Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Ιωάννα Παππά: «Έχω υπάρξει “Ιφιγένεια”»

Posted: 09 Aug 2012 10:30 AM PDT

Συνέντευξη στην Ιωάννα Μπλάτσου

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και μιλά στο «ΠΟΝΤΙΚΙ-art» για τις διάφορες εκδοχές της έννοιας της θυσίας.

Πόση Ιφιγένεια έχεις μέσα σου, με την έννοια της αυτοθυσίας, της θυ­σίας για τους άλλους;

Έχω υπάρξει «Ιφιγένεια» σε κάποιες περιπτώσεις. Μου έχει συμβεί και μου έχει επιβληθεί. Επειδή με έλκει η αδυναμία στους άλλους αλλά και το ενδεχόμενο ότι ίσως είναι απροστάτευτοι, παίρνω εύ...

Λονδίνο 2012 – Ρυθμική Γυμναστική: Ένατα τα κορίτσια του ανσάμπλ

Posted: 09 Aug 2012 10:21 AM PDT

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η νεανική ομάδα της Ελλάδας στον προκριματικό γύρο του ανσάμπλ της ρυθμικής γυμανστικής.

Στο πρώτο αγώνισμα, τις πέντε μπάλες, οι Ελένη Δόικα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλική Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου πήραν 28.875 βαθμούς και κατέλαβαν την 9η θέση. Ωστόσο η ελληνική ομάδα έκανε ένσταση για τη βαθμολογία που απορρίφθηκε!

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο προκριματικός με το πρόγραμμα στις τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια.

Στον αγώνα συμμετέχουν συν...

Η Παραολυμπιακή Ομάδα ανοίγει τα φτερά της για το Λονδίνο με την Olympic Air

Posted: 09 Aug 2012 09:29 AM PDT

Με συντροφιά τους έξι κύκλους, με τους οποίους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η Olympic Air, θα ταξιδέψει η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012. Αεροσκάφος Airbus A320 της Olympic Air, θα μεταφέρει με ειδική πτήση στη βρετανική πρωτεύουσα την Παραολυμπιακή Ομάδα, η οποία τέσσερα χρόνια νωρίτερα στους Αγώνες του Πεκίνου, χάρισε στη χώρα μας 24 μετάλλια και την 20η θέση στον πίνακα των μεταλλ...

Θλιβεροί κομπάρσοι

Posted: 09 Aug 2012 09:24 AM PDT

Καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαφανίσει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους προς όφελος των δανειστών, ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης δηλώνει: «Αν πάμε σε ύφεση 5%, τότε η ανεργία από 24%, όπου κατά τη γνώμη μας θα κλείσει ο μέσος όρος στο τέλος του 2012, θα πάει ανάμεσα στο 28% με 29%». Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για την επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Όμως, ποιος νοιάζεται; Αν η διεθνής τοκογλυφία απαιτεί «εδώ και τώρα» 11,5 δισ. ευρώ, ο Σ...

Spiegel: «Ναι» από τρόικα για την επόμενη δόση στην Ελλάδα

Posted: 09 Aug 2012 09:04 AM PDT

Η τρόικα ετοιμάζεται «σε επικοινωνιακό επίπεδο» να ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Πρόσφατα, σημειώνει το περιοδικό, η τρόικα ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος σχετικά με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών πόρων της Ελλάδας ενώ ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, είπε πως «οι συνομιλίες πήγαν καλά, σημειώσαμε πρόοδο».

Επίσης το Der Spiegel αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργ...

Το «Spiegel», ο Τσίπρας και ο Κεδίκογλου

Posted: 09 Aug 2012 08:22 AM PDT

Αυτή την ατάκα του, ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να... προβληματιστεί επειδή το «Spiegel» χαρακτήρισε τον Τσίπρα ως τον «πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης» και έναν από τους δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τη σκέφτηκε καλά;

Με την ίδια λογική, θα έπρεπε πολύ να προβληματιστούμε όλοι μαζί με τα δημοσιεύματα τόσων και τόσων γερμανικών - και άλλων - ΜΜΕ, που καθημερινά αποκαλούν όλους τους εργαζομένους τε­μπέληδες, όλους τους πολιτικούς ανίκα­νους και...

Πυρ κατά διαδηλωτών

Posted: 09 Aug 2012 08:15 AM PDT

Το δόγμα «εφαρμογή της νομιμότητας», το οποίο προ ημερών εφαρμόστηκε στη Χαλυβουργία, πήρε τα βουνά! Στην κυριολεξία. Σκηνές που θύμιζαν Σύνταγμα ή ακόμη και Κερατέα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο βουνό Κάκαβος με αφορμή κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής κατά της έναρξης εργασιών υλοτομίας από την Ελληνικός Χρυσός προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταλλευτικές της δραστηριότητες για την εξόρυξη χρυσού.

Τα σχέδια της εταιρείας έρχονται σε σύγκρουση με την τοπική κοινότητα , που με πολύ...

Δείπνο για τον Πέρες

Posted: 09 Aug 2012 06:36 AM PDT

Δείπνο προς τιμήν του προέδρου του Ισραήλ Σίμον Πέρες ήταν προγραμματισμένο για χθες αργά το βρά­δυ στο γνωστό εστιατόριο «Πάρκο», που βρίσκεται στο Πάρκο Ελευθερίας . Το δείπνο οργάνωσε το Ίδρυ­μα Κωνσταντίνος Καραμανλής, με λίγους καλεσμένους, οι οποίοι, μέχρι την ώρα που κλείναμε, δεν ήταν γνωστοί, προ­φανώς λόγω των μέτρων ασφαλείας, τα οποία, όπως μάθαμε, είναι ιδιαίτερα αυστηρά... Α.Χ

Λονδίνο 2012 – Κολύμβηση: 22η η Λυμπερτά

Posted: 09 Aug 2012 06:36 AM PDT

Στην τελευταία θέση του τελικού 10 χλμ, ανοιχτής θάλασσας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Hyde Park, τερμάτισε η Μαριάννα Λυμπερτά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που πέρυσι είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τερματίζοντας στην 22η θέση με χρόνο 2:04:26.5

Την έκπληξη έκανε η αθλήτρια από την Ουγγαρία, Έβα Ριζτόφ, που πανηγύρισε το χρυσό με χρόνο 1:57:38.2 στη δεύτερη συμμετοχή της σ...

Δένδιας: Ομαλή η επιχείρηση κατά της λαθρομετανάστευσης

Posted: 09 Aug 2012 06:35 AM PDT

«Η επιχείρηση κατά της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζεται «ομαλά» και θα είναι διαρκής», υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο κέντρο της Αθήνας», ...

Δυσοίωνες οι προβλέψεις της ΕΚΤ

Posted: 09 Aug 2012 06:10 AM PDT

Κατά 0,3% θα συρρικνωθεί η οικονομία της ευρωζωνης το 2012, ενώ το 2013 θα ανακάμψει με ρυθμό χαμηλότερο από τον αναμενόμενο 1% που προέβλεπε στην προηγούμενη έκθεση, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ως οι κύριοι λόγοι της δυσμενούς αναθεώρησης αναφέρονται η προώθηση προγραμμάτων λιτότητας και η «υψηλότερη αβεβαιότητα» σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, η ανεργία στην Ευρωζώνη θα παραμείνει στα σημερινά υψηλά επίπεδά του 11,2% καθ' όλη τη δι...

Δεν θα μιλήσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Posted: 09 Aug 2012 04:33 AM PDT

Μόλις μία ημέρα θα διαρκέσει, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς και τη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει την έκθεση στις 8 Σεπτεμβρίου και αφού συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους απαραίτητα αρμόδιους υπουργούς και σύμφωνα με...

Καλλιεργούσε 456 δενδρύλλια κάνναβης

Posted: 09 Aug 2012 04:19 AM PDT

Φυτεία με 456 δενδρύλλια κάνναβης διατηρούσε ένας 47χρονος σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ύψος των δενδρυλλίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.

Η σύλληψη του 47χρονου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης αφού είχε ολοκληρώσει το πότισμα των δενδρυλλίων.

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για ομοφυλόφιλους

Posted: 09 Aug 2012 03:49 AM PDT

Από την 1η Αυγούστου, η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας , σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, έθεσε σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1528 για γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς νέους και νέες. 

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα της γενικής γραμματείας «Ζούμε όπως εσύ» για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και απευθύνεται σε λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς άτομα, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. 

Η γραμ...

Εάλω η λογική!

Posted: 09 Aug 2012 02:50 AM PDT

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Δένδιας και η αστυνομία έστησαν τον πρώτο και πιο ουσιαστικό τύμβο για τον... ανέστιο, όπως τον κατάντησαν, «Ξένιο Δία». Οργάνωσαν... σπονδυλωτή συνέντευξη Τύπου, όπου ο Δένδιας είπε μεταξύ άλλων με ύφος: «Κυρίες και κύριοι, εδώ και χρόνια στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μιας μεγάλης έκτασης ανθρωπιστική κρίση. Ανθρώπινες ψυχές μετατρέπονται, λόγω ένδειας και συνθηκών ανέχειας, σε όργανα αδίστακτων συμμοριών, οι οποίες χρησιμοποιούν τους παράνομους μετανάστες...

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι άνεργοι

Posted: 09 Aug 2012 02:28 AM PDT

Στο 23,1% έφτασε η ανεργία το Μάιο του 2012 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 37,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011.

Οι εργαζόμενοι ανήλθαν σε 3.816.912 άτομα, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα και οι οικονομικά μη ενεργοί αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011.

Τέλος στις ηλικίες 15-24 η ανεργία ανέρχεται στο 54,9%, ενώ...

Στα βιβλιοπωλεία το «Μαζί τα φάγαμε»

Posted: 09 Aug 2012 02:03 AM PDT

Στις 13 Αυγούστου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε».

Το βιβλίο περιλαμβάνει την τεκμηρίωση του «Τα φάγαμε όλοι μαζί» που δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Βουλή, σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010.

Τέλος θα περιλαμβάνονται και ιστορίες που έστειλα οι πολίτες στο www.mazi-ta-fagame.gr.

Συνταξιούχοι -νεοεισειρχόμενοι, σημειώσατε Χ

Posted: 09 Aug 2012 01:36 AM PDT

Από το Μαρικάκι

Αδιαφορώντας για τις … ευαισθησίες του Κουβέλη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  σε συνεννόηση ή προς τέρψιν της τρόικας, ετοιμάζεται να βάλει μαχαίρι και στις χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ.

Δεν είναι βέβαιο ωστόσο ότι η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το ποσό χαμηλό. Σίγουρα δεν θεωρεί χαμηλές τις συντάξεις των 1400 ευρώ. Το κλειδί βρίσκεται στο μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείται. Προφανώς, αν η σύγκριση γίνει με τον κατώτατο μισθό αυτομάτως ό,τι τον ξεπερνάει το λες και « υψηλό...

Κόντε: «Έξι στους δέκα στο Λονδίνο είναι ντοπαρισμένοι»

Posted: 09 Aug 2012 01:32 AM PDT

«Έξι στους δέκα αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου παίρνουν αναβολικά» τονίζει ο Βίκτορ Κόντε ο οποίος φυλακίστηκε στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στην παροχή αναβολικών σε αθλητές όπως ο Ντουέιν Τσέμπερς και η Μάριον Τζόουνς.

Μιλώντας στους Timew ο Βίκτορ Κόντε υποστήριξε επίσης ότι έχουν γίνει γνωστά τρία ονόματα κορυφαίων αθλητών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το «αναβολικό του Τσέμπερς», το οποίο είναι ένα κοκτέιλ από επτά διαφορετικά αναβολικά. 

«Ο Βίκτορ Κόντε είναι αναξιόπ...

Ρόμνεϊ: «Εάν εκλεγώ, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία»

Posted: 09 Aug 2012 01:06 AM PDT

«Επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, ανησυχούν ότι κάποια στιγμή οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Ή ακόμα και Καλιφόρνια. Αυτό το τελευταίο βέβαια το αναφέρω αστεία» δήλωσε ο αντίπαλος του Ομπάμα, Μιτ Ρόμνεϊ μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

Η Καλιφόρνια ωστόσο δίνει 55 από τους 270 συνολικά εκλέκτορες που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να εισέλθει στον Λευκό Οίκο και το σχόλιο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου δυσαρέστησε τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας ο εκ...

Αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ οι φαρμακοποιοί

Posted: 09 Aug 2012 12:53 AM PDT

Την αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει ο ΠΦΣ για το Σάββατο 25 Αυγούστου, ενώ σχετικές αποφάσεις όπως όλα δείχνουν θα πάρεις και οι τοπικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ» αναφέρει μετα...

Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται

Posted: 09 Aug 2012 12:46 AM PDT

Ολιγόλεπτη φιλική συζήτηση κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Ισραηλινού προέδρου είχαν ο πρω­θυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντι­πρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος... Υποψιαζόμαστε ότι θέμα συζήτησης ήταν τα πελοποννησιακά, καθότι κοντοπατριώτες οι δυο τους: από τη Μεσσηνία ο πρωθυπουργός και από τη Λακωνία ο αντιπρόεδρος, αποκλείεται να μην συζήτησαν για τις μεγάλες τους αγάπες. Ύστερα σίγουρα θα συζή­τησαν και λίγο την πολιτική επικαιρότητα. Από τα νέα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο αντι...

Τρεις νεκροί και δεκάδες ασθενείς από τον ιό του Νείλου

Posted: 09 Aug 2012 12:17 AM PDT

Ένας ηλικιωμένος από την Πάτρα είναι ο τρίτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου την ίδια ώρα που 44 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό ο οποίος μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει απαγορεύσει πάντως την αιμοδοσία σε περιοχές όπου έχει εμφανιστεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, για να περιορίσει τη μετάδοσή του μέσω των μεταγγίσεων.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: Κύμη- Αλιβέρι Ευβοίας, Σάμο, Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας, Παλαιό Φάλη...

Συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την στήριξη του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Posted: 08 Aug 2012 11:58 PM PDT

Την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού αποφάσισαν να στηρίξουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου και ο Ιταλός υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την ενέργεια, Κλαούντιο Ντε Βινσέντι, στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, στη Ρώμη, κατέληξαν σε συμφωνία για την υποστήριξη του έργου κατασκευής του Νοτίου Διαδρόμου μεταφοράς Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τις ευρω...

Διεκδικούν την Εμπορική με τίμημα 1 ευρώ

Posted: 08 Aug 2012 11:36 PM PDT

Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας ξεκίνησε χθες με την υποβολή των σχετικών δεσμευτικών προτάσεων από τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Τραπεζικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν «ντέρμπι» τον αγώνα που θα διεξαχθεί για την απόκτηση της θυγατρικής της Credit Agricole στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι ο νικητής της κούρσας θα αποκτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων βασικών παικτών στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τί...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές