Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


ΡΟΖ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΒΟΜΒΑ: Σάλος με το ακατάλληλο βίντεο του Ροναλντίνιο (;) στο Youtube, που αυτοικανοποιείται

Posted: 26 Nov 2011 03:03 PM PST


Απίστευτος ντόρος έχει προκληθεί στη Βραζιλία από video το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο Ροναλντίνιο αυτοϊκανοποιείται!



Το διάρκειας 7 λεπτών video έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όμως αποσύρθηκε άμεσα λόγω του ...
περιεχομένου του.

Ο Ροναλντίνιο συνομιλεί μέσω κάμερας με άγνωστο πρόσωπο και σε κάποιο σημείο προσαρμόζει την συσκευή επικεντρώνοντας την στα γεννητικά του όργανα.

Ο τεχνικός της Φλαμένγκο, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο αντιμετώπισε με χιούμορ το θέμα που προέκυψε.


"Είναι θέμα του Ροναλντίνιο, όχι της ομάδας. Εγώ δεν μπορώ να ελέγχω τι έχει ο καθένας στον υπολογιστή του", τόνισε αστειευόμενος για να συμπληρώσει απευθυνόμενος στους ρεπόρτερ: "Ποιος από σας είδε το βίντεο; Πόσο μεγάλα ήταν τα προσόντα του Ροναλντίνιο;".

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού αλλά και από την Φλαμένγκο.



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μια πολύ πρωτότυπη γέφυρα..

Posted: 26 Nov 2011 02:56 PM PST


Η γέφυρα που βλέπετε βρίσκεται στην Ολλανδία..
Είναι πραγματικά πολύ πρωτότυπη θα έλεγα.. και αρκετά στριφογυριστή!











Himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Βόλτα μέσα από ένα ουράνιο τόξο..

Posted: 26 Nov 2011 02:49 PM PST


Θελήσατε ποτέ να περπατήσετε μέσα σε ουράνιο τόξο;
Αν ναι τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το "Your Rainbow Panorama", του Ισλανδού καλλιτέχνη Olafur Eliasson.
Στην πραγματικότητα πρόκειτε για μια κυκλική χρωματισμένη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, διάβαση στη κορυφή του Μουσείου Τέχνης στο Aarhus της Δανίας.

Αυτή η διάβαση δίνει στους επισκέπτες την δυνατότητα να δουν την θέα της πόλης από ύψος 150 μέτρων.
Αυτό το μοναδικό αξιοθέατο είναι 3 μέτρα ψηλό, 3 μέτρα πλάτος και έχει διάμετρο 52 μέτρων και είναι τοποθετημένο πάνω σε λεπτούς κίονες 3,5 μέτρα πάνω από την οροφή του μουσείου..
















Himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σοκαριστικό βίντεο: Λεωφορείο περνάει πάνω από μια γυναίκα

Posted: 26 Nov 2011 02:40 PM PST


Κάπου στην Ασία, μια γυναίκα προσπαθεί να περάσει μπροστά από το σταματημένο λεωφορείο, που όμως ξεκινάει και περνάει κυριολεκτικά από πάνω της..
Ο οδηγός συνεχίζει κανονικά τον δρόμο του, χωρίς να έχει καταλάβει τι πάτησε..
Είναι ακατάλληλο για μικρά παιδιά..



himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Καλώς ήλθατε στην ανήλιαγη πόλη των βαμπίρ του Twilight!

Posted: 26 Nov 2011 02:31 PM PST


Η επαρχία Φόρκς είναι το τελευταίο βορειο-δυτικό σύνορο της Washington. Το κοντινότερο αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 5 ωρών με το αυτοκίνητο και ο πληθυσμός μόλις και ξεπερνάει τους 3.000 κατοίκους! Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η ασταμάτητη βροχή που πέφτει σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο! Και είναι αυτή η υπερβολική υγρασία, που έχει κάνει το Φόρκς τον απόλυτο τουριστικό προορισμό !


Αν αναρωτιέστε ποιος επιλέγει να πάει διακοπές σε μία καταθλιπτική και ανήλιαγη αμερικανική κωμόπολη, ιδού η απάντηση: τα βαμπίρ!!

Όταν η συγγραφέας Stephenie Meyer ξεκινούσε το 2005 να γράψει το πρώτο βιβλίο της με τίτλο "Twilight" ("Λυκόφως"), έψαχνε εναγωνίως την πιο υγρή περιοχή των ΗΠΑ για να ξετυλίξει την ιστορία της! Δεν είχε ποτέ πριν επισκεφτεί το Φορκς, αλλά όταν έμαθε πως το αποκαλούν "το μέρος που η βροχή δεν σταματάει ποτέ", αποφάσισε πως ήταν το τέλειο "σπίτι" για τους ήρωές της!

Από τότε τα βιβλία της Stephenie γίνανε τέσσερα, οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 85 εκατομμύρια αντίτυπα παγοσμίως, ενώ οι κινηματογραφικές μεταφορές τους προκάλεσαν "βαμπιρική υστερία" ανα τον κόσμο.




Δοκιμάστε το ... Bella Burger!

Μόνο πέρυσι την μικρή επαρχία Φόρκς, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 150.000 τουρίστες, καθώς η τεράστια εμπορική επιτυχία του Twilight, την έχει μετατρέψει στον "απόλυτο τουριστικό προορισμό". Εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και τουριστικά λεωφορεία με θέμα πάντα το "Λυκόφως", έχουν μεταμορφώσει την ήσυχη μελαγχολική πόλη, σε... λούνα παρκ!

Παντού πωλούνται αντικείμενα εμπνευσμένα από την ταινία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν διαμορφωθεί σε "δωμάτια του λυκόφωτος", ενώ ουρές σχηματίζονται για ένα Bella burger! Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που "φιλοξένησε" τον Edward και τη Bella, στο βιβλίο, έχουν βάλει τα ονόματα των κινηματογραφικών ηρώων στο γραμματοκιβώτιό τους, αφού κανείς πια δεν τους αποκαλεί με τα δικά τους. Ούτε καν ο ταχυδρόμος της γειτονιάς!

Κι όμως: το Twilight ΔΕΝ γυρίστηκε στο Φορκς!

Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως, ναι μεν στα βιβλία της Stephenie Meyer οι ήρωες ζουν στην επαρχία του Φορκς, οι τρεις ταινίες όμως ΔΕΝ γυρίστηκαν εκεί! Οι παραγωγοί έκριναν πως η μικρή σε έκταση κωμόπολη δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες τους κι έτσι προτίμησαν την περιοχή του Όρεγκον!

"Να φύγετε! Να πάτε αλλού!"

Αυτό όμως δεν πτοεί τους εκατοντάδες επισκέπτες που συρρέουν καθημερινά στο Φορκς και ρωτούν γεμάτοι αγωνία "πού πρέπει να πάμε για να δούμε από κοντά τα βαμπίρ;" ! Κι αν σκεφτήκατε πως οι ντόπιοι θα έχουν ενθουσιαστεί από το γεγονός αυτό, κάνατε λάθος! Εντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την μαζική εισβολή τουριστών που αναζητούν μετά μανίας ένα ... βαμπίρ, οι 3.000 κάτοικοι του Φορκς, βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν πίσω... την παλιά, ήσυχη, μονότονη ζωή τους!

Ήδη είναι έτοιμο ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην "πόλη του Λυκόφωτος". Δείτε το τρέϊλερ.



himaira



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Νεκροφάνεια

Posted: 26 Nov 2011 02:22 PM PST


Όταν οι βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου υπολειτουργούν σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο να μη διακρίνονται από άνθρωπο ή ακόμα και από ιατρικά μέσα, τότε ο άνθρωπος μπορεί να μην είναι νεκρός αλλά παρουσιάζει το φαινόμενο της "νεκροφάνειας". Όταν η αναπνοή του ή οι χτύποι της καρδιάς του, ο σφυγμός κλπ δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί τότε όλοι θα έλεγαν πως είναι νεκρός και λογικό ακούγεται. Φανταστείτε όμως ο άνθρωπος αυτός να ξυπνούσε μέσα σε ένα νεκροτομείο την ώρα που τον κατακρεουργούνε (έχει γίνει) ή σε κάποιο μέρος σκοτεινό και κρύο, δυο μέτρα κάτω από το χώμα…


Τα αίτια θα μπορούσαν να ήταν πολλά από ναρκωτικά έως και τσίμπημα φιδιού, όπως στην τηλεταινία του Stephen King, "autopsy room 4" όπου ένας επιχειρηματίας ύστερα από ένα παιχνίδι γκολφ βρίσκεται στο θάλαμο ενός νεκροτομείου περιμένοντας να τον ανοίξουν ανίκανος να κινηθεί. Οι δυνάμεις του είναι ανύπαρκτες αλλά οι αισθήσεις του, του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται τα πάντα…

Η νεκροφάνεια θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα θαύμα, εάν βέβαια ο νεκρός δεν ξυπνούσε κάτω από το χώμα… ευτυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παρουσιάζεται νεκρική ακαμψία γιατί διαφορετικά θα ξυπνούσε και εκτός της τραγικής περίπτωσης να έχει θαφτεί ζωντανός, θα έχει και σπασμένα άκρα! Για να ντύσουν τους νεκρούς που έχουν γίνει κόκαλο σπάνε τα κόκαλα τους στις κλειδώσεις ή κόβουν τα ρούχα από πίσω για να φορεθούν πιο εύκολα. Αν θες τα χέρια να στα 'χουν σταυρωμένα στο στήθος δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις τα κατάγματα… έχω ακούσει από άτομο που δουλεύει σε γραφείο τελετών πως σε ηλικιωμένους τους έσπαγε τα άκρα χρησιμοποιώντας τα χέρια και το γόνατο του, καταλαβαίνετε πως… στο γόνατο! Λοιπόν αν ξυπνήσεις στον τάφο και έχεις τα άκρα σου σπασμένα, τον κώλο στουμπωμένο, τα μάτια και το στόμα κολλημένα, είναι σίγουρο πως δεν μπορείς να την κάνεις σαν την Uma Thurman.

Φανταστείτε τώρα παλιά την αντίδραση το κόσμου μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. Θα έλεγαν όλοι πως ήταν βρικόλακας, καταραμένος, ζόμπι… (όχι πως αμφισβητούμε την ύπαρξη των τελευταίων… τι διάβολο ψάχνουμε τόσα χρόνια…).

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που ύστερα από εκταφή νεκρών για διάφορους λόγους, οι νεκροί να έχουν βρεθεί σε ανορθόδοξες στάσεις που προκαλούν φρίκη. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ο τρόμος στα μάτια κάθε θαμμένου ζωντανού. Όταν πηγαίναμε γυμνάσιο είχα διαβάσει ένα περιστατικό για ένα κοριτσάκι που βρέθηκε λίγο καιρό μετά την κηδεία του στα σκαλιά του σφραγισμένου τάφου της με το χέρι φαγωμένο. Προκειμένου να επιβιώσει ως ότου έρθει κάποιος να τη βοηθήσει ή νομίζοντας πως έτσι θα δυναμώσει και θα μπορέσει να βγει από αυτήν την κόλαση, έπρεπε να τραφεί.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι μια ιστορία που είχα ακούσει σε ένα χωριό του νησιού. Παλιά συνήθιζαν τους νεκρούς να τους αφήνουν μέσα στην εκκλησία, το βράδυ πριν την ταφή τους. Έτσι λοιπόν συνέβη και με μια γυναίκα που είχε πεθάνει. Όμως το σχέδιο του θεού άλλαξε και η γυναίκα άρχισε ξανά να αναπνέει κανονικά και να ανακτά τις αισθήσεις της. Ανοίγει τα μάτια της και βρίσκετε μέσα σε ένα φέρετρο με λουλούδια. Προσπαθεί να σηκωθεί και σοκαρισμένη από το φρικιαστικό θέαμα του εσωτερικού μιας έρημης εκκλησίας το βράδυ ορμάει προς την πόρτα που ήταν κλειδωμένη φυσικά και προσπαθεί μάταια να την ανοίξει. Το πρωί την βρήκαν στην πόρτα με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της. Η καρδιά της δεν άντεξε… κάποιος είπε πως άκουσε φωνές από την εκκλησία καθώς γυρνούσε από την βραδινή του βάρδια, αλλά το χρέωσε στην κούραση… από τότε τους νεκρούς τους κρατάνε στο σπίτι την τελευταία αυτή νύχτα…Ένα άλλο περιστατικό που άκουσα είναι το εξής. Ένας άντρας ξύπνησε στην ώρα της κηδείας του και άκουγε τα κλάματα και τα μοιρολόγια φίλων και συγγενών. Καθώς σηκώθηκε όλοι πάγωσαν από τον τρόμο, μα εκείνος είπε… "εγώ θα σας φάω όλους". Και συνέχισε κανονικά την ζωή του.

Ένα καλό μέτρο για να αποφευχθούν κάποιες άσχημες καταστάσεις είναι το χρονικό όριο από τη στιγμή της εξακρίβωσης του θανάτου ως την ώρα της ταφής να είναι τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο. Και αν ξυπνήσει στο 25 τι γίνεται? Είχαμε αγοράσει παλιά κάποιο τεύχος που λεγόταν "το μεγάλο βιβλίο του θανάτου". Εκεί έγραφε και για ένα περιστατικό όπου σε κάποια χώρα, εξαιτίας της συχνότητας αυτών των φαινομένων κάποιοι έβγαλαν ένα κουδούνι σαν συναγερμό, που πατιόταν μέσα από τον τάφο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το σκίτσο που ο νεκρός πατούσε το κουμπί με μανία και οι πενθούντες που έφευγαν είπαν "τι μακάβρια φάρσα…" ή κάτι τέτοιο…

Πολλοί άπιστοι λένε για τον Χριστό ότι η ανάσταση του ήταν απλά ένα φαινόμενο νεκροφάνειας. Αλήθεια όμως, πως κατάφερε ύστερα από έναν τόσο επώδυνο, έστω και φαινομενικά αν θέλετε θάνατο, να βρει τη δύναμη να κινήσει τον τεράστιο βράχο που κρατούσε σφραγισμένο τον τάφο? Μπορεί βέβαια να πουν κάποιοι ότι οι μαθητές του λάδωσαν τους φρουρούς ή ακόμα πως όλα αυτά δεν αποτελούν ιστορικά στοιχεία και ουδέποτε υπήρξε γενικότερα. Με την τελευταία εκδοχή της ανυπαρξίας δεν χρειάζεται να κουράζονται πολλοί να σκεφτούν περίεργες εκδοχές απάτης. Ο καθένας ας πιστέψει ότι θέλει.

Όπως και να 'χει, η νεκροφάνεια είναι σαν ένα θαύμα, μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναζήσεις, να γίνεις και εσύ ένας Λάζαρος, αρκεί να μην έχεις σαπίσει σαν τον Λάζαρο του Καζαντζάκη. Και βέβαια αρκεί να προλάβεις να ξυπνήσεις και να δώσεις κάποιο σημείο ζωής πριν την κηδεία σου. Στην τελική ζήτα ένα κουδούνι… θα ήταν ότι έπρεπε.


himaira
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα άκρως απόρρητο βίντεο της KGB για την τηλεπάθεα

Posted: 26 Nov 2011 02:14 PM PST


Μπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική μόνο καινούργια δεν είναι.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε. Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.

Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Η τηλεκίνησή της αποδίδεται στο γεγονός ότι η Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.



himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

10 άτομα με ειδικές ανάγκες που διέπρεψαν

Posted: 26 Nov 2011 02:07 PM PST



Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Άτομα που στερήθηκαν ζωτικές ικανότητες επηρέασαν την ανθρωπότητα και απέδειξαν ότι το μόνο που τελικά χρειαζόμαστε είναι θέληση.




10. Σούντχα Τσαντράν

Το ταξίδι στο Τσενάι της Ινδίας είχε γίνει ψύχωση για την Σούντχα Τσαντράν. Η πολύμηνη απουσία της από την πατρογονική στέγη την είχε κάνει να επιθυμήσει την οικογένεια της. Έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο της Βομβάης η Σουντχά πραγματοποίησε το ταξίδι της επιστροφής που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα οδήγησε στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Παρά τα γυρίσματα της μοίρας της η Τσαντράν δεν το έβαλε κάτω. Με τεχνητό πόδι κατόρθωσε να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες στην Ινδία. Σήμερα λαμβάνει προσκλήσεις για να χορέψει σε όλο τον κόσμο ενώ έχει τιμηθεί με μια πληθώρα βραβείων.


9. Μάρλα Ράνιαν

Διακρίνει μόνο σκιές. Στον κόσμο της τα πάντα είναι θολά και όμως η κοπέλα από το Γιουτζίν του Όρεγκον έγινε η πρώτη αθλήτρια με ειδικές ικανότητες που κατόρθωσε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η Μάρλα Ράιαν αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Αμερικής στα 5000 μέτρα, κατέκτησε 4 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και το 1996 προσπάθησε να προκριθεί μέσω του επτάθλου στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας, χωρίς όμως δεν τα καταφέρει. Το 2001 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της: «Καμιά τελική γραμμή. Η ζωή μου όπως την βλέπω». Η Μάρλα Ράνιαν μέχρι σήμερα είναι συνεπής σε ένα στόχο. Να ξεπερνά τον εαυτό της…


8. Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Ένα σπίθισμα τρόμου εμφανίστηκε στα μάτια της πόρνης όταν έπαιρνε στα χέρια ένα κομμάτι από το αυτί του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Στο μυαλό του ιδιοφυούς και απόλυτα συντελεστικού στην τέχνη της ζωγραφικής Βαν Γκογκ είχε βρει κατάλυμα η παράνοια, η οποία κατευναζόταν μονάχα όταν ζωγράφιζε. Στην δεκαετή του καριέρα φιλοτέχνησε περισσότερους από 900 πίνακες, οι οποίοι σήμερα κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια. Οι «Ίριδες» στοίχισαν 53,2 εκατομμύρια δολάρια και «Το πορτρέτο του γιατρού Γκασέ» 82,5. Πρωτότοκος γιος πάστορα, ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε για να εξισορροπήσει μέσα του έναν κόσμο που έμοιαζε ξένος στα μάτια του. Βαθύτατα καταθλιπτικός επιχείρησε να βάλει τέλος στην ζωή του μετά από ανευόδωτο έρωτα. Με την τέχνη του κατάφερε να υπομείνει και να κάνει δικό του τον τόσο ξένο κόσμο που κινείτο. Η πολυώδυνη πορεία ζωής του σφραγίστηκε στις 29 Ιουλίου του 1890 με μερικές λέξεις. «Η λύπη θα κρατήσει για πάντα»!»


7. Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν

«Δεν είναι απίθανο ή θεία πρόνοια να αποσκοπούσε με το χτύπημα αυτό να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις του στη δημιουργία» έλεγε ο βιογράφος του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Τάγιερ αναφερόμενος στην κώφωση του αξεπέραστου συνθέτη. Μεγαλωμένος σε ένα αφόρητο περιβάλλον, όπου ο αλκοολικός πατέρας με απαρασάλευτη επιμονή τον διέταζε να μελετά από τα 4 του, ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν αναγνωρίστηκε ως άφταστος δεξιοτέχνης από τα μικράτα του. Μελέτησε στο πλάι του Μότσαρτ και δημιούργησε συνθέσεις που αντηχούν στην αιωνιότητα παρότι στα 28 έχασε την ακοή του. Με «όχημα» τον ατσαλένιο χαρακτήρα του φιλοσόφησε την αρμονία των ήχων και παρά τα οξύτατα προσωπικά του προβλήματα δημιούργησε την 9η Συμφωνία. Ακόμη και όταν έχασε ολότελα την ακοή του δεν έπαψε να δημιουργεί, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του θανάτου του, πλουτίζοντας το μουσικό θησαυροφυλάκιο της ανθρωπότητας με πάνω από 200 ανεκτίμητα αριστουργήματα. Στην διάρκεια της ζωής του βασανιζόταν από παράξενα οράματα και όνειρα, όμως όπως λέει ο Ρομέν Ρολάν στο έργο «Γκαίτε – Μπετόβεν» : «Δεν είναι πολλοί, ούτε ανάμεσα στις μεγαλοφυΐες, εκείνοι που διαρκώς κοινωνούν με το πνεύμα της Γης. Με την περιπαθή καρδιά του, που έπαλλε κάθε στιγμή της ζωής του, με τον έντονο εγωισμό που του επέτρεπε να υπερπηδάει τα χειρότερα εμπόδια μέχρι να φτάσει στη νίκη, κατόρθωσε να φτάσει τελικά μέσα από την τέχνη στην απολύτρωση».


6. Φρίντα Κάλο

Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν μια περιπέτεια δίχως διαλείμματα. Ανήσυχη και πολύπλευρη προσωπικότητα η Μεξικάνα έκανε τέχνη το μαρτύριο της. Ταλαιπωρημένη από παιδί από πολιομυελίτιδα είδε την μοίρα να της φέρεται με άσχημο τρόπο το 1925. Ένα μοιραίο τροχαίο ατύχημα σήμανε αναπηρία εφ' όρου ζωής και ως τη χρονιά του σχετικά πρόωρου θανάτου της, το σώμα της Κάλο δεν έπαψε να ταλαιπωρείται από δυσβάσταχτους σωματικούς πόνους. Η Κάλο από κάποια στιγμή και μετά ήταν καθηλωμένη σε στενό κορσέ ασφυκτιώντας από τη μονιμότητα του άγχους της. Το ελεύθερο πνεύμα της όμως δεν κλονίστηκε ποτέ.

Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά μετέφερε στον καμβά τον σπαραγμό και τη μόνιμη μελαγχολία της ζωγραφίζοντας «από την καρδιά και όχι μόνον από αυτά που βλέπεις» όπως επεσήμανε ο μέντορας της, Ντιέγκο Ριβέρα. Ο πίνακας «Self Portrait - The Frame» αγοράστηκε από το Λούβρο και ήταν ο πρώτος λατινοαμερικανού ζωγράφου που τοποθετήθηκε στους τοίχους του μουσείου. Η Κάλο συνήθιζε να λέει: «Τι χρειάζομαι τα πόδια εφόσον έχω φτερά για να πετάξω;»


5. Κρίστι Μπράουν

Οι σπαρακτικοί μορφασμοί στο πρόσωπο του Ντάνιελ Ντέι Λίουις στην ταινία του Τζιμ Σέρινταν «Το αριστερό μου πόδι» απέδιδαν ανάγλυφα την πολυώδυνη πορεία ζωής του Κρίστι Μπράουν. Το 13ο μέλος μιας οικογένειας 22 ατόμων, εκ των οποίων δεν επιβίωσαν όλα, ο Μπράουν έπασχε εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση. Η μητέρα του Μπρίτζετ, δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι ο γιος της θα πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα και προσπάθησε να διοχετεύσει την δημιουργική του δύναμη στις τέχνες. Στα 5 του έπιασε μια κιμωλία ανάμεσα στα πόδια του και άρχιζε να ζωγραφίζει. Περίπου 17 χρόνια μετά εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το αριστερό μου πόδι». Ένας ύμνος στο ανθρώπινο πνεύμα που τον ανέδειξε ανάμεσα στους σημαντικότερους συγγραφείς της ιρλανδέζικης λογοτεχνίας, αποκαλύπτοντας τη λαμπερή φαντασία και το ευαίσθητο πνεύμα του.


4. Τζον Νας

Οι πράκτορες τον κυνηγούσαν σαν επίμονες σκιές. Εισχωρούσαν στο μυαλό του και δημιουργούσαν καταστάσεις φόβου και παράνοιας. Όταν ο Τζον Νας δραπέτευε από τον σαγηνευτικό κόσμο των αριθμών εγκλειόταν στις θεωρίες συνωμοσίας που τον κατάτρυχαν. Ο Αμερικανός μαθηματικός, που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στα οικονομικά το 1994 για τα μεγαλοφυή θεωρήματα που απέδειξε στη «Θεωρία των Παιγνίων», αντιμετωπίστηκε ως διάνοια από μικρή ηλικία όταν παρουσίαζε λύσεις σε θεωρήματα των μαθηματικών που θεωρούνται πολύπλοκα. Το 1959 και ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητας του άρχισαν να τον τυλίγουν οι ακουστικές ψευδαισθήσεις. Απόκοσμοι θόρυβοι, φθονερές σκιές Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων δυνάστευαν την ύπαρξη του και τον οδήγησαν σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικά ιδρύματα για τα επόμενα 40 χρόνια. Υποβλήθηκε σε θεραπείες ηλεκτροσόκ και παρά τα αλλεπάλληλα επεισόδια ψύχωσης εξακολούθησε να εργάζεται ως μαθηματικός. Τα τελευταία χρόνια δίδασκε στο πανεπιστήμιο Πρίνστον, όπου απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης της κοινότητας, ιδίως έπειτα από την προβολή της ταινίας «Ένα όμορφο μυαλό» με τον Ράσελ Κρόου να τον υποδύεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


3. Ζαν Ντομινίκ Μπομπί

Η ζωή του Ζαν Ντομινίκ Μπομπί ήταν θολή σαν παιδική ανάμνηση μετά τα 40 του. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Elle» μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στην επιτηδευμένη οικειότητα των κοσμικών και την έντονη επαγγελματική του ενασχόληση. Μέχρι που… έπεσε η νύχτα στη ζωή του με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη λίγο μετά τα 40 του χρόνια. Όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο τα πάντα είχαν αλλάξει. Δεν μπορούσε να κάνει καμιά απολύτως κίνηση. Υπέφερε από το σύνδρομο εγκλεισμού, το οποίο δεν του επέτρεπε να κινήσει κανένα απολύτως σημείο του σώματός του, εκτός από το ένα του βλέφαρο. Αυτή η αναπόδραστη μοίρα του αποτυπώθηκε στην ταινία του Τζούλιαν Σνάμπελ «Το σκάφανδρο και η Πεταλούδα». Ο Μπομπί παρότι ήταν περίκλειστος στο σκάφανδρο του συνδρόμου εγκλεισμού επιδίωξε και απέκτησε την ελευθερία της πεταλούδας με τη βοήθεια της λογοθεραπεύτριας του. Του διάβαζε το αλφάβητο και εκείνος ανοιγόκλεινε το μάτι όταν έφτανε στο σωστό γράμμα. Με αυτόν τον επώδυνο τρόπο, γράμμα γράμμα, ο Μπομπί ολοκλήρωσε το βιβλίο και άφησε την τελευταία του πνοή τρεις μόλις ημέρες μετά την έκδοσή του.


2. Στέφεν Χόκινγκ

Στα 17 του, με την ανεμελιά της νιότης, όλα έδειχναν εύκολα για τον Στίβεν Χόκινγκ. Μόλις είχε κερδίσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στον τομέα της φυσικής και έτσι το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Αποφοίτησε γρήγορα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνέχισε για μεταπτυχιακό στο Κέμπριτζ όπου το 1963 εισήχθη σε νοσοκομείο για περίθαλψη και εξετάσεις όταν παρατήρησε μείωση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος του. Μετά από σειρά εξετάσεων, η τελική διάγνωση ανέφερε ασθένεια στους νευρώνες του σώματος, γνωστή ως Λου Γκέριγκ. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν έδιναν διάρκεια ζωής καν αρκετή για ολοκληρώσει το διδακτορικό του, όμως ο Χόκινγκ συνέχισε την έρευνα. Σήμερα ζει καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα η οποία μέσω ενός υπολογιστή που λειτουργεί με οπτικές ίνες. Κινώντας το δεξί του μάγουλο μπορεί να μιλάει, να συνθέτει ομιλίες, να γράφει εργασίες. Ο Χόκινγκ συνεχίζει να δουλεύει απτόητος.

Πέρα από τα πολλά θεωρήματα που διατύπωσε στα μαθηματικά και στη θεωρία της σχετικότητας, ο Χόκινγκ ασχολήθηκε εκτεταμένα με τις μαύρες τρύπες του διαστήματος. Το 1985 το ερευνητικό του έργο ταράσσεται από σύντομη πνευμονία που οδηγεί τους γιατρούς να συστήσουν στη γυναίκα του να τον αφήσει να πεθάνει. Η σύζυγος του αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τον μεταφέρει σε κλινική του Κέμπριτζ όπου υποβάλλεται σε τραχειοτομή που αποδεικνύεται σωτήρια για τη ζωή του. Το 1988, ο Χώκινγκ εκδίδει το διάσημο βιβλίο του «Μία Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» που κατέρριψε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων και παρέμεινε στη λίστα των ευπώλητων των «Sunday Times» για 237 συνεχόμενες εβδομάδες.


1. Έλεν Κέλερ

Κράτησε το πρόσωπο κάτω από τις ηλιαχτίδες και δεν θα δεις ποτέ σκιά, έλεγε η Αμερικανίδα συγγραφέας, Έλεν Κέλερ. Έμοιαζε παράδοξο να το ισχυρίζεται αυτό μια γυναίκα που δεν είχε αντικρύσει ποτέ το φως του ήλιου. Η φύση της φέρθηκε με οργή καθώς έχασε την ακοή και την όραση της 19 μήνες έπειτα από τη γέννηση της. Χάρη στη δασκάλα της Αν Σάλιβαν η Κέλερ άρχισε να επικοινωνεί χρόνια μετά. Τον Μάιο του 1888, η Κέλερ παρακολούθησε το Ινστιτούτο Πέρκινς για τους τυφλούς και το 1894 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να φοιτήσει στο σχολείο Ράιτ Χάμασον για κωφούς. Το 1904 σε ηλικία 24 ετών, η Κέλερ αποφοίτησε από το Ράντκλιφ και έγινε το πρώτο άτομο κωφό και τυφλό που απέκτησε το πτυχίο Καλών Τεχνών. Έγραψε 12 βιβλία και έμεινε στην ιστορία ως ένα άτομο που κατάφερε να νικήσει την μοίρα της. Όπως έλεγε άλλωστε: «Η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στην επιτυχία. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς ελπίδα και αυτοπεποίθηση»

himaira


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δικαίωση για Νιγηριανό κωμικό

Posted: 26 Nov 2011 02:00 PM PST



Ο Νιγηριανός κωμικός, Baba Suwe, αθωώθηκε...τελικά από το δικαστήριο και έλαβε αποζημίωση 155.000 δολαρίων, ύστερα από κράτηση αρκετών ημερών, διότι θεωρείτο ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών.


Ο Suwe συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Lagos διότι οι ελεγκτές, λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε, θεώρησαν ότι μετέφερε ναρκωτικές ουσίες τις οποίες έκρυβε στο… στομάχι του.




Ύστερα από εκτενείς εξετάσεις και μετά από κράτηση 3 εβδομάδων απεδείχθη ότι ο κωμικός ήταν αθώος…



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πωλείται στοιχειωμένος φάρος!

Posted: 26 Nov 2011 01:53 PM PST

Πωλείται στοιχειωμένος φάρος! Ανακαινισμένος φάρος, με φανταστική θέα... στις ουαλικές
ακτές πωλείται έναντι 100 χιλιάδων λιρών. Η σημαντική λεπτομέρεια όμως είναι ότι ο φάρος κατοικείται από φαντάσματα!

Ο φάρος στο Point of Ayr έχει πλούσια ιστορία μεταφυσικής δραστηριότητας. Το φάντασμα που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές είναι αυτό ενός άνδρα με ρούχα εργάτη, που στέκεται στο μπαλκόνι. Στην παραλία εμφανίζονται ίχνη πατημάτων στην άμμο, ενώ ερευνητές έχουν αναφέρει ανατριχιαστικές δονήσεις.

Επίσης, συχνά ακούγονται υποχθόνια γέλια, ενώ μυστήριες φωνές καλούν ένα συγκεκριμένο όνομα.

Οι ιστορίες των κατοίκων της κοντινής πόλης Τάλακρ αναφέρουν, ακόμα, ότι τα σκυλιά αρνούνται να πλησιάσουν στο φάρο της ακτής, ενώ συχνά εμφανίζονται και περίεργα φώτα.

Μέντιουμ έχουν υποστηρίξει ότι ήρθαν σε επαφή με το φάντασμα ενός άνδρα ονόματι Ρέιμοντ, ο οποίος ήταν κάποτε φαροφύλακας. Ο Ρέιμοντ πέθανε αβοήθητος από έμφραγμα και από τότε στοιχειώνει το φάρο.

Ο φάρος χτίστηκε το 1770 και λειτουργούσε μέχρι το 1883. Τα επόμενα χρόνια πέρασε στην ιδιοκτησία της εταιρείας Stoke on Trent, η οποία σήμερα προσδοκά να πουλήσει το φάρο, μαζί με τα φαντάσματά του.

Ίσως βέβαια τα «στοιχειά» να αποδειχτούν περισσότερο κράχτης για την πώληση, καθώς πιθανά θα παρουσιαστούν πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που θα θέλουν να ζήσουν μεταφυσικές εμπειρίες.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έσπασαν το χέρι 11χρονης συμμαθήτριας τους από μαγκιά

Posted: 26 Nov 2011 01:47 PM PST

Έσπασαν το χέρι 11χρονης συμμαθήτριας τους από "μαγκιά"!Μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το νέο... περιστατικό
ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε στη Χαλκίδα με θύμα μια 11χρονη μαθήτρια της 6ης τάξης δημοτικού.

Σύμφωνα με την ανήλικη κοπέλα, 5 συμμαθητές της την περικύκλωσαν στο προαύλιο του σχολείου τους κατά το διάλλειμα και άρχισαν να την πειράζουν και να την σπρώχνουν. Κάποια στιγμή, φαίνεται ότι το πράγμα βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα η 11χρονη κοπέλα να δεχθεί πολύ δυνατό σπρώξιμο με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να υποστεί κάταγμα στο δεξί της χέρι.

Ο πατέρας της μικρής κοπέλας προσερχόμενος στο σχολείο αφού ειδοποιήθηκε για το συμβάν απείλησε θεούς και δαίμονες για την απουσία δασκάλων στο προαύλιο του σχολείου και εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί σε δικηγόρο για να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Την ίδια ώρα, γονείς και άλλων παιδιών άρχισαν να προσέρχονται στο σχολείο προκειμένου να αναφέρουν περιστατικά βίας που είχαν περιγραφεί σε αυτούς από τα παιδιά τους αλλά στα οποία δεν έδωσαν μεγάλη βαρύτητα θεωρώντας ότι είναι άτυχα περιστατικά που πηγάζουν από τα πειράγματα που κάνουν τα παιδιά μεταξύ τους…


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Προφυλακίστηκε ο 21χρονος Αφγανός που δολοφόνησε την 76χρονη στα Λιβάδια

Posted: 26 Nov 2011 01:38 PM PST

Προφυλακίστηκε, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 21χρονος Αφγανός που δολοφόνησε...

πριν από περίπου δύο εβδομάδες (στις 14 Νοεμβρίου) με έναν ακόμα 28χρονο ομοεθνή του την 76χρονη στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.



Ο 21χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του είχε ομολογήσει την πράξη του. Την ίδια στιγμή, ο 28χρονος φίλος του, με τον οποίο σχεδίασαν και εκτέλεσαν μαζί τη δολοφονία της 76χρονης προκειμένου να την κλέψουν, παραμένει ασύλληπτος, αφού κατάφερε να διαφύγει την ώρα που αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί τους είχαν εντοπίσει στο κέντρο των Χανίων, όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να εξαφανιστούν μετά την πράξη τους.



Υπενθυμίζεται ότι την άτυχη ηλικιωμένη είχε σκοτώσει ο 21χρονος από κοινού με τον 28χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι διέμεναν σε κοντινή απόσταση από την οικία της 76χρονης.



Σύμφωνα με τα όσο ομολόγησε ο ίδιος ο 21χρονος τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου εισήλθαν στο σπίτι της γυναίκας, έχοντας γνώση των χώρων της οικίας και άλλων λεπτομερειών, την χτύπησαν στο κεφάλι και στο λαιμό, προκαλώντας της θανατηφόρα σωματική βλάβη.



Στην συνέχεια και αφού ολοκλήρωσαν την πράξη τους, πήραν 35.000 ευρώ, αφού γνώριζαν το σημείο απόκρυψής τους, και χωρίς να εξερευνήσουν τους υπόλοιπους χώρους της οικίας, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.



Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντόπισαν τον 21χρονο δράστη σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο της πόλης των Χανίων όπου είχε μεταβεί, και τον συνέλαβαν.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έβαλε μπουκάλες, μπήκε σε πισίνα και επέζησε από μεγάλη φωτιά

Posted: 26 Nov 2011 01:29 PM PST

Έβαλε μπουκάλες, μπήκε σε πισίνα και επέζησε από μεγάλη φωτιάΠριν από μερικές ημέρες μία μεγάλη φωτιά... κατέστρεψε
χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και περισσότερα από 30 σπίτια στη δυτική Αυστραλία.

Ο 53χρονος Πήτερ Φαμπρίτσι αποφάσισε να μην ακούσει τις εντολές της αστυνομία και να παραμείνει στο σπίτι του σε προάστιο της πόλης Μάργκαρετ Ρίβερ με σκοπό να σώσει την περιουσία του. Αφού πρώτα είπε στη γυναίκα του να αποχωρήσει εξοπλίστηκε με τις μπουκάλες που είχε όταν πήγαινε για ψάρεμα ώστε να μπορεί να αναπνεύσει μέσα στους πυκνούς καπνούς και έδωσε τη μάχη με τις φλόγες.

Ο άνεμος όμως ήταν πάρα πολύ δυνατός και κάποια στιγμή η φωτιά έφτασε κοντά στο σπίτι του ενώ εκείνος δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Πλέον κινδύνευε άμεσα η ζωή του και στην απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί έπεσε στην πισίνα του γείτονα και περίμενε καρτερικά να περάσει η φωτιά από το σημείο βλέποντας τις φλόγες να περνούν πανω από την επιφάνεια του νερού παίρνοντας οξυγόνο από τις μπουκάλες.



Όταν πλέον βγήκε στην επιφάνεια το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ρίξει μια ματιά στο σπίτι και έμεινε έκπληκτος καθώς οι φλόγες πέρασαν δίπλα αλλά δεν προκάλεσαν καμμία απολύτως ζημιά.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Έπεσε από το μπαλκόνι την ώρα που έκαναν σεξ

Posted: 26 Nov 2011 01:20 PM PST

Έπεσε από το μπαλκόνι την ώρα που έκαναν σεξΑπό μία ηλικία και μετά, τα παντρεμένα... ζευγάρια
που συνεχίζουν να έχουν σοβαρές ερωτικές σχέσεις προσπαθούν να απολαύσουν το 100% των επαφών τους, στο λίγο χρόνο που τους επιτρέπουν παιδιά και υποχρεώσεις.



Δεν είναι έτσι ιδιαίτερα περίεργο το ότι ένα ζευγάρι 50άρηδων από τη Βρετανία "δραπέτευσαν" πρόσφατα στην Τενερίφη της Ισπανίας, για να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές αλλά και ο ένας τον άλλον, όσο εντονότερα μπορούσαν.


Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μάλιστα, όταν και βρέθηκαν να ερωτοτροπούν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, έφτιαχναν μία ανάμνηση που θα κρατήσει μία ζωή. Οχι όμως για το λόγο που θα περίμενε κανείς.

Σε κάποια στιγμή η 49χρονη σύζυγος έφυγε από την κουπαστή του μπαλκονιού και έπεσε στο κενό. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη πλευρά του κτιρίου είχε μία σειρά από μεταλλικές δοκούς, οι οποίες επιβράδυναν την πτώση της και τελικά σφήνωσε ανάμεσά τους με το κεφάλι προς τα κάτω, σχετικά ελαφρά τραυματισμένη και λίγο πριν φτάσει στο έδαφος, επάνω από την σκάλα της εισόδου.

Ο πόνος στον σπασμένο δεξιό της αστράγαλο σίγουρα δεν ήταν αυτό που σκεφτόταν η άτυχη κυρία, ειδικά όταν έφτασαν οι πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν, καθώς ήταν ολόγυμνη. Παρέμεινε μάλιστα στην ίδια θέση για αρκετή ώρα, μέχρι να απεγκλωβιστεί.

Στο χώρο έφτασε ασθενοφόρο για να την παραλάβει και τελικά και η αστυνομία, καθώς η σειρήνα του πρώτου είχε χαλάσει και κλήθηκε περιπολικό για συνοδεία.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τι καταλαβαίνει μια γυναίκα από το προφίλ ενός άνδρα στο Facebook

Posted: 26 Nov 2011 01:16 PM PST

Τι καταλαβαίνει μια γυναίκα από το προφίλ ενός άνδρα στο FacebookΤο να βάζει κάποιος άνδρας την πιο κολακευτική του φωτογραφία.
..

φάτσα-κάρτα στη σελίδα του στο Facebook είναι μια κλασική μέθοδος της... τέχνης του online φλερτ. Όμως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσοι postάρουν εικόνες στις οποίες προσπαθούν να καλύψουν τα «άσχημα» χαρακτηριστικά τους μάλλον χάνουν τον χρόνο τους καθώς οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν αν ένα αρσενικό είναι ελκυστικό διαβάζοντας αυτά που γράφει στο προφίλ του!


Τα στοιχεία που δημοσίευσε το Villanova University της Philadelphia έδειξαν πως αν οι άνδρες που είναι ικανοί να πείσουν με την περιγραφή του εαυτού τους πως έχουν αυτοπεποίθηση δεν έχουν ανάγκη από μια ωραία φωτογραφία καθώς μια ενδιαφερόμενη γυναίκα είναι σε θέση να αναγνωρίσει την ομορφιά τους.


Το πείραμα έγινε ως εξής: Οι ερευνητές ζήτησαν από 50 γυναίκες φοιτήτριες να εξετάσουν τα προφίλ και τις φωτογραφίες 100 ανδρών ηλικίας από 22 έως 25.


Στην αρχή τους ζητήθηκε να δουν τις εικόνες 25 ανδρών και να τους χωρίσουν σε τρεις κατηγορίες:
Σε αυτούς που θα έβγαιναν ραντεβού μαζί τους, σε αυτούς που θα ήθελαν
να έχουν σεξουαλική επαφή και σε αυτούς που θα τους ήθελαν για
μακροχρόνια σχέση. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να κάνουν το ίδιο με τα
γραφόμενα σε προφίλ 25 διαφορετικών ανδρών.



Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά καθώς οι άνδρες, των οποίων οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν ως «γοητευτικές» είχαν παράλληλα και προφίλ τα οποία ήταν ελκυστικά και καλαίσθητα παρόλο που η εκτίμηση έγινε από διαφορετικούς κριτές.



mediagate.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τον έσπασαν στο ξύλο για ένα… κινητό!

Posted: 26 Nov 2011 01:12 PM PST

http://img.protothema.gr/9E7D0F9CD46617BCFAF23E9A83E3DAAF.jpgΟ ένας και μοναδικός υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο φύλαξης

μεταχειρισμένων …

εξαρτημάτων άντλησης υδάτων σε οικισμό της Ροδόπης,
πίστεψε ότι είχε να κάνει με «κυνηγούς» χαλκού ή μετάλλων όταν είδε δύο
άγνωστους άνδρες να παραβιάζουν μέρα- μεσημέρι την περίφραξη.


Όμως, εκείνοι είχαν άλλο στόχο. Επιτέθηκαν ταυτόχρονα στον 41χρονο
υπάλληλο και τον ξυλοκόπησαν άγρια ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη
συνέχεια, άρπαξαν μόνο το… κινητό του τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν! Το
θύμα κατήγγειλε την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής,
άνδρες του οποίου έκαναν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες, οι
οποίοι όμως πρόλαβαν να εξαφανιστούν.




* Στα πράσα έπιασαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Κοζάνη έναν 23χρονο, που
είχε μπει κρυφά στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου και «ρουφούσε» με
χειροκίνητη αντλία το πετρέλαιο από έναν εκσκαφέα της επιχείρησης! Όταν
συνελήφθη, ο νεαρός είχε ήδη γεμίσει επτά πλαστικά δοχεία, μέσα στα
οποία βρέθηκαν 72 λίτρα πετρέλαιο! Ο δράστης παραδόθηκε στους
αστυνομικούς της Ασφαλείας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα
Πλημμελειοδικών Κοζάνης.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα γίνει η πλατεία Αριστοτέλους

Posted: 26 Nov 2011 01:04 PM PST


http://www.newsbeast.gr/files/temp/6CFB93B5CD5737BF32CB798D34FE0822.jpgΣε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα μετατραπεί η πλατεία

Αριστοτέλους…


την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετά
από το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και το
Επαγγελματικό Επιμελητήριο.


Πρόκειται να αξιοποιηθεί ολόκληρη η οδός και η πλατεία Αριστοτέλους, από τη θάλασσα έως την οδό Εγνατία.




Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί φωτεινό πλωτό δέντρο αστεριών μέσα στη
θάλασσα, συστοιχία τεσσάρων δέντρων, παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ,
δημιουργικό εργαστήριο, ταχυδρομικό κουτί για τα γράμματα των παιδιών
προς τον Άγιο Βασίλη.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γερά ποτήρια οι Έλληνες!

Posted: 26 Nov 2011 12:59 PM PST



Γερά ποτήρια αποδεικνύονται οι Έλληνες. Το αλκοόλ

είναι συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής του 60% του πληθυσμού...

ενώ τουλάχιστον 800.000 Έλληνες έχουν εντάξει το
ποτό στην… καθημερινότητά τους. Ωστόσο, οι μισοί Έλληνες αγνοούν ότι το
αλκοόλ συγκαταλέγεται στις εξαρτησιογόνες ουσίες και δεν αναγνωρίζουν
τα σημάδια του αλκοολισμού ως συμπτώματα ασθένειας. Είναι ενδεικτικό ότι
το 30% των Ελλήνων θεωρούν αποδεκτή την κατανάλωση αλκοόλ και από
ανήλικους!



Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία προέκυψαν στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας
Έρευνας Γνώσης για το Αλκοόλ, η οποία εκπονήθηκε από την ΜΚΟ «Νηφάλιοι-
Στην υγειά μας» και μεγάλη εταιρία παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων
στην χώρα μας.



Ειδικότερα, από όσους πίνουν αλκοόλ, το 58% πίνει μία φορά την εβδομάδα ή
και αραιότερα, αλλά το 42% των ερωτηθέντων είναι συχνοί πότες, πίνοντας
από 2-3 φορές την εβδομάδα έως και καθημερινά. Μόνο το 30% του
δείγματος γνωρίζει ότι η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι
αλκοολισμός – η πλειοψηφία, πάνω από το 50%, θεωρούν ότι η αυξημένη
κατανάλωση αλκοόλ συσχετίζεται με την… αδυναμία χαρακτήρα.



Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται όμως το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων και σε
ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης. Το 55% θεωρούν
ότι ο αλκοολισμός είναι θανατηφόρα ασθένεια και το 33% την χαρακτηρίζουν
απολύτως ιάσιμη. Στη συντριπτική τους πλειονότητα λοιπόν αγνοούν την
επιστημονική «αλήθεια» ότι ο αλκοολισμός είναι μια αναστρέψιμη ασθένεια.
Επιπλέον, επτά στους δέκα Έλληνες αγνοούν την περιεκτικότητα σε
αλκοόλη των φαινομενικά «αθώων» αλκοποπς (πρόκειται για τα αεριούχα
αλκοολούχα ποτά σε μπουκάλι).



Σημαντικό ποσοστό, που κυμαίνεται στο 50%, πιστεύει ωστόσο ότι το αλκοόλ
ευθύνεται για το 20% των νεκρών στα τροχαία δυστυχήματα, εύρημα που
κατά τους ειδικούς δείχνει ότι υπάρχει επαρκές επίπεδο συνειδητοποίησης
της «συμβολής» του αλκοόλ στα τροχαία.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το πέρασμα μέσα από πόρτες προκαλεί κενά μνήμης

Posted: 26 Nov 2011 12:53 PM PST

Λίγο, πολύ, σε όλους μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα δωμάτιο
και να μη θυμόμαστε τι θέλαμε να κάνουμε, να βρούμε ή να πάρουμε...Μία νέα έρευνα του καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο Notre Dame, Gabriel Radvansky, υποδεικνύει ότι η διέλευση από πόρτες προκαλεί κενά μνήμης. «Η είσοδος ή έξοδος από μία πόρτα, λειτουργεί ως ένα "συνοριακό γεγονός" στο μυαλό, το οποίο ταξινομεί τις διάφορες δραστηριότητες και τις απομακρύνει», εξηγεί ο καθηγητής.



«Η ανάκληση κάποιας απόφασης ή δραστηριότητας που έχει γίνει σε κάποιο άλλο δωμάτιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί, επειδή έχει πλέον "αποθηκευτεί" σε κάποιον άλλον χώρο»



Με την διεξαγωγή τριών πειραμάτων τόσο σε πραγματικά όσο και εικονικά περιβάλλοντα, οι συμμετέχοντες -όλοι σπουδαστές- κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποια εργασίες μνήμης, διασχίζοντας ένα δωμάτιο και καθώς διερχόντουσαν από μια πόρτα.



Στο πρώτο πείραμα, τα άτομα χρησιμοποίησαν ένα εικονικό περιβάλλον και μεταφερόντουσαν από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο, επιλέγοντας ένα αντικείμενο σε ένα τραπέζι, το οποίο αντάλλασσαν για ένα αντικείμενο σε ένα διαφορετικό τραπέζι. Πραγματοποιούσαν το ίδιο πράγμα, ενώ απλά κινούνταν μέσα σε ένα δωμάτιο, δίχως να περνάνε κάποια πόρτα.



Ο Radvansky διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντας φαινόταν να ξεχνάνε περισσότερο, όταν πέρναγαν μέσα από κάποια πόρτα, συγκριτικά με την κίνηση σε ένα δωμάτιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πόρτα ή «οριακές περιπτώσεις» παρεμποδίζει την ικανότητα κάποιου να ανακτήσει σκέψεις ή αποφάσεις που λήφθηκαν σε διαφορετικό δωμάτιο.



Το δεύτερο πείραμα, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πραγματικό περιβάλλον, απαιτούσε από τους σπουδαστές, να κρύψουν σε κουτιά τα αντικείμενα που επέλεγαν από το ένα τραπέζι και να το μεταφέρουν μέσα στο δωμάτιο και να επαναλάβουν το ίδιο, περνώντας μέσα από μία πόρτα. Τα αποτελέσματα στον πραγματικό περιβάλλον συνέπεσαν με αυτά στο εικονικό: το περπάτημα μέσα από κάποια πόρτα μείωνε την μνήμη.



Το τελικό πείραμα σχεδιάστηκε για να ελεγχθεί εάν οι πόρτες στην πραγματικότητα διαδραματίζουν το ρόλο του ορίου για δραστηριότητες και αποφάσεις που πάρθηκαν σε κάποιο περιβάλλον, ή εάν η ικανότητα κάποιου να θυμηθεί συνδέεται με το περιβάλλον στο οποίο η απόφαση - στην περίπτωση αυτή, η επιλογή ενός αντικειμένου - δημιουργήθηκε. Προηγούμενη έρευνα είχε καταδείξει ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την μνήμη και ότι πληροφορίες που αντλούνταν σε ένα περιβάλλον ανακτώνται καλύτερα όταν η ανάκτηση συμβαίνει στο ίδιο το περιβάλλον.



Οι συμμετέχοντες σε αυτό το στάδιο, περνώντας μέσω διάφορων θυρών, οδηγήθηκαν πίσω στο χώρου από όπου ξεκίνησαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν καμία βελτίωση στη μνήμη, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πράξη της μεταβίβασης από μια πόρτα χρησιμεύει ως ένας τρόπος για το μυαλό να ταξινομεί αναμνήσεις.



Τελικά το η έκφραση «έκλεισε την πόρτα αυτή και τα άφησε όλα πίσω», έχει μία πιο κυριολεκτική σημασία, εκτός από μεταφορική...


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Την πιέζουν να παντρευτεί τον βιαστή της

Posted: 26 Nov 2011 12:47 PM PST

Η Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της... από τον άντρα
της ξαδέρφης της.

Με βάση τους αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε «ένοχη» και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση : Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή !

Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…

Η Γκιουλνάζ όσο και αν είπε πως αντιστάθηκε για να μην την βιάσει, την έριξαν στην φυλακή με την κατηγορία της πορνείας και τώρα περιμένει να τελειώσει η ποινή της έχοντας και στην αγκαλιά της το μωρό του βιαστή της. Η ανατριχιαστική πρόταση που έκαναν προς την νέα γυναίκα είναι πως αν παντρευτεί τον βιαστή της θα απελευθερωθεί. Η Γκιουλνάζ λέει πως καθώς δεν έχει άλλη επιλογή, θα αποδεχτεί αυτήν τη πρόταση και έτσι θα βγει από την φυλακή.

Η Γκιουλνάζ λέει πως μετά τη αποκάλυψη του βιασμού της, το περιβάλλον της δεν την στήριξε και ότι αισθάνεται τυχερή καθώς έτσι της δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Η Γκιουλνάζ αναφέρει πως στην πατρίδα της πολλές γυναίκες-θύματα βιασμών δολοφονήθηκαν διότι ¨σπίλωσαν τις κοινωνικές αξίες¨ ενώ η ίδια παντρευόμενη με τον βιαστή της διασώζει την τιμή της και θα μπορέσει έτσι και το παιδί της να έχει μια οικογένεια.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.
prionokordela


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η Angelina Jolie ζει με 600 θερμίδες την ημέρα

Posted: 26 Nov 2011 12:44 PM PST

Η Angelina Jolie ζει με 600 θερμίδες την ημέραΟι φήμες θέλουν την διάσημη ηθοποιό να μην βρίσκει χρόνο για φαγητό
μέσα στο φορτωμένο... πρόγραμμά της.Η Angelina Jolie ήταν πάντα αδύνατη και με εκπληκτικές αναλογίες, τελευταία όμως φαίνεται όμως πως όσο μεγαλώνει η οικογένειά της, τόσο μικραίνει το βάρος του σώματός της.



Η διάσημη ηθοποιός και μητέρα έξι παιδιών επισκέφτηκε πρόσφατα το Βιετνάμ με την οικογένειά της, και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταξίδι έκαναν εμφανές πως η Jolie είναι πιο αδύνατη από ποτέ. Τα ρούχα που φορούσε δεν έσωζαν την κατάσταση, καθώς το φαρδύ κόκκινο φόρεμα που έδενε στη μέση αναδείκνυε τα κόκαλα στην σπονδυλική της στήλη και τα σκελετωμένα χέρια της, δίνοντας την εικόνα μιας Jolie που όσο πάει και... συρρικνώνεται.



Πηγές από το περιβάλλον της ηθοποιού αναφέρουν πως το βάρος της Jolie έχει φτάσει τα 44 κιλά1.76) και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σπάνια τρώει ένα κανονικό πλήρες γεύμα, ενώ πολύ συχνά δεν θυμάται καν να φάει.



Σύμφωνα με το περιοδικό Gracia, η Angelina επιβιώνει με μόλις 600 θερμίδες κάθε μέρα, το ισοδύναμο δηλαδή δύο μπολ με γάλα και δημητριακά. Λέγεται πως ξεκινά τη μέρα της με μια κουταλιά από λάδι καρύδας και μια χούφτα δημητριακά και πως συνήθως ξεχνά να φάει κάτι άλλο μέσα στην ημέρα. Πολλές φορές παραλείπει το μεσημεριανό, τρώγοντας μερικά αμύγδαλα και λίγα gummy bears ενώ τρέχει από δουλειά σε δουλειά, ή πίνει κάποιο πρωτεϊνούχο ρόφημα που όμως σίγουρα δεν συγκρίνεται με ένα κανονικό γεύμα. Το βραδινό της θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα σκέτο, άπαχο φιλέτο με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.



Στο παρελθόν, και για την ακρίβεια πίσω στο 2007, η Angelina είχε βρεθεί πάλι σε παρόμοια κατάσταση, κάνοντας όλους να μιλούν για πιθανή νευρική ανορεξία, η ίδια όμως είχε δηλώσει πως ήταν βαθιά επηρεασμένη από τον πρόσφατο, τότε, θάνατο της μητέρας της και περνούσε μια δύσκολη περίοδο.



«Πάντα ήμουν αδύνατη, και φέτος έχασα την μητέρα μου και πέρασα από πολλές δύσκολες καταστάσεις. Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πως δείχνω έτσι επειδή περνάω μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, αντίθετα πιστεύουν πως είμαι έτσι επειδή θέλω να μου κάνουν τα skinny jeans» είχε πει τότε η Angelina.



Ωστόσο, η τωρινή της εμφάνιση, σύμφωνα με τις πηγές, δεν έχει να κάνει με κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά με το γεγονός πως ζει σε ξέφρενους ρυθμούς. Το να έχεις να φέρεις βόλτα έξι παιδιά, μια Χολιγουντιανή καριέρα, συνεχή ταξίδια από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη και ταυτόχρονα να προσπαθείς να κρατάς θερμή τη σχέση με τον σύντροφό στου, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Brad Pitt, δεν είναι και εύκολη υπόθεση.



Οι πηγές θέλουν την Jolie να προσπαθεί σκληρά για να μην χάσει άλλο βάρος αλλά το άγχος και το φορτωμένο της πρόγραμμα δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό, κάνοντας συγγενείς και φίλους της ηθοποιού να ανησυχούν για την μέρα που θα καταρρεύσει από την εξάντληση.
(αρκετά πιο κάτω από το κανονικό για το ύψος της,



queen.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Και γυναίκα ανάμεσα στους συλληφθέντες Ροζ Πάνθηρες!

Posted: 26 Nov 2011 12:39 PM PST

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική... οργάνωση, από το
Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για κλοπές που έγιναν με ιδιαίτερο τρόπο μεθόδου και δράσης σε κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ένδυσης, γνωστής εταιρείας εμπορίας χειροποίητων χαλιών, οπτικών, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Επίσης προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένων εταιρειών, καθώς και μοτοσικλετών που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν χθες το πρωί, ύστερα από καταδίωξη και πρόκειται για 4 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, τα οποία λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης. Όλοι τους είναι Σέρβοι, από τους οποίους τρεις είναι άντρες, ηλικίας 35, 39 και 47 ετών και μία είναι γυναίκα, ηλικίας 34 ετών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας AUDI 80 και VW TRANSPORTER, με τα οποία μετέβαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε προσκρούοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.
Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 116 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων που διέπραξαν οι 4 συλληφθέντες μαζί με ακόμη 12 συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται. Οι κλοπές των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, καθώς και οι διαρρήξεις των καταστημάτων αφορούν σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικρή ποσότητα κοσμημάτων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, διαρρηκτικά εργαλεία, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, κλεμμένα είδη ρουχισμού, κ.λπ.
Σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα στη Γερμανία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μασάτε καλά για να χορτάσετε πιο εύκολα!

Posted: 26 Nov 2011 12:24 PM PST

Όταν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας έλεγαν να τρώμε
αργά και να μασάμε καλά την κάθε μπουκιά μας … μάλλον δεν ήξεραν ακριβώς γιατί το έλεγαν. Η απάντηση που δίνει η ιατρική τις δικαιώνει και εξηγεί ότι, όταν μασάμε καλά την τροφή μας, χορταίνουμε πιο εύκολα και, επομένως, τρώμε λιγότερο.



Το καλό μάσημα της τροφής διεγείρει την παραγωγή δύο ουσιών στο έντερο, οι οποίες μειώνουν την όρεξη και έτσι την κατανάλωση τροφής, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 47ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD). Όπως είπε ο δρ Μασαάκι Έτο, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ohu της Ιαπωνίας, οι ουσίες αυτές είναι τα πεπτίδια GLP-1 και PYY, που εκκρίνονται από τα κύτταρα του εντέρου.




Τα δύο πεπτίδια πιστεύεται πως παίζουν ρόλο και στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, αλλά και του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα. Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε σε εννέα υπέρβαρους άντρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 41 ετών. Οι εθελοντές έμειναν νηστικοί για 12 ώρες και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε μέτρηση των δύο πεπτιδίων στο αίμα τους. Μετά, έφαγαν ένα πρωινό γεύμα που αποτελείτο από λαχανικά βρασμένα στο ατμό, ένα βρασμένο αυγό, ψωμί, μαργαρίνη, μπανάνα και γάλα.



Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να μασούν κάθε μπουκιά πέντε φορές και μία ώρα μετά το τέλος του φαγητού, τους υπέβαλλαν εκ νέου σε μετρήσεις των πεπτιδίων. Την επόμενη μέρα οι εθελοντές έφαγαν το ίδιο πρωινό, αλλά μασώντας κάθε μπουκιά 30 φορές. Οι 30 φορές συνιστώνται στην Ιαπωνία ως ένας τρόπος πρόληψης της παχυσαρκίας.



Όπως είπε ο δρ Έτο, τα επίπεδα των δύο πεπτιδίων ήταν πολύ υψηλότερα όταν οι εθελοντές μασούσαν κάθε μπουκιά 30 φορές αντί για πέντε. Επιπλέον, οι εθελοντές έφαγαν λιγότερο όταν μασούσαν πολύ. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως το καλό μάσημα της τροφής θα μπορούσε να αποτελέσει μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο για να ελεγχθεί το σωματικό βάρος των ατόμων με περιττά κιλά, τόνισε ο δρ Έτο.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Υποτροφίες… παρθενίας

Posted: 26 Nov 2011 12:20 PM PST

Η πόλη Μπο στη Σιέρα Λεόνε προσφέρει...υποτροφίες σε
μαθήτριες που δεν θα μένουν έγκυες μέχρι να τελειώσουν το σχολείο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εφηβικές εγκυμοσύνες, γράφει η Global Post.



Η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της αφρικανικής χώρας προσφέρει πενταετή υποτροφία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με στόχο να φτάσει το ποσοστό των γυναικών που τελειώνουν το σχολείο χωρίς εγκυμοσύνη στο 80%.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, το ποσοστό εγκύων γυναικών στη Σιέρα Λεόνε είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Oι εφηβικές εγκυμοσύνες εξηγούν το μόλις 15% των κοριτσιών στη χώρα που φτάνουν στο γυμνάσιο!



Σε ένα χωριό της χώρας, μάλιστα, υπήρξε νόμος που προέβλεπε την αυτόματη αποβολή από το σχολείο της κοπέλας που έμενε έγκυος, καθώς και του πατέρα.


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Λογική άντρα VS λογική γυναίκας!

Posted: 26 Nov 2011 12:16 PM PST

Οι γυναίκες είναι πολύπλοκα όντα
!

Αν την φιλήσεις, είσαι αγενής...Αν δεν την φιλήσεις, δεν είσαι άντρας

Αν την παινέψεις, λες ψέματα

Αν δε την παινέψεις είσαι άχρηστος

Αν συμφωνείς με ότι θέλει, σε σέρνει από τη μύτη...

Αν διαφωνείς, δεν έχεις κατανόηση

Αν την βλέπεις συχνά, βαριέται

Αν όχι, σε κατηγορεί για αδιαφορία

Αν προσέχεις το ντύσιμό σου το κάνεις για να αρέσεις στις άλλες

Αν δεν το προσέχεις, δεν νοιάζεσαι για αυτήν

Αν ζηλεύεις, λέει ότι είναι κακό

Αν δεν ζηλεύεις, δεν την αγαπάς

Αν «κανείς κίνηση» γρήγορα, δεν την σεβάστηκες

Αν δεν κάνεις, δεν σου αρέσει

Αν την φιλάς μια στις τόσες, σε λέει ψυχρό

Αν την φιλάς συχνά, λέει ότι την εκμεταλλεύεσαι

Αν δεν την βοηθήσεις να κάνει κάτι, δεν έχεις τρόπους

Αν την βοηθήσεις, είναι απλώς ακόμα μια αντρική τακτική για να την «ρίξεις»

Αν μιλάς, θέλει να ακούς

Αν ακούς, θέλει να μιλάς



Οι άντρες είναι πολύπλοκα όντα….

Αν τον φιλήσεις είσαι εύκολη

Αν δεν τον φιλήσεις είσαι ψυχρή

Αν τον παινέψεις σε θεωρεί ψεύτρα

Αν δεν τον παινέψεις θεωρεί ότι είσαι αγνώμων

Αν συμφωνείς με όσα λέει, σε θεωρεί αρνί

Αν δεν συμφωνείς είσαι αντιδραστική

Αν τον βλέπεις συχνά, είσαι απελπισμένη

Αν δεν τον βλέπεις, δεν ενδιαφέρεσαι.

Αν προσέχεις το ντύσιμό σου, είσαι ματαιόδοξη και κενή

Αν δεν το προσέχεις, είσαι ατσούμπαλο αγοροκόριτσο

Αν ζηλεύεις, είσαι καταπιεστική

Αν δεν ζηλεύεις, «στα φοράει»

Αν αργήσεις ένα λεπτό, λέει ότι είσαι…τυπική γυναίκα

Αν αυτός αργήσει, είσαι ανυπόμονη

Αν επισκεφτείς έναν άλλο άντρα, «παίζεις»

Αν αυτόν τον επισκεφτεί μια άλλη γυναίκα «είναι απλά φίλη»

Αν τον φιλάς σπάνια, είσαι πολύ ντροπαλή

Αν τον φιλάς συχνά είσαι πολύ επιθετική

Αν μιλάς, είναι πάντα πολύ

Αν ακούς, δεν είναι ποτέ αρκετό


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές