Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Όταν η μητέρα φοιτητή της ΠΑΣΠ έβαλε τη σημαία του Πολυτεχνείου στο πλυντήριο!

Posted: 17 Nov 2012 04:50 AM PST


Κάθε χρονιά στις 17 Νοεμβρίου ημέρα μνήμης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, θέμα συζήτησης είναι η αιματοβαμμένη σημαία, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φοιτητών της ΠΑΣΠ επί περίπου τρεις δεκαετίες.
Κάθε φορά οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως... θα την παραδώσουν στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ όταν και εφόσον αυτό συγκροτηθεί ξανά σε σώμα και έτσι συνεχίζουν να κατακρατούν απολύτως παράνομα ένα σύμβολο της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, ενώ ακόμα ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι και τα στελέχη του ΚΚΕ παρακρατούν τις σφραγίδες της ΕΦΕΕ χωρίς να τους ανήκουν μπορεί μεν να έχουν δίκιο, αλλά προφανώς γνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Από τότε οι καβγάδες μεταξύ των παρατάξεων ήταν ομηρικοί, αλλά πάντοτε στο τέλος το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να την κρατήσει και να την κληρονομεί από στέλεχος σε στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του κόμματος, όχι ότι υπήρξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθει ποιος είναι ο «κάτοχος» της.
Αυτό όμως που είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς γεγονός είναι πως η σημαία έχει πλυθεί στο πλυντήριο για να φύγουν τα αίματα! Κάτι που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια, αλλά κρατείται ως μυστικό για λίγους μυημένους.
Συγκεκριμένα την έπλυνε η μητέρα ενός τότε φοιτητή και μετέπειτα στελέχους όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει τη φοιτητική γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.
Ακόμα όμως και αυτό το ατύχημα δεν ευαισθητοποίησε τους «προστάτες» της σημαίας να βάλουν τέλος στην περιφορά της από σπίτι σε σπίτι. Υπάρχει πάντα η Βουλή όπου η σημαία μπορεί να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια, το ίδιο το Πολυτεχνείο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει ή έστω η προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ιστορία μιας σημαίας
Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη.
Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γιώργο Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν εκτός από αυτόν οι Στέφανος Τζουμάκας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (τότε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά) και ο τότε πρόεδρος της ΕΣΕΕ (των σπουδαστών ΚΑΤΕΕ, μετέπειτα ΤΕΙ).
Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980.
Από εκεί και πέρα και ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτήσει προεδρείο, αλλά πάντως λειτουργούσε έως το 1995 που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε οριστικά, η σημαία πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του Φώτη Χατζημιχάλη, του Γιάννη Τσαμουργκέλη, του Βασίλη Τόγια και στην συνέχεια στα χέρια άλλων αγνώστων πλέον θεματοφυλάκων.

Μαθητές αρνήθηκαν να παραστούν στη γιορτή για το Πολυτεχνείο

Posted: 17 Nov 2012 04:23 AM PST


giorti
Ένα περιστατικό που θα συζητηθεί σημειώθηκε σε σχολείο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το patrastimes.gr επτά μαθητές σε σχολείο του ανατολικού διαμερίσματος δήλωσαν ότι αρνούνται να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου με την αιτιολογία ότι "στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και δεν αποτελεί εθνική εορτή".
Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση των μαθητών προκάλεσε την αναστάτωση των καθηγητών, οι οποίοι έκαναν έκτακτο συμβούλιο για την αντιμετώπιση του θέματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μαθητές είχαν ενημερώσει τους γονείς τους για την απόφαση που είχαν πάρει…

Πόσες γυναίκες χωράνε μέσα σε ένα mini cooper;

Posted: 17 Nov 2012 04:20 AM PST


Το Mini Cooper είναι αναμφισβήτητα ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερο στυλ και αισθητική, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του, που δεν είναι άλλο από τους μικρούς χώρους!Μια ομάδα 28 γυναικών από το Eastbourne της Βρετανίας ωστόσο, κατάφερε να αποδείξει το αντίθετο, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχαν κάνει και πάλι οι ίδιες πριν από ένα χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα των 28 γυναικών με εξαιρετική ευλυγισία κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ Guinness χωρώντας σε ένα Mini hatchback, υπό την καθοδήγηση του Dani Maynard.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ακόμη ρεκόρ Guinness, αφού 23 από τις ίδιες γυναίκες κατάφεραν να χωρέσουν σε ένα classic Mini.Popout 

Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Potters Field, στο κεντρικό Λονδίνο.








WIND Double Play S μονο 15,17€/μήνα

Posted: 17 Nov 2012 04:19 AM PST

Απεριόριστο ADSL Internet έως 24 Mbps/1Mbps
Σταθερή τηλεφωνία με χαμηλές χρεώσεις
Δωρεάν ασύρματος εξοπλισμός (Wi-Fi router)
Δωρεάν αναγνώριση, απόκρυψη, φραγή, προώθηση, αναμονή-κράτηση κλήσεων
Επιπλέον έκπτωση 5,17€/μήνα σε συνδρομητές κινητής WIND*

Μις Τουρισμός 2012: Την εγκατέλειψαν τριών ημερών μέσα σε καλάθι!

Posted: 17 Nov 2012 04:17 AM PST



Μια συγκλονιστική ιστορία που "ράγισε"
καρδιές, ήρθε στο φως της..
δημοσιότητας από τη "Μις Τουρισμός 2012" Έλενα Κωνσταντινίδου.

Το μοντέλο καλεσμένο στην εκπομπή "Μίλα", "άνοιξε" την καρδιά της και αποκάλυψε ότι εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς της γονείς, όταν ήταν μόλις τριών ημερών.

Συγκεκριμένα όπως είπε, η γυναίκα που την έφερε στη ζωή την παράτησε στην πόρτα ενός σπιτιού, μέσα σε ένα καλάθι, αφήνοντας μόνο ένα σημείωμα.


Για καλή της τύχη οι άνθρωποι που τη βρήκαν έξω από την οικεία τους, τη μεγάλωσαν σαν δικό τους παιδί, ενώ κάποια στιγμή της αποκάλυψαν ότι είναι υιοθετημένη.


"Με βρήκαν σε ένα καλάθι με ένα σημείωμα, που έγραφε την ημερομηνία της γέννησης μου. Η μητέρα μου, μου έλεγε πάντα ότι έχω δυο μανούλες. Με τον τρόπο της με έκανε να νιώθω ωραία! Δεν θέλησα ποτέ να κάνω έρευνα να βρω τη φυσική μου μητέρα, παρόλο που η θετή μου μητέρα με ενθάρρυνε να το κάνω", ανέφερε η Έλενα Κωνσταντινίδου προκαλώντας τη συγκίνηση της παρουσιάστριας και των τηλεθεατών.

Μιλώντας για τους θετούς της γονείς το χαμόγελο επέστρεψε ξανά στο πρόσωπο της!

Όπως είπε τίποτα δεν της έλειψε, αντιθέτως της παρείχαν όλα τα εφόδια και εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να τους κάνει υπερήφανους. Ξεχώρισε στο σχολείο και στο Ωδείο. Σημαιοφόρος, απουσιολόγος και στη συνέχεια  φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής.


Δυστυχώς, όμως, η ζωή της επιφύλασσε ακόμη μια κακοτυχία, αφού ο θετός της πατέρας "έφυγε" . Όπως είπε μετά από αυτό την απώλεια του, δέθηκε ακόμη περισσότερο με τη θετή της μητέρα.

Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Μάταια ψάχνουν τον θησαυρό του Αλή Πασά»

Posted: 17 Nov 2012 04:14 AM PST


Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Μάταια ψάχνουν τον θησαυρό του Αλή Πασά»
Για μια ακόμη φορά ο ομογενής Βαγγέλης Δήμας, αναζητά τον θησαυρό του Αλή Πασά, στην περιοχή της Βασιλικής του δήμου Καλαμπάκας. Ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει τα περιβόητα "δωμάτια του Αλή Πασά", κάπου μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και Θεόπετρας.
Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος έχει διαβάσει και γνωρίζει πολύ καλά την ιτορία του τόπου του, είναι κατηγορηματικός: "Μάταια ξαναψάχνουν το θησαυρό
του Αλή Πασά", αναφέρει. Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, ο γραμματέας του Αλή Πασά, μετά τη δολοφονία του τυράννου, πήρε όλη την περιουσία του και κατέφυγε στο εξωτερικό. Εκεί ανέπτυξε παρτίδες επιχειρηματικές με τον Γ. Σταύρου, στον οποίο χρωστούσε αρκετά χρήματα από αγορές. Έτσι, υποστηρίζει ο κ. Καχριμάνης,η περιουσία  του Αλή κατέληξε  στον Γ. Σταύρου, ο οποίος στη συνέχεια ίδρυσε την Εθνική Τράπεζα

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Είδε τον εαυτό του σε πίνακα του 16ου αιώνα!

Posted: 17 Nov 2012 04:11 AM PST



Δεν πίστευε στα μάτια του από αυτό που αντίκρισε ο 20χρονος Μαξ Γκαλάπο.



Σε ένα μουσείο ζωγραφικής, όπου πήγε μαζί με την κοπέλα του, αντίκρισε έναν πίνακα που είχε εκπληκτική ομοιότητα με αυτόν.




Το σουρεαλιστικό την υπόθεσης είναι ότι η εν λόγω εικόνα χρονολογούνταν από το 16ο αιώνα.




Η ομοιότητα του 20χρονου με τον άνδρα στον πίνακα ήταν εντυπωσιακή. Έτσι Μαξ δεν έχασε χρόνο και έβγαλε φωτογραφία δίπλα στο πορτρέτο του σωσία του.




Για την ιστορία το πορτρέτο δημιουργήθηκε το 1562 στην Ιταλία και ο τίτλος του είναι «Πορτρέτο Ευγενούς με γάντι πανοπλίας».

Ο φωτογράφος του Πολυτεχνείου αποκαλύπτει: Δεν φοβήθηκα τα τανκς! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΙΛΜΑΚΙ

Posted: 17 Nov 2012 04:10 AM PST


Δείτε το βίντεο: 

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τους ήρωες που νίκησαν τον φασισμό. Τι λέει ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατέγραψε καρέ καρέ την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο!....
...Ο Αριστοστέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που κατέγραψε καρέ καρέ την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, μιλά στον Ελεύθερο Τύπο για την νύχτα που άλλαξε την ιστορία της Ελλάδας.
«Τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο δεν με τρόμαξαν ούτε στιγμή, γι'αυτό και βρέθηκα πολύ κοντά στην πύλη την ώρα που έμπαινε το τανκ», αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα.
Οι φωτογραφίες του Σαρρηκώστα και το φιλμάκι των μόλις 35 δευτερολέπτων του Ολλανδού οπερατέρ που τράβηξε από το ξενοδοχείο Ακροπόλ αποτέλεσαν τα μοναδικά ντοκουμέντα που διέψευσαν την αρχική προπαγάνδα της χούντας ότι «στο Πολυτεχνείο δε συνέβη το παραμικρό».
Μάλιστα οι φωτογραφίες του Σαρρηκώστα λίγες αργότερα από το «κλικ» έκανα το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Associated Press, με το οποίο συνεργαζόταν.
Σήμερα, 39 χρόνια μετά, ο κ. Σαρρηκώστας εξομολογείται ότι δεν φοβήθηκε ποτέ.«Όταν έχεις εξοικειωθεί με χειρότερες τραγωδίες, με πολέμους, με εμφύλιους σπαραγμούς, με γενοκτονίες, γεγονότα σαν του Πολυτεχνείου δεν σε πτοούν», λέει και συνεχίζει:
«Τα μάτια μου έχουν δει πολύ χειρότερα πράγματα. Η μηχανή μου έχει απαθανατίσει χιλιάδες νεκρούς ανά την υφήλιο. Όμως με το Πολυτεχνείο οφείλω να ομολογήσω ότι συγκλονίστηκα και αυτό γιατί συνέβαινε στην πατρίδα μου».
«Δεν φοβήθηκα ούτε για μια στιγμή. Αν φοβόμουν δεν θα πήγαινα. Εκείνη τη στιγμή που έμπαινε το τανκ, όσο κι αν ακούγεται ψυχρό, κυριάρχησε το συναίσθημα της δουλειάς. Το πρωτεύων ήταν να δείξεις επαγγελματισμό. Να κάνεις τη δουλειά σου. Ο συναισθηματισμός δεν χωράει στο φωτορεπορτάζ. Άσχετα που όταν γυρίζω στο σπίτι είναι στιγμές που δακρύζω και μου έρχεται να πετάξω τις μηχανές», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Ο τολμηρός φωτορεπόρτερ αφού φωτογράφισε το τανκ να μπαίνει στο Πολυτεχνείο, έδωσε το φιλμ στο διευθυντή του και του είπε να φύγει, όπως κι έγινε. Ενώ συνέχιζε να φωτογραφίζει, μια ομάδα αστυνομικών με μεγάλα καδρόνια στα χέρια κινήθηκαν προς το μέρος του και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν. Με ελιγμούς απέφυγε τα χτυπήματα και τράπηκε σε φυγή.
Το 1977 κατέβασε τις μηχανές του ενώ σήμερα στα 75 του χρόνια στέλνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη γυναίκα του που ανέθρεψε μόνη της τέσσερα παιδιά και χωρίς την οποία δεν θα ήταν, όπως λέει, φωτορεπόρτερ.
Popout

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 17 Nov 2012 03:30 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ :ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ!

Posted: 16 Nov 2012 09:59 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...'Ονομάζομαι Γιώργος Μ. και είμαι απ'την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα απ'το χωριό Λύβενα...
...Εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρία DYNAMIKA των αδερφών Παπαγιάννη εκμεταλλεύεται το ποτάμι μας με σκοπό την παραγωγή άμμου καταστρέφοντας εκτάσεις και οικόπεδα μας. Έριξαν γέφυρα η οποία είχε κατασκευαστεί για να παρέχει στον κάμπο μας νερό για πότισμα.

Πριν 2 χρόνια, αφού έχουν ρημάξει τα πάντα στο ποτάμι θέλουν να έρθουν και να ανοίξουν λατομείο ανάμεσα σε 2 χωριά μας (Λύβενα και Βελιάχοβο) σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο νόμος.  Προσπάθησαν να ανέβουν στο χωριό με την βία και τους εμποδίσαμε. Ανοίξαμε
δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα βρούμε το δίκιο μας. Αποτέλεσμα, ενώ δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές κέρδισαν τη δίκη (δωροδοκία).

Ζητήσαμε 2ο δικαστήριο και πήραμε την έγκριση. Χωρίς να έχει γίνει ξεκίνησαν πάλι προς το μέρος εξόρυξης. Τους εμποδίσουμε έχοντας επεισόδια. Βλέποντας πως αρνούμαστε να 
επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό στον τόπο μας έφτασαν με 40 Αλβανούς με ρόπαλα
και λοστούς. Χτύπησαν γυναίκες και άνδρες που πήγαν να εμποδίσουν την ανάβασή τους, χτυπώντας ακόμη και στο κεφάλι (έριξαν αναίσθητη μια γυναίκα, μάνα 2 παιδιών) και φώναζαν «να πάτε στην Ελλάδα σας». Έπειτα, έβαλαν φωτιά το βράδυ σε ένα μηχάνημα τους και κατηγόρησαν εμάς, με αποτέλεσμα ο πατέρας μου μαζί με άλλους 6 να βρίσκονται στο κρατητήριο κατηγορούμενοι για κάτι το οποίο ποτε δεν έκαναν. Νεολαία του χωριού έφτασε άμεσως να βοηθήσει αφήνοντας τις δουλειές, άλλα η αλβανική αστυνομία τους έκανε κατάσχεση τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και παίρνοντάς τους κρατουμένους με αποτέλεσμα πολλοί να φεύγουν πάλι προσπαθώντας να μην μπουν φυλακή. Δύο από αυτούς τους σταμάτησαν πληρωμένοι μπράβοι στη μέση του δρόμου και τους ξυλοκόπησαν μπροστά στα μάτια τις αστυνομίας, η οποία παρατηρούσε.

Με αυτό το e-mail αναζητώ την στήριξη στον δύσκολο αγώνα μας απέναντι στο αλβανικό 
κράτος που δεν μας υπολογίζει και αδιαφορεί για το καλό μας μιας και είμαστε Έλληνες. Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Αντιστεκόμαστε και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας στηρίξετε. Δώστε την ευκαιρία να μάθει ο κάθε Έλληνας για ποιούς αγωνίζεστε.''


Καταγγελία για πρόστιμα από το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου. Ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα; Τι γίνεται με το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου Περαχώρας

Posted: 16 Nov 2012 09:57 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το Λιμενικό ταμείο Κορίνθου έστειλε επιστολή με την οποία απαιτεί επιχειρηματίες του Λουτρακίου να πληρώσουν πρόστιμο.
Σύμφωνα με καταγγελία  επιχειρηματία και αναγνώστη του blog το πρόστιμο ξεπερνά το 50% της καταβολής του μισθώματος.
Για το ιστορικό:
Στα τέλη Ιουνίου 2012 πέρασε το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου και έκανε έλεγχο στα καταστήματα αν έχουν άδεια
Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν είχαν  κάνει σχετικές κινήσεις επειδή θεωρούσαν ότι υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας. Αυτό το Ταμείο υποτίθεται ότι έχει συσταθεί πράγμα το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τώρα ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα?!! Ρωτάνε αγανακτισμένοι επιχειρηματίες !

Το πραγματικό ταξίδι του Οδυσσέα και γιατί μας το έκρυψαν

Posted: 16 Nov 2012 09:53 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η περιπλάνηση του Οδυσσέως.
α) η μελέτη της Εριέττας Μέρτζ
Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν ...μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.

Σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει την περιπλάνηση του Οδυσσέα μετά την πτώση της Τροίας βάσει των διαπιστώσεων της Εριέττας Μέρτζ (η οποία μελέτησε εδάφιο προς εδάφιο το κείμενο του Ομήρου σε συνδυασμό με διάφορες νεότερες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις που αναφέρονται από τον ίδιο τον Όμηρο π.χ. διάρκεια ταξιδιού κλπ). Στον χάρτη επισημαίνονται η περιοχή που υπήρξαν οι Σειρήνες , σε ποιο σημείο της Αμερικάνικης ηπείρου ήταν η Σκύλλα και η Χάρυβδης και μέσο ποίας οδού ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη βοηθούμενος καθ' όλη την διαδρομή από το ρεύμα του κόλπου (Gulf stream) .

β) η μελέτη του Ζίγκφριντ Πετρίδη

Οι Έλληνες έχουν μία αποδεδειγμένη ναυτική ιστορία που ξεκινάει τουλάχιστον από το 7.250 π. Χ. όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα του σπηλαίου Φράχθι στην Αργολίδα.

«...Η μοναδικότης του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ήτοι η παρουσία εις μικράν σχετικώς έκτασιν, το Αιγαίον Πέλαγος, εκατοντάδων νήσων, επέτρεψε εις τους προϊστορικούς κατοίκους του, λίαν ενωρίς την ανάπτυξιν της δια θαλάσσης επικοινωνίας. Με την πάροδο των ετών και την απόκτησιν πείρας θαλασσίων ταξιδίων, οι Αιγαίοι ναυτικοί έγιναν τολμηρώτεροι, πλεύσαντες προς βορράν εις τον Εύξεινον πόντον, προς νότον εις Αίγυπτον και "Φοινίκην" και δυσμάς εις Ιταλίαν και Ιβηρίαν. Ανακαλύψαντες ότι η θάλασσα εις ην εταξίδευον περιεβάλλεντο παντού υπό ξηράς με μία μόνον έξοδον, δεν εδίστασαν να εξέλθουν τραπέντες όπως είδομεν προς βορράν (σημ. της ΑΕΙ- Κασσιτερίδες νήσοι = Αγγλία) δια τον κασσίτερον και δια το ήλεκτρον, αλλά και προς δυσμάς ως θ' αποδείξωμεν...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 139)

Η Ελληνική γραμματεία είναι πλούσια σε αναφορές για τις γεωγραφικές γνώσεις των αρχαίων προγόνων μας. Στην μελέτη του κ. Πετρίδη παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τις

γεωγραφικές γνώσεις για περιοχές :

- του Βορρά (υπερβορέα)
- της Ανατολής (Ασίας)
- του Νότου (Αιθιοπία, Κυρηναϊκή, Αίγυπτος, λοιπή βόρεια Αφρική)
- και της Δύσεως (Ιταλία, νήσοι δυτικώς της Ιταλίας α) Σαρδηνία, β) Κορσική γ) Έλβα δ) Καπρί ε) Ίσκια , Ιβηρική χερσόνησος, Γαλλία, βόρειο-ανατολική Ευρώπη, Βρετανία - Ιρλανδία.

Από την Ελληνική γραμματεία προκύπτει ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις αστρονομικές παρατηρήσεις (παράδειγμα οι αστρονομικές αναφορές των Ορφικών ύμνων) και οι ναυτικοί της εποχής χρησιμοποιούν τους αστερισμούς για να προσανατολίζονται κατά την διάρκεια της νυχτερινή πλεύση τους.

Μεγάλη βαρύτητα στην έρευνα του ταξιδιού του Οδυσσέως έχουν οι αστρονομικές αναφορές της Οδύσσειας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ότι «ΑΡΚΤΟΝ Θ' ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ, ΗΤ' ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ' ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ, ΟΙΗ Δ' ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ, ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ, ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑΙ ΕΠ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ε 273) δηλαδή : "και την 'Αρκτον (Μ. 'Αρκτο) που την ονομάζουν και 'Αμαξα, που κλωθογυρίζει αυτού και παραφυλάει τον Ωρίωνα και που μονάχ' αυτή είναι αμέτοχη στα λουσίματα του Ωκεανού, (σημ. της ΑΕΙ : δηλαδή ο αστερισμός είναι αειφανής - δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα) τον συμβούλεψε λοιπόν η υπέροχη θεά η Καλυψώ να ταξιδεύει έχοντας στ' αριστερό του χέρι αυτήν".

Στο κείμενο αυτό περιέχονται σημαντικότατες πληροφορίες. «...Ο Όμηρος ομιλεί περί "Ωκεανού" και όχι "Πόντου" και όπως είδομεν "Ωκεανόν" οι αρχαίοι Έλληνες ωνόμαζαν την περιβάλλουσαν την οικουμένην θάλασσαν (σημ. της ΑΕΙ : η θάλασσα έξω από τις Ηράκλεις στήλες) περί αυτού συμφωνεί και ο Στράβων "ΤΑΥΤΑ ΓΑΡ ΠΑΝΤΑ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝ ΤΩ ΑΤΛΑΝΤΙΚΩ ΠΕΛΑΓΕΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ ΔΗΛΟΥΤΑΙ" (c26) δηλαδή : Όλα αυτά είναι καταφανές ότι δηλούνται (υπό του Ομήρου) ως τελούμενα εις τον Ατλαντικόν"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 182)

Η πολυετή εμπειρία του Ζ. Πετρίδη ως ιστιοπλόου τον βοήθησε να επιβεβαιώσει ή και να διορθώσει (όπου αυτό ήταν απαραίτητο) τα συμπεράσματα της Ε. Μέρτζ, με βάση τις αναφορές που υπάρχουν από τον Όμηρο για την διάρκεια του ταξιδιού από σταθμό σε σταθμό και τις επιπρόσθετες λεπτομέρειες που τυχόν αναφέρονται (π.χ. κατεύθυνση ανέμου, πορεία πλοίου, περιγραφές των νησιών κλπ).

Παράδειγμα: ΑΙΟΛΙΑ

«..Γράφει ο Όμηρος : "ΔΩΚΕ ΜΟΙ ΕΚΔΕΙΡΑΣ ΑΣΚΟΝ ΒΟΟΝ ΕΝΝΕΩΡΟΙΟ, ΕΝΘΑ ΔΕ ΒΥΚΤΑΩΝ ΑΝΕΜΟΝ ΚΑΤΕΔΗΣΕ ΚΕΛΕΥΘΑ, ΚΕΙΝΟΝ ΓΑΡ ΤΑΜΙΗΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΙΗΣΕ ΚΡΟΝΙΩΝ ΗΜΕΝ ΠΑΥΜΕΝΑΙ ΗΔ' ΟΡΝΥΜΕΝ ΟΝ Κ' ΕΘΕΛΗΣΙΝ. ΝΗΙ Δ' ΕΝΙ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΤΕΔΕΙ ΜΕΡΜΙΘΙ ΦΑΕΙΝΗ ΑΡΓΥΡΕΗ, ΗΝΑ ΜΗΤΙ ΠΑΡΑΠΝΕΥΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΠΕΡ, ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΠΝΟΙΗΝ ΖΕΦΥΡΟΥ ΠΡΟΕΗΚΕΝ ΑΗΝΑΙ, ΟΦΡΑ ΦΕΡΟΙ ΝΗΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ19)

Δηλαδή "Μου 'δωσε ένα ασκί εννιάχρονου βοδιού, που το έγδαρε, κι έκλεισε κει μέσα τις κινήσεις των ανέμων με τα πολλά τους βουητά, γιατί εκείνον είχε κάμει ο γιός του Κρόνου επιστάτη στους ανέμους, για να σταματάη και να αμολάη όποιον του αρέσει. Κι έδεσε το ασκί μέσα στο βαθουλωτό καράβι με γυαλιστερή, ασημένια κλωστή, για να μην φυσάει έστω και λίγο. 'Αφησε μονάχα τον Ζέφυρο (δυτικό) να φυσάει για χάρη μου, για να πάη στην πατρίδα και τα πλοία κι εμάς τους ίδιους."

Ώστε ο Αίολος παρακληθείς υπό του Ωδυσσέως, εδέσμευσεν όλους τους ανέμους, αφήσας μόνο τον ούριον δι' αυτόν, Ζέφυρον - δυτικός, όπερ σημαίνει ότι ο Οδυσσεύς ευρίσκετο δυτικώς της Ιθάκης και περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με αυτήν.

Και η διήγησις συνεχίζει :

"ΕΝΝΗΜΑΡ ΜΕΝ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΜΕΝ ΝΥΚΤΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΗΜΑΡ, ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ Δ' ΗΔΗ ΑΝΕΦΑΙΝΕΤΟ ΠΑΤΡΙΣ ΑΡΟΥΡΑ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ2 δηλαδή : " Εννιά μερόνυχτα συνέχεια ταξιδεύαμε και στις δέκα άρχισε να ξεχωρίζει πια η γη της πατρίδας" (σημ. της ΑΕΙ : άρα η νήσος Αιολία πρέπει να είναι ένα νησί που να ευρίσκεται δυτικά της Ιθάκης και να απέχει απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι επί 9 μέρες με ευνοϊκό άνεμον)

Η απόστασις νήσοι Lipari - νήσος Ιθάκη δεν υπερβαίνει τα 270 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 270:9: 4=1,25 κόμβοι, αλλά μία ωριαία ταχύτητα πλεύσης 1,25 κόμβων δεν είναι "εύνοια" του Αιόλου, αλλά μαρτύριο...

Αντιθέτως η απόστασις : νήσος Μαγιόρκα - Σαρδηνία - Σικελία - Ιθάκη είναι 870 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 870:9:24=4,03 κόμβοι, δηλαδή μία ταχύτης ενός ήρεμου θαλάσσιου περιπάτου, δεκτή από πάσης απόψεως. 'Αρα να η "νήσος του Αιόλου"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 216)

Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι ο Οδυσσέας δεν έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο από τύχη, παρασυρόμενος από τα θαλάσσια ρεύματα (άποψη την οποία έχει η κ. Ε. Μέρτζ).

Αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είχαν και ποντοπόρα πλοία, ισχυροτάτης κατασκευής, ταχέα και ευέλικτα.

Γνώριζαν πολύ καλά και την ναυτική τέχνη, αλλά και την τέχνη του ναυτίλου, εκμεταλλευόμενοι τις δυο κινητήριες δυνάμεις των πλοίων : τα κουπιά και τα πανιά. για να οδηγήσουν τα σκάφη τους εκεί που επιθυμούσαν.

Οι εικόνες καθώς και μέρος των κειμένων προέρχονται από τα βιβλία του Ζ. Πετρίδη

α) ΟΔΥΣΣΕΙΑ - μία ναυτική εποποιία των Ελλήνων εις την Αμερικήν (Αθήνα 1994)




parapona-rodou.blogspot.com

ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ Πώς πίνουν το αίμα της Ελλάδας

Posted: 16 Nov 2012 09:50 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Στις 8 Ιουλίου 1937 οι NewYork Times είχαν γράψει γιατη δυναστεία: «Οι Rothschildsεισήγαγαν τον κανόνα τουχρήματος στην ευρωπαϊκήπολιτική. Δεν έχουμε πλέον έθνηαλλά οικονομικές επαρχίες».Οι Rothschild υπολογίζεται ότισυνολικά
εισπράττουν ημερησίως5 δισ. δολάρια από τόκους!



Άδυτό τους είναι οι κρύπτεςτου χρυσού και των νομισμάτων, αλλά κανείς δενθα τους συναντήσει δίπλατου παρόλο που συχνά θααισθανθεί να παγώνει ηζωή του από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν, ερήμην όλων μας!

Πολλοί τους θεωρούν κάτι σαν… χρηματοπιστωτικά βαμπίρ, πλάσματα απροσπέλαστα από τους «κοινούς θνητούς», ίσως διαφορετικά σε όλα από εμάς, μεταλλαγμένα από τη δύναμη που τους δίνει ένας απίστευτος πλούτος: είναι οι Ρότσιλντ, ίσωςοι μόνοι αληθινοί βασιλιάδες σε αυτόν τονπλανήτη!

Εκείνο που οι Έλληνες δεν έχουν προσέξει είναι ότι στην Πανεπιστημίου υπάρχει όντως ένα δημιουργημένο από εκείνουςάδυτο και κανείς δεν ξέρει όσους έχουν δικαιώματα αποφάσεων σε αυτό. Η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευμένη, ενώ μέσα σε αυτή τη στημένη στην άσφαλτο καθεδρική του θεού του πλούτου κρύβονταιόσα όλοι εμείς αποκαλούμε χρήμα, οφειλές, πιστώσεις, υλικές αξίες, χρεόγραφα ήακόμη και χρυσάφι –κανείς δεν ξέρει πόσο κάθε φορά και πότε όλα αυτά μεγαλώνουν ή χάνουν μέρος της αξίας τους. Πρόκειται για το μυστικό των μυστικών του κόσμου του χρήματος και μύστες τους είναιάνθρωποι σαν και εμάς, που όμως η ιδιότητα «εκπρόσωποι συμφερόντων Ρότσιλντ»που επιμελώς κρύβουν, τους καθιστά αυτομάτως μέλη ενός ιερατείου για το οποίοκανείς δεν ξέρει μέχρι πού φθάνει η αλήθεια για αυτούς και πού αρχίζει το ψέμα ήο μύθος, που και αυτός έχει… αντίκρισμααφού εξυπηρετεί την ανάγκη της επιβολήςτου δέους «άμα τη εμφανίσει» κάποιας υπογραφής ή «εντολής» των Ρότσιλντ!

ΟΙ ΑΜΥΗΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝΕΙΣΕΛΘΟΥΝ…
Ένα ποσοστό πτώσης της τάξης του 50%,περίπου, του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου στους τελευταίους μήνες, όσοκαι, κυρίως, η τεράστια αρνητική απόκλισή του από τις διεθνείς αγορές μετοχών,που έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες όπως ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του '90 οφείλεται σε έναν «άγνωστο πόλεμο»!

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτώνγια τα έσοδα της δυναστείας Rothschild το2001, δηλαδή τον τζίρο τους από τόκους δανείων (έτσι αnποδίδονται με τραπεζικούςόρους τα όνειρα πολιτών και κρατών) πουείχαν πουλήσει, το ποσό ξεπερνούσε τα 5δισ. δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10τρισ. δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρισ.

Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οιRothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικόσύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕτην άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στουςίδιους. Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε από τότε και είναι ακόμη εξαιρετικά σημαντικός, και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδαστα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριορόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής,ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

Μέχρι του σημείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοιτης ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (μια εκτων οποίων είναι η περιβόητη NeubergerBerman), αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και φυσικά είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, αξιοπερίεργη αλλά και παράδοξη, στατιστικά, σύμπτωση. Δεν είναι, όμως, η μοναδική.Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος τηςCosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλωντραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ,ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ....
• Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν ταπρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε ηΕλλάδα μετά το 1821.
• Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος τηςΕλλάδας.
• Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτέςκαι μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζαςτης Ελλάδας (ΕΤΕ).
• Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχοκαι τον έλεγχο της παραγωγής χρήματοςστην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου καιστα δύο επίπεδα.
• Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως της NeubergerBerman).
• Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).
• Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχριπρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και τηςΔημόσιας Επιχείρησης Αερίου), και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειώνστην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, ΤράπεζαΕγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος,Eurobank κ.ά.)

ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, αποτελούμενη από έναν περιορισμένο αριθμό εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία, ήρθεκαι εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά τηνανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1834. Ανάμεσά τους καιο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιάΌθωνα. Μέσω της Δούκισσας της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση γιατην ανέγερση της Συναγωγής (1843). ΗΔούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης τηςΒίβλου μια βαθιά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό. Το 1847 οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη για ναμην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρότσιλντ,ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σεαντίποινα, ένα μέρος του πλήθους έκαψετην κατοικία του Ισραηλίτη Δαυίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσηςκαι, τελικά, ο υπουργός Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά. Το 1852η Δημοτική Αρχή αποποιήθηκε τη δωρεάτης Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής. Αργότερα, τον Ιανουάριοτου 1897, ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη με το σκάφος του,σταμάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οιοποίοι του έθεσαν τα οικονομικά κυρίωςπροβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρόνος ανταποκρίθηκε άμεσα στηνέκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στις πολυμελείς οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες λόγω τουκαταστροφικού σεισμού που είχε χτυπήσειτην πόλη πριν από δυόμισι χρόνια. Επίσης,συνέβαλε οικονομικά στην κατασκευή ενόςτοίχου περιμετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

Ο βαρόνος Φερδινάνδος Ρότσιλντ, μεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησεκαι τον υπουργό Ι. Κωλέττη για θέματα πουαφορούσαν στην Εβραϊκή Κοινότητα.

Στη συνέχεια ο βαρόνος επισκέφθηκετη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσμούς με τουςΕβραίους της Θεσσαλονίκης.

Για τη σημαντική προσφορά της οικογένειας Ρότσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναμνηστικές μαρμάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόματα των μεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνοματης οικογένειας Ρότσιλντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι οι δεσμοί μελώντης οικογένειας Ρότσιλντ με τους Εβραίουςτης Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλητην Ευρώπη μέλη της οικογένειας υποστήριζαν των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, χρησιμοποιώντας την πολιτική καθώς και τηνκοινωνική τους επιρροή στους διπλωματικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ηΕθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και καθόλουτυχαία όχι… Ελληνική Εθνική Τράπεζα),ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξαρχής ιδιωτική τράπεζα, η οποία είχε το προνόμιο τηςέκδοσης του χρήματος στην Ελλάδα μέχριτο 1928, όταν μια άλλη ιδιωτική Τράπεζα,η «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», πήρε ταπρονόμια . Και πάλι, όχι τυχαία…

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, ισχύει το«Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνουςκαι δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους»,όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ροτσιλντ, μέλος της γνωστής οικογένειας βεβαίωςβεβαίως, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλοστη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Οι Ρότσιλντ στήριξαν με την παρουσία καιτη δραστηριοποίησή τους την ίδρυση τουευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος καιτων οικονομικών οίκων. Το όνομά τους σταγερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» καιοι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που ανακρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στηΦρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει ακόμη και ο γνωστόςγια τις αναζητήσεις του σχετικά με «απαγορευμένα» θέματα Δρ Κλεάνθης Γρίβας, οι Ρότσιλντ απέκτησαν εξουσία ότανοι μοναρχικές κυβερνήσεις της εποχής άρχισαν να ενσωματώνουν ανεξάρτητους τραπεζίτες για να καλύψουν υπέρογκες ανάγκες, που είτε αφορούσαν διοικητική μέριμνα, είτε σπατάλες πουοφείλονταν σε δαπανηρούς πολέμους.Η πρώτη αξιοσημείωτη αναφορά του ονόματος Ρότσιλντ, που στο μέλλον θα αποτελούσε βασικό κύτταρο του παγκόσμιουχρηματοπιστωτικού συστήματος, ήταν αυτή του Μάγιερ Άμσκελ, που γεννήθηκε το1743. Ήταν ένας έμπορος σπάνιων μετάλλων, κερμάτων, αντικών και άλλων αξιοπερίεργων αντικειμένων. Σύντομα, ο ΜάγιερΆμσκελ ανέπτυξε κατά πολύ τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Είχε άλλωστε10 παιδιά να θρέψει! Ξεκίνησε την επέκταση της πίστωσης στους πελάτες του και στησυνέχεια ανακατεύτηκε με το ξένο συνάλλαγμα και τα κυβερνητικά δάνεια. Μέχριτις αρχές του 19ου αιώνα ήταν βαθύπλουτος. Δεν ήταν όμως πια ένας άνθρωπος πουεμπορευόταν αντίκες. Ήταν ο τραπεζίτης, οοποίος μάλιστα παρείχε τις υπηρεσίες τουακόμα και στον Γουλιέλμο ΙΧ, πρίγκιπα τηςγερμανικής αυτοκρατορίας.

Εδραίωσε τη θέση του στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και άρχισε να εκδίδει δικά του διεθνή δάνεια. Ακόμα καιόταν ο Ναπολέων έπληξε την κυριαρχίατης Γερμανίας, ο Ρότσιλντ μπόρεσε να συνεχίσει τις τραπεζικές του δραστηριότητεςεπενδύοντας κεφάλαια στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, στέλνοντας έναν από τους γιουςτου στην Αγγλία για την προώθηση τωνσυμφερόντων της οικογένειας, με κεφάλαιο £20.000 δημιούργησε το πρώτο υποκατάστημα της τράπεζάς του στο εξωτερικό.Φυσικά αποκόμισε κέρδη και από την εισαγωγή προϊόντων σπάζοντας την εντολή περί του ηπειρωτικού αποκλεισμού του Ναπολέοντα. Το 1811 έστειλε άλλον έναν γιοτου στο Παρίσι, ενισχύοντας την ικανότητα της οικογένειας να δραστηριοποιείται σεολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό τους επέτρεψενα χρηματοδοτήσουν το στρατό του Ουέλινγκτον στην Πορτογαλία, που απαιτούσε τηνπρομήθεια μεγάλων ποσοτήτων χρυσού ενονόματι της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ πέθανε τονΣεπτέμβριο του 1812 στη Φρανκφούρτη καιθάφτηκε στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο,αφήνοντας τους απογόνους του να ενισχύσουν την οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη.

Η οικογένεια επέκτεινε κι άλλο τις οικονομικές δραστηριότητές της, αποκτώνταςκαι άλλα παρακλάδια σε Αυστρία και Ελβετία. Έγιναν μέλη ακόμα και σε διάφορες βασιλικές αυλές, με τρανταχτή περίπτωση αυτή του Σερ Άντονι Ρότσιλντ που πήρε τίτλοευγενείας στην Αγγλία. Οι Ρότσιλντ, όμως,παρέμεναν πάντοτε πάνω απ' όλα επιχειρηματίες και δεν τους πήρε καιρό να εξαπλώσουν τις επιχειρήσεις τους στη Ροδεσία καιαπό εκεί να πάρουν τα ηνία της εταιρείαςεξόρυξης Rio Tinto, ενώ κατά τη διάρκειατου ρωσοϊαπωνικού πολέμου, μέσω τωνγνωριμιών τους στο αγγλικό Σίτι, δάνεισανυπέρογκα ποσά στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Η οικογένεια επεκτάθηκε και στην Ελλάδα. Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στηνεπαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήτανκαι από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841. Ο χρηματιστής Μαξντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των Εβραίων πουεγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη τηςΑθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητουκράτους, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα, ενώ το 1890 έναςακόμη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας εδώ. Ότανελλείψει αρσενικού διαδόχου το σπίτι τηςΦρανκφούρτης έκλεισε τις πόρτες του, τίποτε δεν τελείωσε. Το 1989 επέστρεψε ξανά, χάρη στον βρετανικό επενδυτικό βραχίονα και τα ελβετικά της υποκαταστήματα. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια διατηρεί ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ.

Αναφέρεται συχνά ότι η «οικογένειαεξαιτίας της δύναμης που απέκτησε αποτέλεσε πολλές φορές θέμα έρευνας και σχολιασμού, ενώ το όνομα "Ρότσιλντ" πρωταγωνιστεί και σε πολλές συνωμοσιολογικέςαναφορές».

Για τον γράφοντα αυτά δεν ισχύουν. Είναι κάτι πολύ πιο... δύσκολο να εξηγηθεί ήνα περιγραφεί με όρους της δικής μας καθημερινότητας.

Κάτι πιο φοβερό από όσα κατανοούμεμε τις προσλαμβάνουσες και τις εμπειρίεςμας. Είναι απλώς Ρότσιλντ!


pressing.gr

Η Βενετία σχεδόν βούλιαξε και οι κάτοικοι το διασκεδάζουν...

Posted: 16 Nov 2012 09:48 PM PST


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Περίπου το 70% της πόλης πλημμύρισε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων του νότιου...



Δες τι γίνετε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, την κεντρική πλατεία 
της Βενετίας!

















Κείμενο: Λια Ιγκάμ

http://travelstyle.gr

ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ Στη Βραζιλία γράφουν ότι δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά!

Posted: 16 Nov 2012 09:45 PM PST

Σόκαρε η είδηση από τα ΜΜΕ της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Αθηνά Ωνάση, ύστερα από σοβαρό ατύχημα που είχε με το άλογό της την Τετάρτη, δεν θα μπορέσει να
περπατήσει ποτέ ξανά.
Ωστόσο, ο σύζυγός της, Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο (Alvaro Affonso de Miranda Neto), διέψευσε τις κακεντρεχείς φήμες.
Εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση που έλεγε:
«Η Αθηνά έχει υποστεί κατάγματα. Ευχαριστούμε τον θεό που η σπονδυλική της στήλη έμεινε άθικτη, απλώς χρειάζεται ξεκούραση για να δέσει το κόκαλό της».
Η Αθηνά θα μείνει στο νοσοκομείο υπό την παρακολούθηση των ιατρών αρκετό καιρό, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές φυσικοθεραπείες για την αποκατάσταση της υγείας της.

radar.grRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Posted: 16 Nov 2012 11:52 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



πηγή

Περιμένοντας το τρένο της ανάπτυξης

Posted: 16 Nov 2012 11:49 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το πιο μικρό μοντέλο .

Posted: 16 Nov 2012 11:48 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...0001 μοντέλο Kristina Pimenova μικρό μοντέλο

μοντέλο 0002 600x450 Kristina Pimenova μικρό μοντέλο
0003 μοντέλο Kristina Pimenova μικρό μοντέλο
0005 μοντέλο Kristina Pimenova μικρό μοντέλο
0006 μοντέλο Kristina Pimenova μικρό μοντέλο

Ντοκιμαντέρ-Η δίκη της χούντας -Κορυδαλλός 1975)

Posted: 16 Nov 2012 11:24 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

http://kataggeilte.blogspot.gr/2012/11/1975.html

Περιφέρεια Αττικής: Απαραίτητοι όλοι οι υπάλληλοι-Θα καλύψουμε τη μισθοδοσία τους

Posted: 16 Nov 2012 11:22 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...από το Γραφείο Τύπου

Την πρότασή του να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής έπειτα από τροποποίηση του προϋπολογισμού της - από το αποθεματικό της και όχι από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού - το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας που εμπίπτουν... στο καθεστώς διαθεσιμότητας βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, παρουσία αιρετών και εργαζομένων. Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε ότι θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους και ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.

Αναλυτικά: 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 

σχετικά με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Περιφέρειας Αττικής 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δηλώνει ότι είναι αντίθετο στις απολύσεις υπαλλήλων και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, τη στιγμή που συνεχώς μεταβιβάζονται σε αυτή πρόσθετες αρμοδιότητες από το Κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και αποφασίζει ομόφωνα: 

· Ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. 

· Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όταν μάλιστα υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού την οποία επέφερε ο Νόμος του Καλλικράτη. 

· Η Περιφέρεια Αττικής θα παράσχει πλήρη νομική στήριξη στους εργαζομένους σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. 

· Η Περιφέρεια Αττικής δεν θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης. 

· Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν αποστέλλει στα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά όργανα καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής από το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό ενεργειών με συλλογικά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και τους εργαζομένους τους, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. 

· Ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με διαπαραταξιακή επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. 

· Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να κληθούν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης, καθώς και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και διάλογος. 

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζει κατά πλειοψηφία : 

· Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη δέσμευση να καλύψει τις αποδοχές των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της για όσο χρόνο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 όχι από ΚΑΠ αλλά από δικά της έσοδα και θα προχωρήσει άμεσα σε αντίστοιχη τροποποίηση του προϋπολογισμού της. 

ΚΑΤΑ ψήφισαν οι παρατάξεις ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από εκείνη που δείχνει την πόρτα εξόδου σε έναν εργαζόμενο. Η στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι χωρίς όπλα, με ευχολόγια και κατάρες δεν λύνεται το πρόβλημα. 

Θα πολεμήσουμε το σύστημα της γραφειοκρατίας μέσα από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής, της αξιοκρατίας, του διαλόγου και της νομιμότητας». 

Άγριο έγκλημα στην Ιεράπετρα

Posted: 16 Nov 2012 11:21 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Αναστάτωση επικρατεί στην Ιεράπετρα μετά την είδηση του φρικτού θανάτου ενός 64χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός με μια σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι. Τον άτυχο άντρα εντόπισε νεκρό ο γιος του, με μια σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι. Από νωρίς το απόγευμα πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από...
το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προσαχθεί άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος το πρωί είχε διαπληκτιστεί με έναν εργάτη που είχε στη δούλεψη του. 

Ο τελευταίος φέρεται να ζητούσε τα δεδουλευμένα του και ήταν ο τελευταίος που είδε τον άτυχο άνδρα μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισε νεκρό ο γιος του. 

Στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να εξιχνιάσουν την υποθεση.

Εν τω μεταξύ για άγρια δολοφονία από λαθρομετανάστες κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής

"Ο άτυχος Έλληνας πατέρας 3 παιδιών βρέθηκε σφαγμένος στο θερμοκήπιο του και χτυπημένος με πέτρα στο κεφάλι. Τα δόντια του βρέθηκαν 3 μέτρα μακρυά από το άψυχο σώμα του. Ήταν τέτοια η μανία των δραστών όπου του τύλιξαν το κεφάλι με πλαστική σακούλα πριν τον αποτελειώσουν... Ήδη υπάρχουν πολλές προσαγωγές λαθρομεταναστών αλλά και ενός από τους φερόμενους ως δράστες ο οποίος συνελήφθη στο ΚΤΕΛ την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την πόλη της Ιεράπετρας. Αυτή την ώρα επικρατεί μεγάλη ένταση στην πόλη και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να παραστούν έξω από το αστυνομικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν. Η Τ.Ο Ιεράπετρας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος". 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να φτάσουν στο νησί μέλη της Χρυσής αυγής προκειμένου να μεταβούν στην Ιεράπετρα.


flashnews.gr

CNN: "Το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης"

Posted: 16 Nov 2012 11:18 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tο ρεπορτάζ του CNN για την ελληνική μεσαία τάξη (Greece's disappearing middle class) κάνει τον γύρο του κόσμου τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, η ελληνική μεσαία τάξη...
μετατρέπεται πλέον σε τάξη νεόπτωχων μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης και υπό το βάρος των νέων μέτρων λιτότητας. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή της ιστοσελίδας και εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες "κλικ" (views) κάθε μέρα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα πρώην ευκατάστατων Ελλήνων, οι οποίοι είδαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια τη ζωή τους να καταρρέει και να αλλάζει άρδην. Ανάμεσα στα πρόσωπα που συναντά ο ρεπόρτερ του CNN στην Αθήνα, είναι μία γυναίκα χήρα, πρώην νοσοκόμα, η οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ένα επίδομα 200 ευρώ. Ο ανταποκριτής επισκέπτεται ακόμη το σπίτι μιας επταμελούς οικογένειας που αγωνίζεται να επιβιώσει. Άδειο ψυγείο και ντουλάπια κουζίνας μαζί με την καθημερινή αγωνία για το τραπέζι και τα άδεια πιάτα των παιδιών συνθέτουν το σκηνικό μιας ακόμα οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει εν μέσω οικονομικής κρίσης. Παρόμοιο το σκηνικό και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Προσωρινή λύση και "καταφύγιο" για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία. Το ρεπορτάζ εστιάζει στις πολυάριθμες δράσεις αλληλοβοήθειας που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια στήριξης ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη. "Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους", καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξαφανίζεται με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. πάνω από 900.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 21.4% του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν ήδη το φάσμα της φτώχειας. Πρόκειται συνολικά για 2.341.400 άτομα, αριθμός που κατατάσσει την Ελλάδα στη 2η θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη Βουλγαρία.

Tου πήραν το σπίτι για χρέος 934,54 ευρώ!

Posted: 16 Nov 2012 11:15 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
astegos Tου πήραν το σπίτι για χρέος 934,54 ευρώ!Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας άνεργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε στις 26 Οκτωβρίου η Εφορία Μυτιλήνης, κατ' εντολή του
υπουργείου Οικονομικών.
Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ που αφορούσε, μεταξύ άλλων, δύο πρόστιμα του λιμεναρχείου (240 ευρώ), το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία.
Η συνολική οφειλή με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 934,54 ευρώ.
Για το ποσό αυτό, λοιπόν, η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον..πλειστηριασμό να αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται από τη νομοθεσία για οφειλές προς τις τράπεζες και προς ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο.

Γιάννης Βαρουφάκης: «Να μην πάρουμε με τίποτα αυτή την δόση» – Βίντεο

Posted: 16 Nov 2012 11:14 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
3103fef965106393acc64a2132379655 L 300x180 Γιάννης Βαρουφάκης: «Να μην πάρουμε με τίποτα αυτή την δόση»   ΒίντεοΟ Γιάννης Βαρουφάκης στην πρωινή εκπομπή "Πρωινή Γραμμή" του ΣΚΑΪ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί να πάρει τη δόση γιατί θα αποβεί καταστροφική.

Λέει χαρακτηριστικά ότι είναι όπως αν ένας φίλος σας, σας πει αν θα πρέπει να δεχτεί μία πιστωτική κάρτα για να αποπληρώνει το στεγαστικό του δάνειο επειδή δεν μπορεί να το αποπληρώσει. Εσείς τι θα του λέγατε;
Αυτά και άλλα λέει ο Βαρουφάκης στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΔΩΝΙΣ Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο

Posted: 16 Nov 2012 11:13 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2012 11 15 190201 300x206 BINTEO   ΑΔΩΝΙΣ Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Νεκρή 25χρονη από τα Τριαντέικα στα Ιωάννινα

Posted: 16 Nov 2012 11:10 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Τριαντέικα Αγρινίου από την είδηση του θανάτου 25χρονης κοπέλας από το χωριό η οποία
κατοικούσε στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο στις 5 το πρωί έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στην οποία κατοικούσε στα Ιωάννινα. Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της πτώσης της κοπέλας, στο διαμέρισμα ήταν και οι γονείς της οι οποίοι κοιμόντουσαν.



Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Αγρίνιο την Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Posted: 16 Nov 2012 11:08 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δεύτερη «στάση» για τον Σωκράτη Μάλαμα και τις φετινές του χειμερινές εξορμήσεις σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα. Αυτή τη φορά στη μουσική σκηνή…

«Ανδρομέδα» στο Αγρίνιο την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Ο Μάλαμας αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε δημιουργικό «οργασμό» δουλεύοντας στο στούντιο καινούργιο αλλά και παλαιότερο υλικό πλημμυρισμένο από εκπλήξεις.

Άλλωστε τόσο στη σκηνή όσο και στις ηχογραφήσεις, ο Σωκράτης κινείται έξω από τα τετριμμένα, γιατρεύοντας με την τέχνη και τα «δώρα» του πρώτα την ψυχούλα του και μετά τις δικές μας.

Αγρίνιο: Κλέβουν καυσόξυλα απο τις αυλές

Posted: 16 Nov 2012 11:06 AM PST

Το φαινόμενο της κλοπής καυσόξυλων από τις αυλές σπιτιών αρχίζει και παίρνει διαστάσεις στην πόλη του Αγρινίου.

Όπως κατήγγειλαν στο
aerasnews.gr κάτοικοι που έχουν εφοδιαστεί με καυσόξυλα και τα έχουν εναποθέσει σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους με έκπληξη παρά τήρησαν να λείπουν αρκετές ποσότητες. Απ´ ότι μας είπαν η κλοπή γίνεται τις νυχτερινές ώρες μιας και το πρωί αντικρίζουν παραβιασμένες τις κλειδαριές από τις εξώπορτες των αυλών τους. Μάλιστα φοβούνται την έξαρση του φαινομένου όσο ο καιρός θα γίνεται πιο κρύος και πιο βροχερός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Αμφιλοχία

Posted: 16 Nov 2012 11:05 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με συγκέντρωση μαθητών και συμμετοχή κόσμου εορτάστηκε η 39η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Αμφιλοχία. Με νέα συνθήματα και μήνυμα υπενθύμισης για τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για τη
δημοκρατία, την ειρήνη, την ισότητα και την κοινωνική απελευθέρωση έδωσαν οι μαθητές της Αμφιλοχίας που συμμετείχαν στην πορεία προς το μνημείο στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας.
Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του Δήμου Αμφιλοχίας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου συνεχίζονται αύριο Σάββατο 17 Νοέμβρη στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, με την εκδήλωση του ΓΕΛ Αμφιλοχίας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Προβολή βίντεο με το χρονικό των γεγονότων.
- Οι μαθητές με συνοδεία ορχήστρας θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στην επέτειο του πολυτεχνείου .
- θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Ζ» του Κ'ωστα γαβρά με τους: Ζαν Λουιτρεντινιάν – Ιβ Μοντάν – Ειρήνη Παππά – Ζακ Περέν, Σενάριο: Βασίλης Βασιλικός, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
ΦΩΤΟ: ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ 

ΦΩΤΟ: ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ 

ΦΩΤΟ: ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ




Έπεσαν ξανά βράχια στην Παλιοβούνα από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα

Posted: 16 Nov 2012 10:55 AM PST

braxia paliobounaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Για μια ακόμη φορά είχαμε πτώση βράχων στην Παλιοβούνα.
Στο σημείο αυτό έσπευσαν σήμερα το πρωί
άμεσα συνεργεία της ΔΕΣΕ, με σκοπό να τα απομακρύνουν από το οδόστρωμα, ώστε να δοθεί και πάλι ο δρόμος πλήρως σε κυκλοφορία, όπως γράφει το nafpaktianews.
Όπως μας αναφέρθηκε αυτοκίνητο που περνούσε από το σημείο τη δεδομένη στιγμή χτυπήθηκε από την πτώση βράχου στο πλαινό του τμήμα δίπλα από τον τροχό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή ζημιά. Το ευτύχημα για τον οδηγό είναι ότι δεν έπαθε τίποτε.

Γιορτή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο απόψε στο Αγρίνιο

Posted: 16 Nov 2012 10:54 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με κεντρικό σύνθημα: » Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσαν απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, γιορτή για την επέτειο του
Πολυτεχνείου με κεντρικό ομιλητή, τον καθηγητή του Πανεπιστημείο Κρήτης κ. Σπύρο Λαμπατσιώτη. Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στη μεγάλη κοινωνική και πολιτικη αλλαγή που επέρχεται. Να σημειωθεί ότι προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους για τη βραδιά της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
1 / 3

Αγρίνιο-Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση στον Αγ. Κωνσταντίνο με τέσσερις τραυματίες(foto)

Posted: 16 Nov 2012 10:51 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση στον Αγ. Κωνσταντίνο με τέσσερις τραυματίες(foto)
Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν λίγα μόλις λεπτά στον Άγιο Κωνσταντίνο και συγκεκριμένα στη διασταύρωση, στο πρατήριο του supermarket Μαρινόπουλος. Ισχυρές
αστυνομικές δυνάμεις και δύο πυροσβεστικά οχήματα κατέφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης. Τέσσερις είναι συνολικά οι τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητο χάρη στη βοήθεια της πυροσβεστικής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με ελαφρούς τραυματισμούς και αισθητά σοκαρισμένοι από το ατυχές συμβάν. Πιθανότατα τα αίτια της σύγκρουσης ήταν η αυξημένη ταχύτητα. Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και video με σκηνές του αυτχήματος.
1 / 3

Πηγή: aerasnews.gr

Με χειροπέδες στον τηλεοπτικό αέρα ο Ψωμιάδης (video)

Posted: 16 Nov 2012 10:48 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Με χειροπέδες στον τηλεοπτικό αέρα ο Ψωμιάδης (video)
Δεν θέλω να έχω πλέον καμία σχέση με τη ΝΔ, με εξαπάτησαν και με εξευτέλισαν, είπε ο εν αργία περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας
Νέο show για τους τηλεθεατές επιφύλαξε σήμερα το πρωί ο
εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΠαναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 με χειροπέδες στα χέρια.
Με αυτό τον τρόπο ο κ. Ψωμιάδης, όπως είπε, θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να έχει σχέση πλέον με τη ΝΔ. «Βγήκα προεκλογικά στον αγώνα, βγήκα στα κάγκελα για να ξαναφέρω πίσω το λαό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Ο Ψωμιάδης τελείωσε, μην του ξαναπείτε να βγει μπροστά γιατί τον εξαπατήσατε, τον εξευτελίσατε» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα κινδυνεύει, ενώ παρουσίασε και ένα μαντηλάκι για να δώσει στους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου, όπως είπε, να σκουπίσουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους για τα μέτρα που ψήφισαν.
Ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δικαιολόγησε τις χθεσινές αντιδράσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταδίκασε, ωστόσο, τα επεισόδια σε βάρος του Γερμανού προξένου.
Δείτε το video:

Πρέβεζα: Δύο εκδηλώσεις αύριο για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Posted: 16 Nov 2012 10:47 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 Πρέβεζα: Δύο εκδηλώσεις αύριο για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου
Δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην Πρέβεζα αύριο Σάββατο με αφορμή την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου η μία από το εργατικό κέντρο και τα πρωτοβάθμια σωματεία και η δεύτερη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους πολίτες στις 6 το απόγευμα
μπροστά στο Εργατικό Κέντρο σε ενωτική συγκέντρωση και διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν σταματάμε ούτε λεπτό! Συμβάλλουμε στην κλιμάκωση του αγώνα και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο για της «Γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής.
Κάλεσμα στο λαό, να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου αγωνιστικά, ταξικά απευθύνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, και ΜΑΣ, στη συγκέντρωση που στις 11:30 το πρωί μπροστά από την Θεοφάνειο.
«Σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου δείχνουν το δρόμο της αντίστασης, της πάλης, του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση κάλεσμα και τονίζεται ότι «Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρχονται. Ο λαός κι αν είναι «μικρός», όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει γιατί παλεύει και «πολεμά» είναι ανίκητος».
 pamepreveza.gr

Λιγότερος ύπνος; Κανένα πρόβλημα!

Posted: 17 Nov 2012 12:32 AM PST


 Σας έχουμε 6 αποτελεσματικά τρικ, για να γεμίσετε άμεσα τις μπαταρίες σας χωρίς zzz

1) Πιείτε καφέ σε slow motion
Μπορεί κάθε φορά που νιώθετε κουρασμένη να μπαίνετε στον πειρασμό να εξαφανίσετε μέσα σε δέκα λεπτά μια τεράστια κούπα καφέ, αλλά αν πραγματικά θέλετε..
να κάνετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας να ανέβουν και να παραμείνουν υψηλά, πρέπει να πίνετε τον καφέ σας αργά, ρουφώντας μικρές γουλιές μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι μικρές, συχνές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βοηθήσουν έναν μέσο ενήλικα να παραμείνει ξύπνιος για 28 ολόκληρες ώρες!

2) Μυρίστε κάτι με άρωμα λεμονιού
Μια καλή ιδέα για να έχετε τη συγκεκριμένη μυρωδιά πάντα μαζί σας είναι να αγοράσετε μια κρέμα χεριών με άρωμα εσπεριδοειδών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μικρές εισπνοές αρώματος λεμονιού κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν πιο ζωηρές και ενεργητικές, γιατί η συγκεκριμένη μυρωδιά αυξάνει την παραγωγή της νορεπινεφρίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται άμεσα με τη ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού. 

3) Καταναλώνετε «καλούς» υδατάνθρακες
Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το μαύρο ρύζι και ψωμί, αποτελούν καλή πηγή «βραδύκαυστης» ενέργειας για τους μυς και τον εγκέφαλό σας. Οι απλοί, λευκοί υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, θα σας τονώσουν στιγμιαία, ανεβάζοντας γρήγορα τα επίπεδα της ενέργειάς σας, αλλά πολύ σύντομα θα νιώθετε και πάλι κουρασμένη.

4) Κινηθείτε
Μία ήπια μορφή άσκησης, όπως το περπάτημα ή μια μικρή διαδρομή με το ποδήλατο, μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας κατά 20%, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στην Αμερική. Επιπλέον, η συστηματική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα –όταν βρίσκετε χρόνο για να κοιμηθείτε– να κοιμάστε πιο βαθιά και να ξυπνάτε πιο ξεκούραστες.

5) Αφιερώστε 5 λεπτά στο…youtube
Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο παραγωγικό, αλλά ένα αστείο βίντεο, από τον οδηγό που αφιερώνει 35 λεπτά για να παρκάρει ένα Smart σε θέση φορτηγού, μέχρι το αρκουδάκι-πάντα που φτερνίζεται και τρομάζει τη μαμά του (ανάλογα με το τι βρίσκετε εσείς διασκεδαστικό), είναι ικανό να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας για λίγη ώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που γελάτε με την καρδιά σας, επιταχύνεται ο ρυθμός της αναπνοής σας, με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται καλύτερα το σώμα σας και να νιώθετε περισσότερο σε εγρήγορση.

Extra tip: Mην ξεχνάτε να πίνετε νερό!
Όταν αφήνετε το σώμα σας αφυδατωμένο, διότι τα επίπεδα της ενέργειάς σας πέφτουν δραματικά και νιώθετε κουρασμένη.

Οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ χτύπησε μαθητές με Taser

Posted: 17 Nov 2012 12:29 AM PST

Οδηγός λεωφορείου χτύπησε μαθητές με TaserΣτην καταγγελία ότι οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό χτύπησε με Taser...
(όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ) τρεις μαθητές, προχώρησε ο πατέρας ενός ανήλικου παιδιού μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, περίπου στις επτά το απόγευμα της Παρασκευής, o οδηγός, με έντονο ύφος και άσχημο τρόπο ρώτησε τα παιδιά αν έχουν εισιτήριο και επειδή εκείνα του απάντησαν χρησιμοποιώντας έναν χαρακτηρισμό, τα χτύπησε με το Taser. 

Εκείνη την ώρα το λεωφορείο είχε πολλούς επιβαίνοντες μαθητές που άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και ο οδηγός ξεκίνησε το λεωφορείο, κινούμενος ανάποδα στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το λεωφορείο ένα παιδί (τον γιο του καταγγέλλοντα) που βρισκόταν πεζός στο απέναντι πεζοδρόμιο στον ώμο. 

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο οδηγός όπως και τα παιδιά - ακόμα και το παιδί που τραυματίστηκε στον ώμο - οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όλοι κατηγορούμενοι για το περιστατικό. 

Είπε ακόμα ότι τα παιδιά αργότερα σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Ο πατέρας τόνισε ότι τα σημάδια από το Taser είναι ορατά πάνω στο δέρμα των παιδιών.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Posted: 17 Nov 2012 12:28 AM PST


Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας 
Συνεχίζονται από το πρωί οι καταθέσεις στεφάνων στο Πολυτεχνείο και ο φόρος τιμής στον ξεσηκωμό της νεολαίας κατά της χούντας τον Νοέμβριο του 1973  κορυφώνεται με την συγκέντρωση στις 2  το μεσημέρι και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, περίπου μία ώρα αργότερα. 

Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστούν έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών. 
Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης. 
Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.
Λόγω των εκδηλώσεων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και το πρωί της Κυριακής.

Αλλαγές στο Μετρό
Το Σάββατο  κλείνουν στις 12 οι σταθμοί του Μετρό  Σϋνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και στις 14:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.

Για την διευκόλυνση της μετεπιβίβασης μεταξύ των γραμμών μετρό 2 και 3 θα δρομολογηθεί από τον ΟΑΣΑ, μόνο το Σάββατο, προσωρινή διαδρομή λεωφορείου μεταξύ των σταθμών Μετρό «Λαρίσης» και «Κεραμεικός» από τις 12:00 μμ έως το τέλος των μέτρων της ΕΛ ΑΣ  
Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15,  Β15 και Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς τον Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στην στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση.
Διαδρομή: Από Δηληγιάννη (ΑΦΕΤΗΡΙΑ Α15, Β15 και Ε15), αναστροφή στον φωτεινό σηματοδότη στην Πλ. Λαρίσης, συνέχεια Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Αχιλλέως, αριστερά Κολοκυνθούς, δεξιά Πειραιώς, αριστερά Ηρακλειδών, κάτω από Γέφυρα Πουλοπούλου, αριστερά Περσεφόνης, δεξιά Πειραιώς, δεξιά κυκλικά Πλ. Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), Μυλλέρου, δεξιά Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, δεξιά Δηληγιάννη έως την Αφετηρία των Α15, Β15 & Ε15.
Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στους εξής δρόμους:
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Πλατεία Ομονοίας.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της οδού Σταδίου.
  • Σταδίου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Πλατεία Συντάγματος.
  • Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της .
  • Λ. Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
  • Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Β. Σοφίας.
  • Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Β. Σοφίας.
  • Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας.
  • Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
  • Τσόχα, σε όλο το μήκος της.
  • Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
  • Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Β. Σοφίας.
  • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Κατεχάκη και Λ. - Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Λ. Β. Σοφίας.
  • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • Λ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά.
  • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Β. Κων/νου.
Στους παραπάνω δρόμους, καθώς και σε όσους ακολουθούν, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες διακοπή της κυκλοφορίας από τις 2 μ.μ. και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις:
  • Βασ. Αλεξάνδρου, Βεντήρη, Χατζηγιάννη, Χ.Μέξη, Ηριδανού, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Αιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
  • Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου, Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
  • Καρτάλη, Λυκαωνίας, Αγγ. Πυρρή στο τμήμα τους μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Έβρου.
  • Ξενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.

APW

Posted: 16 Nov 2012 11:39 PM PST

APW


Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Posted: 16 Nov 2012 03:48 AM PST



This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 16 Nov 2012 11:36 PM PST

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


Η αγωγή του Βαρδή Βαρδινογιάννη για άρθρο του JUNGLE-Report

Posted: 16 Nov 2012 05:49 PM PST




Σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι λάβαμε από τη google το ακόλουθο e-mail, στο οποίο μας ενημερώνει ότι λόγω μιας δικαστικής απόφασης αφαιρέθηκε μια ανάρτηση από το JUNGLE-Report:



Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είχε στείλει στις 12/6/2012 εξώδικο στη google καλώντας τη εντός 24 ωρών να αποσύρει το «παράνομο περιεχόμενο» από τη σελίδα μας, το οποίο ήταν το άρθρο μας "Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη". Η google δεν αντέδρασε, φυσικά, και ούτε του απάντησε, και έτσι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, στις 25/6/2012 και 8/8/2012, άσκησε αγωγές στο εντός έδρας γήπεδο, ήτοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή να αφαιρεθεί το «παράνομο περιεχόμενο» του σχετικού δημοσιεύματος, όχι μόνο από το JUNGLE-Report, αλλά και από κάθε άλλο μπλογκ που το αναπαρήγαγε, να το σβήσει από τα αποθηκευτικά της μέσα και να σταματήσει να παρέχει πρόσβαση από τη μηχανή αναζήτησής της σε οποιαδήποτε σελίδα κάνει λόγο για αυτό. Εν ολίγοις ζήτησε να εξαφανιστεί δια παντός κάθε ίχνος του άρθρου μας.

Όλα αυτά αποτέλεσαν φυσικά και την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία ο δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην πληρεξούσια δικηγόρο της google, στις 23/10/2012.




Εκτός αυτού ο Β. Βαρδινογιάννης ζήτησε να καταδικαστεί στη google για κάθε μέρα μη συμμορφώσεώς της στη λογοκρισία το ποσό των 50.000 ευρώ και επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη κ.λπ.






Όσον αφορά τώρα το περιεχόμενο του «παράνομου» άρθρου μας, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ακολούθησε το είδος της υπερασπιστικής γραμμής του Άκη Τσοχατζόπουλου. Διέψευσε δηλαδή τα πάντα κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή και ασύστολα ψεύδη» και «συκοφαντικούς ισχυρισμούς».




Όλα αυτά βέβαια που είχαμε γράψει στο «παράνομο» άρθρο μας, δεν ήταν φυσικά επινοήσεις δικές μας, ούτε ήταν ιστορίες που δεν είχαν ξανακουστεί. Έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από εφημερίδες όπως πχ τον Ελεύθερο Τύπο και τον Ριζοσπάστη.



Ακόμα και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ξέρουν για την ιστορία με τη δολοφονία του Κουτσάκη, η οποία έχει συζητηθεί σε κάθε καφενείο της Κρήτης:  Ιστορια Βαρδινογιαννη

Όσο για την σπάσιμο του εμπάργκο στη Ροδεσία από το πλοίο του "Ioanna V", τα ίδια «παράνομα» πράγματα έγραφαν και οι New York Times το 1966:

Πηγή: http://kora.matrix.msu.edu (κλικ για μεγέθυνση)


Και η απορία είναι, γιατί σε όλα τα παραπάνω έντυπα δεν ασκήθηκε ποτέ αγωγή από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, αν όλα αυτά είναι πράγματι «ασύστολα ψεύδη» και «συκοφαντικοί ισχυρισμοί», και προτίμησε τη φίμωση ενός ασήμαντου μπλογκ που «προσέβαλε τεραστίως την αξιοπρέπεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη»;

Όπως και να 'χει πάντως, είχε και κάτι θετικό όλη αυτή η ιστορία. Αποκαλύφθηκε ότι ενώ του απλού ανθρώπου η αξιοπρέπεια είναι ανυπολόγιστη, σύσσωμου του βαρδινογιαννέικου κοστολογήθηκε στα 5 εκατομμύρια ευρώ.



ΥΓ:
Download link, το PDF με τη δικογραφία από την αγωγή του Βαρδινογιάννη, όπως μας το έστειλε η google:  http://www.sendspace.com/file/dj3bv1



This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η Ελληνίδα Πάρις Χίλτον ξαναχτυπά στο facebook

Posted: 16 Nov 2012 02:52 PM PST



Αυτός είναι ο πιο σέξι τρόπος που θα σε κάνει να χάσεις τα λογικά σου. Να λες ότι σου πάει το λευκό πουκάμισο και οι άλλοι να μην σου μαρτυρούν ότι αυτό που φοράς δεν είναι πουκάμισο αλλά ζουρλουμανδίας....
Διαβάστε εδώ την συνέχεια

Τα τοπ μυστικα για το σεξ της πίσω πόρτας

Posted: 16 Nov 2012 02:40 PM PST


Είτε μόνη σου, είτε μετά από παρακλήσεις του συντρόφου σου, αποφάσισες να εξερευνήσεις την περιοχή του σεξ της πίσω πόρτας. Με άλλα λόγια, χρειάζεσαι τα δέκα βασικά μυστικά για να μπορέσεις να βιώσεις το πρωκτικό σεξ, όσο πιο ευχάριστα, ανώδυνα και ερεθιστικά, τόσο για εσένα όσο και για τον καλό σου! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και τήρηση βασικών κανόνων (υγιεινής και ευχαρίστησης)!

Είτε μόνη σου, είτε μετά από παρακλήσεις του συντρόφου σου, αποφάσισες να εξερευνήσεις την περιοχή του σεξ της πίσω πόρτας. Με άλλα λόγια, χρειάζεσαι τα δέκα βασικά μυστικά για να μπορέσεις να βιώσεις το πρωκτικό σεξ, όσο πιο ευχάριστα, ανώδυνα και ερεθιστικά, τόσο για εσένα όσο και για τον καλό σου! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και τήρηση βασικών κανόνων (υγιεινής και ευχαρίστησης)!
Κλειδί πίσω πόρτας Νο1: ξεκίνα εξερευνώντας τον εαυτό σου μόνη σου. Η αυτοϊκανοποίηση θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την φυσιολογία του κορμιού σου και να αισθανθείς πιο άνετα , ειδικά με τα γεννητικά σου όργανα. Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει και την εξοικείωσή σου με το πρωκτικό σεξ. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μόνο με την κλειτορίδα σου, αλλά μπορείς να ελέγξεις το κατά πόσον ερεθίζεσαι, τοποθετώντας για παράδειγμα το δάχτυλό σου στην περιοχή του πρωκτού. Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις από το σύντροφό σου να μοιραστεί την εμπειρία αυτή μαζί σου, για να προχωρήσετε αργότερα και στο σεξ της πίσω πόρτας, βήμα βήμα.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 2: επικοινώνησε με τον σύντροφό σου. Το σεξ αλλά ακόμα πιο ειδικά το πρωκτικό σεξ είναι ιδιαίτερο και γίνεται καλύτερα με έναν παρτενέρ που θα σας δένει κάτι περισσότερο από μια γνωριμίας της μιας βραδιάς. Αν έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε στο πρωκτικό σεξ, πρέπει να είσαι σίγουρη. Δεν αρκεί απλά να σε παρακαλάει εκείνος κι εσύ να μην θέλεις να του χαλάσεις το χατίρι.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 3: λίπανση, λίπανση, λίπανση. Αγόρασε ένα λιπαντικό με βάση νερό και μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις μπόλικο. Το ήμισυ του ευχάριστου πρωκτικού και όχι μόνο σεξ, είναι η λίπανση, αφού επιτρέπει στο πέος να διεισδύσει πιο εύκολα στον όχι και τόσο εύκαμπτο πρωκτό. Θυμήσου ότι ο πρωκτός δεν μπορεί να λιπανθεί από μόνος του, όπως συμβαίνει με τον κόλπο. Μην ξεχνάτε την χρήση του προφυλακτικού η οποίο κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 4:ξεκινήστε με τα εύκολα. Πρώτα θα μπει ένα υγρό δαχτυλάκι, κατόπιν τα δαχτυλάκι μπορούν να γίνουν δύο και έπειτα, θα προχωρήσετε στη διείσδυση του πέους ανά τμήματα. Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την προσπάθεια με την πρώτη.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 5: βρείτε μια στάση που να σας βολεύει. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στο σε ποιά στάση να κάνετε το πρωκτικό. Διάλεξε αυτή που σε βολεύει περισσότερο και που διευκολύνει την διείσδυση του πέους. Στα τέσσερα είναι μια εύκολη λύση για τους περισσότερους.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 6: Hτο πιο σημαντικό κλειδί στο πρωκτικό, είναι η υγιεινή. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να αφήσεις να διεισδύσει στον κόλπο σου οτιδήποτε (πέος, δονητής, δάχτυλο) είχε περάσει από τον πρωκτό σου προηγουμένως. Χρησιμοποίησε διαφορετικό προφυλακτικό για το πρωκτικό σεξ και διαφορετικό για τα υπόλοιπα παιχνιδίσματα σας. Ακόμα κι αν δεν τελειώσει κατά το πρωκτικό, ζήτα να αντικαταστήσει το προφυλακτικό.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 7: πήγαινε το πράγμα σιγά, σιγά, σιγά! Άλλωστε, είναι στο χέρι του καλού σου, να σου δείξει την ευχάριστη πλευρά της πίσω πόρτας, χωρίς βιασύνες, για να ενδώσεις και πάλι στην εμπειρία αυτή μελλοντικά.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 8: ξέχνα τα ταμπού. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι και ηθικές υπερβολές που κυκλοφορούν για το σεξ από πίσω. Καλό είναι να ξεπεράσεις τα ταμπού σου, όχι μόνο στον πρωκτικό σεξ, αλλά στο σεξ γενικότερα. Αν οι γυναίκες εξακολουθούσαν να έχουν ταμπού στο κρεβάτι, θα έκανες σεξ μόνο παντρεμένη και μάλιστα με κάποιον που θα σου είχαν προξενέψει.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 9: άνοιξε το μονοπάτι. Μπορεί να σου φανεί αηδιαστικό, αλλά φρόντισε να έχεις αφοδεύσει πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μόνο έτσι θα αισθάνεσαι πιο άνετα και χαλαρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Κατά τα άλλα, η ενόχληση που θα αισθανθείς, δεν πρέπει να είναι τέτοια που θα σου προκαλέσει αφόρητο πόνο, γιατί μάλλον κάτι λάθος έχετε κάνει.
Κλειδί πίσω πόρτας Νο 10: πλύνε τα χεράκια, το δαχτυλάκι και όλα τα βοηθήματα που έλαβαν μέρος στο σεξ της πίσω πόρτας. Αν αισθάνεσαι κάπως άβολα, μην ανησυχείς. Οι μυς του πρωκτού δουλεύουν για σένα και θα επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση λίγες μόνο ώρες αργότερα.

Στην Μπανανία και στις ΗΠΑ… Όταν λειτουργούν οι νόμοι!

Posted: 16 Nov 2012 12:59 PM PST


Κατ' αρχήν πρέπει να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Δένδια για την επιλογή που έκανε με τον νέο Αρχηγό του ΠΣ.  Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά αν είχαμε δουλειά με τους προκατόχους του, τους κκ. Στεφανίδη και Μπονάτσο τώρα δεν προβλέπεται να πάρουμε ανάσα…  Και για όποιον θεωρεί ότι είμαστε «απόλυτοι» δυστυχώς δεν είμαστε… Απλά εμείς ρωτάμε, ακούμε, μαθαίνουμε, αξιολογούμε…  Κάτι που φαίνεται ότι δεν κάνει ο κύριος Υπουργός… Λέτε να έχουμε και εδώ άλλο ρουσφέτι προς προκάτοχο του στο Υπουργείο;

Για να αντιληφθούμε δε όλοι το που ζούμε, σε ποια Μπανανία κατάντησαν αυτήν την χώρα οι πολιτικοί μας, θα κάνουμε μια μικρή σύγκριση.  Στις ΗΠΑ έχει ξεσπάσει σάλος με την υπόθεση του ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Πετρέους, και το γράφουμε με κεφαλαία το Στρατηγός γιατί το αξίζει ως αξιωματικός, που παραιτήθηκε από αρχηγός της CIA, για μία γυναικοδουλειά…  Και έχουν διαταχθεί έρευνες, έχει μπει στην μέση το FBI, ανακρίνεται κόσμος και κοσμάκης, με λίγα λόγια γίνεται ένας χαμός για να βρεθεί το βάθος της υπόθεσης και να βγουν όλα στην επιφάνεια.  Αυτά βεβαίως στις ΗΠΑ.

Στην Μπανανία, κατηγορούμενος αρχικά για εμπρησμό εξ αμελείας γίνεται αρχηγός του ΠΣ.  Μέχρι να τελειώσει την θητεία του ή και λίγο αφού την τελείωσε, βρέθηκε να του έχει ασκηθεί δίωξη για άλλα δύο-τρία κακουργήματα. Ο μόλις «παραιτηθείς» αρχηγός είχε τα δικά του προβλήματα με κάτι «πυροτεχνήματα» που έβαζαν κάθε τόσο στο αυτοκίνητο του, κάτι διαρρήξεις στην οικία του και πάει λέγοντας.  Και δεν τον ερώτησε μια φορά κάποιος πολιτικός, «για κάτσε ρε φίλε τι συμβαίνει μαζί σου;»…  Πέρασε από την υπηρεσία και δεν ακούμπησε.  Φθάσαμε δε στο σημείο να έρθει η ώρα του να μας αποχαιρετήσει και να μην υπάρχει αντικαταστάτης του…

Και λέμε να μην υπάρχει αντικαταστάτης του γιατί θεωρούμε αδιανόητο το ότι θα μπορούσαν να γίνουν αρχηγοί της Πυροσβεστικής ή οποιουδήποτε άλλου Σώματος αξιωματικοί που σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη ή μπορεί και διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.  Από την στιγμή που δεν έχει εξεταστεί, κριθεί η υπόθεση ουδείς είναι ένοχος, αλλά για να σκεφθούμε και κάτι άλλο: αν εξεταστεί και βρεθεί ένοχος τότε τι θα πουν όλοι αυτοί οι κύριοι για τις επιλογές τους;  Τι θα πει ο κύριος Δένδιας;  Συγνώμη δεν ήξερα…  Και μάλιστα όταν κάποιοι κατηγορούνται για συνέργεια σε απιστία… Τώρα που πεθαίνει από την πείνα ο λαός μας, που αυτοκτονεί  κόσμος, που καταστρέφεται κόσμος και κοσμάκης μπορεί να έχει γίνει ή να γίνει αρχηγός κάποιος που είναι ένοχος για συνέργεια σε απιστία…  Ωραίο πράγμα!!!!

Επίσης, αν ο κύριος Υπουργός ή οι προκάτοχοι του είχαν εφαρμόσει τον νόμο όλοι εκείνοι εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος δεν θα έπρεπε να είναι σε διαθεσιμότητα;  Θα μπορούσε να προαχθεί κάποιος, να γίνει αρχηγός κάποιος που είναι σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα του;  Επομένως τι θα έπρεπε να έχει γίνει;  Απλά να είχε εφαρμοστεί ο νόμος.  Να είχαν τεθεί όλοι σε διαθεσιμότητα.  Θα έπρεπε ο ανακριτής των υποθέσεων, που κανονικά με τον νέο νόμο πρέπει να είναι πρόεδρος πρωτοδικών, να έχει προχωρήσει την ανάκριση εντός των χρονικών περιθωρίων που προβλέπει ο νόμος και όχι οι υποθέσεις αυτές να μουχλιάζουν στα συρτάρια.  Θα έπρεπε ο κύριος Δένδιας από μόνος του, γνωρίζοντας το πρόβλημα των διώξεων, να έχει ζητήσει την επέμβαση του συναδέλφου του, του υπουργού Δικαιοσύνης, και εκείνος ήξερε πως θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα για να προχωρήσει η υπόθεση από την δικαιοσύνη, για να πληρώσουν την νύφη οι ένοχοι και όχι να σέρνονται στα δικαστήρια κάποιοι που πιθανά να είναι αθώοι…

Αλλά αυτά γίνονται στα πολιτισμένα κράτη.  Στις δημοκρατίες, εκεί που λειτουργούν οι νόμοι, και όχι στις Μπανανίες.  Όχι εκεί που ένας υπουργός προσλαμβάνει για διευθυντή του γραφείου του επικοινωνιολόγο, άραγε γιατί; Να για φροντίζει το image του;   Όχι εκεί όπου ένας υπουργός όταν ερωτάται στη Βουλή για την διώξεις στην Πυροσβεστική ΑΠΑΝΤΑ, και δεν σηκώνει απλά το χέρι του ψηλά, χαιρετώντας… Εμείς κύριε Δένδια από την 16/11/2012 σας είχαμε ενημερώσει…  Σας είχαμε προειδοποιήσει… Από εδώ και πέρα, για ότι θα προκύψει στο μέλλον, με τις επιλογές σας, δεν θα είσαστε το ολιγότερο πολιτικά, ηθικά και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο συνένοχος; Απλά ρωτάμε…

Τι εννοούσε η Λαγκάρντ;

Posted: 16 Nov 2012 12:15 PM PST



Τι εννοούσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ με τη φράση «η παράσταση δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή»;
Η παραπάνω φράση χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον αμερικανό αθλητικογράφο Χουκ, ο οποίος είχε πει στη διάρκεια ενός αγώνα ότι «η παράσταση δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η πρωταγωνίστρια».
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, στην περίπτωσή μας, η «πρωταγωνίστρια» είναι η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία με αυτή της την φράση ήθελε να στείλει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι αυτή θα μιλήσει τελευταία και θα πάρει την απόφαση για την δόση,
Παράλληλα, στο Ταμείο υποστηρίζουν ότι για να διακόψει η Κριστίν Λαγκάρντ  την περιοδεία της στην Ασία και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες σημαίνει ότι θέλει να επιβάλλει λύση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και στην ΕΕ. Με βάση τα δεδομένα που έχουν αυτή τη στιγμή στο Ταμείο, φαίνεται να υπάρχει ακόμα χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών. Ωστόσο η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα λάμβανε μέρος στο Eurogroup της Τρίτης αν δεν ένιωθε ότι υπήρχαν περιθώρια συμφωνίας που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο.
Ταυτόχρονα ο Πολ Τόμσεν βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον ψάχνοντας εναλλακτικά σενάρια αλλά το Ταμείο ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζει την περίπτωση αποχώρησης από το ελληνικό πρόγραμμα εκτός αν εξαναγκαστεί.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Posted: 16 Nov 2012 12:13 PM PST



Popout

Τον σκότωσε και τον τσιμέντωσε!

Posted: 16 Nov 2012 12:12 PM PST



Τη δολοφονία ενός 20χρονου Ρουμάνου ομολόγησε το πρωί ένας 28χρονος Έλληνας, ο οποίος παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αρτέμιδας....

Ο 28χρονος δράστης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι την περασμένη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα του, σκότωσε τον 20χρονο Ρουμάνο υπάλληλό του.
Ο δράστης σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς,μαχαίρωσε 4 φορές στην πλάτη το θύμα και στη συνέχεια άνοιξε έναν λάκκο, όπου τον έθαψε και τον κάλυψε με τσιμέντο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επίμονη έρευνα του πατέρα του 20χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του στην Αστυνομία, ενώ πίεζε τον 28χρονο να του πει τι έχει γίνει, γνωρίζοντας ότι οι δύο έκαναν παρέα.
Τελικά χτες, ο πατέρας πήγε στο ξυλουργείο, είδε το φρέσκο τσιμέντο και άρχισε να το σπάει με κομπρεσέρ.
Τότε ο 28χρονος αποφάσισε να παραδοθεί.
Πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ομολόγησε το έγκλημά του και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου έκρυψε το πτώμα.
Ο δράστης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ισχυρίζεται ότι το θύμα, το οποίο ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και χρήστης, ήθελε να τον μυήσει στα ναρκωτικά.
Το βράδυ που διαπράχθηκε το έγκλημα, φιλονίκησαν μέσα στο ξυλουργείο, όπου έμενε ο Ρουμάνος σε ένα πρόχειρο παράπηγμα και τότε ο 28χρονος τον χτύπησε τέσσερις φορές με μαχαίρι στην πλάτη, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Ο 28χρονος έχει ήδη συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ντροπιαστική οδηγία από τις ΗΠΑ για την Αθήνα

Posted: 16 Nov 2012 12:11 PM PST


Η πρεσβεία καλεί όσους έχουν σκούρο χρώμα να προσέχουν τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα

- Δίνουν και τηλέφωνα για να επικοινωνούν οι αμερικανοί πολίτες εάν πέσουν θύμα ρατσιστικής βίας
- Διαβάστε τι απάντησε η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ
- Προειδοποιούν επίσης το Σάββατο να αποφεύγουν δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουν από ρατσιστικές επιθέσεις.

Με την ανακοίνωση αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες κυρίως αφρικανικής καταγωγής ή ισπανικής ή ασιατικής ή με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων κατά αλλοδαπών από ακροδεξιά στοιχειά που ολοένα και αυξάνονται στην Αθήνα.

Μάλιστα, τους προειδοποιεί ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και του χρώματος του δέρματός του, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η αμερικανική πρεσβεία προχωρά σε τέτοια προειδοποίηση για την Ελλάδα. Κι αυτό δείχνει την τεράστια ζημιά που κάνουν στην χώρα τα φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής ούτε αποτελεσματικά,ούτε πειστικά.

Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία τους προειδοποιεί πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους τόσο στην Αθήνα όσο και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία ή στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, η πρεσβεία καλεί τους πολίτες της πως ακόμα κι αν βρεθούν κοντά στην πορεία ή στις διάφορες εκδηλώσεις να κινηθούν προς την αντίθετη πλευρά ακόμα και αν αυτές δείχνουν ειρηνικές, καθώς όπως επισημαίνει πολύ γρήγορα μπορεί να υπάρξει βία.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

«Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας» είπε ο κ. Δελαβέκουρας.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες??

Posted: 16 Nov 2012 12:09 PM PST

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο πιθανές
εξηγήσεις.....Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά οι περισσότεροι. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες; Οι βασικοί λόγοι για την ύπαρξη καθρεπτών, είναι ψυχολογικοί και λόγοι ασφαλείας.


Όταν με τη βιομηχανική ανάπτυξη τα κτίρια άρχισαν να γίνονται όλο και ψηλότερα, η χρήση ανελκυστήρων έγινε απαραίτητη. Οι ανελκυστήρες εκέινη την εποχή ήταν αρκετά αργοί και συχνά οι άνθρωποι που τους χρησιμοποιούσαν εξέφραζαν παράπονα. Οι μηχανικοί της εποχής άρχισαν να σκέφτονται τη λύση στο πρόβλημα. Ένας μηχανικός διατύπωσε την άποψη ότι οι ανελκυστήρες δεν είναι αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά! Έτσι προτάθηκε η χρήση καθρεφτών και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα παράπονα μειώθηκαν αισθητά, ώστε η χρήση τους καθιερώθηκε. Οι άνθρωποι έχουν κάτι να απασχολούνται στη διαδρομή και έτσι ξεπερνούν τον ψυχολογικό σκόπελο της απραξίας!


Ταυτόχρονα λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τη χρήση καθρεφτών. Η καθημερινή χρήση του ανελκυστήρα τον έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές εισερχόμαστε αφηρημένοι. Τι γίνεται όμως αν, για κάποιο λόγο, ο θάλαμος δεν βρίσκεται πίσω από την πόρτα; Υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο φρεάτιο. Έτσι η ύπαρξη καθρέφτη μας διευκολύνει να αντιληφθούμε την ύπαρξη του θαλάμου σε αντίθεση με το σκοτεινό φρέαρ.


Επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν κλειστοφοβία και ο περιορισμός σε ένα τόσο μικρό χώρο, τους προκαλεί αναστάτωση. Με τη χρήση καθρεφτών ο χώρος «διπλασιάζεται» και απαλύνει το αίσθημα κλειστοφοβίας.

Ο Νικολόπουλος επανέρχεται: Ποιά κτήνη έδωσαν άσυλο στον ισλαμοφασίστα της Πάρου.

Posted: 16 Nov 2012 11:45 AM PST



20121116-200012.jpg
 
Ποιοι και πως έδωσαν άσυλο στο «τέρας» της Πάρου.
Εμπαιγμός και ύποπτη η αποδοχή αλλαγής στην ηλικία του.
Γιατί «κρύβονται και σιωπούν» οι Υπουργοί, «ποιούντες την νήσσαν»;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επανήλθε δριμύτερος ο εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος με νέα παρέμβαση του στη Βουλή, σχετικά με



την «περίεργη παράλειψη» του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να απαντήσει σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, γύρω από περίεργη χορήγηση άδειας άσυλου «εξπρές» και την ανομολόγητη αλλαγή ηλικίας του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου.
Σας θυμίζω, δήλωσε στα ΜΜΕ ο Νίκος Νικολόπουλος ότι «στις 13-09-2012 κατέθεσα σχετική ερώτηση στους
αρμόδιους Υπουργούς, όπου μεταξύ άλλων έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό πως ενώ οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται επί χρόνια από την γραφειοκρατία, το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου λαμβάνει άμεσα, με την είσοδό του στην Ελλάδα, πολιτικό άσυλο, ενώ χιλιάδες άλλες αιτήσεις εκκρεμούν.
Τα ερωτήματα απαιτούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις είναι πολλά. Σχετίζονται τόσο με εκείνους που με ταχύτατες διαδικασίες του παρείχαν άσυλο, όσο και με εκείνους που αποδέχθηκαν τον εμπαιγμό του Ελληνικού Κράτους σχετικά με την ακριβή ηλικία του δράστη.
Ακόμα πως αφού τέλεσε το αποτρόπαιο έγκλημά του σε βάρος ενός ανηλίκου παιδιού, θεωρήθηκε από τις δικαστικές αρχές της χώρας ανήλικος, όταν, προφανώς μετά από συμβουλή της δικηγόρου του, αναίρεσε αρχική του κατάθεση σχετικά με την ηλικία του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε φυλακές ανηλίκων και να υπόκειται σε ευμενέστερη μεταχείριση.
Επειδή κατά τα άρθρα 126-128 και 133 του Κανονισμού της Βουλής, οφείλουν να απαντούν οι Υπουργοί εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές, εντός είκοσι πέντε ημερών και να καταθέτουν τα αιτούμενα έγγραφα εντός μηνός.
Επειδή παρά τον Κανονισμό της Βουλής, αν και έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες και ούτε έχουν απαντήσει, ούτε έχουν καταθέσει τα αιτούμενα έγγραφα.
Επειδή εξαντλώντας κάθε περιθώριο πολιτικής καλοπιστίας θέλω να πιστεύω ότι εκ τυχαίου γεγονότος και λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν ανταποκριθεί στην εκ του νόμου και του Κανονισμού απορρέουσα υποχρέωση τους.
Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω, ότι υπάρχει κάτι που τους εμποδίζει να πράξουν τα νόμιμα ή ότι συγκαλύπτουν, είτε εκείνους που χορήγησαν άσυλο είτε εκείνους που εκπροσώπησαν το ανθρωπόμορφο τέρας κατά τη διαδικασία παροχής ασύλου.
Επειδή τα ερωτήματά μου είναι σαφή και χρήζουν, ΑΜΕΣΗΣ ανάλογης και σαφούς απάντησης.
Επειδή ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει ερωτώ και πάλι τους αρμόδιους Υπουργούς.
1.Πότε το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου ήρθε στην Ελλάδα και πότε του δόθηκε άσυλο;
2.Πως κατάφερε και πήρε άσυλο με την είσοδό του στην Ελλάδα;
3.Ποιοι κρατικοί λειτουργοί του έδωσαν άσυλο;
4.Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ή από «ανθρωπιστική» οργάνωση κατά την διαδικασία υποβολής του φακέλου παροχής ασύλου και κατά την διαδικασία εξέτασης του αιτήματος παροχής ασύλου.
4.Να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της παροχής ασύλου, και οπωσδήποτε η αίτησή του, τα έγγραφα τα οποία επισύναψε για την παροχή ασύλου (τρόπος άφιξης, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ), τα έγγραφα παροχής εξουσιοδότησης προς πληρεξουσίους, τα πρακτικά της επιτροπής ασύλου και η απόφαση της επιτροπής ασύλου.
5.Με ποια ηλικία είχε καταχωρηθεί όταν έλαβε άσυλο;
Ζητήθηκε από δικαστικούς λειτουργούς από τις υπηρεσίες σας ο φάκελος παροχής ασύλου για να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου;
6.Σε πόσους αλλοδαπούς έχει δοθεί άσυλο από την 1.1.2002-31.8.2012;
Ποια η χώρα προέλευσης και καταγωγής όσων έχουν λάβει άσυλο. Να κατατεθούν σχετικοί πίνακες.
7.Πόσοι από όσους έχουν λάβει άσυλο έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και την Δικαιοσύνη;
Για ποια αδικήματα ο καθένας ξεχωριστά; Πόσες από τις αποφάσεις αυτές έχουν ανακληθεί; Να κατατεθούν έγγραφοι αναλυτικοί πίνακες».
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κλείνοντας την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ είπε: «Τέλος, επειδή πιστεύω ότι ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος, δεν θα πρέπει να ασκείται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν ενστερνίζονται τις καινοφανείς θεωρίες Υπουργού, «περί του περιορισμού της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων», ζητώ όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση οι κ.κ. Ν. Δένδιας, Αντ. Ρουπακιώτης, Χ. Αθανασίου, Δ, Αβραμόπουλος και Αντ. Μανιτάκης -αυτή την φορά να απαντήσουν και να προσκομίσουν στην Βουλή όλους του φακέλους χωρίς να «δειλιάσουν» από τις «σεισμικές» πολιτικές επενέργειες των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσουν και τον προφανή σάλο που θα ξεσηκωθεί!!!

23 ΔΗΜΑΡΧΟΙ "ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ" ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Posted: 16 Nov 2012 11:43 AM PST




ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κυπριώτη*, από τους 23 της λίστας που έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή, στη λεζάντα της Θράκης φιγουράρουν τα ονόματα των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και Ορεστιάδας Δημήτρη Μουζά.
Ισχυρίζεται δε ότι και οι 23 αιρετοί είχαν «κρυφές» συναντήσεις με τον Γερμανό εκπρόσωπο Χανς Φούχτελ σχεδιάζοντας το μεγάλο ξεπούλημα. Γεγονός που κατά τον ίδιο επισημαίνεται και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους «κρυφούς» αιρετούς της λίστας που ο ίδιος ο Φουχτελ ως μαρτυριάρης αφήνει να διαρρεύσει για να έρθει τελικά στην δημοσιότητα! Ίσως και να μην μπόρεσε να κάνει διαφορετικά αφού στον ποταμό συνεντεύξεών του αρκετές φορές του ξέφυγαν (;) κουβέντες που τον ανάγκασαν, να τους καρφώσει.
Η λίστα με όλα τα ονόματα που στην δεύτερη ομάδα της, αναφέρεται ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς και ... φωτίζεται από τον κο. Λαμπάκη Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ακολουθεί αμέσως μετά από ένα ερώτημα μέγιστης σημασίας και μια διαπίστωση που αν τη δεχτούμε (άν λέω)! είναι θλιβερή!!!
Κύριοι Μουζά και Λαμπάκη είχατε ναι ή όχι κρυφές συναντήσεις με τον «κατά τους περισσότερους» Γερμανό κατακτητή Χανς Φούχτελ;
Αν δεν το καταλάβατε, κάποιος άμεσα ή έμμεσα σας κατηγορεί σαν «προδότες» και εργαλεία του Γερμανού αναφερόμενου ως «Γκαουλάιτερ**»
Η λίστα των δημάρχων και λοιπών αιρετών που συναντήθηκαν, με τον Γερμανό ανθύπατο χερ Φούχτελ:
Δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς,
Δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου,
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,
Δήμαρχος Νάξου Εμμανουήλ Μαργαρίτης,
Δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης,
Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,
Δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης,
Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,
Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης,
Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης,
Δήμαρχος Κέρκυρας Ιωάννης Τρεπεκλής,
Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης:
Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης,
Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου,
Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,
Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,
Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,
Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων,
Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,
Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και
Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
* Δημήτρης Κυπριώτης: Πρώην Στρατιωτικός Σύμβουλος στον ΟΑΣΕ ( Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη), πρώην ειδικός συνεργάτης του Κάρολου Παπούλια, και μεταξύ άλλων Αντιπρόσωπος Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην δυτικοευρωπαϊκή ένωση, Εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.α, ενώ ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον Καλλικράτη.
** Γκαουλάιτερ: Επικεφαλής μιας διοικητικής Περιφέρειας επί ναζιστικού καθεστώτος.
Θανάσης Ζωγράφος, Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

Αφαιρούν την περίφραξη στην Κύπρο

Posted: 16 Nov 2012 11:42 AM PST


Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι Τούρκοι ύστερα από πιέσεις των Ελληνοκύπριων στον ΟΗΕ φαίνεται να κάνουν πίσω στο θέμα του φράχτη στην γεώτρηση στο χωριό Αυλώνα και θα τον «ξηλώσουν» οριστικά. 

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα...

 
χθες μετά από νέες επαφές που είχαν τα Ηνωμένα Έθνη με το κατοχικό καθεστώς, συμφωνήθηκε όπως σήμερα ο κατοχικός στρατός προχωρήσει στο ξήλωμα των πασσάλων και του συρματοπλέγματος που τοποθετήθηκε στον περίβολο υποστατικού που υπάρχει γεώτρηση.

Κατά τις επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη οι αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού αναγνώρισαν ότι το σημείο, που βρίσκεται η γεώτρηση, είναι εντός της νεκρής ζώνης, και γι' αυτό δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στο ξήλωμα της περίφραξης.

Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης. 

Δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με την γεώτρηση και ξεκίνησαν να τοποθετούν την περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. 

Ελληνοκύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και αργότερα ενημερώθηκαν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές