Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Απειλούν με βέτο οι Γερμανοί την Ελλάδα

Posted: 12 Aug 2012 10:14 AM PDT

Περί μπλόκου στη συνέχιση της στήριξης στην Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την τρόικα,  μίλησε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Φουκς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Βερολίνο «έχει φτάσει στα όριά του».

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην οικονομική Handelsblatt, που προδημοσιεύεται την Κυριακή, ο Φουκς αναφέρει πως αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποι...

Ξεκινάει τη Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών σε Χαλκιδική και Αρκαδία

Posted: 12 Aug 2012 08:42 AM PDT

Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο υπουργός, ο οποίος το Σάββατο επισκέφθηκε την περιοχή,  τόνισε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού...

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση

Posted: 12 Aug 2012 07:58 AM PDT

Η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η μοναδική δίκαιη διέξοδος από την κρίση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής:

«Το πακέτο με τα μέτρα που παρουσιάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο, περιλαμβάνοντας νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Το δόγμα του μνημονιακότερου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και της τ...

Γκρίλι: Το ευρώ αποτελεί κατάκτηση, δεν γυρνάμε πίσω

Posted: 12 Aug 2012 05:13 AM PDT

«Το ευρώ αποτελεί οριστική κατάκτηση. Μια κατάκτηση οικονομική αλλά και πολιτισμού. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Παράλληλα, ο Γκρίλι « θεωρεί ότι δεν υπάρχει ένα ιδιαίτερο ιταλικό πρόβλημα. Και αν υπάρχει, τους μήνες αυτούς, περιορίσθηκε σημαντικά, χάρη στην δράση της κυβέρνησης Μόντι», ενώ επιβεβαιώνει ότι «η χώρα του δεν θα βρεθεί αναγκασμένη να προσφύγει στον λεγόμενο μηχανισμό διάσ...

Φοβούνται καταψήφιση

Posted: 12 Aug 2012 05:07 AM PDT

Αντιμέτωπος με το ίδιο του το κόμμα θα βρεθεί, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού ημέρα με την ημέρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις των κομματικών στελεχών που διαφωνούν τόσο με τα νέα μέτρα όσο και με την εγκατάλειψη του αιτήματος για επαναδιαπραγμάτευση του Mνημονίου. Το εξπρές ξεπούλημα εν τω μεταξύ πυροδοτεί ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση, αφού οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. δέχονται καθημερινά πλέον τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την πολιτ...

Ρέσλερ: Δεν έχω πια ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα

Posted: 12 Aug 2012 05:03 AM PDT

«Δεν έχω πια ψευδαισθήσεις για την Ελλάδα. Πρότεινα με τις γερμανικές επιχειρήσεις μια ολόκληρη σειρά μέτρων για την ελληνική κυβέρνηση. Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν ελάχιστα στις προσφορές μας» υποστηρίζει ο Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus η οποία θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Με αυτές τις δηλώσεις ο Φίλιπ Ρέσλερ τίθεται ακόμα μια φορά κατά της Ελλάδας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τις προσπάθειες της Αθήνας να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρ...

Καραδοκεί ο Σίλβιο

Posted: 12 Aug 2012 05:00 AM PDT

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι αυτό που χρειάζεται η Ιταλία από την Ευρώπη δεν είναι οικονομική βοήθεια, αλλά ψυχολογική - ηθική υποστήριξη. Την επομένη της συνέντευξής του, τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού ξεπερνούσαν το 6% για το δεκαετές ομόλογο.

Με αυτό τον τρομακτικό αριθμό στο μυαλό είναι να αναρωτιέται κανείς πώς η τεχνοκρατική κυβέρνηση του Μόντι θα καταφέρει να επιβιώσει μέχρι την ...

Άγρια δολοφονία αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 12 Aug 2012 04:55 AM PDT

Δολοφονική επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός Ιρακινός έφερε πολλαπλά τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι, και κατέληξε το μεσημέρι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η επίθεση σημειώθηκε στις 04:37, στην οδό Αναξαγόρα 17.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε το μεσημέρι στις 13.15.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτομα, που επέβαιναν σε...

Άγρια δολοφονία αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 12 Aug 2012 04:55 AM PDT

Δολοφονική επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός Ιρακινός έφερε πολλαπλά τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι, και κατέληξε το μεσημέρι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η επίθεση σημειώθηκε στις 04:37, στην οδό Αναξαγόρα 17.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε το μεσημέρι στις 13.15.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτομα, που επέβαιναν σε...

Όταν η αστυνομία... αφοπλίζει τη λογική

Posted: 12 Aug 2012 04:49 AM PDT

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε πριν από μία βδομάδα στα Εξάρχεια η πληροφορία ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ «σήκωσαν» στα καλά καθούμενα τον Γιάννη Δημητράκη από καφενείο της πλατείας και τον μετήγαγαν άρον άρον στο αστυνομικό μέγαρο της Αλεξάνδρας, στον έκτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, και αμέσως άρχισαν να πλάθονται... σενάρια.

Σε κάποια συνήθη μπλογκ άρχισε η συνήθης τρομολαγνία, ενώ στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που υποδέχτηκε με αμηχανία την είδηση της προσαγω...

Φορολογικά πειράματα

Posted: 12 Aug 2012 04:41 AM PDT

Δύο σενάρια για τον επανασχεδιασμό της κλίμακας στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με διακηρυγμένο στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μια νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα, που θα προβλέπει μόνο 5 κλιμάκια και αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ.

Αυτό όμως είναι το... αισιόδοξο σενάριο, το οποίο θα ελαφρύνει μεν τα β...

Κάτι «τρέχει» στον Περισσό...

Posted: 12 Aug 2012 04:36 AM PDT

«Ο ελληνικός λαός και πριν απ' όλα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποφασίσουν ότι η αποδέσμευση από την Ε.Ε. και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση και πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις γι' αυτό». Το απόσπασμα προέρχεται από τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα την περασμένη Πέμπτη, με την οποία σχολίαζε το «θέατρο», όπως το χαρακτήρισε, των πολιτικών αρχηγών με τις υποτιθέμενες διαφωνίες γύρω από τα μέτρα.

Με αυτή τη δήλωσή της η γ.γ. της Κ...

Όνειρο θερινής νυκτός

Posted: 12 Aug 2012 04:33 AM PDT

Το κυβερνητικό κοστούμι θ' αρχίσει λίαν συντόμως να γίνεται ιδιαιτέρως ασφυκτικό για τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία συναινεί στα μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι στιγμής και όσο η συζήτηση παραμένει στις γενικές κατευθύνσεις.

Εξαιρετικά βαρύ όμως αποδεικνύεται το έργο της εξειδίκευσης και της οριστικοποίησης των μέτρων που θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

Η ΔΗΜΑΡ πορεύεται εντός της τρικομματικής κυβέρνησης με τη γενική αρχή ότι η διεκδίκηση της υλοποίησης της προγραμματικής συμφω...

Αναβλήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Posted: 12 Aug 2012 02:57 AM PDT

Οι υπουργοί Εξωτερικών από τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου ανέβαλαν την έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που θα γινόταν για να συζητήσουν την πυρετώδη κατάσταση στην Συρία, αλλά και τον αντικαταστάτη του Κόφι Ανάν.

Πιθανός αντικαταστάτης του Κόφι Ανάν θεωρείται ο βετεράνος Αλγερινός διπλωμάτης Λαχντάρ Μπραχίμι.

Εν τω μεταξύ, οι μάχες ανάμεσα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ - Άσαντ συνεχίζονται αμείωτες στο Χαλέπι και το κέντρο τ...

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης αφήνει ο Βρούτσης

Posted: 12 Aug 2012 02:06 AM PDT

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αφήνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στα σχέδια για το εφάπαξ, δεν αποκλείει ακόμα και την επιβολή αναδρομικής εισφοράς, καθώς, όπως λέει, «η λογική "όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν" με ενοχλεί», ενώ δηλώνει πως από το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ, το μερίδιο του υπουργείου «θα προέρχεται κατά βάση από τον εξορθολογισμό των δαπανών σε...

Λονδίνο 2012: Ο Γιαννιώτης σημαιοφόρος στην Τελετή λήξης - Τι θα δούμε απόψε

Posted: 12 Aug 2012 01:57 AM PDT

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, στην αποψινή τελετή λήξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης, μετά από μία συγκλονιστική προσπάθεια, κατέκτησε την 4η θέση στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας στην κορυφαία διοργάνωση, χάνοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα το χάλκινο μετάλλιο.

Όσον αφορά τώρα στην αποψινή τελετή, αυτή διοργανώνεται στις 23.00 ώρα Ελλάδας, θα έχει διάρκεια 3,5 ώ...

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Posted: 12 Aug 2012 12:51 AM PDT

Οι βροχοπτώσεις της νύχτας, σε συνδυασμό με τη γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης εξασθένησαν τα πύρινα μέτωπα στο Άγιον Όρος που έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα εδώ και πέντε μέρες.

Το βράδυ του Σαββάτου, αφού σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν 121 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες και 120 εθελοντές. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και 49 Σέρβοι πυροσβέστες, καθώς η Μονή Χιλανδαρίου είναι σέρβικο ...

Την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή φέρεται να ζητούν ΔΝΤ-ΕΕ

Posted: 11 Aug 2012 03:03 PM PDT

Την ψήφιση των βασικών μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από τη Βουλή θέτουν ως προϋπόθεση η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να καταβάλουν την επόμενη δόση του δανείου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, αιτία είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι της Ελλάδας αλλά και οι αμφιβολίες για τη δυνατότητα να ψηφιστούν από τη Βουλή τα επώδυνα νέα μέτρα.

 

Νεότερα στοιχεία για τους ληστές της Πάρου

Posted: 11 Aug 2012 02:56 PM PDT

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός οδηγού ταξί μετά από ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου, οι αρχές έχουν στα χέρια τους νέα, σημαντικά στοιχεία.

Ειδικότερα, ερευνούν το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς του νησιού και το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Επίση...

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στο Ιράν

Posted: 11 Aug 2012 02:41 PM PDT

Τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στο βορειοδυτικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ορισμένα χωριά τα οποία έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Το έργο των διασωστών δυσχεραίνεται από...

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ –Δένδια για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Posted: 11 Aug 2012 02:32 PM PDT

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. με την ονομασία «Ξένιος Ζευς».

Αναλυτικότερα, δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση, ενώ επικαλούνται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τ...

Αντιδράσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

Posted: 11 Aug 2012 02:18 PM PDT

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την σφοδρή αντίδρασή τους στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την απόφαση «ξεπούλημα» και «παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς. «Είναι απορίας άξιο...

Έρχεται «μαχαίρι» σε συντάξεις

Posted: 11 Aug 2012 02:13 PM PDT

Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του μηνός, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Ειδικότερα, αναμένεται να μειωθεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη που λαμβάνουν οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, εξετάζεται να μπει νέο μαχαίρι στις συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ , ενώ αναμένονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Τα σενάρια που μελετώνται είναι δύο:

-Να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη και να...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές