Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου

Posted: 26 Nov 2011 06:14 AM PST

Περιγραφή

Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου

Τι χρειαζόμαστε:

4 μπουτάκια κοτόπουλου 1 καρότο 1 κρεμμύδι λίγο σέλινο 1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο 1 κύβο λαχανίκών ή κότας λάδι χυμός απο ένα λεμόνι μουστάρδα ή κάρι αλάτι, πιπέρι, ρίγανη πατάτες κυδωνάτες

Πως το κάνουμε:

    Βάζω σε μια κατσαρόλα τα μπουτάκια κοτόπουλου να βράσουν για λίγο μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και το βούτυρο Μόλις λίγο μαλακώσουν τα βάζω σε ένα πυρέξ/ταψί, τα αλείφω με τη μουστάρδα ή το κάρι και τον υπόλοιπο χώρο το γεμίζω με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνω, βάζω ρίγανη και το χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και συμπληρώνω 1 ποτήρι με ζουμί στο οποίο είχα βράσει τα μπουτάκια.  Ψήνω στους 180°C με άερα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν, σερβίρω και καλή μας όρεξη

Εύκολο κοτόπουλο φούρνου

Posted: 26 Nov 2011 06:13 AM PST

Περιγραφή

Βαρέθηκα το ίδιο και το ίδιο. Να μια παραλλαγή που την εκανα ετσι... στα κουτουρου και βγήκε τέλειο.

Εύκολο κοτόπουλο φούρνου

Τι χρειαζόμαστε:

Κοτοπουλο Πολυχρωμες πιπεριες Μανιταρια (οχι κονσερβας) Κρεμμύδι ξερό Πατατούλες λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

(ακομα πιο νόστιμο είναι με τις αλλιώτικες πατάτες φούρνου

)

Πως το κάνουμε:

    Λοιποοοον! Τα πράγματα ειναι απλα! Ροδέλες οι πιπεριές Ολόκληρα τα μανιτάρια Ψιλοκομμένο το κρεμμυδι Πατατούλες Στο ταψί όλα μαζί... λαδάκι, αλατάκι, πιπεράκι και λεμονάκι.

Εύκολο κοτόπουλο με μπύρα

Posted: 26 Nov 2011 06:11 AM PST

Κοτόπουλο μαγειρεμένο με μπύρα για τις φορές που βιαζόμαστε και όχι μόνο.

Εύκολο κοτόπουλο με μπύρα

Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες 1 κουτάκι μπύρα μεγάλο αλάτι πιπέρι ρίγανη

Πως το κάνουμε:

    Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Το βάζουμε σε μια πλατιά κατσρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα.(μπορεί να μην πάρει όλο το κουτάκι) Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε , περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτηρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη την μυρωδιά του κατόπουλου. Νομίζεις οτι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα. Το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι αλλά και με πουρέ

Αρωματικό κοτόπουλο στο φούρνο με μίγμα μουστάρδας

Posted: 26 Nov 2011 06:00 AM PST

Κοτόπουλο αρωματικό με μίγμα μουστάρδας - λεμονιού στο φούρνο ψημένο με πατάτας!
 
Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο (κομμένο στα 2) πατάτες αλάτι - πιπέρι - ρίγανη ελαιόλαδο λίγη μουστάρδα για τις πατάτες λιγο νεράκι για το ταψί Για το μίγμα μουστάρδας: 5-6 κ.σ μουστάρδας απαλή 1κ. γ. κάρυ 1κ. γ θυμάρι λιγη πάπρικα γλυκιά χυμός από 1 λεμόνι ξύσμα ενός λεμόνιού 1 κ.σ λάδι με άρωμα λεμόνι (εγώ κάνω το λάδι με άρωμα λεμόνι που υπάρχει στο site, εάν όμως δεν το έχετε, μπορείτε να προσθέσετε απλό λαδάκι) 2 σκ. σκόρδο (κομμένες σε μικρά κομμάτια, χωρίς το φύτρο) πινέλάκι (για να αλείψουμε το κρέας με το μίγμα μουστάρδας)

Πως το κάνουμε:

    Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε στα 2 Κόβουμε τις πατάτες Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη με τη μουστάρδα Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια μας Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα, το θυμάρι και την μία κ.σ λάδι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μιγμα μας Παίρνουμε το πινέλο και αλέιφουμε καλά με το μίγμα μουστάρδας - λεμονιού το κοτόπουλο βάζοντας το και στις σχησμές που δημιουργούνται κάτω από την πετσούλα του! Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε και το νεράκι Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200΄.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το μίγμα μουστάρδας - λεμονιού το κοτόπουλο θα σχηματίσει μια χρυσαφένια κρούστα!

Μια παραλλαγή του κλασσικού λεμονάτου κοτόπουλου που έκανα σήμερα! Δοκιμάστε το! Θα φλείφετε και τα δαχτυλά σας. Δεν μοιρίζει καθόλου κοτοπουλίλα!

Απλό κοτόπουλο φούρνου

Posted: 26 Nov 2011 05:54 AM PST

Το κλασσικό και απλό λεμονάτο κοτόπουλο φούρνου με ρίγανη.

 
Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια 5-6 πατάτες 1 μεγάλο λεμόνι 2-3 κ.σ. μουστάρδα 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1 φλ.ελαιόλαδο 1 1/2 ποτήρι νέρο 1 κ.σ.ρίγανη αλάτι άσπρο πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Βάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά αλλά χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να γεμίσει το ταψί μας. Σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι με τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά.Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογένες, προσθέτουμε στο σέικερ μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο. Περιχύνουμε αυτό το μείγμα πάνω απο το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού.Δέν ανακατεύουμε τα υλικά μας μέσα στο ταψί. Κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και βάζουμε τα κομμάτια στις τέσσερις γωνίες του ταψιού. Αλατοπιπερόνουμε το φαγητό μας και βάζουμε και το τριμμένο σκόρδο και τη ρίγανη. Τέλος χύνουμε το ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 με 200 C για περίπου μία ώρα.Τα τελευταία 2-3 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο grill ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη τα βάζουμε πάνω απο το μείγμα που περιχύσαμε για να "κολλήσει" στο φαγητό μας και κάθε μπουκιά να εχει ίδια γεύση. ΔΕΝ στίβουμε το λεμόνι γιατί στεγνώνει το φαγητό μας και σφίγγει το κρέας. Τα κομμάτια λεμονιού στο ψήσιμο θα βγάλουν μόνα τους το ζουμί τους. Αν το νερό "σωθεί" προσθέτουμε λίγο, να υπάρχει πάντα τουλαχιστον μισό εκατοστό, ώστε να ψηθεί το φαγητό μας και να έχουμε ζουμάκι στο τέλος. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός και ανάλογος με τον φούρνο σας. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν είναι ξεροψημένο και τραγανό απ'έξω, και μαλακό σαν "λουκούμι" απο μέσα.

Αφράτη σοκολατόπιτα σε τρεις κινήσεις

Posted: 26 Nov 2011 02:48 AM PST

Αφράτη σοκολατόπιτα σε τρεις κινήσειςΓια τους λάτρεις της σοκολάτας και μόνο... της σοκολάτας, η ακόλουθη συνταγή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη τους. Δεν χρειάζεται αυγά, άρα λιγότερες θερμίδες, γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, άρα περισσότερος χρόνος για να την απολαύσετε και είναι το τέλειο γλυκό για κέρασμα και για τις στιγμές που σας πιάνει το στερητικό σύνδρομο. Υλικά 220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80γρ. κακάο 100γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 140γρ. γάλα σιρόπι καραμέλας για το γαρνίρισμα Εκτέλεση 1. Ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, το γάλα και το κακάο. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. 3. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20 λεπτά. Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την γαρνίρετε με λίγο σιρόπι καραμέλας.

Κοτόπουλο λεμονάτο με γούστερ σος στη σχάρα Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 26 Nov 2011 02:46 AM PST

Κοτόπουλο λεμονάτο με γούστερ σος στη σχάρα Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γουστερ σος (Worcestershire) 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας χυμό λαίμ 1/2 κουταλάκι του γλυκιά πάπρικα, σκόνη 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη Αλάτι (για το ψήσιμο) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το γούστερ σος, το χυμό λεμονιού, το χυμό από λαίμ, την πάπρικά, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα. Πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στην σάλτσα. Καλύπτουμε τα φιλέτα καλά με την σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά. Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και καθαρίζουμε την περιττή σάλτσα από τα φιλέτα. Ετοιμάζουμε τη σχάρα μας σε μέτρια φωτιά (κατά προτίμηση κάρβουνα) και ψήνουμε το κοτόπουλο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να είναι καλά ψημένο εσωτερικά. Σερβίρετε το λεμονατο κοτοπουλο με βρασμένο ρύζι και λαχανικά στο ατμό. Καλή Όρεξη!

Είστε οπαδοί της χορτοφαγίας

Posted: 25 Nov 2011 10:46 AM PST

Η χορτοφαγική διατροφή αναφέρεται στην πεποίθηση ή την πρακτική της κατανάλωσης απλών χορτοφαγικών πιάτων και απέχοντας από φαγητά με ...; ζώα. Η χορτοφαγική δίαιτα αποτελείται από φαγώσιμα όπως τα ... φρούτα, τα λαχανικά, αποξηραμένα μπιζέλια και φασόλια, σπόρους και ξηρούς καρπούς, καθώς και σιτηρά. Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Τίποτα δεν θα ωφελήσει την υγεία του ανθρώπου και δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες για επιβίωση της ζωής πάνω στη γη τόσο όσο η εξέλιξη σε μια χορτοφαγική διατροφή». Διαφορετικοί τύποι Χορτοφαγικής Δίαιτας: Η χορτοφαγική δίαιτα δεν αποτελείται από ένα ενιαίο πρόγραμμα διατροφής. Κατηγοριοποιείται σε διαφορετικές ομάδες. Το μοτίβο των χορτοφαγικών πιάτων μπορεί περισσότερο ή λιγότερο να κατηγοριοποιηθεί στις ακόλουθες τρεις ομάδες: - Vegan διατροφή: ο βασιλιάς των χορτοφαγικών διατροφικών πλάνων αποκλείει όλα τα είδη κρέατος ή ζωικών προϊόντων. - Γαλάκτο-χορτοφαγική διατροφή: αυτό το είδος της χορτοφαγικής διατροφής αποτελείται κυρίως από γαλακτοκομικά προϊόντα και φυτικά προϊόντα. - Γαλάκτο-αυγό- χορτοφαγική διατροφή: αυτό το είδος του διατροφικού πλάνου αποτελείται κυρίως από αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τρόποι να εξισορροπήσετε μια Χορτοφαγική Διατροφή Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να έχουν μια χορτοφαγική διατροφή, λόγω της θρησκείας, της συνείδησης ή απλώς λόγω προβλημάτων υγείας. Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος είτε είναι υγεία, θρησκεία, προτιμήσεις ή απλώς συνείδηση, η χορτοφαγική διατροφή κερδίζει σιγά-σιγά δημοτικότητα. Επίσης, είναι εύκολο να ετοιμάσετε ένα χορτοφαγικό πιάτο με μια σειρά από χορτοφαγικά τρόφιμα, καθώς και βιβλία μαγειρικής που διατίθενται για αυτά. Μια καλή ισορροπημένη χορτοφαγική δίαιτα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζοντας σας μια καλή υγεία, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα στο διατροφικό σας πλάνο, γιατί αλλιώς μπορεί να καταστρέψει την υγεία σας. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή Παλιότερα θεωρούσαν ότι οι χορτοφαγικές δίαιτες υστερούσαν σε ορισμένες διατροφικές ανάγκες. Προσπαθώντας να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε αυτή την έλλειψη. - Τα όσπρια αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των πιάτων για χορτοφάγους. Τα όσπρια περιέχουν μόνο το 30% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και έχουν έλλειψη από αμινοξέα. Για να αντισταθμιστεί αυτό, μπορείτε να προσθέσετε τόφου στη διατροφή σας. Δεδομένου ότι το τόφου ζυμώνεται μερικώς, μπορεί επίσης εύκολα να χωνευτεί. Επιπλέον, το τόφου είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες. Εκτός από το τόφου, είναι επίσης σκόπιμο να καταναλώνετε όσπρια, προκειμένου να διατηρήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη χορτοφαγική δίαιτα. - Οι χορτοφαγικές δίαιτες έχουν σημαντική έλλειψη βιταμίνη Β12. Αυτή η απώλεια μπορεί να αναπληρωθεί πολύ εύκολα με την κατανάλωση μαγιάς ή με τη λήψη πολυβιταμινών. - Τα χορτοφαγικά φαγητά πρέπει να περιέχουν τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Μπορείτε να προσθέσετε τρόφιμα όπως η σόγια, το μπρόκολο, ή γογγύλι στη διατροφή σας, έτσι ώστε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο. - Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν επίσης από έλλειψη σιδήρου. Η έλλειψη αυτή είναι πιο συχνή στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Αυτό συνήθως οφείλεται σε ελλιπή διατροφή. Για να αποφύγετε την αναιμία, οι σταφίδες, τα φυλλώδη λαχανικά, ή τα εσπεριδοειδή μπορούν να προστεθούν στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε το σωστό είδος θρεπτικών φαγητών, αντικαθιστώντας τα φαγητά γεμάτα από ενέργεια και πρωτεΐνες με φυτικές τροφές. Μια χορτοφαγική διατροφή είναι ικανή να παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες, μέταλλα και βιταμίνες απαραίτητα για το σώμα σας, αλλά το μόνο που προαπαιτείται είναι να το σχεδιάσετε καλά!

Κερκυραϊκό ΅υρ΅ηγκάτο

Posted: 25 Nov 2011 10:25 AM PST

μερίδες 20 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά ΥΛΙΚΑ: 2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ 8 αυγά ολόφρεσκα, βιολογικά 1 πρέζα αλάτι 8 κ.σ. ζάχαρη 300 γραμμ. κουβερτούρα (τρίμματα ή τρούφα) 3 πακέτα (3x200 γραμμ.) τυρί μασκαρπόνε 2 φλ. τσαγιού δυνατό καφέ 1/2 φλ. τσαγιού αμαρέτο 1 κιλό σαντιγί Λίγο τρίμμα σοκολάτας για το φινίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χωρίζου΅ε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπά΅ε τα ασπράδια ΅ε το αλάτι σε σφιχτή ΅αρέγκα, στη ΅εσαία ταχύτητα του ΅ίξερ, για περίπου 7΄-8΄ ΅έχρι να σχη΅ατιστούν κορυφές που στέκονται. Σε ΅πολ βάζου΅ε το ΅ασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Τα χτυπά΅ε ΅ε ΅ίξερ χειρός να αφρατέψουν και να κρε΅ώσουν. Λίγη λίγη προσθέτου΅ε τη ΅αρέγκα στην κρέ΅α τυριού, διπλώνοντάς την απαλά να ενσω΅ατωθεί, για να ΅η χάσου΅ε τον όγκο της ΅αρέγκας. Τέλος προσθέτου΅ε στην κρέ΅α και τα τρί΅΅ατα σοκολάτας. Θα χρησι΅οποιήσου΅ε ένα ΅ακρόστενο πυρί΅αχο σκεύος. Βάζου΅ε σε ΅πολ τον καφέ (κρύο) και το α΅αρέτο. Βουτά΅ε ένα ένα τα σαβουαγιάρ ΅έχρι τη ΅έση και τα στρώνου΅ε σε σειρά να καλυφθεί το πυρί΅αχο σκεύος. Κάνου΅ε ΅ία στρώση ΅ε τη ΅ισή κρέ΅α τυριού. Επαναλα΅βάνου΅ε ΅ία στρώση ΅πισκότα. Στρώνου΅ε ΅ία στρώση την υπόλοιπη κρέ΅α τυριού. Τέλος στρώνου΅ε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ. Καλύπτου΅ε το γλυκό ΅ε τη σαντιγί. Πασπαλίζου΅ε ΅ε την τρι΅΅ένη σοκολάτα ή ΅ε τρούφα. Αφήνου΅ε το Κερκυραϊκό ΅υρ΅ηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβου΅ε σε κο΅΅άτια

μερέντα Light!!

Posted: 25 Nov 2011 07:53 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

1 ζαχαρούχο γάλα 2 κουταλιές της σούπας φουντούκι σκόνη (χτυπημένα στο μπλέντερ) 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 6 κουταλιές κακάο (χωρίς να έχει προσθήκη ζάχαρης) 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (κοφτή)

Πως το κάνουμε:

    Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα είτε με το μίξερ, είτε με το σύρμα. Βάλτε την κρέμα σε βαζάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.
Μία άλλη χρήση εκτός από την κλασσική με το άλλειμα σε ψωμί, είναι μία κουταλιά μέσα σε κρύο γάλα. Σα βανίλια υποβρύχιο!!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές