Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πεντανόστιμες κρέπες

Posted: 20 Jan 2012 11:55 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

3 αυγά 2 φλ. χλιαρό γάλα 3 λιωμένες κ.σ. μαργαρίνη 1 1/2 ποτήρι του φραπέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. χλιαρό νερό Μία πρέζα αλάτι (με το μάτι) Μία πρέζα ζάχαρη (με το μάτι)
Φτιάχνει
6-8 κρέπες

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε με το μίξερ το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο περίπου 3 λεπτά για να γίνει χυλός. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό αλεύρι και μετά το μισό φλυτζάνι με το νερό και ανακατεύουμε και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο νερό και ξανά ανακατεύουμε (άμα θέλουμε με το μίξερ στο μέτριο και για 1 λεπτό και λιγότερο). Μετά σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα του χυλού και στη συνέχεια με μία σπάτουλα κάνουμε τις άκρες της κρέπας για να μην κολλήσει. Την γυρίζουμε για λίγο και την βγάζουμε. Η κρέπα είναι έτοιμη. Μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε για γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άμα θέλετε μπορείτε να βάλλεται στο χυλό και πολύ λίγο κακάο αλλά λίγο ίσα ίσα για να αλλάξει το χρώμα του χυλού και να γίνει πιο σοκολατί. Καλή σας όρεξη.

Χειμωνιάτικη Σαλατίτσα

Posted: 20 Jan 2012 11:50 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

1/4 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο 1/4 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο 5-6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα 2 καρότα τριμμένα 1/2 χούφτα ρόκα 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε το κόκκινο και το λευκό λάχανο σε ένα μπολ και τα τρίβουμε λιγάκι με αλάτι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε με σέικερ ή με το μιξεράκι του καφέ ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και καλή μας όρεξη!

Burritos Vlachaquitos

Posted: 20 Jan 2012 11:28 AM PST

Περιγραφή

Η ΓΝΗΣΙΑ συνταγή για burritos εύκολα και γρήγορα. Ένας μαγευτικός συνδιασμός γεύσεων από το μακρινό Mεξικό

Τι χρειαζόμαστε:

Για το guacamole 1 αβοκάντο γινωμένο μισό κρεμμύδι μικρό μισή ντομάτα χωρίς τα σπόρια 2 φυλλαράκια σέλινο Πιπεριά καυτερή (τσίλι) 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό lime ή λεμονιού αλάτι πιπέρι Για τον κιμά 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισός χοιρινός - μισός μοσχαρίσιος) τοματοπελτές ή τοματάκια 1 κρεμμύδι μεσαίο τσίλι ή κόκκινη πιπεριά λάδι αλάτι 1 ποτηράκι κρασί Για τις Πιπεριές 4 πιπεριές γλυκιές (περίπου ένα κιλό) λάδι αλάτι άνιθος Για τα burritos 1 συσκευασία tortillas (8 τεμάχια) τομάτες τυρί Gouda μαιντανός δυόσμος lime γιαούρτη

Πως το κάνουμε:

1. Για τον κιμά, η διαδικασία είναι περίπου ίδια με την κλασσική συνταγή για σάλτσα κιμά που βάζουμε στα μακαρόνια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα (περίπου 5 λεπτά) σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε τον κιμά να αποροφήσει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και νερό. Επίσης προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τσίλι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: στο τέλος ο κιμάς σε αντίθεση με τον κιμά για μακαρόνια δεν πρέπει να έχει σχεδόν καθόλου υγρά (σάλτσες)
2. Για το guacamole, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε. Προσοχή το αβοκάντο να μην είναι ούτε πολύ γινωμένο ,ούτε πρώιμο. Και στις δύο περιπτώσεις το guacamole θα έχει παράξενη γεύση (την έχω πατήσει!!!)
3. Για τις πιπεριές, βγάζουμε την ψύχα τους και τις ανοίγουμε, τις τοποθετούμε σε μία σχάρα-τηγάνι χωρίς λάδι και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
4. Ξύνουμε τυχόν μαύρα σημεία και τις κόβουμε λωρίδες.
5. Τις πασπαλίζουμε με λάδι και άνηθο ψιλοκομμένο.
6. Για τη δημιουργία, αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω, ζεσταίνουμε ελαφρά τις πίτες μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,
7. βάζουμε μία στρώση guacamole,
8. τομάτα, πιπεριές, τυρί κομμένο σε λεπτές λουρίδες, τον κιμά ,
9. μπόλικο μαιντανό (όχι ψιλοκομμένο) , μερικές σταγόνες lime , 2-3 φιλαράκια δυόσμο,
10. λίγο γιαούρτι και το τυλίγουμε. Τα γνήσια burritos μας είναι έτοιμα. Καλή σας απόλαυση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πόσο πικάντικο το θέλετε εξαρτάται από εσάς. Καλό είναι να προσθέτετε το τσίλι στον κιμά και στο guacamole λίγο κάθε φορά και να δοκιμάζετε μετά από κάθε προσθήκη

Cheese Scones: Τυρολιχουδιά απο το Bristol

Posted: 19 Jan 2012 10:18 AM PST

Περιγραφή

Πολύ εύκολη συνταγή. Ιδανίκη για πάρτυ, αν τα κόψετε στη μέση κάνουν πολύ γευστική βάση για ορεκτικά.

Τι χρειαζόμαστε:

225 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. Mπέικιν πάουντερ 100 γρ. Μαργαρίνη ή βούτυρο (ο,τι σας αρέσει καλύτερα) 150 γρ. Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ) 100 γρ. Φρέσκο γάλα 1/2 κ.γ. Αλάτι 1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπόλ,ανακατεύουμε να γίνουν ένα και προσθέτουμε την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα. Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψώμιου) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπάτ. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αραδίαζουμε τα scones μας. Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15' με 20' ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ εύκολη συνταγή απο την αγγλίδα πεθερούλα μου όμως δεν μιλάει και δε γράφει ελληνικά, επομένως αφού την δοκίμασα και πέτυχε, είπα να την μοιραστώ μαζί σας.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές και (ή) λιαστή ντομάτα.

Cornish bread

Posted: 19 Jan 2012 10:16 AM PST

Περιγραφή

Αγγλικά καρυκευμένα ψωμάκια Κορνουάλλης - Ιδανικά για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι.

Τι χρειαζόμαστε:

400 γρ. αλεύρι (περίπου) 100 ml κρέμα γάλακτος 50 - 100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη 1 φακελάκι μαγιά 3 αυγά 100 γραμμάρια βούτυρο 1 κ.σ μπράντι 1 χούφτα Σταφίδες (Προαιρετικά) Νιφάδες βρώμης, κόκκοι κυμίνου ή άλλα καρυκεύματα

Πως το κάνουμε:

    Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα την κρέμα γάλακτος, τη μαγιά και τη λευκή ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα για μια ώρα τουλάχιστον. Ρίχνουμε στο μπόλ τα αυγά, το βούτυρο το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει, το μπράντι και τις σταφίδες. Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα. Πλάθουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε φόρμες για μάφινς ή αλλιώς σε λοφίσκους ζύμης σε ταψί. Προσθέτουμε στο επάνω μέρος της ζύμης πασπαλίζοντας τη μάυρη ζάχαρη και τα υπόλοιπα καρυκεύματα Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Έτοιμα για φάγωμα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη κομματάκια μαύρης σοκολάτας!

Πρόκειται για διασκευή της συνταγής Cornish bread Manderley από το βιβλίο "Η σάλτσα ήταν σχεδόν τέλεια", που περιλαμβάνει συνταγές από τις ταινίες του Alfred Hitchcock.

English bread and butter pudding

Posted: 19 Jan 2012 10:15 AM PST

Περιγραφή

Πολύ απλά υλικά, εύκολη και γρήγορη συνταγή, πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Τι χρειαζόμαστε:

20 φέτες άσπρο ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα) ανάλατο βούτυρο (για να αλείψουμε τις φέτες) 100 γρ. σταφίδες κανέλα (σε σκόνη) 700 ml γάλα 100 ml κρέμα γάλακτος 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Πως το κάνουμε:

    Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε διαγωνίως σε 4 τρίγωνα. Παίρνουμε ένα πυρέξ και αφού το βουτυρώσουμε, απλώνουμε μια στρώση τρίγωνα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε τις μισές σταφίδες. Καλύπτουμε με τρίγωνα, κανέλα, τις υπόλοιπες σταφίδες και τελειώνουμε με τρίγωνα. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος (όχι πολύ, δεν θέλουμε να κάψουν). Σε μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα με τη κρέμα χτυπώντας το μείγμα για άλλα 2 λεπτά. Περιχύνουμε τις στρώσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και αφού το σκεπάσουμε, το αφήνουμε έτσι για μια ώρα ώστε το ψωμί να απορροφήσει το γάλα με την κρέμα. Αφού περάσει η μια ώρα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά, στους 180°C. Τρώγεται ζεστό.

English cookies

Posted: 19 Jan 2012 10:11 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 ποτήρι ανάλατο βούτυρο Ύ ποτηριού μαύρη ζάχαρη Ύ ποτηριού άσπρη ζάχαρη 1 φακελάκι βανίλια 2 αυγά 2 ποτήρια chocolate chips 2 κουταλάκια γλυκού κρεμόριο «cheam of tartar» 2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πως το κάνουμε:

    Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Μετά κτυπάμε το βούτυρο (το οποίο έχουμε αφήσει να για τουλάχιστο μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου) με την μαύρη και την άσπρη ζάχαρη. Στο μίγμα με τις ζάχαρες και το βούτυρο ενσωματώνουμε τα κτυπημένα αυγά, το αλεύρι, την βανίλια, το κρεμόριο, τη σόδα, το αλάτι. Όταν όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και γίνουν μια μαλακή καστανή ζύμη προσθέτουμε τα chocolate chips τα οποία ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αρχίζουμε το πλάσιμο τον μπισκότων. Πλάθουμε σφαίρες διαμέτρου 6 εκατοστών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Τα μπισκότα τα τοποθετούμε σε χαρτί φούρνου. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τον μπισκότων γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ΜΟΝΟ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε από το ταψί γιατί σπάνε. Για να είναι επιτυχημένα πρέπει στο κέντρο να είναι μαλακά.

Chocolate chip cookies 2

Posted: 19 Jan 2012 10:11 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

2 ½ κούπες αλεύρι ½ κούπα βούτυρο ½ κούπα μαργαρίνη 1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown) ½ ζάχαρη κανονική 2 αυγά 1 κουταλάκι σόδα ½ κουταλάκι αλάτι 1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες) 2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα

Πως το κάνουμε:

    Ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι. Σε άλλο μπώλ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ανακατεύοντας με το χέρι. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί σε απόσταση 2 ½ με 3 πόντους και τα ψήνουμε στους 180ο για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα

Μανιταρόπιτα Νάξου

Posted: 18 Jan 2012 05:35 AM PST

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για τραπέζι ή μπουφέ σε πάρτυ. Την έχω πάρει από μια ξαδέρφη μου στην Νάξο. Την φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και γίνεται ανάρπαστη σε κάθε τραπέζι. Δεν μένει ούτε ψίχουλο.

Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ. ζύμη κουρου (1 κουτι) 1 κιλό (κουτί) μανιτάρια τεμαχισμένα 10 περίπου φέτες μπέικον 12 φέτες τυρί του τόστ 12 φέτες ζαμπόν 2 μεσαία ή 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 1 κουτακί κρέμα γάλακτος 250-300 γρ. λίγο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να κάψει. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φετούλες, όπως σαλάτα, και τα ρίχνουμε μέσα. Έχουμε ήδη ψιλοκόψει το μπέικον σε κομματάκια και μόλις μαραθεί το κρεμμύδι το ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστεί λίγο. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στη γέμιση ανακάτεύοντας ελάχιστα. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μάτι γιατί μπορεί να κολλήσουν και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε την γέμιση να σιγοβράσει για ένα τέταρτο περίπου. Το πακέτο κουρού έχει δύο φύλλα μέσα. Κόβουμε το κάθε φύλλο στη μέση και βάζουμε στη μέση τις 3 φέτες τυρί και τις 3 ζαμπόν και από πάνω το 1/4 της γέμισης. Κλείνουμε το φύλλο γύρω γύρω για να μην ανοίξει και επαναλαμβάνουμε με τα άλλα 3 φύλλα ζύμης ομοίως. Φτιάχνουμε δηλ. 4 μακρόστενες "πίτες". Τα τοποθετούμε σε χαμηλό ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε πάνω κάτω για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τρύπες αραιά σε κάθε κομμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν η ζύμη κουρού να έχει ξεπαγώσει αλλά να μην κολλάει. Γι'αυτό όση ώρα φτιάχνουμε την γέμιση τη βάζουμε στο ψυγείο για να μπορούμε μετά να γυρίσουμε πιο εύκολα το φύλλο.

Μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ

Posted: 18 Jan 2012 05:32 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 600 γραμ διάφορα μανιτάρια 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο 3 κουτ σούπας αλεύρι 1 ½ νεροπότηρο γάλα 2 αβγά 3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν. Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές