Συνταγές μαγειρικής |
- Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς!! ೋ═ೋ
- Λουκανικάδα
- Φασιανός με sherry
- Χυλοπιτάκια με φύκια
- Σουφλέ ζυμαρικών
- Ρυζογκοφρέτα για ενέργεια
- Σαλάτα με ρύζι και τόνο
- Μακαρονοσαλάτα-ορεκτικά
Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς!! ೋ═ೋ Posted: 05 Jan 2012 05:21 AM PST |
Posted: 04 Jan 2012 08:37 AM PST Υλικά 3 κομμάτια μεγάλα λουκάνικα πικάντικα κατά προτίμηση πορτοκαλιού ½ κιλό κυβάκια πατάτας, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό 1 κλωνάρι σέλερι ή φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο στο μουλτι 1 δόντι σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3 κουταλιές σ. λάδι λίγο κύμινο σκόνη Ύ ποτήριού του νερού μπρούσκο κόκ. κρασάκι λίγο ξερό θυμάρι αλατοπίπερο και πάπρικα γλυκιά και ελάχιστη καυτερή (καγιέν) προαιρετικά..Εκτέλεση Σοτάρω στο τηγάνι με το λάδι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες ...; μόνο με 1 κουταλίτσα λάδάκι ίσα να ροδίσουν και από τις δυό πλευρές. Τα βάζω ξεχωριστά σε ένα πιάτο. Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο ζεματίζω για 2΄λεπτά τις πατατούλες, και τις σουρώνω. Βάζω στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και εκεί σοτάρω το κρεμμύδι, το σελερυ, ανακατεύω καλά και τέλος το σκορδάκι και τις πατατούλες καρυκεύω με αλατοπίπερο κύμινο Κάνω ένα μείγμα το κρασάκι με το πορτοκάλι και το θυμάρι, και με αυτό περιχύνω το φαγητό και το σβήνω.. Εξακολουθώ να το βράζω για 15΄ περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μου, και προσθέτω τέλος και το λουκάνικο και το ανακατεύω για λίγο να πάρει γεύση το φαγητό ...;. |
Posted: 04 Jan 2012 08:36 AM PST Υλικά 1 φασιανός περίπου 1,2 κιλά 3 κουτ.σούπας lurpak 1 κρασοπότηρο sherry 3 πορτοκάλια στιμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 χούφτα κάστανα 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα ωμά 1 ξυνόμηλο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τσίλι σκόνη, 5-6 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τον φασιανό, τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τον κόβουμε μερίδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο. Σε αντικολλητική βαθιά κατσαρόλα βαζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε απ'όλες τις πλευρές το φασιανό. Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τ'αμύγδαλα. Τσιγαρίζουμε κανένα 5λεπτο και σβήνουμε με το sherry (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο κρασί ). Ρίχνουμε το χυμό, το ταμπάσκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 75 λεπτά. Ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ή χυμό ή νεράκι ζεστό. Κατόπιν κόβουμε σε χοντρές φέτες το ξυνόμηλο και λίγο πριν το τέλος το προσθέτουμε μαζί με τα κάστανα. Αφού σιγοβράσει κανένα 10λεπτο, δένουμε τη σάλτσα μας με λίγο κορν φλάουρ και τραβάμε από το μάτι. |
Posted: 04 Jan 2012 08:35 AM PST Υλικά 1 πακέτο χυλοπιτάκια 1 κρεμμυδι ψιλοκομένο μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα μισό πακετάκι πουμαρό ελαιόλαδο μερικά φύκια wakame τα οποία έχουμε περάσει από λίγο νεράκι αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κάρυΕκτέλεση Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με όλα τα συστατικά μας, εκτός από το χυλοπιτάκι. Μόλις αυτό κοχλάσει, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να γίνει. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. |
Posted: 04 Jan 2012 08:33 AM PST Υλικά 500γρ. ταλιατέλες 300 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. κασέρι 250 γρ. ένταμ 250 γρ.γκούντα 250 γρ. μπέικον καπνιστό Εκτέλεση Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις ζεματάμε με λίγο βούτυρο. Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και το μπέικον. Ρίχνουμε λίγο τυρί στον πάτο του πυρέξ μετά ρίχνουμε λίγες ταλιατέλες και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (η τελευταία στρώση να είναι τυριά). Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τα τυριά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30 λεπτά. |
Posted: 04 Jan 2012 08:32 AM PST Υλικά 1 ρυζογκοφρέτα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή μελάσα ή σιρόπι αγάβης) 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι κανέλα σε σκόνη κολοκυθόσποροιΕκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι, ή μπολάκι το ταχίνι με το μέλι και αλείφουμε τη γκοφρέτα (αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία στρώση με ταχίνι και από πάνω μία στρώση με μέλι). Μετά πασπαλίζουμε με τη κανέλα, προσέχοντας να μην πέσει μεγάλη ποσότητα -αλλά αυτό είναι και ανάλογα τις γευστικές προτιμήσεις . Και τέλος, ρίχνουμε μερικούς κολοκυθόσπορους. |
Posted: 04 Jan 2012 08:31 AM PST Υλικά 1 πακέτο ρύζι μπασμάτι 1 κόκκινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 2 τόνους κονσέρβα με λάδι χυμό λεμονιού αλάτι πιπέρι λίγο βούτυρο Εκτέλεση Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά χυμό λεμονιού και μια κουταλιά βούτυρο. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τον τόνο. Όταν βράσει το ρύζι το προσθέτουμε στη σαλατιέρα μαζί με λίγο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Κρατάμε και το λάδι από τον ένα τόνο. |
Posted: 04 Jan 2012 08:30 AM PST Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια βίδες 350 γρ τυρί ρεγκάτο ή γκούντα 350 γρ ζαμπόν 1-2 πιπεριές 1 καρότο τριμμένο 1 γιαούρτι 2-3 κουταλιές μαγιονέζα 1 κουταλιές της σούπας μουστάρδαΕκτέλεση Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (αφού κρυώσουν τα μακαρόνια) και διατηρούμε στο ψυγείο. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου