Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πίτσα με Philadelphia και αλλαντικά

Posted: 13 Sep 2011 02:46 AM PDT

Υλικά

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι  μαγιά 3-4 κουτ.σουπ.  ελαιόλαδο νερό χλιαρό 200 γρ σάλτσα τομάτας 100 γρ τριμμένο τυρί 6-7 φέτες  ζαμπόν καπνιστό ή βραστό 6-7 φέτες  μπέικον 150 γρ PHILADELPHIA Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, και λίγο λάδι στο μίξερ. 2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. 3. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη. Στη συνέχεια την απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. 4. Προσθέτουμε σάλτσα τομάτας, τριμμένο τυρί και τέλος τα αλλαντικά που επιθυμείτε. Ύστερα προσθέτουμε διάσπαρτες κουταλιές Philadelphia. Τοποθετούμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά. 5. Μόλις η πίτσα ελαφρώς ροδίσει, τη βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.
 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
0.0kJ / 0.0 kcal

Συμβουλές

Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη ζύμη για πίτσα των 300γρ.

Philadelphia με ρικότα και μέλι...

Posted: 13 Sep 2011 02:40 AM PDT

Υλικά

500 γρ PHILADELPHIA 500 γρ ρικότα 9 κουτ. σουπ. μέλι

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε το τυρί κρέμα Philadelphia με τη ρικότα, μοιράζετε το μίγμα σε 6 μπολάκια και περιχύνετε με μέλι.
 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
1373.5kJ / 328.0 kcal

Πέννες με χωριάτικο κοτόπουλο και Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά...

Posted: 13 Sep 2011 02:37 AM PDT

Υλικά

500 γρ πέννες 100 γρ PHILADELPHIA με Σκόρδο και Χορταρικά 2  μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα 1  κρεμμύδι ξερό 2 μικρές τομάτες σε κυβάκια 2 σφηνάκια  λευκό κρασί αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, το οποίο έχετε αλατίσει, βράζετε τις πέννες σας για 9 λεπτά και στη συνέχεια τις σουρώνετε. 2. Την ώρα που βράζουν οι πέννες, κόβετε τα δύο λουκάνικα σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κοπής λαχανικών, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις δύο μικρές τομάτες σε κυβάκια. 3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχει ζεσταθεί πολύ καλά σοτάρετε το λουκάνικο χωρίς λιπαρά και προσθέτετε και το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το λουκάνικο είναι σχεδόν έτοιμο και το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, σβήνετε με το λευκό κρασί. 4. Έπειτα, προσθέτετε τα 100 γραμμάρια Philadelphia με Σκόρδο και Χορταρικά και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και προσθέτετε λίγο αλάτι. 5. Προσθέτετε στο τηγάνι τις πέννες και ανακατεύετε απαλά και την τελευταία στιγμή προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 6. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
0.0kJ / 0.0 kcal

Ατομικές κις με κόκκινες πιπεριές και ντοματάκια...

Posted: 13 Sep 2011 02:12 AM PDT

Υλικά

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 150 γρ γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους του 1 εκατοστού 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 12 λεπτές φέτες άσπρο ψωμί, χωρίς κόρα 12 ντοματάκια, κομμένα στη μέση 150 γρ PHILADELPHIA Light 3 αυγά 50 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος 2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Ρίξτε τις πιπεριές και την πατάτα στο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε στους 200 οC, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 2. Πατήστε κάθε φέτα ψωμιού ώστε να γίνει ομοιόμορφη και στη συνέχεια πιέστε την σε φόρμα για μάφιν χωρητικότητας 100 ml το καθένα. Με κουτάλι τοποθετήστε τα λαχανικά και τα ντοματάκια στις κοιλότητες του ψωμιού. 3. Χτυπήστε το Philadelphia, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το σχοινόπρασο. Καρυκεύστε κατά βούληση. Στρώστε με το κουτάλι τα λαχανικά ομοιόμορφα. Ψήστε στους 200 oC για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
577.9kJ / 138.0 kcal

Λαζάνια με σπανάκι και Philadelphia!!!

Posted: 13 Sep 2011 02:10 AM PDT

Υλικά

1000 γρ κατεψυγμένο σπανάκι 10 φύλλα λαζάνια 300 γρ PHILADELPHIA Light 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα 2 μικρά καρότα , λεπτοκομμένα 1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας 800 γρ ψιλοκομμένες τομάτες (κονσέρβα) 3 κουτ. σουπ. Τριμμένη παρμεζάνα 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

1. Για την σάλτσα ντομάτας, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό είναι καλύτερο να γίνει σε πολύ χαμηλή φωτιά - προσπαθήσετε να μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα. 2. Προσθέστε ανακατεύοντας τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα ντοματάκια. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε ανοιχτό σκεύος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας έναν πολτοποιητή ή μπλέντερ, πολτοποιήστε την σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί - θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρευστη και με μειωμένο όγκο. Προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη εάν οι ντομάτες έχουν ξινή γεύση. 3. Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, ετοιμάστε τη γέμιση από σπανάκι. Τοποθετήστε το κατεψυγμένο σπανάκι σε ένα σκεύος και ζεστάνετε μέχρι να ξεπαγώσει. Στραγγίστε την περίσσεια υγρών. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. 4. Θερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. 5. Βάλτε το Philadelphia Light σε ξεχωριστό μπολ και ανακατέψτε να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, τη μισή παρμεζάνα και την ψιλοκομμένη μέντα. 6. Τοποθετήστε μία λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, από πάνω μία στρώση από το μίγμα με το σπανάκι και από πάνω τα φύλλα λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία, καταλήγοντας με μία στρώση σάλτσα ντομάτας. 7. Σκορπίστε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ψήστε τα λαζάνια για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες και να ροδίσει στην πάνω επιφάνεια. Σερβίρετε με σαλάτα.
 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
1411.3kJ / 337.0 kcal

Granola!!

Posted: 13 Sep 2011 02:02 AM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

3 κούπες βρώμη 1 κούπα νιφάδες ρυζιού 1 κούπα σπασμένα φουντούκια 1/4 κούπας αποξηραμένη μπανάνα 1/2 κούπα κουβερτούρα σε κομματάκια 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1/3 κούπας μέλι 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. βανίλια

Πως το κάνουμε:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να είναι σχετικά ομοιγενές το μίγμα και εξίσου υγρό παντού. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί χαρτί ψησίματος και αδείαζουμε εκεί το μίγμα. Το ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να έχει πάρει λίγο χρώμα. Το φυλάμε σε αεροστεγές μπολ εκτός ψυγείου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια και τις μπανάνες με οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Ή να παραλείψετε τη σοκολάτα ή το φυστικοβούτυρο αν το θέλετε πιο ελαφρύ. Γενικά μπορείτε πολύ εύκολα να το φέρετε στα μέτρα σας. Φυσικά τρώγεται τέλεια με ένα μπολ γάλα.

Strudel με γέμιση σολομό και ανθότυροοο

Posted: 13 Sep 2011 01:57 AM PDT

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη του strudel: 175 ml νερό 150 γρ. μαλακό αλεύρι 150 γρ αλεύρι τύπου 00 20 ml ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. ψιλό αλάτι Για τη γέμιση: 1 ματσάκι άνηθο 1 ποτηράκι του κρασιού Brandy 30 γρ φρέσκο βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. τριμμένο τυρί Parmigiano λευκό πιπέρι, όσο σας αρέσει 250 γρ. ανθότυρο αλάτι, όσο σας αρέσει 500 γρ. φρέσκο σολομός 100 γρ. καπνιστό σολομό 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 κλαδάκια θυμάρι 1 αυγό ολόκληρο 1 κρόκο αυγού Για την επάλειψη: 1 κ.σ. σπόρο παπαρούνας 1 κ.σ. σουσάμι ασπράδι από 1 αυγό

Κορμός Σοκολάταςς

Posted: 12 Sep 2011 10:30 AM PDT

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: 6 κρόκοι Αυγού 50 γρ. Ζάχαρη 3 ασπράδια Αυγού 35 γρ. Ζάχαρη 55 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 500 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού 250 γρ. Γάλα

Για το ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 12-15 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και το ξεκολλάμε από την πρώτη. Για την ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ, απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα. Σημείωση: εάν θέλουμε, μπορούμε πριν τυλίξουμε το μπισκότο να απλώσουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας μαρόν γκλασέ όπως επίσης, και να γαρνίρουμε τον κορμό.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές