Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Poppit

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Αύριο αναμένεται να μεταφερθεί ο Εφραίμ Seleo.gr News

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Seleo.gr Newsletter

Αύριο αναμένεται να μεταφερθεί ο Εφραίμ

Βελτίωση στη λοίμωξη του αναπνευστικού και στη δισκοπάθεια παρουσιάζει ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ σύμφωνα με τον γιατρό που τον παρακολουθεί. Read More

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


Τα πιο δημοφιλή βίντεο της χρονιάς !!!

Posted: 26 Dec 2011 12:59 AM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Το Youtube, ένα από τα πιο διάσημα sites του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα τα πιο δημοφιλή βίντεο της χρονιάς.


Πρόκειται για βίντεο που επισκέφτηκαν εκατομμύρια χρήστες απ'όλο τον κόσμο.

Βίντεοκλιπ, χιουμοριστικά βιντεάκια και κάποια με ζωάκια, και πολλά άλλα που......


αγαπήσαμε κατά τη διάρκεια του 2011 φιγουράρουν στο top 10.

Στην πρώτη θέση το βιντεοκλιπ της 13χρονης Rebecca Black με πολλά εκατομμύρια επισκέψεις, αλλά και αρκετά dislikes...



Στη δεύτερη θέση ο σκύλος που συνομιλεί με το αφεντικό του...




Τρίτο είναι το χιουμοριστικό βίντεο Jack Sparrow με τον... Michael Bolton, από τους Lonely Island




Τα γνωστά μωρά που συνομιλούν στην τέταρτη θέση



Την πεντάδα κλείνει η γνωστή γάτα Nyan




Στην έκτη θέση ένα μουσικό βίντεο του ντουέτου Karmin




H νεαρή Maria Aragon διασκευάζει Lady Gaga




H γνωστή διαφήμιση της Volkswagen



Και τέλος η μαμά γάτα που αγκαλιάζει το μικρό της






Αυτοκίνητο «τινάζει» στον αέρα γυναίκα (video)

Posted: 26 Dec 2011 12:42 AM PST

Αυτή η γυναίκα στη Ρωσία, είχε σίγουρα Άγιο!


Μετά από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, το ένα από τα δύο οχήματα...

ξέφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στην πεζή, εκτοξεύοντάς την στον αέρα.

Η γυναίκα γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, βγαίνοντας από την περιπέτεια αυτή με ένα κάταγμα στο πόδι.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο που την χτύπησε ήταν κλεμμένο.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες, που κατέγραψε η κάμερα από το τροχαίο





http://toramfos.blogspot.com



ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Αυτοκίνητο «τινάζει» στον αέρα γυναίκα (video) Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στη μνήμη του 2011

Posted: 25 Dec 2011 11:54 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Απολαυστική συλλογή με πολλά από τα βίντεο που ξεχώρισαν τη χρονιά που φεύγει...










Ανταλλακτική Οικονομία!

Posted: 25 Dec 2011 11:48 PM PST

Στα σπάργανα η ανταλλακτική οικονομία


Οπου χτυπάει η κρίση, γεννιέται η κοινωνική αλληλεγγύη. Οπου οι εκλεγμένοι -και μη- κυβερνώντες πήραν και στέρησαν, δηλαδή παντού, κάποιοι άλλοι, απλοί πολίτες, πάντα εθελοντικά και από το υστέρημά τους έρχονται για να δώσουν πίσω.

Σε αυτόν τον παράλληλο κόσμο οι δάσκαλοι κάνουν δωρεάν μαθήματα, όπως μέσω του νεοσύστατου «tutorpool», τα παζάρια χαρίζουν, οι άποροι δεν πεινάνε, ενώ οι «τράπεζες χρόνου και τροφίμων» μοιράζουν απλόχερα χωρίς τα τοκογλυφικά επιτόκια που απαιτούν οι πατροπαράδοτες.

Μια ιδέα που γεννήθηκε μόλις πριν από λίγα 24ωρα και, όπως φαίνεται, καθημερινά παίρνει σάρκα και οστά. Ηδη αρκετές οικογένειες ζορίζονται για τα απολύτως απαραίτητα, πόσω μάλλον για να πληρώνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Εχοντας περίπου αυτά κατά νου, αλλά «πρωτίστως την αλληλεγγύη», γεννήθηκε η ιδέα του «tutorpool» που έκανε τα πρώτα του βήματα στο Twitter, το δημοφιλή χώρο κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, μέσω του hashtag #tutorpool, εθελοντές καθηγητές δηλώνουν ότι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε μαθητές.

Μέσω του Google Maps

Στη συνέχεια, μέσω του Google Maps, μπορεί ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος γονέας ή μαθητής να δει σε ποιες περιοχές βρίσκονται οι διαθέσιμοι καθηγητές και ποια μαθήματα διδάσκουν. «Δεν έχει ακόμα κλείσει μια εβδομάδα ζωής και ήδη περίπου 65 καθηγητές έχουν δηλώσει συμμετοχή», λέει η Σίλια Βιτωράτου, μαθηματικός, υποψήφια διδάκτωρ στην ΑΣΟΕΕ και μία από τους αρχικούς εμπνευστές της ιδέας. Επιπλέον, χωρίς καμία ουσιαστική προβολή «επικοινωνούν μαζί μας διαρκώς από το εξωτερικό, λέγοντάς μας πως μπορούν να βοηθήσουν με τηλεδιδασκαλία». Συνεχίζοντας θα πει: «Βασική ιδέα είναι ότι όλοι γινόμαστε ένα. Μια ομάδα αλληλεγγύης με κύριο μέλημα όλων τα παιδιά. Να μη στερηθούν αυτά που οι δικοί μας γονείς μπόρεσαν να εξασφαλίσουν. Εμείς, με την κρίση, θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις ζωές μας. Τα παιδιά όμως δεν θα είναι ποτέ ξανά 15, 16, 17 ετών». Για τον καλύτερο συντονισμό δημιουργούνται μπλογκ και ιστοσελίδα και εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμα την ερχόμενη εβδομάδα. Ηδη πάντως στο Google Maps βρίσκονται οι πρώτες συμμετοχές. Ενδεικτικά: «Μαθηματικά μέχρι και Β' Λυκείου. Περιοχές Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνας, Κέντρο», «Αγγλικά, Γαλλικά, Μαθηματικά, Χημεία, Φυσική και γενικά όλα τα μαθήματα Γυμνασίου - Κερατσίνι, Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλός», «Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Φυσική, Χημεία, Βιολογία Λυκείου. Οπουδήποτε στην Πάτρα» κ.λπ. Κλείνοντας η κ. Βιτωράτου λέει πως «θέλω να πιστεύω πως σε έναν μήνα ο χάρτης θα είναι γεμάτος».

Γεμάτη από τρόφιμα ήταν η κοινότητα του radiobubble το προηγούμενο Σάββατο. Υποστηρίζοντας τη σχετική έκκληση της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», η διαδικτυακή κοινότητα του radiobubble με τα μέλη της κάλεσε τον κόσμο να φέρει τυποποιημένα τρόφιμα, τα οποία οι «Γιατροί του Κόσμου» θα μοιράσουν σε 1.500 άπορες οικογένειες. Οπως λένε οι συντελεστές του radiobubble στην «Ε», «ως μέλη μιας κοινότητας (ραδιοφωνικής κι όχι μόνο) πιστεύουμε και διαδίδουμε τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα θεωρούμε πως ο όρος "κοινωνικό κράτος" στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αποδομείται μέρα με τη μέρα - αν υποθέσουμε πως κάποτε υπήρχε. Υποστηρίζοντας έμπρακτα τις ιδέες μας, καλέσαμε τον κόσμο να βοηθήσει στη συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία, μέσω του δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες της Αθήνας».

Νόμισμα ο χρόνος

Η διεύθυνση, πάλι, της Τράπεζας Χρόνου του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης είναι όπου υπάρχει ανάγκη και διαθεσιμότητα. Το νόμισμά της, ο χρόνος που διαθέτει ο κάθε εθελοντής. Μία ώρα μαθήματος Ισπανικών που κάνει κάποιος μπορεί να εξισωθεί με μία ώρα φροντίδας του σπιτιού του από αυτόν που του έκανε το μάθημα. Ο καθένας εκεί ανταλλάσσει αυτό που ξέρει. Αυτό όμως που την ξεχωρίζει από άλλες «τράπεζες χρόνου» είναι, σύμφωνα με τη Νίκη Ρουμπάνη, πρόεδρο του ελληνικού Δικτύου, «η προσωπική επαφή και οι συνεντεύξεις που παίρνουμε από τους εθελοντές. Να γνωρίζουμε, π.χ., ποιος είναι αυτός που θα πάει για baby sitting (φύλαξη παιδιού) και πού θα τον στείλουμε. Το δίκτυο της "τράπεζας χρόνου" αναπτύχθηκε αρχικά στις γειτονιές της Αθήνας και πλέον συνεργάζεται και με δήμους». Τέλος, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της η τράπεζα χρόνου, «ένας γιατρός ή δικηγόρος που προσφέρει μία ώρα επαγγελματικών υπηρεσιών δικαιούται μία ώρα άλλων υπηρεσιών, όπως βάψιμο, μαγείρεμα, φύλαξη ηλικιωμένου, πράγματα δηλαδή που μπορεί να προσφέρει και ένα όχι ειδικευμένο άτομο».

Η κοινωνική ευαισθησία των πολιτών έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών ομάδων αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, παζάρι αλληλεγγύης από βιοκαλλιεργητές στη Βούλα με σκοπό την ανταλλαγή αντικειμένων που δεν χρησιμοποιούμε και τη δοκιμή δωρεάν βιολογικών προϊόντων.

Στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε λαϊκό, χαριστικό, ανταλλακτικό παζάρι ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. «Με τιμές "χωραφιού" από τα χέρια των αγροτών απ' ευθείας στους καταναλωτές». Αυτό είναι το σύνθημα του πρώτου Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα, πουλώντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ελληνικά είδη διατροφής.

Με εθελοντές

Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο» διοργάνωσε ένα πρωτότυπο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι. Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης ονομάζεται η πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τη Μαγνησία. Στόχος είναι να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Το «Μπορούμε», μια πρωτοβουλία εθελοντών και εταιρειών εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, με τη στήριξη του Ιδρύματος Τράπεζα Τροφίμων. Το Συριανό Δίκτυο Ανταλλαγής Υπηρεσιών και Προϊόντων, μια δημιουργία που έχει ως αφετηρία τις ιδέες της αλληλέγγυας οικονομίας. Η μονάδα ανταλλαγής είναι το συριανό ανταλλακτικό νόμισμα (ΣΑΝΟ). Στο Ρέθυμνο, το εθελοντικό ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης Ρεθύμνου, μια εθελοντική προσπάθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντιάτρων και εθελοντών από τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του δήμου. Οι ενέργειες στήριξης συμπολιτών μας, πολλές και αξιόλογες. *

Όσο υπάρχουν άνθρωποι... μπορούμε να ελπίζουμε τελικά!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι σημαίνει παρθένος?

Posted: 25 Dec 2011 11:20 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μερικές φορές οι μικρές ερωτήσεις χρειάζονται μεγάλες απαντήσεεις. Φιλμ μικρού μήκους από τον Dir. Michael Davies.


Γάτα νανουρίζει μωρό! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ video

Posted: 25 Dec 2011 11:04 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τύφλα να 'χει η καλύτερη νταντά του κόσμου! Ο γατούλης Στίουι κατάφερε με μερικά χάδια όχι μόνο να ηρεμήσει τον μικρό Κόναρ, αλλά να τον κοιμίσει κιόλας!


Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει σε όλο το
μεγαλείο της, τη σχέση που μπορεί να έχει ο άνθρωπος με τα ζώα. Μια σχέση γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα.

Το μωρό είναι ξαπλωμένο αλλά κλαίει και δεν κοιμάται. Δίπλα του κάθεται ο Στίουι. Σιγά σιγά, αρχίζει να του χαϊδεύει το κεφαλάκι με το πόδι του. Το μωρό ηρεμεί κι ο γάτος απομακρύνει το πόδι του, μόνο όταν ο Κόναρ έχει για τα καλά κοιμηθεί.
Και μετά, γυρνάει και κοιτάει την κάμερα, περήφανος για ό,τι έχει καταφέρει!

Το βίντεο «ανέβηκε» στο youtube από τον μπαμπά του μπόμπιρα Κόναρ τον Σεπτέμβριο και γρήγορα έγινε... hit! Έχει ήδη 207.901 χτυπήματα και 2.312 likes!



Posted: 25 Dec 2011 10:30 PM PST

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

i-Live News - Ζωντανά !

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

i-Live News - Ζωντανά !

Link to News i-live

Γιώργος Μαζωνάκης: Πώς επιλέγει τα κομμάτια που ερμηνεύει;

Posted:

Ειδήσεις Gossip Για τον τρόπο που επιλέγει κάθε φορά τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει σε ένα μουσικό πρόγραμμα εξήγησε ο Γιώργος Μαζωνάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του. «Κάθομαι με τους συνεργάτες μου,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γλυκό ψαρονέφρι με θυμάρι

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle Το ψαρονέφρι είναι πλούσιο σε φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνη B1! Υλικά για 2-4 άτομα 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Μέσα Μεταφοράς: τα δρομολόγια μέσα στις γιορτές

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα Στις αργίες, όλα τα μέσα μεταφοράς κινούνται με πρόγραμμα Κυριακής, ενώ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αναμένεται να πραγματοποιηθούν αραιότερα δρομολόγια. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Πώς θα επιβιώσεις μετά το μεθύσι

Posted:

Eιδήσεις Υγεία: Ας είμαστε ειλικρινείς. Σίγουρα ετοιμάζεσαι να «τα τσούξεις», τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Και για να μην αραδιάσουμε ένα σωρό λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Τα έσοδα του Facebook

Posted:

Eιδήσεις Ίντερνετ: Παρατηρήσατε κάτι διαφορετικό στην κορυφή της σελίδας σας στο Facebook; Στην κορυφή των σελίδων των χρηστών, η εταιρεία έχει προσθέσει μια ενημέρωση με σύνδεσμο για να εξηγήσει πώς...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και θα υπάρχει παγετός τις...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά την Ελλάδα

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Μεγάλη ποικιλία χαρακτηρίζει τα έθιμα που τηρούνται ακόμη και σήμερα, την ημέρα των Χριστουγέννων στην χώρα μας. Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα έθιμα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Εφραίμ: Ελαφρώς βελτιωμένη η υγεία του

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα: Ελαφρώς βελτιωμένη παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει κλινήρης στο κελί του και εξετάστηκε το πρωί από τον...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου την Τρίτη

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Με τη συνάντηση αυτή κλείνει ο κύκλος των επαφών του...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή: Σε αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, παραδεχόμενος ότι,...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Μαγικά Χριστούγεννα στο θέατρο Badminton

Posted:

Ειδήσεις Τέχνες Το διάσημο Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου μετά τις 13 sold out παραστάσεις της Σταχτοπούτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009, έρχεται και πάλι στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton, για...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή Σε κλίμα κατάνυξης προσήλθαν δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές στη Βηθλεέμ, γιορτάζοντας και φέτος τη γέννηση του Θεανθρώπου. Διεθνή μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν τους προσκυνητές σε...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Bάλε glitter στο μακιγιάζ σου να φανεί η ομορφιά σου

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle Όσο πιο είσαι νέα, έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις γκλίτερ υφές σε κάθε περίσταση! Ωστόσο, για να πετύχεις πιο σοφιστικέ εικόνα, περιόρισέ τες σε μία δόση –εκεί όπου το...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Οχτώ λόγοι για να παντρευτείτε κοντά στα Χριστούγεννα

Posted:

Ειδήσεις Lifestyle Ο χειμώνας είναι ένας μήνας με πολλά θετικά στοιχεία. Σημειώστε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παντρευτείτε κοντά στα Χριστούγεννα. 1. Μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


H Εύα Καϊλή «Γυναίκα της χρονιάς» για το Spiegel !

Posted:

Ειδήσεις Ελλάδα Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στους «ήρωες της χρονιάς» κατά την Telegraph, ήταν η σειρά της Εύας Καϊλή να αποσπάσει άλλη μία… διεθνή διάκριση. Το...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Γέννησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Posted:

Ειδήσεις Διεθνή Ένας τραυματιοφορέας ντυμένος… τάρανδος βοήθησε μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας! Η εγκυμονούσα...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Mel Gibson: Ελεύθερος και με τη «βούλα»

Posted:

Ειδήσεις Gossip Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες οριστικοποίησε και επίσημα την Παρασκευή το διαζύγιο του Μελ Γκίμπσον με την πρώην σύζυγό του, Ρόμπιν Ντενίζ Μουρ. Οι οικονομικοί όροι του...

[[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]


Λίφτινγκ με... δίαιτα τριών ημερών

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Ένα αυστηρό αλλά σύντομο διαιτολόγιο προωθείται με ενθουσιασμό από την, ωραιότατη κατά γενική ομολογία, αμερικανίδα ηθοποιό Εύα Μέντες...
και την έτερη κουκλάρα συνάδελφό της Ούμα Θέρμαν. Δημιουργός του ο φημισμένος δρ Νίκολας Περικόνε - ο θεωρούμενος και ως «πρύτανης» της Δερματολογίας στις ΗΠΑ, ειδικός σύμβουλος αντιγήρανσης των rich& famous και συγγραφέας αρκετών βιβλίων ομορφιάς που έχουν γίνει πολλάκις best-sellers.

Το εν λόγω διαιτολόγιο υπόσχεται να ξανανιώσει το δέρμα, να του προσδώσει λάμψη και να το κάνει σφριγηλό και νεανικό μέσα σε μόλις 3 ημέρες – και οι προαναφερθείσες κυρίες ορκίζονται πως αποδίδει.

Το τριήμερο πρόγραμμά του αποτελείται κυρίως από σολομό, πράσινα λαχανικά, μούρα, πεπόνι και καρύδια – τρόφιμα, δηλαδή, πλούσια σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά. Συνιστά επίσης άφθονο μεταλλικό νερό, το οποίο – όπως λέει – δεν κάνει καλό μόνο άμεσα στο δέρμα, αλλά και εμμέσως, βελτιώνοντας την πέψη και βοηθώντας τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα.

Αυτό που δεν περιέχει καθόλου το πρόγραμμα είναι αλάτι, ζάχαρη, καφεΐνη, σιτάρι και κρασί, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αδυνατούν να αρχίσουν την ημέρα τους δίχως το πρωινό καφεδάκι τους, μπορεί και να ζοριστούν να το ακολουθήσουν.

Εν συντομία...

Και οι τρεις μέρες αρχίζουν με ένα 1-1,5 ποτήρι μεταλλικού νερού, το οποίο πρέπει να πίνουμε μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας, ενώ συνολικά πρέπει να τρώμε πέντε φορές την ημέρα – συνιστώνται τρία κύρια γεύματα και δύο σνακ. Εάν έχετε μεγαλόπνοα σχέδια για το ρεβεγιόν, καλό είναι να δοκιμάσετε το πρόγραμμα τις μέρες ακριβώς πριν από αυτό, ώστε να μην «ξαναθαμπώσει» το δέρμα σας όταν αρχίσετε να τρώτε φυσιολογικά, συνιστούν όσοι το δοκίμασαν. Μπορείτε επίσης να το ακολουθήσετε κάνα-δυο μέρες παραπάνω, εάν βεβαίως αντέχετε.

Τα αποτελέσματα

Το πιθανότερο είναι πως μετά από την τριήμερη διατροφή θα έχετε χάσει κάνα-δυο, ίσως και τρία κιλά, τα σπυράκια σας είναι πιθανό να έχουν εξαφανιστεί και ο τόνος του δέρματός σας θα έχει βελτιωθεί. Επίσης λογικά θα έχουν υποχωρήσει οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια σας και γενικότερα τα πρηξίματα του προσώπου, επειδή η έλλειψη αλατιού σημαίνει πως δεν θα έχετε πλέον κατακράτηση νερού.

Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να ακολουθήσετε το πρόγραμμα εάν έχετε προβλήματα υγείας, στα οποία αντενδείκνυται η κατανάλωση κάποιου ή κάποιων από τα τρόφιμα που περιέχει (όπως λ.χ. τα αυγά). Το ασφαλέστερο είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Μόλις ξυπνήσετε: 230-340 ml μεταλλικό νερό

Πρωινό:

• 3 ασπράδια αυγού και 1 ολόκληρο αυγό (ή/και 115-170 γρ.ψητός σολομός)
• ½ φλιτζάνι βρασμένος χυλός βρώμης (όχι στιγμιαίος)
• 115 γρ. πεπόνι και ¼ του φλιτζανιού φρέσκα μούρα
• 230-340 ml μεταλλικό νερό (περισσότερο, εάν θέλετε)

Μεσημεριανό:

• 115-170 γρ. ψητός σολομός ή τόνος σε νερό
• 2 φλιτζάνια μαρούλι
• 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στιμμένο λεμόνι για πρόσθετη γεύση
• 115 γρ. πεπόνι και ¼ του φλιτζανιού φρέσκα μούρα
• 230-340 ml μεταλλικό νερό (περισσότερο, εάν θέλετε)

Απογευματινό:

• 60 γρ. βραστό στήθος κοτόπουλο σε φέτες, μειωμένου άλατος
• 4 ωμά, ανάλατα φουντούκια
• 1 πράσινο μήλο
• 230-340 ml μεταλλικό νερό (περισσότερο, εάν θέλετε)

Βραδινό:

• 115-170 γρ. ψητός σολομός
• 2 φλιτζάνια μαρούλι
• 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στυμμένο λεμόνι για πρόσθετη γεύση
• 1 φλιτζάνι σπαράγγια, μπρόκολο ή σπανάκι βρασμένα στον ατμό, με λίγο ελαιόλαδο
• 115 γρ. πεπόνι και ¼ του φλιτζανιού φρέσκα μούρα
• 230-340 ml μεταλλικό νερό (περισσότερο, εάν θέλετε)

Προ ύπνου:
60 γρ. στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μειωμένου άλατος και λίγων λιπαρών
• ½ αχλάδι ή πράσινο μήλο
• 3-4 αμύγδαλα ή ελιές
• 230-340 ml μεταλλικό νερό (περισσότερο, εάν θέλετε) Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

«Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός»

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Εμφανώς αδύναμος και με τρεμάμενη φωνή από τα έντονα συναισθήματα, ο George Michael ευχαρίστησε τους γιατρούς του που του έσωσαν τη ζωή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο όπου και επέστρεψε ο τραγουδιστής πριν από μερικές ημέρες, έκανε λόγο για τον χειρότερο μήνα της ζωής του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Φορώντας ένα κασκόλ για να προστατεύει το λαιμό του, ο 48χρονος George Michael αποκάλυψε ότι οι γιατροί του έκαναν τραχειοτομή κι ότι η ζωή του κρεμόταν κυριολεκτικά από μια λεπτή κλωστή.

Ο George Michael ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα στους θαυμαστές του στο Twitter, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει δριμύτερος.

Ο διάσημος τραγουδιστής παρέμεινε τον προηγούμενο μήνα σε νοσοκομείο της Βιέννης, καθώς οι γιατροί του διέγνωσαν βαριά πνευμονία, γεγονός που τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις στην ευρωπαϊκή του περιοδεία.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Χολίδης: Η Δούκισσα είναι η ομορφότερη Ελληνίδα

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Αυτό θα πει έρωτας: Ο Χρήστος Χολίδης μιλάει για τη Δούκισσα Νομικού και στάζει μέλι…
Είναι τόσο καλό παιδί, όσο δείχνει. Για εμένα είναι η πιο όμορφη Ελληνίδα.» είπε στην κάμερα του Star ο ερωτοχτυπημένος τραγουδιστής.

Ο Χρήστος εξομολογείται πως όλα πάνε καλά με την σύντροφό του ενώ στην ερώτηση αν αποβλέπουν σε κάτι σοβαρό απάντησε πως «Δεν ξέρεις ποτέ»…

«Όχι, ποτέ, ειλικρινά αυτό. Ακόμα είναι κι αυτή πολύ νέα, είμαι κι εγώ.» απάντησε στο αν έχουν συζητήσει για γάμο ενώ για παιδάκι ούτε κουβέντα.

Ο Χρήστος θα περάσει τα Χριστούγεννα με την αδελφή του, μακριά από τους δικούς του... λόγω πίστας! Θα πάει στην Ξάνθη. Και την Πρωτοχρονιά όμως θα είναι μακριά από την καλή του. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα πάει στο Ηράκλειο.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

8χρονος πέταξε ψαλίδι σε συμμαθητή του!

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Μόλις 8 χρονών είναι ένας μαθητής σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, αλλά έχει καταφέρει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των συμμαθητών του.

Το παιδάκι εμφανίζει έντονα αντικοινωνική και βίαιη συμπεριφορά με αποκορύφωμα το γεγονός που συνέβη λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Όπως γράφει το egnomi.gr ο 8χρονος τσακώθηκε με έναν συμμαθητή του και του πέταξε ένα ανοιχτό ψαλίδι χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει!

Οι γονείς των παιδιών έχουν εξοργιστεί με τη συμπεριφορά του μαθητή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται εναντίον συνομιλήκων του.

Εξέφρασαν τα παράπονά τους στη διεύθυνση του σχολείου και κατόπιν του σάλου που προκλήθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έδωσε εντολή να επισκεφθεί το σχολείο αμέσως μετά τις γιορτές ειδικός σχολικός σύμβουλος που θα συνομιλήσει με τον 8χρονο.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γέννησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Ένας τραυματιοφορέας ντυμένος... τάρανδος βοήθησε μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι κάτω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο...
καθώς η εγκυμονούσα αισθάνθηκε τους πόνους της γέννας ενώ τύλιγε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για συγγενείς και φίλους.

Η γέννηση της μικρής στο Χόμπαρτ της Τασμανίας ήταν ένας υπέροχος τρόπος για να γιορταστούν τα Χριστούγεννα, είπε ο Μπρους Κόνορ, της υπηρεσίας συντονισμού των ασθενοφόρων του νησιού.

"Η γυναίκα βρισκόταν σε τέτοια φάση του τοκετού που αντί να την οδηγήσουν στο ασθενοφόρο για να την μεταφέρουν στην κλινική χρειάστηκε να γεννήσει στο σπίτι", είπε.

"Η γέννηση στις 12:06 ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι ένα ιδιαίτερο συμβάν, ιδίως αφού συνέβη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο σπίτι. Νομίζω ότι ο τραυματιοφορέας φορούσε στο κεφάλι του ένα ζευγάρι κέρατα τάρανδου εκείνη τη στιγμή", πρόσθεσε ο Κόνορ. Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ένα… σάκχαρο τη μέρα… την προφυλάκιση την κάνει πέρα!

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Πολλοί μουστερήδες κι από διάφορες πλευρές έχουν μαζευτεί τις τελευταίες ώρες και υπερασπίζονται, με πάθος, τον ηγούμενο Εφραίμ.
Μάλιστα κι εδώ είναι το εξοργιστικό, πιέζουν με διάφορους τρόπους ώστε να μην προφυλακιστεί.

Κι ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του! Άλλος μιλά για… πολιτική δίωξη, άλλος για σκληρή απόφαση κι άλλος ότι δεν έπρεπε να προφυλακιστεί… λόγω Χριστουγέννων!

Ωστόσο δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί έτσι κι αλλιώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε έχουν, κατά καιρούς, ανθήσει πολλοί… Εφραίμ και πάντα βρίσκονται "πρόθυμοι" υπερασπιστές τέτοιων μπουμπουκιών!

Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός, και συνάμα αποκαλύπτει την υποκρισία και τη γύμνια του κράτους, ότι κάποιος κατηγορούμενος για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση για την προφυλάκισή του να παζαρεύει είτε με το… αυξημένο σάκχαρό του, είτε μέσω πιέσεων που ασκούν διάφοροι παράγοντες, τον χρόνο παράδοσής του στις αρχές.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και διαρροές από το περιβάλλον του Εφραίμ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του: «Είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη… Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά γι' αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Και το κράτος, ως συνήθως όταν πρόκειται για μεγαλόσχημους, θεατής και κομπάρσος των εξελίξεων. Κάθονται στο Βατοπέδι ένας αστυνομικός διευθυντής κι ένας εισαγγελέας και περιμένουν πότε θα… πέσει το σάκχαρο του Εφραίμ για να εκτελέσουν την απόφαση.

Φυσικά εάν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλον πολίτη θα τον είχαν κλείσει αμέσως στη φυλακή. Αλλά είπαμε και σε άλλα άρθρα μας: σ΄ αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι… Εφραίμ ή πολιτικός για να έχεις ασυλία.

Αλλιώς σε τρώει το μαύρο σκοτάδι…Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γιορτινές συμβουλές ομορφιάς

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Ξεκινώ την προετοιμασία από το πρωί (ιδανικά από την προηγούμενη ημέρα). Το πρώτο μου μέλημα είναι να ενισχύσω τη φροντίδα του προσώπου μου.
Τα προϊόντα beauty που εμπιστεύομαι είναι η ενυδατική μου κρέμα, το serum (ορός) και για έξτρα περιποίηση και η κρέμα ματιών.

Για ένα πιο άμεσο αποτέλεσμα κάνω μια μάσκα καθαρισμού και απολέπισης που μου χαρίζει λείο και λαμπερό δέρμα. Όσον αφορά τα μαλλιά μου, φροντίζω να κάνω μια μάσκα μαλλιών για extra λάμψη και αν είναι απαραίτητο κόβω λίγο τις άκρες.

Την ημέρα του ρεβεγιόν φροντίζω να κάνω μια μάσκα προσώπου για αναζωογόνησης και ενυδάτωση. Για πιο φρέσκο βλέμμα κάνω κομπρέσες με φέτες αγγουριού.

Τη βραδιά του ρεβεγιόν, επιλέγω outfit ανάλογα με το στυλ του πάρτι που θα παρευρεθώ και μετά αποφασίζω να κάνω και κατάλληλο look μακιγιάζ. Δίνω έμφαση στην σωστή βάση μακιγιάζ για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, το ρουζ, τη μάσκαρα και το lip gloss.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η αντιοξειδωτική δράση της μαστίχας

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Η μαστίχα Χίου είναι μία ρητινώδης υγρή ουσία. Εξέρχεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Είναι αποκλειστικό προϊόν του νησιού και καλλιεργείται κυρίως στην νότια Χίο. Χρησιμοποιείται στη χώρα μας, και γενικότερα στην Μεσόγειο ως πρόσθετη ύλη στην παρασκευή γλυκισμάτων, αρτοσκευασμάτων, ποτών και ως μπαχαρικό.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την αρχαιότητα, από τον Διοσκουρίδη, τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό, γι' αυτό και χρησιμοποιείται πολύ σε φαρμακευτικά προϊόντα αλλά και σαν διατροφικό συμπλήρωμα.

Ο μοριακός μηχανισμός της αντιφλεγμονώδους δράσης της μαστίχας δεν είναι απόλυτα γνωστός. Από χημικής άποψης, η ανάλυση της ρητίνης του μαστιχόδενδρου καταδεικνύει κυρίως τερπένια στη μάζα της (ελανολικού και ολεανολικου οξέος), ενώ πρόσφατα έχει δημοσιεύτηκαν έρευνες που αναφέρονται σε ανίχνευση των αντιοξειδωτικών ουσιών, πολυφαινολών στην ρητίνη.

Από τις πιο γνωστές εφαρμογές της μαστίχας της Χίου, είναι η προστασία που παρέχει από την περιοδοντίτιδα, γι' αυτό και συχνά αποτελεί σημαντικό συστατικό στις οδοντόκρεμες.

Η Μαστίχα Χίου είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Είναι γνωστή για την προστατευτικής της δράση σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, της λευχαιμίας, του προστάτη, του εντέρου, μέσω ενός μηχανισμού που περιορίζει τον πολλαπλασιασμό και την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με νόσο Crohn. Οι ασθενείς, μετά από χορήγηση σκόνης μαστίχας Χίου, εμφάνισαν βελτιωμένη κλινική εικόνα και βελτιωμένους κλινικούς δείκτες.

Μελέτες επιβεβαιώνουν, ότι η μαστίχα της Χίου έχει αντιμικροβιακή δράση και δρα επουλωτικά, λύοντας συγκεκριμένες φλεγμονές του πεπτικού συστήματος. Το 1983 οι B. Marshall & R. Warren θεώρησαν ότι η γαστρική φλεγμονή και το πεπτικό έλκος είναι αποτέλεσμα μόλυνσης από το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Με την πάροδο του χρόνου διαπιστώθηκε ότι σ' αυτό το ελικοβακτηρίδιο οφείλεται συχνά η γαστρίτιδα, το πεπτικό έλκος, το αδενοκαρκίνωμα του πεπτικού συστήματος.

Έχει αποδειχθεί, ότι τα αντιβιοτικά σχήματα ξεριζώνουν επιτυχώς το ελικοβακτηρίδιο. Παρά ταύτα, η μη συμμόρφωση πολλών ασθενών και η αντιβιοτική τους αντίσταση, δημιούργησε την ανάγκη να βρεθούν νέες μέθοδοι για την καταστροφή του ελικοβακτηριδίου. Έρευνα έδειξε ότι η συνήθης μακράς- διάρκειας κατανάλωση μαστίχας, μπορεί να είναι δραστική στην εξάπλωση και στον αποικισμό του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, και κατά συνέπεια στην προστασία του πεπτικού συστήματος.

Σημαντική είναι η επίδραση της μαστίχας στη λειτουργία του ήπατος, καθώς ενεργοποιεί την αποτοξινωτική του δραστηριότητα.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η μαστίχα έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα ως φαρμακευτική αγωγή, συμπλήρωμα διατροφής, στην κοσμετολογία και είναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές, όπως το φυσικό κόμμι, τη σκόνη μαστίχας, σε μορφή τσίχλας και σε μαστιχέλαιο.

Συνοψίζοντας, η Μαστίχα Χίου αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό προϊόν του τόπου μας, με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Η καθημερινή κατανάλωση μαστίχας Χίου είτε με τη μάσηση, είτε ως πρόσθετο στις τροφές, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, και παράλληλα αποτελεί μία ασπίδα προστασίας για την υγεία του, χάρη στην μεγάλη περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Χρησιμοποιείται πολλά χρόνια, χωρίς να έχουν αναφερθεί περιστατικά τοξικότητας από την μεγάλη κατανάλωσή της, ενώ το κόστος της είναι χαμηλό. Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο έλεγχος της υπέρτασης χαρίζει χρόνια ζωής

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Η έγκαιρη λήψη φαρμακευτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της υπέρτασης χαρίζει χρόνια ζωής. Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη που διεξήχθη... από ειδικούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Robert Wood Johnson στο Νιου Τζέρσι με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Καρδιολογίας και Φαρμακολογίας, διευθυντή του Τμήματος Παθολογίας κ. Γιάννη Κωστή.

Οι φόβοι των ειδικών
«Για πρώτη φορά αποδεικνύεται μέσα από αυτή τη μελέτη ότι η θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης παρατείνει τη ζωή» σημειώνει μιλώντας στο Βήμα ο κ. Κωστής και εξηγεί το σκεπτικό της μακροχρόνιας μελέτης που διεξήγαγε με την ομάδα του και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (Journal of the American Medical Association, JAMA): «Τη δεκαετία του 1980 πλανιόταν μεταξύ των ειδικών το ερώτημα σχετικά με το αν πρέπει να χορηγείται φαρμακευτική θεραπεία στις περιπτώσεις ασθενών που εμφάνιζαν υψηλές μετρήσεις μόνο της συστολικής και όχι και της διαστολικής πίεσης – ένα φαινόμενο που ονομάζεται μεμονωμένη συστολική υπέρταση. Και αυτό διότι εκφράζονταν φόβοι πως αν η φαρμακευτική θεραπεία οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της διαστολικής πίεσης τότε θα υπάρχει κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. Αποφασίσαμε λοιπόν να διερευνήσουμε το ζήτημα».

Ο καθηγητής και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν έτσι μεταξύ του 1985 και του 1990 κλινική δοκιμή που περιελάμβανε 4.700 υπερτασικά άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Οι μισοί από τους ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν το αντι-υπερτασικό φάρμακο χλωρθαλιδόνη ενώ οι υπόλοιποι εικονικό φάρμακο. Στις περιπτώσεις που η χλωρθαλιδόνη δεν ήταν αποτελεσματική οι εθελοντές έλαβαν κάποιον β-αναστολέα.

Φαρμακευτική πρόληψη καρδιαγγειακών
Όπως προέκυψε η λήψη φαρμακευτικής θεραπείας οδήγησε σε πρόληψη της τάξεως του 50% σε ό,τι αφορούσε την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας, του 37% σε ό,τι αφορούσε τα εγκεφαλικά επεισόδια και του 25% σε ό,τι αφορούσε τα εμφράγματα. Ωστόσο δεν κατεγράφη στατιστικώς σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στη θνησιμότητα.

Ο κ. Κωστής σημειώνει ότι η ανάλυση των στοιχείων της παρακολούθησης που έγινε το 2006 έδειξε ότι το 60% των εθελοντών είχε πεθάνει. «Αυτό ήταν επόμενο αφού επρόκειτο για μεγάλα σε ηλικία άτομα» υπογραμμίζει ο ειδικός σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι το αξιοσημείωτο ήταν πως σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν η καρδιά… εκείνη που πρόδωσε τους ασθενείς, όπως θα περίμενε κάποιος. «Μόνο το 30% των ασθενών κατέληξε εξαιτίας καρδιαγγειακών προβλημάτων ενώ στο υπόλοιπο 30% ο θάνατος οφειλόταν σε άλλα αίτια και κυρίως σε καρκίνους, νεφροπάθειες, αναπνευστικά νοσήματα και σε κάποιες περιπτώσεις σε νόσο Αλτσχάιμερ».

Παράταση ζωής
Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που εξήχθη από την ανάλυση ήταν, σύμφωνα με τον κ. Κωστή, ότι όσοι από τους ασθενείς είχαν πάρει πραγματικό και όχι εικονικό φάρμακο κέρδισαν… ζωή. «Έζησαν μια ημέρα παραπάνω για κάθε μήνα που έλαβαν αντι-υπερτασική θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα άτομο ξεκινήσει τη λήψη θεραπείας εγκαίρως – γύρω στα 40 έτη του – μπορεί να κερδίσει 2 ως 3 χρόνια επιπλέον ζωής».

Σύμφωνα με τον καθηγητή η επίδραση των αντι-υπερτασικών φαρμάκων στη μακροπρόθεσμη υγεία μοιάζει με μια… κληρονομιά. «Οι ασθενείς που έλαβαν νωρίτερα στη ζωή τους φάρμακα ήταν σαν να κληρονόμησαν περισσότερο χρόνο ζωής. Αυτό ήταν εμφανές αφού από ένα σημείο της μελέτης και μετά όλοι οι εθελοντές ξεκίνησαν τη λήψη φαρμάκων. Τα πραγματικά οφέλη ωστόσο παρουσιάστηκαν σε εκείνους που ξεκίνησαν εγκαίρως να λαμβάνουν την αντι-υπερτασική θεραπεία».

Από τα 35 ο έλεγχος των δεικτών υγείας
Ο Έλληνας επικεφαλής της νέας μελέτης θέλει να στείλει ένα γενικότερο μήνυμα από το Νιου Τζέρσι, το οποίο, όπως λέει, είναι... οικουμενικό. «Πρέπει όλοι από μικρή ηλικία – ήδη από τα 35 ως 40 έτη τους – να φροντίσουν να έχουν υπό έλεγχο όχι μόνο την αρτηριακή τους πίεση αλλά και άλλους σημαντικούς δείκτες όπως η χοληστερόλη. Πρέπει να σταματούν νωρίς το κάπνισμα εάν καπνίζουν, να περπατούν και να σταματήσουν να κάθονται σε έναν καναπέ απέναντι από την τηλεόραση εάν επιθυμούν να έχουν μια μακριά και καλή ζωή».

Ο κ. Κωστής καταλήγει τονίζοντας ότι αυτό το μήνυμα της υγείας είναι ακόμη πιο επίκαιρο τώρα με την οικονομική κρίση που έχει «πλήξει» ιδιαιτέρως τη χώρα μας: «Όπως έχουν έλθει τα πράγματα, για να πάρει κάποιος σύνταξη πρέπει να φθάσει σε… μεγάλη, μεγάλη ηλικία. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε υγιείς αφού καλούμαστε να δουλεύουμε ατελείωτα χρόνια. Διότι διαφορετικά βλέπω τα πράγματα να γίνονται ακόμη χειρότερα»…Ας φροντίσουμε λοιπόν να έχουμε καλή (όσο μας επιτρέπεται) υγεία για να αντέχουμε!Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η Scarlett αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιά της

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Η Scarlett Johansson δήλωσε ότι της αρέσει να είναι πάντα βαμμένη και να φοράει τα καλά της γιατί δεν ξέρει ποτέ ποιον μπορεί να συναντήσει.
Η 27χρονη μπορεί να είναι άβαφη στην καινούρια της ταινία, «We Bought a Zoo» αλλά στην πραγματικότητα έχει πάντα μαζί της ένα κόκκινο κραγιόν. Δήλωσε επίσης σε γνωτσό περιοδικό ότι δεν κυκλοφορεί ποτέ με αθλητικά και φόρμες γιατί θέλει να νιώθει πιο γυναίκα με τα ρούχα της. Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κόπηκε στα δύο προκυμαία

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Κατέρρευσε η προκυμαία στο Χόρτο η οποία εδώ και χρόνια από τις φθορές του χρόνου είχε υποστεί ρωγμές με αποτέλεσμα να είναι...
επικίνδυνη για κατοίκους, επισκέπτες και ψαράδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Μαγνησία τις τελευταίες ημέρες «έδωσαν τη χαριστική βολή» στην προβλήτα που από το καλοκαίρι παράπαιε.

Οι κάτοικοι της περιοχής «κάνουν το σταυρό τους» που το περιστατικό συνέβη χειμώνα, καθώς αν η προβλήτα είχε καταρρεύσει το καλοκαίρι τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είχε σημειωθεί ατύχημα.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» από τις ρωγμές εξείχαν σκουριασμένα σίδερα και κοφτερές πέτρες και κάθε μέρα οι κάτοικοι ζούσαν με το φόβο ότι η προβλήτα θα σπάσει στα δύο. «Κάθε μέρα το καλοκαίρι πηγαίναμε τα παιδιά στο Κέντρο Υγείας με κομμένα πόδια. Ευτυχώς που δεν έσπασε τότε να θρηνήσουμε θύματα και έγινε τώρα που είναι χειμώνας και δεν την χρησιμοποιεί ο κόσμος», σημειώνει δημότης.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μαρία Μπακοδήμου: «Το κέρατο δεν το γλυτώνεις»

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Μιλάει πάντα έξω από τα δόντια και ποτέ δεν αποφεύγει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.
Η Μαρία Μπακοδήμου μιλάει στο «Down Town» για την απιστία και παραδέχεται ότι έχει απατήσει, αλλά και ότι την έχουν απατήσει: «Γενικά, όταν από μία σχέση έχει φύγει πρώτος ο έρωτας, υπάρχουν προβλήματα, κολακεύεσαι από ένα φλερτ… ε, γίνεται! Υπ' αυτές τις συνθήκες, δείχνω κατανόηση στην απιστία του άλλου.»Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πήγε να κάψει την οικογένεια του λόγω ζήλιας!

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Στην σύλληψη ενός 33χρονου τσιγγάνου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Ρόδο καθώς αφού ξυλοκόπησε την εγκυμονούσα σύζυγό του, προσπάθησε να βάλει φωτιά...στο παράπηγμα όπου κοιμόντουσαν ανυποψίαστα τα πέντε παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επέστρεψε ξημερώματα μεθυσμένος στο παράπηγμά του στον καταυλισμό του Καρακόνερου, ξύπνησε την σύζυγό του και άρχισε να καυγαδίζει έντονα μαζί της, αφού πίστευε ότι διατηρεί παράλληλο δεσμό με άλλον τσιγγάνο.

Μάλιστα, άρχισε να την χτυπά αλύπητα και να την βρίζει χυδαία, ενώ κάποια στιγμή έβγαλε έναν αναπτήρα έβαλε φωτιά στις κουρτίνες της παράγκας.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και σε άλλα δύο παραπήγματα, στο ένα από τα οποία κοιμόντουσαν τα πέντε ανήλικα παιδιά του.Ευτυχώς, τα παιδιά ξύπνησαν και σώθηκαν από τους γείτονές τους που έσπευσαν να τα απομακρύνουν από τα φλεγόμενα παραπήγματα.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρόδου που του άσκησε δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου.
Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από έναν… σε σωρό με σκουπίδια που είχε προσπαθήσει να κάψει έξω από το παράπηγμα.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντικρούσει τις μαρτυρίες των ομοφύλων του και την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η έγκυος σύζυγός του και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η Πομπηία καταρρέει...

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Από τον Ιανουάριο θα αρχίσει η σταδιακή αποδέσμευση 105 εκατομμυρίων ευρώ για την συντήρηση της Πομπηίας...
χάρη και σε ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού Αντόνια Πάσκουα Ρέκια.

Υπέρ της άμεσης έναρξης των έκτακτων παρεμβάσεων τάχθηκε και ο νέος Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Ρομπέρτο Τσέκι, ο οποίος δήλωσε ότι "μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου, μέχρι να μπορέσει να ελεγχθεί λεπτομερώς η κατάσταση κάθε οικοδομήματος, δεν θα υπάρχει βεβαιότητα πως αποκλείονται και νέες καταρρεύσεις".

Η απόφαση για το έκτακτο κονδύλι ελήφθη μετά την νέα κατάρρευση στύλου της "οικίας του Λορέιο Τιμπουρτίνο", της ρωμαϊκής εποχής, στην Πομπηία. Το 2009 είχαν σημειωθεί καταρρεύσεις στον Ναό της Αφροδίτης, πέρυσι τον Ιούνιο στον Οίκο των Μονομάχων, ενώ την 1η Δεκεμβρίου-πριν από τρεις εβδομάδες-κατέρρευσε ο τοίχος του Μικρού Χαμαιτυπείου.

Όλες αυτές οι αλλεπάλληλες καταρρεύσεις των μνημείων είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ένα μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας , το οποίο παραμένει κλειστό έως και αυτή την περίοδο. Η πρόσβαση στους τουρίστες απαγορεύεται, ενώ η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει πληγεί.

Η ιταλική ένωση αρχαιολόγων ζήτησε "την άμεση πρόσληψη νέων ειδικών που να υποστηρίζουν μόνιμα την συντήρηση διότι αυτή είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να σωθεί η ρωμαϊκή πόλη ανεκτίμητης αξίας".Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Χριστούγεννα με 1 εκατ. κυβικά μέτρα χιόνι!

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Πρόκειται για την πόλη όπου τα «Λευκά Χριστούγεννα» είναι εξασφαλισμένα κάθε χρόνο.
Στη Μόσχα το λευκό τοπίο είναι μια γνώριμη εικόνα και μάλιστα πλέον μετρούν το χιόνι... σε αριθμούς. Μέσα στα τρία τελευταία 24ωρα από τους δρόμους της Μόσχας αποκομίστηκαν πάνω από 1 εκατ. κυβικά μέτρα χιόνι.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Β. Παπαδοπούλου: "Οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου ήταν όταν έφευγε ο έρωτας"

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Το Τανγκό των Χριστουγέννων" φωτογραφήθηκε και αποκάλυψε ότι έχει κάνει και τρεις δουλειές ταυτόχρονα...
μόνο και μόνο για να ξεπληρώσει το δάνειο της.
Η Βίκυ Παπαδοπούλου είναι μελαγχολική αλλά με έντονη διάθεση για χιούμορ. Προσιτή αλλά την ίδια ώρα σου ανοίγεται δύσκολα. Σέξι αλλά παλιομοδίτικα λαμπερή και όμορφη. Είναι η Βίκυ Παπαδοπούλου!

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Το Τανγκό των Χριστουγέννων" φωτογραφήθηκε και αποκάλυψε στο περιοδικό
''In Style" ότι έχει κάνει και τρεις δουλειές ταυτόχρονα μόνο και μόνο για να ξεπληρώσει το δάνειο της.

Ποιο από τα παλιομοδίτικα στοιχειά του "Τανγκό των Χριστουγέννων" την γοητεύουν;
"Όλη αυτή η σκοτεινιά και η βαριά ατμόσφαιρα που φέρνει η ταινία μου αρέσουν πολύ." ανέφερε
Στην ερώτηση που έγκειται η διαφορά του εφηβικού έρωτα με αυτούς που ζούμε αργότερα; απάντησε: "Όταν είσαι μικρός, ερωτεύεσαι χωρίς σκέψη. Και είναι πολύ ωραίο αυτό. Μεγαλώνοντας μπαίνουν άλλα πράγματα, μπαίνει ο ανταγωνισμός, μπαίνουν άλλες ανάγκες, μπαίνει το σεξ στη ζωή μας, δεν είναι τόσο αγνά."Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γίνονται θαύματα και για τους σκύλους

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Ένας εκ γενετής τυφλός σκύλος που είχε χαθεί από το σπίτι του, στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ, επέστρεψε στην οικογένειά του χάρη στην ιστοσελίδα αγγελιών Craigslist.
Ο σκύλος που φέρει το απολύτως ταιριαστό όνομα… Στίβι Οιδίποδας Γουόντερ, χάθηκε πριν από ένα μήνα και, λόγω της κατάστασής του, οι ιδιοκτήτες του ήταν βέβαιοι ότι δεν είχε καταφέρει να επιβιώσει.

Πράγματι το μικρό τεριέ βρέθηκε κοντά στο θάνατο. Κάποιος το οδήγησε σε ένα καταφύγιο ζώων, όπου οι κτηνίατροι το θεώρησαν καταδικασμένο και θέλησαν να του κάνουν ευθανασία.

Όμως, παρενέβη μια εθελόντρια, η οποία λυπήθηκε τον Στίβι και αποφάσισε να τον πάρει στο σπίτι της για τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, έβαλε την αγγελία στο Craigslist ελπίζοντας ότι θα έβρισκε τα αφεντικά του σκυλάκου.
Και έτσι έγινε! Η Μπελίντα Γκουτιέρεζ ψάχνοντας με μανία στο Διαδίκτυο για το σκύλο της, «έπεσε» πάνω στην χαρμόσυνη αγγελία.

Έτσι, ο Στίβι γιορτάζει τα Χριστούγεννα στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού του, απολαμβάνοντας τις αγαπημένες του λιχουδιές: τα καρότα! Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από... κινητά

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Φέτος τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να σημάνουν νωρίτερα στην πόλη My Tho του Βιετνάμ, με τόσα κινητά να κοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.
Όπως δήλωσε ο μάνατζερ του καταστήματος χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για το στόλισμα του δέντρου που αριθμεί 2.500 χαλασμένα κινητά.

Στόχος αυτών που είχαν την ιδέα ήταν να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών γύρω από αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται.

Το δέντρο που τοποθετήθηκε στην είσοδο του καταστήματος επισκέπτονται καθημερινά 700-800 άνθρωποι.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Αυστραλία: Χριστουγεννιάτικος "μποναμάς" για μια συνταξιούχο

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Περνάει τα φετινά Χριστούγεννα πλουσιότερη κατά 105.731 δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή 106.830 αμερικανικά δολάρια...
τα οποία κέρδισε σε "κουλοχέρη" καζίνο της Αδελαΐδας, παίζοντας μάλιστα με ένα...δανεικό δολάριο.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η Σεσίλια Κουμπίγιο δεν είχε ως τώρα εισπράξει το "τυχερό": το καζίνο κατέφυγε στα δικαστήρια, επειδή η παίκτρια έπαιξε με ένα δολάριο αφημένο στον "κουλοχέρη" από τον προηγούμενο παίκτη και υπάρχει μια νομοθεσία, στην Αυστραλία, για τις "εγκαταλειμένες σε χώρο καζίνο πιστώσεις".

Ομως, ο δικαστής διέταξε ήδη τη διεύθυνση του καζίνο να καταβάλει αμέσως το "τυχερό" στην Κουμπίγιο και υπήρξε συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση εκ μέρους των υπευθύνων του καζίνο Αδελαϊδας.

"Τώρα η Σεσίλια θα χαρεί αληθινά αυτές τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της", δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα "Adelaide Advertiser" η στενή φίλη της τυχερής, Νταϊάνα Αουαράου.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο... πολεμιστής Σισέ, δεν τα παρατάει ποτέ

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

O Γάλλος σούπερ σταρ μπορεί να βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση αφού έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ σε 15 αγώνες της Serie A με τη φανέλα της Λάτσιο...
όμως δεν τα παρατάει.
Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τζιμπρίλ Σισέ αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόνισε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα.

"Γεια σας! Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα. Θα παλέψω μέχρι το τέλος. Ποτέ δεν τα παρατάω. Forza Lazio!" Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η πρόγνωση του καιρού (26/12)

Posted: 26 Dec 2011 11:12 AM PST

Σχεδόν νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός γιά σήμερα (26/12) στην Αθήνα με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 8º...
Για τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω του www.meteorologos.gr
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές