Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Περίεργες κατασκευές σε έρημο της Κίνας

Posted: 23 Nov 2011 11:53 AM PST

Τεράστιες κατασκευές στη μέση κινεζικής ερήμου εντόπισαν οι δορυφόροι της Google.

Περίεργες κατασκευές σε έρημο της Κίνας

Στην πρώτη εικόνα απεικονίζεται κάτι που μοιάζει με τεράστιο περίπλοκο δίκτυο, το οποίο αποτελείται από μεγάλες μεταλλικές λωρίδες. Οι γραμμές είναι άψογα σχηματισμένες και φαίνεται σαν να έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι ορατές από δορυφόρους σε τροχιά.

Η παραπάνω κατασκευή βρίσκεται στην περιοχή Dunhuang της επαρχίας Gansu, βόρεια του ποταμού Shule, η οποία διασχίζει το οροπέδιο του Θιβέτ προς τα δυτικά, στην έρημο Kumtag και καλύπτει μία περιοχή περίπου 1,5 χιλιομέτρου σε μήκος και 920 μέτρων σε πλάτος.

Ακολουθεί η δεύτερη κατασκευή, η οποία μοιάζει με ένα γιγάντιο δίκτυο... στόχων και βρίσκεται και αυτή στα βόρεια του ποταμού Shule. Αν μεγεθύνει κάποιος την εικόνα, μπορεί να δει κατεστραμμένα οχήματα.

pyles-kina2

Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για δίκτυο που βοηθάει τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της Κίνας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κώδικα επικοινωνίας με «εξωγήινους πολιτισμούς».

Το «καταραμένο ψωμί» που τρέλανε ολόκληρο χωριό

Posted: 23 Nov 2011 11:52 AM PST

Ήταν 16 Αυγούστου 1951, όταν στο χωριό Pont-Saint-Esprit, της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι κάτοικοι άρχισαν να παρουσιάζουν ομαδικές βασανιστικές παραισθήσεις! Από τη μια στιγμή στην άλλη 250 άνθρωποι άρχισαν να διηγούνται ιστορίες για «τρομαχτικά τέρατα και φλόγες» που τους έκαναν επίθεση μέσα στη νύχτα!

Το «καταραμένο ψωμί» που τρέλανε ολόκληρο χωριό

Ένας 45χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ουρλιάζοντας πως δεν άντεχε άλλο «τον πόνο που του προκαλούσαν τα φίδια που κατασπάραζαν την κοιλιά του»! Ένας άλλος, πήδηξε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου φωνάζοντας «είμαι αεροπλάνο», ενώ ένα 12χρονο κορίτσι προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γιαγιά του!

Μια παρέα μαθητών έδειχναν σε όλους με καμάρι «τα κόκκινα λουλούδια που φύτρωναν στο σώμα» τους και την ίδια στιγμή ο δάσκαλός τους ικέτευε τους αστυνομικούς να του «ξαναβάλουν την καρδιά στη θέση της», γιατί είχε πέσει στο πάτωμα!

Συνολικά 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνες τις ημέρες, δεκάδες οδηγήθηκαν σε ψυχιατρικές κλινικές, ενώ σε τουλάχιστον 120 άτομα χορηγούνταν για χρόνια ψυχοφάρμακα!

Οι γιατροί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, έκαναν αμέσως τη διάγνωση: δηλητηρίαση από έναν παραισθησιογόνο μύκητα, που υπήρχε μέσα στο αλεύρι σικάλεως το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή ψωμιού.

Το «καταραμένο ψωμί», που άθελά του έφτιαξε ο φούρναρης του χωριού, ήταν ο ένοχος για την συμφορά που είχε χτυπήσει το Pont-Saint-Esprit. Και παρέμεινε «ένοχος», για 50 ολόκληρα χρόνια!

Η CIA πίσω από τις μαζικές παραισθήσεις!

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ένας αμερικανός δημοσιογράφος, o H. P. Albarelli Jr., παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για το «καταραμένο ψωμί»! Σύμφωνα με την έρευνά του, το ψωμί ήταν πράγματι «δηλητηριασμένο» αλλά τη CIA!

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία πραγματοποιούσε ένα άκρως απόρρητο πείραμα σε συνεργασία με την υπηρεσία του αμερικανικού στρατού, SOD.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος έφερε στο φως στοιχεία που δείχνουν πως με εντολή της CIA, στο ψωμί του τοπικού φούρνου είχε προστεθεί το παραισθησιογόνο ναρκωτικό LSD ως μέρος ενός πειράματος ελέγχου του μυαλού.

Η θεωρία αυτή βασίζεται σε απόρρητα έγγραφα της CIA, που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Albarelli, στην προσπάθειά του να ερευνήσει την περίεργη αυτοκτονία ενός βιοχημικού που εργαζόταν στην υπηρεσία του Αμερικανικού Στρατού, SOD. Ο επιστήμονας είχε πέσει από το παράθυρο του 13ου ορόφου δύο χρόνια μετά την υπόθεση του «καταραμένου ψωμιού».

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στο «πείραμα ελέγχου του μυαλού». Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, Γάλλοι διπλωμάτες έχουν ήδη ζητήσει από τη CIA να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις.

Σάλος με ομιλούσα κούκλα που βωμολοχεί!

Posted: 23 Nov 2011 11:41 AM PST

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια κούκλα-παιχνίδι η οποία όταν μιλάει ακούγεται να λέει «Hey crazy b*tch»!

Σάλος με ομιλούσα κούκλα που βωμολοχεί!


Εξοργισμένοι γονείς από όλα τα μήκη και πλάτη της χωράς προχωρούν σε καταγγελίες έτσι ώστε οι... αθυρόστομες κούκλες να απαγορευτούν από τα καταστήματα και να «κατέβουν» από την ιστοσελίδα του Amazon.

Η συσκευασία γράφει πως το προϊόν προορίζεται για παιδάκια ηλικίας δύο ετών και άνω χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια προειδοποίηση για ανάρμοστη γλώσσα.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το παιχνίδι τονίζει πως η κούκλα δεν λέει κάτι συγκεκριμένο και ότι μιλάει... μπεμπεδίστικα όμως τα παράπονα που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά για να αγνοηθούν.

«Γερά» ποτήρια, οι Έλληνες

Posted: 23 Nov 2011 11:40 AM PST

Περισσότεροι από 800.000 Έλληνες φαίνεται πως καταναλώνουν αλκοόλ σε καθημερινή βάση όπως επιβεβαιώνει έρευνα που διεξήχθη.

«Γερά» ποτήρια, οι Έλληνες


Τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της φανέρωσαν πως οι μισοί αποδίδουν την κίνησή τους αυτή στην αδυναμία του χαρακτήρα τους, ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.

Λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία .

Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.

Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι και το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.

Η «1η πανελλήνια έρευνα γνώσης για το αλκοόλ» καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα από την ΜΚΟ «ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας» και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Υπεύθυνη κατανάλωση. Υπεύθυνη ενημέρωση».

Σημειωτέον στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν , μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας το υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στην 11άδα ο Μανιάτης

Posted: 23 Nov 2011 11:39 AM PST

Ο Γιάννης Μανιάτης θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πλαισιώσει τον Φρανσουά Μοντέστο στο χώρο των χαφ, ενώ ο Ιβάν Μαρκάνο θα καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ.

Στην 11άδα ο Μανιάτης

Έτσι, ο Χοσέ Χολέμπας θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της επιθετικής τριπλέτας του Ολυμπιακού.

Έτσι, η 11άδα του Ολυμπιακού, μετά τα παραπάνω δεδομένα, θα είναι η εξής: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Μοντέστο, Χολέμπας, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Έρχεται αύξηση 20 % στα διόδια της Εγνατίας

Posted: 23 Nov 2011 11:37 AM PST

Έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών επέρχεται αύξηση κατά 20% στις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από τα μέσα Απριλίου.

Έρχεται αύξηση 20 % στα διόδια της Εγνατίας


Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα, μέσω της «Διαύγειας».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Υποδομών, κ. Ιωάννη Ραγκούση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση της Εγνατίας Οδού επιβάλλονται διόδια στα τμήματα:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα- Α/Κ Στρυμόνα -Α/Κ Χρυσούπολης- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Η απόφαση ορίζει ως χρόνο έναρξης της είσπραξης των διοδίων, «ανάλογα με την ετοιμότητα της εταιρίας», την 15 Οκτωβρίου 2011 και μεταγενέστερα για τους σταθμούς διοδίων των τμημάτων:

- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα και- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου «και μεταγενέστερα» για τους σταθμούς:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Στρυμόνα-Α/Κ Χρυσούπολης.Όσοι δεν πληρώνουν διόδια καλούνται να καταβάλουν το 20πλάσιο εντός 20 ημερών. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα βεβαιώνεται πρόστιμο της Εγνατίας Οδού στο 50πλάσιο της αξίας των διοδίων.

Επίσης «σε περίπτωση που ο χρήστης κατά τη διέλευσή του από το σταθμό διοδίων, δηλώσει αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, ο εισπράκτορας του σταθμού συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη σε ειδικό έγγραφο με τίτλο "έντυπο αδυναμίας καταβολής", το οποίο υπογράφεται και από τα δύο μέρη και ο καθένας κρατάει από ένα αντίγραφο». Στο παραπάνω έντυπο αναγράφεται ότι ο οφειλέτης θα καταβάλει εντός 20 ημερών την αξία των διοδίων, αλλιώς θα λάβει πρόστιμο από την εφορία.

Το δικαίωμα εγκατάστασης ηλεκτρονικών συσκευών παρέχεται ακόμη στην Εγνατία Οδό προκειμένου να ελέγχεται η μη καταβολή διοδίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προτείνεται «ολοκληρωμένο σύστημα εκπτωτικής πολιτικής» για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.

Αποδέχεται το Βερολίνο την επιστολή Σαμαρά

Posted: 23 Nov 2011 11:36 AM PST

Αποδέχεται το Βερολίνο την επιστολή Σαμαρά

Το Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή που απέστειλε προς την τρόικα και το Eurogroup ο Αντώνης Σαμαράς, ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

«Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης», δήλωσε ανεπίσημα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

«Το Ευrogroup, στις 29 Νοεμβρίου, θα αποφανθεί εάν επαρκούν οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σχολιάζοντας την επιστολή.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρεκίλντε περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο έλαβε την επιστολή του κ. Σαμαρά, χωρίς όμως να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Η «μισή επιστολή» και τα χαμόγελα από τις πρώτες αντιδράσεις

Πλούσιο παρασκήνιο προηγήθηκε της σημερινή αποστολής, της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά, προς τους Ευρωπαίους εταίρους, που σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις ενδέχεται να σταθεί ικανή ώστε να δοθεί αίσιο τέλος στο «θρίλερ» της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρχηγός της ΝΔ, δεν έδρασε εντελώς αυτόνομα, αφού είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον νέο, μεταβατικό, πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στις οποίες γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να απαντήσει στις πιέσεις των Ευρωπαίων, αποστέλλοντας τους αυτούσιο, μέρος, της επιστολής που είχε αποστείλει, ήδη από τις 13 του Νοέμβρη, στην ηγεσία του Ε.Λ.Κ.

Την απόφασής του αυτής, προηγήθηκαν ακόμη συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες Σταύρο Δήμα, του οποίου οι επαφές στην Ευρώπη θεωρούνται πάντοτε χρήσιμες, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Ούτε βήμα πίσω»

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθαρίζει πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναδιπλώθηκε αφού δεν υπέγραψε το χαρτί που ζητούσαν οι εταίροι, ούτε όμως συνέταξε νέα επιστολή.

«Στείλαμε απόσπασμα της επιστολής μας στο ΕΛΚ. Αυτό ακριβώς το κομμάτι που αφορά το οικονομικό σκέλος και το οποίο τους ενδιαφέρει», υπογράμμιζε καθημερινός του συνομιλητής του κου Σαμαρά, τονίζοντας πως ο αρχηγός της παράταξης, δεν αφαίρεσε -όπως διαρρέονταν- το κομμάτι εκείνο που δείχνει τις διαφοροποιήσεις του και την ανάγκη αλλαγών στο μέλλον.

Ως μερική αναδίπλωση ερμηνεύτηκε από αρκετούς, η επιλογή να μην αποσταλεί στο σύνολό της η επιστολή προς το ΕΛΚ, με αποτέλεσμα να λείπει η αναφορά, στην ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου. «Τα εσωτερικά ζητήματα δεν αφορούν τις Βρυξέλλες», η εξήγηση των συνεργατών του, σε μια περίοδο που έχει ανοίξει όμως η συζήτηση για «χαλάρωση» της ημερομηνίας.

Ικανοποίηση από τις πρώτες αντιδράσεις

Στο στρατηγείο της Συγγρού, σημειώνουν πως ό,τι ήταν να κάνουν, το έχουν πια κάνει και αναμένουν πια την απόφανση του Ευrogroup, της 29ης Νοεμβρίου, σχετικά με τον αν επαρκούν οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά

«Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης», είχε δηλώσει νωρίτερα ανώνυμος

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, δημιουργώντας την αίσθηση πως οι «σκληροί» της Ευρώπης, είδαν θετικά την κίνηση του αρχηγού της ελληνικής αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης

Posted: 23 Nov 2011 11:35 AM PST

Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση και συντονισμένες ενέργειες των Ελληνικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών και των αντιστοίχων της Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία τις οποίες στη συνέχεια με αυτοκίνητα φορτηγά – ψυγεία μετέφερε στην Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης


Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνελήφθησαν στην Ελλάδα (Ηγουμενίτσα και Αθήνα) ένας Ιρλανδός υπήκοος 36 ετών, ένας Έλληνας υπήκοος 40 ετών κάτοικος Αθηνών και ένας Ιταλός υπήκοος 46 ετών μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ενώ κατασχέθηκαν 120 κιλά κάνναβης σε φορτηγό ψυγείο επιμελώς κρυμμένα σε νόμιμο φορτίο με πορτοκάλια το οποίο είχε προορισμό την Ιρλανδία, και 103 κιλά κάνναβης σε αποθηκευμένο χώρο στον Ασπρόπυργο, και 18 κιλά κάνναβης σε φορτηγό αυτοκίνητο στον ίδιο αποθηκευτικό χώρο έτοιμα για μεταφορά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν:

Α)το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Δ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος.Β) η Δ/νση Αττικής με τηνα) Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος β) Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικώνγ) Ο.Π.Κ.Ε. Γ) Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας Δ) Κεντρικό Λιμεναρχείο ΗγουμενίτσαςΕ) Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Ηπείρου- Παραρτήματος Ηγουμενίτσας.

Aναβαθμίζεται η γεωργική σχολή Λάρισας

Posted: 23 Nov 2011 11:35 AM PST

Συζήτηση για τα αγροτικά θέματα πραγματοποίησαν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της Αβερωφείου Σχολής στη Λάρισα.

Aναβαθμίζεται η γεωργική σχολή Λάρισας

Ο κ. Έξαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του Ν.Λάρισας.

Ανακοίνωση αναφέρει πως : «Ο κ. Έξαρχος έθεσε στην πολιτική ηγεσία τα θέματα της έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και της διόρθωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των λαθών προκειμένου να γίνει το γρηγορότερο δυνατή η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγρότες που δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή ή έχουν εκκρεμότητες παλιότερων ετών.

Ο κ. Έξαρχος έκανε λόγο για αξιοποίηση του Κληροδοτήματος Καρανίκα προκειμένου να αναβαθμιστεί η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εκπαίδευσης στους αγρότες.

Αναφορικά με τις αλλαγές στη Νομοθεσία για την παραγωγή τσίπουρου ο κ. Σκανδαλίδης έδωσε εντολή να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα που πολύ σύντομα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων. Σε ότι αφορά το Κληροδότημα Καρανίκα το Υπουργείο θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτό να γίνει παράρτημα της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία του με τον καλύτερο τρόπο για τους αγρότες.

Αιματηρή μάχη στρατού και ισλαμιστών στο Πακιστάν

Posted: 23 Nov 2011 11:34 AM PST


Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις του πακιστανικού στρατού και σε ισλαμιστές μαχητές, στη ζώνη των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Αιματηρή μάχη στρατού και ισλαμιστών στο Πακιστάν

Νεκροί είναι 20 ισλαμιστές αντάρτες και δύο στρατιώτες. Η μάχη σημειώθηκε στην περιοχή Τζόγκι στην Καράμ, μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με Πακιστανό αξιωματούχο, υπάρχουν ακόμα εννέα στρατιώτες τραυματίες, ενώ τρεις αγνοούνται.

Δυνάμεις του πακιστανικού στρατού έχουν αποκλείσει την περιοχή και τους αναζητούν.

Αναλαμβάνουν δράση στη Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης «επιστρατεύον

Posted: 23 Nov 2011 11:31 AM PST


Αναλαμβάνουν δράση στη Θεσσαλονίκη


Οι δήμοι θα φροντίσουν ακόμη για τον νυχτερινό καθαρισμό των δρόμων, οι δημόσιες υπηρεσίες για τη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων τους ενώ οι βιομηχανίες καλούνται να μην αυξήσουν για το παραπάνω χρονικό διάστημα την παραγωγή τους.

Οι πολίτες καλούνται ακόμη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό ανοιχτών εστιών καύσης, κυρίως ελαστικών, και ο Οργανισμός Λιμένος θα πρέπει να απαγορεύσει για λίγες μέρες τον εκκαπνισμό των πλοίων.

Χωρίς δουλεία θα μείνουν 17.000 υπάλληλοι της εταιρείας NSN παγκοσμίως

Posted: 23 Nov 2011 11:21 AM PST


Η εταιρεία Nokia Siemens Networks (NSN), η οποία ανήκει στην φινλανδική Nokia και τη γερμανική Siemens, ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο προβλέπει την περικοπή 17.000 θέσεων εργασίας ως το τέλος του 2013.

Η NSN, η οποία απασχολούσε φέτος ως την 1η Νοεμβρίου περίπου 74.000 ανθρώπους, "σκοπεύει να περιορίσει το παγκόσμιο δυναμικό της κατά περίπου 17.000 ως το τέλος του 2013", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο στόχος της είναι η εξοικονόμηση ετησίως 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε σχέση με το 2011.

Η εξοικονόμηση χρημάτων θα γίνει σε επίπεδο επιχειρησιακών εξόδων και δαπανών παραγωγής, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

"Τα μέτρα αυτά είναι λυπηρά, αλλά απαραίτητα και ο στόχος μας είναι να τα θέσουμε σε εφαρμογή με δίκαιο και υπεύθυνο τρόπο, προσφέροντας κάθε δυνατή υποστήριξη στους εργαζομένους", αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Ρατζίβ Σούρι στην ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η μετοχή της Nokia ανέβηκε κατά 2,5% στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι σε μια αγορά που υποχωρούσε κατά 1% γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Στις 13 Ιουλίου, η γερμανοφινλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών είχε ανακοινώσει ότι προβλέπει τη λήψη "νέων μέτρων για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης ως μιας ανεξάρτητης οντότητας", αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρούσε σε μια αναδιάρθρωση.

Η Nokia και η Siemens εξέταζαν κάποια στιγμή την πιθανότητα να πουλήσουν μέρη της NSN, σχέδιο το οποίο εγκατέλειψαν ωστόσο τον Ιούλιο.

Η NSN, η οποία ιδρύθηκε το 2007 με τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της Nokia και της Siemens, έχει ήδη υλοποιήσει πολλά κοινωνικά σχέδια και έχει επίσης υποστεί αρκετές φορές απώλειες κατά τη διάρκεια της σύντομης ιστορίας της.

Η αλήθεια έιναι σαν το κρεμμύδι. Όσο την ανοίγεις, τόσο κλαίς.

Posted: 23 Nov 2011 10:47 AM PST



Η αλήθεια έιναι σαν το κρεμμύδι. Όσο την ανοίγεις, τόσο κλαίς. 
 
 
 
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"έξυπνες" συμβουλές για άντρες!

Posted: 23 Nov 2011 10:44 AM PST



1. Πήγαινε πάντα με μικρότερες γυναίκες.
Γιατί;;; Δεν έχει γιατί ρε βλάκα!!!

2. Μπορείς πολύ εύκολα να αλλάξεις μια γυναίκα...
...με μια αλλη...!!!

3. Τί θα κάνεις αν φύγει από το σπίτι;
...Τίποτε περισσότερο από όσα έκανες και πριν φύγει!

4. Μην προσπαθήσεις να καταλάβεις πώς σκέπτονται.
...Αναρωτήσου ΑΝ σκέπτονται πρώτα!

5. Ο Αδάμ έδωσε ένα πλευρό και πήρε την Εύα,
... ελπίζω εσύ να είσαι λιγότερο τσίπας και να πάρεις κάτι καλύτερο!

6. Αν σε ρωτήσει ποιά είναι η αγαπημένη σου ταινία πες της ... η μονωτική.
Δεν θα καταλάβει, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μας άλλωστε!!!

7. Η γυναίκα που έχει χιούμορ θα γελάσει διαβάζοντας αυτό.

8. Αναρωτήσου. Αν όλοι οι άντρες είναι ίδιοι τότε, γιατί όλες οι γυναίκες
θέλουν να "πάρουν" τον Brad Pitt, ενώ εσένα δεν σε "παίρνει" ούτε ο... ύπνος;

9. Είναι τυχαίο που ένας ανύπαντρος θεωρείται ...εργένης, ενώ μια ανύπαντρη
γεροντοκόρη;

10. Ο γάμος είναι σαν την αγορά αυτοκινήτου. Μετά την πάροδο της εγγύησης
βγάζει ζημιές...

11. Αν ζητάς μια πιστή γυναίκα... μείνε στη μάνα σου!

12. Αν ζητάς μια καλή νοικοκυρά ...μείνε στη μάνα σου!

13. Αν ζητάς μια καλή σύζυγο παντρέψου μια άσχημη.

14. Αν θέλεις να απολαμβάνεις και το σεξ βρες και μια γκόμενα!!!
 
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Συνελήφθη ο ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο με 260 κιλά χασίς

Posted: 23 Nov 2011 09:53 AM PST


Συνελήφθη ο ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο με 260 κιλά χασίς


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο ηθοποιός- τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο για κατοχή ναρκωτικών.
Η σύλληψη έγινε στην κατοικία του στην περιοχή του Γαλατσίου.
Νωρίτερα, η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΙΕ είχε εντοπίσει δύο φορτηγά, το ένα στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής και το άλλο στην Ηγουμενίτσα, που μετέφεραν συνολικά 260 κιλά ινδικής κάνναβης. Αυτά τα φορτηγά είχαν ενοικιαστεί από ιρλανδική εταιρεία για τη μεταφορά εσπεριδοειδών
Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν όταν είχε συλληφθεί στην Καραϊβική κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Απορρόφηση 120.000 ανέργων με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας

Posted: 23 Nov 2011 09:51 AM PST


Απορρόφηση 120.000 ανέργων με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας


Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή του πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους, μέσω του οποίου που θα «απορροφηθούν» περίπου 120.000 άνεργοι.
Τόσο ο κ. Γιανίτσης όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, γνωστοποίησαν ότι μέχρι τον Ιανουάριο το ερχόμενου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατάλογοι με τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ, που θα συνταχθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Από τους ανωτέρω καταλόγους οι δήμοι θα προσλαμβάνουν προσωπικό.
Το πρόγραμμα για την αυτεπιστασία θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 2 δισ. ευρώ για την προσεχή τριετία.
Κάθε πολίτης που τώρα είναι άνεργος, θα μπορεί να κάνει 135 μεροκάματα το χρόνο σε μικρά τεχνικά έργα των δήμων.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η νέα λίστα με βαρέα και ανθυγιεινά - Ποιοι μένουν, ποιοι εξαιρούνται

Posted: 23 Nov 2011 09:42 AM PST


Η νέα λίστα με βαρέα και ανθυγιεινά - Ποιοι μένουν, ποιοι εξαιρούνται


Δόθηκε στην δημοσιότητα η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από την 1η Νοεμβρίου για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Με βάση τη νέα λίστα, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς. Μεταξύ  αυτών είναι και νέες κατηγορίες, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται στα θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες και οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται με φορητές κάμερες.
Διαβάστε τον πλήρη κατάλογο με τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Οι κατηγορίες επαγγελματιών που εξαιρούνται, πλέον, από τη λίστα είναι οι εξής:
1.Το διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείων, επιστάτες, φύλακες, θυρωροί κλπ.)
2.Πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο
3.Ζαχαροπλάστες
4.Εισπράκτορες λεωφορείων, επιστάτες, σταθμάρχες κλπ.
5.Οδηγοί μικρών φορτηγών ως βοηθοί
6.Καμαριέρες
7.Κομμωτές – κομμώτριες, κουρείς
8.Ταμίες πολυδυναμικού super market
9.Οδηγοί ταξί εκτός Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης
10.Προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία διοίκησης δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων που έχουν μόνιμη εργασία στο δημόσιο και τους οργανισμούς
11. Συντηρητές κτιρίων
Σε σχέση με το νέο καθεστώς επισημαίνονται τα εξής:
1.Στο νέο καθεστώς παραμένουν και οι εργαζόμενοι των οποίων οι ειδικότητες εξαιρούνται, αλλά οι ίδιοι έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2015 12 έτη ασφάλισης στα ΒΑΕ (3.600 ημέρες)
2.Η νέα λίστα διαμορφώνει αποκλειστικά και μόνο το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης. Ειδικά επιδόματα και άλλες παροχές ή όροι εργασίας που συνδέονται με εργαζόμενους στο συγκεκριμένο καθεστώς ρυθμίζονται αποκλειστικά με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
3.Η Διαρκής Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών  Επαγγελμάτων συνεχίζει τη λειτουργία της και εξετάζει όλα τα αιτήματα αλλά και τις παρατηρήσεις των φορέων.
Επισημαίνεται ότι όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στις συναντήσεις του με τους Κοινωνικούς Φορείς, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες τοzΥπουργείου θα έχουν επεξεργαστεί το σχέδιο με στόχο να κατατεθεί ρύθμιση για την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου και της επαγγελματικής ασθένειας.
Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας με στόχο να ενισχυθεί η πρόληψη, η αποκατάσταση, η πλήρης κάλυψη για επαγγελματική νόσο και ο έλεγχος των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τσάκας: "Την Πέμπτη ραντεβού με Ροναλντίνιο"

Posted: 23 Nov 2011 09:16 AM PST


Τσάκας: "Την Πέμπτη ραντεβού με Ροναλντίνιο"


Με νέες του δηλώσεις ο Βλάσης Τσάκας, αναφέρθηκε σε όλες τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ενώ αποκάλυψε ότι θα μιλήσει την Πέμπτη με τον Ροναλντίνιο.

photo
Μιλώντας στον "Αthletic-Radio" ο Βλάσης Τσάκας, αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν τον Παναθηναϊκό και τις διοικητικές εξελίξεις της ομάδας. Τόνισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στον οικονομικό έλεγχο της ομάδας αλλά και το πόσο είναι εφικτό να έρθει στην Ελλάδα ο Ροναλντίνιο.
Επίσης, αναφέρθηκε στις επενδύσεις των υποψήφιων επενδυτών τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Κρήτη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.
Για την καθυστέρηση που υπάρχει...
"Καμία καθυστέρηση. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και έχουμε ρεκόρ ελέγχου που γίνεται σε 2,5 εβδομάδες. Άλλοι, όπως οι πολυμετοχικοί έκαναν 2,5 μήνες. Ο Πρίγκιπας θα είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να πέσουν οι υπογραφές αν θα πέσουν.
Και λέμε αν γιατί δεν υπάρχει θέμα με την απόκτηση και το ενδιαφέρον αλλά από την πολιτεία. Υπάρχει απόλυτη ομοφωνία Πρίγκιπα-Τζίγκερ. Αυτό το deal δεν χαλάει αν δεν υπάρξει πρόβλημα με την πολιτεία. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορείς να τα μεταφράσεις σε λίγο διάστημα. Χρειάζεται χρόνος. Αλλά και πάλι λέω ότι σε χρόνο ρεκόρ έγινε η συμφωνία".
Για το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα για τον ΠΑΟ και το προξενιό που έκανε...
"Καταρχήν είμαι άρρωστος ΠΑΟ αλλά κοιτάω και το οικονομικό δεδομένο. Ήταν ευκαιρία και κατάλληλη επένδυση αν αναλογιστείς ότι ο ΠΑΟ έχει και γήπεδο να κατασκευάσει. Με αυτή την προοπτική μίλησα για τον ΠΑΟ στον Πρίγκιπα".
Για την σχέση του Πρίγκιπα με τον ΠΑΟ... αλλά και την Κρήτη...
"Είναι ένα γκρουπ επενδυτών που είναι επικεφαλής ο Πρίγκιπας. Γνωριστήκαμε πριν 5 χρόνια. Στο πλαίσιο του επενδυτικού τους πλάνο που έχουν προσπάθησα να τους φέρω. Η Κρήτη τους ενθουσίασε και την αγάπησαν. Πάνω σε αυτό πλαίσιο ότι μπορούν να επενδύσουν μπορεί να το κάνουν. Υπάρχει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο αλλά και για κάτι σαν ένα μεγάλο χωριό που θα προσφέρονται πολυτελείς ανέσεις".
Για το πόσο είναι εφικτό να έρθει ο Ροναλντίνιο στον ΠΑΟ...
"Είναι τόσο υπερβολικό να τον φέρουμε όσα να μιλήσεις με τον ίδιο την Πέμπτη το βράδυ. Εξακολουθώ να λέω πως έχουμε μεγάλες πιθανότητες να ντύσουμε τον "Ρονι" στα πράσινα. Πάρε με τηλέφωνο την Πέμπτη το βράδυ να δεις με ποιον θα είμαι!"
Για τη θέση του ίδιου στην ΠΑΕ αν ολοκληρωθεί η συμφωνία...
"Η σκέψη είναι διπλή. Να είμαι αντιπρόεδρος, ή πρόεδρος ανάλογα με την τροπολογία που θα υπάρχει, μέχρι δηλαδή να μπορεί ο Πρίγκιπας να γίνει πρόεδρος".
Για το πώς θα εκτοξευτεί η ομάδα...
"Εμπορικά το όνομα του Ροναλτίνιο είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Η έλλειψη τίτλων και η κακομοιριά μας όλα αυτά τα χρόνια έχει χάσει μια γενιά Παναθηναικών. Στο αγωνιστικό πιστεύω πως και καθιστός ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα το παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης με εγωισμό. Ο ΠΑΟ ανέστησε τον Σισέ, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αναστήσουμε τον Ρόνι".
Για το πως το είδε το ντέρμπι και την διαιτησία...
"Δεν έκανε λάθος στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής. Η διαιτησία ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο και μέτρια στο δεύτερο. Σε σχέση με τον Καλόπουλο ήταν άριστη. Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά καλή. Η ομάδα έκατσε μετά το 35΄ και είχε και ένα καλό δεκάλεπτο στο β΄μέρος.
Στην δήλωση Μαρινάκη πως το παιχνίδι ήταν για 6-2, φαντάζομαι πως στο 2 αναφέρεται στο αν έμπαινε το γκολ του Λέτο στο δοκάρι. Θα συμφωνήσω μαζί του ως προς το 2 αλλά αν έμπαινε εκείνο το γκολ δεν θα ερχόταν το 6 που είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού."
Στο γιατί σαν Κρητικός δεν έριξε στο τραπέζι το όνομα του ΟΦΗ...
"Ακόμα και ΑΕΚ να του έλεγα δεν θα μπορούσε να έρθει. Δεν είναι τόσο εμπορικό το όνομα σαν του ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο γνωστή ομάδα στο εξωτερικό. Σε αυτή τη φάση δεν θα συγκινούσε ο ΟΦΗ. Ακόμα και η ΑΕΚ δεν θα συγκινούσε."
Για Πατέρα και Βγενόπουλο...
"Δεν θα ήθελα να μπω σε συγκρίσεις και να πω οτιδήποτε."
Για τη δήλωση Βαρδινογιάννη πως δεν έχει μιλήσει μαζί του...
"Αφού το είπε, έτσι θα είναι μάλλον..."
Για το ματς ΟΦΗ-Αρης
"Μιλάμε για σφάξιμο με χασαπομάχαιρο. Αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν την βία στα γήπεδα. Φοβερή ατμόσφαιρα και έρχεται ο χασάπης από τα Γιαννενα να δυναμιτίσει το κλίμα. Ήταν στα δύο μέτρα και δεν είδε το πέναλτι."
Για όσους είπαν πως οι Ταυλαρίδης και Μάντζιος ήταν στοχοποιημένοι επειδή ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟ... Ο Παναθηναικός δεν μπορεί να κανονίσει για δική του διαιτησία θα κανονίσει των άλλων;
Για αν έχει γίνει κουβέντα με τον Πρίγκιπα για επενδύσεις στην Κρήτη...
"Όπως είπα και πριν υπάρχει ένα πρότζεκτ για κάποια πράγματα. Για ένα πολυτελές χωριό όπου πελάτες υψηλού επίπεδου θα απολαμβάνουν εκεί την παραμονή τους. Υπάρχει ένας χώρος κοντά στο Ηράκλειο και ένας στην Σητεία. Και το αεροδρόμιο είναι στις υποδομές. Όταν η κυβέρνηση δεήσει να το κάνει θα ανταποκριθούμε άμεσα."
Για το οικονομικό μέγεθος του Πρίγκιπα...
"Καταρχήν να πω πως δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας αλλά ένα γκρουπ ατόμων. Πιθανώς ο Σουλτάν να είναι πιο... φτωχός. Τα οικονομικά μεγέθη εκεί σε τρελαίνουν. Ο Αμπντουλαζίς ας πούμε έχει 18,5 δισεκατομμύρια περιουσία αλλά αυτός δεν θα είναι στο γκρουπ των επενδυτών του ΠΑΟ."
Πως θα κινηθούν οι σχέσεις του ΠΑΟ με τον ΟΦΗ...
"Δεν σημαίνει πως ενισχύοντας κάποιον πρέπει να σου το ανταποδώσει. Μπορώ να πως πως έχουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα, είμαι από την Κρήτη και να δώσουμε προτεραιότητα στον ΟΦΗ. Μπορεί να γίνει και μια δουλειά, να δώσουμε μια χορηγία για τον ΟΦΗ να μας πάρουν με καλό μάτι. Δεν σημαίνει πως είναι άρμα του ΠΑΟ ο ΟΦΗ. Εμείς δεν θέλουμε κανένα. Μπορεί να κάνουμε μια δουλειά στα Γιάννενα και να δοθεί χορηγία στον ΠΑΣ. Ο ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη καμία ομάδα για να κερδίζει στην Ελλάδα."
Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ...
"Δεν ξέρω τα προβλήματα του ΟΦΗ, είναι όμως αρκετά από τα λίγα που γνωρίζω. Έχω φίλους Ομιλήτες. Δεν μπορώ να καταλάβω που πήγαν αυτοί οι επιχειρηματίες που τόσο έλεγαν πως θέλουν να μπουν στην ομάδα και να φύγει από τους Βαρδινογιάννηδες. Από τζάμπα μάγκες έχουμε χορτάσει. Μπορεί να βρεθεί λύση. Δεν είναι τόσο μεγάλο ποσό. Πρέπει να συσπειρωθούν οι Ηρακλειώτες και μπορεί να γίνει κάτι. Μπορεί να δοθεί ίσως και μια χορηγία."
Για το αν αντιλαμβάνεται πως με αυτά που υπόσχεται αν δεν πραγματοποιηθούν ο κόσμος του ΠΑΟ θα εναντιωθεί απέναντι του
"Γιατί ρε παιδιά τους πολυμετοχικούς τους κυνηγήσει κάνεις που δημιούργησαν μια τρύπα; Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αυτή την συμφωνία και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την μαγκιά που πουλάνε μερικοί".

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν τη βοήθειά σας

Posted: 23 Nov 2011 03:14 AM PST

Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα

Σε μια κατάσταση πρωτοφανούς, για τις τελευταίες δεκαετίες ανθρωπιστικής κρίσης, βρίσκεται η Ελλάδα εδώ και ενάμισι χρόνο. Όλοι οι δείκτες συνηγορούν πως απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης για να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ανεργία τον Ιούλη έφθασε τον Ιούλη το 16,5% πλήττοντας περισσότερο από 820.000 συνανθρώπους μας. Αν δε, λάβουμε υπ' όψη μας πως μόνο τον Ιούλιο του 2010, δηλαδή ένα χρόνο πριν, έπληττε 607.000 ανθρώπους, ενώ για το 2012 προβλέπεται η συνέχιση της ύφεσης, είναι εμφανές ότι σύντομα πολλοί περισσότεροι, πολλοί μιλούν ακόμη και για 1 εκ. καθόλα πρόθυμοι να εργαστούν άνθρωποι, θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Η ραγδαία αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (που αντιστοιχούν σε μισθούς 440 ευρώ) αποκαλύπτει ότι ακόμη και χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο και τη βιομηχανία που έχουν κανονική εργασία αδυνατούν να τα αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της μείωσης των μισθών τους. Με τι ένσημα θα ασφαλιστούν τον καινούργιο χρόνο και οι δύο αυτές κοινωνικές κατηγορίες;

Οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, ως αποτέλεσμα και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ταυτόχρονα με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις κάθε λογής φόρων (έμμεσων, άμεσων και έκτακτων) οδηγούν στα όρια της επιβίωσης και πολλές κοινωνικές ομάδες που συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται.

Η αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. με την επιβολή εισιτηρίου στα νοσοκομεία ή το κλείσιμο δημοτικών σταθμών) στερεί από μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας τη δυνατότητα να προσφύγουν στις δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το δημόσιο, λόγω περικοπών, και από τον ιδιωτικό τομέα λόγω της κρίσης έχει μειώσει απελπιστικά τους πόρους τους οποίους ανέκαθεν είχαν στη διάθεσή τους οι ΓτΚ, με αποτέλεσμα τώρα που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη να προσφέρουμε τις γνώσεις μας και το χρόνο μας στο ανθρωπιστικό έργο, τώρα να μη διαθέτουμε τα μέσα!

Οι ζοφερές δε προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο μέλλον στην οικονομία προδιαγράφουν ότι το κοινωνικό ζήτημα θα οξυνθεί και δεν θα επουλωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνονται στην ίδια την κοινωνία!

Οι Γιατροί του Κόσμου επέλεξαν μπροστά σε αυτές τις πρωτοφανείς δυσκολίες για το κίνημα αλληλεγγύης στο οποίο εντάσσονται να μην το βάλουν κάτω, να μην υποχωρήσουν.

Επιλέξαμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την δράση μας, για να μην επιτρέψουμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό να γυρίσει την Ελλάδα στην δεκαετία του '50. Ήδη το έργο μας σε Αθήνα , Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά με τα πολυϊατρεία που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας βεβαιώνουν την πρόθεση και την επάρκειά μας να προωθήσουμε το έργο της αλληλεγγύης.

Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνονται στον κάθε άνθρωπο που θέλει να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη του σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πεινούν και κρυώνουν και ζητούν τρόφιμα!

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας!

Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ :
• Γάλα (Κουτιά)
• Παιδικά Γάλατα
• Παιδικές Τροφές
• Ρύζι
• Όσπρια
• Μακαρόνια
• Λάδι

Τόποι συγκέντρωσης τροφίμων : Σαπφούς 12, πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα

- Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, Πέραμα

- Ίωνος Δραγούμη 65, Θεσσαλονίκη

- Μπόνιαλη 11, Χανιά

- Κράνου 13, Καβάλα.

Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.

Αγωγή-μαμούθ για «ροζ» ταινία σε λεωφορείο

Posted: 23 Nov 2011 02:58 AM PST

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διεκδικεί 4,5 εκατ. ευρώ

Αγωγή κατά ιδιοκτήτη εταιρείας παραγωγής «ροζ» ταινιών κατέθεσε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τα γυρίσματα ταινίας ερωτικού περιεχομένου που έγιναν πριν από περίπου ενάμισι μήνα σε λεωφορείο της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Στο λεωφορείο είχε προκληθεί αναστάτωση όταν ξαφνικά, δύο γυναίκες ξεκίνησαν το ερωτικό τους παιχνίδι με τρεις άγνωστους άντρες.

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων επιβατών, ενώ κάποια στιγμή ο οδηγός υποχρεώθηκε να σταματήσει το λεωφορείο στην Εθνική Οδό, για να ζητήσει εξηγήσεις.

Το ΚΤΕΛ ζητά αποζημίωση-μαμούθ 4,5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη. Ωστόσο, ο υπεύθυνος της εταιρείας υποστηρίζει ότι είχε πληρώσει για να νοικιάσει το λεωφορείο.

Σύμφωνα με την αγωγή, το ΚΤΕΛ υποστηρίζει ότι συκοφαντήθηκε μέσω του Τύπου καθώς φαινόταν με μεγάλα γράμματα στα περίπτερα και αλλού ο τίτλος «Όργια στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης», ενώ στις περισσότερες σελίδες της αγωγής περιγράφονται με λεπτομέρειες οι φωτογραφίες του εξωφύλλου.

«Τρύπα» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 10μηνο

Posted: 23 Nov 2011 02:56 AM PST

Μειωμένα κατά 4% τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού

Αποκλίσεις 2,1 δισ. ευρώ σε έσοδα και δαπάνες αποτυπώνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011. Σε σχέση με τους αρχικούς στόχους του Προϋπολογισμού 2011 η «τρύπα» ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ περίπου.

Σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο 10μηνο διαμορφώθηκε στα 20,09 δισ. ευρώ έναντι του νέου στόχου 20,36 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε με το σχέδιο του προϋπολογισμού 2012 και ελλείμματος 18,08 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39,2 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,0% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010. Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και της μείωσης των εισοδημάτων, καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Η υστέρηση έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα οφείλεται σε καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την απεργία του προσωπικού της Γ.Γ.Π.Σ. και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς και στη μετάθεση στο απομένον δίμηνο του έτους, ορισμένων εσόδων από την εκχώρηση αδειών και δικαιωμάτων του Δημοσίου, λόγω καθυστερήσεων στις σχετικές διαδικασίες.

Στο 10μηνο είχε εισπραχθεί το 77,6% των υπολογιζόμενων άμεσων φόρων (15,8 δισ. ευρώ) και το 80,5% των έμμεσων φόρων (23,4 δισ. ευρώ). Από τους φόρους στην περιουσία είχαν εισπραχθεί μόλις 401 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 1,12 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,15 δισ. ευρώ ή 5,8% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2,4 δισ. ευρώ ή 19,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 2,5% ή 999 εκατ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2,7 δισ. ευρώ που υπερέβη την μείωση κατά 1.772 εκατ. ευρώ των υπολοίπων κατηγοριών δαπανών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 10μηνο είχε καλυφθεί το 93,1% των ετήσιων πιστώσεων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς είχαν εκταμιευθεί 10,5 δισ. ευρώ έναντι προϋπολογισθέντων 11,2 δισ. ευρώ. Το ΙΚΑ είχε καλύψει το 91,4% της χρηματοδότησης και ο ΟΑΕΕ το 101,8% (υπέρβαση).

Από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή την Κεντρική Κυβέρνηση και όχι τη Γενική Κυβέρνηση. Δεν αφορούν δηλαδή το σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων, βάση των οποίων προσδιορίζεται το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά ESA95, που συνιστά και το κριτήριο για την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από την τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 που συζητείται στη Βουλή, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 προσδιορίζεται στο 9% του ΑΕΠ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2011, οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1%, δημοσιονομικό έλλειμμα 5,4% (αντί για 6,7%) και μείωση των τόκων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κατά 3,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2011 και κατά 5,1 δισ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη του 2012 προ PSI, μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτως ή άλλως επί τη βάση των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί.

Διπλή ζημιά από την υπεραλιεία

Posted: 23 Nov 2011 02:55 AM PST

Εκδήλωση το απόγευμα στην Καστοριά

Μία «παράπλευρη» ζημιά από την υπεραλιεία αναδεικνύουν οι επιστήμονες στη λίμνη της Καστοριάς. Εκτός από τα είδη που περιορίζονται δραματικά λόγω της στοχευμένης αλιείας, ταυτόχρονα αυξάνονται οι πληθυσμοί των ειδών που δεν αλιεύονται με αποτέλεσμα να διαταράσσουν την οικολογική ισορρ

Στη λίμνη της Καστοριάς αφθονούν πλέον τσιρόνια, πεταλούδες και άλλα μικρά ψάρια που δεν είναι στην κορυφή της καταναλωτικής προτίμησης ενώ μειώνονται τα αποθέματα σε περκί, τούρνα, χέλι και γριβάδι καθώς, οι ψαράδες επικεντρώνονται σε αυτά τα είδη.

«Η πρότασή μου στους αρμόδιους είναι να προχωρήσουν στην εξαγωγή ενός οικολογικού μοντέλου για την λίμνη που να βασίζεται στην ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στα τροφικά επίπεδα», δηλώνει η Δήμητρα Μπόμπορη, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα βιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμμετοχή της σε εκδήλωση που διοργανώνει το απόγευμα στην Καστοριά ο δήμος της πόλης σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χημικών.

Στη σημερινή εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ ο οποίος θα αναφερθεί στους υγροτόπους ως πυρήνες βιοποικιλότητας και ρυθμιστές κλίμακος και η Δ. Βουτσά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα χημείας του ΑΠΘ που θα μιλήσει για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ρύπανσης των επιφανειακών νερών.

Σε τεντωμένο σκοινί η σχέση ΠΑΟΚ-Κοντρέρας

Posted: 23 Nov 2011 02:53 AM PST

«Ένιωσα άσχημα, υπήρξαν άνθρωποι που αμφέβαλλαν για μένα»

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε χθες το απόγευμα ο Πάμπλο Κοντρέρας. Συγκεκριμένα, ο Χιλιανός αμυντικός συναντήθηκε με τον Ζήση Βρύζα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη για τα δεδομένα που υπάρχουν στη συνεργασία τους, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις και των δύο πλευρών.

Ο 33χρονος παίκτης τόνισε στους παράγοντες της ΠΑΕ πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και αυτό επανέλαβε το μεσημέρι. «Ένιωσα άσχημα που υπήρξαν άνθρωποι που αμφέβαλλαν για μένα και αν θέλω να παίζω στον ΠΑΟΚ. Αυτή η αμφιβολία προς το πρόσωπό μου, μου αφήνει μία πίκρα με όσα έχω δείξει 3,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ, που ήμουν πάντα διαθέσιμος για την ομάδα», τόνισε ο Κοντρέρας.

Πάντως, όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται η συνάντηση να είχε ως κύριο θέμα τη λύση του συμβολαίου του Χιλιανού. Πάντως, οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν όλα…

Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα οι Θόδωρος Ζαγοράκης, Θανάσης Κατσαρής και Δημήτρης Σαχπατζίδης, οι οποίοι θα συναντηθούν (κατά πάσα πιθανότητα) με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υφυπουργό Παντελή Οικονόμου. Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το χρέος της ΠΑΕ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ένα πρωτογενές χρέος 12 εκατ. ευρώ, το οποίο θέλουν να πληρώσει μέσα από διακανονισμό, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το μέλλον των ταχυδρομικών οχημάτων

Posted: 23 Nov 2011 02:52 AM PST

Θα προειδοποιεί τους υπαλλήλους για τα σπίτια με σκύλους που δαγκώνουν!

Το Fridolin, που έγινε δημοφιλές στη Γερμανία ως αυτοκίνητο ταχυδρομικών αποστολών, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Η Vοlkswagen παρουσίασε ένα υπό εξέλιξη όχημα, που όταν φθάσει στην παραγωγή (2020), θα κάνει την εργασία των ταχυδρομικών υπαλλήλων πιο απλή και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το σύγχρονο μοντέλο ονομάζεται «eT» και έχει μήκος 4,09 μέτρων, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 4,1 κυβικών μέτρων.

Στη δεξιά πλευρά του οχήματος υπάρχει μία ηλεκτρική συρόμενη πόρτα, η οποία ανοίγει και με τηλεχειρισμό, για να διευκολύνεται ο οδηγός-μεταφορέας. Επιπλέον, το όχημα είναι ελεγχόμενο και από τη θέση του συνοδηγού, χάρη σε ένα μικρό μοχλό («drive stick»), ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο έως και με 6 χλμ./ώρα.



Με τη βοήθεια τηλεχειρισμού μπορεί ο… ταχυδρόμος ακόμα και να ακολουθεί το eT, δυνατότητα την οποία υποστηρίζουν μία κάμερα και αισθητήρες στους προφυλακτήρες. Το αυτοκίνητο αποφεύγει τα μικρά εμπόδια, ενώ ακινητοποιείται αυτόματα μπροστά από κάποια άλλα.

Όλες οι διαδρομές απομνημονεύονται από ένα iPad, το οποίο προειδοποιεί ακόμα και για τα σπίτια που έχουν σκύλους, οι οποίοι δαγκώνουν!

Σύμφωνα με τα γερμανικά ταχυδρομεία, το eT μπορεί να εξοικονομήσει σε κάθε περιοχή χρόνο 40 λεπτών. Η κίνηση εξασφαλίζεται από δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς του πίσω άξονα, οι οποίοι αποδίδουν έως και 96 kW ή 130,56 ίππους και εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα που φτάνει τα 110 χλμ./ώρα.



Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 32,1 kWh, η οποία βρίσκεται μέσα στο πάτωμα του eT, αρκεί για μία αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων. Η διάρκεια φόρτισης είναι ακόμη μεγάλη, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί όταν θα περάσει το αυτοκίνητο στην παραγωγή το 2020.

Ενίσχυση της εποπτείας των προϋπολογισμών θέλει η Κομισιόν

Posted: 23 Nov 2011 02:51 AM PST

Θα μπορεί να ζητήσει και τροποποιήσεις

Την ενίσχυση της εποπτείας των χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες θα της γνωστοποιούν εκ των προτέρων τα σχέδια προϋπολογισμού τους για τα οποία η θα μπορεί να ζητήσει τροποποίηση, αναμένεται να προτείνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν θα παρουσιάσουν τα μέτρα αυτά σήμερα μαζί με μια μελέτη σκοπιμότητας για ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα: τα ευρωομόλογα.

Οι διατάξεις αυτές θα προστεθούν στα πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τα οποία προβλέπουν τη γρηγορότερη και ευκολότερη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις χώρες που δεν συμμορφώνονται.

Αν υιοθετηθούν οι νέες αυτές προτάσεις, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να υποβάλουν τα ετήσια σχέδια κρατικού προϋπολογισμού στην Κομισιόν και στο Eurogroup το φθινόπωρο πριν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup θα τα εξετάζουν πριν τεθούν σε ισχύ και οι Βρυξέλλες θα μπορούν να ζητήσουν την αναθεώρησή τους αν δεν είναι σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο απαγορεύει ελλείμματα μεγαλύτερα του 3% του ΑΕΠ.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές