Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 3 Ιανουαρίου

Posted: 03 Jan 2012 07:06 AM PST

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. σηκώνει αυλαία και… τα παιδιά πάνε θέατρο. Το δημοφιλές παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ζωντανεύει σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Η κλασική ιστορία του τσιγκούνη Σκρουτζ μέσα από το παιχνιδιάρικο και ανατρεπτικό βλέμμα πέντε νέων περφόρμερ που χρησιμοποιούν ένα κάδρο για να κατασκευάσουν τις εικόνες της ιστορίας με χιούμορ και μεράκι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Infο: Παραστάσεις έως 6/1. Ίδρυμα «Μιχάλης Κακ...

Ξιφοµαχίες στα µουσεία

Posted: 02 Jan 2012 10:57 AM PST

Δύο χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και τα δημόσια μουσεία δεν εννοούν να καταπιούν την ύπαρξή του. Αρνούνται συνειδητά να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι μπορεί και στη χώρα μας να υπάρχει ένα αρχαιολογικό μουσείο ιδιωτικού δικαίου με έσοδα. Σύσσωμος ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αλλά και έγκριτα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κατήγγειλαν τη χρονιά που μας πέρασε τον Τύπο και όσους επιθυμούν τη μετατροπή των μουσείων σε «κερδοφόρες ταμειακές μηχανές, σαν το...

ΔΕΗ: Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ακριβό για τους οικιακούς καταναλωτές

Posted: 02 Jan 2012 10:55 AM PST

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι σημαντικά χαμηλότερες για τους οικιακούς καταναλωτές με χαμηλές έως μέτριου επιπέδου καταναλώσεις και οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών πελατών της ΔΕΗ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμολογιακή της πολιτική, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση για νέα αύξηση που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η π...

ΣτΕ: Προσφυγή κατά της ανέργερσης τεμένους στον Ελαιώνα

Posted: 02 Jan 2012 10:51 AM PST

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής κατέθεσαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αθήνα", ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Υποστηρίζουν πως με την απόφαση αυτή παραβιάζεται πλέγμα συνταγματικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργεί...

Σε 48απεργίες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ο «Κόσμος του επενδυτή»

Posted: 02 Jan 2012 10:47 AM PST

Οι εργαζόμενοι/ες στην εφημερίδα «Κόσμος του επενδυτή» καθώς και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρίας  BESTEND Α.Ε., στις Γενικές τους Συνελεύσεις της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2011 και της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων «επειδή ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ. Κ. Γιαννίκος:

- δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011

- δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εσωτερικούς ...

Μετρημένες οι ημέρες του Μπασάρ αλ Άσαντ;

Posted: 02 Jan 2012 10:28 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ μετρημένες πρέπει να θεωρούνται οι ημέρες του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών θεμάτων και άμυνας του Ισραηλινού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι «η οικογένεια Άσαντ δεν θα ασκεί εξουσία στην Συρία παρά για μερικές μόνο εβδομάδες ακόμη» και συμπλήρωσε ότι είναι αδύνατο να προβλέψει στην παρούσα κατάσταση τι θα συμβεί...

Φερέιρα: "Ο Λέτο δεν έπρεπε να τιμωρηθεί"

Posted: 02 Jan 2012 10:14 AM PST

Στα χτυπήματα που δέχεται ο Λέτο από αντιπάλους και δεν τιμωρούνται στάθηκε σε δηλώσεις του ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. «Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται αυτό», είπε ο Πορτογάλος, ενώ διερωτήθηκε γιατί ο Αργεντινός στα λιγοστά φάουλ που έχει υποπέσει πάντα τιμωρείται.

Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε επίσης για τις διακοπές των Χριστουγέννων και το κατά πόσο επηρεάζονται οι ομάδες από τη διακοπή.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova.

Σας έλειψε καθόλ...

Ο Πανιώνιος δίπλα στους Χαλυβουργούς

Posted: 02 Jan 2012 10:01 AM PST

Την συμπαράσταση της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία εξέφρασε με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Πανιώνιος. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει όποιον από τους εργάτες ενδιαφέρονται στο επερχόμενο ματς των Νέοσμυρνιωτών  με τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ δηλώνει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία και τους εύχεται το 2012 να φέρει και την δικαίωση των προσδοκιών τους.

Π...

Κρατικά ομόλογα αξίας 462 εκατομμυρίων ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ

Posted: 02 Jan 2012 09:50 AM PST

Η ΕΚΤ μέσα στη τελευταία εβδομάδα προχώρησε στην αγορά κρατικών ομολόγων, ύψους 462 εκατομμυρίων ευρώ.

Εντωμεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρενέβη και στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων μόνον για αγορές κρατικών χρεογράφων 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται, πάντως ότι το διάστημα Μάιος 2011-Ιανουάριος 2012 η Τράπεζα κατάφερε να έχει στη διάθεση της κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 211,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντισταθμίζεται με τις ημερήσιες καταθέσεις σε αυτήν των εμπορικών τραπεζών της ε...

Βροχή από προσφυγές στο ΣτΕ κατά της περικοπής των συντάξεων

Posted: 02 Jan 2012 09:49 AM PST

Δεκάδες συνταξιούχοι αλλά και σύλλογοι συνταξιούχων έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις. Τι ζητούν από το ΣτΕ.

Ως αντίθετη στους διεθνείς νομικούς κανόνες, το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας που επιβάλλει τη μείωση των συντάξεων, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερις Σύλλογοι συνταξιούχων, αλλά και συνταξιούχοι.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Πανελλ...

Συναντήσεις Παπαδήμου - κοινωνικών εταίρων

Posted: 02 Jan 2012 09:43 AM PST

Με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα συναντηθούν διαδοχικά την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου τα προεδρεία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού  προκειμένου να αναζητηθούν κοινές θέσεις ενόψει της επίσκεψης της «τρόικας» στις 16 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι εργασιακές σχέσεις και η μείωση του κόστους εργασίας.

Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Εθνικής

Posted: 02 Jan 2012 09:31 AM PST

Κατά 1 δις ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας με την έκδοση 200.000.000 προνομιούχων μετοχών η οποία καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 1,5%, με αποτέλεσμα πλέον ο δείκτης κύριων βασικ...

Για μια θέση στα ψηφοδέλτια…

Posted: 02 Jan 2012 09:29 AM PST

Σοβαρά σκέφτονται να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα, παρά τους εντελώς αντίξοους οιωνούς, δύο στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, που πολλοί τους είδαν ως… κηπου­ρούς. Ο λόγος για τον Παύλο Γερουλάνο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Πολι­τισμού, με άξονα τις βαθιές ρίζες στην αθηναϊκή κοινωνία και την έντονη οικογενειακή παρά­δοση και δραστηριότητα, αλλά και το πολιτικό του προφίλ, ετοιμάζεται για άνετη εκλογή απέ­ναντι σε Φώφη Γεννηματά, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστα Σκαν...

Handelsblatt: "Μοιραία χρονιά για τους Έλληνες το 2012"

Posted: 02 Jan 2012 09:09 AM PST

Μοιραία προβλέπει πως θα είναι η νέα χρονιά για τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ για την Ελλάδα και πλήθος δηλώσεων του Λουκά Παπαδήμου, το γερμανικό μέσο εξηγεί ότι οι προσπάθειες από την κυβέρνηση πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία. Μάλιστα, στέκεται σε συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Παπαδήμου όπου είχε κάνει λόγο για «κόλαση» αναφερόμενος στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα χαρακτ...

«Ο ΕΟΠΠΥ εξακολουθεί να είναι άδειο πουκάμισο»

Posted: 02 Jan 2012 09:03 AM PST

«Οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εργασίας δεν κατάφεραν ακόμη να οργανώσουν στοιχειωδώς τον ΕΟΠΠΥ. Ο Οργανισμός εξακολουθεί να είναι άδειο πουκάμισο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις καθώς μαζί με την λειτουργία του Οργανισμού ξεκίνησε και η «η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που χτυπάει κόκκινο, αφού οι λίστες αναμονής μακραίνουν».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η συνεννόηση και συνεργασία με τους γιατρούς, η επιτάχυν...

Παπαδημούλης: Ο Παπούλιας θα πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα

Posted: 02 Jan 2012 08:46 AM PST

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σέβεται τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια, συμπληρώνοντας πως ο Ανώτατος Πολιτειακός Παράγοντας δεν επιτρέπεται να δηλώνει ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς κάτι τέτοιο είναι «σαν να θέλει να καταργήσει όσους την αντιπολιτεύονται».

Μιλώντας στον "ANT1 radio", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παπούλιας μιλούσε περισσ...

Ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2012

Posted: 02 Jan 2012 08:40 AM PST

Ηλεκτρονικά μπορούν να παραλαμβάνουν οι φορολογούμενοι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2012 στις περιπτώσεις που δεν τα έλαβαν ταχυδρομικά ή τα έχουν χάσει. Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πληρο­φοριακών Συστημάτων, τα ειδοποιητήρια αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκε­κριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Οι εκτυπώσεις μπορούν...

Γαλλία: Κακό μήνυμα η δοκιμή πυραύλων από το Ιράν

Posted: 02 Jan 2012 08:40 AM PST

Καταδίκασε τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Τεχεράνης το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ως «πολύ κακό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα» χαρακτήρισε τις εν λόγω δοκιμές το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι το Ιράν προχώρησε σε τρεις δοκιμές πυραύλων μεγάλου και μικρού βεληνεκούς στο πλαίσιο ναυτικής άσκησης στον Περσικό Κόλπο.

Παράλληλα, η Τεχεράνη έχει απειλήσει με κλείσιμο των στενών του Ορμούζ σε περίπτωση επιβολής πετρελαϊκού εμπάργκο από τη Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Από την πλευρά τους ...

Μέτρα για την ύφεση πρότεινε η Κατσέλη στον Παπαδήμο

Posted: 02 Jan 2012 08:37 AM PST

Μέτρα για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης πρότεινε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση οι οποίες θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, τη στήριξη της απασχόλησης και την εξεύρεση πόρων, ενόψει της κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που προτείνει η κ. Κατσέλη είναι:

- Μείωση υψηλού ...

Έτοιμος για την Πρωθυπουργία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Posted: 02 Jan 2012 08:25 AM PST

Πρωτοχρονιά. Έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, λίγο μετά την επίσημη Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της λειτουργίας εξερχόμενος από την εκκλησία άκουσε κάποιον από το πλήθος να του φωνάζει: «Μεγάλε άντε και του χρόνου Πρωθυπουργός».

Εκείνος, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο "Μικροπολιτικός" από τα ΝΕΑ, αφού στράφηκε προς το μέρους του άγνωστου άντρα απάντησε με χιούμορ: «Αυτό είναι για τη Δευτέρα Παρουσία».

Σκληρή χρονιά

Posted: 02 Jan 2012 08:15 AM PST

Του Δημήτρη Μυ

Δε χρειάζονται πια ούτε  εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς ότι το 2012 θα είναι μια σκληρή χρονιά δοκιμασίας. Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων μοιάζουν με καζαμίες που περιγράφουν μια αναπόφευκτη επερχόμενη καταστροφή.

Παρ όλα αυτά, τα ερωτήματα που τίθενται στη δημόσια πολιτική συζήτηση δεν έχουν να κάνουν με την αναζήτηση λύσεων και διεξόδου. Αυτοί που κυβερνούν ή φιλοδοξούν ότι θα κυβερνήσουν  τον τόπο μοιάζουν να ασχολούνται  ...

Τηλεφωνικές συνομιλίες Χριστόφια με Παπούλια και Παπαδήμο

Posted: 02 Jan 2012 08:14 AM PST

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε και στους δύο τις ευχές του για το νέο έτος, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία επαναβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις και η στενή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Ρεβεγιόν στην Ελληνική Χαλυβουργία

Posted: 02 Jan 2012 08:04 AM PST

Ρεβεγιόν στην πύλη της Χαλυβουργίας έκαναν οι απεργοί της επιχείρησης, μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά και δεκάδες άλλους πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στον αγώνα που διεξάγουν εδώ και δύο μήνες.

Η νέα χρονιά λοιπόν βρήκε τους εργάτες στα κατειλημμένα εργοστάσια, μα το χαμόγελο, η αγωνιστική διάθεση και η δύναμη περίσσευε.

Αιχμές του Σπύρου Μουζακίτη για το κλείσιμο της υπόθεσης των καταγγελιών

Posted: 02 Jan 2012 07:59 AM PST

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άμεσο κλείσιμο της έρευνας του Άρειου Πάγου, σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή παραίτησής τους.

Παράλληλα, επεσήμανε πως και ο ίδιος αλλά και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν προφορικά ονόματα και στοιχεία για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν στο έργο τους.

Ειδικότερα, τόνισε πως «πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγο...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές