Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Αναδιάρθρωση και παρέμβαση

Posted: 13 Aug 2012 09:15 AM PDT

Το ΔΝΤ φέρεται να τάσσεται υπέρ νέας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προτείνοντας μείωση επιτοκίων και haircut, ενώ ο ESM, o μόνιμος μηχανισμός «στήριξης», θα μπορεί να παρεμβαίνει και στις πρωτογενείς αγορές, δηλαδή στις δημοπρασίες ομολόγων. Α.Χ.

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη

Posted: 13 Aug 2012 09:04 AM PDT

Στην Α' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Θριάσιο» νοσηλεύεται φρουρούμενη με συμπτώματα καταβολής και εξάντλησης η κυρία Βίκυ Σταμάτη.  

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, διακομίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται όπως και ο σύζυγός της, στο νοσηλευτικό ίδρυμα κατά την χθεσινή εφημερία του. 

Αρχικά οι αστυνομικοί δήλωσαν στους γιατρούς στο Τμήμα Επειγόντων ότι η κρατούμενη παρουσίαζε συμπτώματα δηλητηρίασης. Στη συνέχεια, η ίδια δήλωσε ότι είχε καταναλώσει μ...

Παράδειγμα προς αποφυγήν

Posted: 13 Aug 2012 07:49 AM PDT

Ο Ραχόι στην Ισπανία προσπαθεί με  νύχια και με δόντια να μην ζητήσει ευρύτερη χρηματοδότηση από την τρόικα για να μην υποστεί πλήρες μνημόνιο. Ο Μόντι στην Ιταλία πιέζεται αφόρητα από οικονομολόγους και πολιτικούς να αποκηρύξει την προοπτική μιας «διάσωσης», επειδή «δεν θέλουμε να κα­ταντήσουμε σαν τους Έλληνες». Στην Ελλάδα, αντιθέτως, δεν υπάρχουν ζητήματα. Το σύν­δρομο του «καλού παιδιού», μπας και μας ελεήσουν αυτοί που συνειδητά ερημώνουν τη χώ­ρα, χαρακτηρίζει τη λογική της συγκυβέρνησ...

Υποψηφιότητα Κεφαλογιάννη για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.

Posted: 13 Aug 2012 07:10 AM PDT

Αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. η υποψηφιότητα του Μ. Κεφαλογιαννη για τη θέση του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής. 

Συνωστισμός επικρατεί πλέον στη Συγγρού από τους υποψηφίους γραμματείς καθώς για τη θέση έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Νικήτας Κακλαμάνης, Παναγιώτης Αδρακτάς, Φίλιππος Ταυρής και ο νεοκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας. 

«Ευελπιστώντας να σηματοδοτήσω την αλλαγή στο κόμμα και στη χώρα καταθέτω την υποψηφιότητά μου» είπε ο Μανώλης Κεφα...

Με «ενιαία ταυτότητα»

Posted: 13 Aug 2012 06:50 AM PDT

Μπορεί το γερμανικό περι­οδικό «Spiegel» να κατέ­ταξε τον Τσίπρα δεύτε­ρο στη λίστα των δέκα πιο «επικίνδυνων» πολιτικών της Ευρώπης, ωστόσο στο εσωτε­ρικό της χώρας μεγάλο τμήμα του εκλογικού ακροατηρίου εναποθέτει τις ελπίδες του για διέξοδο από την κρίση πάνω του, καθώς και στον υπό μετασχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Η προετοιμασία που κάνει αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο κρίσιμα σκέλη: από τη μία το υψηλό πολιτικό παιχνίδι στο πλαίσιο της άσκησης αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την άλλη την ε...

Σαρώνουν κράτος, μισθούς και συντάξεις

Posted: 13 Aug 2012 06:44 AM PDT

Εάν πιστεύετε ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. «κλείδωσαν» και η τρόικα πήγε διακοπές, ώστε επι­στρέφοντας να ακούσει την «εξειδίκευσή» τους από τους κυβερνήτες της Ελλάδας, κάνετε λάθος.

Πρώτον, τα μέτρα δεν έχουν κλειδώ­σει.

Δεύτερον, όσα συμφωνήθηκαν απέ­χουν πολύ στην... αριθμητική της από­δοσης: η τρόικα τα κοστολογεί περίπου στο ήμισυ της εκτίμησης του επιτελεί­ου του Στουρνάρα.

Τρίτον, σε λίγο θα πρέπει να έρθουν νέα μέτρα για να καλύψουν την αστο­χία των παλαιότερων...

Τα πράγματα είναι ...

Σε γενικές γραμμές

Posted: 13 Aug 2012 05:59 AM PDT

Τρίτος χρόνος έντονης κρίσης, αδιέξοδων, επιβαρύνσεων για την ελληνική κοινωνία, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις με το χέρι στην άδεια πλέον τσέπη της. Παρά την ασφυκτική οικονομική πίεση, οι πολίτες παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχοι, κυρίως γιατί βιώνουν μια καθημερινότη­τα δίχως την προοπτική που χαρίζει η ελπίδα.

Και το ερώτημα που τίθεται δραματικά, είναι το κατά πόσο μπορεί να αντέξει μια κοινωνία δίχως ελπίδα. Σίγουρα όχι πολύ και σιγουρότερα όχι δί­χως έντονα παρακμιακά φαινόμενα. Εν μέσ...

Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Posted: 13 Aug 2012 05:51 AM PDT

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην οδό Φιλολάου. 

Άγνωστοι τοποθέτησαν δυο μπιτόνια βενζίνη στην πόρτα και έβαλαν φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα στον υπόλοιπο χώρο προκαλώντας υλικές ζημιές.

 

 Μετά από λίγα λεπτά η φωτιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο. 

Σημειώνεται ότι τα γραφεία βρίσκονται στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο οποίο στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.


Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο...

Ένας έρωτας την εποχή της Τροµοκρατίας

Posted: 13 Aug 2012 05:43 AM PDT

Η ταραχώδης ζωή της Ιωσηφίνας ταιρι­άζει απόλυτα µε την ταραχώδη εποχή της Γαλλικής Επανάστασης στην όποια έζησε και διαµόρφωσε τον χαρακτήρα της. Ήδη από νωρίς η Μαρία - Ρόζα θα µείνει χή­ρα, µια και ο άνδρας της, υποκόµης ντε Μπωαρ­ναί είχε τη γνωστή κατάληξη των ευγενών εκεί­νης της επαναστατικής περιόδου. Το Μαρία - Ρό­ζα ήταν το πραγµατικό όνοµα αυτής της εξαιρε­τικά όµορφης Κρεολής. Το όνοµα Ιωσηφίνα, µαζί µε την αιώνια φήµη, θα της το χαρίσει αργότερα ο Ναπολέων. Ο υποκόµης ντε Μπωαρνα...

Δείξε το πρόσωπό σου!

Posted: 13 Aug 2012 05:23 AM PDT

Αυτό το πρόσωπο, για να δείξει, θέλει κορνίζα αιμάτινη

Κική Δημουλά

Η τηλεόραση επινόησε έναν καινούργιο όρο: Αναγνωρισιμότητα. Πράγμα που χονδρικά υποδηλώνει ότι η φυσιογνωμία κάποιου αναγνωρίζεται φέρ' ειπείν στον δρόμο λόγω των συχνών τηλεοπτικών του εμφανίσεων. Σήμερα αυτή ακριβώς η «αναγνωρισιμότητα» αποτελεί τεράστιο μέγεθος στο ισχύον αξιακό σύστημα, εφόσον στην εποχή της δεσποτείας της εικόνας είναι λογικό να κυριαρχεί το αξίωμα «εμφανίζομαι, άρα υπάρχω». Έτσι, πολιτικές καριέρες, επιχε...

Σύνταξη στα 66

Posted: 13 Aug 2012 05:00 AM PDT

Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη , με νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία εξετάζουν για τη λίστα των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.

Επίσης, για τον δημόσιο τομέα στο τραπέζι παραμένει η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Εν τω μεταξύ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ. Α.Χ.

 

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προανήγγειλε ο Σαμαράς

Posted: 13 Aug 2012 03:18 AM PDT

Με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν τις 22 Αυγούστου όπου θα έρθει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Καλαμάτα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους δημοσιογράφους προανήγγειλε τη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, ό...

Κατά 6,2% μειώθηκε το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο του έτους

Posted: 13 Aug 2012 02:58 AM PDT

Μείωση κατά 6,2% σημείωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά το β' τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Στον κλάδο της οικοδομής οι νέες άδειες μειώθηκαν κατά 31,2% το Μάιο, ενώ υποχώρηση κατά 18,2% σημείωσαν τον Ιούνιο οι εισαγωγές, Αντίθετα οριακή αύξηση παρουσίασε τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή καταγράφοντας όμως μείωση της τάξεως του 45,8% συνολικά στο πρώτο εξάμηνο...

Αιματηρή συμπλοκή Ελλήνων-Ιταλών στην Πάρο

Posted: 13 Aug 2012 02:46 AM PDT

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νάουσα της Πάρου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε Ιταλών, εκ των οποίων ένας φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από διαπληκτισμό προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ ομάδας 12 Ιταλών και τεσσάρων Ελλήνων, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε Ιταλοί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας από αυτούς φέρει σο...

Το Άουσβιτς δεν είναι μακρινό…

Posted: 13 Aug 2012 02:18 AM PDT

Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευ­ρώπη επειδή «το Άουσβιτς, η δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ έχουν εγ­γραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών», κάτι που δεν θα αλλάξει σύντομα. Πολύ βαριά κουβέντα - αλλά τόσο εύστοχη - από μια πολιτική προσωπικότητα με όνομα πολύ βαρύ: τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ. Ο οποίος για τη χώρα μας πιστεύει πως: «Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελ­λάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να α...

Διακόπτεται η αναλογική μετάδοση των καναλιών της ΕΡΤ από τον Υμηττό

Posted: 13 Aug 2012 02:15 AM PDT

Στις 17 Αυγούστου θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση των ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΡΤ.

Οι τηλεθεατές της Αττικής για να μπορούν να λαμβάνουν το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG 4.

Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών θα συνεχίζεται ωστόσο κανονικά από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας.

Με τον Λευτέρη Βογιατζή και την Φιόνα Σό στην Επίδαυρο

Posted: 13 Aug 2012 01:57 AM PDT

«Αμφιτρύωνας» και «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού», Μολιέρος και Κόλριτζ, Λευτέρης Βογιατζής και Φιόνα Σο, αντίστοιχα, στο «Μεγάλο» και το «Μικρό» Θέατρο της Επιδαύρου. Οι δύο πιο πολυδιαφημισμένες παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου αναμετρήθηκαν με το κοινό και η ετυμηγορία βγήκε: θεατρικό διαμαντάκι ο Βογιατζής, θεατρικό ατόπημα η Φιόνα Σο.

Ο «Αμφιτρύωνας» του Λευτέρη Βογιατζή

Στο μολιερικό σύμπαν, ο Λευτέρης Βογιατζής βρίσκεται σε οικεία ύδατα. Έχουν προηγηθεί, βλέπετε, ο «Μισάνθρωπος...

Τα τρία... παλικάρια

Posted: 13 Aug 2012 01:07 AM PDT

Κάποτε, οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών – οι οποίοι είτε συμμετείχαν σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε συσκέπτονταν εξαιτίας σοβαρών πολιτικών κρίσεων – είχαν μείζονα σημασία και καθόριζαν το πολιτικό σκηνικό επί μήνες.

Την περίοδο αυτή, οι συσκέψεις έχουν τέτοια συχνότητα, που είναι σαν να βλέπεις στην τηλεόραση δελτίο καιρού και ρίχνεις μια ματιά παραπάνω μόνο αν είναι να ταξιδέψεις.

Ποιο είναι το σκηνικό που στήνεται έπειτα από κάθε τέτοια σύσκεψη;

Ο Φώτης εκφράζει την ανησυχία του για την π...

Πράσινο φως για τις συσκευές εντοπισμού ανθρώπων

Posted: 13 Aug 2012 01:00 AM PDT

Τη χρήση συσκευών εντοπισμού ανθρώπων για τις ευπαθείς ομάδες και τους ανήλικους επέτρεψε υπό όρους η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η συσκευή είναι μικρού μεγέθους, περιλαμβάνει κύκλωμα κινητής τηλεφωνίας, σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης και κουμπί πανικού.

Η Αρχή Προστασίας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση μετά από αίτημα που υπέβαλαν δύο συνδρομητικές εταιρείες παροχής 24ωρης παρακολούθησης μέσω ειδικού κέντρου οι οποίες επιτρέπουν στον συνδρομητή να γνωρίζει τη γεωγραφ...

Δύσκολα τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ

Posted: 13 Aug 2012 12:56 AM PDT

Αυτή η συνάντηση της Ιτέας, την οποία οργάνωσε  ο πρώην υφυπουργός του Σημίτη Δ. Θάνος, με ορισμέ­να στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στο επίκεντρο τον Ανδρέα Λοβέρδο, φαίνεται ότι συζητιέται ακόμη στα εσωκομματικά μαγει­ρεία... Το πολιτικό κουτσομπολιό δίνει και παίρνει. Οι μεν Βενιζελικοί πνέουν μένεα εναντίον όσων συμμετείχαν και «δί­νουν την ευκαιρία στον Λοβέρδο να παρουσιάζεται ως το στέλεχος που συσπειρώνει», οι δε, του αντιθέτου στρατοπέ­δου, παραπονιούνται επειδή δεν κλήθηκαν... Με τόσα «ορ­φαν...

Αιμόφυρτος αλλοδαπός στο Άγιο Όρος

Posted: 13 Aug 2012 12:19 AM PDT

Αιμόφυρτος και με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά και τον θώρακα βρέθηκε από διερχόμενους ένας Γεωργιανός υπήκοος ηλικίας 31ετών στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής όμως λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν η υγεία του κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της εκτιμά ότι ο αλλοδαπός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και εξετάζει ...

Άρχισε η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Posted: 12 Aug 2012 11:57 PM PDT

Άρχισε από σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι δικαιούχοι είναι 418.325 και το συνολικό ύψος των επιδομάτων ανέρχεται στα 114,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛΤΑ.

Αντάρτες απήγαγαν Τούρκο βουλευτή

Posted: 12 Aug 2012 11:37 PM PDT

Βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης απήγαγαν, από την νοτιοανατολική περιφέρεια Τούντζελι, Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Ο Χουσεΐν Αϊγκούν, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος απήχθη από τα μέλη του PKKΤΗΝ Κυριακή στην πόλη Τούντζελι καθώς ταξίδευε από το Οβατζίκ.

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το Σάββατο πως υπάρχει άμεση σχέση ανάμε...

Οφείλει μια συγγνώμη

Posted: 12 Aug 2012 10:55 PM PDT

Εδώ και καιρό, οι τραπεζίτες με δημόσιες δηλώσεις τους ζητούν από τους καταθέτες να μην αποσύρουν τα χρήμα­τά τους από τις τράπεζες, να μην τα βγάζουν στο εξωτερι­κό, να εμπιστεύονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Λογικό είναι, θα πείτε. Τώρα, αν πολλοί δεν τους ακούν και δεν πείθονται, ας ανατρέξουμε, για την ερμηνεία, στην αναξιοπιστία του πολιτικού και τραπεζικού συστή­ματος.

Τρανό παράδειγμα ο μέχρι πριν από λίγες μέρες διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θ. Πανταλάκης, ο οπ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές