Συνταγές μαγειρικής |
- Πεντανόστιμες κρέπες
- Χειμωνιάτικη Σαλατίτσα
- Burritos Vlachaquitos
- Cheese Scones: Τυρολιχουδιά απο το Bristol
- Cornish bread
- English bread and butter pudding
- English cookies
- Chocolate chip cookies 2
- Μανιταρόπιτα Νάξου
- Μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ
Posted: 20 Jan 2012 11:55 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 3 αυγά 2 φλ. χλιαρό γάλα 3 λιωμένες κ.σ. μαργαρίνη 1 1/2 ποτήρι του φραπέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. χλιαρό νερό Μία πρέζα αλάτι (με το μάτι) Μία πρέζα ζάχαρη (με το μάτι) Φτιάχνει 6-8 κρέπες Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Άμα θέλετε μπορείτε να βάλλεται στο χυλό και πολύ λίγο κακάο αλλά λίγο ίσα ίσα για να αλλάξει το χρώμα του χυλού και να γίνει πιο σοκολατί. Καλή σας όρεξη. |
Posted: 20 Jan 2012 11:50 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 1/4 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο 1/4 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα 2 καρότα τριμμένα 1/2 χούφτα ρόκα 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι Πως το κάνουμε:
|
Posted: 20 Jan 2012 11:28 AM PST ΠεριγραφήΗ ΓΝΗΣΙΑ συνταγή για burritos εύκολα και γρήγορα. Ένας μαγευτικός συνδιασμός γεύσεων από το μακρινό MεξικόΤι χρειαζόμαστε: Για το guacamole 1 αβοκάντο γινωμένο μισό κρεμμύδι μικρό μισή ντομάτα χωρίς τα σπόρια 2 φυλλαράκια σέλινο Πιπεριά καυτερή (τσίλι) 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό lime ή λεμονιού αλάτι πιπέρι Για τον κιμά 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισός χοιρινός - μισός μοσχαρίσιος) τοματοπελτές ή τοματάκια 1 κρεμμύδι μεσαίο τσίλι ή κόκκινη πιπεριά λάδι αλάτι 1 ποτηράκι κρασί Για τις Πιπεριές 4 πιπεριές γλυκιές (περίπου ένα κιλό) λάδι αλάτι άνιθος Για τα burritos 1 συσκευασία tortillas (8 τεμάχια) τομάτες τυρί Gouda μαιντανός δυόσμος lime γιαούρτη Πως το κάνουμε: 1. Για τον κιμά, η διαδικασία είναι περίπου ίδια με την κλασσική συνταγή για σάλτσα κιμά που βάζουμε στα μακαρόνια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα (περίπου 5 λεπτά) σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε τον κιμά να αποροφήσει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και νερό. Επίσης προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τσίλι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: στο τέλος ο κιμάς σε αντίθεση με τον κιμά για μακαρόνια δεν πρέπει να έχει σχεδόν καθόλου υγρά (σάλτσες) 2. Για το guacamole, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε. Προσοχή το αβοκάντο να μην είναι ούτε πολύ γινωμένο ,ούτε πρώιμο. Και στις δύο περιπτώσεις το guacamole θα έχει παράξενη γεύση (την έχω πατήσει!!!) 3. Για τις πιπεριές, βγάζουμε την ψύχα τους και τις ανοίγουμε, τις τοποθετούμε σε μία σχάρα-τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά. 4. Ξύνουμε τυχόν μαύρα σημεία και τις κόβουμε λωρίδες. 5. Τις πασπαλίζουμε με λάδι και άνηθο ψιλοκομμένο. 6. Για τη δημιουργία, αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω, ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, 7. βάζουμε μία στρώση guacamole, 8. τομάτα, πιπεριές, τυρί κομμένο σε λεπτές λουρίδες, τον κιμά , 9. μπόλικο μαιντανό (όχι ψιλοκομμένο) , μερικές σταγόνες lime , 2-3 φιλαράκια δυόσμο, 10. λίγο γιαούρτι και το τυλίγουμε. Τα γνήσια burritos μας είναι έτοιμα. Καλή σας απόλαυση. Λίγα μυστικά ακόμα Το πόσο πικάντικο το θέλετε εξαρτάται από εσάς. Καλό είναι να προσθέτετε το τσίλι στον κιμά και στο guacamole λίγο κάθε φορά και να δοκιμάζετε μετά από κάθε προσθήκη |
Cheese Scones: Τυρολιχουδιά απο το Bristol Posted: 19 Jan 2012 10:18 AM PST ΠεριγραφήΠολύ εύκολη συνταγή. Ιδανίκη για πάρτυ, αν τα κόψετε στη μέση κάνουν πολύ γευστική βάση για ορεκτικά.Τι χρειαζόμαστε: 225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. Mπέικιν πάουντερ 100 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο (ο,τι σας αρέσει καλύτερα) 150 γρ. Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ) 100 γρ. Φρέσκο γάλα 1/2 κ.γ. Αλάτι 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΠολύ εύκολη συνταγή απο την αγγλίδα πεθερούλα μου όμως δεν μιλάει και δε γράφει ελληνικά, επομένως αφού την δοκίμασα και πέτυχε, είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και (ή) λιαστή ντομάτα. |
Posted: 19 Jan 2012 10:16 AM PST ΠεριγραφήΑγγλικά καρυκευμένα ψωμάκια Κορνουάλλης - Ιδανικά για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι.Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. αλεύρι (περίπου) 100 ml κρέμα γάλακτος 50 - 100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη 1 φακελάκι μαγιά 3 αυγά 100 γραμμάρια βούτυρο 1 κ.σ μπράντι 1 χούφτα Σταφίδες (Προαιρετικά) Νιφάδες βρώμης, κόκκοι κυμίνου ή άλλα καρυκεύματα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΜπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη κομματάκια μαύρης σοκολάτας! Πρόκειται για διασκευή της συνταγής Cornish bread Manderley από το βιβλίο "Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια", που περιλαμβάνει συνταγές από τις ταινίες του Alfred Hitchcock. |
English bread and butter pudding Posted: 19 Jan 2012 10:15 AM PST ΠεριγραφήΠολύ απλά υλικά, εύκολη και γρήγορη συνταγή, πεντανόστιμο αποτέλεσμαΤι χρειαζόμαστε: 20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα) ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες) 100 γρ. σταφίδες κανέλα (σε σκόνη) 700 ml γάλα 100 ml κρέμα γάλακτος 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο Πως το κάνουμε:
|
Posted: 19 Jan 2012 10:11 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 ποτήρι ανάλατο βούτυρο Ύ ποτηριού μαύρη ζάχαρη Ύ ποτηριού άσπρη ζάχαρη 1 φακελάκι βανίλια 2 αυγά 2 ποτήρια chocolate chips 2 κουταλάκια γλυκού κρεμόριο «cheam of tartar» 2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πως το κάνουμε:
|
Posted: 19 Jan 2012 10:11 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 2 ½ κούπες αλεύρι ½ κούπα βούτυρο ½ κούπα μαργαρίνη 1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown) ½ ζάχαρη κανονική 2 αυγά 1 κουταλάκι σόδα ½ κουταλάκι αλάτι 1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες) 2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα |
Posted: 18 Jan 2012 05:35 AM PST ΠεριγραφήΗ συνταγή αυτή είναι ιδανική για τραπέζι ή μπουφέ σε πάρτυ. Την έχω πάρει από μια ξαδέρφη μου στην Νάξο. Την φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και γίνεται ανάρπαστη σε κάθε τραπέζι. Δεν μένει ούτε ψίχουλο.Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. ζύμη κουρου (1 κουτι) 1 κιλό (κουτί) μανιτάρια τεμαχισμένα 10 περίπου φέτες μπέικον 12 φέτες τυρί του τόστ 12 φέτες ζαμπόν 2 μεσαία ή 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 1 κουτακί κρέμα γάλακτος 250-300 γρ. λίγο πιπέρι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Καλό θα ήταν η ζύμη κουρού να έχει ξεπαγώσει αλλά να μην κολλάει. Γι'αυτό όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση τη βάζουμε στο ψυγείο για να μπορούμε μετά να γυρίσουμε πιο εύκολα το φύλλο. |
Posted: 18 Jan 2012 05:32 AM PST Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 600 γραμ διάφορα μανιτάρια 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο 3 κουτ σούπας αλεύρι 1 ½ νεροπότηρο γάλα 2 αβγά 3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε:
|
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου