Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Ένας πολύ πολύ τυχερός Καναδός

Posted: 14 Dec 2011 01:01 PM PST

Ένας πολύ πολύ τυχερός Καναδός (3)Δείτε γιατί αυτός ο Καναδός θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του πιο τυχερού ανθρώπου της χρονιάς!
Η δεξαμενή ασετιλίνης που είχε στο Toyota FJ Cruiser του, άρχισε να χάνει πριν το παρκάρει στο γκαράζ του για τη νύχτα. Καθ'όλη τη νύχτα σιγά σιγά οι αναθυμιάσεις γέμισαν το όχημα.

Το πρωί όταν μπήκε στο τζιπ του μύρισε τις αναθυμιάσεις. Έτσι ξεκίνησε το όχημα και το έβγαλε έξω για να πάρει αέρα, ανοίγοντας και όλες τις πόρτες.

Παρόλα αυτά, με το που πήγε να κατεβάσει το παράθυρο του συνοδηγού, το αμάξι εξερράγη. Ως εκ θαύματος, κατάφερε και δραπέτευσε μόνο με απώλεια ακοής στο δεξί αυτί του και μια μικρή γρατζουνιά στο κεφάλι. Περιττό να πούμε ότι η ζωή του είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχει λάβει ποτέ.





Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ένα εστιατόριο πάνω σε δένδρο!

Posted: 14 Dec 2011 12:57 PM PST

Η Pacific Environments Architects Ltd είναι μια εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην Νέας Ζηλανδίας. Η εταιρία αυτή έχτισε το πρώτο εστιατόριο του κόσμου σε ένα δέντρο. Η αίθουσα του εστιατορίου βρίσκεται σε υψόμετρο 10 μέτρων πάνω από το έδαφος. Η διάμετρός του είναι 12 μέτρα. Η Κουζίνα και το WC βρίσκονται στο έδαφος. Μια ξύλινη σκάλα εξυπηρετεί το κοινό. "Σήμερα, κάθε ενήλικας μπορεί να θυμηθεί την παιδική του ηλικία ότανκάθεται σε ένα άνετο τραπέζι του εστιατορίου μας " λένε οι κατασκευαστές του εστιατορίου.
Εκτός από την πρωτοτυπία της ιδέας, πρέπει επίσης να σημειωθεί το πόσο καλά το εστιατόριο εντάσσεται στο γύρω τοπίο. Σίγουρα το εστιατόριο αυτό είναισε πλήρη αρμονία με τη φύση.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σοκάρει το τηλεοπτικό σποτ για τα τροχαία ατυχήματα που παρουσιάζεται αυτή την εποχή στην Ισπανία

Posted: 14 Dec 2011 12:55 PM PST

Δείτε το συγκλονιστικό σποτ πιο κάτω. Αγγίζει και τον πιο σκληρό χαρακτήρα...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Έρχονται οι εύκαμπτες οθόνες

Posted: 14 Dec 2011 12:50 PM PST

Επίπεδες οθόνες οι οποίες θα μπορούν να τις τυλίγουμε και να τις βάζουμε στην τσέπη μας είναι πολύ πιθανό να αποτελούν... πραγματικότητα αρκετά σύντομα, χάρη σε μία εντελώς νέα τεχνολογία που ακούει στο όνομα QD.

H εν λόγω τεχνολογία, ευρύτερα γνωστή ως «κβαντική τελεία», αναπτύχθηκε από μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εξαιρετικά λεπτών τηλεοράσεων. Εταιρείες όπως η Samsung εργάζονται ήδη πάνω σε εύκαμπτες οθόνες OLED, όμως οι QD οθόνες θα είναι πολύ λεπτότερες και πιο ευλύγιστες.

Η τεχνολογία πρόκειται για την εκπομπή φωτός από σωματίδια, τα οποία έχουν διάμετρο 100.000 φορές μικρότερη από αυτή μιας ανθρώπινης τρίχας μαλλιών και θα αποτυπώνονται πάνω σε ένα εύκαμπτο πλαστικό το οποίο θα είναι δυνατό να τυλιχθεί ακόμα και σε τεράστια φύλλα χαρτιού για την δημιουργία τεράστιων οθονών.

Λόγω του μικρού μεγέθους της, μια κβαντική τελεία επιτρέπει στον κατασκευαστή να καθορίσει το μήκος κύματος των εκπομπών, το οποίο καθορίζει στη συνέχεια το χρώμα του φωτός που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση των σημείων κατά την διάρκεια παραγωγής φωτός για την εκπομπή οποιοδήποτε χρώματος.

Επιστήμονες στη Nanoco στο Μάντσεστερ, συνεργάζονται τώρα με μεγάλες ασιατικές εταιρείες ηλεκτρονικών και οι πρώτες τηλεοράσεις που θα χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Τώρα όσον αφορά τις εύκαμπτες οθόνες, αυτές αναμένεται να καθυστερήσουν λίγο περισσότερο και να κάνουν την εμφάνισή τους στα καταστήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Αν και τα ονόματα των εταιρειών που έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία, δεν έχουν γνωστοποιηθεί, οι φήμες θέλουν τις Sony, Sharp, Samsung και LG να εργάζονται πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Οι περισσότερες τηλεοράσεις που παράγονται χρησιμοποιούν οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD), η οποία φωτίζεται από διόδους εκπομπής φωτός (LED), ενώ το συνολικό πάχος της οθόνης είναι μόλις λίγων χιλιοστών.

Με την χρήση της τεχνολογίας κβαντικής τελείας, ετοιμαστείτε για τηλεοράσεις πιο ελαφρύτερες και λεπτότερες τηλεοράσεις, από ότι έχει συναντήσει μέχρι τώρα.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ρουκέτα διέλυσε το μισό του πρόσωπο

Posted: 14 Dec 2011 12:48 PM PST

Το μισό του πρόσωπο διαλύθηκε από μια ρουκέτα και σήμερα ο 29χρονος Λίβυος Mohamed Z κατάφερε να μιλήσει ξανά….

Υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Martin-Luther στο Βερολίνο, προκειμένου οι γιατροί να «ανακατασκευάσουν» το στόμα, τη μύτη και τμήμα του πηγουνιού του.

Ο Mohamed μίλησε σήμερα για την εμπειρία του. Μια φιλανθρωπική οργάνωση τον έφερε από τη Λιβύη, όπου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των μαχών, στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, που του έσωσαν τη ζωή.

Πριν από αυτές δε μπορούσε να μιλήσει, να μασήσει ή να καταπιεί και τρεφόταν με τη βοήθεια σωλήνα από το στομάχι.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βρέφος 18 μηνών το νέο θύμα του μακελάρη της Λιέγης

Posted: 14 Dec 2011 12:45 PM PST

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, με τον χειρότερο τρόπο και αυτή τη φορά. Ένα κοριτσάκι πρόλαβε να ζήσει 18 μήνες πριν ο δράστης της απίστευτης... επίθεσης στο Βέλγιο, κόψει βίαια το νήμα της σύντομης ζωής της.

Από τη στιγμή που ο 33χρονος Νορντίν Αμράνι, ένας άνδρας που παλιότερα είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση και εμπόριο ναρκωτικών, άνοιξε πυρ κατά του ανυποψίαστου πλήθους, η μικρή προσπαθούσε να κρατηθεί στη ζωή.

Αλλά δεν άντεξε. Και τα ξημερώματα υπέκυψε. Έγινε έτσι το έκτο θύμα ενός μακελειού που δε μπορεί αν χωρέσει ανθρώπου νους. Ανάμεσα στα θύματα του Αμράνι είναι επίσης ένα 15χρονο αγόρι, μια κοπέλα 17 ετών, ένας 20χρονος και μια γυναίκα 75 ετών. Οι τραυματίες έχουν ήδη φτάσει τους 123.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Θωρακίστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη C

Posted: 14 Dec 2011 12:43 PM PST

Η βιταµίνη C είναι µια υδατοδιαλυτή βιταµίνη µε σηµαντική αντιοξειδωτική δράση που κατέχει πρωτεύοντα διατροφικό ρόλο στην προστασία... του ανοσοποιητικού µας συστήµατος. Θεωρείται ότι µπορεί να µειώσει τα συµπτώµατα της γρίπης και να συντοµεύσει τη διάρκεια της ασθένειας.

Ο τρόπος όµως µε τον οποίο η βιταµίνη αυτή βοηθά στην καταπολέµηση των ιώσεων δεν έχει ακόµη διευκρινιστεί πλήρως.

Η Lona Sandon, καθηγήτρια στο Πανεπιστήµιο του Τέξας, ύστερα από έρευνα που διεξήχθη για να εξηγήσει τη δράση της βιταµίνης C, επισηµαίνει ότι η συγκεκριµένη βιταµίνη βοηθά στην άµυνα του οργανισµού επειδή η πρόσληψή της αυξάνει τα αντισώµατα που «µάχονται» τις ασθένειες.

Πιο συγκεκριµένα, η βιταµίνη C βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών που µεταξύ άλλων έχουν ανάγκη και τα αντισώµατα. Όσο περισσότερη βιταµίνη C είναι διαθέσιµη στον οργανισµό µας τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται τα αντισώµατα. Έρευνες επίσης έχουν οδηγήσει στο συµπέρασµα ότι η βιταµίνη C µπορεί να λειτουργήσει και ως φυσικό αντιισταµινικό (η ισταµίνη του οργανισµού αυξάνει όταν κρυολογούµε και παρουσιάζουµε µπούκωµα στη µύτη). Επίσης, ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταµίνη C αυξάνει τα επίπεδα της ορµόνης ιντερφερόνη στο αίµα (οι ιντερφερόνες είναι φυσικές ουσίες που παράγονται ως απάντηση στις ιώσεις) µε συνέπεια να προστατεύει τα κύτταρα από την επίθεση που δέχονται από τους ιούς.

Μερικές καλές ιδέες για να αυξήσετε την καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι:
1. Ένα ποτήρι χυµός πορτοκάλι στο πρωινό.
2. Η καθηµερινή κατανάλωση 2-3 φρούτων.
3. Επιλογή φρούτων ως ενδιάµεσο γεύµα.
4. Η συµπλήρωση κάθε γεύµατος µε µια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά.
5. Μεγάλη ποικιλία λαχανικών στη σαλάτα µας (ντοµάτες, µπρόκολο, σπανάκι, πιπεριές πράσινες και κόκκινες).
6. Μία µε δύο φορές την εβδοµάδα πατάτα ψητή ή βραστή ως συµπλήρωµα στο γεύµα µας.

Tip
Πέντε µερίδες φρούτων και λαχανικών ηµερησίως µας παρέχουν 200mg βιταµίνης C, ποσότητα που κρίνεται επαρκής.Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Απαντάει ο «Τζίγγερ»

Posted: 14 Dec 2011 12:41 PM PST

Η πλευρά Βαρδινογιάννη ρίχνει... φως στον φάκελο Τσάκα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως όντως υπάρχει νέο όνομα...



Άμεση αναμένεται να είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στις εξελίξεις αναφορικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Ο «Τζίγγερ» αμέσως μόλις ο φάκελος έφτασε στα χέρια του νομικού του εκπροσώπου, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του και μέχρι το τέλος της ημέρες αναμένεται να έχει απαντήσει, στο αν τα έγγραφα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει.

Την ίδια ώρα, το σενάριο που θέλει το όνομα του Σαουδάραβα που υπάρχει στο bank commitment είναι όντως διαφορετικό από αυτό του Αλ Σαούντ, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την στάση που θα κρατήσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και επισήμως...Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Όταν ένας 84χρονος με άνοια…αργοπεθαίνει μόνος!

Posted: 14 Dec 2011 12:39 PM PST

Πριν περίπου πέντε χρόνια ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος έδεσε στη μαρίνα της Λευκάδας. Από τότε δεν ξαναέφυγε. Ο ιδιοκτήτης του... συνταξιούχος Άγγλος υπήκοος, αποφάσισε ότι το «λιμάνι» του είναι η Λευκάδα. Και έτσι ζούσε. Κάθε χρόνο έκανε ένα μικρό ταξίδι στην πατρίδα του για να φτιάχνει τα χαρτιά του και να είναι νόμιμη η παραμονή του στη χώρα μας. Τον τελευταίο χρόνο όμως δεν μπόρεσε να πάει. Μιλάμε για έναν 84χρονο που δεν φτάνουν όλα όσα μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος της ηλικίας του που μένει σε ένα σκάφος, χειμώνα – καλοκαίρι, αλλά πρόσφατα τον χτύπησε και η άνοια. Μόνος του, με μοναδικούς συμπαραστάτες τούς ανθρώπους που δουλεύουν στην μαρίνα, κάποιες συμπατριώτισσές του και από πλευράς του δήμου την αντιδήμαρχο, Ζωή Σκιαδά η οποία σε συνεργασία και με την μαρίνα προσπαθεί να δώσει λύση αλλά βρίσκει πόρτες κλειστές... Ο άνθρωπος αυτός, όπως μας τόνισε και ο διευθυντής της μαρίνας, Σπύρος Δαλός, βρέθηκε στις 20 Νοεμβρίου να έχει φτάσει με τα πόδια στους Σφακιώτες και ευτυχώς να έχει χαρτιά επάνω του και η αστυνομία να ειδοποιήσει στην μαρίνα και να τον φέρουν πίσω στο σκάφος του. Λίγες μέρες αργότερα λιποθύμησε στο δρόμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, αφού νοσηλεύτηκε μια εβδομάδα περίπου, η άνοια τον οδήγησε στο δρόμο και πάλι όπου αυτή την φορά τον πρόλαβαν οι νοσηλεύτριες… Τώρα βρίσκεται στο σκάφος του, το οποίο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, δεν βγαίνει πια έξω και δύσκολα μπορεί να εξυπηρετηθεί… για να μην πούμε καθόλου! Και εδώ έρχεται η αναλγησία πρωτ' απ' όλα της πρεσβείας της χώρας του στην οποία, αν και απευθύνθηκαν από το δήμο δεν έδειξε καμία διάθεση, όχι να βοηθήσει αλλά ούτε να ακούσει το πρόβλημα… Η οικογένειά του αποτελείται μόνο από δύο αδέλφια στην Αγγλία (ένας μικρότερος και ένας μεγαλύτερος) που μπορεί να μην έχουν καταλάβει καν και την απουσία του. Τι θα γίνει όμως αυτό ο άνθρωπος; Μπορεί να εγκαταλειφθεί σε ένα μισοσπασμένο ιστιοπλοϊκό και να τον φροντίζουν κάποιοι άνθρωποι όταν μπορούν; Είναι αλήθεια ότι προσφέρθηκε το γηροκομείο να τον φιλοξενήσει αλλά ακόμη και γι αυτό χρειάζεται να κινηθεί μια ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία και να λειτουργήσουν κάποιες υπηρεσίες του κράτους. Πότε θα λειτουργήσουν; Όταν θα είναι πολύ αργά για το συνάνθρωπό μας;Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τελικά τα χρήματα αγοράζουν την... ευτυχία;

Posted: 14 Dec 2011 12:35 PM PST

Το 21χρονο κουνελάκι του Playboy εθεάθη σε παραλία, με τον αγαπημένο της ο οποίος τυχαίνει να είναι και...εκατομμυριούχος!Ο έρωτας τελικά είναι τυφλός!
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Επιστροφή στην ισοπεδωμένη Φουκουσίμα

Posted: 14 Dec 2011 07:23 AM PST

Φωτογραφίες εννέα μήνες μετά την καταστροφή

Σχεδόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα διένυσε το ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της Google Street View που επέστρεψε στις περιοχές που χτύπησε ο σεισμός και το τσουνάμι του Μαρτίου στην Ιαπωνία, αποτυπώνοντας σε εικόνες πώς είναι σήμερα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν αντιπαραβάλλεται το πριν και το μετά και η Google εξέφρασε την ελπίδα οι εικόνες να σηματοδοτήσουν πως οι αναμνήσεις της καταστροφής παραμένουν ζωντανές για τις επόμενες γενιές.

Δείτε τις φωτογραφίες





















Τέχνη από σάρκα και ακρυλικό

Posted: 14 Dec 2011 07:22 AM PST

Τα αποτελέσματα είναι απλά εντυπωσιακά!

Ο βέλγος καλλιτέχνης Ben Heine ξέρει σίγουρα να καθηλώνει το κοινό του με μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης. Ο Ben βάζει τα μοντέλα του στον καμβά και τα καλύπτει με ακρυλική μπογιά, μετατρέποντάς τα σε μια πανδαισία χρωμάτων.

Ο 28χρονος αφιερώνει περισσότερες από τρεις ώρες σε κάθε μοντέλο για να ολοκληρώσει την έκθεσή του «Flesh and Acrylic» που θα ανοίξει τις πύλες της στο Λονδίνο.




















Οι επιστήμονες «είδαν» το σωματίδιο του Θεού

Posted: 14 Dec 2011 07:21 AM PST

Θεωρείται το «μέσο» από το οποίο η ύλη αποκτά την μάζα της στο σύμπαν

Το πιο πολυπόθητο σωματίδιο στην ιστορία της μοριακής φυσικής, το μποζόνιο Χιγκς ή αλλιώς το «σωματίδιο του Θεού», μπορεί να έχει γίνει ορατό, σύμφωνα με ερευνητές του CERN, από τον εξομοιωτή Large Hadron Collider της Γενεύης.

Το σωματίδιο θεωρείται το «μέσο» από το οποίο η ύλη αποκτά την μάζα της στο σύμπαν. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δύο πειράματα που έγιναν στο Large Hadron Collider εντόπισαν ενδείξεις του Χιγκς, προκαλώντας ενθουσιασμό στην ομάδα τους. Όμως, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να κάνουν λόγο για «ανακάλυψη».

Ο εντοπισμός του Χιγκς θα μπορούσε να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην φυσική, τα τελευταία 60 χρόνια. Θεωρείται σημαντικό για να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε το σύμπαν, αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί ή γίνει ορατό από τους επιστήμονες και η υπόστασή του ακόμη μένει να αποδειχθεί.

Ο καθηγητής Στέφαν Σόλντνερ-Ρέμπολντ, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θεωρούνται «εξαιρετικά» και προσέθεσε ότι «μέσα σε ένα χρόνο ίσως θα γνωρίζουμε αν το Χιγκς υπάρχει, αλλά μάλλον αυτό δεν θα είναι ένα δώρο για τα Χριστούγεννα».

Πέταξε τρεις χειροβομβίδες και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Posted: 14 Dec 2011 07:20 AM PST

Δύο ανήλικοι ανάμεσα στα θύματα στη Λιέγη του Βελγίου

Όπως ανέφεραν οι αρχές του Βελγίου, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Saint Lambert στη Λιέγη, σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται δύο ανήλικοι, ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, καθώς και μια ηλικιωμένη γυναίκα, 75 ετών, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

Το τέταρτο θύμα ήταν ο 32χρονος δράστης, Nordine Amrani, ο οποίος όπως διευκρίνισαν ήταν και ο μοναδικός δράστης. Πέταξε τρεις χειροβομβίδες, ενώ επάνω του έφερε και άλλα όπλα, με τα οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν έπασχε από ψυχικές διαταραχές και το σημερινό περιστατικό δε συνδέεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 64. Έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία της πόλης και της γύρω περιοχής, ενώ η πλειοψηφία αυτών είναι ηλικίας 18-20 ετών!

Σκόρπισε το θάνατο στην κεντρική πλατεία της Λιέγης

Posted: 14 Dec 2011 07:19 AM PST

Ποιος ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Βέλγιο

Ο 32χρονος Nordine Amrani, κάτοικος Λιέγης, πέταξε γύρω στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι τρεις χειροβομβίδες σε μια στάση λεωφορείων στην κεντρική πλατεία Saint Lambert της πόλης, ενώ προσπάθησε να ανοίξει και πυρ εναντίον αθώων πολιτών με όπλα που είχε επάνω του.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρία άτομα. Δύο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 17 ετών και μία ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πολλοί ανέφεραν ότι πρόκειται για τρελό. Όμως ο δράστης της επίθεσης στη φιλήσυχη βελγική πόλη, είναι ένας κατάδικος με βεβαρυμμένο παρελθόν. Είχε μπει στη φυλακή για την κατοχή ινδικής κάνναβης και όπλων, αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία.

Τον Οκτώβριο του 2007, η αστυνομία της Λιέγης κατέσχεσε 2.800 παράνομα δενδρύλλια, όπως και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από το σπίτι του, με συνολικά 9.500 όπλα. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 58 μήνες φυλάκισης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών στη Λιέγη προς τους δημοσιογράφους, ο Amrani δεν αντιμετώπιζε ψυχιατρικό πρόβλημα και δεν είχε σχέσεις με τρομοκρατία.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε προέρχονταν από το προσωπικό, παράνομο οπλοστάσιό του. Και σήμερα, θα έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για την υπόθεσή του. Αντί αυτού όμως επέλεξε να πάει στο κέντρο της πόλης και να ανοίξει πυρ, «παίρνοντας την εκδίκησή του» ενώ στη συνέχεια τιμώρησε τον εαυτό του «αυτοκτονώντας με μια σφαίρα στο κεφάλι», σημειώνει δημοσίευμα του RTL Info.

Οι ειδήσεις του 2011 σε... Lego!

Posted: 14 Dec 2011 07:18 AM PST

Κορυφαία γεγονότα παίρνουν σάρκα και οστά

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών, τα Lego διάλεξαν τα μέλη του Flickr της Lego για να αποτυπώσουν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2011 που σε λίγο θα μας αποχαιρετήσει.

Δείτε και μόνοι σας μερικά από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς...


Απρίλιος 2011: Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από το Μπάκιγχαμ για να δει το πρώτο φιλί του Ουίλιαμ και της Κέιτ.


Μάιος 2011: Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ομάδα εθνικής ασφάλειας παρακολουθούν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μπιν Λάντεν.

Ιούνιος 2011: Επίσημη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον. Από την συνάντηση της στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ιούλιος 2011: Ο Ρούπερτ Μέρντοχ γλύτωσε το «γιαούρτωμα» χάρη στη «σωτήρια» παρέμβαση της συζύγου του Γουέντι Ντένγκ

Αυγουστος 2011: Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στο Λονδίνο, στο Μπέρμιγχαμ και στο Μάντσεστερ. Πολλά καταστήματα λεηλατούνται.

Σεπτέμβριος 2011: Διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street κατασκηνώνουν στο πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης.

Οκτώβριος 2011: Οι ταραχές μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντιφρονούντων συνεχίζονται στην Λιβύη. Το αποτέλεσμα είναι η δολοφονία του Λίβυου ηγέτη.


Νοέμβριος 2011: Ένας αστυνομικός ρίχνει σπρέι πιπεριού στο στόμα διαδηλώτριας στην Καλιφόρνια, ξεσηκώνοντας μεγάλες αντιδράσεις.


Νοέμβριος 2011: 11/11/11. Τελικά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου


Νοέμβριος 2011: Ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από LEGO στήνεται στο Λονδίνο

Απίστευτο έγκλημα στη Φλωρεντία

Posted: 14 Dec 2011 07:17 AM PST

Πενηντάχρονος εκτέλεσε δύο μετανάστες και τραυμάτισε έναν τρίτο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άγνωστος άντρας γύρω στα 50, εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο μετανάστες και τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν τρίτο στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Για άγνωστους λόγους ο άντρας που αναζητείται άρχισε να πυροβολεί τους μετανάστες. Πανικόβλητος ο κόσμος, που έτυχε να περνάει από την πολυσύχναστη πλατεία «Δαλματία» έτρεξε να κρυφτεί στα παρακείμενα μαγαζιά.

Το Μάρτιο η απόφαση για δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

Posted: 14 Dec 2011 07:16 AM PST

Μοιρασμένες οι πιθανότητες για το αν θα γίνει ή όχι

Η Ιρλανδία θα περιμένει έως το Μάρτιο για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε διενέργεια δημοψηφίσματος για την επικύρωση της διακρατικής συμφωνίας αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η Ιρλανδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λουσίντα Κράιτον, που την Παρασκευή είχε δηλώσει στο Reuters ότι οι πιθανότητες διενέργειας δημοψηφίσματος είναι 50-50, ανέφερε σήμερα ότι σχετική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν το Μάρτιο, οπότε αναμένεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Έκαναν σεξ μέσα στην αποβάθρα του μετρό

Posted: 14 Dec 2011 07:14 AM PST

Ξεκίνησαν τις περιπτύξεις μέσα στο τρένο και συνέχισαν στο σταθμό!

Ένα νεαρό ζευγάρι κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ασελγείς πράξεις σε δημόσιο χώρο, όταν συνελήφθη σε… τρυφερές στιγμές στην αποβάθρα του μετρό στο Τορόντο του Καναδά.

Οι δυο τους φαίνεται πως δε μπορούσαν να συγκρατήσουν τις ορμές τους, καθώς παρότι υπήρχαν κι άλλοι εκεί (άλλωστε κάποιος τρίτος τράβηξε το βίντεο) δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν… ό,τι έκαναν!

Εκπρόσωπος του μετρό είπε ότι το περιστατικό συνέβη στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στο σταθμό Spadina.

Το τρένο σταμάτησε για 14 λεπτά, καθώς οι ερωτοχτυπημένοι νέοι είχαν αρχίσει να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο βαγόνι και κλήθηκε η αστυνομία.

Σε κάποια στιγμή βγήκαν έξω και συνέχισαν… στην αποβάθρα!

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, γιατί και οι δύο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.





Πιθανή η μερική κρατικοποίηση πορτογαλικών τραπεζών

Posted: 14 Dec 2011 07:13 AM PST

Πιθανή η μερική κρατικοποίηση πορτογαλικών τραπεζών

Κατά το πρότυπο της Βρετανίας

Η σαρωτική αλλαγή του πορτογαλικού τραπεζικού κλάδου φαίνεται ότι ξεκίνησε με την κυβέρνηση της χώρας να εξετάζει άμεσα το ενδεχόμενο μερικής κρατικοποίησης αυτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ολοένα και διευρυνόμενη ύφεση της οικονομίας.

Τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί για τα όρια κεφαλαιακής επάρκειας, σε συνδυασμό με την κρίση εμπιστοσύνης που έχει πλήξει τη χώρα, και την ανάγκασε να ζητήσει τη βοήθεια των 78 δισ. ευρώ, έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που εκτιμά ότι ο κλάδος θα χρειαστεί περί τα 12 δισ. ευρώ.

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ήδη έχουν χάσει από την αρχή του έτους περί το 70% της κεφαλαιοποίησης τους, ήτοι 6,3 δις. ευρώ, ενώ και το κόστος δανεισμού τους έχει εκτοξευθεί μαζί με το 10ετές πορτογαλικό ομόλογο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η πορτογαλική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το υπόδειγμα της Βρετανίας κατά την κρατικοποίηση των Royal Bank of Scotland Group και Lloyds Banking Group το 2008.

Στοχοποίηση ελληνοκυπριακών οργανώσεων από την ΜΙΤ

Posted: 14 Dec 2011 07:12 AM PST

Νόμιμοι σχηματισμοί προβάλλονται ως τρομοκρατικές ομάδες

Στοχοποίηση κυπριακών αντικατοχικών οργανώσεων από την ΜΙΤ μέσω της «κυβέρνησης» των κατεχομένων, αποκαλύπτει δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Kibris. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους δημοσίευσε την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» των κατεχομένων όπου κατονομάζει συγκεκριμένες οργανώσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ως «παράνομες τρομοκρατικές» και απαγορεύει τη δραστηριοποίησή τους στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Kibris, πρόκειται για 10 οργανώσεις, το ΡΚΚ/ΚΟΝGRΑ-GΕL, την ΗΙΖΒULLΑΗ, το DΗΚΡ-C, το ΙΒDΑ-C, την ΕLΚΑΙDΕ, την Ε.Φ.Ε.Ν. (Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων), την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο), το Κ.Ε.Α. (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης), και τις Μαύρες Ταξιαρχίες (τουρκική οργάνωση).

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται όπως φαίνεται τέσσερις κυπριακές νομίμως λειτουργούντες οργανώσεις, η Ε.Φ.Ε.Ν. (Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων), η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το Ε.ΛΑ.Μ. (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο), και το Κ.Ε.Α. (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ε.ΛΑ.Μ έχει μετεξελιχτεί σε πολιτικό φορέα και συμμετείχε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο όπου βρέθηκε πολύ κοντά στο να κερδίσει μία βουλευτική έδρα.

Η Ε.Φ.Ε.Ν είναι μία μαθητική οργάνωση με εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Κύπρου ιδίως στην πόλη και επαρχεία Λεμεσού, είναι δε σταθερά προσηλωμένη στο ιδανικό της ενώσεως.

Το Κ.Ε.Α τέλος είναι αυτή την στιγμή η πιο δραστήρια αντικατοχική οργάνωση της Κύπρου με συνεχή παρουσία μέσω συνεδριών σε Κύπρο και Ελλάδα το τελευταίο δε συνέδριο του Κ.Ε.Α στην Λάρισα είχε κεντρικό ομιλητή των πρώην υπουργό Στέλιο Παπαθεμελή.

Είναι ολοφάνερο μετά την εξέλιξη αυτή ότι τα πραγματικά αφεντικά στα κατεχόμενα (δυνάμεις ασφάλεια ψευδοκράτους και ΜΙΤ) στοχοποιούν ή στην καλύτερη περίπτωση προειδοποιούν για πρώτη φορά τα ελληνοκυπριακά αντικατοχικά κινήματα, χωρίς βεβαίως να περιμένουμε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση Χριστόφια.

Αναμένεται πάντως η όποια αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης προς κάλυψη και προστασία Κυπρίων πολιτών οι οποίοι στοχοποιούνται πλέον καθαρά από το τουρκικό παρακράτος.

Εκβίαζαν τον Ρούνεϊ!

Posted: 14 Dec 2011 07:11 AM PST

Για να του επιστρέψουν τη φωτογραφική μηχανή της γυναίκας του

Περισσότερες από 5.000 λίρες ζήτησε σπείρα εκβιαστών από τον Γουέιν Ρούνεϊ, ώστε να του επιστρέψει την κλεμμένη φωτογραφική μηχανή της συζύγου του. Η κάμερα –μαζί με τις φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές του Άγγλου άσου- είχε κλαπεί από συναυλία, στην οποία είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο η Κολίν Ρούνεϊ.

Όπως αποκαλύπτει αγγλική εφημερίδα, η Τζένιφερ Γκριν και ο Στίβεν Μάλκολμ κατηγορούνται ότι εκβίασαν τον Άγγλο επιθετικό, με σκοπό να του αποσπάσουν 5.000 λίρες.

Η 25χρονη Αγγλίδα και ο 42χρονος φίλος της αρνούνται τις κατηγορίες περί εκβιασμού, παρά το γεγονός ότι ο Λι Πλατ, φίλος των δύο Βρετανών, παραδέχτηκε την κλοπή της φωτογραφικής μηχανής.

Η Κολίν Ρούνεϊ είχε βρεθεί σε συναυλία των Black Eyed Peas, τον περασμένο Μάιο, όταν και της έκλεψαν την κάμερά της, στην οποία υπήρχαν φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή.

Ξαναχτύπησε την Ευρώπη η Fitch

Posted: 14 Dec 2011 07:09 AM PST

Ξαναχτύπησε την Ευρώπη η Fitch

Υποβαθμίζονται οι προοπτικές Βουλγαρίας, Τσεχίας, Λετονίας και Λιθουανίας

Υποβάθμισε τις οικονομικές προοπτικές της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, λόγω της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι προοπτικές των τεσσάρων χωρών αναθεωρούνται και χαρακτηρίζονται «σταθερές» από «θετικές», καθώς οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν πως το κλίμα είναι πολύ εύθραυστο, αφού η κρίση στην Ευρωζώνη έχει πλήξει την ανάπτυξή τους, λόγω της μείωσης των εξαγωγών.

Παράλληλα, υπογραμμίζει τους αυξημένους κινδύνους που διατρέχουν οι τράπεζες τους, λόγω της μελλοντικής στενότητας στη χρηματοδότησης τους.

Οι διαβαθμίσεις, ωστόσο, μένουν οι ίδιες και συγκεκριμένα η αξιολόγηση της Βουλγαρίας και της Λετονίας μένει στο BBB-, της Λιθουανίας στο BBB και της Τσεχίας στο Α+.

Έγκυος στα 13, μάνα στα 14... δολοφονημένη στα 17

Posted: 14 Dec 2011 07:08 AM PST

Τη σκότωσε ο ναρκομανής σύντροφός της

Η Kelsey Shaw ήταν μόλις 12 ετών όταν άρχισε να βγαίνει με τον 14χρονο τότε Callum Willcocks. Μέσα σε δύο χρόνια είχαν ήδη αποκτήσει ένα παιδί και η ζωή τους είχε ήδη σημαδευτεί από χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατανάλωση αλκοόλ και απιστίες.

Πέντε χρόνια μετά η Kelsey δολοφονούνταν σε ηλικία 17 ετών, από τον ίδιο της το σύντροφο, ο οποίος τη στραγγάλισε επειδή πίστευε ότι «ξενοκοιμόταν»!

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Willcocks, Stuart Driver QC, δήλωσε: «Η σχέση τους ήταν ένα καταστροφικό "κοκτέιλ" επειδή είχαν πολύ έντονα συναισθήματα ενηλίκων, αλλά την ανωριμότητα παιδιών».

Χτες ο Willcocks καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για φόνο, ενώ οι ένορκοι δεν του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της διαταραγμένης προσωπικότητας. Ψυχολόγος που κατέθεσε στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι η ψυχική του υγεία είχε επηρεαστεί από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και χρήση κοκαΐνης, που έκανε κάθε σαββατοκύριακο.



Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν στο Speke του Liverpool ένα χρόνο αφότου η Kelsey πήγε στο γυμνάσιο. Μέσα σε ένα χρόνο είχε μείνει έγκυος. Εκείνος είχε ήδη εξάρτηση από το αλκοόλ. Τον είχαν διώξει από περισσότερα από 10 σχολεία επειδή δε μπορούσαν να ανεχτούν τα ξεσπάσματα θυμού του.

Η κορούλα τους Caitlin, γεννήθηκε το 2008, όταν η Kelsey ήταν 14 ετών και ο Willcocks 16.

Ένα μήνα μετά η Kelsey έγραφε στο MySpace, ότι ήθελε να παρατήσει το σχολείο και πως της άρεσε να βγαίνει με τα «κορίτσια και να πίνουμε και όλα αυτά», ενώ πρόσθεσε ότι λάτρευε την κόρη της.

Εκείνη την εποχή ο Willcocks είχε παρατήσει το σχολείο, έκανε χρήση κοκαΐνης και χασίς, ενώ πλήρωνε για αυτά κλέβοντας αυτοκίνητα και κάνοντας διαρρήξεις.



Το 2008 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για εμπορία κοκαΐνης και ηρωίνης. Ο «χωρισμός» του από την Kelsey εξαιτίας αυτού τον γέμισε με υποψίες ότι του ήταν άπιστη.

Τότε έγραψε στο MySpace ότι δεν άντεχε την ιδέα να μεγαλώσει το παιδί του άλλος άντρας. Της ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» αφήνοντας υπονοούμενα ότι θα αυτοκτονήσει.

Πήρε υπερβολική δόση και προσπάθησε να κρεμαστεί με τα σεντόνια του, αλλά τον έσωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το 2010 αφέθηκε ελεύθερος, και παρά τις προειδοποιήσεις από την πλευρά της οικογένειας της Kelsey, οι δύο νέοι συνέχισαν να είναι μαζί.

Ο Willcocks βρήκε δουλειά, αλλά αντί να προσπαθήσει να μείνει «καθαρός» και να συνεχίσει τη ζωή του, με το μισθό του απλά συνέχισε να «συντηρεί» τον εθισμό του. Είχε φτάσει στο σημείο να ξοδεύει 1.900 ευρώ το σαββατοκύριακο με φίλους για κοκαΐνη.



«Όταν ήμασταν καλά, όλα ήταν τέλεια, αλλά όταν είχαμε προβλήματα ήταν απαίσια» είπε ο ίδιος στο δικαστήριο, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε κοιμηθεί με την ξαδέρφη της Kelsey.

«Τσακωνόμασταν συχνά. Χτυπούσαμε ο ένας τον άλλον. Υπήρχαν στιγμές που είχαμε καλέσει την αστυνομία ο ένας κατά του άλλου» πρόσθεσε.

Η Kelsey, που αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της, έμεινε ξανά έγκυος από τον Willcocks, αλλά έκανε έκτρωση γιατί, όπως του είπε είχε γνωρίσει ένα άλλο παιδί και ήθελε να χωρίσουν.

Τότε, εκείνος την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι θα αυτοκτονούσε και εκείνη τον παρακάλεσε να γυρίσει σπίτι.

Στις 28 Απριλίου, πέρασαν το απόγευμα σε φιλικό τους σπίτι, όπου ήπιαν. Ο Willcocks κατανάλωσε βότκα, αφού είχε ήδη πιει οκτώ μπουκάλια μπύρα νωρίτερα την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα εκείνη τον χαρακτήρισε «αλκοολικό» και εκείνος… την έπιασε από το λαιμό μέχρι που λιποθύμησε!



Όταν συνήλθε άρχισε να τον χλευάζει λέγοντάς του ότι ούτε η κόρη τους, ούτε το έμβρυο που είχε «ρίξει» ήταν δικά του, προσθέτοντας ότι το αγόρι που είχε γνωρίσει ήταν «δέκα φορές καλύτερος» από εκείνον.

«Είχα αρχίσει να ξεχειλίζω από θυμό και δε μπορούσα να συγκρατηθώ. Εξερράγην» είπε στο δικαστήριο.

Τη στραγγάλισε πάλι, αφήνοντάς την αναίσθητη. Η Kelsey άφησε την τελευταία της πνοή την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

«Ήθελα να πεθάνει. Ένιωθα ότι έπρεπε να φύγει από τη ζωή μου. Αν ήμουν "καθαρός" μάλλον δεν θα είχαν γίνει έτσι τα πράγματα. Αλλά ήμουν "αλλού"» πρόσθεσε.

Ρουκέτα διέλυσε το μισό του πρόσωπο

Posted: 14 Dec 2011 07:04 AM PST

Ο νεαρός Λίβυος μπορεί να μιλήσει ξανά

Το μισό του πρόσωπο διαλύθηκε από μια ρουκέτα και σήμερα ο 29χρονος Λίβυος Mohamed Z κατάφερε να μιλήσει ξανά.

Υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Martin-Luther στο Βερολίνο, προκειμένου οι γιατροί να «ανακατασκευάσουν» το στόμα, τη μύτη και τμήμα του πηγουνιού του.

Ο Mohamed μίλησε σήμερα για την εμπειρία του. Μια φιλανθρωπική οργάνωση τον έφερε από τη Λιβύη, όπου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των μαχών, στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, που του έσωσαν τη ζωή.

Πριν από αυτές δε μπορούσε να μιλήσει, να μασήσει ή να καταπιεί και τρεφόταν με τη βοήθεια σωλήνα από το στομάχι.






Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές