Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Τηγανιτά Κρεμμύδια (Onion Rings) Συνταγή για 3-4 άτομα

Posted: 23 Nov 2011 05:48 AM PST

Τηγανιτά Κρεμμύδια (Onion Rings) Συνταγή για 3-4 άτομα Υλικά: 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες 1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αρκετό νερό για ένα απαλό χυλό Σπορέλαιο για τηγάνισμα Για την Γλυκόξινη Σάλτσα: 1/3 φλιτζανιού λευκό ξίδι ή ξύδι ρυζιού 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας 2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ διαλυμένα με 4 κουταλάκια του γλυκού νερού Προετοιμασία: Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι της σούπας φυτικό λάδι. Σταδιακά προσθέστε λίγο-λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Τοποθετήστε το χυλό στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν από τη χρήση. Χωρίστε τα κρεμμύδια σε ροδέλες χωρίς να τα σπάσετε. Βυθίστε τις ροδέλες στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο το οποίο αφήσατε από προηγουμένως να κάψει. Γυρίστε μία φορά και αφαιρέστε όταν ροδίσουν (1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Για την γλυκόξινη σάλτσα: Ανακατεύουμε το ξίδι, τη καστανή ζάχαρη, κέτσαπ, σάλτσα σόγιας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Αναμειγνύουμε το κορνφλάουρ με το νερό και προσθέστε τα μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μέχρι να κρυώσει η σάλτσα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε τα onion rings κατευθείαν από το τηγάνι συνοδεύοντας τα με την γλυκόξινη σάλτσα και μια παγωμένη μπύρα. Καλή Όρεξη!

Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 23 Nov 2011 05:46 AM PST

Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: Σαντιγί με γεύση πορτοκάλι: 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού Για την Πουτίγκα 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο 3/4 φλιτζανιού το γάλα 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 260γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, που τεμαχίζεται 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 1 φακελάκι βανίλιας Προετοιμασία: Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σταθεί η σαντιγί και να γίνει μία απαλή κρέμα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την πουτίγκα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα και να κοχλάζει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το βούτυρο. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός κτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα μας στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει πουτίγκα μας ελαφριά και απαλή. Μοιράζουμε την πουτίγκα μας σε 4 μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγη από την σαντιγί που φτιάξατε από προηγουμένως. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμη ζεστή. Απολαύστε!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές