Τρίτη 22 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 23 Μαϊου

Posted: 23 May 2012 04:32 AM PDT

 Το ετήσιο ραντεβού με την τζαζ μουσική δίνει και φέτος το αθηναϊκό κοινό στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για το καθιερωμένο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που επιστρέφει με την 12η διοργάνωσή του. Από τις 23 έως και τις 27 Μαΐου, οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον καθιερωμένο πλέον θεσμό της πόλης. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με τις εμφανίσεις των Pichler Bros από την Αυστρία, της Viktoria Tolstoy από τη Σ...

Οι αναφορές του Άκη για τον Παπανδρέου

Posted: 22 May 2012 10:56 AM PDT

Στο «στόχαστρο» του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε ο Γ. Παπανδρέου. Όπως αναφέρει στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι μου και κατάσχεσαν από την δικαιοσύνη. Τον κατηγορεί ότι τον έβγαλε από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2009 και αφήνει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού ότι μεσολάβησε στην επίμαχη υπόθεση.

«Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδία που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς» δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π. Ζη...

Ιδρυτική δήλωση ως ενιαίο πολιτικό κόμμα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 22 May 2012 10:52 AM PDT

Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα - αντί για συνασπισμός κομμάτων - υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτήν, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα. Παράλληλα, προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή Διοικούσα Επιτροπή, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση την ιδρυτική δήλωση, η 19μελής διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανο...

«Όχι» στο δάνειο για τον Παναθηναϊκό

Posted: 22 May 2012 10:36 AM PDT

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι επαφές του Γιάννη Αλαφούζου με την Εθνική Τράπεζα για το δάνειο των 5 εκατ. ευρώ, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα για εκταμίευση των χρημάτων. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ μιλώντας στα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετέφερε τα κακά νέα, αποδίδοντας εν μέρει την εξέλιξη αυτή και σε δημοσιεύματα .

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διοικητής της τράπεζας και άλλοτε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Απόστολος Ταμβακάκης, ήταν έτοιμος να δώσει την έγκρισή του για να εκτ...

Σχεδόν μπακαλοτέφτερα…

Posted: 22 May 2012 10:29 AM PDT

Δεν είναι το μόνο πρόβλημα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης ότι θα πήξουμε στις εν­στάσεις των πολιτευτών λόγω της αδυναμίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να επικυρώσει τα αποτελέσματα της περσινής απογραφής, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του 2011. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εκκαθαρίζο­νται οι εκλογικοί κατάλογοι, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς στρεβλή η απεικόνιση του εκλογικού σώματος. Όπως είπε ο κορυφαίος εκλογολόγος Η...

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έλυνε τα προβλήματά της

Posted: 22 May 2012 10:16 AM PDT

Στην ανάγκη υλοποίησης δομικών μεταρρυθμίσεων εστίασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας. «Να δούμε τότε από πού θα βρει η Ελλάδα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ.Φέκτερ μιλώντας στην Oberoesterreichische Nachrichten.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται «να δοθούν χρήματα που οι Έλληνες θα τα κ...

Τσίπρας: Πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας κι όχι μεγαλύτερης αστάθειας

Posted: 22 May 2012 10:04 AM PDT

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς, Κλάους Ερνστ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε πως «η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», ενώ επανέλαβε πως το ευρώ κινδυνεύει μόνο από τη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου, ενός προγράμματος το οποίο, όπως είπε, «λειτουργεί καταστροφικά».

«Η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η π...

Ακόμα περιμένουν

Posted: 22 May 2012 09:56 AM PDT

Έχουν περάσει παραπάνω από δυόμισι χρόνια από τότε που ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value» και οι ασφαλισμένοι σε αυτές τις εταιρείες ζουν το δικό τους δράμα, καθώς ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Τα βασικά θέματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους είναι το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία και η αποτίμηση των unit linked προϊόντων. Για τον σκοπό αυτό, ο Σύλλογος Ζημιωθέντων ζητά με επιστολή προς τον Γιώργο Προβόπουλο την παρέ...

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας λόγω οικονομικών προβλημάτων

Posted: 22 May 2012 09:44 AM PDT

Διήμερη αναστολή κάθε δραστηριότητάς του αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσης του Ιδρύματος.

Παράλληλα, προσανατολίζεται να μη δεχτεί φοιτητές από μετεγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013 καθώς αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του. Στην επιστολή που έστειλε το Ίδρυμα στην υπουργό Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου αναφέρεται ότι «στην υπ΄ αρ. πρωτ. 23734/ΙΒ/06-03-2012 απόφαση του υπουργείου, η οποία αφορούσε στον καθορισμό της ετήσιας επι...

Σε νέα ιστορικά χαμηλά 22 ετών το Χρηματιστήριο Αθηνών

Posted: 22 May 2012 09:32 AM PDT

Με την αγορά να κλείνει σε νέα χαμηλά 22 ετών, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 535,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,58%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 528,49 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 2,95%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42,800 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,31% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση 0,03%.

Από τις μετοχ...

Κομψή αποχώρηση

Posted: 22 May 2012 09:21 AM PDT

Νικολά Σαρκοζί. Αν έδειχνε το πρόσωπο που είδαμε μόλις έχασε, ίσως οι Γάλλοι να τον είχαν εκτιμήσει περισσότερο. Ο Σαρκοζί της βραδιάς της μεγάλης ήττας έδειξε πολιτισμό, ήθος, στυλ, αξιοπρέπεια. Γιατί, αντιθέτως, οι δικοί μας ηττημένοι παραδίδουν μόνο μαθήματα αλαζονείας;  Α.Α.

 

Ζωγραφική σε μπανάνα!

Posted: 22 May 2012 09:10 AM PDT

Έχουμε δει ζωγραφική σε άμμο, σε αμάξια, σε τοίχους και στο σώμα αλλά ζωγραφική σε μπανάνα πρώτη φορά βλέπουμε!

Τα σχέδια του καλλιτέχνη, είναι κατά γενική ομολογία αξιοθαύμαστα, καθώς δεν μένει μόνο σε λουλουδάκια και καρδούλες, αντιθέτως κάνει μέχρι και γνωστά δημιουργήματα τέχνης!

Μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα

Posted: 22 May 2012 09:01 AM PDT

Συκοφαντημένοι από τηλεοπτικά κανάλια και την ίδια τη Χρυσή Αυ­γή νιώθουν οι κάτοικοι του μαρ­τυρικού Διστόμου με αφορμή τα όσα ψεύδη διαδόθηκαν για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε εκεί το φιλοναζιστικό κόμμα . Αυτό ήταν το πρώτο ψέ­μα – το δεύτερο ήταν ότι έγινε συγκέ­ντρωση εκεί της Χρυσής Αυγής. 

Έχει τη σημασία του να δούμε την αλήθεια, διότι πάνω στο πρώτο... ψέμα στηρί­χτηκε η Χρυσή Αυγή και κάνει ξεδιά­ντροπη προπαγάνδα! 

Αυτό που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο – μ...

Χρυσό για τον Άρη Γρηγοριάδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Posted: 22 May 2012 09:01 AM PDT

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Γρηγοριάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Γερμανός, Χέλγκε Μόιβ, ο οποίος είχε τερματίσει στην πρώτη θέση στα ημιτελικά και ο Ισραηλινός Γιάκοβ Τουμάρκιν.

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Άρης Γρηγοριάδης 53.86

2. Χέλγκε Μόιβ 54.06

3. Γιάκοβ Τουμάρκ...

Μείωση της εκλογικής δαπάνης κατά 30%

Posted: 22 May 2012 08:55 AM PDT

Η διακομματική Επιτροπή εκλογών αποφάσισε τη μείωση της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το συνολικό κόστος της διεξαγωγής εκλογών θα μειωθεί κατά 20 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα κόμματα δέχθηκαν μειώσεις στην εκλογική τους χρηματοδότηση της τάξης του 50% -από 6 εκατομμύρια ευρώ στα 3 εκατομμύρια ευρω-, συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε τ...

Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Posted: 22 May 2012 08:52 AM PDT

Μείωση των επισκεπτών κατά 14% στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον περσινό, με τις εισπράξεις να πέφτουν κατά 26,5%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σταθείτε να καταγραφεί και ο φετινός Μάιος και θα γελάσουμε πικρά παρέα.  Α.Α.

Το θρίλερ των πανελλήνιων εξετάσεων

Posted: 22 May 2012 08:32 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

`Ηδη οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν με θέματα από την ελληνική γλώσσα και την ιστορία της τέχνης.`Ολοι οι μαθητές είναι τρομερά αγχωμένοι,μα και συγκεντρωμένοι στα γραπτά τους γιατί ξέρουν ότι η είσοδος τους στο πανεπιστήμιο Θα εξαρτηθεί στις λεπτομέρειες. `Οσοι αποτύχουν θα κλαίνε και θα βρεθούν σε κατάσταση ψυχολογικής κατάπτωσης και πανικού.Πρίν λίγα χρόνια το μαθητικό κλάμα θεωρείτο «σουσουδισμός» γιατί ο νέος μπορούσε να μάθει μια τέχν...

Η ΡΑΕ αποφάσισε να τραβήξει το αυτί της ΔΕΗ

Posted: 22 May 2012 08:22 AM PDT

Τις ώρες που όλη η Ελλάδα είχε στραμμένη την προσοχή της στο Προεδρικό Μέγαρο, περιμένο­ντας να βγει… άσπρος κυβερνητικός καπνός, κάποιοι άλλοι δούλευαν σκληρά για να διεκπεραιώσουν κρίσιμες υποθέ­σεις, που πρέπει να πάρουν τον δρόμο τους ώστε να βγούμε από το τέλμα.

Κι όλα αυτά, κόντρα στη μιζέρια, την γκρίνια, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που διακατέχει όλη την κοινωνία και δημιουργεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για τις επιχειρήσεις και τη δραστηριότητά τους.

Το θετικό νέο έρχεται απ...

Δάνειο και αντιδράσεις για τον Παναθηναϊκό

Posted: 22 May 2012 08:18 AM PDT

Το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξασφαλίσει στο δευτεροβάθμιο όργανο την αδειοδότησή του και να ελπίζει πως η UEFA δεν θα μπλοκάρει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League.

Οικονομικές ιστοσελίδες ανέφεραν πως ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, που υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενέκρινε το δάνειο προς τους «πράσινους» και την άμεση εκταμίευσή του, απόφ...

Μας θέλουν στην Ευρώπη για τα πειράματά τους

Posted: 22 May 2012 08:13 AM PDT

Πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι το σενάριο της εξό­δου από το ευρώ; Προ ημερών ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, που μίλησε στο Sky News, απο­κάλυψε ότι η Ελλάδα είχε εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ από το 2010 και μάλι­στα σε κορυφαίο κυβερνητικό επί­πεδο. Ο καθηγητής Οικονομικών του Χάρβαρντ ήταν την περίοδο εκείνη ένας εκ των «σοφών» που συμβού­λευαν τον Γ. Παπανδρέου για θέμα­τα πολιτικού και οικονομικού σχεδι­ασμού.

Ο Πάρκερ, γνώριμος παράγοντας σε συγκεκριμένα think tanks, επι­βεβ...

Σούπερ χρεοκοπημένη... λίγκα

Posted: 22 May 2012 08:11 AM PDT

Όκτώ από τις δεκατρείς ομάδες της Σούπερ Λίγκα δεν παίρνουν - τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό - άδεια από την ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, μετά τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Κέρκυρα, για τους οποίους υπήρξε αρνητική εισήγηση, χθες, από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ομοσπονδίας, σήμερα ήταν η σειρά του Άρη, του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννενα να δουν το «κόκκινο» φως της ΕΠΟ.

Όσον αφορά στην ομάδα του Άρη, υπάρχουν οι προσφυγές των Φατί και Ντίκο, αλλά και το αβέβαιο πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ που κρίθη...

Προειδοποίηση Ρεν στην Ελλάδα

Posted: 22 May 2012 07:24 AM PDT

Εκ νέου προειδοποιεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί πάντως να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στα ευρωομόλογα, επισήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν οδικό χάρτ...

Προειδοποίηση Ρεν στην Ελλάδα

Posted: 22 May 2012 07:24 AM PDT

Εκ νέου προειδοποιεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί πάντως να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στα ευρωομόλογα, επισήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν οδικό χάρτ...

Προειδοποίηση Ρεν στην Ελλάδα

Posted: 22 May 2012 07:23 AM PDT

Εκ νέου προειδοποιεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί πάντως να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στα ευρωομόλογα, επισήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν οδικό χάρτ...

Προειδοποίηση Ρεν στην Ελλάδα

Posted: 22 May 2012 07:23 AM PDT

Εκ νέου προειδοποιεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για τη χώρα».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί πάντως να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ. Τέλος, όσον αφορά στα ευρωομόλογα, επισήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν οδικό χάρτ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές