Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Έλα ρε... γίνονται αυτά τα πράγματα;

Posted: 31 Jul 2012 10:26 AM PDT

του Δημήτρη Μυ

Μένουμε με ανοιχτό το στόμα από την υποκρισία, η οποία τελικά δεν έχει όρια. Μιλάμε για την υποκρισία αυτών που χρόνια τώρα δημιουργούν τους νόμους και τα παραθυράκια τους, που δημιουργούν κανόνες επιβράβευσης της φοροδιαφυγής, για αυτούς οι οποίοι δημοπρατούν τις προσοδοφόρες εφορίες, και που σήμερα ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ....φοροφυγάδες.

Κάπως έτσι λοιπόν, από το ρεπορτάζ των Νέων που έφερε στο φως στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα εμβάσματα που έφυγαν απ...

«Σφαγή» για το νόμο Διαμαντοπούλου – Την κατάργησή του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 31 Jul 2012 09:40 AM PDT

Η αναμόχλευση με την πρόταση τροποποίησης του νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έφερε τα πάνω-κάτω τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και εκτός!

Η αναταραχή εντός του ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια, που ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε στην απογευματινή συνεδρίαση της ΚΟ, ότι δεν τίθεται θέμα κομματική πειθαρχίας, οπότε οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διαγραφής τους.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε την κα...

Όλο και κατεβαίνει το πλαφόν

Posted: 31 Jul 2012 09:39 AM PDT

Πλαφόν στα 2.400 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το όριο αυτό, όμως, και πάλι δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα να βρεθούν μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται περαιτέρω περικοπή του στα 2.200 ευρώ.  Α.Χ.

 

Λονδίνο 2012 – Υδατοσφαίριση: Έφερε Χ, μπορούσε και τη νίκη η Εθνική πόλο

Posted: 31 Jul 2012 08:53 AM PDT

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 7-7 με την Ιταλία, για την δεύτερη αγωνιστική του Α' ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά, έχοντας πολύ κακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω , σε αντίθεση με την αντίπαλο της

Καλοί αμυντικά και σε αυτό το παιχνίδι οι Έλληνες διεθνείς που θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω.  Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας το Καζακστάν, την Πέμπτη στις 13:20.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 2-3, 2-1

Ελλάδα : Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώ...

«Κόψιμο» 1.900 θέσεων εργασίας στη Deutsche Bank

Posted: 31 Jul 2012 08:06 AM PDT

Να προχωρήσει στην περικοπή 1.900 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε πως η Deutsche Bank θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσει 3 δισ. ευρώ. Οι περικοπές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο στρατηγικής αναδιάρθρωσης, το οποίο παρουσίασε σήμερα Τρίτη, η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας.

Όπως διευκρινίστηκε, θα απολυθούν 1.900 άτομα, τα 1.500 εκ των οποίων στη μονάδα εταιρικής τραπεζικής και χρεογράφων, ενώ οι περικοπές θα αφορούν κυρίως τις μονάδες εκτός Γερμανίας.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ...

Ανασφάλιστοι

Posted: 31 Jul 2012 06:55 AM PDT

Μόλις το 8% του πληθυσμού έχει κάποια ασφάλιση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MRB Hellas για λογαριασμό της εταιρείας Ira Media και παρουσιάζει το κλαδικό περιοδικό «NextDeal».

Από την έρευνα επιβεβαιώνονται τα περιθώρια ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς, ακόμη και όσοι έχουν κάποια ασφάλιση ζωής, στη συντριπτική πλειονότητα αυτή σχετίζεται με το αυτοκίνητο. Αντιθέτως, σημειώνεται σημαντική υστέρηση στις ασφαλίσεις ζωής.  Α.Χ.

 

Χαμένοι στους κήπους του Ζαππείου

Posted: 31 Jul 2012 06:31 AM PDT

Της Βάλιας Μπαζού

 Όταν ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΕΒ δηλώνει ότι «το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί και αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν για την Ελλάδα», ότι η λογική των οριζόντιων περικοπών είναι αδιέξοδη, ότι το  πολυδιαφημισμένο PSI ήταν καταστροφικό και ότι απαιτείται ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης «που να ξεπερνά τον στενό κορσέ του μνημονίου», τότε τα πράγματα μάλλον είναι πολύ σκούρα γενικώς αλλά και ειδικώς… Και το ειδικώς πηγαίνει στην τρικομματική κυβέρνηση που βολοδέρνει ανάμεσα στις π...

Λονδίνο 2012 – Σκοποβολή: Αποκλεισμός στο «τσακ» για Μαυρομμάτη, δεν τα κατάφερε και ο Μίττας

Posted: 31 Jul 2012 05:39 AM PDT

Εκτός τελικού στο σκιτ της σκοποβολής έμειναν οι Νίκος Μαυρομμάτης και Ευθύμης Μίττας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι Έλληνες αθλητές δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν μια θέση στην εξάδα του τελικού, μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου μέρους των προκριματικών, με τον Μαυρομμάτη πάντως να στέκεται άτυχος, αφού αποκλείστηκε για μόλις ένα βαθμό, καταταγείς στην 9η θέση επί συνόλου 36 αθλητών με επίδοση 119/125 βολές .

Ο Μίττας κατέλαβε την 25η θέση στα προκριματικά, με 114/125 βολές, μετά ...

Επαναφέρουν τον εφιάλτη του διπλού νομίσματος

Posted: 31 Jul 2012 05:01 AM PDT

Το κατά πολλούς οικονομολόγους «εφιαλτικό» σενάριο του διπλού νομίσματος που κατοχυρώνει απόλυτα τους ευρωπαίους ως προς τα χρέη της Ελλάδας, όχι όμως και τους Έλληνες πολίτες, προτείνουν Γερμανοί οικονομολόγοι.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για το σενάριο της κυκλοφορίας δύο νομισμάτων στην Ελλάδα, «ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής στη δραχμή», όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Πρόκειται για δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία παραπέμπει σε απόψεις ομάδας...

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την παιδεία ζητεί ο Λοβέρδος

Posted: 31 Jul 2012 04:10 AM PDT

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε με εισήγηση που διένειμε και στις θυρίδες των βουλευτών, την απόσυρση ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, εν όψει και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», ενώ τονίζει πως «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντεκπαιδευτική νομοθετική...

Λονδίνο 2012 - Κολύμβηση: Εκτός ημιτελικών ο Σαμιλίδης

Posted: 31 Jul 2012 03:42 AM PDT

 Αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των 200μ. πρόσθιο ο Έλληνας πρωταθλητής Παναγιώτης Σαμιλίδης. 

Με επίδοση 2:14.82,  έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και κατετάγη όγδοος στην τρίτη προκριματική σειρά και συνολικά 27ος.

Ειρηνοδικείο κουρεύει οφειλές

Posted: 31 Jul 2012 03:23 AM PDT

«Κούρεμα» 213.000 ευρώ στις οφειλές δανειολήπτη αποφάσισε το ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας. Ο οφειλέτης είχε προτείνει να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών του, αλλά ατόκως, κάτι που οι τράπεζες δεν απο­δέχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Με την απόφαση του δικαστηρίου θα εισπράξουν μόνο το ένα τρίτο του ποσού.

Ο δανειολήπτης είναι 46 ετών, έγγαμος και πατέ­ρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 9 και 11 ετών. Εργάζεται σε ΔΕΚΟ και το τελευταίο διάστημα ο μισθός του μειώθηκε κατά 30%, ενώ η σύζυγός του...

Στο 22,5% η ανεργία

Posted: 31 Jul 2012 03:10 AM PDT

Στο 22,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στη χώρα μας τον Απρίλιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανέργων μετά την Ισπανία, όπου η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 24,8%.

Στον αντίποδα βρίσκονται η Αυστρία με 4,5% και η Ολλανδία με 5,1%.

Συνολικά στην ευρωζώνη η ανεργία τον Ιούνιο παρέμεινε στο ιστορικό υψηλό του 11,2%.

Λονδίνο 2012 – Κωπηλασία: Στα ημιτελικά οι Μαγδανής/Κόνσολας

Posted: 31 Jul 2012 03:02 AM PDT

Με πολύ καλή εμφάνιση και χρόνο που οδηγεί στο βάθρο, το ελληνικό δίδυμο των Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα πέρασε απ' ευθείας στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. 

Η κατάταξη:

1.Λευτέρης Κόνσολας-Παναγιώτης Μαγδανής 6:31.13

2.Ζολτ Χίρλινγκ-Τάμας Βάργκα 6:32.31

3.Ρόντερικ Τσίλσομ-Τόμας Γκίμπσον 6:34.29

4.Ντάγκλας Βάντορ-Μόργκαν Τζάρβις 6:36.03

5.Ροντόλφο Τουρν Κολάθο-Εμιλιάνο Ντουμέστρε Γκουράλια 6:51.67

6.Μοχάμεντ Νοφέλ-Ομάρ Εμιρά 6:57.06

 

Η αγέλη

Posted: 31 Jul 2012 02:56 AM PDT

Του Γιώργου Λοβέρδου

Υπάρχουν τα κατά συνθήκη ψεύδη, αυτά που για μερικούς δικαιολογούνται, ίσως για να μην έρθεις σε πολύ δύσκολη θέση ή να μην βάλεις τους άλλους σε δύσκολη θέση.

Πολλές φορές έχουν δικαιολογηθεί και κατά καιρούς θεωρήθηκαν ως δείγμα ευγένειας και πολιτισμού…

Υπάρχουν όμως και τα άλλα… Τα ψεύδη που δεν είναι τίποτε άλλο από παραποίηση της αλήθειας για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς.

Και αυτά έχουν διαβαθμίσεις…

Πάντοτε απέβλεπαν σε προσωπικά οφέλη και σε δύσκολες εποχές γερακιών, σε κ...

Λονδινο 2012: Σύλληψη για προσβλητικό tweet

Posted: 31 Jul 2012 02:51 AM PDT

Νέα σύλληψη με αφορμή το twitter στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.Το επίμαχο tweet στάλθηκε από 17χρονο στον αθλητή των καταδύσεων Τομ Ντέιλι, επειδή αυτός δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις από το σταθερό βατήρα των10 μέτρων. 

Ο Τομ Ντέιλι και ο Πιτ Γουότερφιλντ που αποτελούν το δίδυμο των συγχρονισμένων καταδύσεων κατετάγησαν στην τέταρτη θέση. 

«Ελπίζω να ξέρεις ότι απογοήτευσες τον πατέρα σου» ήταν το μήνυμα που έλαβε ο αθλητής στο Twitter από τ...

Δωράκια και εκπτώσεις στον ΦΠΑ

Posted: 31 Jul 2012 02:38 AM PDT

Εκπτώσεις στον ΦΠΑ, ακόμη και συμμετοχή σε κληρώσεις με δώρα για τους φορολογούμε­νους που πληρώνουν με πιστω­τική ή χρεωστική κάρτα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοι­μάζεται να προχωρήσει σε δραστι­κές αλλαγές με απώτερο στόχο την εφαρμογή του αμερικανικού μοντέ­λου φορολόγησης, όπου ο φόρος εισοδήματος επιβάλλεται μόνο στο μέρος του εισοδήματος που δεν καταναλώνεται ή δεν επενδύεται.

Όπως αναφέρει ακόμη το δη­μο...

Πεταμένα λεφτά για... μίζες

Posted: 31 Jul 2012 02:33 AM PDT

Το έγγραφο που παρουσιάζει το «Π» είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα κακοδιαχείρισης και κατασπατά­λησης του δημόσιου χρήματος με πρόσχημα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Αν και πρόκειται για μια ειδική και όχι τόσο πολυέξοδη υπόθεση σε σχέση με άλλες, το θέμα της προμήθειας των ουκρανικών χόβερκφραφτ τύπου ZUBR, την οποία περιγράφει το έγγραφο, βοηθά κάποιον να συνει­δητοποιήσει πώς οι λεγόμενες εξοπλιστικές δαπά­νες αποτέλεσαν τον μηχανισμό για να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη ά...

Σημάδια «πολιτισμού»

Posted: 31 Jul 2012 02:31 AM PDT

Είναι τραγικό μέσα στη δίνη της κρίσης να δοκιμάζονται παιδιά που έχουν την ανάγκη της φροντίδας όλων μας. Η κραυγή αγωνίας από 32 φορείς παιδικής προστασίας που εξυπηρετούν 15.051 παιδιά με βαριές αρρώστιες, πολλαπλές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα συγκλόνισε πολλούς. Στους φορείς αυτούς εργάζονται 1.306 άνθρωποι, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτοι από δύο έως οκτώ μήνες. Οι 21 από τους 32 φορείς λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, από την οποία έ...

Η σελίδα του λοξού

Posted: 31 Jul 2012 02:18 AM PDT

♦ Τηνικαύτα.

♦ Βαρυάλγητες μέρες, παραφωνίες καλοκαιρινής ψευδαισθήσεως, σημαιοστολισμένες αδυναμίες κρυμμένων στιγμών, ευπαρουσίαστες σκοτεινές αδιακρισίες, όταν ο ήλιος στο συναπάντημα με την οριζόντια κίνηση ξεσηκώνει τη θρασυστομία της άμμου φτιάχνοντας σημειώματα ψηφιδωτών στα γυμνά σώματα.

♦ Εις τας νήσους των αλλοπρόσαλλων σκέψεων, πλανεύτρα η θάλασσα περιγελά τη λογική αφήνοντας στην ιχνογραφία το σημάδι της ξεγυμνωμένης πέτρας.

♦ Πανδαισία των αντιθέσεων και το χαμόγελο κρυπτογραφημένο ...

«Ιδιωτικοποιήσεις» ή η ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου

Posted: 31 Jul 2012 01:57 AM PDT

Εδώ και πολύ καιρό γίνεται λόγος για την ανάγκη «ιδιωτικοποιήσεων». Δεν μας εξηγούν όμως γιατί. Μήπως γιατί θέλουμε να πουλήσουμε ζημιογόνες επιχειρήσεις του Δημοσίου και ψάχνουμε για κορόιδα; Μήπως γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε επικερδώς τις κρατικές επιχειρήσεις και έχουμε κάνει μελέτη σκοπιμότητας, απ' όπου προέκυψε πως θα ωφεληθούμε πουλώντας τες; Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας παρουσιάζουν τα οφέλη που θα προκύψουν; Ίσως γιατί ούτε εμείς τους το ζητάμε; Μήπως πάλι γιατί οι πολιτικοί...

Πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής κατέθεσε η Alpha Bank

Posted: 31 Jul 2012 01:49 AM PDT

Ριζικά φαίνεται να αλλάζει το τοπίο στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς μετά την εξαγορά της Αγροτικής από την Πειραιώς έρχεται η πρόταση εξαγοράς του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής από την Alpha Bank.

Η Alpha Bank με ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαιώνει ότι υπέβαλε σχετική πρόταση στην Credit Agricole.

«Με την κατατεθείσα πρόταση, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμ...

Φιλικές στο περιβάλλον πρακτικές από το ΤΤ

Posted: 31 Jul 2012 01:46 AM PDT

Η ευαισθησία για το περιβάλλον κατέχει σημαντική θέση στις προτεραιότητες της τράπεζας. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατασκεύασε ένα από τα πρώτα Green Buildings με βιοκλιματικό σχεδιασμό και τροφοδότηση ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά panels, ενώ εγκατέστησε και λειτούργησε πρώτο στην τραπεζική αγορά το καινοτόμο σύστημα ERP για ηλεκτρονική διαχείριση αιτημάτων και εργασιών, κάνοντας πράξη το «paperless office», με ετήσιο όφελος την εξοικονόμηση 60.000-70.000 σελίδων χαρτιού.

Σημαντική προ...

Βενιζέλος: Πρώτα θα δείξουμε δείγματα γραφής και μετά όλα τα άλλα

Posted: 31 Jul 2012 01:38 AM PDT

Πλαίσιο δέκα σημείων γνωστοποίησε, από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ότι έχει καταθέσει Ευάγγελος Βενιζέλος στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει την ανάγκη αξιοποίησης της περιόδου έως την κατάθεση της έκθεσης από την τρόικα. 

«Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να δείξει δείγματα γραφής και μετά θα γίνουν όλα τα άλλα» είπε ο Ε. Βενιζέλος επισημαίνοντας την ανάγκη αποκατάστασης της εικόνας της χώρας, αφήνοντας όμως να φανεί η αγωνία της κυβέρνησης για θετική αξιολόγηση από την τρόικα. 

«Σεβόμαστε τη συμφωνία...

Μόντι: Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Posted: 31 Jul 2012 01:22 AM PDT

Αισιόδοξος ότι έχει αρχίσει να διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ» της ευρωπαϊκής κρίσης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και με το Φιλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο Μάριο Μόντι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές