Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Λάχανο με κρέας

Posted: 08 Jan 2012 07:27 AM PST

Λάχανο με κρέας

Λάχανο με κρέας

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας τεμαχισμενο (σπάλα) 1 μικρό άσπρο λάχανο 1 μεγάλο κρέμμυδι ψιλοκομμένο 1/4 νεροπότηρο ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί 1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό 6-7 μέτρια φύλλα σέλινο (προαιρετικά) 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι αλάτι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά καλά απο όλες τις πλευρές το κρέας και το βγάζουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Κόβουμε το λάχανο στα τέσσερα και παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και τα κόβουμε σε φαρδιές λορίδες και το ρίχνουμε στο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και το αλάτι, το κρασί και το νερό. Τέλος προσθέτουμε και το κρέας και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια θερμοκρασία. Σε χύτρα θέλει περίπου μισή ώρα.

Πίτσα με πίτα του γύρου

Posted: 07 Jan 2012 03:40 AM PST

Περιγραφή

Είναι κολατσιό γρήγορο και ευκολο, το οποίο θα λατρέψετε κι εσείς και τα παιδιά..
photo: Sitronella

Τι χρειαζόμαστε:

5 πίτες του γύρου σάλτσα τυρί για τόστ ζαμπόν για τόστ
Διαβάστε περισότερο: Πίτσα με πίτα του γύρου http://www.sintagespareas.gr/sintages/pitsa-me-pita-tou-girou.html#ixzz1iluGXxxR

Πως το κάνουμε:

    Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι ή βούτυρο ή μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε τις πίτες και προσθέτουμε την σάλτσα, το τυρί και το ζαμπόν. Τα αφήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτα και ειναι ετοιμα.

Banana Boston Cream Pie

Posted: 07 Jan 2012 03:37 AM PST

Περιγραφή

Αφράτο παντεσπάνι, αρωματική σπιτική κρέμα, μπανάνα και λαχταριστή σοκολάτα! Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς;!

Τι χρειαζόμαστε:

Κρέμα 50 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους) 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ. corn flour 300 ml γάλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Παντεσπάνι 5 μεγάλα αυγά 150 γρ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 95 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. baking powder 1/4 κ.γ. αλάτι 3 κουταλιές σούπας γάλα 28 γρ. ανάλατο βούτυρο 1/8 κ.γ. κρεμόριο Επικάλυψη 120 γρ. κουβερτούρα 120 ml κρέμα γάλακτος 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές στρόγγυλες φέτες

Πως το κάνουμε:

Παντεσπάνι: 
    Χωρίζουμε τα τρία από τα 5 αυγά, βάζοντας τους κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο, προσθέτοντας στους κρόκους και τα υπόλοιπα 2 αυγά (ολόκληρα). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα εκτός ψυγείου. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Σε μικρό κατσαρόλι, βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για να τα διατηρήσουμε ζεστά. Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε τους κρόκους (και τα δύο ολόκληρα αυγά) μαζί με 75 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ.), σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπούμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπούμε, με το ειδικό εξάρτημα για μαρέγκες, τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. ζάχαρης και χτυπούμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας σπάτουλα, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, διπλώνοντας έτσι τη μαρέγκα στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι προσεχτικά με ελαφρές κινήσεις. Μοιράζουμε το μείγμα στη μέση και χρησιμοποιώντας δύο φόρμες (23 εκ.) - τις οποίες έχουμε πρώτα βουτυρώσει και έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο - ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 18 λεπτά.
Κρέμα: 
    Βάζουμε σε stainless steel μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, και με σύρμα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το corn flour, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε πρώτα ζεστάνει. Βάζουμε τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Επικάλυψη: 
    Σε μπολ, βάζουμε τη κουβερτούρα, αφού τη κόψουμε σε κομμάτια. Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο. Μόλις κοχλάσουν, περιχύνουμε τη κουβερτούρα. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και μετά προσεχτικά ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει λεία και απαλή.
Συναρμολόγηση:
     Βάζουμε σε πιατέλα πρώτα το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα έτσι ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος, τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας, απλώνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και τέλος περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

Επτά λόγοι που πρέπει να φάμε οπωσδήποτε σοκολάτα!

Posted: 06 Jan 2012 07:09 AM PST

Είναι η καλύτερη ουσία σε αυτόν τον πλανήτη! Υπάρχει κάποια άλλη τροφή πιο ευαίσθητη και πιο ρομαντική από τη σοκολάτα; Η σοκολάτα μπορεί να είναι διεγερτικό, και αντικαταθλιπτικό;Αν τρώμε σοκολάτα θα μπορέσουμε να ζήσουμε περισσότερο και με λιγότερο άγχος; Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (ιδίως η μαύρη) - σε λογικές ποσότητες - σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά καλύτερα. Επίσης η σοκολάτα συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας των ενδορφινών του σώματός σας. Η σοκολάτα, όσο και αν ακούγεται περίεργο, προστατεύει ακόμα και από τις καρδιακές παθήσεις. Η οξείδωση της LDL χοληστερόλης θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Σας παραθέτουμε επτά λόγους για τους οποίους η σοκολάτα (ιδίως η μαύρη) κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό: 1. Καταπολεμά το άγχος Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία και ηρεμιστικό. Επίσης, η ζάχαρη στη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση. 2. Μειώνει το αίσθημα της πείνας Περιέχει κανναβινοειδείς ουσίες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον υποθάλαμο, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την πείνα. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν είστε σε δίαιτα, αλλά, για όσους θέλουν να πάρουν βάρος κατά την ανάρρωση, η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει βρείτε την όρεξή σας. 3. Διεγείρει τον οργανισμό Περιέχει το διεγερτικό θεοβρωμίνη. Η θεοβρωμίνη μας διεγείρει, αλλά δεν μας προσθέτει νευρικότητα, όπως η καφεΐνη. 4. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας Το άρωμα της σοκολάτας επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύματα, κάνοντάς μας να αισθάνομαστε περισσότερο ήρεμοι. 'Οταν τρώμε σοκολάτα, έχουμε την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο. 5. Δε δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη Η σοκολάτα είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε. 6. Αυξάνει τα χρόνια της ζωής μας Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύουν από τον καρκίνο. 7. Βοηθά την πέψη του γάλακτος (να χωνέψουμε το γάλα) Μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη διεγείροντας τη δραστηριότητα του ενζύμου λακτάση στο έντερο. Συμπερασματικά, μια σοκολάτα υγείας την ημέρα (μικρού μεγέθους) σίγουρα καλό θα μας κάνει και όχι κακό.

muffins... Εγγλέζικης καταγωγής

Posted: 06 Jan 2012 06:31 AM PST

Περιγραφή

Ψωμάκια σε στύλ πιο ψιχουλωτό, με μία ελαφρώς πιο γλυκιά γεύση, κατάλληλα για πρωινό.... Εγγλέζικης καταγωγής!!

Τι χρειαζόμαστε:

2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι 1/2 κ.σ. ζάχαρη 1/4 κ.γ. αλάτι 1 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3/4 - 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:

    Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε μαζί το αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά. Μετά ρίχνουμε και το βούτυρο με τα 3/4 γάλα και αν η ζύμη μας είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ και τυλίγουμε τη ζύμη με μια πετσέτα. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι ίσες μπάλες. Μεταφέρουμε τις μπάλες σε περγαμηνή ή σε λαδόκολλα και τις ψεκάζουμε ή τις αλείφουμε ελαφρώς με λαδάκι. Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο (προαιρετικά). Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις μπάλες πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας ανάμεσά τους μία απόσταση για να φουσκώσουν. Καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη χαλαρά και αφήνουμε να φουσκώσουν για αλλη μία ωρίτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το αλείφουμε με λιγο λαδάκι. Μεταφέρουμε προσεκτικά τις μπάλες λίγες καθε φορά, όχι όλες μαζί. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά και οι πλευρές τους πρέπει να ομαλοποιηθούν/ισιώσουν. Όταν τα δούμε και είναι σαν να πάνε να καούν, τα αποσύρουμε με μία σπάτουλα και τα μεταφέρουμε γρήγορα σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 για 5-8 λεπτά.Τέλος, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα κόψουμε στη μέση και τα σερβίρουμε. Σερβίρουμε με βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές