Quentin, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα: 3317 κρατούμενοι
Είναι η πιο ακριβή φυλακή του κόσμου. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο ...ενοίκιο αλλά στην αξία του τεράστιου οικοπέδου. Υπολογίζεται ότι η γη στην οποία είναι χτισμένη η συγκεκριμένη φυλακή αξίζει περίπου100εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει η φήμη, σύμφωνα με την οποία, είναι ένα
από τα πιο ακριβά οικόπεδα σε όλη τη χώρα! Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχει θέα τον ωκεανό, προσφέροντας στους «φιλοξενούμενους» μια πιο
καλαίσθητη διαμονή. Ποιος ξέρει;
4. Η πιο παράξενη
San Pedro, Βολιβία
Χωρητικότητα: 800 κρατούμενοι
Εδώ η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι κρατούμενοι των φυλακών αυτών είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν νοίκι !),
έχουν κανονικές δουλείες μέσα στη φυλακή, ενώ κάποιοι από αυτούς μπορούν να συγκατοικούν με την οικογένεια τους. Αν είσαι τουρίστας, μπορείς ακόμα να επισκεφτείς με ξεναγό τις εγκαταστάσεις αυτές και να διανυκτερεύσεις αν θες! Φημολογείται έντονα ότι οι κάτοικοι των φυλακών έχουν στα χέρια τους την πιο φτηνή κοκαΐνη στη χώρα κι αυτός είναι ο λόγος ότι έχουν πολλούς επισκέπτες καθημερινά. Ακου να δεις ....
5. Η πιο κυριλέ
Leoben Justice Centre, Αυστρία
Χωρητικότητα: 205 κρατούμενοι
Κι όμως πρόκειται για φυλακή κι όχι για ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Σε προκαλεί έμμεσα να πυροβολήσεις επιτέλους τη γυναίκα σου για να
καταλήξεις εκεί. Τώρα για ποιο λόγο να χαλάνε τα λεφτά και την ώρα τους για να κάνουν τη φυλακή αυτή εμφανίσιμη και δελεαστική; Το μόνο
που θα καταφέρουν είναι να περιμένουν οι κρατούμενοι σε λίστα αναμονής για να εκτίσουν την ποινή τους μέσα στη χλιδή.
             ==========================================
6. Η πιο διάσημη
Αlcatraz, Καλιφόρνια
Χωρητικότητα : 336
Είναι σε νησί. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις, όσο καλά και να το σχεδιάσεις, γιατί απλούστατα δεν έχεις που να πας. Στα 30 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της,
επίσημα δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς (ο Σον Κόνερι μήπως;) αν κι έχουν σημειωθεί 14 αποτυχημένες προσπάθειες.
Μάλιστα, δύο άντρες το προσπάθησαν δύο φορές! Επτά άλλοι σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα (οι 2 πνίγηκαν) κι οι υπόλοιποι απλά ξαναπιάστηκαν.
Η προσπάθεια μετράει όμως, που πέρασε και στην ιστορία.

7. Η πολυπληθέστερη
Kresty, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Επίσημη Χωρητικότητα: 3000
Αν και υποτίθεται ότι χωράνε 3000 άτομα, στην πραγματικότητα οι κρατούμενοι ξεπερνάνε τους 10 χιλιάδες! Δηλαδή, σε κάθε έναν αναλογούν 4 τετραγωνικά μέτρα να ζήσει και να αναπνεύσει! Το μπάνιο επιτρέπεται μόνο μια φορά την εβδομάδα και στον κάθε κρατούμενο επιτρέπουν μόνο 15 λεπτά κάτω από το ντους. Μάλλον οι περισσότεροι να πεθαίνουν από τη βρόμα και την έλλειψη επαρκούς ... οξυγόνου!
8. Η επίσημη
Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα
Επίσημη Χωρητικότητα:152
Με τους κουμπάρους μαζί : 3500
Ονομάζεται Virtual Prison γιατι ενω δεν είναι φυλακή, εκεί βρίσκονται όσοι θα έπρεπε να είναι φυλακή.









Οι απατεώνες του Online στοιχήματος

Posted: 11 Sep 2011 09:58 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ισχυρίζονται πως είναι η μεγαλύτερη εταιρία στοιχημάτων και πράσινα άλογα! Ιδού γιατί όλα αυτά είναι μπαρούφες.


Στοιχημάτισα μέσα σε ένα μήνα πάνω από 3000
ευρώ (με αρχική κατάθεση 400 ευρώ) και κάποια στιγμή έμεινα ρέστος. Είπα κι εγώ να περιμένω να πληρωθώ από τη δουλειά μου για να ξανακάνω μία κατάθεση τον άλλο μήνα. Όμως επειδή δεν είχα χρήματα στο λογαριασμό μου οι κύριοι της Sportingbet (είναι λένε πολιτική της εταιρίας...) δεν επιτρέπουν ένας πελάτης (χαζός ή όχι, αυτό είναι μία άλλη υπόθεση...) που ήδη τους έδωσε 400 ευρώ - και μάλιστα δεν έχει κλείσει μήνας που έγινε αυτό - να μην μπορεί να δει τους live αγώνες για τους οποίους τόσο ντόρο κάνει η Sportingbet... Πρέπει λένε να κάνω ΞΑΝΑ μία κατάθεση!!! Αν οι μεγάλες εταιρίες φέρονται με αυτό τον τρόπο στους πελάτες τους (και μάλιστα από τους καλύτερους όπως έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι στο παρελθόν) τότε ΔΕΝ είναι μεγάλες! Και κοροϊδεύουν τον κόσμο τάζοντας live αγώνες...Δηλαδή αν είχα κάνει σταδιακά κάθε μέρα καταθέσεις από 10 ευρώ τώρα δεν θα είχα πρόβλημα... Ε, αυτό είναι "πολιτική μεγάλης εταιρίας"...



Αναγνώστης

πηγη

bisbos.gr

Posted: 12 Sep 2011 03:12 AM PDT

bisbos.gr


Hλικιωμένος σε γυμναστήριο...

Posted: 12 Sep 2011 01:34 AM PDT

Ένας ηλικιωμενος, ενω γυμναζοταν σε ενα γυμναστηριο,προσεξε μια γλυκυτατη νεα κοπελα.
Ρωτησε λοιπον εναν προπονητη που περναγε: «ποιο μηχανημα υπαρχει εδω, που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω, ωστε να κανω εντυπωση σε εκεινη εκει, την γλυκα;»
Ο προπονητης, τον κοιταξε απο πανω εως κατω και του λεει:
.

.
.
.



«Εγω, θα χρησιμοποιουσα το ΑΤΜ, στον προθαλαμο»!!!

Εντυπωσιάζει το ξυπνητήρι – βόμβα

Posted: 12 Sep 2011 03:04 AM PDT

Ονομάζεται Defusable Clock και λίγο διαφέρει από … τις βόμβες που βλέπουμε στις ταινίες του Χόλιγουντ. Η σχεδίαση και η υλοποίηση ανήκει στον Mike Crumpu, ο οποίος πρόσθεσε και ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης στο ξυπνητήρι βόμβα.

Σύντομα η εταιρεία Nootropic Design θα κυκλοφορήσει ένα kit με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά για να κατασκευάσετε μόνοι σας το ξυπνητήρι-βόμβα.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Αυτά είναι τα θερμαινόμενα χερούλια για το ποδήλατο!

Posted: 12 Sep 2011 03:00 AM PDT

Τα νέα θερμαινόμενα χερούλια για το ποδήλατο, θα κρατήσουν τα χέρια ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα …Παρόλο που ακόμα ο καιρός δεν έχει βάλει τα χειμωνιάτικά του, οι εταιρίες ξεκινούν να διαθέτουν στην αγορά τα χειμερινά τους προϊόντα…

Έτσι οι λάτρεις του ποδηλάτου θα μπορούν να κάνουν τις διαδρομές τους τις κρύες μέρες του χειμώνα ακόμα πιο άνετες εκμεταλλευόμενοι τα νέα προϊόντα που βγαίνουν ειδικά γι' αυτούς.

H εταιρία AME κατασκεύασε τα νέα ειδικά χερούλια, Heated Ergo Tri Grips, τα οποία υπόσχονται να κρατήσουν ζεστά τα δάκτυλα του αναβάτη στις κρύες διαδρομές.

Σίγουρα ακούγεται πολύ ωραίο όμως η τιμή τους είναι για τους περισσότερους απαγορευτική, αφού αγγίζει τα 200$ πάντως δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον τέτοιου είδους gadget σε πιο προσιτές τιμές…


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ξέρετε γιατί “πετάει” το μάτι μας;

Posted: 12 Sep 2011 02:32 AM PDT



Ξέρετε γιατί "πετάει" το μάτι μας;

Οι περισσότεροι από εμάς μόλις νιώσουμε το μάτι μας να "πετάει" συνηθίζουμε να λέμε ότι κάποιον θα συναντήσουμε.

Μάλιστα ανάλογα με το αν πετάει το δεξί ή το αριστερό υποθέτουμε οτι θα δούμε κάποιον που θέλουμε ή που δεν θέλουμε, αντίστοιχα.
Η ιατρική επιστήμη δεν δέχεται σε καμμία περιπτωση ότι το μάτι που "πετάει" προφητεύει κάποια συνάντηση, αλλά επί της ουσίας βέβαια δεν έχει καταφέρει να ερμηνεύσει το φαινόμενο. Μια εξήγηση που....
δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι το "πέταγμα" του ματιού συνδέεται με το υπέρμετρο άγχος.
'Οταν "πεταρίζει" το μάτι μας, αυτό που συμβαίνει είναι μικρές ακούσιες συσπάσεις κάποιων γραμμωτών μυών. Οι συσπάσεις αυτές δεν ελέγχονται από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει τρόπος να τις σταματήσει, ενώ κατά πάσα πιθανότητα πυροδοτούνται από το στρες.
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να κάνουν το μάτι μας να "πεταει", σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς, είναι η κούραση, η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση αλκοόολ, ακόμη και αλλεργίες. Γι αυτό , συμβουλεύουν, την επόμενη φορά που θα μας συμβεί, ας χαλαρώσουμε και ας φροντίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας.
Επίσης συμπληρώνουν πως αν το μάτι συνεχίσει να "πετάει" για περισσότερες από 3 ημέρες ασταμάτητα τότε μάλλον μιλάμε για "νευρικό τικ", οπότε ένας νευρολόγος θα μπορούσε να δώσει κάποιες συμβουλές.
Όλα αυτά αποτελούν την άποψη της επιστήμης. Αν η δική σας εμπειρία λέει πως πράγματι το "πετάρισμα" του ματιού συνδέεται με μια ξαφνική – επιθυμητή ή μη- συνάντηση, τότε εμπιστευτείτε την!



Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές