Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

"Spor"


"Spor"


«Πάμε Στοίχημα με κολεγιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ και αμερικάνικο πρωτάθλημα Χόκεϊ

Posted: 22 Nov 2011 07:49 AM PST

Ξεκινώντας από τις 18/11/2011 η ΟΠΑΠ Α.Ε. εμπλουτίζει το κουπόνι του «Πάμε Στοίχημα» με δύο νέα πρωταθλήματα. Το αμερικάνικο κολεγιακό πρωτάθλημα Μπάσκετ (NCAA) και το...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Προκρίθηκαν Πανσερραϊκός και Προοδευτική

Posted: 22 Nov 2011 07:28 AM PST

Έστω κι αν δυσκολεύτηκαν αρκετά ο Πανσερραϊκός και η Προοδευτική κατάφεραν να προκριθούν στον Δ` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 5-4...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Στο… σκαμνί έξι ομάδες της Super League

Posted: 22 Nov 2011 07:28 AM PST

Έξι ομάδες κάλεσε σε απολογία η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στους αγώνες της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

«Επικίνδυνη ομάδα η Ζαλγκίρις»

Posted: 22 Nov 2011 07:29 AM PST

Την προσοχή των παικτών του επέστησε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιόνας Καζλάουσκας, ενόψει του αυριανού αγώνα της ομάδας του με την Ζαλγκίρις Κάουνας...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ο Σπαντάσιο βρίσκει ρυθμό και αφήνει υποσχέσεις!

Posted: 22 Nov 2011 07:02 AM PST

Ο αρχικά διστακτικός Μπόλονι, ο φιλόδοξος Σπαντάσιο και η φανέλα του βασικού. Διαβάστε τα βήματα καθιέρωσης του 31χρονου μέσου.

Ο Τζουλιάνο Σπαντάσιο... ζωγράφισε με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό και όσο περνάει ο χρόνος βρίσκει όλο και περισσότερο τον εαυτό του.

Ο χρόνος φαίνεται να αποτελεί σύμμαχο του Βραζιλιάνου, ο οποίος σταδιακά ανεβάζει την απόδοσή του και πλέον τα ζητούμενα όσον αφορά τον ίδιο είναι δύο. Καταρχήν, να προσεγγίσει το 100% της φόρμας του.

Στους δύο μήνες που προηγήθηκαν ο Μπόλονι εμφανιζόταν να τον ρίξει στο γήπεδο, αφού είχε διαπιστώσει πως ο Σπαντάσιο ήταν πίσω στην φυσική κατάσταση.

Σιγά-σιγά ανεβαίνει, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι το τεχνικό τιμ του "Δικεφάλου" θα εξακολουθεί να δίνει βάρος στην βελτίωση της φυσικής κατάστασής του. Το άλλο ζητούμενο είναι να μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του και τον τρόπο παιχνιδιού τους, στοιχείο που θα τον βοηθήσει να γίνει πιο παραγωγικός, αλλά και γνωριστεί καλύτερα και με τον κόσμο της ομάδας.

Και το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένοι που τον έχουν παρεξηγήσει, αφού περίμεναν να δουν στο γήπεδο ένα παίκτη τύπου Βιτόλο. Το δυνατό σημείο του Σπαντάσιο, όμως, είν αι η ικανότητα του να οργανώνει παιχνίδι και να συνδέει τις γραμμές.

Είναι ποδοσφαιριστής με ικανότητα στις πάσες, αλλά και στο σκοράρισμα και η καλύτερη απόδειξη είναι τα 16 τέρματα που είχε πετύχει τη σεζόν 2008-2009 με την φανέλα της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Η φιλοδοξία δεν κρύβεται...

Το πλέον θετικό στοιχείο, όμως, για τον Σπαντάσιο είναι πως δείχνει έτοιμος να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Το απέδειξε με την δήλωσή του πριν λίγο καιρό πως "αν δεν παίζω καλύτερα να φύγω".

Δείχνει να πιστεύει στις ικανότητές του και δεν φοβάται να το πει δημόσια, παρότι ξέρει ότι με αυτό τον τρόπο θα κριθεί πιο αυστηρά. Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και μία ακόμη παράμετρο που μπορεί να παίξει το ρόλο της.

Ο λόγος για τη συνύπαρξή του με τον Λάζαρ. Έπαιξαν μαζί ουκ ολίγα ματς στην Ραπίντ και στον ΠΑΟΚ ευελπιστούν πώς η άψογη συνεργασία τους θα συνεχιστεί και στους "ασπρόμαυρους".

Σταφυλίδης με... ένα χρόνο καθυστέρηση..

Posted: 22 Nov 2011 06:52 AM PST

Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το 2006 οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησαν ότι θα γίνουν δοκιμές για παιδιά που είναι γεννημένα από το 1993 έως το 1995.

Ο Σταύρος Σταφυλίδης, που μένει στον Ακροπόταμο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, είδε την ανακοίνωση και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε τον γιο του Κώστα και τον πήγε στις προπονήσεις. Ο Κώστας δεν είχε ακόμα κλείσει τα δώδεκά του χρόνια και είχε ήδη ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του χωριού.

Ο μικρός ξεχώρισε και οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ του ζήτησαν να γίνει μέλος της ακαδημίας. Ο Σταύρος χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να προβληματιστεί για την απόσταση Ακροπόταμος-Θεσσαλονίκη που θα έπρεπε να διανύει καθημερινά (μετ' επιστροφής είναι 80 χιλιόμετρα), τον έγραψε στον ΠΑΟΚ.

Οσο περνούσαν τα χρόνια ο Κώστας άρχισε να δείχνει τις ικανότητές του. Κοντούλης, με το καλό του πόδι να είναι το αριστερό, καθιερώθηκε ως αριστερό χαφ-εξτρέμ τα πρώτα χρόνια. Πολλοί ήταν οι προπονητές που δούλεψαν μαζί του, άλλοι για πολύ, άλλοι για λίγο.

Οι απόψεις τους για τον Κώστα Σταφυλίδη δεν διέφεραν, καθώς άπαντες συμφωνούσαν πως ο μικρός είναι ταλαντούχος και μπορεί να φτάσει μέχρι το «υπέρτατο αξίωμα» για ένα παιδί των ακαδημιών του ΠΑΟΚ: να παίξει στην Τούμπα με τους «μεγάλους». Το ταλέντο του τον έστειλε στην Εθνική Παίδων και ακολούθως στην Εθνική Νέων, ενώ από την ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ...έφυγε νωρίς για την Κ-20.

Το καλοκαίρι του 2010, σε ηλικία 16,5 ετών, ο Κώστας Σταφυλίδης ξεκίνησε προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα. Αφησε πίσω του ένα πρόβλημα στη μέση που τον ταλαιπώρησε για επτά μήνες και θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικό για την καριέρα του.

Πείσμα, θάρρος, θέληση, υπομονή και σωστή καθοδήγηση, αυτά είναι τα πέντε συστατικά που τότε κράτησαν τον Σταφυλίδη «ζωντανό» ποδοσφαιρικά. Ο Μάριο Μπερέτα συμπεριέλαβε τον Σταφυλίδη στη λίστα των νεαρών που θα βρεθούν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γινόταν στο Μπαντ Μπρούκεναου.

Στην προπόνηση που έγινε στις 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής ο νεαρός αποχωρεί προς το τέλος υποβασταζόμενος από χτύπημα που δέχτηκε στον αστράγαλο. Δυο ημέρες μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων ψαλιδίζουν τα όνειρα του μικρού, ο οποίος θα έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Ο Σταφυλίδης επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους. Μόνιμος στην Κ-20 και αρκετές προπονήσεις με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος θέλει να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Το ντεμπούτο του, όμως, δεν έρχεται, καθώς κάποια μυϊκά προβλήματα τον βγάζουν εκτός ρυθμού.

Η πορεία όμως προς... την Τούμπα είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Λόγω της παρουσίας του στην Εθνική Νέων δεν βρέθηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία και ο Μπόλονι «αγωνιά» να τον δει, καθώς έχει ακούσει πολλά γι' αυτόν. Ο Σταφυλίδης πείθει και τον Ρουμάνο, που έχει αυστηρά κριτήρια, και το βράδυ της Κυριακής έπεισε τους πάντες. Αυτό που όλοι λένε στον μικρό είναι πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Συστήθηκε με φάση από τα αποδυτήρια

Ο Λάσλο Μπόλονι ζήτησε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να στηρίξουν τα νέα παιδιά. Η κερκίδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι. «Με το νούμερο τρία... Κώστας Σταφυλίδης» ακούστηκε από τα μεγάφωνα στην παρουσίαση και το χειροκρότημα ήταν έντονο. Ο νεαρός λογικά δεν θα το άκουσε, διότι εκείνη την ώρα οι παίκτες ήταν στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη σέντρα.

Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε την πρώτη προσπάθεια παρουσίας του στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Σταφυλίδης... δεν κρατιόταν και το τόλμησε. Εκανε κούρσα από τα αριστερά και, όταν είδε την μπάλα να πηγαίνει στον Βιεϊρίνια, πέρασε από πίσω του, ανέβηκε και ζήτησε την μπάλα. Την πήρε και έκανε το γέμισμα. Ούτε φοβήθηκε ούτε έδειξε υπέρμετρο ζήλο για να κάνει κάτι εξεζητημένο. Και αυτό άρεσε στο κοινό της Τούμπας, που λατρεύει το ποδοσφαιρικό θράσος. Ο Σταφυλίδης συστήθηκε με φάση από τα αποδυτήρια μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό και κέρδισε, αν μη τι άλλο, την ανοχή και το χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

«Εχει σύμμαχο το χρόνο»

Ο Κώστας Σταφυλίδης πήγε... συστημένος στον Λάσλο Μπόλονι. Ο τεχνικός της Κ-20 του ΠΑΟΚ Νίκος Κολομπούρδας έπραξε ως όφειλε. Ενημέρωσε τον Ρουμάνο τεχνικό για τον 18χρονο και αυτό που έμενε ήταν το... δύσκολο κομμάτι: να μπορέσει ο Σταφυλίδης να δικαιολογήσει στον Μπόλονι όλα όσα του μετέφερε ο Κολομπούρδας για εκείνον. Και ο μικρός κατάφερε γρήγορα να πείσει τον 58χρονο τεχνικό του ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Κολομπούρδας γνώριζε ότι αργά ή γρήγορα κάποιοι νεαροί θα έπαιρναν ευκαιρίες στη μεγάλη ομάδα.

«Το ξέραμε, το περιμέναμε. Το έχουμε συζητήσει αρκετά με τον κύριο Μπόλονι. Η συνεργασία που υπάρχει είναι υποδειγματική» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Κ-20 και ακολούθως σκιαγραφεί τον Κώστα Σταφυλίδη: «Στα παιχνίδια ξεχώριζε διότι έχει μια καλή τρέλα και ενθουσιασμό. Στην ηλικία που είναι έχει για σύμμαχο το χρόνο. Είναι άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά έχει καλή τεχνική, έχει δύναμη και θα δώσει κι εκεί πολλές βοήθειες. Αυτό που τον βοηθά πολύ είναι η τεχνική κατάρτιση.

Μπορεί να βγει μπροστά, έχει καλή σέντρα και θα το δείτε στην πορεία ότι αυτό το έχει μέσα του. Θα έχει σίγουρα σκαμπανεβάσματα, που κακά τα ψέματα δικαιολογούνται για την ηλικία του, απλά το θέμα είναι τα κακά παιχνίδια να είναι λίγα. Σημαντικό είναι όταν έρθει η στιγμή να κάνει ένα αρνητικό παιχνίδι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, τότε δεν φαίνεται και τόσο πολύ η κακή απόδοση ενός παίκτη».

Super League: Tα βραβεία της 10ης αγωνιστικής

Posted: 22 Nov 2011 07:01 AM PST

Οι Γιάννης Γιαννιώτας και Ζουλιάνο Σπαντάτσιο κέρδισαν τα βραβεία της 10ης αγωνιστικής της Super League. Ο νεαρός μέσος του Άρη αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής, για την...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Πανιώνιος: «Τέλος» κι επίσημα ο Λεμονής

Posted: 22 Nov 2011 07:03 AM PST

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς οι ιθύνοντες του Πανιώνιου ανακοίνωσαν τη λύση στης συνεργασίας τους με τον Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Πιστεύει στη νίκη ο Ζέσους

Posted: 22 Nov 2011 06:39 AM PST

Μολονότι γνωρίζει ότι το έργο της Μπενφίκα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι αρκετά δύσκολο, ο τεχνικός των «αετών» της Λισσαβόνας, Ζόρζε Ζέσους έδωσε...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Πρόμπιερζ: Μίλησε για τον Άρη και την... ανεργία στην Ελλάδα

Posted: 22 Nov 2011 06:31 AM PST

Παρά τη σημαντική νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ και πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα, ο προπονητής της ομάδας, Μίχαελ Πρόμπιερζ είναι πολύ συγκρατημένος. Με δηλώσεις του στον...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ΠΑΟΚ: Δύο επιστροφές για τον Μπόλονι

Posted: 22 Nov 2011 06:26 AM PST

Ευχάριστα νέα επιφύλασσε στον Λάζλο Μπόλονι η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, με την οποία συνεχίστηκε η προετοιμασία του «δικέφαλου» του Βορρά, ενόψει του...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ο γκολτζής Παπάζογλου και το παπαδοπαίδι Γκαρσία..

Posted: 22 Nov 2011 06:17 AM PST

Οι αριθμοί λένε πολλές αλήθειες αλλά μερικές φορές και τα μεγαλύτερα ψέματα. Διαβάστε τα τρελά των σταστιστικών του φετινού ΠΑΟΚ.

Πως θα χαρακτηρίζατε ένα κείμενο για τον πιο αποτελεσματικό φορ του ΠΑΟΚ, θανάση παπάζογλου και τον ήρεμο σε βαθμό που να θυμίζει παπαδοπαίδι Πάμπλο Γκαρσία.

Τουλάχιστον αβανταδόρικο για τους παίκτες, σίγουρα και επιστημονικής φαντασίας βάσει λογικής. Και όμως, οι αριθμοί αυτό λένε!Ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν που δείχνει να έχει βγει εκτός μάχης για τη διεκδίκηση του τίτλου, έχει "τρελάνει" τα στατιστικά.

Ο Σάκης Παπάζογλου είναι ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός του ΠΑΟΚ υπερτερώντας τον Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη βάσει χρόνου συμμετοχής και γκολ αλλά και σουτ προς την αντίπαλη εστία σκοράροντας σε κάθε πέντε προσπάθειες.

Ο Πάμπλο Γκαρσία που έχει το ρεκόρ καρτών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και εξίσου καλές επιδόσεις στην Ελλάδα φέτος είναι το καλύτερο παιδί καθώς παρά και τη δυσκολία της θέσης αγωνιζόμενος στα χαφ όπου δίνονται οι περισσότερες μάχες έχει μόλις μία κίτρινη.

Μάλιστα με τις 20 κίτρινες που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ, διαθέτει μία από τις πιο ήρεμες ομάδες του πρωταθλήματος παρά τη φήμη του λόγω της παρουσίας παικτών που το αίμα τους βράζει.

Τα τρελά της στατιστικής φαίνονται και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των παικτών σε κατηγορίες όπως αυτή των περισσότερων ενεργειών στο παιχνίδι με τον Βιεϊρίνια να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, ο Φωτάκης δεύτερος και ο Γκαρσία πέμπτος. Στην κατηγορία των πολυτιμότερων βρίσκονται με την ίδια σειρά στη θέση 2,3 και 4 του πρωταθλήματος υπολειπόμενοι μόνο του Λέτο.

"Άκυρο" και πάλι από την αστυνομία..

Posted: 22 Nov 2011 06:14 AM PST

zosimades

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (4/12) και για μια ακόμη φορά όπως και παλαιότερα, η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων δεν έδωσε έγκριση για την μετακίνηση οπαδών μας για το παιχνίδι.

Παρά λοιπόν την συμφωνία μεταξύ ΠΑΣ και ΠΑΟΚ, η αστυνομία επικαλέστηκε εντολή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση χορήγησης εισιτηρίων στον οπαδούς του Δικεφάλου.

Έτσι, η θύρα των φιλοξενουμένων στο γήπεδο των Ζωσιμάδων θα παραμείνει κλειστή, ενώ τονίστηκε πως θα γίνεται έλεγχος στα αυτοκίνητα που φτάνουν στα Ιωάννινα και θα απαγορεύεται η είσοδος στην πόλη σε όσους έχουν διακριτικά του ΠΑΟΚ!!!

Χωρίς φιλάθλους ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα

Posted: 22 Nov 2011 05:52 AM PST

Χωρίς τους φιλάθλους του θα αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (04/12), καθώς η αστυνομία απάντησε αρνητικά...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Αποστολή με 15 παίκτες για τη Λάρισα

Posted: 22 Nov 2011 05:49 AM PST

Με αποστολή ανάγκης θα αγωνιστεί η Λάρισα αύριο, Τετάρτη, στις 15:00, στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης», απέναντι στον Ρούβα, στο παιχνίδι...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τέσσερις σε απολογία στη Football League

Posted: 22 Nov 2011 05:48 AM PST

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΕΠ Β` & Γ` Εθνικής (Football League-Football League 2) κάλεσε σε απολογία τέσσερις ΠΑΕ της Β` Εθνικής...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

«Τρέχει πολύ ο Ολυμπιακός»

Posted: 22 Nov 2011 05:45 AM PST

Με σεβασμό μίλησε για τον Ολυμπιακό ο Ζορντάν Αγιού. Ο άσος της Μαρσέιγ παραδέχθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανέτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Μίκλαντ: «Τα ναρκωτικά ήταν η διαφυγή μου»

Posted: 22 Nov 2011 05:41 AM PST

Για την περιπέτεια που πέρασε με τα ναρκωτικά αλλά και τις επιπτώσεις της δημοφιλίας του μίλησε στον νορβηγικό Τύπο ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Εκλογές στον «Γαλανόλευκο Φάρο»

Posted: 22 Nov 2011 05:31 AM PST

Με ανακοίνωσή του, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» κάλεσε όλα τα μέλη του στις εκλογές που θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ παρουσίασε τον απολογισμό της...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Νέων

Posted: 22 Nov 2011 05:12 AM PST

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε από την UEFA η εθνική ομάδα των Νέων, εν όψει της κλήρωσης για την elite round του Euro 2012, που θα...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές