Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Μπέιμπι σίτερ δολοφόνησε 9χρονη, τη διαμέλισε και την έβαλε στην κατάψυξη (video)

Posted: 29 Dec 2011 03:21 PM PST


Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα κατέθεσε ο 39χρονος

μπέιμπι-σίτερ από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, για το πως σκότωσε την εννιάχρονη Αλιάνα Λέμον, την οποία υποτήθεται πως πρόσεχε μαζί τα άλλα δύο αδέρφια της.


Ο Μάικλ Λεν Πλούμαντορ πριν από μία εβδομάδα, οπότε και δηλώθηκε η εξαφάνιση της μικρής είχε υποστηρίξει πως το κορίτσι είχε πάει να δει τη μητέρα της. Ωστόσο αργότερα παραδέχτηκε το φρικτό έγκλημα που είχε διαπράξει, λέγοντας πως χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με ένα τούβλο, στη συνέχεια διαμέλισε το σώμα του, το τοποθέτησε σε σακούλες και το έβαλε στην κατάψυξη του σπιτιού του.


Στην σελίδα του στο facebook είχε αναρτήσει αυτή την φωτογραφία της μικρής Αλιάνας με τις δύο αδελφές της γράφοντας "οι τρεις μικρές πριγκίπισσες"

Ο παππούς της μικρής και ο δράστης ήταν γνωστοί από παλιά μιας και ήταν μαζί στην φυλακή για σεξουαλικά αδικήματα.


Ο Μάικλ κρατούσε τις μικρές στο τροχόσπιτο του για να τις προσέχει ενώ η μητέρα ανάρρωνε από γρίπη. Ένας 58χρονος γείτονας που έβλεπε τα κορίτσια, δεν του φάνηκε παράξενο που τα φρόντιζε ο Μάικλ για τόσο χρονικό διάστημα, μιας και στο παρελθόν είχε φροντίσει και τον παππού των κοριτσιών.


H Αλιάνα ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες. Ήταν βαρήκοη και είχε προβλήματα όρασης. Επίσης έπασχε από ADHD και είχε συναισθηματικό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.


Στο προφίλ του στο facebook ο δράστης είχε πολλές φωτογραφίες της Αλιάνας.


Το τροχόσπιτο όπου ο δράστης έμενε με τα κορίτσια και δολοφόνησε την 9χρονη




dailymail.co.uk
wptv.com
iefimerida.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γάτα στην παιδική ηλικία προστατεύει από... αλλεργίες!

Posted: 29 Dec 2011 03:13 PM PST


Μία γάτα στο σπίτι όχι μόνο φέρνει χαρά στα παιδιά αλλά επίσης τα προστατεύει

από μελλοντικές αλλεργίες. Δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο όμως και για τους ενήλικες, καθώς, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, η παρουσία γάτας μέσα στο σπίτι σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο να εμφανίσουν οι ενήλικες αλλεργία, με συνέπεια να αρχίσουν να έχουν δύσπνοια, να φτερνίζονται, να έχουν φαγούρες κλπ.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάριο Ολιβιέρι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βερόνα αναφέρουν ότι όσοι ενήλικες έχουν ήδη άσθμα ή αλλεργίες, αντιμετωπίζουν πρόσθετο κίνδυνο από την παρουσία γάτας μέσα στο σπίτι τους και ιδίως στην κρεβατοκάμαρά τους.

Οι Ιταλοί επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 6.000 ενήλικους Ευρωπαίους για διάστημα εννέα ετών, παίρνοντας δείγματα αίματος στην αρχή και στο τέλος της έρευνας. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε αντισώματα κατά των γατών στην αρχή της μελέτης, συνεπώς δεν διέθετε ευαισθητοποίηση απέναντί τους (η ευαισθητοποίηση είναι συνήθως ο προάγγελος των συμπτωμάτων της αλλεργίας).

Περίπου 5% των ατόμων που διέθεταν κατοικίδια γάτα, απέκτησαν τέτοια αντισώματα μέσα στα εννέα χρόνια της έρευνας, έναντι 3% όσων στην πορεία δεν απέκτησαν γάτα στο σπίτι τους. Το 40% όσων απέκτησαν ευαισθητοποίηση, δήλωσαν ότι εμφάνιζαν συμπτώματα αλλεργίας όταν βρίσκονταν κοντά στις γάτες, τετραπλάσιο ποσοστό σε σχέση με όσους δεν είχαν αντισώματα κατά των γατών.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι ενήλικες είχαν γάτες ως παιδιά, είχαν πολύ μικρότερο κίνδυνο να ευαισθητοποιηθούν αργότερα και να εμφανίσουν αλλεργία εξαιτίας μιας γάτας, σε σχέση με όσους αποκτούσαν γάτα για πρώτη φορά ως ενήλικες.

Η μελέτη επίσης έδειξε ότι το πρόβλημα αλλεργίας εμφανιζόταν μόνο σε όσους άφηναν τη γάτα τους να μπει στο μπάνιο, γι' αυτό συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μην επιτρέπουν στη γάτα τους να μπαίνει στο μπάνιο. Για όσους έχουν γάτα και έχουν εμφανίσει αλλεργία ή είναι ήδη αλλεργικοί, η ιατρική συμβουλή είναι να βρουν ένα νέο σπίτι για το αγαπημένο τους ζώο ή, έστω, να μην το αφήνουν να μπαίνει στο σπίτι. Ακόμα και περιστασιακά αν η γάτα μπαίνει στο σπίτι, ο κίνδυνος για έναν αλλεργικό θα είναι υπαρκτός επί μήνες στη συνέχεια.

Αν η γάτα επιμένει να μπει στο σπίτι και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αντισταθεί στον... πειρασμό, τότε πρέπει να την κρατά οπωσδήποτε μακριά από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρά του και, επίσης, να την πλένει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αν ένας αλλεργικός ιδιοκτήτης δεν τηρεί τα ανωτέρω μέτρα προφύλαξης, τότε ίσως αναγκαστεί να καταφύγει σε αντι-αλλεργική θεραπεία.

newsbeast.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τούρκος ιμάμης κατηγορεί τον Άγιο Βασίλη

Posted: 29 Dec 2011 03:07 PM PST


Ένας Τούρκος ιμάμης κατηγόρησε τον Άγιο... Βασίλη ότι δεν είναι έντιμος,

επειδή χρησιμοποιεί τις καπνοδόχους για να αφήσει τα δώρα στα σπίτια, αντί να μπαίνει από την πόρτα.

«Ο Αη-Βασίλης μπαίνει από τα παράθυρα και τα τζάκια. Αν ήταν έντιμος, θα έμπαινε από την πόρτα...
Σε εμάς από εκεί μπαίνει», είπε ο Σουλεϊμάν Γενιτσερί, ιμάμης στην πόλη Κεσάννη της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Ο ιμάμης δήλωσε ότι το Κοράνι καλεί τους πιστούς να εισέρχονται στο σπίτι τους «από την πόρτα» και υπενθύμισε στους μουσουλμάνους ότι τα «Χριστούγεννα δεν είναι δική μας γιορτή» καλώντας τους κυρίως να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

Η Τουρκία, επισήμως χώρα με πληθυσμό κατά 99% μουσουλμανικό, δεν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θρησκευτικοί κύκλοι καλούν συχνά τους πιστούς να μην τηρούν τα χριστιανικά τελετουργικά.
Σύμφωνα με το μύθο, το πρόσωπο του Αη Βασίλη έχει εμπνεύσει ο Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος και προστάτης των παιδιών στην αρχαία πόλη Μύρα, στην επαρχία Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Ανατολία.
24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έτσι θα είναι ο Ήλιος, όταν δύσει για πάντα!

Posted: 29 Dec 2011 02:59 PM PST



Σε ένα εντυπωσιακό νεφέλωμα παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας εκτιμάται ότι

θα μετατραπεί ο Ήλιος μας σε περίπου πέντε δισ. χρόνια. Το φαινόμενο δεν αποτελεί καλλιτεχνική απεικόνιση του ηλιακού θανάτου, αλλά μια πραγματική φωτογραφία του Νεφελώματος Ντάμπελ που τράβηξε ο φωτογράφος Μπιλ Σνάιντερ.
Τα θεαματικά χρώματα του Νεφελώματος Ντάμπελ οφείλονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην έκλυση υδρογόνου και οξυγόνου

Το συγκεκριμένο νεφέλωμα, γνωστό και ως Μ27, βρίσκεται 1.360 έτη φωτός μακριά από τη Γη και είναι ορατό με τη βοήθεια ερασιτεχνικών τηλεσκοπίων ή ακόμη και με… κιάλια. Ο εντοπισμός του μπορεί να έγινε κατά λάθος μέσα στον 18ο αιώνα, ωστόσο οι ειδικοί ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο τα «ετοιμοθάνατα» άστρα εκλύουν αέρια.

«Το Μ27, αποτελεί ένα εκ των πλέον λαμπερών νεφελωμάτων στον ουρανό και το κοινό μπορεί να το εντοπίσει με κιάλια εάν κοιτάξει με κατεύθυνση προς τον αστερισμό της Αλεπούς (Vulpecula)» εξηγεί η NASA, η οποία παρουσιάζει την εντυπωσιακή φωτογραφία ως «εικόνα της ημέρας» στην ιστοσελίδα της.



tovima.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δε θα πιστεύετε που κρύβει τα κλοπιμαία της!

Posted: 29 Dec 2011 02:54 PM PST



Μια απίστευτη εικόνα είδε ένας ιδιοκτήτης στην κάμερα ασφαλείας του

καταστήματός του, όταν ένα ζευγάρι και το παιδάκι τους έκλεβαν το εμπόρευμά του.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους κλέφτες την ώρα που «ψώνιζαν» και μερικά από τα αντικείμενα τα έβαζαν στο καλάθι και άλλα τα έκρυβαν κάτω από τα ρούχα τους.

Το απίστευτο στην ιστορία είναι ..........

ότι η γυναίκα, που φορούσε μια μακριά φούστα, πήρε σε μια στιγμή μια κάσα με αναψυκτικά και την έβαλε με άνεση κάτω από τη φούστα της! Στη συνέχεια περπάτησε χωρίς καμιά δυσκολία και συνέχισε τα ψώνια της.

Η μόνη εξήγηση είναι ότι κάτω από τη μακριά φούστα της είχε κάποιο αυτοσχέδιο εξάρτημα, που της επέτρεπε να κρύβει εκεί τα κλοπιμαία της.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:



ksipnistere.blogspot.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δεκαεπτά νεκροί από χημικές εκρήξεις στη Μιανμάρ

Posted: 29 Dec 2011 02:46 PM PST



Φωτιά που προκάλεσε σειρά χημικών εκρήξεων σε συγκρότημα αποθηκών

τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη Ρανγκούν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό 85, ανακοίνωσε βιρμανός αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για έκρηξη βόμβας.


Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη των οχημάτων της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις σε παρακείμενες αποθήκες, προκαλώντας το θάνατο κατοίκων της περιοχής και πέντε πυροσβεστών. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε 41 αποθήκες στις οποίες φυλάσσονταν πρώτες ύλες για την παρασκευή παραδοσιακών φαρμάκων. Μερικές από τις αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 02:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος χθες) στη συνοικία Μινγκλάρ Ταούνγκ Νιούντ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, περιοχή όπου υπάρχουν πολλές κρατικές αποθήκες και εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους πέντε πυροσβέστες και 85 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 30 πυροσβέστες. Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τις εκρήξεις δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας και περίπου πενήντα σπίτια, στην πλειοψηφία τους ξύλινα, όπως και ένα βουδιστικό μοναστήρι καταστράφηκαν από τη φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:45' τοπική ώρα (02:15' ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ένα κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών στήθηκε σε ένα μοναστήρι, κοντά στο σημείο της τραγωδίας, και εκατοντάδες άνθρωποι των οποίων τα σπίτια κάηκαν, κατέφυγαν εκεί.

Οι πρώτες κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν το απόγευμα.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα και ένας άνδρας τραυματίστηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στη Ρανγκούν. Η Βιρμανία επλήγη από αρκετές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες σημειώθηκαν με βομβιστικό μηχανισμό μικρής ισχύος, τις οποίες συχνά η κυβέρνηση αποδίδει σε αντάρτες των μειονοτήτων.

real.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πώς τα πλυντήρια επηρεάζουν την υγεία μας

Posted: 29 Dec 2011 02:38 PM PST



Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους

δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;




Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την υγεία μας, σύμφωνα με την Dailymail. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε φορτίο με ρούχα περιέχει 100 εκατομμύρια e.Coli!

«Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής» τονίζει η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Οι ανησυχίες της Bloomfield προέρχονται από μια γερμανική μελέτη που έδειξε ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες ήταν γεμάτα με τον ιό του σταφυλόκοκκου, στον οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς!

newsbeast.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τεστ! Μήπως είστε SLIders;

Posted: 29 Dec 2011 02:30 PM PST



Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων "SLIders", τα συναντάμε καθημερινά

γύρω μας. Άλλοι τους δίνουμε "ανεξήγητη" και "μεταφυσική" διάσταση και άλλοι τα προσπερνάμε θεωρώντας τα απολύτως φυσιολογικά! Η ονομασία SLIders, προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων "Street Light Interference", δηλαδή "Παρεμβολή στα Φώτα του Δρόμου".


Τα "συμπτώματα".

Για να χαρακτηριστεί κάποιος ως SLIder θα πρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη - και για πολλούς μη εξηγήσιμη- επίδραση, στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με απλά λόγια, αν κάθε φορά που περνάτε κάτω από ένα φως αυτό ανάβει ή σβήνει από μόνο του, αν η ένταση στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα αυξομειώνεται μόλις μπείτε σε έναν χώρο, αν κάθε φορά που θυμώνετε πέφτει η τάση του ρεύματος, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να ανήκετε τους SLIders!

Γιατί αποτυγχάνουν οι πειραματικές έρευνες!

Το παράξενο αυτό "φαινόμενο" καταγράφεται από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το ερώτημα είναι πότε παύει να εντάσσεται στις στατιστικές πιθανότητες και αποκτά "ανεξήγητη" διάσταση;

Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες πειραματικής διερεύνησης του φαινομένου σε επιστημονικά εργαστήρια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι που λένε ότι είναι SLIders, επιμένουν πως αυτό τους συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς οι ίδιοι να το ελέγχουν. Κατ'επέκταση είναι αδύνατο να το αναπαράγουν κατά παραγγελία στο εργαστήριο.

Αυθυποβολή το φαινόμενο των SLIders;

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιστήμονες να απορρίπτουν οποιαδήποτε "μεταφυσική" πλευρά του φαινομένου και να λένε πως πρόκειται για "αυταπάτη" ή "υποβολή". Τα άτομα που νομίζουν ότι επιδρούν στις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, πείθουν τους εαυτούς τους ότι κάθε συμπτωματική αυξομείωση της τάσης του ρεύματος ή διακοπή λειτουργίας στις τηλεόρασεις, οφείλεται στην παρουσία τους!

"Στον καθένα μας μπορεί να καούν δυο λάμπες σε μικρό χρονικό διάστημα", λένε. "Εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του SLIder, θα το ερμηνεύσει ως "ανεξήγητο". Οι υπόλοιποι απλώς θα αλλάξουμε τη λάμπα".

"Ηλεκτρονικές ωθήσεις του εγκεφάλου", η εξήγηση;

Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι επίδρασεις των ατόμων αυτών σε ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να έχουν σχέση με ηλεκτρονικές ωθήσεις του εγκεφάλου. Από τη στιγμή που οι σκέψεις και οι κινήσεις μας είναι το αποτέλεσμα των ηλεκτρικών παλμών που παράγει ο εγκέφαλος, είναι πιθανό οι παλμοί αυτοί να έχουν επίπτωση έξω από το σώμα μας, σε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές!

Ο βρετανός συγγραφέας και ερευνητή Hilary Evans που από το 1993 μελετά το φαινόμενο και καταγράφει μαρτυρίες, υποστηρίζει ότι : "Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι μάρτυρες που ισχυρίζονται μια παρεμβολή στα φώτα του δρόμου, ενισχύουν την πιθανότητα να πρόκειται για ένα περίεργο "ανεξήγητο" φαινόμενο, που δεν συνάδει με την τρέχουσα επιστημονική γνώση για το πώς οι άνθρωποι επηρεάζουν και επηρεάζονται από τον περιβάλλον τους".

Κάντε το τεστ!

Τελικά, υπάρχουν ή όχι SLIders; Όπως σε όλα τα "ανεξήγητα φαινόμενα", η τελική απόφαση είναι δική σας! Αν πάντως νομίζετε πως έχετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά, κάντε τώρα το τεστ "Μήπως είμαι SLIder;"

pyles.tv


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πρωτοχρονιά 2012: Προλήψεις και οιωνοί

Posted: 29 Dec 2011 02:22 PM PST



Η παράδοσή μας είναι γεμάτη από προλήψεις και λαϊκές δοξασίες

που συνοδεύουν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου. Οι αντιλήψεις του λαού, σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν οδηγό στην ζωή μας.
Το πώς θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας, είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση!


Ο,τι κάνεις την Πρωτοχρονιά, θα το κάνεις όλο το χρόνο!


Η δοξασία λέει πως ό,τι μας συμβεί την πρώτη μέρα του χρόνου, θα μας ακολουθεί ολόκληρη τη χρονιά! Για το λόγο αυτό, αποφεύγουμε να δανείσουμε λεφτά, να πληρώσουμε χρέη, να τσακωθούμε με τους αγαπημένους μας, να γκρινιάξουμε ή να μιζεριάσουμε, με το σκεπτικό ότι αν δεν κάνουμε όλα αυτά την πρωτοχρονιά, ίσως να μην μας "καταδιώκουν" για όλον το χρόνο!

Κρεμάστε έξω από το σπίτι σας, αγριοκρεμμύδα!


Η αγριοκρεμμύδα, πρέπει να κρεμιέται στην εξώπορτα του σπιτιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θεωρείται σύμβολο αναγέννησης και υγείας, αφού συνεχίζει να βγάζει νέα φύλλα, ακόμη κι όταν αν τη βγάλεις από τη γη! Οσο περισσότερα βγάλει, τόσο καλύτερη θα είναι η χρονιά, αφού η αγριοκρεμμύδα θα έχει μεταδώσει τη ζωτική δύναμή της, στο σπιτικό.

Το περιστέρι που φέρνει υγεία και τύχη


Το να επισκεφτεί το μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού ένα περιστέρι την Πρωτοχρονιά, θεωρείται σημάδι υγείας και καλοτυχίας. Αν μάλιστα το περιστέρι μπει μέσα στο σπίτι, τότε οι κάτοικοί του θα πρέπει να νιώσουν ιδιαιτέρως ευλογημένοι για τον νέο χρόνο.

Τι δείχνει ο καιρός της Πρωτοχρονιάς.
Σε πολλά μέρη της ορεινής κυρίως Ελλάδας, ο καιρός της Πρωτοχρονιάς, ερμηνεύεται ως "σημάδι" από τους ντόπιους. Ο καθαρός ουρανός το ξημέρωνα της 1ης Ιανουαρίου, προμηνύει μια "καθαρή χρονιά", χωρίς ασθένειες. Το χιόνι επίσης, ερμηνεύεται ως "καλό σημάδι" και από αυτήν την λαϊκή αντίληψη πηγάζει η ρήση "άσπρη μέρα, άσπρος χρόνος".

Στη Βόρεια Ελλάδα, σε κάποια χωριά οι κάτοικοι την νύχτα της Πρωτοχρονιάς, αφήνουν ανοιχτή τη βρύση του χωριού, για "να τρέχει η τύχη, σαν το νερό", ενώ στη νησιωτική χώρα, θεωρούν θετικό σημάδι να φυσάει βοριάς την πρώτη μέρα του χρόνου.

pyles.tv


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Επικίνδυνα για την ακοή τα MP3 και iPod

Posted: 29 Dec 2011 02:15 PM PST

Οι σημερινοί χρήστες των φορητών συσκευών MP3 και iPod

ακούνε πιο κρυστάλλινους ήχους από τα παλαιότερα... "γουόκμαν" και μάλιστα στη διαπασών και για πολλές ώρες, κάτι που σύμφωνα με έρευνα ισραηλινών επιστημόνων μπορεί να βλάψει σοβαρά την ακοή των νέων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητήΤσάβα Μούτσνικ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό για θέματα ακουολογίας «International Journal of Audiology», εκτιμούν ότι ένας στους τέσσερις εφήβους διατρέχει κίνδυνο πρόωρης απώλειας της ακοής του εξαιτίας της σύγχρονης μόδας συνεχούς ακρόασης των φορητών ψηφιακών συσκευών και σε υψηλή ηχητική ένταση.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις ακουστικές συνήθειες των νέων, κάνοντας τις σχετικές ακουστικές μετρήσεις, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νέα μόδα έχει σαφώς επιβλαβείς συνέπειες. «Σε δέκα ή είκοσι χρόνια θα είναι πολύ αργά πια, όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων υποφέρει από προβλήματα ακοής πολύ νωρίτερα από ό,τι θα αναμενόταν λόγω της φυσιολογικής γήρανσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μούτσνικ.

Σύμφωνα με τους ισραηλινούς επιστήμονες, η απώλεια ακοής, που προκαλείται από τη συνεχή έκθεση σε δυνατό θόρυβο ή μουσική, είναι μια αργή και σταδιακή διαδικασία. Οι άνθρωποι δεν είναι συνήθως σε θέση να καταλάβουν τη ζημιά που προκαλούν στον εαυτό τους προτού περάσουν χρόνια. Όσοι έφηβοι κάνουν μεγάλη χρήση των ΜΡ3 τους σήμερα, μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν πρόβλημα ακοής ήδη μετά τα 30 ή τα 40 τους, δηλαδή πολύ πιο νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Οι ερευνητές εστίασαν την έρευνά τους σε περίπου 300 νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών. Όπως έδειξε η έρευνα, οκτώ στους δέκα εφήβους χρησιμοποιούν τακτικά για ακρόαση μουσικής τις φορητές ψηφιακές συσκευές τους, ένας στους πέντε ακούει μία έως τέσσερις ώρες τη μέρα και σχεδόν ένας στους δέκα πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες.
Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου ένας στους τέσσερις νέους (ποσοστό 25%) αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο πρόωρης απώλειας της ακοής.Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί περιορίζουν την μέγιστη ισχύ των συσκευών ΜΡ3 στα 100 ντεσιμπέλ, όμως μερικά μοντέλα φθάνουν και τα 129. Οι επιστήμονες συστήνουν στις δημόσιες Αρχές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους ίδιους τους νέους να πάρουν πιο σοβαρά το ζήτημα της πιθανής ζημιάς στην ακοή. Μεταξύ άλλων, τα μεγαλύτερα ακουστικά που δεν μπαίνουν μέσα στην κοιλότητα του αυτιού, αλλά το σκεπάζουν εξωτερικά, θεωρούνται πιο ασφαλή. Επίσης, η λιγότερο συχνή ακρόαση και σε χαμηλότερη ένταση αποτελούν σημαντικά μέτρα προφύλαξης.

24wro




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δείτε Την Πιό Όμορφη Γυναίκα Του Κόσμου!

Posted: 29 Dec 2011 02:09 PM PST

Αυτή η θολή γυναίκα είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος σε υπολογιστή

, που βγαίνει από τη σύνθεση της Αντζελίνα Τζολί, 'Ανν Χάθαγουεϊ, Σαρλίζ Θέρον, η Χίλαρυ Νταφ, Τζέσσικα Άλμπα, JessicaJennifer, Κίρα Νάιτλυ, Μέγκαν Φοξ, Μόνικα Μπελούτσι, Νάταλι Πόρτμαν, κ.α

Για το τελικό αποτέλεσμα πρόσθεταν 2 γυναίκες κάθε φορά.



mychannel


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μελομακάρονα: Γιατί τα λέμε έτσι αφού δεν μοιάζουν σαν μακαρόνια;

Posted: 29 Dec 2011 02:00 PM PST



Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού

γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις μέλι + μακαρόνι . Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα. ..


Ψάχνοντας προσεκτικά σε ελληνικά και ξένα λεξικά θα βρείτε την εκδοχή ότι η λέξη "μακαρόνι" παράγεται από τη μεσ. ελληνική λέξη "μακαρωνία" (: νεκρώσιμο δείπνο με βάση τα ζυμαρικά).

Η μακαρωνία με τη σειρά της έρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "μακαρία", που δεν ήταν άλλο από την ψυχόπιτα, δηλαδή, ένα κομμάτι άρτου, στο σχήμα του μελομακάρονου, το οποίο το προσέφεραν μετά την κηδεία. Στους νεότερους χρόνους ένα γλύκισμα που έμοιαζε με τη μακαρία βουτήχτηκε στο μέλι και γι αυτό ονομάστηκε μελομακάρονο.

Οι Ιταλοί, έθνος με παράλληλο πολιτισμό, διατήρησαν τη λέξη μακαρωνία στη λέξη maccarone (: μακαρόνι). Οι Έλληνες συνέχισαν, τουλάχιστον, για τρεις χιλιάδες χρόνια να χρησιμοποιούν λέξεις, όπως: μακάρι, μακάριος, μακαρίτης, μακαριστός και τελευταία, μακαρονάς, μακαρονάδα και άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1500 μ.Χ γίνεται γνωστό στη Γαλλία και αργότερα στην Αγγλία ένα αμυγδαλωτό μπισκότο, κάτι σαν το δικό μας "εργολάβο", με το όνομα "macaroon".

Α. Vocabolario Etimologico della Lingua Italiana /24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πώς η κατοχή ενός σκύλου ευνοεί τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου

Posted: 29 Dec 2011 01:43 PM PST


Νέα μελέτη υποδεικνύει τα οφέλη της κατοχής σκύλου ως προς την υγεία

του ανθρώπου. Το να έχει κάποιος στο σπίτι του ένα σκύλο βελτιώνει τη φυσική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη περισσότερο από την κατοχή μιας γάτας...


Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Dr.Deborah Wells, του Queens University στην Ιρλανδία.
Η μελέτη αποτελεί αξιολόγηση προηγούμενων ερευνών που είχαν εξετάσει τη σχέση μεταξύ κατοχής σκύλου και ψυχολογικής κατάστασης του ιδιοκτήτη.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι ο σκύλος προστατεύει τον άνθρωπο από αρρώστιες, τον βοηθά στη γρηγορότερη ανάρρωση και τον προειδοποιεί για αρχικά συμπτώματα καρκίνου, υπογλυκαιμίας και επιληπτικών κρίσεων.
Η ερευνήτρια εξέτασε το ρόλο των σκύλων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου, στον οποίο περιλαμβάνεται ο θεραπευτικός τους ρόλος στην βοήθεια των ανάπηρων, όπως και ο ρόλος τους σε νοσοκομεία, φυλακές και κέντρα αποκατάστασης.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ υποδεικνύει ότι είναι πιθανό η σχέση του ανθρώπου με το σκύλο να βοηθά ανθρώπους με σχιζοφρένεια να αισθάνονται πιο ήρεμοι ή να ενεργοποιούνται πιο εύκολα.
Άλλη έρευνα υποδεικνύει ότι τα σκυλιά βοηθούν τα παιδιά που ακολουθούν επίπονη θεραπεία να την αντέξουν καλύτερα.
Ορισμένες ενδείξεις δεν έχουν ακόμα αποδειχτεί αλλά σε άλλους τομείς η ερευνήτρια βρήκε πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είχαν κατά 8,6% υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης μετά από μια καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.
Προσπαθώντας να εξηγήσει από πού προέρχονται τα οφέλη στον άνθρωπο, η ερευνήτρια θεωρεί ότι καταρχήν ο άνθρωπος ωφελείται από τη φυσική δραστηριότητα. Ως έμμεσα αποτελέσματα θεωρεί την επαφή με κόσμο, στην οποία οδηγεί η κατοχή ενός σκύλου, όταν ο ιδιοκτήτης του το βγάζει βόλτα και την πιθανότητα ο δεσμός μεταξύ σκύλου και ανθρώπου να αποτελεί εμπόδιο στην εμφάνιση του στρες.
Συγκρίνοντας την κατοχή σκύλου με αυτή της γάτας, η ερευνήτρια δηλώνει ότι από την έρευνα προκύπτει ότι οι άνθρωποι που απέκτησαν ζώα από φιλοζωικές εταιρίες ανέφεραν μείωση προβλημάτων, όπως οι πονοκέφαλοι, η ζάλη, και τα κρυολογήματα, ένα μήνα μετά την είσοδο του σκύλου στο σπίτι.
Ωστόσο, το φαινόμενο παρατηρήθηκε μόνο στα αφεντικά των σκύλων –τα οποία εξακολουθούσαν να έχουν τα ίδια οφέλη και δέκα μήνες μετά-και όχι σε όσους είχαν κάποια γάτα στο σπίτι.


http://toxeiroteroblog.blogspot.com/2011/12/blog-post_2356.html


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!

Posted: 29 Dec 2011 01:27 PM PST


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το 1 είναι "ένα", το 2 είναι "δύο", το 3 είναι "τρία" και ποιά είναι η προέλευση των αριθμών;



Οι αριθμοί που γράφουμε δημιουργήθηκαν... με αλγόριθμους, (1, 2, 3, 4, κλπ) που ονομάζονται αραβικοί αλγόριθμοι, για να ξεχωρίζουν από τους ρωμαϊκούς αλγόριθμους (I, II, III, IV, κλπ)
Οι Άραβες διέδωσαν τους συγκεκριμένους αλγορίθμους, ωστόσο η προέλευσή τους πηγαίνει πίσω στους εμπόρους, που τους χρησιμοποίησαν για να μετρήσουν και να κάνουν τις εμπορικές συναλλαγές τους.
Ποια λογική, λοιπόν, ισχύει στους αραβικούς αλγόριθμους; Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή απ' ότι φαντάζεστε, αφού για όλα ευθύνονται οι γωνίες! Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε.
Και το πιό εντυπωσιακό… Κύκλος = καμία γωνία = Μηδέν




http://frappedoupoli.blogspot.com/2011/12/blog-post_4286.html


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το νέο κρεβάτι Facebook…!!!

Posted: 29 Dec 2011 01:13 PM PST


Ο Tomislav Zvonarić από την Κροατία, σχεδιαστής της DevianTom, δημιούργησε το FBed.





Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το νέο αυτό κρεβάτι κατασκευάστηκε για τους λάτρεις του Facebook, έκείνους που το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να λένε καλημέρα στους "φίλους" τους πριν ακόμα ανοίξουν καλά καλά το μάτι τους το πρωί και να τους καληνυχτίζουν λίγα λεπτά πριν αφεθούν στην αγκαλιά του Μορφέα.





fb1 Το νέο κρεβάτι Facebook...!!!

Τώρα λοιπόν, μπορούν ακόμα και να κοιμούνται στο… Facebook!



fb2 Το νέο κρεβάτι Facebook...!!!



Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, to FBed έχει τον κατάλληλο σχεδιασμό, είναι ένα multipractical κρεβάτι, έτσι ώστε να μην κουράζεται κανείς να πηγαίνει από το γραφείο στο κρεβάτι και αντίστροφα, αλλά να έχει τον υπολογιστή του και τους "φίλους" του πάντα δίπλα του…





fb3 Το νέο κρεβάτι Facebook...!!!




ierosagon


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δείτε πώς ήταν οι διάσημοι όταν πήγαιναν σχολείο

Posted: 29 Dec 2011 01:28 PM PST





Πολύς κόσμος θαυμάζει την ομορφιά
των αστέρων του Χόλυγουντ, αλλά και των διασήμων γενικότερα, έχουμε όμως σκεφτεί πως οι όμορφοι αυτοί άνθρωποι, να μην ήταν πάντα όμορφοι;

Δείτε φωτογραφίες που πολλοί θα ήθελαν να μην έχουν βγει στην δημοσιότητα...

Άλεκ Μπάλντουιν





Αντζελίνα Τζολί



Ανν Χάθαγουέι



Άστον Κούτσερ



Μπαράκ Ομπάμα



Μπιογιόνσε



Ντέμυ Μουρ



Γουέν Στέφανι



Γκουίνεθ Πάλτροου



Τζένιφερ Άνιστον



Τζένιφερ Λόπεζ



Τζούλια Ρόμπερτς



Τζάστιν Τίμπερλεϊκ



Κιμ Καρντάσιαν



Λίντσεϋ Λόχαν



Μαντόνα



Μισέλ Ομπάμα



Κρίστεϋ Άλλευ





iefimerida.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ατυχημα στον κινεζικο στρατο (video)

Posted: 29 Dec 2011 12:42 PM PST


Απίστευτο ατύχημα στην Κίνα!

Έριξε ο δόκιμος του στρατού σε επίδειξη την χειροβομβίδα στραβά και έπεσε δίπλα τους.
Τον έσωσε ο ανώτερος του δείτε το το βίντεο!


+

http://www.funfair.gr





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μπορει να μην εχω ...

Posted: 29 Dec 2011 12:26 PM PST



Μπορεί να μην έχω λιοντάρι αλλά...

http://www.funfair.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ποιος είναι o «γιατρός της πείνας»;

Posted: 29 Dec 2011 12:10 PM PST




Ο «γιατρός της πείνας» που έχει ξετρελάνει

το τηλεοπτικό κοινό με τις ατάκες του αλλά και με τις γκριμάτσες του είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός με λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.


Το όνομά του είναι Μανώλης Μαυροματάκης και πέρα από αυτήν την ομολογουμένως πετυχημένη διαφήμιση, έχει κάνει σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.Ο λόγος που έχει στραφεί στις διαφημίσεις είναι γιατί οι δουλειές στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά έχουν περιοριστεί λόγω κρίσης. Σουξέ κάνει η έκφραση «ομορφάντρα μου», όπου ως πωλητής «βρώμικων» έξω από γήπεδο στήνει ολόκληρη παρλάτα προώθησης του προϊόντος του, τονίζοντας τις ειδικές προσφορές προς τον πελάτη αναλόγως τα γούστα του. Όμως ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας πολύ αξιόλογος ηθοποιός. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007. Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις ταινίες: Μαριονέτα – Marionette (2007), Uranya (2006), Το Όνειρο του Σκύλου – A Dog's Dream (2005), Quo Vadis (2004), Μπραζιλερο (2001), Ενας Λαμπερός Ηλιος – A Bright Shinning Sun (2000), Η Γωνία του Παραδείσου (1998), Πριν το Τελος του Κοσμου – Before the End of the World (1996), Ελεύθερη Κατάδυση – Love Knot (1995), Λευτέρης Δημακόπουλος – Lefteris (1993), ενώ στο θέατρο έπαιξε στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Τέλος, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα διαφημιστικά σποτ στο οποίο ο «ομορφάντρας» πετυχαίνει αυτό που για κάποιους φαντάζει πολύ δύσκολο: να μας κάνει να χαμογελάμε σε αυτήν την δύσκολη εποχή.





newsbeast


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι μεγαλύτεροι Σκρουτζ της ιστορίας

Posted: 29 Dec 2011 11:53 AM PST



Δείτε μια λίστα από τσιφούτηδες που έμειναν

στην ιστορία για την τσιγκουνιά τους, την οποία θα ζήλευε ακόμα και ο ξακουστός τσιγκούνης Σκρούτζ.





















Τζέι Πολ Γκέτι


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (1)


Ο Τζέι Πολ Γκέτι έκανε την περιουσία του κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και είχε τον έλεγχο σε πάνω από 200 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Getty Oil Company. Το 1966, το Guinness World Records τον ανακήρυξε τον πιο πλούσιο ιδιώτη του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνούσε τα 2 δισ. δολάρια την εποχή που πέθανε, το 1976. Ωστόσο ο Γκέτι ήταν διάσημος σφιχτοχέρης και μέχρι που είχε εγκαταστήσει ένα κερματοτηλέφωνο στην έπαυλή του. Επίσης είναι διάσημος για την άρνησή του να πληρώσει 17 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα όταν απήγαγαν τον έφηβο εγγονό του στη Ρώμη στην δεκαετία του '70. Μετά την άρνησή του, έκοψαν το αυτί του παιδιού και το ταχυδρόμησαν σε μία τοπική εφημερίδα. Ο Γκέτι τελικά δέχθηκε να πληρώσει το μικρότερο ποσό των 2.2 εκατομμυρίων.


Τζον Ελβς


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (2)


O Άγγλος πολιτικός Τζον Ελβς πιστεύεται πως αποτέλεσε τη βάση για να εμπνευστεί ο Τσαρλς Ντίκενς τον διάσημο τσιγκούνη, Εμπενίζερ Σκρούτζ, στο A Christmas Carol.


To γεννημένο το 1714 μέλος του Κοινοβουλίου, είχε περιουσία πάνω από 390.000 δολάρια (περίπου 28 εκατ. δολάρια σήμερα), ζούσε όμως σαν άπορος. Φορούσε ξεφτισμένα, παλιά ρούχα, πήγαινε για ύπνο πριν πέσει το φως για να αποφύγει να ξοδέψει χρήματα σε κεριά, ενώ το σπίτι του ήταν ένα ρημάδι. Πέθανε με πολύ λίγα στην κατοχή του, όμως άφησε την αξόδευτη περιουσία του στους δύο νόθους γιους του.


Ίνγκβαρ Κάμπραντ


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (3)


Ο ιδρυτής των ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως ο Σουηδός επιχειρηματίας, που έχει μετακομίσει στον φορολογικό παράδεισο της Ελβετίας από τα 1970, οδηγεί ένα Volvo 15 ετών, πετάει με economy class και ανακυκλώνει τα σακουλάκια του τσαγιού. Είναι γνωστό επίσης πως ο εκκεντρικός 85χρονος επισκέπτεται το εστιατόριο στο τοπικό του κατάστημα IKEA για ένα φτηνό γεύμα από κεφτεδάκια και βραστές πατάτες.


Έτι Γκριν


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (4)


Η γεννημένη το 1835, Εριέτα "Έτι" Γκριν, ήταν η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο στα 1800. Όταν πέθανε τα περιουσιακά της στοιχεία άξιζαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια (κοντά 2 δις. δολάρια εάν κάνει κανείς την αναγωγή σε σημερινά χρήματα), ωστόσο κατά την διάρκεια της ζωής της αρνήθηκε να βοηθήσει εκείνους που είχαν ανάγκη, ακόμα κι αν προέρχονταν από την ίδια της την οικογένεια. Ο γιος της Έτι, έσπασε το πόδι του μικρός, όμως εκείνη αρνήθηκε να πληρώσει για την νοσηλεία του και αντιθέτως προσπάθησε να του βρει μία δωρεάν κλινική που φρόντιζε τους άπορους. Γι' αυτούς τους λόγους, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, υποστηρίζει πως η Έτι ήταν Η Μεγαλύτερη Τσιγκούνα του Κόσμου.


Μικελάντζελο


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (5)


Ο Ιταλός, μοναδικός καλλιτέχνης της Αναγέννησης, Μικελάντζελο έζησε τη ζωή του ως ένας άπορος και παρά το γεγονός πως είχε μεγάλη ζήτηση ως ζωγράφος και ως γλύπτης, και παρά πως πληρώνονταν εκείνη την εποχή καλύτερα και από τον ίδιο τον Πάπα, τον Πάπα Ιούλιο Β΄, ζούσε μέσα στην εξαθλίωση και κοιμόταν με τις μπότες. Με το θάνατό του το 1564, ο Μικελάντζελο άφησε μία περουσία αξίας 50.000 φιορίνια, γύρω στα 55 εκατομμύρια δολάρια σημερινά χρήματα, που τον καθιστούσε μακράν πιο πλούσιο από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ή τον Ραφαήλ.


Γουέλινγκτον Αρ Μπερτ


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (6)


Όταν ο Γουέλινγκτον Αρ Μπερτ πέθανε το 1919 σε ηλικία 87 ετών, ήταν ένας από τους πιο πλούσιους άντρες στην Αμερική με μία περουσία που υπολογίζεται πως έφτανε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Όμως ο τσιγκούνης πολυεκατομμυριούχος δεν ήθελε η οικογένειά του να πάρει στα χέρια της τα χρήματά του, έτσι έβαλε έναν όρο στην διαθήκη του, που έλεγε πως τα χρήματα δεν θα μοιράζονταν παρά μόνο 21 χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου του εγγονιού! Μετά από προσμονή 92 ετών, ο όρος έληξε τον Μάιο του 2011 και 12 από τους κληρονόμους του, ηλικίας από 19 μέχρι 94, μοίρασαν την περιουσία.


Οι αδελφοί Κόλιερ


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (7)


Οι εκκεντρικοί αδελφοί Όμερ και Λάνγκλεϊ Κόλιερ έζησαν μαζί στο σπίτι όπου μεγάλωσαν από μικροί, στη Νέα Υόρκη, μέχρι τον θάνατό τους. Το δίδυμο, που κατάγονταν από πλούσια οικογένεια, φοβόταν τους εισβολείς και μετατράπηκαν σε ερημίτες καθώς μεγάλωναν, καταλήγοντας τελικά να ασφαλίζουν τα παράθυρά τους και να βάζουν παγίδες γύρω από το σπίτι τους. Το νερό, το ηλεκτρικό και το γκάζι είχαν κοπεί επειδή δεν μπορούσαν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Αφού τα αδέλφια πέθαναν την δεκαετία του '40, 130 τόννοι από σκουπίδια και υπάρχοντα βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών. Η περουσία τους υπολογίζεται πως έφτανε τα 91.000 δολάρια (1.2 εκατ. δολάρια σε σημερινά χρήματα).


Όλιβερ Κρόμγουελ


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (8)


Ως "Lord Protector" της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας στην εκατονταετία του 1600, ο Όλιβερ Κρόμγουελ επηρέασε τις ζωές χιλιάδων, κυρίως με την τσιγκουνιά του. Το 1647 ηγήθηκε του κινήματος των πουριτανών που προσπάθησαν να καταργήσουν τα Χριστούγεννα και να μετατρέψουν την γιορτή σε έναν αυστηρά θρησκευτικό εορτασμό. Στο Λονδίνο, είχε δοθεί η εξουσία στους στρατιώτες να κατάσχουν κάθε γιορτινό φαγητό ή διακόσμηση, ενώ τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είχαν απαγορευθεί. Αυτή η καταθλιπτική εποχή της ιστορίας συνεχίστηκε μέχρι που ο Κρόμγουελ εκδιώχθηκε από την εξουσία το 1660.


Άντριου Κάρνεγκι


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (9)


Ο Άντριου Κάρνεγκι ήταν διάσημος ολιγαρκής παρά το γεγονός πως η περιουσία του άξιζε σε σημερινά λεφτά περίπου 3 δισ. δολάρια. Ο γεννημένος το 1835, στην Σκωτία επιχειρηματίας, μετακόμισε στην Αμερική όταν ήταν μικρός και έκανε την περιουσία του από την βιομηχανία ατσαλιού. Ενώ συγκέντρωνε εκατομμύρια, παράλληλα γινόταν γνωστός και για τους μίζερους τρόπους του. Κάποτε έγινε διάσημη η κίνησή του να αφήσει μία δεκάρα ως φιλοδώρημα μετά από ένα πολυδάπανο γεύμα.


Ωστόσο στα τελευταία χρόνια της ζωής του στράφηκε στην φιλανθρωπία και δώρησε εκατομμύρια για την συμβολή της παγκόσμιας ειρήνης και την επιστημονική έρευνα, ενώ ίδρυσε πάνω από 3.000 βιβλιοθήκες κατά μήκος της Αμερικής και του κόσμου.


Εφραίμ Λόπεζ Περέιρα ντ'Αγκουιλάρ


Οι πιο τσιγκούνηδες στον κόσμο (10)


Ο ευγενής Εφραίμ Λόπεζ Περέιρα ντ'Αγκουιλάρ γεννήθηκε στη Βιέννη μεγάλωσε όμως στο Λονδίνο. Με τον θάνατο του πατέρα του το 1759, έγινε Βαρώνος και κληρονόμησε τη μεγάλη του περιουσία, και για ένα διάστημα ζούσε με 20 υπηρέτες στα Broad Street Buildings στο London. Σιγά σιγά όμως έγινε ιδιαίτερα εκκεντρικός και τσιγκούνης και γύρισε την πλάτη του στην χλιδάτη ζωή, αφήνοντας την έπαυλή του στην Broad Street, όπως και τρία άλλα μεγαλοπρεπή σπίτια. Πριν τον θάνατό του, έκρυψε τη περιουσία του των 315.000 δολαρίων στο ταπεινό σπίτι του, για να την βρουν οι δύο κόρες του.





Πηγή: msn.com





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πώς να της γίνεις απαραίτητος!

Posted: 29 Dec 2011 11:37 AM PST




Είσαι με μια κοπέλα λίγο καιρό τώρα

και ήδη έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πως πρέπει με κάποιο τρόπο να της γίνεις απαραίτητος ώστε να απολαμβάνεις την αποκλειστικότητα στα σχέδια της




. Ας βάλουμε λοιπόν μπροστά το οπλοστάσιο των σκέψεων μας να δουλέψει … ώστε να μην μπορεί να σκεφτεί την ζωή της χωρίς εσένα…







Ένας φίλος λέει μια σοφή συμβουλή, όταν μια γυναίκα σου δείξει τον δρόμο για να μπεις στη καρδιά της και εσύ πεις από μέσα σου «Μπράβο δικέ μου, το έριξες το γκομενάκι» και σταματήσεις να την πολιορκείς, θεωρώντας πως τώρα πρέπει να κάνεις τον δύσκολο, για να κολλήσει, τότε το πιθανότερο είναι να πέσεις σε παγίδα!





Οι γυναίκες θεωρούν έναν άντρα ξεχωριστό όταν κάνει πράγματα για εκείνη που πιστεύει ότι κάποιος άλλος δεν θα τα έκανε! Τότε πραγματικά νιώθει πολύ τυχερή που τον έχει! Θέλω βέβαια, εδώ να σου τονίσω πως δεν χρειάζονται υπερβολές γενικά τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και στη ζωή γενικά!!!





Ας δούμε μαζί μερικά μυστικά!





Στα γενέθλια της, τα οποία και εννοείται πάντα θυμάσαι, φροντίζεις ώστε κάθε χρονιά, να έχεις κάτι διαφορετικό για να την εκπλήξεις! Μια χρονιά στείλε μια ανθοδέσμη, μια άλλη χρονιά πάρε άδεια κρυφά από την δουλειά σου και διοργάνωσε πάρτι έκπληξη για εκείνη, μια επόμενη χρονιά χάρισε της μια δωροκάρτα για spa, μια άλλη φορά κάνε πως το ξέχασες και ξαφνικά εμφανίσου με μια καταπληκτική τούρτα κ.ο.κ.





Φρόντιζε όταν ταξιδεύεις να της δείχνεις πως την έχεις πάντα μέσα στο μυαλό σου, διαλέγοντας για εκείνη ένα δώρο ξεχωριστό από εκεί που ταξίδεψες! Φρόντιζε να μην αγοράζεις πάντα το ίδιο δώρο, όπως π.χ. αρώματα από το αεροδρόμιο, έχει και άλλα πράγματα που μπορείς να βρεις στα Duty Free!





Στις δύσκολες στιγμές αφιέρωσε της περισσότερο χρόνο από ότι κάθε άλλη φορά και δείξε της πως είσαι εκεί για εκείνη όποτε σε χρειάζεται. Για παράδειγμα αν η εργασία της απαιτεί βραδινή απασχόληση π.χ. εφημερία σε νοσοκομείο / φαρμακείο φρόντισε να περάσεις κάποιες ώρες κάνοντας της παρέα είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά, ανάλογα με την περίπτωση.





Στους φίλους της και συγγενείς της κοίτα να δίνεις πάντα την καλύτερη εντύπωση. Δεν υπάρχει λόγος να αποκτήσεις εχθρούς από το πουθενά, ενώ αντιθέτως θα επωφεληθείς απίστευτα και θα υποστηριχθείς αν δείξεις σωστό χαρακτήρα!!!





Έχε πάντα ένα καλό λόγο να της πεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνεις κόλακας! Επίσης, όταν θες να κάνεις κριτική σε κάτι που την αφορά, φρόντιζε να το λες με ωραίο τρόπο ώστε να γίνεται αυτό που επιθυμείς, χωρίς προβληματάκια.





Καλή επιτυχία στα σχέδια σου και βάλε πλώρη από νωρίς για την πρώτη θέση στη καρδιά της!!!





himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κάρφωσε ο ΛεΜπρον, αλλά... (vid)

Posted: 29 Dec 2011 11:22 AM PST


Οι Χιτ πέρασαν σχεδόν με τη λήξη από τη Σάρλοτ
και παραλίγο να έχαναν, αφού οι διαιτητές δεν είδαν πως το κάρφωμα του ΛεΜπρον Τζέιμς μπήκε και... βγήκε απ' το κεφάλι αντιπάλου!









Ο «King» κάρφωσε με μανία μπροστά στον Τζέραλντ Χέντερσον, όμως, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του παίκτη των Μπόμπκατς και βγήκε από τη στεφάνη, χωρίς οι διαιτητές να καταλάβουν τι συνέβη. Η φάση θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα, αφού έγινε με το σκορ στο 80-82 και με λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν, ενώ το τελικό σκορ ήταν 95-96 χάρη σε καλάθι των Χιτ (Γουέιντ) στα -2,9''.

Στο Νο.1 βρέθηκε η «τριανδρία» του Μαϊάμι, αφού ο Κρις Μπος αρχικά «έσβησε» τα φώτα, ο ΛεΜπρον πάσαρε σαν σε αγώνα μπέιζμπολ κι ο Ντουέιν Γουέιντ τελείωσε την φάση στον αιφνιδιασμό.







gazzetta.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μάχες με σκουπόξυλα ανάμεσα σε μοναχούς! (Βίντεο)

Posted: 29 Dec 2011 11:10 AM PST


Το καθάρισμα του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ,
εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, στάθηκε η αφορμή να πάρουν οι καλόγεροι τα σκουπόξυλα στα χέρια και να… κονταροχτυπηθούν!







Με τις σκούπες στα χέρια, Ελληνορθόδοξοι και Αρμένιοι μοναχοί ρίχτηκαν στη μάχη, κατηγορώντας αλλήλους ότι παραβίασαν τους αυστηρά καθορισμένους χώρους αρμοδιοτήτων μέσα στο Ναό.



Οι μοναχοί άρχισαν να λογομαχούν για τις περιοχές που μπορούν να καθαρίσουν και κατέληξαν να πετούν τα σκουπόξυλα ο ένας στον άλλο!





Τελικά επενέβη η παλαιστινιακή αστυνομία που επέβαλε την τάξη στο Ναό με γκλομπ!



Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν στο Ναό της Γεννήσεως.



Σημειώνεται ότι η εορτή των Χριστουγέννων εορτάζεται στην Βηθλεέμ με το παλιό ημερολόγιο σε λίγες ημέρες.













Πηγή: BBC


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το φεγγάρι μίκρυνε 200 μέτρα!!..

Posted: 29 Dec 2011 10:56 AM PST


Το μέγεθος του φεγγαριού έχει μικρύνει
και η συρρίκνωση της Σελήνης θα συνεχιστεί. Την ανακοίνωση έκανε η NASA προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία παγκοσμίως.Το φεγγάρι είναι ο σύμμαχος των...





ερωτευμένων και ο σύντροφος των μοναχικών. Μέσα στο νυχτερινό ουρανό , ο φωτεινός δίσκος της πανσελήνου χωράει όλους τους ρομαντικούς ρεμβασμούς. Γι αυτό και η ανακοίνωση της NASA πως η



σελήνη συρρικνώνεται προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον παγκοσμίως, αλλά και ανησυχία.Νέα μελέτη, βασισμένη σε φωτογραφίες δορυφόρου της NASA αποκαλύπτει ότι το φεγγάρι συρρικνώθηκε στο πρόσφατο γεωλογικό παρελθόν και ενδεχομένως να συνεχίζει να μικραίνει μέχρι σήμερα.



Βαθιές ρωγμές στην επιφάνεια του φεγγαριού, ρυτίδες όπως τις αποκαλούν οι επιστήμονες, αποδεικνύουν ότι μετά την ψύξη του πυρήνα του, το μέγεθός του μίκρυνε, κατά 200 μέτρα, όπως υπολογίζουν.Για τους αστρονόμους η ανακάλυψη είναι συγκλονιστική διότι αποκαλύπτει πως η Σελήνη δεν είναι ένα αδρανές ουράνιο σώμα, όπως μέχρι τώρα πίστευαν. «Σε γεωλογικούς όρους, το φεγγάρι εξακολουθεί να είναι ενεργό», εξηγούν οι αρμόδιοι επιστήμονες.



Η αλλαγή είναι τόσο ανεπαίσθητη λόγω της απόστασης, που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Kαι οι αστρονόμοι και οι αστροφυσικοί μας καθησυχάζουν. Πέρασαν 200 εκατομμύρια χρόνια για να μικρύνει το φεγγάρι 200 μέτρα. Είναι απίθανο, επιστημονικά, να εξαφανιστεί, όσο τουλάχιστον υφίσταται το ανθρώπινο είδος.



http://dinatos.blogspot.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Φανταστικές τοιχογραφίες και graffities

Posted: 29 Dec 2011 10:40 AM PST


Όταν η τέχνη οργιάζει...











































http://almirofistiki.blogspot.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GRMIssion Frappossible Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές