Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου

Posted: 02 Jan 2012 05:05 AM PST

Έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν που στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία, το «Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, παράσταση-σταθμός του Θεάτρου Πορεία, φιλοξενείται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Πιο επίκαιρο από ποτέ, το Κτήνος μιλάει για τα βαθιά τραύματα που άνοιξε η γενοκτονία των Αρμενίων και για την πίκρα της μετανάστευσης. Στην Αμερική του 1920, ο Αράμ και η Σέτα αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους και ανακαλύπτουν την ουσία της ύπαρξης μέσα από την ...

Από τον Δεκέµβρη του 1989 στην Πρωτοχρονιά του 1990

Posted: 02 Jan 2012 01:01 AM PST

Η Ιστορία, ανάλογα µε το πώς µελετάται και το πώς κατανοείται - επιτρέψτε µου την προσωπική κρίση -διαβάζεται σαν το πιο συγκλονιστικό µυθιστόρηµα. Αν και το µήκος των συνόρων του κράτους του Βατικανού είναι ελάχιστο, η επιρροή του είναι αντιστρόφως ανάλογη. Αυτό, όσο κι αν έχει τις ρεαλιστικές - χειροπιαστές του εξηγήσεις, αποτελεί ένα παράδοξο. Την Παρασκευή 1 Δεκεµβρίου του 1989, επισκεπτόταν το Βατικανό ο πρόεδρος µιας αχανούς - ωστόσο υπό κατάρρευση - αυτοκρατορίας. Επρόκειτο για τον Μιχ...

Με τον ηγέτη της Χαμάς συναντήθηκε ο Ερντογάν

Posted: 01 Jan 2012 10:20 AM PST

Ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγιε συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόλο που η συνάντηση έγινε χωρίς να γίνουν δηλώσεις στα μέσα, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του και χαιρέτισε τη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς και Φάταχ που επικυρώθηκε στις 3 Μαΐου 2011από το σύνολο των παλαιστινιακών κινημάτων.

Ο Ισμαήλ Χανίγιε έφτασε στην Τουρκία στο πλαίσιο της πρώτ...

Συνάντηση Κ. Παπούλια – Στ. Δήμα τη Δευτέρα

Posted: 01 Jan 2012 08:39 AM PST

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Δήμα, προκειμένου ο υπουργός να τον ενημερώσει εφ' όλης της ύλης της εξωτερικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Δήμας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για τα λιγοστά κονδύλια που παρέχονται στο ΥΠΕΞ.

Διπλό χτύπημα στους δημoσίους υπαλλήλους

Posted: 01 Jan 2012 08:09 AM PST

Διπλά χαμένοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κα­θώς από την 1η Ιανουαρίου αυξάνονται τα όρια ηλικίας και μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων.

Ως... «αντίδωρο» αυξάνονται τα πλασματικά έτη που μπορούν να αναγνωρίσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για να επιταχύνουν τη συνταξιοδότη­σή τους. Όσον αφορά τα όρια ηλικίας για τη συ­νταξιοδότηση, οι αλλαγές προβλέπονται στον ασφαλιστικό νόμο του 2010 και υλοποιούνται σε... δόσεις. Στόχος είναι το 2013 να κλείσουν οι πόρτες εξόδου για όσους είναι...

Στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα των άστεγων ο πρωθυπουργός

Posted: 01 Jan 2012 07:41 AM PST

Στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ παρεβρέθη ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στα πλαίσια εκδήλωσης αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για τους άστεγους.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς παραχωρήθηκε στους άπορους γεύμα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε χαρά για το γεγονός ότι πέρασε την πρωτοχρονιά «σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με τους συμπολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αλλά και στους συνεργάτες του, τις εθελόντριες και τους εθε...

Ο Λουκάς ψάχνει στίγμα

Posted: 01 Jan 2012 07:27 AM PST

Προσπάθεια απαγκίστρωσης από τον στενό «κορσέ» που του φόρεσαν τα κόμματα και εμπέ­δωσης της εκτίμησης ότι η κυβέρνησή του είναι πλήρης και πολιτική, επιχειρεί ο Λουκάς Παπαδή­μος.

Μετά και τη σφοδρή κριτική που δέχεται από τον διεθνή Τύπο για μεταρρυθμιστική ακινησία, αλλά και τη ραγδαία πτώση του στις δημοσκοπή­σεις, και βέβαια ύστερα από το αλαλούμ με τις συγκρούσεις των υπουργών του, ο Παπαδήμος αναζητά εναγωνίως πολιτικό στίγμα πάνω στα συ­ντρίμμια της χώρας.

Πολλοί, μάλιστα, λένε ότι, αν ...

Παπούλιας: «Γίνεται πόλεμος» στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

Posted: 01 Jan 2012 05:50 AM PST

«Του γίνεται πόλεμος» δήλωσε για τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μετά το πέρας της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και δέχεται τις ευχές από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία.

Ειδικότερα, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός» και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο πρόσωπο του πρωθυπουργού πως «του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσ...

Απεργούν 2 και 3 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί

Posted: 01 Jan 2012 03:42 AM PST

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι θα σταματήσουν να «παραχωρούν» πιστώσεις στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων από σήμερα, Κυριακή.

Οι φαρμακοποιοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν επιπλέον πως:

«Σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Φ.Σ...

Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να ενισχύσουν την οικονομική ολοκλήρωση

Posted: 01 Jan 2012 03:28 AM PST

«Αν εφαρμόσουμε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο των Βρυξελλών θα βγούμε δυνατότεροι. Σε 10 χρόνια ίσως το ευρώ να είναι το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως» τονίζει ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche, ο κ. Νουαγιέ, επισήμανε πως το ευρώ μπορεί να γίνει πιο ισχυρό νόμισμα εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιτυγχάνουν την συμφωνία που έκανε λόγο για χρηματοοικονομική ολοκλήρωση.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ...

3.196 ημέρες στο Ιράκ!

Posted: 01 Jan 2012 03:13 AM PST

Οι Αμερικανοί έφυγαν τελικά από το Ιράκ ύστερα από περίπου εννέα χρόνια, αλλά φρόντισαν η αποχώρησή τους να μην έχει πανηγυρικό χαρακτήρα – και δικαιολογημένα! Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγραψαν μερικές από τις πιο μαύρες σελίδες τους στη διάρκεια της εισβολής και κατοχής στο Ιράκ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ...

Όταν, τον Μάρτιο του 2003, ο πρόεδρος Μπους δικαιολογούσε την επέμβαση στο Ιράκ λέγοντας πως ...

Νέο έτος με άφαντα βιβλία

Posted: 01 Jan 2012 03:02 AM PST

«Η πιο δύσκολη χρονιά της εκπαίδευσης μετά τον πόλεμο» κατά δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έφτασε ήδη στο μέσον της και το κλίμα στα σχολεία είναι εκρηκτικό καθώς εκεί αποτυπώνονται σε μεγάλο βαθμό οι συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας και περιστολής του κοινωνικού κράτους. Από τα παιδιά που πεινούν γιατί οι γονείς τους μια ωραία πρωία έμειναν άνεργοι και δεν ξαναβρήκαν δουλειά έως τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν συνεχείς μισθολογικές μειώσεις και μέσ...

Ευχές της πολιτικής ηγεσίας για το νέο έτος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Posted: 01 Jan 2012 02:43 AM PST

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε τις ευχές της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Βήμα είχε πρώτος ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ενώ ακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο κ. Θ. Δρίτσας από το ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κα...

Ο ερχομός του 2012

Posted: 01 Jan 2012 02:26 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Η νέα χρονιά μπήκε δεσποτικά και επιβλητικά χθές το βράδυ.Η πολιτική και κοινωνικά είναι πολύ ζοφερή,αλλά οι λαοί γιόρτασαν τον ερχομό του νέου χρόνου ίσως γιατί πιστεύουν ότι ο Ερχομός της εποχής του Υδροχόου θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή: Τον γκρέμισμα του ολιγαρχικού οικουμερνισμού και την επαναφορά του ελληνοκεντρικού κοινωνικού εθνικισμού. Στα καθ'ημάς όλοι ελπίζουμε ότι θα γίνουν οι κοινωνικές δικτυώσεις και οι νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε ...

Σκότωσε κυνηγό γιατί τον μπέρδεψε με αγριογούρουνο

Posted: 01 Jan 2012 01:44 AM PST

Τραγωδία σημειώθηκε στο Βασιλικό Θεσπρωτίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας κυνηγός τραυμάτισε θανάσιμα έναν άλλο κυνηγό, καθώς τον μπέρδεψε με αγριογούρουνο.

Συγκεκριμένα, ο 66χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνων την ίδια ώρα που στη γύρω περιοχή ήταν και ακόμα μια παρέα κυνηγών. Ένας εκ των κυνηγών νόμισε ότι ο 66χρονος ήταν αγριογούρουνο, τον πυροβόλησε με την καραμπίνα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Η παρέα των κυνηγών τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκο...

Οι εκλογές δεν θα φέρουν την ανατροπή

Posted: 01 Jan 2012 01:38 AM PST

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και πιθανότατα οι εκλογές δεν θα φέρουν την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, αλλά θα ανακόψουν τις άγριες ορέξεις του συστήματος. Κάπως έτσι βλέπει τα πράγματα η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία διεκδικεί τη διενέργεια εκλογών «όπως συμφωνήθηκαν», προκειμένου να αποδυναμωθούν οι πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων και να αναδειχθεί - και μέσω της κάλπης - η άνοδος του λαϊκού κινήματος. Την ίδια ώρα στηλιτεύει την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης για...

Πρωτοχρονιά χωρίς Άγιο Βασίλη

Posted: 01 Jan 2012 01:30 AM PST

Μαύρα Χριστούγεννα πέρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, αφού εσχάτως έμαθε ότι... δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης για να του φέρει δώρο αυτό που επιθυμεί. Τι δώρο; Μα φυσικά σύντομα εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον ίδιο πρωθυπουργό. Απλά πράγματα! Για την ακρίβεια, πάντως, οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό δεν τον άφησαν ούτε στιγμή να χαλαρώσει και να σκεφτεί με αισιοδοξία τη νέα χρονιά. Μάλλον το αντίθετο.

Επικεντρωμένος στις συζητήσεις, τις αναλύσεις και τα σενάρια, ο αρχηγός της Νέ...

Την προεδρία της Ε.Ε. αναλαμβάνει η Δανία

Posted: 01 Jan 2012 12:28 AM PST

Την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το έργο του «συντονισμού» των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναλαμβάνει σήμερα, Κυριακή, η Δανία.

Παράλληλα, η Δανία καλείται να προωθήσει το αναπτυξιακό έργο στα πλαίσια της Ε.Ε., δίνοντας έμφαση στις «πράσινες» τεχνολογίες και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και να καλυτερέψει τι έλεγχο που πραγματοποιείται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ, τόνισε αναφ...

Σεισμός 7 ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία

Posted: 31 Dec 2011 11:48 PM PST

Σεισμός  μεγέθους 7 βαθμών σημειώθηκε στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μεγάλο εστιακό βάθος, ενώ το επίκεντρο φαίνεται να είναι τα νησιά Ιζου.

Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί  καμία προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι από την ισχυρή δόνηση.

Όπως τόνισε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η δόνηση έγινε αισθητή στο Τόκιο νωρίς το απόγευμα.

Παπούλιας: «Tο 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά»

Posted: 31 Dec 2011 11:14 PM PST

«Tο 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που απέστειλε το Σάββατο προς τον ελληνικό λαό, επισήμανε ότι είναι μέγιστης σημασίας η συναίνεση των κομμάτων αλλά και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστών και των επιχειρηματιών.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αναφέροντας πως «τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιού...

Προκλητικός και πάλι ο Jeremy Clarkson κατά της Ινδίας

Posted: 31 Dec 2011 11:58 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ο Jeremy Clarkson κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην αγαπημένη του πρακτική, σε αυτήν της πρόκλησης, εστιάζοντας τα 'βέλη' του αυτή την φορά στην Ινδία. Στην τηλεοπτική εκπομπή του Top Gear που προβάλλεται στο BBC, η γνωστή Βρετανική τηλεπερσόνα επέδειξε μια ιδιαιτέρως ρατσιστική συμπεριφορά έναντι της ένδυσης, των τραίνων, των τουαλετών, του φαγητού και της ιστορίας της Ινδίας. Ο Clarkson μάλιστα επέλεξε να οδηγήσει σε Ινδικές φτωχογειτονιές κατ...

Νέα συμφωνία Ιράν-Πακιστάν για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας

Posted: 31 Dec 2011 10:50 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Πακιστάν Syed Naveed Qamar ανακοίνωσε ότι το Πακιστάν υπέγραψε συμφωνία με μια ιδιωτική Ιρανική εταιρεία για την εισαγωγή 5.000 MW ηλεκτρισμού από το Ιράν. Ο Πακιστανός αξιωματούχος προσέθεσε, επίσης, ότι σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία, δυο σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα ανεγερθούν πλησίον της Ιρανικής πόλης Zahedan και στην περιοχή Gwadar στην επαρχία Balochistan στο Πακιστάν. Το Πακιστάν αντιμετ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές