Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Posted: 26 Nov 2011 05:00 AM PST

Τα ημερολόγια της Μαργαρίτας Καραπάνου, που εκδόθηκαν με τον τίτλο «Η ζωή είναι αγρίως απίθανη», μαζί με το τελευταίο της μυθιστόρημα «Μαμά», που απευθυνόταν στη μητέρα της Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ενέπνευσαν τη νέα δουλειά της Άντζελας Μπρούσκου. Μητέρα και κόρη, και οι δύο συγγραφείς, ξεδιπλώνουν το νήμα της ζωής τους μέσα σ' έναν ίλιγγο συνεχών μεταμορφώσεων στα όρια μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Μια σχέση λατρείας και μίσους, ταύτισης, ανταγωνισμού και υπέρβασης. Στην παράσταση συμβάλλει κ...

Σόιμπλε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συνομιλιών για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης

Posted: 25 Nov 2011 11:09 AM PST

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες συνομιλίες για τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα επισήμαινε ότι οι αρχές στις οποίες βασίζεται ο μηχανισμός αυτός έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters πως εξετάζεται το ενδεχόμενο μη συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο μηχανισμό στήριξης των κρατών-μελών, ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στο μόνιμο ...

Fitch και Standard and Poor's υποβάθμισαν το Βέλγιο

Posted: 25 Nov 2011 10:36 AM PST

Κατά μία βαθμίδα από ΑΑ+ σε ΑΑ υποβάθμισαν οι οίκοι αξιολόγησης Standard and Poor's και Fitch Ratings την πιστοληπτική αξιολόγηση του Βελγίου, διατηρώντας παράλληλα αρνητικές προοπτικές.

Ως αιτία της υποβάθμισης επικαλούνται τους κινδύνους που αντιμετωπίζει  ο χρηματοοικονομικός τομέας, καθώς και το χρέος της χώρας.

Κλειστό... παρά τις υποσχέσεις

Posted: 25 Nov 2011 10:31 AM PST

H 21η Νοεμβρίου παρήλθε οριστικά, αλ­λά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» δεν επαναλει­τούργησε , όπως είχε υποσχεθεί η γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ τα καρδιοπαθή παιδιά αναμένουν στη λίστα… . Α.Χ

Στο 125,6% του ΑΕΠ το χρέος το 2015

Posted: 25 Nov 2011 10:07 AM PST

Στο 125% του ΑΕΠ θα φτάσει το 2015 το χρέος της γενική κυβέρνησης μετά από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες ομολογιούχους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα για το 2012 το χρέος αναμένεται να είναι στο 145,5% του ΑΕΠ , το 2013 στο 146,7% και το 2014 στο 139,2% .

Αναφορικά με το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, προβλέπεται να φτάσει στο...

Παπανδρέου: Η ΕΕ απέτυχε γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες

Posted: 25 Nov 2011 09:38 AM PST

Από το βήμα Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε ότι «η ΕΕ έχει αποτύχει γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών-μελών».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να είναι ισχυρή και ενωμένη η Ευρώπη, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.

Αναφερόμενος στην πορεία της κυβέρνησης του από το 2009 αλλά και στην πρόταση δημοψηφίσματος, τόνισε ότι επιθυμία του ήταν να δώσει «φωνή» στο λαό.

Reuters: Οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό εξετάζει η Ισπανία

Posted: 25 Nov 2011 09:09 AM PST

Το ενδεχόμενο να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό, η Ισπανία αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου το Λαϊκό Κόμμα, βλέποντας το κόστος δανεισμού της χώρας να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και  διαθέτοντας έναν προβληματικό τραπεζικό τομέα, εξετάζει το ενδεχόμενο εξωτερική βοήθειας.

Πηγή προσκείμενη στο λαϊκό κόμμα, δήλωσε στο πρακτορείο «δεν πιστεύω ότι έχει ληφθεί αυτή η απόφαση, αλλά είναι μια από τις προτάσεις που βρίσκονται στ...

Επιφυλάξεις Βερολίνου για επιστολή Σαμαρά

Posted: 25 Nov 2011 08:48 AM PST

Τις επιφυλάξεις του για την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και παρέπεμψε στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης.

«Δεν πρόκειται να την αξιολογήσουμε δημόσια. Δεν την κρίνουμε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Απλώς ουδέτερα» τόνισε.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν η Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στην απαίτησή της να συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς μαζί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ένα κοινό κείμενο...

Καρφί Μπεγλίτη κατά Παπανδρέου

Posted: 25 Nov 2011 08:27 AM PST

Ένα φοβερό καρφί κατά Παπανδρέου – αν και πολι­τικός του φίλος – έριξε ο Πάνος Μπεγλίτης, που σχε­δόν πέρασε απαρατήρητο: «Είναι γνωστό ότι η σύνθεση της κυβέρνησης και οι διαπραγματεύσεις πριν να καταλήξει η σύνθεσή της άρχισαν με το υπουργείο Άμυνας προτού καν βρεθεί ο πρωθυπουργός και κατέληξαν στο ίδιο υπουργείο. Αυτό τα λέει όλα. Ήταν γνωστό ακόμα και πριν εκείνη την Τε­τάρτη που συζητιόντουσαν ακόμα τα ονόματα των πρωθυπουργών». Δηλαδή με δυο λόγια ο Παπανδρέου είχε καταλήξει – έπει­τα ...

Ο Γιαννιώτας δεν ξεχνά…

Posted: 25 Nov 2011 08:27 AM PST

Με μία ευγενική χειρονομία θέλησε να γιορτάσει την ανακήρυξή του ως MVP της 10ης αγωνιστικής της Super League, ο άσος του Άρη Γιάννης Γιαννιώτας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τον υπεύθυνο των ομάδων Κ20 και Κ17 της ΠΑΕ Άρης κ. Στέφανο Γιώρη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Ο νεαρός χαφ σχολίασε: «Είμαι διπλά χαρούμενος. Το να παίρνεις το βραβείο από τον κ. Στέφανο είναι τεράστια χαρά. Είναι ο δεύτερος πατέρας μας, κυριολεκτικά μας μεγάλωσε ποδοσφ...

Κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο στα μέσα σταθερής τροχιάς

Posted: 25 Nov 2011 08:23 AM PST

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο οι ηλεκτροδηγοί του ΜΕΤΡΟ, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Συγκεκριμένα Ηλεκτρικός και Μετρό θα ακινητοποιηθούν το Σάββατο από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Κυριακή 27/11/11 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ.

Το Τραμ δεν θα λειτουργήσει από τις 24:00 του Σαββάτου 26/11 έως τη λήξη, καθώς και την Κυριακή 27/11 από την έναρξη έως τις 06:00.

 

Άδικη η συνεχόμενη φορολογική επιβάρυνση των ασθενέστερων, τονίζει η Alpha Bank

Posted: 25 Nov 2011 07:36 AM PST

«Χωρίς αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής, η κατανομή των βαρών, με την εξουθενωτική μείωση των συντάξεων και την κατά συρροή επιβάρυνση των ασθενέστερων στρωμάτων παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, είναι εξαιρετικά άδικη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν επίσης ότι με δραστική μείωση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής θα δοθεί η απαιτούμενη προοπτική για μείωση του σημερινού υψηλού φορολογικού βάρους των συνεπών φο...

Διαφωνία Μουρμούρα-Σαχινίδη για προϋπολογισμό και μνημόνιο

Posted: 25 Nov 2011 07:34 AM PST

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ.Σαχινίδη, εξέφρασε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών, Ι.Μουρμούρας, σχετικά με την πορεία που διέγραψε η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας την τελευταία διετία.

Ειδικότερα, ο Φ.Σαχινίδης έκανε λόγο για «αισθητή βελτίωση» στην δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τη διετία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απολογιστικής έκθεσης της διετίας με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες» η οποία και διανεμήθηκε την Παρασ...

Μέλη του «Δεν πληρώνω» καταγγέλουν επίθεση των ΜΑΤ

Posted: 25 Nov 2011 07:23 AM PST

Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», που πραγματοποίησαν συγκέντρωση  διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, καταγγέλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως μετά το πέρας της συμβολικής κατάληψης στην Καλλιθέα, την ώρα που πολλοί αποχωρούσαν από τον χώρο, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ που τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δύ...

Συνελήφθησαν διαρρήκτες διεθνούς σπείρας

Posted: 25 Nov 2011 07:21 AM PST

Τέσσερις αλλοδαποί μέλη διεθνούς σπείρας συννελήφθησαν την Παρασκευή από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα μέλη του κυκλώματος είχαν διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις καταστημάτων και κοσμηματοπωλείων.

Οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Τα του «Καίσαρος»...

Posted: 25 Nov 2011 07:13 AM PST

Επειδή διαβάσαμε ότι γίνονται διάφορα πλακώματα σχετικά με το αν υπάρχουν ή όχι προβοκάτορες στην ΕΛ.ΑΣ., ποιοι είναι και πώς εμφανίζονται, θέλουμε να διευκρινίσουμε σχετικά με το θέμα «Κουκουλοφόροι της ΕΥΠ και της Ασφάλειας» που δημοσιεύσαμε στο πε­ρασμένο φύλλο τα εξής:

Η παρουσίαση ρεπορτάζ από το περιοδικό «Επίκαι­ρα» ήταν εντός εισαγωγικών και προφανώς προέρχεται από έρευνα ή εκτιμήσεις του περιοδικού. Το ίδιο και για περιεχόμενα από διάφορα sites που γράφτηκαν με αφορμή εμφανίσεις κουκο...

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Posted: 25 Nov 2011 06:04 AM PST

Σοφία Κατσαρέλη

Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.greece.org/blogs/wwii/

"Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλ...

Πήγαν στον εισαγγελέα την Τράπεζα της Ελλάδος

Posted: 25 Nov 2011 06:04 AM PST

Έξι επιστημονικοί φορείς κατέθεσαν αίτημα στην εισαγγελία για κατεπείγουσα ποινική διερεύνηση της διαχείριση των αποθεματικών του Εθνικού Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων από την Τράπεζα της Ελλάδος και ζητούν τον ορισμό Εφέτη Ανακριτή.

Όπως τονίζουν στην αναφορά τους το ΤΕΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ε...

Financial Times: Να βάλει η Γερμανία το χέρι στην τσέπη

Posted: 25 Nov 2011 06:00 AM PST

Η Γερμανία ήταν η μεγάλη κερδισμένη της ευρωζώνη και τώρα πρέπει να πληρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, υποστηρίζει ο Σεμπάστιαν Μάλαμπι, αρθρογράφος των Financial Times.

Καλεί τους Γερμανούς να ξεχάσουν τον "αγαπημένο στη Β. Ευρώπη" μύθο, ότι οι χώρες του Νότου έδρεψαν καρπούς από την ένωση χωρίς να το αξίζουν και να αναγνωρίσουν ότι η Γερμανία είχε μυριάδες οφέλη από το κοινό νόμισμα. Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στην ώθηση που έδωσε το ευρώ στις γ...

Πρώην αντιπρόεδρος της Lehman Brothers, ο νέος Γενικός Γραμματέας του TAXIS

Posted: 25 Nov 2011 05:57 AM PST

Από σήμερα Παρασκευή αναλαμβάνει επίσημα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων...  ο κ. Χάρης Θεοχάρης καθώς αναρτήθηκε στο οργανόγραμμα της Υπηρεσίας το όνομά του, το βιογραφικό και η φωτογραφία του.

Ο κ. Θεοχάρης, αντικατέστησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Διομ. Σπινέλλη, ο οποίος είχε υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους.

Ο νέος γενικ...

Απόπειρα διάρρηξης σε εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου

Posted: 25 Nov 2011 05:54 AM PST

Απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε σε φοιτητική εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλλαν σε δωμάτιο όπου και έγινα αντιληπτοί από φοιτητές και πυροβόλησαν εναντίον τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο φοιτητές αντιλήφθηκαν δύο άγνωστα άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν δωμάτιο του ισογείου και μόλις οι άγνωστοι κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο ένας εξ αυτών πυροβόλησε εναντίον τους αλλά αστόχησε.

Στην εστία έσπευσαν αστυνομικοί ενώ διενήργησαν ...

Έβαλαν ΦΠΑ και στο σπέρμα

Posted: 25 Nov 2011 05:24 AM PST

Ακόμη και το σπέρμα φορολογείται πλέον, παρά τη σαφή κοινοτική οδηγία που προβλέπει ότι τα προϊόντα του ανθρωπίνου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης.

Με βάση σχετική νομοθετική πρόβλεψη η αγοραπωλησία σπέρματος υπάγεται στην Ελλάδα σε καθεστώς ΦΠΑ 13%. Αυτό συνέβη καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση στις αντίστοιχες τράπεζες σπέρματος.

Η προσφορά έχει αυξηθεί και λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ οι υποψήφιοι δότες αυξάνονται σε συγκεκριμ...

Όταν ο Αντρέας συνάντησε τον Άδωνι...

Posted: 25 Nov 2011 04:46 AM PST

Πάνω, το πορτρέτο του Ανδρέα Παπανδρέου που καπνίζει την πίπα του και «παρακολουθεί» σκωπτικά, προσεκτικά στερεωμένος και σε ευδιάκριτο σημείο της αιθούσης. Κάτω, ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με ύφος ταπεινό και απροσδιόριστο βλέμμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Μυτιλήνης, λίγη ώρα μετά το «κυνήγι», τα αυγά και τα πορτοκάλια που του επιφύλασσε ο τοπικός πληθυσμός.

H Ιστορία, εκτός από black humor, διαθέτει ενίοτε και μεγαλύτερη φαντασία από τους ανθ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές