Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς!! ೋ═ೋ

Posted: 05 Jan 2012 05:21 AM PST

Φτιάξτε μικρά και λαχταριστά σοκολατάκια.  Ό,τι πιο υγιεινό και γλυκό το να τα φτιάξετε με τα δικά σας χεράκια ...;  Υλικά 500 γραμ. πλάκα κουβερτούρα 500 γραμ. δάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους 50 γραμ. κρέμα γάλακτος 50 γραμ. ζάχαρη άχνη 100 γραμ. κακάο Εκτέλεση Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε και στη συνέχεια και τους ξηρούς καρπούς. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Κυλάτε τις μπαλίτσες στο κακάο μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Προαιρετικά μπορείτε να τα βουτήξετε μέσα σε ένα μπολ με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Λουκανικάδα

Posted: 04 Jan 2012 08:37 AM PST

Υλικά 

3 κομμάτια μεγάλα λουκάνικα  πικάντικα  κατά προτίμηση  πορτοκαλιού ½ κιλό  κυβάκια πατάτας, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό 1 κλωνάρι σέλερι  ή φύλλα σέλινου ψιλοκομμένο στο μουλτι 1 δόντι  σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ξύσμα από 1 πορτοκάλι 3 κουταλιές σ. λάδι λίγο κύμινο σκόνη Ύ ποτήριού  του νερού  μπρούσκο κόκ. κρασάκι λίγο ξερό θυμάρι αλατοπίπερο και πάπρικα  γλυκιά και ελάχιστη καυτερή (καγιέν) προαιρετικά..

Εκτέλεση

Σοτάρω στο τηγάνι με το λάδι τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες ...; μόνο με 1 κουταλίτσα λάδάκι ίσα να  ροδίσουν και από τις δυό πλευρές.

Τα βάζω ξεχωριστά σε ένα πιάτο.

Σε μια κατσαρόλα  με αλατόνερο ζεματίζω για 2΄λεπτά  τις πατατούλες, και τις σουρώνω.

Βάζω στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και εκεί σοτάρω το κρεμμύδι, το σελερυ, ανακατεύω καλά και τέλος το σκορδάκι και τις πατατούλες καρυκεύω με αλατοπίπερο κύμινο

Κάνω ένα μείγμα το κρασάκι με το πορτοκάλι και το θυμάρι, και με αυτό περιχύνω το φαγητό και το σβήνω..

Εξακολουθώ να το βράζω για 15΄ περίπου να μαλακώσουν τα  λαχανικά μου, και προσθέτω τέλος και το λουκάνικο και το  ανακατεύω για λίγο να πάρει γεύση το φαγητό ...;.

Φασιανός με sherry

Posted: 04 Jan 2012 08:36 AM PST

Υλικά 1 φασιανός περίπου 1,2 κιλά 3 κουτ.σούπας lurpak 1 κρασοπότηρο sherry 3 πορτοκάλια στιμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 χούφτα κάστανα 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα ωμά 1 ξυνόμηλο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τσίλι σκόνη, 5-6 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τον φασιανό, τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τον κόβουμε μερίδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο.

Σε αντικολλητική βαθιά κατσαρόλα βαζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε απ'όλες τις πλευρές το φασιανό.

Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τ'αμύγδαλα. Τσιγαρίζουμε κανένα 5λεπτο και σβήνουμε με το sherry (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο κρασί ).

Ρίχνουμε το χυμό, το ταμπάσκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 75 λεπτά. Ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ή χυμό ή νεράκι ζεστό.

Κατόπιν κόβουμε σε χοντρές φέτες το ξυνόμηλο και λίγο πριν το τέλος το προσθέτουμε μαζί με τα κάστανα.

Αφού σιγοβράσει κανένα 10λεπτο, δένουμε τη σάλτσα μας με λίγο κορν φλάουρ και τραβάμε από το μάτι.

Χυλοπιτάκια με φύκια

Posted: 04 Jan 2012 08:35 AM PST

Υλικά

1 πακέτο χυλοπιτάκια 1 κρεμμυδι ψιλοκομένο μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα μισό πακετάκι πουμαρό ελαιόλαδο μερικά φύκια wakame τα οποία έχουμε περάσει από λίγο νεράκι αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κάρυ

Εκτέλεση Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με όλα τα συστατικά μας, εκτός από το χυλοπιτάκι. Μόλις αυτό κοχλάσει, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να γίνει. Μπορούμε να σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Σουφλέ ζυμαρικών

Posted: 04 Jan 2012 08:33 AM PST

Υλικά 500γρ. ταλιατέλες 300 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. κασέρι 250 γρ. ένταμ 250 γρ.γκούντα 250 γρ. μπέικον καπνιστό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις ζεματάμε με λίγο βούτυρο.

Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και το μπέικον.

Ρίχνουμε λίγο τυρί στον πάτο του πυρέξ μετά ρίχνουμε λίγες ταλιατέλες και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά (η τελευταία στρώση να είναι τυριά).

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τα τυριά.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 30 λεπτά.

Ρυζογκοφρέτα για ενέργεια

Posted: 04 Jan 2012 08:32 AM PST

Υλικά

1 ρυζογκοφρέτα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή μελάσα ή σιρόπι αγάβης) 1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι κανέλα σε σκόνη κολοκυθόσποροι

Εκτέλεση Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι, ή μπολάκι το ταχίνι με το μέλι και αλείφουμε τη γκοφρέτα (αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία στρώση με ταχίνι και από πάνω μία στρώση με μέλι). Μετά πασπαλίζουμε με τη κανέλα, προσέχοντας να μην πέσει μεγάλη ποσότητα -αλλά αυτό είναι και ανάλογα τις γευστικές προτιμήσεις . Και τέλος, ρίχνουμε μερικούς κολοκυθόσπορους.

Σαλάτα με ρύζι και τόνο

Posted: 04 Jan 2012 08:31 AM PST

Υλικά 1 πακέτο ρύζι μπασμάτι 1 κόκκινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 2 τόνους κονσέρβα με λάδι χυμό λεμονιού αλάτι πιπέρι λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά χυμό λεμονιού και μια κουταλιά βούτυρο.

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τον τόνο.

Όταν βράσει το ρύζι το προσθέτουμε στη σαλατιέρα  μαζί με λίγο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Κρατάμε και το λάδι από τον ένα τόνο.

Μακαρονοσαλάτα-ορεκτικά

Posted: 04 Jan 2012 08:30 AM PST

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια βίδες 350 γρ τυρί ρεγκάτο ή γκούντα 350 γρ ζαμπόν 1-2 πιπεριές 1 καρότο τριμμένο 1 γιαούρτι 2-3 κουταλιές μαγιονέζα 1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (αφού κρυώσουν τα μακαρόνια) και διατηρούμε στο ψυγείο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές