Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Posted: 29 Dec 2011 04:55 PM PST

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζουν την παραγωγή «Αμάν Αμήν», μια μουσική παράσταση βασισμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ξαρχάκου. Η παράσταση, που κάνει πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο, είναι ένα θέαμα με παλιές και νεότερες συνθέσεις, ένα λαϊκό πάλκο κατανυκτικό σαν λειτουργία. Ερμηνεύουν οι: Ζαχαρίας Καρούνης, Ελίτα Κουνάδη, Κώστας Μαντζόπουλος, Νανά Μπινοπούλου κ.ά. Για είκοσι μόνο παραστάσεις. Στη συνέχεια, η παράσταση θα ανέβει στο Θέ...

Άρχισαν τα "όργανα"

Posted: 29 Dec 2011 11:00 AM PST

Τελικά, χωρίς την παρουσία υφυπουργών στα υπουργεία όπου υπάρχει εκπροσώπηση από στελέχη του ΠΑ­ΣΟΚ συνήλθε το Πολιτικό Συμβούλιο. Οι αντιδράσεις για τη συνεδρίαση ενός οργάνου με περισσότερα από 60 άτομα τε­λικά έπεισαν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην κάνει το χατίρι στους υφυπουργούς να προσέλθουν στη συνεδρίαση.

Πάντως με την έναρξη της συνεδρίασης φρόντισε να καθησυχάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, δηλώνοντας ότι θα συνέλ­θει ξανά τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, θέλον...

Προθεσμία πήραν οι οικονομικοί εισαγγελείς για την κατάθεση υπομνήματος

Posted: 29 Dec 2011 10:47 AM PST

Προφορικές εξηγήσεις για τους λόγους που τους οδήγησαν στην υποβολή παραίτησης και για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους, έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

Ειδικότερα οι δύο εισαγγελείς έδωσαν εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή, που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή που διεξάγει την έρευνα των λόγων παραίτησης τους καθώς και στον εισαγγελ...

Παράταση στην ΑΜΚ του Παναθηναϊκού

Posted: 29 Dec 2011 10:30 AM PST

Παράταση πήρε όπως αναμενόταν η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου έως τις 31 Ιανουαρίου, από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Την παράταση είχε ζητήσει δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους νέους υποψήφιους επενδυτές με την ελπίδα πως μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος που θα τους επιτρέπει να εμπλακούν στα διοικητικά της ομάδας.

Κρίσιμη καμπή

Ο Δημήτρης Γόντικας με το τέλος του ΔΣ δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η οποία αποφάσισε την παράταση της αύ...

Η νέα γενιά και οι... πρόθυμοι

Posted: 29 Dec 2011 10:16 AM PST

Το 2011 τελειώνει όπως ακριβώς άρχισε: ύφεση, λιτότητα, ανεργία, ξεπούλημα, μέτρα κι άλλα μέτρα, ακόμη περισσότερα μέτρα. Παρ' όλα αυτά, όμως, παρά τις θυσίες, η ελληνική κοινωνία διαπιστώνει ότι δεν προχώρησε ούτε ένα βήμα προς μια διέξοδο. Αντιθέτως, είναι πια κοινή η διαπίστωση ότι η πολιτική που επιβάλλεται από τους «απ' έξω» και εφαρμόζεται από τους εγχώριους πολιτικούς εντεταλμένους τους οδηγεί βαθύτερα στο χάος.

Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα όλων αυτών έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα φόβο κα...

Έντονες αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα τεκμήρια

Posted: 29 Dec 2011 10:04 AM PST

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η εγκύκλιος για τα νέα αυξημένα τεκμήρια που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και θα εφαρμοστή από την 1 Ιανουαρίου 2012.

Η εγκύκλιος προβλέπει αυξήσεις που φθάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και το 200% για σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ το τεκμήριο ακινήτων θα υπολογίζεται ως εξής:

- μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,

- από 81 μέχρι και 120 τ...

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Γκλέτσος

Posted: 29 Dec 2011 09:34 AM PST

Επίθεση με αφορμή τον αποκλεισμό του από το Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας αλλά και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από συνεργάτη του, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο κ. Γκλέτσος δήλωσε πικραμένος από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Βαγγέλλη Τετριμίδα και τον δήμαρχο Λοκρών Νίκο Λιόλιο που σύμφωνα με τον ίδιο δεν τήρησαν την συμφωνία που είχαν κάνει προκειμένου ο δήμαρχος Στυλίδας να έχει θέση στο Δ.Σ του λιμενικού ταμείου Φθιώτιδας.

Π...

Λάρισα: Εισβολή σε γραφείο συνδέσμου διαιτητών

Posted: 29 Dec 2011 08:57 AM PST

Έσπασαν τη γυάλινη πόρτα και μπήκαν μέσα. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν αστυνομικούς, που έτρεξαν γρήγορα στο σημείο.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης . Οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 26 ετών, μπήκαν στο γραφείο του συνδέσμου διαιτητών και προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα. Πολύ γρήγορα όμως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. που ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και έφτασαν στο σημείο.

Οι δράστες προσπάθησαν να ξεφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν. θα οδηγηθούν στ...

ΝΔ: Μεθοδεύσεις Βενιζέλου για την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων

Posted: 29 Dec 2011 08:56 AM PST

«Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο ο οποίος μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων», τόνισε ο αρμόδιος τομεαρχής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα ο υπουργός Οικονομικών «με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων Εισαγγελέων. Και αυτό τη σ...

Τρεις συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο

Posted: 29 Dec 2011 08:23 AM PST

Στη σύλληψη τριών επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Το συνολικό ύψος των χρεών ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Posted: 29 Dec 2011 08:07 AM PST

Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2012 έδωσε τελικά παράταση το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ενώ η προθεσμία για την τακτοποίηση άλλων φορολογικών εκκρεμοτήτων λήγει στις 2 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο «η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012. Για το χρονικό ...

Πάτωσε ο τζίρος

Posted: 29 Dec 2011 08:04 AM PST

Δυσαρεστημένοι είναι οι καταστηματάρχες, καθώς η κίνηση κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών, μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται κα­θόλου ικανοποιητική. Οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν απογοητευτική και αναμένουν μια τελευταία ανάσα τις ημέρες πριν από τον ερχομό του νέου έτους. Συνολικά για φέτος ο τζίρος των επιχειρήσεων του λια­νικού εμπορίου σημείωσε πτώση 4 δισ. ευρώ, με τους εμπόρους να μιλούν για το τελευταίο «χτύπημα» στην αγορά.

Πέμπτη και Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το π...

Αύξηση 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Posted: 29 Dec 2011 08:03 AM PST

Το 9,2% θα προσεγγίσει η μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τη νέα χρόνια, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα όσα είπε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η ΔΕΗ θα καταρτίσει τα επιμέρους τιμολόγια που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές, ανάλογα με τη χρήση και το ύψος της κατανάλωσης. Ωστόσο, οι οδηγίες που έχει εκδώσει το ΥΠΕΚΑ προς τη ΔΕΗ είναι:

- Προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώ...

Συγκέντρωση για τον Εφραίμ στην Κύπρο

Posted: 29 Dec 2011 07:40 AM PST

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Οι παρευρισκόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Δημοκρατρίας Κάρολο Παπούλια και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο οποίο καταδικάζουν την απόφαση της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.

Παράλληλα μετά από συνεδρίαση ομάδας Ρώσων που συγκροτήθηκε για την υπεράσπιση του συλληφθέντος ηγούμενου δημιουργήθηκε διεθν...

Απεργούν 2 – 5 Ιανουαρίου οι ιδιώτες γιατροί

Posted: 29 Dec 2011 06:53 AM PST

Τετραήμερη απεργία από 2 έως 5 Ιανουαρίου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι ιδιώτες γιατροί της Αθήνας.

Οι γιατροί σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών αντιδρούν στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και ζητούν την αναστολή της λειτουργίας του μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

«Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ», προσθέτουν σ...

Σύμβουλος της Μέρκελ δεν αποκλείει τη διάσπαση της ευρωζώνης

Posted: 29 Dec 2011 06:51 AM PST

Η Μπεατρίς Βέντερ, μέλος του συμβουλίου οικονομολόγων της Γερμανίδας Καγκελαρίου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης της ευρωζώνης το 2012, καθώς όπως τονίζει οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι ανεπαρκείς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Bild αναφέρει σχετικά με τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης: «Αυτό θα ήταν κακό για όλους όσοι εμπλέκονται - αλλά δεν μπορεί να αποκλεισθεί πλήρως. Οι πολιτικοί προσπαθούν για δύο περίπου χρόνια να περιορίσουν την κρίση και να "χτίσουν" τείχη προ...

Καψής: Μέχρι τον Φεβρουάριο τα αποτελέσματα του PSI

Posted: 29 Dec 2011 06:41 AM PST

Η επιτυχία του PSI θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα σ' αυτή τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα βέβαια είναι πόσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν, πράγμα που θα φανεί στο τέλος του επόμενου μήνα ή στις αρχές του Φλεβάρη».

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχει προχωρήσει και τα βασικά του στοιχεία είναι λίγο-πολύ γνωστά. Νομίζω ότι σχετικά σύ...

Κατέθεσαν 1 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας δύο εκπαιδευτικοί στο Αγρίνιο

Posted: 29 Dec 2011 06:24 AM PST

Ένα ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου. Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησαν αυτήν την κίνηση:

«Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.

Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτο...

Εγκύκλιος για τις μειωμένες συμβάσεις νέων εργαζομένων

Posted: 29 Dec 2011 06:14 AM PST

Το υπουργείο Εργασίας παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου νέων ηλικίας 18-25 ετών, με αμοιβή 20% χαμηλότερη από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εργοδότες επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και λοιπών εργασιών του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με νέους ηλικίας 18-25 ετών. Δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών που αλλάζουν ειδικότητα και παραμένουν στην ίδια επιχεί...

Τσάβες: Μήπως οι ΗΠΑ έσπειραν καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής

Posted: 29 Dec 2011 06:09 AM PST

Ο Ούγκο Τσάβες «σκέφτεται φωναχτά». Μόλις μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση πως η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ, πάσχει από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διερωτήθηκε μέσω δημόσιων δηλώσεων για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μια κάποιου είδους μυστική τεχνολογία με την οποία προκαλούν την επάρατη νόσο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Τσάβες ο οποίος είχε πληγεί και ο ίδιος από καρκίνο, μιλώντας σε στρατιωτική βάση της χώρας του ξεκαθάρισε...

Φραστική επίθεση στον βουλευτη Θαναση Οικονόμου

Posted: 29 Dec 2011 05:50 AM PST

Φραστική επίθεση στον Βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου εξαπέλυσαν δύο πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χαρακτηρίζοντάς τον ως «αλήτη» του φώναζαν μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος δεν έχει δουλειά, ενώ παραδέχτηκαν μάλιστα ότι τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές.

Απαντώντας με την σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε και αυτός τους πολίτες «αλήτες».

Συνάντηση Παπαδήμου - ΓΣΕΕ στις 4 Ιανουαρίου

Posted: 29 Dec 2011 05:36 AM PST

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί στις 4 Ιανουαρίου κατόπιν πρωτοβουλίας του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στην σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διευκρινίζει εκ των προτέρων «ότι δεν έχει πρόθεση και ούτε πρόκειται να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον κατώτατο μισθό και γενικότερα ζητήματα περικοπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Παράλληλα προσθέτει ότι «για τη ΓΣΕΕ αντικείμενο διαλόγου μπορούν να αποτελέσουν τα αιτήματα και οι...

Γερμανοί τουρίστες... ολίγον ρατσιστές;

Posted: 29 Dec 2011 05:36 AM PST

Γερμανοί τουρίστες... ολίγον ρατσιστές; διερωτάται η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit σε ένα κείμενο απολογισμού του ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή χρονιά που ολοκληρώνεται μεθαύριο. Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος καταγράφει εικόνες και απόψεις από την Αθήνα: «Είμαι για πρώτη φορά στην Ακρόπολη. Η νευρικότητα είναι χειροπιαστή στην πόλη. Το ίδιο βράδυ θα συνέλθουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και έ...

Προϋποθέσεις για την παραμονή του στην κυβέρνηση έθεσε ο Καρατζαφέρης

Posted: 29 Dec 2011 05:30 AM PST

«Κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ενώ έθεσε και τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να παραμείνει το κόμμα του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε τις εξής προϋποθέσεις:

Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και πριν έρθει η τρόικα. Να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της η ΝΔ αναφορικά με ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές