Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


«Ζητά ο ταλαίπωρος να μπαλωθεί…»

Posted: 06 Aug 2012 10:28 AM PDT

Στο ρεπορτάζ του «Π» περί Υγείας και νοσοκομείων, αναφέρεται ότι οι μελετητές «σοφοί» της Υγείας δεν έχουν ιδεολογικό στίγμα, δεν έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο. Λειτουργούν με τη λογική του κλειστού αυτοτροφοδοτούμενου κυκλώματος και ανταλλάσσουν θέσεις και ρόλους ανάλογα με το ποιος έχει το «πάνω χέρι».Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός εξ αυτών. Τον Μάιο του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στους συνδυασμούς του νεοφιλελεύθερου Στέφανου Μάνου και κατήγγελλε το ΕΣΥ ως άχρηστο και ξεπερασμένο. Το...

Λονδίνο 2012 - Συγχρονισμένη κολύμβηση: Στον τελικό οι Ελληνίδες

Posted: 06 Aug 2012 10:19 AM PDT

Στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης προκρίθηκαν οι Σολωμού και Πλατανιώτη φτάνοντας συνολικά τους 178.040 βαθμούς από το ελεύθερο και το τεχνικό τους πρόγραμμα.

«Πραγματικά, περιμέναμε αρκετά παραπάνω. Ακόμη η προπονήτρια δεν μας έχει πει όλες τις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές όμως είναι ευχαριστημένη. Εντόπισε κάποια λαθάκια τα οποία θα διορθώσουμε αύριο», δήλωσε η Σολωμού.

«Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζή...

Μετά της Παναγίας συντάξεις και επιδόματα στον ΟΓΑ

Posted: 06 Aug 2012 09:44 AM PDT

Αναβολή για μετά τις 15 Αυγούστου πήρε η κανονισμένη για σήμερα καταβολή των επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι τα οικογενειακά επιδόματα του Δ' διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, θα καταβληθούν μετά τις 15 Αυγούστου 2012. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση».

"Θα σας εμποδίσουμε", λένε η Ανεξάρτητοι Έλληνες στην κυβέρνηση

Posted: 06 Aug 2012 09:44 AM PDT

Ευθείες βολές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με αφορμή το νέο πακέτο μέτρων 11,5 δις ενώ αντιδρούν και στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» μιλώντας για "επικοινωνιακά ισοδύναμα".

«Η συγκυβέρνηση των προθύμων, σε πλήρη ταύτιση με την Τρόικα, έχει αποφασίσει να σαρώσει ότι έχει απομείνει από συντάξεις και κοινωνικό κράτος και σειρά έχουν πλέον οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις που θα απαλλοτριωθούν στο όνομα των δήθεν μεταρρυθμίσεων. Προφανώς αυτό θα είναι το αντικείμενο των συσκέψεων αυτής της εβδομάδ...

Στην Κύπρο ο Πούτιν

Posted: 06 Aug 2012 09:19 AM PDT

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι της Κύπρου και της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια ημίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα  με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι όροι της περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνομιλία ήταν πολύ θετική και πολύ θερμή, αναφέρει η ανακοίνωση, κ...

Κριτική… από παντού

Posted: 06 Aug 2012 09:05 AM PDT

Σε φανατικό «γκατζετάκια» αναδεικνύεται ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, που έχει γυρίσει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα… Έτσι από το Facebook με μια ολιγόλογη ανάρτηση διέψευσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται να αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ από το Τwitter, με καυστικό τρόπο επισήμανε ότι οι πολιτικοί που παριστάνουν τους ειδικούς σε θέματα Ανώτατης Παιδείας ουσιαστικά αγνοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια .  Α.Χ.

Λονδίνο 2012 - Τζούντο: Αθλητής αποκλείστηκε λόγω κατανάλωσης κέικ μαριχουάνας

Posted: 06 Aug 2012 08:36 AM PDT

Άλλος ένας αποκλεισμός αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και όπως όλα δείχνουν ο κατάλογος θα μεγαλώσει αρκετά ακόμα.

Πρόκειται για τον 23χρονο Αμερικανό αθλητή του τζούντο Νικ Ντελπόπολο ο οποίος αποκλείστηκε καθώς βρέθηκε θετικός σε τεστ ουσιών καθώς είχε καταναλώσει κέικ μαριχουάνας.

«Το θετικό τεστ προκλήθηκε από την ακούσια κατανάλωση φαγητού, που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχε ψηθεί με μαριχουάνα, πριν φύγω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ζητώ συγνώμη στην Ολυμπιακή Επιτροπή τ...

Η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Posted: 06 Aug 2012 08:20 AM PDT

Η εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας τέθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση των τριών πολιτικών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα νέα επώδυνα μέτρα και στη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αλλά και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βούρτση.

Όπως όλα δείχνουν τα μέτρα έχουν περάσει ήδη στη δικαιοδοσία του κυρίου Στουρνάρα και της τρόικα...

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Άρη

Posted: 06 Aug 2012 07:43 AM PDT

Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες που μετέδωσε το ερευνητικό όχημα Curiosity λίγο μετά την προσεδάφισή του στον κρατήρα Γκέιλ στον Άρη.

Οι εικόνες, χαμηλής ανάλυσης από τις κάμερες που χρησιμοποιούνται για την πορεία του οχήματος και όχι αυτές που θα ερευνήσουν το έδαφος του κόκκινου πλανήτη, δείχνουν ένα ομαλό έδαφος με μικρές πέτρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα έρθουν και οι φωτογραφίες από τις υψηλής ανάλυσης κάμερες πάνω στο όχημα.

Το Curiosity προσγειώθηκε απόλυτα ομαλά και ...

Λονδίνο 2012: Το πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο

Posted: 06 Aug 2012 07:15 AM PDT

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Παύλος Κοντίδης στην κατηγορία Laser ανδρών της ιστιοπλοΐας στο Λονδίνο και χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε όλα τα αθλήματα.

Την 27η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην έβδομη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε 3:43 λεπτά πίσω από τους πρώτους της κούρσας, τους Βρετανούς Πέισενς και Μπίθελ .

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι είναι 1...

Προφητεία

Posted: 06 Aug 2012 07:08 AM PDT

Ο Βενιζέλος, έγραψε στο ηλεκτρονικό «Βήμα» ο Αντώνης Καρακούσης, «διεκδικεί να περιοριστούμε στην παρούσα φάση σε μέτρα διαρθρωτικής πολιτικής και να μεταθέσουμε το υπόλοιπο της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής σε ευθετότερο χρόνο, όταν οι συνθήκες θα είναι πιθανώς καλύτερες και ο πολιτικός χειρισμός ευχερέστερος».

Σύμφωνα με τον πολύπειρο δημοσιογράφο, «ούτε υπερβολική είναι η απαίτησή του, ούτε αντιοικονομική. Ζήτημα δυνατοτήτων θέτει και ανάσες για την κοινωνία διεκδικεί. Μόνο απολύτ...

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα ο «Ξένιος Ζευς»

Posted: 06 Aug 2012 06:59 AM PDT

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα, προκειμένου «να αποκρυφτούν οι πραγματικές επιχειρήσεις "σκούπας" που γίνονται σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων του κοινωνικού κράτους», είναι, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς».

«Παρόμοιες επιχειρήσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όχι μόνο δεν απέτρεψαν άλλα γιγάντωσαν το πρόβλημα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει ότι «τα όσα διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας με τις επιχειρήσεις "σκούπα" και τα ...

Πλήρης δικαίωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Posted: 06 Aug 2012 06:44 AM PDT

Σε κούρεμα χρέους ποσοστού 92,46% από το σύνολο των οφειλών προχώρησε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,το Δικαστήριο  αποφάσισε να  "κουρέψει" το χρέος , κατά τα 72.682,48 δηλ. να κάνει  "κούρεμα" κατά 92,46% καλούμενος ο δανειολήπτης, να πληρώσει για τέσσερα χρόνια,  προς όλες τις Τράπεζες το  συνολικό ποσό των 551.04 Ευρώ ,με μηνιαία  δόση 11,48 Ευρώ διανεμόμενο αναλογικά.

Σημειώνεται πως ο δανειο...

Βεστερβέλε: Σταματήστε τα προσβλητικά σχόλια

Posted: 06 Aug 2012 06:29 AM PDT

Έκκληση για μεγαλύτερη προσοχή από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όταν πραγματοποιεί αναφορές στον Τύπο για την κρίση και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο κ. Βεστερβέλε, αν και ο ίδιος στο παρελθόν δεν έχει αποφύγει επικριτικές και προσβλητικές εκφράσεις για την Ελλάδα, παρεμβαίνει σήμερα με ανακοίνωσή του, καθώς το σαββατοκύριακο είδαν το φώς της δημοσιότητας στον γερμανικό Τύπο άρθρα ιδιαίτερα προσβλητικά για την Ελλάδα και τη...

Συλλαλητήριο στην Κομοτηνή ενάντια στην μετατροπή των σχολών της ΕΛ.ΑΣ. σε κέντρα κράτησης μεταναστών

Posted: 06 Aug 2012 06:07 AM PDT

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για την μετατροπή των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη σε κέντρα προσωρινής κράτησης αλλοδαπών θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα κάτοικοι από την Κομοτηνή, την Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές.

Η μετακίνηση των κατοίκων θα γίνει δωρεάν ενώ πολλοί φορείς δηλώνουν την συμμετοχή τους, μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Για την Τρίτη προγραμματίζεται ταξίδι στην Αθήνα εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών βουλευτών για...

Απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Βερυβάκης

Posted: 06 Aug 2012 06:05 AM PDT

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Βερυβάκης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Λευτέρης Βερυβάκης έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα που βρισκόταν στην παραλία του Μπαλί της Κρήτης. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Λευτέρης Βερυβάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Έίχε σπουδάσει Πολιτικές – Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά. 

Στην πολιτική ακολ...

Σκανδαλίδης: Δεν ψηφίζω τα νέα μέτρα

Posted: 06 Aug 2012 05:02 AM PDT

Γνωστή έκανε χθες τη διαφωνία του με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα τα ψηφίσει, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκανδαλίδης εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με τα νέα μέτρα, σε συνέντευξή του στην Realnews:

«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ένα τέτοιο συνολικό πακέτο θα περάσει. Σε μια εποχή που οι βουλευτές λοιδορούνται, απαξιώνονται, ευτελίζονται, έχουν τη δύναμη για ακόμα μια φορά να μην είναι συ...

Τα κοράκια της υγείας και οι λεωφόροι των νοσοκομείων

Posted: 06 Aug 2012 04:52 AM PDT

Του Ερμογένη

Ο μύθος είναι γνωστός. Ο πλούσιος, αντί να σφάξει ένα από τα πολλά αρνιά που κατείχε προκειμένου να τραπεζώσει τους φιλοξενούμενούς του, προτίμη­σε να σφάξει το μοναδικό αρνί του φτωχού γείτο­νά του!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και καιρό και στον χώρο της πολύπαθης δημόσιας υγείας. Χρόνια τώ­ρα όλοι γνωρίζουν ότι οι μεγαλύτερες εστίες δι­αφθοράς, οι τρομακτικές σπατάλες, ο αθέμιτος πλουτισμός, οι αλόγιστες προμήθειες, τα πανά­κριβα μηχανήματα που σκουριάζουν στις αποθή­κες και τόσα ...

Παπαδημούλης: «Υφεσιακό» το πακέτο των 11,5 δις

Posted: 06 Aug 2012 04:39 AM PDT

«Υφεσιακό» και «ακραία μονομερές» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, αφού όπως είπε «θα πληρώσουν και πάλι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι συντάξεις, οι μισθοί και το κοινωνικό κράτος».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η προσαρμογή στις απαιτήσεις της τρόικα «είναι προσαρμογή σε μια συνταγή που... έχει ολοφάνερα αποτύχει, καταγράφοντας υπερδιπλάσια ύφεση, ...

Να σου ψιθυρίσω δυο φωνήεντα...

Posted: 06 Aug 2012 04:35 AM PDT

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την «Ελληνική μάχη κατά των φονιέντων», ότι «ένα άρθρο της δασκάλας από τη Ραφήνα, της Μαρίας Χρυσού, που αναφερόταν στο βιβλίο της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού … ήρθε για να ταράξει τα νερά και να πάρει φωτιά το Διαδίκτυο, ένα μέσο που επιτρέπει χωρίς φραγμούς την κριτική και την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων. Χρειάστηκε, μάλιστα, να επιστρατευθούν με αξιοπαρατήρητη γρηγοράδα 140 γλωσσολόγοι, μερικές δεκάδες πανεπιστη...

Λονδίνο 2012 – Υδατοσφαίριση: Ήττα με κάτω τα χέρια και αποκλεισμός

Posted: 06 Aug 2012 04:35 AM PDT

Με πολύ κακή εμφάνιση, η οποία είχε ως φυσική συνέπεια την ήττα από την Αυστραλία με 13-8 και τον αποκλεισμό της από την επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Λονδίνο.

Οι Έλληνες διεθνείς παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στην άμυνα ενώ και σε αυτό το παιχνίδι υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα στον παίκτη παραπάνω . Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα βρεθεί στην φάση των «8» καθώς τερμάτισε πέμπτο στον Α' όμιλο.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας για το «Λονδίνο 2012»

Posted: 06 Aug 2012 04:30 AM PDT

Σύμμαχο από το χώρο της υγείας, απέκτησε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα ενόψει των Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο από 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Πρόκειται για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, o οποίος ανέλαβε την πλήρη κάλυψη των ιατρικών-εργαστηριακών εξετάσεων για τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας καθώς και οποιαδήποτε άλλη εξέταση κριθεί απαραίτητη. 

Εκτός των άλλων, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει οικονομικά τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Παραολυμπιακού...

Θεοφανώ, µια γυναίκα – δηλητήριο

Posted: 06 Aug 2012 04:26 AM PDT

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας στην εξουσία είναι η αυτοκράτειρα Θεοφανώ, η οποία έδρασε στο δεύτερο ήµισυ του 10ου µ.Χ. αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. Οι πληροφορίες που έχουµε για την καταγωγή της είναι συγκεχυµένες και αόριστες. Κάποιοι χρονικογράφοι της εποχής την αναφέρουν ως κόρη ευγενούς, ενώ µια άλλη, επικρατέστερη άποψη τη θέλει να κατάγεται από τη Λακωνία. Μάλιστα, φέρεται ο πατέρας της να ήταν ένας Κρατερός, που διατηρούσε ταβέρνα στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, τεκµηρ...

"Ξένιος Ζευς" για τρίτη μέρα

Posted: 06 Aug 2012 04:19 AM PDT

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας, ενώ το θέμα τέθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή του με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη.

Η νέα επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται στην περιοχή της Ακρόπολης και στην πλατεία Θεάτρου.

Ταυτόχρονα, άνδρες της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα αλλοδαπών στις οδούς Μενάνδρου κα...

Στην... Πάργα το βραβείο της Microsoft

Posted: 06 Aug 2012 04:18 AM PDT

Ο Παργινός Βασίλης Παππάς, ερευνητής στο Columbia University της Νέας Υόρκης είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «Blue Hat Prize» της Microsoft, γεμίζοντας τον τραπεζικό του λογαριασμό με 200.000 δολάρια.

Ο Βασίλης Παππάς επικράτησε του Κροάτη Ιβάν Φράτριτς και του Αμερικανού Τζάρεντ Ντεμότ, με την τεχνολογία kBouncer, πάνω στην οποία δούλεψε και που αφορά την προστασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η τελετή βράβευσης ήταν ένα πραγματικό show και έγινε στο Las Vegas, τη... μητρόπολη των θεα...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές