Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Pantocratoria

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

Posted: 04 Oct 2011 03:11 PM PDT

Seleo.gr Newsletter

 


Ερευνες και για δευτερο νεκρο απο την εκρηξη στην Τριανδρια

Ο ενας νεκρος ειναι πιθανοτατα Κουρδικης καταγωγης και μαλλον ειναι ο ενοικιαστης του διαμερισματος που εμενε στο ισογειο της πολυκατοικιας.Σε εκεινο το σημειο φαινεται  οτι εγινε,και η εκρηξη η οποια κατεστρεψε

Read More

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

Ποιοί είναι οι Πεντηκοστιανοί;

Posted: 04 Oct 2011 02:58 PM PDT


Ποιοί είναι οι Πεντηκοστιανοί;

1) Τι είναι η Εκκλησία Πεντηκοστής;
Η Εκκλησία Πεντηκοστής είναι Χριστιανική Εκκλησία. Είναι αναγνωρισμένη σε παγκόσμια κλίμακα ως Χριστιανική Εκκλησία. Λειτουργεί στην Ελλάδα μας με Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όραμά της είναι να πιστεύει όπως οι πρώτοι χριστιανοί.
2) Τι είναι οι «Πεντηκοστιανοί;»
Είναι Χριστιανοί, μέλη της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, έντιμοι πολίτες και συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους (Στρατό, Παιδεία, Εφορία) στην Πολιτεία μας. Είναι απ' όλα τα στρώματα απλοί εργάτες, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων, Αξιωματικοί στο Στρατό στην Αστυνομία.
3) Γιατί λέγονται Πεντηκοστιανοί;
Λέγονται , «Πεντηκοστιανοί» γιατί, εκτός από τις άλλες βασικές Αλήθειες του Ευαγγελίου, πιστεύουν ότι και σήμερα επαναλαμβάνεται το Γεγονός της μέρας της Πεντηκοστής (Πράξεις των Αποστόλων 2:1 - 4).
Δηλαδή παραδέχονται ότι, όπως η Μητέρα του Χριστού και οι Απόστολοί την μέρα της Πεντηκοστής έλαβαν Άγιο Πνεύμα και πήραν «δύναμη εξ ύψους...», έτσι και σήμερα όλοι οι χριστιανοί μπορούν να έχουν την ίδια εμπειρία με τη Χάρη του Θεού.
4) Γιατί οι Πεντηκοστιανοί είναι χριστιανοί και δεν είναι αιρετικοί;
Είναι γενικά αποδεκτό ότι αιρετικός (αίρω = σηκώνω) είναι εκείνος που εναντιώνεται και απορρίπτει τα βασικά δόγματα της Χριστιανικής πίστης: Τριαδικός Θεός, Σταυρική θυσία - Σύμβολο Πίστεως...
Οι Πεντηκοστιανοί είναι Χριστιανοί γιατί:
  1. Πιστεύουν στα παραπάνω βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης όπως και οι ορθόδοξοι χριστιανοί
  2. Πιστεύουν κι ακολουθούν τον Αρχηγό Ιησού Χριστό σαν τους μαθητές Του (Πράξεις ια΄ 26)
  3. Πιστεύουν σαν τη Μητέρα του Χριστού και τους αποστόλους Του (Πράξεις α΄ β΄ κεφ.)
  4. Πιστεύουν σ' όλη την Αγία Γραφή
  5. Συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην τελευταία Συνέλευση του Π.Σ.Ε., που έγινε πριν 1 έτος περίπου στην Αθήνα, συμμετείχαν Ορθόδοξοι, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελικοί.

5) Τι είναι οι Πεντηκοστιανοί ως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, (βέβαια όχι όλη), δέχεται τους Πεντηκοστιανούς, όπως τους Ευαγγελικούς και Καθολικούς, ως ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ.
Στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου σελ. 145 είναι γραμμένο: «Ως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία ετερόδοξοι είναι οι χριστιανοί οι μη ορθόδοξοι». Εξ άλλου η Εκκλησία Πεντηκοστής λειτουργεί επίσημα από το κράτος παίρνοντας άδεια από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων -Τμήμα Ετεροδόξων. ΟΧΙ τμήμα αιρετικών ή παραθρησκευτικών οργανώσεων.
6) Τι κοινό υπάρχει μεταξύ Ορθόδοξης και Εκκλησίας Πεντηκοστής;

Και τα 2 Σώματα, Εκκλησίες, πιστεύουν στην ίδια Αγία Γραφή, στο ίδιο Σύμβολο της Πίστεως και στον ίδιο Θεό.
Η Θεολογία για τον Τριαδικό Θεό είναι η ίδια. Η διαφορά τους είναι στον τρόπο επικοινωνίας με το Θεό. Δηλαδή, ο Ορθόδοξος προσκυνά το Θεό με εικόνες ενώ ο
Πεντηκοστιανός λατρεύει το Θεό χωρίς εικόνες, σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού (Ιωάν. Δ΄ 20,21). «Ο Θεός είναι Πνεύμα... οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν το Θεό με πνεύμα και αλήθεια». Οι πρώτοι χριστιανοί δεν είχαν εικόνες (Εκκλ. Ιστορία Στεφανίδη).

7) Πόσοι είναι και πού βρίσκονται οι Πεντηκοστιανοί;

Στην Ελλάδα είναι λίγοι, περίπου 13.000. Σ' όλες σχεδόν τις χώρες της γης επίσημες στατιστικές πηγές, π.χ. Oxford University press 2000 αναφέρουν για 500 με 550 εκατομμύρια (μαζί με κείνους που παραδέχονται την εμπειρία της Πεντηκοστής).

8)Το κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας

Η Εκκλησία Πεντηκοστής δίνει έμφαση στο Κοινωνικό Έργο εμπνευσμένη από την εντολή του Αρχηγού της, Ιησού Χριστού: «Αγάπα τον πλησίον όπως τον εαυτό σου». Βοηθάει, οργανώνει Ορφανοτροφεία, Γηροκομεία, Στέγη για άστεγους, ναρκομανείς, πρόσφυγες. Επισκέπτεται και βοηθάει φυλακισμένους, τυφλούς, λεπρούς, σεισμό-
πληκτους. Διατηρεί Τράπεζα αίματος. Βοηθά τους Γιατρούς του Κόσμου, «χωρίς Σύνορα», τη Unicef.
Γενικά βοηθά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από χρώμα, κόμμα, φυλή, έθνος, θρησκεία. Ιδιαίτερα μεγάλα προγράμματα αναπτύσσει στο εξωτερικό με Νοσοκομεία, Στέγες για εγκαταλελειμμένα παιδιά, κλπ.

9) Οι Έλληνες ηγέτες της Εκκλησίας Πεντηκοστής

Οι περισσότεροι Έλληνες ηγέτες των Εκκλησιών Πεντηκοστής είναι άμισθοι από την εκκλησία και το κράτος. Εργάζονται στο επάγγελμά τους ως εργάτες, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές... και παράλληλα εκτελούν τα καθήκοντά τους. Λειτουργούν στην εκκλησία, επισκέπτονται τα μέλη στα σπίτια τους. Σαν τους ηγέτες του α΄ αιώνα δεν φέρουν ιδιαίτερη αμφίεση. Ούτε έχουν βιβλιάριο Δημοσίου, που τους παρέχει ιατρική περίθαλψη και σύνταξη, όπως τους Έλληνες ορθοδόξους ιερείς. Υπηρετούν κανονικά την Στρατιωτική θητεία.

10) Οι Πεντηκοστιανοί εκκλησιάζονται;

Ναι εκκλησιάζονται. Άλλοι κάθε μέρα, άλλοι κάθε 2, 3 μέρες σε ναούς που λέγονται Ευκτήριοι Οίκοι. Έτσι ονομάζονται οι τόποι λατρείας των πρώτων χριστιανών. Στον άμβωνα τους έχουν Σταυρό ή την Αγία Γραφή ανοιχτή ή το Σύμβολο της Πίστεως. Στη λειτουργία ακούνε το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε απλή γλώσσα. Προσεύχονται... ψάλλουν με «ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές». Ψάλλουν μέσα απ' την καρδιά τους στον Κύριο. Εφεσ. 5: 19.

11) Πώς λειτουργούν οι Εκκλησίες Πεντηκοστής

Οι Ευκτήριοι Οίκοι (=ναοί) των Εκκλησιών Πεντηκοστής λειτουργούν επίσημα και νόμιμα με την Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Όλες οι τελετές που γίνονται π.χ. γάμοι, κηδείες, χειροτονία ηγετών είναι νόμιμες κι αναγνωρισμένες από την Πολιτεία, όπως συμβαίνει και με την εκκλησία των Ευαγγελικών και των Ορθοδόξων.

12) Οι Πεντηκοστιανοί συνεργάζονται;

Οι επίσημες Εκκλησίες Πεντηκοστής συνεργάζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν Σύνοδοι, Αδελφότητες όπου επικοινωνούν οι ηγέτες. Υπάρχει Πανευρωπαϊκή Επιτροπή ηγετών Εκκλησιών που συνδέει όλες τις Εκκλησίες Πεντηκοστής στην Ευρώπη. Επίσης υπάρχει Παγκόσμια Επιτροπή ηγετών Εκκλησιών Πεντηκοστής που ενώνει όλες τις Εκκλησίες Πεντηκοστής σ' όλο τον κόσμο. Οι 2 παραπάνω επιτροπές διοργανώνουν Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Συνέδρια για αδελφική επικοινωνία, ενημέρωση , συμπροσευχή, λατρεία.

Οι Πεντηκοστιανοί συνεργάζονται με τους Ευαγγελικούς στον ΠΕΣ (= Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος) και με τους ορθοδόξους στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

13) Η Ιστορία της Εκκλησίας της Πεντηκοστής

Μ' αρχηγό τον Ιησού Χριστό και μ' επίσημα ιδρυτικά μέλη τη Μητέρα Του και τους Αποστόλους Του δια Αγίου Πνεύματος ιδρύθηκε περίπου το 30 μ.Χ., τη μέρα της Πεντηκοστής, η Εκκλησία της «Πεντηκοστής». Αυτή είναι η ρίζα μας. Αυτήν την Εκκλησία οραματιζόμαστε να φτάσουμε και να ζήσουμε.

Με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος οι Απόστολοι απλώθηκαν σ' όλο τον κόσμο και «σαγήνεψαν την Οικουμένη». Αντιμετώπισαν διωγμούς, συκοφαντίες. Στη συνέχεια το Έργο το συνέχισαν οι αποστολικοί Πατέρες. Η Εκκλησία στη συνέχεια χτυπήθηκε από αιρέσεις, ψευδοδιδασκαλίες. Έγιναν Οικουμενικές Σύνοδοι. Αργότερα μπήκαν πρόσθετα συστήματα στην Εκκλησία. Μπήκε η πολιτική εξουσία. Έφυγε η δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Περίπου το 1054 η Εκκλησία Πεντηκοστής, η Αποστολική, χωρίστηκε στην ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και στη Δυτική Καθολική Εκκλησία. Αργότερα με τη δίκαιη Διαμαρτύρηση εμφανίστηκε η Χριστιανική Εκκλησία των Διαμαρτυρομένων.
Μέσα στους αιώνες που κύλησαν από τον α΄ αιώνα το Άγιο Πνεύμα δεν εξαφανίστηκε. Ο Θεός το έδινε μεμονωμένα σε άτομα όπως στην Π. Διαθήκη. Με την ανατολή του 20ου αιώνα ο Θεός έκανε χάρη σύμφωνα με τον προφητικό Του Λόγο του (Ιωήλ β΄ 28-29) έδωσε το Άγιο Πνεύμα σε ομάδες χριστιανών σε διάφορα Έθνη, Καναδά, Η.Π.Α., Γαλλία, Αρμενία… Ελλάδα. Έτσι το Άγιο Πνεύμα πάλι ίδρυσε την παγκόσμια Εκκλησία Πεντηκοστής, της οποίας είμαστε μέλη.

14) Ποιες οι βασικές Αλήθειες της Εκκλησίας της Πεντηκοστής
  1. Αναγέννηση. (Ιωάν. 3:3 - Εφεσ. 2:10). Δηλ. το Άγιο Πνεύμα αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου: (Δεν κλέβει, δεν συκοφαντεί, δεν σκοτώνει).
  2. Η Σωτηρία ψυχής. (Εφεσ. 2:8). Όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Μετανοούμε , εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας στο Θεό. Μας κάνει χάρη. Συγχωρεί τις αμαρτίες μας. Σώζει την ψυχή μας. Δηλαδή νιώθουμε χαρά, ευτυχία, ελπίδα, αυτοπεποίθηση. Η ζωή μας γίνεται πιο όμορφη κι ενδιαφέρουσα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε κι άλλους να ζήσουν την υπέροχη ζωή που μας χαρίζει ο Εσταυρωμένος.
  3. Θεραπεία σώματος. (Ησ. νγ΄5 - Μαρκ. 16:18).
  4. Βάπτισμα στο νερό. Μετά την πίστη μας στον Χριστό ακολουθεί το βάπτισμα (Μάρκ. 16:16). Το νηπιοβάπτισμα άρχισε τον 4ο αιώνα (Εκκλ. Ιστορ. Στεφανίδη σελ. 307).
  5. Αγιασμός. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι χριστιανός και να ζεις υποκριτική ζωή. Τα καλά έργα ακολουθούν τη Χριστιανική ζωή (Εβρ.12: 14, Γαλ. 5: 22).
  6. Βάπτισμα μ' Άγιο Πνεύμα. (Πράξεις α΄5). Πρώτοι το πειραματίστηκαν οι απόστολοι και η Μητέρα του Χριστού.
  7. Κοινωνία σώματος κι αίματος του Χριστού. Συχνά κοινωνούμε σύμφωνα με το Α΄ Κορ. ια΄21 -29.
  8. Επίσκοποι ή Πρεσβύτεροι.
    Έχουμε και σεβόμαστε τους επισκόπους ή πρεσβυτέρους μας. Αυτός που είναι προϊστάμενος του πρεσβυτερίου είναι ο ποιμένας που τελεί τις επίσημες τελετές της Εκκλησίας κι έχει έγκριση από το σχετικό Υπουργείο Ελλάδας (Φιλ. 1:1, Πράξ. 20:28).
  9. Β΄ Έλευση Χριστού - Ανάσταση νεκρών
    Πιστεύουμε στην β΄ έλευση του Χριστού και στην ανάσταση των νεκρών «Οι πράξαντες τα αγαθά εις ανάστασιν ζωής θα ζήσουν αιώνια ζωή» «Οι πράξαντες τα φαύλα εις ανάστασιν κρίσεως για αιώνια κόλαση» (Ιωάννης ε΄ 29, Ματθ. κε΄ 46).
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Seleo.gr News Ενας νεκρος απο εκρηξη σε εισοδο οικοδομης στην Τριανδρια

Posted: 04 Oct 2011 02:48 PM PDT

Seleo.gr Newsletter

 

Ενας νεκρος απο εκρηξη σε εισοδο οικοδομης στην Τριανδρια .ΤΩΡΑ

Ερευνωνται ολα τα ενδεχομενα

Δεκαδες αστυνομικοι και πυροσβεστες εχουν σπευσει και εχουν αποκλεισει εδω και μερικα λεπτα την οδο Υψηλαντου στην Τριανδρια οπου πριν απο λιγη ωρα σημειωθηκε εκρηξη , στην εισοδο οικοδομης...

 

Read More

______________________

"Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) και την οδηγία
2002/31/CE της ΕΕ, το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί
spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από
τη λίστα παραληπτών"

www.seleo.gr

Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter μας, πατήστε εδώ: Unsubscribe

To Ποντίκι -

Posted: 04 Oct 2011 02:27 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Posted: 05 Oct 2011 12:57 AM PDT

ΤΕΤΑΡΤΗ 5.10

5/10, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

Ακτή Θεμιστοκλέους, Πειραιάς, 210-4516264

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ . Ιστορία και Τέχνη» την οποία διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, συμμετέχοντας στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από την ένταξη του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στο Πολεμικό Ναυτικό. Στην έκθεση παρουσιάζονται πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, οι οποίοι εμπνέονται από την ιστορία του Αβέρωφ και ιδίως από την καταλυτική εμπλοκή του στις ναυμαχίες των Βαλ...

Τρισέ: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να ενισχύσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Posted: 04 Oct 2011 10:55 AM PDT

Την αντίθεση του στην οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, την Τρίτη στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ είπε πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σύγχυση ευθυνών, ενώ τόνισε ότι είναι ευθύνη της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ευρωομόλογα μαζί με τον EFSF είναι...

Ο Πρόεδρος της Συρίας θέλοντας να αποφύγει να κάνει την αυτοκριτική του για τα ήδη πολλά εγκλήματα που έχει διαπράξει, απειλεί θεούς και δαίμονες...

Posted: 04 Oct 2011 10:29 AM PDT

Γράφει ο Δημοσιογράφος, Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασίρ Άσαντ συνομιλώντας σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου έριξε λάδι στήν ήδη φλέγουσα κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή. Ο κ. Άσαντ απείλησε ότι θα επιτεθεί στο Ισραήλ και όχι μόνο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αν κάποιο τρελό μέτρο ληφθεί κατά της Δαμασκού, δεν θα χρειαστώ περισσότερες από 6 ώρες για να μεταφέρω εκατοντάδες ρουκέτες και βλήματα στα ύψη Golan για να τα εξαπολύσω στο ...

Περασμένα μεγαλεία...

Posted: 04 Oct 2011 09:11 AM PDT

Στη Σύνταξη θα βγει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα. Ο τέως νομάρχης θα διεκδικήσει τη βουλευτική σύνταξη γιατί από τη στιγμή που εξέπεσε από το αξίωμα του νομάρχη εδώ και τέσσερις μήνες, το ταμείο είναι μείον. Και επειδή βλέπει ότι, παρά τις κορώνες περί δικαίου και αδίκου, δεν πρόκειται να επιστρέψει γρήγορα στη θέση του αποφάσι­σε και αυτός να γίνει συνταξιούχος της Βουλής. Ας ελπίσουμε ότι δεν παίρνει και κανένα άλλο βοήθημα ως παλαίμ...

Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα...

Posted: 04 Oct 2011 09:00 AM PDT

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι μεταμοσχευμένοι με ήπαρ ασθενείς ανήκουν σε μια από τις πιο βαριές κα­τηγορίες αναπηρίας. Μάλιστα η κείμενη νο­μοθεσία καθορίζει το ποσοστό αναπηρίας τους σε 80% και άνω, εξαιτίας κυρίως των χαμηλών ποσοστών επιβίωσης. Επιπλέον, οι μεταμοσχευμένοι με ήπαρ είναι επιβαρημένοι μ' ένα πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τις αναγκαίες και ειδικές εξετάσεις στις οποίες είναι αναγκασμένοι να υπο­βάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τη βιωσιμότητα του μοσχεύματός τους κ...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ

Posted: 04 Oct 2011 08:44 AM PDT

Tηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Πρωθυοπουργού, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη, και έγινε μία αξιολόγηση της πορείας γύρω από την απόφαση του Ιουλίου και των συζητήσεων σχετικά με αυτήν έως και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Όταν η δημοτικότητα κατρακυλά

Posted: 04 Oct 2011 07:18 AM PDT

Με έκδηλη νευρικότητα ο υπουργός Οικονομικών στην «καθιερωμένη» πλέον εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι προσπαθεί να απαντά στα email που λαμβάνει από αγανακτισμένους πολίτες και δη ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ εξηγώντας τους το χιλιοειπωμένο δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Παράλληλα, συμπλήρωσε με νόημα «ως άλλη Ιφιγένεια» ότι το προσωπικό κεφάλαιο δημοφιλίας πρέπει να θυσιάζεται για τη σωτηρία του τόπου. Συγκινηθήκαμε... Ίρις

Ο Γ.Μιχελάκης απαντά στον Βενιζέλο

Posted: 04 Oct 2011 07:08 AM PDT

Απάντηση στα όσα είπε ο υπουργός οικονομικών για τον Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το πρωί της Τρίτης έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Οι προσωπικές του αποτυχίες δεν υπερκαλύπτονται ούτε από την απίστευτη φλυαρία, ούτε από τις ύβρεις του» τόνισε.

«Αν το πρόγραμμα επιτύγχανε, την επιτυχία του θα την πιστωνόταν ολόκληρη η κυβέρνηση. Τώρα που το πρόγραμμα αποτυγχάνει, την αποτυχία του προσπαθούν να τη χρεώσουν στον Αντώνη Σαμαρά, που διαφώνησε εξ αρ...

IOBE: Κρίσιμη η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

Posted: 04 Oct 2011 06:30 AM PDT

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η ελληνική οικονομία, ακόμα και μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης το Μάιο του 2010. Αυτό τονίζεται στην τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την εγχώρια οικονομία.

Το ΙΟΒΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενώ το 2010 η εφαρμογή της Συμφωνίας υπήρξε, σε γενικές γραμμές, επιτυχής, με μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κατά 5% του ΑΕΠ και λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, οι εξελίξεις τ...

65 νεκροί και 50 τραυματίες από βομβιστική επίθεση στη Σομαλία

Posted: 04 Oct 2011 06:21 AM PDT

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ισλαμιστών ανταρτών με παγιδευμένο φορτηγό έξω από κυβερνητικά κτήρια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση των ανταρτών από την έναρξη των συγκρούσεων το 2007. «Έχουμε μεταφέρει 65 νεκρούς και 50 τραυματίες», δήλωσε ο συντονιστής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της πόλης Αλί Μουζέ. «Κάποιοι βρίσκονται ακόμα εκεί.

Οι πιο πολλοί έχουν εγκαύματα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στους νεκρο...

Πανό μέσα στη Βουλή

Posted: 04 Oct 2011 05:40 AM PDT

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ακρόαση φορέων για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, όμως η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων ανάρτησε στην αίθουσα συνεδρίασης της Επιτροπής πανό με το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των καταλήψεων.

Όπως όλα δείχνουν η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη ακόμα και μέσα...

Υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody's

Posted: 04 Oct 2011 05:23 AM PDT

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ κατά μία μονάδα , προχώρησε η Moody's Investors Service.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε καθώς υπάρχουν στις εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της πορείας του ΑΕΠ τόσο για το τρέχον όσο και για το επόμενο έτος.

Παράλληλα η Μoody's αναφέρει ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τα έσοδα όσο και τη ρευστότητα του ΟΤΕ.

Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, τόνισε ο Βενιζέλος

Posted: 04 Oct 2011 04:25 AM PDT

Μέχρι τον Νοέμβριο επαρκούν τα διαθέσιμα του Δημοσίου σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διέψευσε και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012.

Παράλληλα ανέφερε ότι το θέμα είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα και να πεισθούν οι αγορές ότι η Ευρωζώνη έχει καταλήξει σε μία ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για την αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου είπ...

Καταγγελία της Πόλας Ρούπα, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα

Posted: 04 Oct 2011 04:11 AM PDT

Επιστολή- καταγγελία για τις συνθήκες κράτησής της έστειλε στο "Π" η Πόλα Ρούπα, η οποία παραμένει φυλακισμένη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Μέσα στο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι φυλακισμένη εγώ και το παιδί μου, έρχομαι επανειλημμένα αντιμέτωπη με αναρίθμητους κινδύνους που απειλούν όχι μόνο την υγεία και την ψυχολογική ισορροπία του παιδιού μου, αλλά απειλούν και την ίδια του τη ζωή. Ύστερα από δεκαεφτά μήνες στις ελληνικές φυλακές με απόλυτη βεβαιότητα κα...

«Να σας κάνω μία ερώτηση;»

Posted: 04 Oct 2011 04:10 AM PDT

Κάποτε ο Ευ. Βενιζέλος, όταν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, του είχε πει ο καλός συνάδελφος Γιώργος Βλάχος:

-  Να σας κάνω μια ερώτηση;
- «Για προσπάθησε» του απάντησε με την γνωστή του ευγλωττία και ειρωνεία ο υπουργός!
Περίπου με αυτό το στυλ, απάντησε σήμερα στις ερωτήσεις των οικονομικών συντακτών, για μια σειρά θέματα που έχουν προκύψει από την χθεσινή συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ.
Όλα καλά, όλα ανθηρά, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Α, επίσης αποκάλεσε σπεκουλαδόρους όσους μιλούν για το ...

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας τα χειρότερα...

Posted: 04 Oct 2011 03:55 AM PDT

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Η αιφνιδιαστική ακύρωση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 13ης Οκτωβρίου και οι πληροφορίες που μεταδίδουν από το πρωί γερμανικά ΜΜΕ, πως ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος επισκέπτεται την Πέμπτη την Αθήνα, έχει στις αποσκευές του σχέδιο «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» της Ελλάδας, γκρέμισαν για μια ακόμη ημέρα το Χρηματιστήριο, το οποίο προεξοφλεί πλέον τα χειρότερα.

Η ελληνική «αγορά άνοιξε και παραμένει έως τώρα στο -4,5%, ενώ τ...

Το θρίλερ των αποδείξεων

Posted: 04 Oct 2011 03:54 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης, Ιστορικός-Εκδότης

Τελικά το βαρύ γραφειοκρατικό κράτος δεν έχει τέλος.`Όπως μας πληροφορεί το Υπουργείο Οικονομικών όσοι δεν έχουν μαζέψει το 50% των αποδείξεων για να φθάσουν το πλαφόν των 15.000 θα έχουν επιβάρυνση 10% επί της ατομικής φορολόγησης.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν κατάφεραν να μαζέψουν τις Απαιτούμενες αποδείξεις θα πληρώσουν ένα πολύ πιο υψηλό φόρο από πέρυσι. Βλέπουμε,λοιπόν,ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει καταναλωτική συνέπεια ώστε να Μπ...

«Ράδιο-αρβύλα» το ερευνητικό στα διεθνή ύδατα

Posted: 04 Oct 2011 03:42 AM PDT

«Τρομολάτρες» μετέτρεψαν την είδη­ση ότι στον τουρκικό Κόλπο Ξηρού και με­ρικές φορές και στα διεθνή ύδατα πλέει ερευνη­τικό σκάφος. Πρόκειται όμως για το ιταλικό πλοίο «Urania», που από το 2000 μετρά τα σει­σμικά ρήγματα μετά τον σεισμό της Κωνσταντι­νούπολης, στο πλαίσιο προγράμματος της Ε.Ε. Η μελέτη αυτή, που μας αφορά κιόλας, βαφτίστη­κε σε... τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο. Με τούτα και με εκείνα κυκλοφορεί και η φημολο­γία ότι τις τελευταίες μέρες έχει κηρυχτεί 3 - 4 φορές... γενική ε...

Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι την καταβολή της έκτης δόσης

Posted: 04 Oct 2011 02:53 AM PDT

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στήριξης», σημειώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Βάσει νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου, που αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ειδικότερα, με την πρόσφατη νομοθετική αλλαγή το Ταμείο Χρη...

Μαζικές κινητοποιήσεις για την Τετάρτη

Posted: 04 Oct 2011 02:35 AM PDT

Μπαράζ κινητοποιήσεων έχει ανακοινωθεί για την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι ΟΤΑ και οι ΔΕΚΟ, οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αλλά και δάσκαλοι και καθηγητές. Επιπλέον, τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας θα λειτου...

Προσοχή, κίνδυνος!

Posted: 04 Oct 2011 02:06 AM PDT

Τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στον λαό. Αυτός ο κοινός τόπος φαίνεται πως έχει λησμονηθεί. Αν οι πολιτικοί είναι απεχθείς, αυτό συμβαίνει στην ουσία γιατί διαθέτουν εξουσία. Εξουσία, ωστόσο, διαθέτουν και οι δημοσιογράφοι. Τόσο οι πολιτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους όσο και οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να κολακεύουν το λαϊκό αίσθημα, επιδιώκοντας να γίνονται αρεστοί. Ωστόσο αυτό το βιολί στις μέρες, που για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα είναι επικίνδυνες γι...

Εξάρες σε μια παρτίδα «Τάβλι»

Posted: 04 Oct 2011 01:48 AM PDT

Της Ιωάννας Μπλάτσου

Το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη ευτύχησε να ανέβει σε μια παραδοσιακή αυλή στου Ψυρρή από τον Νίκο  Ορφανό και τον Κώστα Κάππα, σε μια παράσταση για να «θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι».

Στη μεταβατική και έκρυθμη περίοδο που ζούμε, θεσμοί, πρόσωπα, πρακτικές, οι πάντες και τα πάντα τελούν υπό αμφισβήτηση κι επανεξέταση. Κι όπως σκάνε στο πρόσωπό μας διάφορες οικονομικές και κοινωνικές φούσκες του πρόσφατου παρελθόντος, ομοίως απομυθοποιούνται παγιωμένες πολιτισ...

Ο Νίτσε και τα cd

Posted: 04 Oct 2011 01:31 AM PDT

Της Σίσσυς Παπαδάκη

Το κράτος παραλείπει να τυπώσει σχολικά βιβλία και υπόσχεται αντ' αυτών CD. Την ίδια ώρα μεγάλη εφημερίδα μοιράζει την ύλη όλων των τάξεων δημοτικού και γυμνασίου σε δικά της CD, ένα κανάλι παρουσιάζει τα δικά του εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και εν χορώ όλο και περισσότεροι τονίζουν την ανάγκη «να εξοικιωθεί η νέα γενιά με τις νέες τεχνολογίες», «να μπουν υπολογιστές στα σχολεία», «να μάθουν τα παιδάκια παίζοντας». Μάλλον για τους παπούδες...

Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο

Posted: 04 Oct 2011 01:29 AM PDT

Στον απόηχο της αναβολής της απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της 6ης δόσης,  ο Γενικός δείκτης του Χ.Α. κατρακύλησε κάτω από τις 750 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 6,28% στις 730,33 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 36,8 εκατ. ευρώ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες, που φτάνουν το 10,77% καταγράφει ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, ενώ στην αγορά ομολόγων, το spread του 10ετούς τίτλου ενισχυόταν στις 2.139 μονάδες από 2.084 στο άνοιγμα της αγοράς.

Η απόφαση αναβολής της ...

Υου've got κολοβακτηρίδιο!

Posted: 04 Oct 2011 01:28 AM PDT

Της Τζένης Κ.

H είδηση δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» και ήταν εντυπωσιακή: «Αμερικανοί επιστήμονες έκρυψαν μυστικά μηνύματα σε κολοβακτηρίδια τα οποία και μετάλλαξαν έτσι ώστε τα μηνύματα να διαβάζονται μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες, κάτω από τις οποίες οι πρωτεΐνες τους αρχίζουν να λάμπουν»… Η σχετική έρευνα μάλιστα χρηματοδοτήθηκε από την υπηρεσία DARPA του αμερικάνικου Πενταγώνου, καθότι η βασική λειτουργία αυτών των έμβιων "μεταλλαγμένων" κωδικών είναι η κρυπτογράφηση μηνυμάτων με προ...

Theo Honda likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 04 Oct 2011 02:03 PM PDT

facebook
Theo Honda likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report

Posted: 04 Oct 2011 01:59 PM PDT

Νέο άρθρο στο JUNGLE-Report


Το Δημόσιο στην προκρούστεια κλίνη

Posted: 03 Oct 2011 09:18 PM PDT

Γιατί οι "Σουλτάνοι" της Τρόικας δε θέλουν δημοσίους υπαλλήλους;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι:
  • Υπεράριθμοι
  • Τεμπέληδες,
  • Άχρηστοι,
  • Κοπρίτες,
  • Πολιτική πελατεία,
  • Μάζα,
  • Απρόθυμοι,
και άλλα πολλά. Είναι τα επίθετα με τα οποία στολίζουν, η κυβέρνηση και η προπαγάνδα της μέσω των "δικών" της ΜΜΕ, οι κεφαλαιούχοι και οι τραπεζίτες με τα δικά τους "λογικά" και "οικολογικά"ΜΜΕ, και η Τρόικα των υψηλόβαθμων υπαλλήλων μέσω των χαμηλόβαθμων κλητήρων (που καλούνται και "σωτήρες" των χωρών που διαλύουν).

Όλοι μας έχουμε γνωρίσει την αποτελεσματικότητα και την προθυμία των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε στις συναλλαγές που έχουμε με αυτό, είτε όταν το Δημόσιο καθίσταται φράγμα και εμπόδιο στην καθημερινότητα μας. Είναι όμως -από την εμμπειρία μας- η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα του Δημοσίου κάτι το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην "Δημοσιονομική Εξυγίανση" της χώρας; Ή μήπως αποτελεί ζήτημα μίας άλλης εξυγίανσης; Ή μήπως αποτελεί ένα θέμα καθαρά συνειδησιακό και κατ' επέκταση θέμα παιδείας;

Ας εξηγηθούμε.

Οι "σωτήρες" της χώρας ήρθαν με ένα έτοιμο πρόγραμμα. Μία συνταγή που δεν είναι τίποτ' άλλο από μία σύγχρονη εκδοχή του μύθου του Θησέα που βρέθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού (ή κάπου εκεί κοντά) στα αρχαία χρόνια, συναντώντας τον μυθικό ληστή Προκρούστη. Ο διαβόητος αυτός ληστής, σα μία αρχαία Τρόικα, έβαζε τους επισκέπτες του, αφού τους έκανε ένα καλό τραπέζι (ας το παραλληλίσουμε με τα "καλά" χρόνια της ΕΟΚ και της Ε.Ε.) προκειμένου να τους αποδιοργανώσει, σε ένα κρεβάτι συγκεκριμένου μεγέθους. Τους έδενε και μετά, αν ήταν ψηλοί και περίσσευαν από το κρεββατι, τους ακρωτηρίαζε ότι περίσσευε. Αν ήταν μικρόσωμοι και το κρεβάτι τους έπεφτε μεγάλο, τους τέντωνε -υποτίθεται για να απλώσουν- μέχρι να σκιστούν*.

Έτσι και οι "σωτήρες" μας, διαπνεόμενοι από το πνεύμα του αρχαίου κακοποιού, και στο όνομα της δικής τους "εξυγίανσης", μας φέρνουν μία Προκρούστεια Κλίνη που την ονομάζουν "Μνημονιο", μας βάζουν επί της κλίνης αυτής και αρχίζουν κύρίως να κόβουν, αλλά και να ταννύουν το κοινωνικό σώμα, μέχρι αυτό να διαμελιστεί. Ο σύγχρονος αυτός Προκρούστης δε δουλεύει μόνος του. Έχει και βοηθούς, ηλεκτρονικούς, έντυπους, διεθνείς και ντόπιους. Στα αρχεία χρόνια φαίνεται, ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.

Το κρεβάτι του Τροϊκανού Προκρούστη λοιπόν, αποδείχτηκε πολύ μικρό για να υποστηρίξει το μέρος εκείνο του σώματος του θύματος του (της Ελλάδας) που αποτελείται από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Σαν περισσευούμενο κομμάτι λοιπόν, έπρεπε να κοπεί.

Στα χρόνια μας, ο ακρωτηριασμός πρέπει να έπεται μίας διαδικασίας που περιλαβάνει αναισθητοποίηση του υπολοίπου σώματος, απονέκρωση των ιστών του ακρωτηριαζόμενου άκρου με σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος και καλή απομόνωση του τμήματος αυτού από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι ο σύγχρονος Προκρούστης, κάλεσε τους βοηθούς του. Τον αναισθησιολόγο κ. Μιμιέ, τον ακτινολόγο και ανατόμο κ. Πάγκαλομπενίτο, τη νοσοκόμα κα αΓΑΠούλα και την καθαρίστρια (για να μαζέψει τα κρέατα) κα Λοβέρδα**

Προετοίμασαν τον "ασθενή" και οσονούπω, αρχίζει το πριόνισμα από τον Προκρούστη αυτοπροσώπως.

Έστω και τώρα, σχεδόν κατόπιν εορτής, όλοι εμείς που ενδεχομένως και να έχουμε δεινοπαθήσει στη σχέση μας με το Δημόσιο και tην "ασθένεια" που θέλει να θεραπέυσει το ιατρικό team των σωτήρων, σκεφτόμαστε:

Τι σχέση έχει η δυσλειτουργία, η απροθυμία των υπαλλήλων, ενδεχομένως η αδιαφορία και όλα όσα συνιστούν τη λεγόμενη "δημοσιοϋπαλληλική" νοοτροπία, με τις κατεπείγουσες μειώσεις στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων;

Τι σχέση έχει η μείωση των "λετουργικών" δαπανών του κράτους με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων;

Τι ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι τέλος πάντων αυτή η μισθοδοσία και εφόσον έχει ήδη μειωθεί κατά 20-30% (σύμφωνα με το σχέδιο το περσινό) πόσο ακόμα πρέπει να μειωθεί για να έχουμε ένα Δημόσιο πραγματικά χρήσιμο και λειτουργικό;

Και τέλος αν μειωθεί μέσω των απολύσεων, θα γίνει το Δημόσιο πραγματικά λειτουργικό για τον Πολίτη;

Ή θα είναι απλά και ξεκάθαρα πια ένα "ψυγείο" υποαμοιβόμενων ανθρώπων που απλά αποτελούν και τον κατ' εναλλαγή (ελέω άρσης μονιμότητας) στρατό των κλητήρων της Τρόικας;

Για το πρώτο ζήτημα, είναι προφανές πως η δυσλειτουργία του Δημοσίου και όλες οι "εκδηλώσεις ασθένειας" που εντοπίζουν οι "γιατροί" του έθνους, δεν έχουν να κάνουν με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Όλα τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης του εργασιακού περιβάλλοντος των δημοσίων υπαλλήλων από τα πάνω. Από τις κυβερνήσεις και τους παρατρεχάμενους τους, οι οποίοι πήραν στα χέρια τους χρήσιμους ανθρώπους, οι οποίοι απέκτησαν μία εργασία και στο όνομα μίας κομματικής "ανάγκης" τους μετέτρεψαν σε χαϊδεμένα παιδιά, σε εργαλεία μίας χρήσης, του συστήματος.

Και επειδή ένα σύστημα δε φτάνει να χαϊδεύει αλλά και να υπάρχει, ξεχώρισε τους άξιους από τους κομματικούς και τους ανάθεσε τη λειτουργία του Κράτους. Όμως αυτοί δεν έφταναν. Δεν ήταν αρκετοί. Έτσι και οι ανάγκες του Κράτους δεν εξυπηρετούνταν σε αντίθεση με εκείνες του Κόμματος που διεκπεραιώνονταν στο ακέραιο.

Τώρα έρχεται μείωση του αριθμού των υπαλλήλων. Και μη πρει κανείς πως θα φύγουν (ή θα εφεδροποιηθούν) οι κομματικοί. Αυτοί που δεν παρήγαγαν έργο για το Κράτος αλλά για το Κόμμα. ΄΄Οχι. Οι άλλοι θα φύγουν οι θα εφεδροποιηθούν. Άρα η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ουδεμία σχέση έχει με βελτιώσεις και θεραπείες που βλέπουν οι "σωτήρες" μας.

Μήπως βλέπουν κάτι άλλο και δε μας το λένε; Ας το κρατήσουμε σε μία άκρη αυτό το ερώτημα.

Στο δεύτερο ζήτημα, πρέπει να παρατηρήσουμε πως στις δαπάνες του Δημοσίου περιλαμβάνονται
α. Δαπάνες για Αγαθά και Υπηρεσίες
β. Δαπάνες για προσωπικό (μισθοί)

και
γ. μεταβιβαστικές πληρωμές
δ. πληρωμές τόκων

Οι δύο πρώτες κατηργορίες εμφανίζουν την εξής ιδιομορφία. Ενώ οι δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες, δαπάνες που γίνονται άπαξ, εμφανίζουν αυξητική τάση, οι δαπάνες για προσωπικό, εμφανίζονται μειούμενες, Τα αποτελέσματα γνωστά. Βιβλιοθήκες χωρίς βιβλιοθηκάριους, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δημόσιο με εξοπλισμό αλλά χωρίς υπαλλήλους να λειτουργήσουν αυτόν τον εξοπλισμό. Και από πάνω, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί. Δεν είναι παράδοξο;

Μπορεί κανείς να πει πως οι προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών προσφέρουν και ένα "έξτρα έσοδο" για αυτούς που αποφασίζουν ενώ οι δαπάνες προσλήψεων είναι ένα έξοδο που παγιώνεται μετά την πρόσληψη (ο μισθός που συνεχίζει να "τρέχει"). Όμως εκεί φαίνεται και κάτι ακόμα. Η αξία που αποδίδεται στην εργασία και στην εργσιακή δαπάνη σε σχέση με τα αγαθά και της υπηρεσίες, αλλά και το ότι υπάρχει σαφής προτίμηση του Δημοσίου να "ρίχνει χρήμα" στον ιδιωτικό τομέα (προϊόντα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής) για να αποκτήσει πράγματα που δε θα τα χρησιμοποιησει ποτέ αφού δεν θα έχει προσωπικό (δε θα επενδύσει στην αγορά εργασιακής δύναμης για λογαριασμό του). Μεταβιβάζει έτσι κεφάλαια (φόρυς) στην καπιταλιστική αγορά. Όσο μειώνεται δε, η δαπάνη για προσωπικό τόσο περιθώριο έχει να μεγαλώσει ο κύκλος εργασιών της αγοράς που διαθέτει προϊόντα που αποδίδουν και χρηματικό κέρδος (καπιταλιστική αγορά) στον προμηθευτή τους.

Το Δημόσιο, για να πληρώσει αυτά τα αγαθά, θα δανειστεί οπότε μέσω της πληρωμής του Δημόσιου Χρέους και του τόκου που προστίθεται, μεταβιβάζει ακόμα περισσότερο (ΤΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ) χρήμα στην καπιταλιστική αγορά.

Επιπλέον με τις απολύσεις υπαλλήλων, σπρώχνει περισσότερο εργατικό δυναμικό προς την καπιταλιστική αγορά, το οποίο θα παράγει πλέον προϊόντα και υπηρεσίες που στην τιμή τους θα περιέχουν χρηματικό κέρδος (για λογαριασμό του ιδιώτη) στη θέση του κοινωνικού κέρδους που θα παρήγαγε η εργασία στο Δημόσιο. Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτές, το Δημόσιο δε θα αμελήσει να τα προμηθεύεται πλέον από τον ιδιώτη, ενώ τα παρήγαγε το ίδιο σε πολύ πιο συμφέρουσες γι' αυτό, τιμές. Επιπλέον μεταβίβαση κεφαλαίων (φορολογικών εσόδων του Δημοσίου) προς τον ιδιώτη - καπιταλιστή.

Ίσως γι' αυτό ποτέ δεν μπόρεσε το Ελληνικό Δημόσιο να οργανώσει μονάδες παραγωγής αγαθών, δικές του. Αγαθών και υπηρεσιών που θα του κόστιζαν φτηνότερα και θα αξιοποιούνταν από τους εργαζόμενους που πλέον θα είχε το περιθώριο να απασχολήσει. Ναι μεν, η ιδιωτική αγορά πουλάει εμπορεύματα που περιέχουν κέρδος στο Δημόσιο και παράλληλα το οδηγεί στον δανεισμό για την προμήθεια των προϊοντων αυτών, οπότε εισπράττει και τα έσοδα του Δημοσίου που προέρχονται από τη φορολογία και μάλιστα με υπέρογκους τόκους.

Για το τρίτο ζήτημα. Η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, μέχρι το 2004, ήταν 10% περίπου του ΑΕΠ. Το 2009 έφτασε περίου 13% του ΑΕΠ. Με τις απολύσεις που ζητάνε οι σωτήρες, προβλέπεται να μειωθεί (κατ' αναλογία και με την παραδοχή πως ο κάθε υπάλληλος μετέχει περίπου το ίδιο ση δαπάνη) 150.000 απολύσεις/768.000 υπάλληλοι (απογραφή ΓΑΠ 2010 = 19,5%. Δηλαδή 13% του ΑΕΠ - 19,5%(μείωση υπαλλήλων) = 19,5% μείωση ΠΕΡΙΠΟΥ 22.000.000 -19,5% = 17.710.000. ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Υπουργείου Οικονομικών

Όμως οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου θέλουν η μείωση να φτάνει τα 21.500.000. Ποιος λέει την αλήθεια***. Μήπως πρόκειται για πρόβλεψη "νέων προσλήψεων"; Και αν ναι, γιατί να προσλάβουν κάποιοι κάποιους που τους θεωρούν a priori άχρηστους και κοπρίτες;

Μα κάπως πρέπει να εξυπηρετηθεί η μεταβίβαση κεφαλαίου στους ιδιώτες, όπως είπαμε πριν και όταν ζητηθούν εξηγήσεις, ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο δημόσιος υπάλληλος, να είναι ακόμα εκεί. Δεμένος με τα δεσμά της φτηνής μισθωτής του εργασίας.

Για το τελευταίο ζήτημα, αν εξετάσει κανείς την αποδοτικότητα του Δημοσίου, τα αίτια της ταπείνωσης της και τη διατήρηση ενός συστήματος προσλήψεων που καθιστά εξαρχής την πρόσληψη υπαλλήλου, μέγα άθλο (νόμος Πεπονή) ενώ τα γραφεία των "γκουρού της λιτότητας" είναι γεμάτα με ανθρώπους που έχουν γεμίσει με -προσωπικές- υποσχέσεις τακτοποίησης και απ' ότι φαίνεται οι υποσχέσεις αυτές υλοποιούνται (μαζί με την κοροϊδία και την υποτίμηση της αξιοπρέπειας), μάλλον η απάντηση είναι πως δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση.

Δεν πρόκειται να γίνει το Δημόσιο ούτε λειτουργικό, ούτε εξυπηρετικό με μείωση του αριθμού των Δημοσίων Υπαλλήλων. Παρά μόνο θα υποβαθμιστεί περαιτέρω. Θα υποβαθμιστεί γιατί στόχος πια είναι να εξαφανιστεί και ο ανταγωνισμός από την αγορά καθώς και η τελευταία παρεμβατική δυνατότητα του Δημοσίου στην ασυδοσία των εμπόρων. Θα εξαφανιστούν τα βασικά Δημόσια Αγαθά. Η παιδεία, η υγεία ακόμα και η ασφάλεια. Γιατί εξαρχής αυτό ήταν το σχέδιο και το δούλεψαν καλά οι συνεργάτες του Προκρούστη. Διεφθειραν ιδεολογίες, ταπείνωσαν συνειδήσεις, εξευτέλισαν πολίτες και σκότωσαν ότι πολυτιμότερο έχει μία κοινωνία. Τους δεσμούς μεταξύ των μελών της.

Ο Προκρούστης ήταν μάλλον ο πρώτος νεοφιλελεύθερος. Ζητείται λοιπόν και ο σύγχρονος Θησέας*****.


____________________________________
* Υπάρχει και εναλλακτική εκδοχή που λέει πως ο Προκρούστης είχε δύο κρεβάτια. Ένα μικρό για τους μεγάλόσωμους και ένα μεγάλο για τους βραχύσωμους έτσι ώστε, να είναι βέβαιη η τάνυση προς "επιμήκυνση" ΄ή ο ακρωτηριασμός προς προσαρμογή.

** Η επέμβαση εξηγεί και την εντατική χρήση της ιατρικής ορολογίας από τους "επαϊοντες" της Τρόικας

*** Η διαφορά των 5 δις περίπου είναι πολύ μεγάλη για να δεχτούμε πως προέρχεται από τη διαφορά των μισθολογικών κλιμακίων που υπάρχουν. Ή στις συντάξεις που πληρώνονται

***** Η μορφή του Θησέα είναι μία αλληγορία. Μου αρέσει να πιστεύω πως πρόκειται για προσωποποίηση της απόφασης ενός λαού να απαλλαγεί επιτέλους από τους δυνάστες του και να ζήσει με αξιοπρέπεια,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ο μαρια τογια γράφτηκε στις δημόσιες ενημερώσεις σας.

Posted: 04 Oct 2011 01:41 PM PDT

facebook
Ο μαρια τογια γράφτηκε στις δημόσιες ενημερώσεις σας.
μαρια τογια
Προβολή όλων των εγγεγραμμένων
Δείτε το προφίλ του χρήστη μαρια
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Hi Word, vote on your favourite Wheel Deal ideas

Posted: 04 Oct 2011 12:34 PM PDT

Add news@yazino.info to your address book to make sure our emails reach you.
Having trouble viewing this message? No problem, just click here.

Yazino.com   Invite friends    Log in

Hi Word,

WE'D LOVE YOUR INPUT IN CHOOSING WHEEL DEAL'S NEW ACHIEVEMENTS

Vote Now

VOTE NOW

You've been submitting your Wheel Deal achievement ideas all week on Facebook. Now, it's time to select the final 7 that will get into the game! Vote now for your favourite achievement entries every day through October 10. And don't forget if you've submitted an entry and it's chosen as one of the winning 7, you get an additional 25,000 chips. Start voting now!

*Winning entries will be announced and chips credited on Oct 11.

Play our games:
Wheel Deal Blackjack Texas Hold'em
Roulette Hissteria Extreme Bingo
Facebook share on Facebook  |  connect with us on facebook.com/yazino Twitter share on Twitter Blog see our blog
This is an automated message from Yazino; please do not reply to this email. If you have questions, drop us a line at contact@yazino.com.
You received this message because you registered to Yazino. If you no longer wish to receive news and updates from Yazino, click here to unsubscribe, or see our privacy policy and terms of service.
© 2011 Yazino, Century House 12, Victoria Street, Alderney GY9 3UF

Δώδεκα χρόνια χωρίς τα αετόπουλα

Posted: 04 Oct 2011 11:46 AM PDT


Δώδεκα χρόνια χωρίς τα αετόπουλα

Το olaPAOK.gr κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στη μαύρη μέρα της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Σ' αυτήν που έξι νεαρά παιδιά γεμάτα ζωή σκοτώθηκαν στα Τέμπη
κατά την επιστροφή τους από μία ακόμα μεγάλη εκτός έδρας εξόρμηση τους με το κασκόλ του "Δικεφάλου"...
Η 4η Οκτωβρίου του 1999 δεν είναι απλά μέρα μνήμης, είναι και μέρα τιμής στον... άγνωστο ΠΑΟΚτσή. Τον κάθε ένα από εσάς που τρέχει σε όλο τον κόσμο για να στηρίξει τον λατρεμένο του "Δικέφαλο". Όπως έκαναν τα έξι αετόπουλα που πήγαν στην Αθήνα για να φωνάξουν για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην επιστροφή ο Χάρος τους στέρησε την επόμενη εκδρομή, τη ζωή τους ολόκληρη...
Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό με γκολ του Νάγκμπε και το ταξίδι της επιστροφής γινόταν με χαμόγελο. Όλα αυτά όμως, σταμάτησαν στις 4:30 τα χαράματα στα Τέμπη. Το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να κάνει προσπέραση και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι, σκορπώντας το θάνατο στους φιλάθλους, καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.
Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο έγινε στάση, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και πήρε το τιμόνι στα χέρια του ο 19χρονος γιος του ιδιοκτήτη. Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων, καθώς και o Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.
Και οι έξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.
Η είδηση μαύρισε τις καρδιές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και των οπαδών του. Όπως προκάλεσε συγκίνηση στους απλούς φιλάθλους όλων των ομάδων.

 Όταν η καρδιά σπαράζει...
Το άρθρο του Χρήστου Μιχαηλίδη στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν είναι συγκλονιστικό και κάθε χρoνιά κατ' επιλογήν σας το παρουσιάζουμε:
"Αφιερωμένο στο Χαράλαμπο, τη Χριστίνα, τον Τάσο, το Γιώργο, τον Κυριάκο, το Δημήτρη και σε όσους έφυγαν από κοντά μας ταξιδεύοντας στους ουρανούς, με τον Δικέφαλο της καρδιάς τους να τους συντροφεύει για πάντα.
Όποιος δεν έχει ταξιδέψει με πούλμαν για να δει την αγαπημένη του ομάδα ν' αγωνίζεται εκτός έδρας, πολύ δύσκολα θα καταλάβει αυτό το σημείωμα. Ημέρα χθες που η Θεσσαλονίκη έθαψε έξι παιδιά της, άκουσα στις συνηθισμένες, κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών ειδήσεων συζητήσεις, μεταξύ γνωστών και φίλων, πολλούς να αναρωτιούνται, κάπως απαξιωτικά: "Τι το 'θελαν, μωρέ να έρθουν στην Αθήνα με τον ΠΑΟΚ;". Και κατά καιρούς, όταν συμβαίνει να έχουμε συμπλοκές φιλάθλων σε διάφορες πόλεις, ακούω τους γνωστούς, τυποποιημένους ανθρώπους να καταλήγουν εύκολα στο "ηθικόν δίδαγμα": "Να δούμε τι ανατροφή έχουν πάρει αυτά τα παιδιά".
Το ταξίδι, λοιπόν, για το παιδί της εξέδρας είναι ένα κομμάτι μονάχα, ίσως και το ωραιότερο όμως, αυτής της συγκλονιστικής του διαδρομής μέσα από τα πιο όμορφα του χρόνια. Ταξιδεύει, γιατί είναι έγκλημα σ' αυτή την ηλικία να παραμένεις στάσιμος. Η ομάδα του είναι πολλές φορές απλώς ένα πρόσχημα.
Στις ποδοσφαιρικές αυτές εκδρομές αναπτύσσεται, όσο πουθενά αλλού, η έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς συμπαράστασης του ενός προς τον άλλον. Αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε "χαρά της παρέας", μέσα στα πούλμαν των οπαδών είναι χειροπιαστή πραγματικότητα. Το σάντουιτς του ενός ανήκει και στον άλλον. Το "κερνάω μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό" είναι ενέργεια απολύτως φυσική, σαν να σκουπίζεις -ας πούμε- τον ιδρώτα από το κούτελο, δεν το σκέφτεσαι, το κάνεις.
Πολλές φορές, όταν ο ένας πει "δεν μπορώ να έρθω αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχω φράγκα", είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θα πέσει σύρμα στους υπολοίπους και θα βρεθούν λεφτά. Λεφτά, που κανείς δεν απαιτεί να επιστραφούν ποτέ. Στα ταξίδια τους αυτά -που εμείς οι βολεμένοι βλέπουμε πάντοτε με κακό μάτι- τα παιδιά είναι χαρούμενα. Όπως δεν είναι, δηλαδή, στο σπίτι τους, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη. Ερωτεύονται, συζητάνε, καβγαδίζουν, λένε σαχλαμάρες, τραγουδάνε, μερικές φορές υπερβαίνουν τα όρια. Εντάξει, αλλά, γιατί είναι έγκλημα να υπερβαίνει τα όρια ένα παιδί 20 χρονών και δεν είναι όταν τα υπερβαίνει ένας πολιτικός 60 χρονών ή ένας δημοσιογράφος 40;
Ειρωνεία! Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός αυτής της τερατούπολης, της Αθήνας, την εγκατέλειπε από το φόβο των σεισμών, αυτά τα παιδιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήρθαν εδώ. Και σκοτώθηκαν φεύγοντας, όταν οι αλαφιασμένοι Αθηναίοι είχαν πια επιστρέψει. Τη στιγμή της σύγκρουσης κοιμόντουσαν. Ήταν γλυκός ο ύπνος τους, όχι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε καλό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, όσο γιατί απλώς είχαν περάσει ωραία. Είχαν ζήσει. Δεν είχαν μουχλιάσει, όπως όλοι εμείς. Στο καλό ρε φιλαράκια! Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τα κασκόλ σας, να τον ομορφύνετε πιο πολύ τον ουρανό".
Δείτε στην ιστοσελίδα του ΣΦ ΠΑΟΚ Κορδελιού video αφιέρωμα από την εκπομπή "Κερκίδα του Σαββάτου".Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

"Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος των ΜΑΤ";

Posted: 04 Oct 2011 11:39 AM PDT


"Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος των ΜΑΤ";



Που να φανταστεί κανείς, όταν βλέπει το τρομαγμένο κοριτσάκι να κλαίει με λυγμούς, ότι για τον τρόμο αυτό ευθύνεται ένας «κύριος» των ΜΑΤ, που χτύπησε το οκτάχρονο με  το γκλοπ του!!! Ποιος θα περίμενε ότι αυτό θα γινόταν στην Ελλάδα;
Και όμως; Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή και η εικόνα, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, μόνο ερωτήματα και οργή προκαλεί. «Γιατί μπαμπά με χτύπησε αυτός ο κύριος», ρώτησε η μικρή Μελίνα τον πατέρα, Ηλία Βρεττάκο.Τι να απαντήσει ένας γονιός σε αυτή την απορία;
Τι να απαντήσει γενικά κάποιος σε αυτό το ερώτημα. «Γιατί ένα μικρό παιδάκι; Τι μπορεί να έφταιξε».
«Δεν καταλαβαίνω γιατί», επέμεινε η μικρή, η οποία από τον φόβο γαντζώθηκε στον λαιμό του πατέρα της δυνατά και δεν ήθελε να τον αφήσει.
Για ώρες μετά δεν μπορούσε να ηρεμήσει από τους λυγμούς που έπνιγαν κάθε της φράση, ενώ απορούσε: «μπαμπά τι θα γίνει άμα χτυπήσου όλα τα παιδάκια;».
Αρκετά ταραγμένος ήταν και ο πατέρας της: «Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου;», αναρωτιέται μιλώντας στην Ελευθεροτυπία ο κ. Βρεττάκος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος την Κυριακή δεν «κατέβηκε» στο Σύνταγμα με αυτή του την ιδιότητα. «Κατεβήκαμε οικογενειακά», εξηγεί.
Ανατριχιαστική η περιγραφή του πατέρα: «Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο… Να μας διώξουν. Έτρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στην γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα αγκαλιά και προσπαθώ να φύγω. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και εκείνη φοβισμένη», περιγράφει.
«Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μην διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Για αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής», υποστηρίζει, όμως δεν τολμάει να πει αυτά στην κόρη του, για την οποία ψάχνει… παιδιάστικες δικαιολογίες, προκειμένου να την ηρεμήσει…
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σοκ! Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες αφήνουν τα παιδιά σε ιδρύματα

Posted: 04 Oct 2011 11:35 AM PDT


Σοκ! Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες αφήνουν τα παιδιά σε ιδρύματα



Είναι σοκαριστική η διαπίστωσης έρευνας, που εκφράστηκε στο Συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών, που ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους… σε ιδρύματα!
Μιλάμε για εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα απαραίτητα.
Την ίδια ώρα τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά που ήδη φιλοξενούν, αφού οι επιχορηγήσεις έχουν «στεγνώσει», ενώ καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές για τους δωρητές.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των «Παιδικών Χωριών SOS», Στέργιο Σιφνιό, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι αιτήσεις είναι αυξημένες κατά 90% στην Αττική και κατά 50% στην περιφέρεια.
Μην αποκλείετε πάντως το ενδεχόμενο να βλέπουμε σε λίγο και ανήλικους αστέγους στα παγκάκια…
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βαρύ και ανθυγιεινό το πορνό για τον άντρα - sex machine

Posted: 04 Oct 2011 11:33 AM PDT


Βαρύ και ανθυγιεινό το πορνό για τον άντρα - sex machine


Το πορνό τού πρόσφερε χρήματα και φήμη, αλλά αποδείχθηκε... βαρύ και ανθυγιεινό για τον Ρόκο Σιφρέντι.

Ο ηθοποιός και παραγωγός πορνοταινιών, που θεωρείται ο «βασιλιάς» του είδους, πλήρωσε το τίμημα του επαγγελματισμού του στις σκηνές με δύο μεταμοσχεύσεις.

Ο άντρας-sex machine με τις 1.300 ταινίες πορνό στο ενεργητικό του, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκανε σεξ με 4.000 γυναίκες, αποκάλυψε σε συνέντευξη στο αντρικό περιοδικό «Max» ότι εξαιτίας των απαιτητικών στάσεων στη διάρκεια του σεξ με τις ερωτικές παρτενέρ του, απέκτησε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ετσι χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση συνδέσμων στο γόνατό του και μετά να βάλει συνθετικά κομμάτια στην πλάτη του, στην κλείδα, στους ώμους και στον καρπό. «Ολα τα έπαθα, επειδή ήθελα να βοηθήσω τους κάμεραμεν» εξήγησε ο Ρόκο Σιφρέντι.

Ομως και τα φώτα που εστίαζαν πάνω του κατέστρεψαν το ένα του μάτι. «Εβλεπα τρεις γυναίκες αντί για μία και οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να κάνω μεταμόσχευση κερατοειδούς χιτώνα. Ευτυχώς βρέθηκε μόσχευμα από νεκρό δότη και τώρα βλέπω» αποκαλύπτει.

Η γυναίκα του τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά αυτός έπαθε κατάθλιψη και σύντομα επέστρεψε στα πλατό, όπου, όπως εξηγεί, λειτουργεί όποια κι αν είναι η συμπρωταγωνίστριά του.

«Στη δουλειά μου δεν είμαι ρατσιστής. Δέχομαι προκλήσεις, κάνω τα αδύνατα δυνατά. Για παράδειγμα, κάνω σεξ με πολύ παχύσαρκες, με ηλικιωμένες, με μαύρες και Ασιάτισσες» είπε χαρακτηριστικά κι όταν τον ρώτησαν ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που έκανε, αποκάλυψε ότι ήταν το σεξ με τρεις γυναίκες από 67 έως 73 ετών.

«Για εκείνες έκανα τρελά πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πορνοστάρ, που επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια mainstream ταινία, τον «Γάμο στο Παρίσι».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

H ώρα του "Παγκόσμιου Ξεσηκωμού" στις 15 Οκτώβρη

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


H ώρα του "Παγκόσμιου Ξεσηκωμού" στις 15 Οκτώβρη


Στους δρόμους των πόλεων, όλων των πόλεων, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν «αληθινή δημοκρατία» πρόκειται να βγουν οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Πότε; Στις 15 Οκτώβρη, το μεθεπόμενο Σάββατο δηλαδή, που έχει οριστεί ως ημέρα «παγκόσμιου ξεσηκωμού» από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη.

Η κίνηση αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω του ίντερνετ και ουσιαστικά εμπνέεται από τα συλλαλητήρια που εδώ και χρόνια διοργανώνονται στα μέσα Μαρτίου, τα οποία αρχικά ξεκίνησαν εναντίον του πολέμου στο Ιράκ και με την πάροδο των ετών έχουν μεταβληθεί σε συλλαλητήρια ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαδήλωσης της 15ης Οκτωβρίου, που έχουν δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα με τίτλο «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή», η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει. Για αυτό και ο κόσμος καλείται σε «παγκόσμιο ξεσηκωμό»...
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

ΕΡΤ: Από τη μια απολύουν και από την άλλη δίνουν 24 εκατ. ευρώ για το Champions League

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


ΕΡΤ: Από τη μια απολύουν και από την άλλη δίνουν 24 εκατ. ευρώ για το Champions League


Ερώτηση σχετικά με το θέμα της συμφωνίας μεταξύ ΕΡΤ και ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης.

Το κείμενο της ερώτησης είχε ως εξής:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας - απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM ( την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Champions League).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η ΕΡΤ χρειάστηκε να προσφέρει 18-24 εκατ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, τα οποία και θα προκαταβάλει στην ΤΕΑΜ, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής.

Η κρατική τηλεόραση πρόκειται να δείξει 17 αγώνες το χρόνο, χωρίς να έχει την αποκλειστικότητα του τελικού του Champions League, αφού παράλληλα θα τον δείχνει και η Nova. Για να μπορέσει η ΕΡΤ να έχει οικονομικό όφελος, πρέπει να βρει για κάθε αγώνα που θα μεταδίδει διαφημιστικά έσοδα περίπου 400.000 ευρώ, την ώρα που η διαφημιστική αγορά τονίζει ότι η διαφημιστική απόδοση του Champions League τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πτώση.

Και όλα αυτά τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει και πάλι τα δικαιώματα με λιγότερα χρήματα, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρόσφεραν στην ΤΕΑΜ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ το έτος ( η συμφωνία της ΕΡΤ είναι 6-8 εκατ. ευρώ το έτος). Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη πρακτική είχε εφαρμόσει και η ΕΡΤ με τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, με προκλητικές συμφωνίες με συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες».
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


http://viotikoskosmos.wdfiles.com/local--files/distomo-fotografies/distomo13%20(Small).jpg
Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται "με τσαμπουκά" να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.
Πογκρόμ κατά της Ελλάδας από την καγκελάριο και τις "σοβαρές Γερμανικές εφημερίδες" που αρνούνται να πληρώσει η Γερμανία τα σπασμένα της Ελλάδας. Ούτε ένας "αδιάφθορος" δεν βρέθηκε να τους πει ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ. Αυτοί που εξέθρεψαν, πλούτισαν και σήμερα προστατεύουν τον Χριστοφοράκο για να μην αναγκαστεί να καταθέσει και να αποκαλύψει τους επίορκους συνεργάτες των Γερμανών, έχουν το θράσος να μιλούν.
Το δημοσιονομικό μας χάλι και τις διεφθερμένες πελατειακές σχέσεις τις γνωρίζουμε καλά. Όπως και τις ελεεινές δομές που ανέπτυξαν οι κομματικοί μηχανισμοί υπερφορτώνοντας το δημόσιο για να διασφαλίσουν "μονιμότητα" και στους ψηφοφόρους.
Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά  σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε "μεγάλα συμφέροντα", έτσι αόριστα.
http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/5782.jpgΥπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε.
Υπάρχει και άλλο ένα δεδομένο: Ουδείς δίνει λεφτά (έστω και δανεικά) χωρίς έλεγχο. Η ΕΕ πάλι δεν αποτελεί εξαίρεση και όλοι θυμόμαστε την άμεση αντίδραση σε υποθέσεις όπως το καλαμπόκι, τα ΧΥΤΑ κλπ κλπ. Πως λοιπόν "χάθηκαν" τα κονδύλια της ΕΕ και η χώρα υπερχρεώθηκε σε μέγιστο βαθμό; Όταν μάλιστα οι Έλληνες είναι "διεφθαρμένοι";
Μα φυσικά γιατί το πλιάτσικο οργάνωσε και εκτέλεσε ο "σκληρός πυρήνας" της ΕΕ με τις πολυεθνικές του! Οι ίδιοι οι Γερμανοί "κατήγοροι" (με τα τσολιαδάκια τους πάντα) που λάδωσαν το σύμπαν για να βιάσουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο με Siemens, MAN, Hoechtief, γερμένα υποβρύχια και ναυπηγεία…
Οι "αρμόδιες αρχές" της ΕΕ έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το πανηγύρι ενδυναμώνοντας το καθεστώς του πιστού τσολιά Σημίτη που τους προσέφερε και άλλες διευκολύνσεις όπως τη συμμετοχή στη γενοκτονία του Κοσσόβου (διά χειρός ΓΑΠ) και άλλα καλούδια βορά στον Γερμανικό νεοναζισμό.
it began with a lie part1
it began with a lie part1
Ήταν τέτοιο το θράσος των Γερμανών πλιατσικολόγων που έκαναν τα στραβά μάτια ακόμα και στα χαλκευμένα στοιχεία Σημίτη για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Σήμερα όμως έρχονται ως κατήγοροι και στηλιτεύουν αυτά τα χαλκευμένα στοιχεία. Ποιοί; Αυτοί που "διέρρεαν" φήμες ότι ο Σημίτης θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ! Διαβάστε τι λένε σήμερα:
Στη χειρότερη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αξιωματούχος της ΕΕ
Σε πρόσφατη συνέντευξη του προς την εφημερίδα Rheinischer Merkur, ο κ. Κέστερς είχε υποστηρίξει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να προβλέπεται ως ποινή και η στέρηση του δικαιώματος ψήφου της χώρας που παραβιάζει το σύμφωνο του Μάαστριχτ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Εσφαλμένα στοιχεία ακόμη και από την εποχή της ένταξης στην ευρωζώνη»
«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι υπεύθυνη η ΕΕ, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις»
Το ευρώ είναι χαμένο στην περίπτωση που δεν γίνει η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σημειώνει στο κύριο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα Ηandel-sblatt αναρωτιέται αν θα πρέπει η Ελλάδα να παραμένει μέλος της ΟΝΕ, ύστερα από τη σημαντική διεύρυνση του spread μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου
Αυτά και πολλά άλλα δημοσιεύματα, δηλώσεις ακόμη και της Μέρκελ που εξακολουθεί να παρέχει ασυλία στον Χριστοφοράκο και κατ' επέκταση στους 163 επίορκους Έλληνες βουλευτές.
Ο Σκαραμανγκάς κλείνει.
Η Siemens τ' άρπαξε, η ΜΑΝ το ίδιο, η Hoechtief τ' αρπάει, η Deutsche Telekom ετοιμάζεται, RWE, EnBW Energie Baden-Wuerttemberg κλπ κλπ.
Ο Χριστοφοράκος έχει ασυλία.
Τι μένει; Σέχτα, Καραβέλας, λαδωμένοι με οικόπεδα στην αντίπαρο, με φερέτι και χλιδάτες φωλιές.
Σφαίρες πληρωμένες από τον Ελληνικό λαό για τον Ελληνικό λαό. Μίζες από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Η Ελληνίδα μάνα άφηνε το παιδί της 3 μηνών για να γυρίσει στη δουλειά, επειδή "το κράτος" δε μπορούσε να στηρίξει. Γιατί κάποιοι Καραβέλες τάιζαν τις γάτες με αστακούς.

Φασιστάκια με τα "new age" αριστερά προσωπεία που εκπαιδεύονται από ινστρούχτορες με άφθονες χρηματοδοτήσει, για να τρομοκρατούν τις λαϊκές μάζες. Να καίνε τις ασυμβίβαστες φωνές. Γερμανοτσολιαδάκια με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Μπάτσοι Γερμανοτσολιάδες "έδιναν" τις διευθύνσεις "ατάκτων" συναδέλφων τους στο παρακράτος για να τους συνετίσουν.
Έχετε τα κότσια κύριοι να τους συντρίψετε; Έχετε τα κότσια να τους ξεριζώσετε μια για πάντα; Τώρα να κάνετε το μεγάλο φινάλε; Άλλωστε είστε χαμένοι για χαμένοι, κάντε το Μεσολόγγι σας.
Γιατί εκτός από τα κλεμμένα και το αίμα των λίγων αθώων που χύθηκε, υπάρχει ένας πολύ σοβαρότερος λόγος. 300,000 ψυχές που ζητούν εκδίκηση. Ψυχές αγέννητων παιδιών, μανάδων, των προγόνων μας.
Τσακίστε τους τώρα. Όλους και όσους τους υπηρέτησαν. Όσους πρόδωσαν και πλούτισαν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Feuersturm. Έχετε τα κότσια;

ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΤΩΝ ΝΑΖΙ,
ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΟΣΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
(ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)
70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΤΣΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Γερμανική Κατοχή για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού βρίσκεται υπό Γερμανική Κατοχή ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής μας Περιουσίας, ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού μας Πλούτου, που κατέστρεψαν ή διάρπαξαν και κατακρατούν οι Γερμανοί, για να αποτελούν σήμερα χώρα υψηλότατης πιστοληπτικής ικανότητας «ΑΑΑ»!
Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε στη χώρα μας η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες!
Αλλά κρατεί και Επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1940!

Συγκεκριμένα, η Γερμανία μας οφείλει:
  1. 1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!

  1. 2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!
  1. 3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!
  1. 4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!


Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί
έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη,
ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες

Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί – όπως φαίνεται και παραπάνω – με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960…
Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!
Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Τα οικονομικά προβλήματα, σαν αυτό που μαστίζει τη χώρα, αντιμετωπίζονται όχι μόνο με συγκράτηση και περικοπή δαπανών, αλλά και με είσπραξη των οφειλομένων και ιδίως εκείνων που οφείλει – και ως ηθική αποζημίωση – να καταβάλει κάποια χώρα, που έχει καταστρέψει μια άλλη και μάλιστα σχεδόν ολοσχερώς!
Η Σταύρωση της Ελλάδος, βασισμένη σε  στοιχεία  της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 14/11/1997,  σε απεικόνιση
του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – Για όλες τις τεράστιες καταστροφές της Ελλάδος, η χώρα μας απαίτησε στη Διάσκεψη των Παρισίων
το 1946, ως Επανορθώσεις, το ποσό των τότε 12 δις δολαρίων, αλλά οι Σύμμαχοι μας κατακύρωσαν μόνο 7,2 δις…
* Σημειώνουμε ότι για τον αριθμό των θυμάτων υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις για 750.000 με 800.000
(βλ. σχετικά αναλυτικό πίνακα παρακάτω)


Η καταστροφή της Ελλάδος από τη Γερμανία ήταν τρομακτική, τόσο κατά την Κατοχή, όσο και κατά την εκδικητική αποχώρηση/υποχώρηση, όπου κατέστρεψαν όλες τις υποδομές της χώρας, όπως και η Γενοκτονία στην οποία υπέβαλαν τον άμα
«Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ»
Θύματα και Απώλειες Ελλάδος

Νεκροί πολέμου 1940-41                                        13.327
Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα)               56.225
Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα)   105.000
Νεκροί από βομβαρδισμούς                                   7.120
Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης
(σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία)                             20.650
Νεκροί στη Μέση Ανατολή                                      1.100
Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού                               3.500

Σύνολο                                                                    206.922
Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000
[σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ                                          806.922]
Απώλειες από υπογεννητικότητα                      300.000
Σύνολο απωλειών                                              1.106.922

Στοιχεία από το βιβλίο «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ», Αθήνα 2006, Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
χο και υπό κατοχή ελληνικό πληθυσμό, με την καταλήστευση του Εθνικού Πλούτου μας και την υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώνει εκείνη τα δυσβάσταχτα έξοδα του Στρατού Κατοχής, οδηγώντας σε θάνατο από πείνα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες!

Για όλα αυτά η Γερμανία, από τη στιγμή που επανενώθηκε, δεν έχει αποζημιώσει την Ελλάδα! Και είναι πια η ώρα να πληρώσει το χρέος της, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά κυρίως από ανθρώπινη, από ηθική υποχρέωση!
Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, με ένα τεράστιο χρέος, συνεπεία κατά πολύ και της Μεγάλης Καταστροφής που μας προξένησε η Γερμανία, την ώρα που οι Γερμανοί – με μπροστάρη τον επικεφαλή της Deutsche Bank Τζόζεφ Άκερμαν και τα γερμανικά ΜΜΕ – επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα εναντίον της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τη πότε «βόμβα» και πότε «το προβληματικό παιδί», ο πολιτικός κόσμος, αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν να διεκδικήσουν μέχρι του τελευταίου ευρώ, όλες τις επανορθώσεις, αποζημιώσεις και οφειλές της Γερμανίας!
Μόνο η εγγραφή αυτών των βεβαιωμένων οφειλών στον Προϋπολογισμό, θα εκμηδένιζε αυτόματα το έλλειμμα, θα δημιουργούσε πλεόνασμα και θα εξυπηρετούσε (πλήρωνε) και ένα μέρος από το Δημόσιο Χρέος, αλλάζοντας την οικονομική εικόνα της Ελλάδος, μετατρέποντάς τη, σε μια από τις πιο υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης!


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Είναι πλέον εθνική ανάγκη, να εξεταστεί πολύ σοβαρά το Ζήτημα και να προχωρήσει επίσημα η Ελλάδα στις νόμιμες αυτές και ελάχιστες τελικά διεκδικήσεις, μπροστά την τιτάνια καταστροφή της Γερμανίας κατά της Ελλάδος.

Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ φέρνει το καυτό Ζήτημα στην επιφάνεια, ακριβώς για να συζητηθεί εκτός των άλλων και μέσα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και γνωρίζει το θέμα ως τέως ΥΠΕΞ!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία, να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στο Συμβούλιο, για την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών Διεκδικήσεων!
ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Και η Αλβανία οφείλει στη χώρα μας την απόδοση ποσού 218.000.000 δραχμών (σε τιμές 1942), που κατέβαλε αναγκαστικά η κατεχόμενη τότε Ελλάδα στα Τίρανα το 1942, για ζημιές που προκάλεσε δήθεν ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, κατά την νικηφόρα προέλασή του στη Βόρειο Ήπειρο!
Ήταν μια ατιμωτική καταβολή, με την Ελλάδα υπό Γερμανική-ιταλική-βουλγαρική Κατοχή, συν την εγκληματική δράση των Τσάμηδων στην Ήπειρο!
Και το ποσό αυτό, με τον υπολογισμό ενός ικανού επιτοκίου, οφείλει να επιστραφεί, όχι τόσο για οικονομικούς, όσο για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και τιμής!
Κάτι τέτοιο θα δώσει βαθιά ανάσα όχι μόνο στον Ελληνισμό και το Κράτος, όχι μόνο στην Οικονομία και την Κοινωνία, αλλά και θα σφυρηλατήσει αποφασιστικά την ενότητα του Ελληνισμού, δημιουργώντας θετικές προσδοκίες, ελπίδα, αλλά και άριστες προοπτικές!

Δεν μπορεί να κινδυνεύει η Εθνική Οικονομία, να σβήνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας – λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, αλλά και της μείωσής τους λόγω ανεργίας (φαύλος κύκλος) – δεν μπορεί να ακούγεται ότι κινδυνεύουν μισθοί, ταμεία, συντάξεις, δεν μπορεί να καταρρέουν χιλιάδες οικογένειες, χιλιάδες σπίτια και να αδιαφορούμε για το τεράστιο και σωτήριο ποσό των Γερμανικών Επανορθώσεων, Αποζημιώσεων και Οφειλών!

Δεν μπορεί να πεθαίνει η Ελλάδα, για να ευημερεί η Γερμανία!

Δεν μπορεί να ξαναζήσουμε την εφιαλτική «Κατοχή», με χιλιάδες κοινωνικά και οικονομικά θύματα, για να μας κατηγορεί δημόσια η Γερμανία σαν «προβληματικούς», την ώρα που μας χρωστά 70 ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ!

Δεν μπορεί!
(www.noiazomai.net)
Διαβάστε επίσης – έχουν σημασία:

Η συγκλονιστική έρευνα για τη μεγάλη απάτη κυβερνήσεων – ΜΜΕ για το Κοσσυφοπέδιο.

Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…

Οι Γερμανοί προστατεύουν τους τσολιάδες τους…

Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ'; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι Γερμανοί εισήλθαν στην Αθήνα ως κατακτητές στις 27 Απριλίου του 1941. Λίγες μέρες πριν, είχε συνθηκολογήσει ο στρατηγός Τσολάκογλου, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχαν μεταφερθεί στην Κρήτη για να συνεχίσουν τον Αγώνα. Ο στρατηγός Τσολάκογλου σχημάτισε μια κυβέρνηση "δοσίλογων", που αρχικά μέσα από την συνεργασία με τον Κατακτητή προσπάθησε να ομαλοποιήσει την ζωή στην Χώρα εξασφαλίζοντας την ειρηνική επάνοδο όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τα μέτωπα στις εστίες τους. Ο Τσολάκογλου προσπάθησε επίσης να έρθει σε συνεννόηση με τον Κατακτητή για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας έναντι της Βουλγαρίας.
Οι Γερμανοί όμως είχαν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες που δεν συμβάδιζαν με τις Ελληνικές επιδιώξεις. Αφού τεμάχισαν την Ελλάδα μοιράζοντας τα εδάφη της σε Βουλγαρία και Ιταλία, αποφάσισαν να μεταβάλλουν την Χώρα σε προκεχωρημένη αποθήκη προμηθειών για την στρατιά του Ρόμελ που αγωνιζόταν στην Μέση Ανατολή. Για να πετύχουν τον σκοπό αυτό ακολούθησαν μια εξοντωτική "κρυφή" οικονομική πολιτική. Συγκεκριμένα επέβαλλαν στην κυβέρνηση δοσίλογων να πληρώνει χρήματα με την μορφή δανείων για την συντήρηση των Γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα ("δαπάνες κατοχής"). Το Ελληνικό δημόσιο όμως, δεν είχε ταμειακά διαθέσιμα για να ανταπεξέλθει καθώς είχε ήδη ένα τεράστιο έλλειμμα (7,5 δις δρχ)που άφησε η Ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση φεύγοντας απέσυρε και τον χρυσό από την τράπεζα της Ελλάδος για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού.
Έτσι τα δάνεια αυτά για τις "δαπάνες κατοχής" δεν ήταν τίποτε άλλο από τυπωμένα πληθωριστικά χαρτονομίσματα (δραχμές) που οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τρόφιμα, εμπορεύματα και πρώτες ύλες από την Ελληνική αγορά. Για το 1941 μόνο, οι "δαπάνες Κατοχής" ήταν 25 εκατομμύρια δρχ, δηλαδή το 40% του τότε εθνικού εισοδήματος που ούτως η άλλως είχε μειωθεί αφού η οικονομική δραστηριότητα είχε εκμηδενιστεί και δεν εισπράττονταν φόροι. Το αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής ήταν άμεσο: είχαμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην σύγχρονη Ιστορία μας, ενώ η Ελληνική αγορά "στέγνωνε" από τρόφιμα και αγαθά επιδεινώνοντας περαιτέρω την αναντιστοιχία προσφοράς – ζήτησης. Το κόστος ζωής σε σχέση με το προπολεμικό, διπλασιάστηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της Κατοχής. Ο Συμμαχικός αποκλεισμός, η καταστροφή του δικτύου συγκοινωνιών και η άρνηση της Βουλγαρίας να παρέχει τρόφιμα από την ζώνη κατοχής της στην Μακεδονία, επιδείνωσαν τις δυσκολίες τροφοδοσίας. Η έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης έκανε την εμφάνιση της το Φθινόπωρο του 1942. Ακόμη και η οργάνωση συσσιτίων απέτυχε, αφού δεν βρίσκονταν τρόφιμα. Η δοσιλογική κυβέρνηση όρισε ανώτατες τιμές σε αγαθά ενώ συγκέντρωνε και τρόφιμα από την επαρχία τα οποία μοίραζε με δελτίο, αλλά έτσι δεν καλυπτόταν ούτε το 1/3 των αναγκών. Παράλληλα με αυτά, οι δυνάμεις κατοχής επίταξαν εργοστάσια, πρώτες ύλες και καύσιμα. Οτι δεν αγόραζαν οι πληθωριστικές δραχμές, οι Γερμανοί είτε το αποσπούσαν ως "λεία" πολέμου, η το υπέτασσαν σε ένα καθεστώς υποχρεωτικών επιτάξεων όπου ο δικαιούχος λάμβανε ένα τυπωμένο χαρτί που αντιστοιχούσε σε κάποια "αποζημίωση" που θα λάμβανε μετά το τέλος του πολέμου.
Τον Οκτώβριο του 1942 με απόφαση του ίδιου του Χίτλερ, ανέλαβε υπεύθυνος για την ελληνική οικονομία στην Αθήνα ο Χέρμαν Νόιμπαχερ (Hermann Neubacher), με αποστολή να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, να πετύχει τον καλύτερο επισιτισμό του αστικού πληθυσμού αλλά και να συνεχίσει την απόσπαση αγαθών από την Ελληνική αγορά με οποιοδήποτε κόστος. Ο Νόιμπαχερ είχε οικονομολογικές γνώσεις καθώς είχε διατελέσει ανώτατο στέλεχος στην βιομηχανία Farben. Αρχικά μείωσε την τύπωση χαρτονομίσματος, καθώς οι φήμες ότι η Γερμανία χάνει τον πόλεμο, οδήγησε πολλούς εμπόρους να επανεμφανίσουν εμπορεύματα που έκρυβαν και έτσι να πέσουν οι τιμές και να μην χρειάζονται μεγάλα ποσά για να αγοραστούν Μια άλλη πρωτότυπη τακτική του Νόιμπαχερ ήταν η πώληση χρυσού (λέγεται πως είχε κατασχεθεί από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης) στο Ελληνικό χρηματιστήριο, ώστε να ενισχυθεί η δραχμή απορροφώντας ταυτόχρονα τα υπέρογκα χρηματικά διαθέσιμα των Ελλήνων βιομηχάνων. Γενικά είναι αλήθεια ότι ο Νόιμπάχερ βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των πόλεων, ενώ καταπολέμησε την κερδοσκοπία των Ελλήνων εμπόρων και βιομηχάνων. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι Έλληνες προστατεύθηκαν από τις αυθαιρεσίες αξιωματικών των αρχών Κατοχής.
Οι ενέργειες αυτές κατά την γνώμη μας, δεν έγιναν από ανθρωπιστικούς η φιλελληνικούς λόγους όπως έχει γραφτεί. Είχαν ως στόχο την συντήρηση της δραχμής και της Ελληνικής κοινωνίας σε οριακά ανεκτό επίπεδο, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία του Ελληνικού δημοσίου και να έχει την ευκαιρία η Γερμανία να απομυζήσει περαιτέρω την ημιθανή κατακτημένη Ελλάδα. Αυτό φάνηκε αμέσως όταν η ανάπτυξη της Ελληνικής Εθνικής αντίστασης σε μεγάλα τμήματα της Ελληνικής επαρχίας το φθινόπωρο του 1943, μείωσε την εισροή αγαθών στα αστικά κέντρα. Αυτό οδήγησε τον Νόιμπαχερ (να εντείνει πάλι την τύπωση χαρτονομίσματος καταρρακώνοντας πλήρως την αξία του. Τον Αύγουστο του 1943 οι "δαπάνες Κατοχής" άγγιξαν τα 850 εκατομμύρια δραχμές που αντιστοιχούσε στο 80% του συνολικού εθνικού εισοδήματος. Η μαύρη αγορά εντάθηκε, ενώ η δραχμή είχε χάσει την αξία της και προς το τέλος της Κατοχής δεν την χρησιμοποιούσαν πλέον ως μέσο συναλλαγών.
Το αποτέλεσμα της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα τα χρόνια της Κατοχής ήταν τραγικό. Τα είδη πρώτης ανάγκης είχαν ανέβει 50.000 φορές, ενώ οι μισθοί μόνο 2.000 φορές. Το μικρότερο χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε ήταν ονομαστικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων που είχε την αξία μιας προπολεμικής δραχμής και αγοραστική δύναμη για ένα αβγό. Ο παραγωγικός ιστός της Χώρας αποσυντέθηκε, ενώ ο εμπορικός στόλος της Ελλάδος μειώθηκε σε τόνους χωρητικότητας κατά 72%. Οι συγκοινωνίες και το οδικό δίκτυο της Χώρας διαλύθηκαν, περιουσίες άλλαξαν χέρια σε εξευτελιστικές τιμές, λόγω των αναγκών και του ανορθολογισμού της Ελληνικής οικονομίας. Οι Γερμανοί είχαν επιτάξει η κατάσχει, όχι μόνο τις σοδειές και τα ζώα των Ελλήνων, αλλά ως και τα πιο ασήμαντα εργαλεία. Η δραχμή είχε χάσει κάθε αξία καθώς λίγο πριν την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα τον Ιούνιο του 1944 οι "δαπάνες κατοχής" είχαν σκαρφαλώσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 450.000 δις δραχμές με το Ελληνικό δημόσιο να "τυπώνει" 500 δις δρχ την μέρα!
Αλλά η σημαντικότερη επίπτωση της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής ήταν τα θύματα της. Πάνω από 200.000 Έλληνες βρήκαν τραγικό θάνατο από την πείνα και τον υποσιτισμό, την ίδια στιγμή που τα θύματα των μαχών και των εκτελέσεων δεν ήταν περισσότεροι από 70.000 Έλληνες. Η θλίψη, η δυστυχία και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής σημάδεψαν τον Ελληνικό αστικό κυρίως, κόσμο κατά την διάρκεια της Κατοχής.
ΠΗΓΕΣ
-Αλέξης Φραγκιαδής, Ελληνική Οικονομία 19ος – 20ος αιώνας, εκδόσεις Νεφέλη
-Ιστορία της Κατοχής, εκδόσεις Μέτρον
-Χρήστος Χατζηιωσηφ, Η ελληνική οικονομία, πεδίο μάχης και αντίστασης, εκδόσεις Βιβλιόραμα
-Εξαιρετικό άρθρο του κ. Ζαβάκου στο έγκυρο περιοδικό "Ιστορία εικονογραφημένη"
http://www.istoria.gr/oct03/content04.htm
-Ναπολέων Μαραβέγιας, έγκυρες πληροφορίες για την οικονομία της Κατοχής από το εξαιρετικό του άρθρο στο "ΒΗΜΑ"
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=115566&ct=114&dt=24/10/1999
- Πολύ κατατοπιστικό νήμα για την οικονομία της Κατοχής, τις δυσκολίες επιβίωσης και τις κοινωνικές προεκτάσεις της από τον blogger "Αίολο"
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=169657&sid=2fd3e968d475be3ea3c6d0f81274d783
-Μαρτυρίες για την πείνα την εξαθλίωση και την απόγνωση στην Κατοχική Αθήνα
http://www.ime.gr/chronos/14/gr/1940_1945/occupation/pigi02.html
ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ
(Παρακολουθώ εδώ και μήνες, όπως όλοι σας, τον πλήρη εξευτελισμό και την ταπείνωση της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο από τραπεζίτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω πως για τα αποτελέσματα αυτά έχουμε συντελέσει όλοι μας ( ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό βέβαια), με την αδιαφορία μας για τα κοινά επιλέγοντας πολιτικές ηγεσίες που ΟΛΟΙ γνωρίζαμε ότι είναι ανίκανες και διεφθαρμένες και με την ασυγχώρητη μακαριότητα της λογικής να ζούμε σε ένα επίπεδο ζωής που δεν αντιστοιχεί στις οικονομικές μας δυνατότητες, δανειζόμενοι με συνεχώς χειρότερους όρους. Αυτό όμως που με λύπησε βαθύτατα είναι η αρνητική προς την Ελλάδα στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης και της Γερμανικής κοινής γνώμης. Προφανώς ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να ξύσει πληγές η να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος. Η φανατική (έως βάναυση) συμπεριφορά της Γερμανικής κοινής γνώμης και της Γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδας μοιραία όμως τα επαναφέρει στην επιφάνεια. Δεν θα ήθελα τον οίκτο τους, ούτε την ανέξοδη στήριξη τους με φλυαρίες, ούτε τα χρυσοπληρωμένα τοκογλυφικά δανεικά των τραπεζών τους. Θα μπορούσαν όμως τουλάχιστον να σιωπήσουν, όταν γνωρίζουν τι πόνο και δυστυχία προκάλεσαν στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα.)
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κανναβις: Αληθειες και ψεμματα

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


Εγκληματούν κατά της Γαίας τα βαποράκια της φούντας
Θεωρώντας τη μάχη για τη Γαία ως υπέρτατο σκοπό, δε μπορούμε παρά να εξοργιστούμε βλέποντας το νέο ορυμαγδό περί της δήθεν "αποποινικοποίησης" της χρήσης του χασίς για … φουμάρισμα. Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να ανακόψει τους ρυθμούς της καταστροφής ψάχνοντας βιολύσεις αναστροφής, τα βαποράκια του βιομηχανικού κατεστημένου επανέρχονται πιστά στο ραντεβού τους και στους αφέντες τους για πάνω από 70 χρόνια. Έτσι, Τσίπρες, Κανάκηδες, καθηγητές των πανεπιστημίων της αγνωσίας και λοιποί αυτοβαπτιζόμενοι αντικαπιταλιστές βυθίζουν στο σκοτάδι παρούσες και επερχόμενες γενιές, είτε λόγω ατομικής ηλιθιότητας ή τιμώντας το ξεροκόμματο των εργοδοτών τους.
Κύριοι εγκληματίες ή ηλίθιοι, η καλλιέργεια της Καννάβεως πρέπει άμεσα όχι απλώς να επιτραπεί αλλά και να επιδοτηθεί. Η Κάνναβη δύναται να προσφέρει λύσεις σε πλείστα θέματα βιολογικής παραγωγής προϊόντων όπως άλλωστε έδινε για χιλιετίες. Ο κύκλος της από την καλλιέργεια εως την αποσύνθεση των παραγώγων, είναι απόλυτα βιολογικός και σύννομος με την πλανητική αρμονία. Εξοικονομεί φυσικούς πόρους, νερό κ.α αποδίδοντας υπερπαραγωγή πρώτων υλών σε σύντομο χρόνο.
Φανταστείτε ένα όχημα το οποίο κατασκευάζεται εξ' ολοκλήrου από Κάνναβη και κινείται από αυτή.. φαντασία; Όχι κύριοι. Πραγματικότητα εδώ και 80 χρόνια από την Ford!!
Οπότε άθλιοι ταγοί της εξουσίας, βαποράκια της πρέζας και συκοφάντες κάθε τι φυσικού, δε μπορείτε πλέον να επικαλείστε άγνοια. Είτε σταματάτε το παραμύθι ή απλά χάνετε τα προσωπεία με τα οποία εξαπατείτε την ανθρωπότητα και δη την Ελληνική κοινωνία. Που θα πρέπει την επόμενη φορά που θα βγείτε να πλασσάρετε το εμπόρευμα των αφεντικών σας, να σας πάρει όχι με τις πέτρες, αλλά με τις Κανναβόβεργες.
Για κάποιους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι, ορίστε και το ιστορικό απαγόρευσης:
Η απαγόρευση της κάνναβης άρχισε στις ΗΠΑ, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, τον μύθο ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο το δημιούργησαν και τον συντήρησαν τα μεγάλα βιομηχανικά συμφέροντα.
Όταν, στη δεκαετία του '30, οι νέες τεχνικές θερισμού και επεξεργασίας της κάνναβης έγιναν διαθέσιμες και οικονομικά ανεκτές, ο δρόμος για την μαζική πλέον παραγωγή κάνναβης άρχισε να ανοίγει. Η κάνναβη φαινόταν ότι θα κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά και οι απίστευτες δυνατότητες εκμετάλλευσης που παρουσίαζε θα προκαλούσαν ''εκρηκτικές'' συνέπειες σ' ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Εκτός από την κατασκευή χαρτιού, οι δυνατές φυσικές ίνες του φυτού ήταν εξίσου ιδανικές για την παραγωγή υφασμάτων, πλαστικών ακόμα και εκρηκτικών. Ήδη είχε κατασκευαστεί το πρώτο «οργανικό» αυτοκίνητο (από ένα συνδυασμό κάνναβης και άλλων ετήσιων φυτών) από τον Henry Ford, το οποίο μάλιστα ''έκαιγε'' κάνναβη.
Η κάνναβη αποτελούσε πλέον μία μεγάλη απειλή. Οι μεγάλες χαρτοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες πετροχημικών θα έχαναν δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην δαιμονοποίηση και εν συνεχεία απαγόρευση του φυτού πρωτοστάτησαν ο μεγιστάνας των media και χαρτοβιομήχανος Randolph Hearst, ο οποίος χρησιμοποίησε την τεράστια αλυσίδα εφημερίδων του προκειμένου να εξαπλώσει την προπαγάνδα κατά της κάνναβης (σημ.: ο Hearst αποτέλεσε θέμα της ταινίας του Orson Welles «Πολίτης Κέιν»), και ο μεγαλοβιομήχανος πετροχημικών DuPont.
Ο DuPont μόλις τότε πατένταρε το νάυλον, όπως και μεθόδους για να παρασκευάζει πλαστικά από πετρέλαιο και κάρβουνο (άνθρακας), καθώς και μία υψηλά μολυσματική τεχνική για να παράγει χαρτί από ξυλοπολτό.
Οι εφημερίδες του Hearst κατάφεραν να κατασκευάσουν μία νέα απειλή για την Αμερική και οργάνωσαν μία μεγάλη καμπάνια προκειμένου η κάνναβη να γίνει παράνομη. Συνδέοντας την κάνναβη με το έγκλημα και με τη χρήση υστερικών επικεφαλίδων στα πρωτοσέλιδά του, επηρέασε την κοινή γνώμη.
Κατά τη διάρκεια του '30, τα ταμπλόιντ του Hearst αναφέρονταν συνεχώς σε πολύκροτες ιστορίες για νέγρους, οι οποίοι υπό την επήρεια της μαριχουάνας (σημ.: όρος που διαδόθηκε από τις εφημερίδες του Hearst και χρησιμοποιήθηκε για εκφοβισμό και αποπροσανατολισμό) βίαζαν λευκές γυναίκες και έπαιζαν ένα είδος «σατανικής, βουντού μουσικής», που σήμερα είναι γνωστή απλά ως τζαζ.
Έτσι, το 1937 η κάνναβη έγινε παράνομη στις ΗΠΑ … και σε όλο σχεδόν τον κόσμο!!!
Όλα αυτά για να πλασσάρουν το "βιολογικό" τους Νάυλον και να μονοπωλούν το χαρτί έχοντας σκλάβους τους γηγενείς του Αμαζονίου και τη Γή τους.
.
Για να τιμωρήσετε τα βαποράκια των βιομηχάνων, καταστροφέων δασών και δουλεμπόρων, απλά μαυρίστε τους στις επερχόμενες εκλογές. Το ποιοί είναι, το βλέπετε καθημερινά.
Και στον επόμενο λοιπόν που θα σας προσφέρει Μπαφο, αντιπροτείνετε του κουρτινόξυλο. Του χρειάζεται.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Βενιζέλος: Πληρώστε φόρους για να έχουμε να σας πληρώσουμε

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


Βενιζέλος: Πληρώστε φόρους για να έχουμε να σας πληρώσουμε


«Πληρώστε για να έχουμε να σας πληρώσουμε» είπε ούτε λίγο ούτε πολύ σήμερα ο Ευάγγελός Βενιζέλος, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες.

Μία ημέρα μετά το Eurogroup όπου φάνηκε ότι η 6η δόση είναι στο αέρα και το ελληνικό Δημόσιο κινδυνεύει να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου και αναρωτήθηκε εμμέσως πλην σαφώς πως "αν οι πολίτες δεν τρέξουν στις Εφορίες να πληρώσουν τους φόρους, που θα βρει το Δημόσιο λεφτά να πληρώσει τις υποχρεώσεις του";

«Αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος που στη συνέχεια, πάντως, χρύσωσε το χάπι εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου» και τόνισε ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα αρκεί να εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί.

«Το Eurogroup αναβλήθηκε και εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας»

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το Eurogroup για τις 13 του μήνα αναβλήθηκε επειδή «επείγονται η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Οκτωβρίου, η επικύρωση από όλα τα κοινοβούλια των κρατών-μελών των νέων εξελίξεων για το EFSF και γιατί περιμένουμε την έκθεση της τρόικας η οποία θέλουμε να είναι η βάση εφαρμογής του νέου προγράμματος», προσθέτοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση αλλά «η εφαρμογή κρισιμότερων αποφάσεων για τα επόμενα χρόνια».

«Απόρροια της βαθύτερης ύφεσης η απόκλιση στο έλλειμμα»

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του 2011 που τελικά… σταματάει στο 8,5%, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι «η απόκλιση είναι εύλογη λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης» και επέστησε την προσοχή στους επόμενους 3 μήνες, τους οποίους χαρακτήρισε «κρίσιμους οικονομικά».

Μεγάλο το κόστος της ύφεσης για την οικονομία

«Το κόστος για τα εισοδήματα και την οικονομία είναι πολύ μεγάλο με 15% ύφεση» αναγνώρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έκανε λόγο για διπλές θυσίες λόγω της ύφεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε στη συνέχεια ότι αν ήταν εφικτό, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνονταν πρώτα απ' όλα αλλά «υπάρχουν οι δανειστές μας και οι λαοί τους, που δε μας χαρίζουν τίποτα αλλά μας δανείζουν, και έτσι αναγκαζόμαστε να πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα σε 2,5 χρόνια».

«Βρισκόμαστε χειρότερη περίσταση υπό τις χειρότερες συνθήκες»

«Επικρατεί μεγάλη νευρικότητα στην Ευρωζώνη» είπε με δραματικό ύφος ο υπουργός Οικονομικών. «Είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν για τη διαχείριση της νομισματικής πολιτικής 17 χώρες. Βρισκόμαστε στη χειρότερη περίσταση υπό τις χειρότερες συνθήκες. Πρέπει να κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια να κερδίσουμε το στοίχημα της ιστορίας».

Τονίζοντας ότι έχει επίγνωση πως σπαταλά το πολιτικό κεφάλαιο δημοφιλίας του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στη συνέχεια πως το Eurogroup αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για τις εγγυήσεις και διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν ανάλογα αιτήματα από άλλες χώρες.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Καταλήψεις με το καλημέρα

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT


Σε κατάληψη των υπουργείων Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, Πολιτισμού και του κτιρίου του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, νυν υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και στο ΙΚΑ στην Ιπποκράτους, έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ που αντιδρούν στις αποφάσεις σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Εντός της ημέρας αναμένεται να προχωρήσουν σε καταλήψεις και άλλων υπουργείων.
Επίσης ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε κατάληψη από τις 6 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, από τις 6 το πρωί, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι φοιτητές παρέμειναν περίπου δύο ώρες μέσα στο υπουργείο και αποχώρησαν καθώς είχαν αρχίσει να έρχονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν σήμερα γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα υπουργεία.
Επίσης συνδικάτα και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αποκλεισμό στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, καταγγέλλοντας "την κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία, επιχειρώντας να καταργήσει το κατώτερο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις". Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 11:30 από το γραφείο του υπουργού.
Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι και την έναρξη της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2011, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.
Και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης τελεί υπό κατάληψη από εργαζομένους, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες με ενδεχόμενο παράτασης και αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλο τον Νομό Θεσσαλονίκης λόγω παρεμπόδισης των απορριμματοφόρων.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πανό μέσα στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT



Οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων στην σχολική ζωή, προκειμένου (σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές) να «σπάσουν» τις καταλήψεις, προκάλεσε επεισόδιο στη Βουλή, όταν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων – Μαθητών Αττικής Διονυσία Αθανασοπούλου σήκωσε πανό σε αίθουσα του Κοινοβουλίου με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».
Το γεγονός διαδραματίσθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και η Δ. Αθανασοπούλου αιφνιδίασε το Προεδρείο και τους βουλευτές.
«Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν μία κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων» φώναζε, η οποία κ. Αθανασοπούλου είχε κληθεί ως εκπρόσωπος φορέα για να καταθέσει τις απόψεις της για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων – Μαθητών διαμαρτυρήθηκε με τον τρόπο αυτό επειδή οι εισαγγελείς ζητούν από τα παιδιά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, να τους δώσουν ονόματα όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις ώστε να τους ασκήσουν ποινική δίωξη.
Στην αίθουσα της Βουλής επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Π. Αντωνακόπουλος και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη, απαίτησαν να διαγραφούν από τα πρακτικά τα λεγόμενα της Δ. Αθανασοπούλου.
«Αν θέλετε να μείνετε, να σεβαστείτε τη διαδικασία. Η ευγένεια δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία» είπε μεταξύ άλλων ο Π.. Αντωνακόπουλος, ενώ η Αθανασοπούλου αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας. Στη συνέχεια πήγε έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, σήκωσε πάλι το πανό, ενώ μετά οδηγήθηκε στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής.
Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Greek Alert

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT

Greek Alert


Βουβάλια και βατράχια!

Posted: 04 Oct 2011 04:31 AM PDT


Κύριε πρωθυπουργέ, κε υπουργέ των οικονομικών, κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
Μου μειώσατε την σύνταξη και συνεχίζετε.
Μου αυξήσατε τα είδη πρώτης ανάγκης και συνεχίζετε.
Μου φορτώσατε δύο «παιδιά» άνεργα χωρίς επίδομα ανεργίας και συνεχίζετε.
διαβάστε την συνέχεια εδώ

Τα τιτιβίσματα του Γιώργου πρωθυπουργού…

Posted: 04 Oct 2011 04:08 AM PDT


Όταν ο Γιωργάκης ο πρωθυπουργός ήταν ακόμη ωραίος και άνετος έγραφε στο twitter (twitter.com/#!/g_papandreou), ενημέρωνε το προσωπικό του site (www.papandreou.gr). Μέχρι και τις γελοιογραφίες, που δημοσιεύονταν στο Τύπο αναρτούσε. Όλα αυτά παλιά γιατί μετά… έσφιξαν τα γάλατα – λόγω ΔΝΤ, ΕΚΤ, Μέρκελ, Σαρκοζί και σια – και το twitter έμεινε ανενημέρωτο από τις 16 Μαϊου 2010, οι γελοιογραφίες έγιναν… βαριές και δεν τις σήκωνε το site από τις 24 Ιανουαρίου 2010. Ας θυμηθούμε με ευχάριστη διάθεση μερικά κελαϊδίσματα και γελοιογραφίες του παρελθόντος.

ΣΧΕΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ

Posted: 03 Oct 2011 01:55 PM PDT

ΑΘΗΝΑ 4-10-2011 .


Η θεώρηση του λαού μας περί της Ελληνικής Πολιτείας στηριζόταν ανέκαθεν στον ευνομούμενο χαρακτήρα αυτής. Στην ύπαρξη δηλαδή μιας σειράς κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κράτους και πολίτη. Η νομιμότητα των πράξεων επισφράγιζε την ηθική τους και προσδιόριζε τον ελληνικό νομικό πολιτισμό. Αυτό ίσχυε έως την στιγμή που υπερίσχυσε ο λεγόμενος πολιτικός «πολιτισμός» που ήρθε βιαίως και αιφνιδίως να εκτοπίσει τον νομικό πολιτισμό και να προσδώσει στην ανηθικότητα νομικό περιεχόμενο.

Η αισθητική της υπεροχής του Δικαίου τέθηκε στη διάθεση των βιαστών της ανθρωπότητας και οι υπερασπιστές του Έθνους και του Δικαίου μπήκαν στο στόχαστρο της νέας εξουσιαστικής τάξης πραγμάτων. Το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών αντικαταστάθηκε από το εμπόριο πατρίδων και ψυχών. Οι ελίτ του χρήματος και των σκοτεινών λεσχών απέκτησαν θεσμικούς εκπροσώπους στα πρώην ελεύθερα έθνη και γράφουν πλέον νόμους. Προσδιορίζουν τα όρια της νέας νομιμότητας και της νέας ηθικής. Και έτσι ενώ ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, τώρα πια επισήμως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό σαν πέσει σε βρώμικα χέρια.

Ο χρυσός στην εποχή μας δεσμεύει πατρίδες και λαούς και η νομιμότητα της ανηθικότητας επιδικάζει την αδικία, ασκεί εξουσία και αντικαθιστά βιαίως τους φυσικούς δικαστές της πολιτείας. Επομένως οι εκφραστές του υποτιθέμενου πολιτικού πολιτισμού μας, στην πραγματικότητα του πολιτικάντικου κανιβαλισμού, έχουν καταλύσει τυπικά και ουσιαστικά τον χαρακτήρα της ευνομίας του κράτους. Τι να την κάνουν άλλωστε οι προσκυνημένοι πολιτικάντηδες την όρθια Πολιτεία και την ορθή έκφραση του νόμου όταν οι ίδιοι εξαρτούν το πολιτικό μέλλον τους από την διάλυση του ελληνικού κράτους και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού στις ορέξεις των ανήθικων εκφραστών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όταν η ελληνική δικαιοσύνη, στο βαθμό που μπορεί να δώσει αυτή ελεύθερη απόφαση Δικαίου, έρχεται και κηρύσσει ένα νομοσχέδιο ή μια πολιτική πράξη ή ένα κατοχυρωμένο νομικό εξάμβλωμα παράνομο και αντισυνταγματικό και στη συνέχεια η Πολιτεία των δοσίλογων του ντόπιου νεοταξισμού νομιμοποιεί την παρανομία και αγνοεί τον Νόμο, τότε η ύπαρξή της είναι παρασιτική και η εξουσία της ανήθικη και κίβδηλη. Τότε η Πολιτεία, που από καιρό έχει πάψει να είναι εθνικό κράτος, έχει πάψει να αποτελεί ισχυρή έκφραση Ελληνισμού, παύει να έχει εθνική και λαϊκή νομιμοποίηση.

Η επιλογή των χρηματοοικονομικών «εθνοσωτήριων» και μνημονιακών δεσμών, η φοροκλοπή του λαϊκού μόχθου και της στέγης, η πώληση της πατρίδος και των πλουτοπαραγωγικών πόρων σε στεριά και θάλασσα ελληνική, η απόπειρα περιορισμού του στρατιωτικού ηθικού, η λαθρεποίκιση της χώρας, ο ηλεκτρονικός έλεγχος των Ελλήνων δεν είναι νόμιμες πράξεις ούτε πατριωτικές. Δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα. Είναι ανήθικες ενέργειες. Όλες αυτές όμως συνοδεύονται από την νομική κάλυψη του καθεστώτος της αστικής νεοταξικής δημοκρατίας. Όλες αυτές οι ενέργειες και όλοι αυτοί οι ηγετίσκοι υπηρετούν την παράνομη νομιμότητα και την ανήθικη ηθική των εχθρών Θεού και Ελλάδος.

Δεν είναι λοιπόν πια η νομιμότητα σύντροφος ζωής της ηθικής. Μιας ηθικής εκπορνευόμενης στην ηδονή και την μαλθακότητα υπάρξεων καθημαγμένων από ανέστιους νταβατζήδες του διεθνιστικού κοσμοπολιτισμού. Φιλελεύθερου και σοσιαλδημοκρατικού. Αλλά αυτή η «ηθική» τάξη πραγμάτων δεν είναι δική μας. Δεν είναι Ελληνική. Πρέπει να την ξεριζώσουμε και να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Αμείλικτα, μέσα στην χωματερή της ζωής, σε Καιάδα και Γουδί.

Για το Ελληνικό Έθνος και το ιδεολογικό του παιδί, τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό, η νομιμότητα συναντάται στο πρόσωπο του υπερασπιστή της αρμονίας, της συνοχής, της δικαίωσης και της στήριξης του Ελληνικού Έθνους και λαού ενάντια στο άδικο και την επιθετικότητα ελληνόφωνων και ξένων επιβητόρων, εχθρικών ή «φιλικών». «Σωτήρων», φτωχοδιαβόλων ή απλά διαβόλων. Νομιμότητα είναι η απόδοση του Δικαίου στην Ελλάδα Θεού, Μαρτύρων και Ηρώων. Είναι η απόδοση του Δικαίου στον Έλληνα Εργάτη και Πολεμιστή της καθημερινότητας που αγωνίζεται με Εντιμότητα και Ελληνικό Ήθος για την ανάπτυξη της Ελλάδος και της οικογενείας του. Είναι η επικράτηση των ηθικών και των ικανών Ελλήνων στην Αγία και Μεγάλη Ελλάδα κι όχι η κυριαρχία ανήθικων και ανίκανων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/
http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Οι ULTRAS της Χιμάρας ανεμίζουν την Γαλανόλευκη, στον αγώνα που έληξε με επεισόδια μεταξύ Β/Ηπειρωτών και Αλβανών! (VIDEO)

Posted: 03 Oct 2011 12:46 PM PDT

Η γαλανόλευκη παντού, από τη Χιμάρα μέχρι την Κερύνεια!

Αυτές είναι οι εικόνες που "εξόργισαν" του φιλοξενούμενους Αλβανούς φιλάθλους της Butrinti. Μέχρι και σήμερα, μέρες μετά των επίμαχο αγώνα, οι εφημερίδες ασχολούνται με τις Ελληνικές σημαίες που αναρτήθηκαν από τους νέους της Χειμάρρας και όχι στην προκλητικότητα, την φρασεολογία και "παρέλαση" των Αλβανών φιλάθλων μέσα στην πόλη της Χειμάρρας. Για περισσότερα βίντεο με την προκλητικότητα των Αλβανών...

Η ομάδα του greekalert

Posted: 03 Oct 2011 10:01 AM PDT

Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις…

Posted: 03 Oct 2011 09:39 AM PDT

UDemand Προσεγγίσεις!!

Η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων ήταν σαφώς η προσέγγιση- (υποταγή)- της Ελλάδας στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος το τουρκόφιλο ΕΛΙΑΜΕΠ (Βερέμης και σία) και τον …Τρεμόπουλο των… Οικολόγων και ας δίναμε και ένα "οικοπεδάκι" στην Τουρκία (σύμφωνα με τον ΓΑΠ από Καστελόριζο) προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Η πολιτική της Τουρκίας ήταν φανερή οργάνωση εισροής λαθρο-μεταναστών Ισλαμιστών ώστε να καταληφθεί η Ελλάδα εκ των έσω από το Ισλαμικό στοιχείο (η ιδέα ήταν του πονηρού Νταβούτογλου). Σε αυτή την περίπτωση -που η Ελλάδα θα είχε κατακλυσθεί από τους ισλαμιστές- το Ισραήλ θα είχε να αντιμετωπίσει ακόμα μια χώρα που από σχετικά φιλική, θα είχε μετατραπεί σε εχθρική και μάλιστα μια χώρα στην οποία διαμένουν πάρα πολλοί Εβραίοι που σιγά σιγά θα γίνονταν εύκολοι στόχοι από τον τελικά επικρατούντα ισλαμικό πληθυσμό στην Ελλάδα. Τρία και πλέον εκατομμύρια είναι οι μετανάστες σήμερα και αν κρίνουμε από τα παιδιά τους στα σχολεία έχουν έλθει σε αναλογία σχεδόν 50-50 με τους Έλληνες.
Το Ισραήλ παρατηρούσε όλη αυτή την διαδικασία της διάλυσης της Ελλάδας σχεδόν αδιάφορα έως και ευχαριστημένα. Έδωσαν μάλιστα στην Τουρκία…

-ελαφρά τη καρδία- τεχνολογία αιχμής στον στρατιωτικό εξοπλισμό της. Ήταν σαν να μην καταλάβαιναν ότι η Τουρκία είχε μόνο δυο προαιώνιους εχθρούς: τους Έλληνες και τους Κούρδους. Και τους δυο αυτούς λαούς τους χρειάζονταν απόλυτα και άμεσα το Ισραήλ για την στήριξή του. Είχε ανάγκη τους Κούρδους για να δημιουργήσουν δικό τους κράτος και να αδυνατίσει έτσι το φανατικά αντί-ισραηλινό Ιράκ ενώ τους Έλληνες με την Κύπρο, την Κρήτη και τη Μεσόγειο τους χρειάζονταν για να αναπνέει και να βρίσκει πρόσβαση στην Ευρώπη.
Το Ισραήλ προφανώς σκέφτηκε πονηρά ότι θα μπορούσε να εξουδετερώσει εκ των έσω τον ισχυρό στρατιωτικό μηχανισμό της Τουρκίας (κάνοντας συμμαχία μαζί της σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών), αδιαφορώντας για τους εν δυνάμει και συστημικά φίλους και συμμάχους του.
Η αναμενόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την Τουρκία έφερε τα πάνω κάτω στις σχέσεις Ελλάδος Ισραήλ (τοτουρκόφιλο ΕΛΙΑΜΕΠ σύντομα δεν θα ξέρει τι να πει και θα το βουλώσει), αλλά έφερε σε δύσκολη θέση και σύγχυση και την Ελληνική διπλωματία που φαίνεται να τα έχει χαμένα και να παραπαίει ακόμα επιτρέποντας την καθημερινή εισροή λαθρο-μεταναστών ισλαμιστών που σίγουρα φοβίζει τους εν Ελλαδι Εβραίους αλλά και   το Ισραήλ.
Ο Πρόεδρος του πανίσχυρου Εβραϊκού λόμπι στην Αμερική σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Έλλις http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_25/09/2011_457296 έχοντας πλήρη αντίληψη αυτής της συγκυρίας μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος- Ισραήλ. Είπε ότι  η Ελλάδα χρειάζεται το Ισραήλ όσο και το Ισραήλ χρειάζεται την Ελλάδα. Μεγάλη αλήθεια αλλά καθυστέρησε να υλοποιηθεί, είχαν πρόγραμμα να ξεγράψουν την Ελλάδα από το χάρτη και τώρα θα πρέπει το Εβραϊκό λόμπι να πιέσει τους πιστωτές της Ελλάδας (οι περισσότεροι των οποίων ανήκουν σε αυτή τη φυλή) να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για να επιβιώσουμε ως κράτος.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι κατά πόσο αυτοί οι οποίοι κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο, θέλουν πραγματικά -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα- την επιβίωση είτε της Ελλάδος ή ακόμα και του Ισραήλ. Και οι δυο λαοί -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- θα τους είναι εμπόδιο για την επιτέλεση της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν.
Ήδη η Αμερική ενισχύει την άμυνα της Ελλάδας …χαρίζοντας της 400 άρματα μάχης http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=21&art_id=4477 . Θα υπήρχε περίπτωση μιας τέτοιας γενναιοδωρίας εκ μέρους της Αμερικής εάν δεν είχε πιέσει το Ισραήλ μέσω του Εβραϊκού λόμπι προσπαθώντας να ενισχύσει την άμυνα της Ελλάδας? Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενισχύσεις ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία να αντέξουν οι ένοπλες δυνάμεις μας στην μεγάλη στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας.
Σαν παράπλευρη… συνέπεια αυτής της συνεργασίας Ελλαδος-Ισραήλ θα είναι η μείωση της εισροής λαθρο-μεταναστών και ο επαναπατρισμός των περισσότερων. Το Ισραήλ σίγουρα θα βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τεχνογνωσία και πρακτικές. Είναι βέβαιο ότι θα αναλάμβανε ευχαρίστως να περιπολεί στην περιοχή του Αιγαίου -μετά από πρόσκληση δική μας -και να φροντίζει ώστε ούτε ένας λαθρομετανάστης να μην πατήσει ξανά στα νησιά μας. Η ιδέα ίσως φαίνεται εξωφρενική αλλά σίγουρα είναι ρεαλιστική!
Ωστόσο η εμπλοκή της Ελλάδας στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και οι διάφορες πιέσεις από ένα σωρό αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα κέντρα εξουσίας δημιουργούν σίγουρα έναν εφιάλτη γι' αυτούς που χειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική.
Αυτοί που θέλουν να πάρουν πίσω και με τόκο τα λεφτά που μας δάνεισαν, σίγουρα δεν επιθυμούν την εμπλοκή της Ελλάδας σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Αντίθετα, αυτοί που έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια στην πτώχευση της Ελλάδος εύχονται και προωθούν κάτι τέτοιο.
Η Αμερική του Ομπάμα καταλαβαίνει την σημασία της κατάρρευσης της ευρωζώνης με αφετηρία την πτώχευση της Ελλάδος και την απεύχεται, αλλά αντίθετα, τα κέντρα που προωθούν την παγκοσμιοποίηση σίγουρα δεν θέλουν μια ενωμένη και στιβαρή Ευρώπη που θα αντισταθεί ενωμένη στα σχέδιά τους.
Ο ΓΑΠ και η παρέα του που είχαν πρόθεση και πρόγραμμα να πτωχεύσουν και να αφελληνίσουν την Ελλάδα, βλέπουν τώρα τα σχέδια τους να ανατρέπονται από εκείνους ακριβώς που φαίνονταν να τα υποστηρίζουν και να τα προωθούν πριν από μερικούς ακόμα μήνες.
Η ΕΕ φαίνεται να ξύπνησε τελευταία και να συνειδητοποίησε επιτέλους ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί γιατί αλλιώς θα συμπαρασύρει πιθανόν στον όλεθρο ολόκληρη την ευρωζώνη.
Οι διεθνείς οικονομικοί δολοφόνοι ωστόσο αδιαφορούν γι' αυτές τις λεπτομέρειες και τα πρόσκαιρα και ευκαιριακά κέρδη φαίνονται πολύ πιο δελεαστικά από μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις. Ακούγεται ότι ακόμα και οι συγγενείς του ΓΑΠ έχουν ποντάρει στο κέρδος από την πτώχευση της Ελλάδας!
Το σκηνικό έχει θολώσει τόσο πολύ ώστε ακόμα και αυτοί που έχουν την πιο καλή πολιτική όραση δεν μπορούν να προβλέψουν το άμεσο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε ένα τόσο θολό τοπίο αυτή η κυβέρνηση που βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση δεν μπορεί να κρατήσει πέρα από μερικούς μήνες ακόμα. Και δεν θα τους διώξει κανένας, μόνοι τους θα αποχωρήσουν με κάποια ευκαιρία ή δικαιολογία.
Το τι θα γίνει βέβαια μετά από μια τέτοια αποχώρηση δεν μπορεί κανένας να το προβλέψει και ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να σταθεί με ψυχραιμία και λογική στις καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται. Ας μην εκτραπεί κανείς σε βίαια μέσα γιατί θα υπάρξουν προβοκατόρικες ενέργειες από αυτές τις ΜΚΟ που έχουν προετοιμαστεί μαζεύοντας όπλα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και περιμένοντας το σύνθημα για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ελλάδα.
Εάν ο λαός παραμείνει ψύχραιμος όσο να περάσει η περίοδος της έξαρσης ίσως σωθεί.

Το πολιτικό ... όραμα: Περικοπές, κατασχέσεις, αυτόφωρο, εφεδρεία και πολύ ξύλο στους δρόμους!

Posted: 03 Oct 2011 07:37 AM PDT

Οι κατασχέσεις γίνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού. Δεν κατάσχεις την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα του ... Πολιτικού Συστήματος!!!

Περικοπές, κατασχέσεις, αυτόφωρο, εφεδρεία και πολύ ξύλο στους δρόμους! Αυτό είναι το όραμα της Κυβερνώσας παράταξης για τον Ελληνικό λαό. Από την μέρα που ανέλαβε την εξουσία τούτη η Κυβέρνηση, αν ψάξει κανείς να βρει το όραμά της για το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων όπου γης, περικλείεται στις λέξεις που σας προανέφερα. Πουθενά λόγος για ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη , για δημοκρατία και ισοκατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης.

Λες και κάποιοι βάλθηκαν , να τιμωρήσουν τον Ελληνικό λαό, για τις απάτες , τις μίζες και το στρεβλό πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει την χώρα μας!

Περικοπές, θα έπρεπε να είχαν κάνει οι πολιτικοί στους μισθούς τους , στις αποζημιώσεις τους και στις συντάξεις τους!

Οι κατασχέσεις γίνονται στο όνομα του Ελληνικού λαού. Δεν κατάσχεις την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα του … Πολιτικού Συστήματος!!! Θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη κατασχέσεις στα περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο των πολιτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα αλλά και όσων από αυτούς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

Αυτόφωρο θα έπρεπε να ισχύει για όσους δια της υπογραφής τους, κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα ή χάθηκε σε υπόγειες διαδρομές υπεράκτιων εταιριών.

Ξύλο θα έπρεπε να φάνε, όσοι διόρισαν στο δημόσιο, τους γιους τους και τις κόρες τους αφήνοντας άνεργους νέους που είχαν ικανότητες και όρεξη για δουλειά. Ειδικά όσοι κατάφεραν να κάνουν την υπηρεσία της Βουλής, ένα βιλαέτι με συγγενείς , φίλους και ... φιλενάδες !!!

Και τέλος, σε εφεδρεία, δεν μπορεί να τεθεί ένας εργαζόμενος ο οποίος βρίσκεται στη δύση της επαγγελματικής του πορείας, γιατί απλά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας είναι άχρηστοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν μια οικονομική κρίση! Σε εφεδρεία πρέπει να τεθούν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί άνω των 50 ετών! Ειδικά οι εβδομηντάρηδες και οι ογδοντάρηδες , που προσπαθούν να κυβερνήσουν την χώρα , με τον καθετήρα και την ... πάπια, πρέπει να πάρουν την άγουσα για το σπίτι τους! Αυτοί πρέπει να τεθούν σε εφεδρεία και όχι οι Έλληνες εργαζόμενοι!

Συγνώμη που τα λέω έτσι, εν ψυχρώ, αλλά αν έτσι οραματίζονται το μέλλον του Ελληνικού λαού, ίσως κάποιος πρέπει να τους πει, ότι το όραμά τους αυτό, θα είναι και η ... τιμωρία τους!

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=35681&type=29

YOUR PAYMENT MTCN 5778611772

Posted: 04 Oct 2011 11:36 AM PDT

My Dearest Friend,
My working partner has helped me to send your first $6500.Usd to you .Here
is the information; MTCN: 5778611772 SENDER NAME FIRST NAME:Joye)SECOND
NAME..Nelson.

Make sure you track it now; www.westernunion.com then click tracking and
put sender first name and second name then click check status to see that
your money is available for you.So I told him to keep sending you
$6500.Usd daily untill the payment of $5.8 Million Dollars is completed.

Please if there is any problem again you contact the Western Union Office
with this informations below:
CONTACT PERSON:Mr. JOHN WHITE
TEL:
EMAIL:---( western_union1@hotmail.com )
Here is the information they may need from you for more confirmation.

Beneficiarey name-------
Address-----------------
Country----------------
Tel phone--------------
From Central Bank Of Africa
Manager.Mr Charles Soludo

Algarve Car Hire Portugal

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT

    Algarve Car Hire - Faro Airport Car Hire

    Algarve car hire at Faro airport in Algarve, Portugal. Call: 0844 585 34 33 now to book car hire services in the Algarve.

Algarve Car Hire

Algarve Car Hire | Portugal Car Hire | Best priced holiday car hire all over the world including the Algarve.
    Algarve Car Hire Portugal. Quality Faro Car Hire Algarve, cars ...

    Algarve Car Hire and Portugal Car Hire Best Deals. Algarve car hire delivers your car rental at Faro airport and Lisbon airport. Algarve car hire at best prices.
    Faro Car Hire > Algarve Car Rental in Portugal

    Faro Car Hire in Algarve, Portugal - With many years of experience in the Algarve Car Rental field, our service is reliable and operating directly at Faro Airport.
    Cheap car hire in the Algarve | compare Algarve car rentals ...

    Are you searching for cheap car hire in the Algarve? Compare prices for Algarve car rentals from over 25 leading car hire companies.


    Portugal Car Hire Algarve | Algarve Car Hire at Faro airport Portugal
   Portugal Car Hire in Algarve | Budget Portugal Car Hire at Faro and Lisbon, rent a car delivers car rental in Portugal and Algarve.
    Algarve Car Hire | Pick up your car at Faro Airport
   Book your car hire using our web site and get the best price guaranteed. Offering the best service at Faro airport, you pick up your rental vehicle on site faro ...
    Algarve Car Hire online:Faro Airport in Algarve Portugal The Low ...

algarve car hire online offers a wide range of vehicles, at competitive prices and with a great service. The Algarve awaits to ...
    Faro Airport Car Hire | Algarve Car Booking Services

Faro Car Hire in Algarve, do need a car hire at Faro Airport in Portugal. Ask a quote and get our special on-line discounts to rent a car. Algarve ...
Algarve Car Hire - Car hire in the Algarve - Portugal

    Yor Car Algarve car hire Portugal - Faro car hire, car hire in the Algarve. Car rental at Faro Airport, discount algarve car rental. Cheap car hire at Faro Airport.


cheap algarve holidays
faro airport transfers
algarve airport transfers
faro car hire algarve
rent a car algarve
algarve car booking
                                   guestblog post by hamid. if you have complain inform colle159 @ gmail.com

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ...Νέα-Επικαιρότητα.....


FACEBOOK και ... οι μικρές ξεσκ..στρες!!

Posted: 04 Oct 2011 01:12 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι περισσότερες ανήλικες στο φατσοβιβλίο έχουν τουλάχιστον μία φωτογραφία με στρινγκ μαγιό !


Η μαύρη αλήθεια είναι ότι ελάχιστες από αυτές το κάνουν γιατί όντως επιθυμούν και επιδιώκουν να αφήσουν υπονοούμενα- απλά δεν έχουν επίγνωση της "ζημιάς" που μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους.

Δυστυχώς στην εφηβεία μας εκφράζουμε πολλές φορές με λάθος τρόπο ( μέσω της υπερβολής δηλαδή ) την ερωτική μας διάθεση - ΑΤΙΜΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ - με αποτέλεσμα να περνάμε μηνύματα τύπου " απελπιστικά διαθέσιμη ", "ωραία, νέα μοιραία, έτοιμη για όλα " κλπ κλπ χωρίς να τα εννοούμε απαραίτητα.

Παρόλα αυτά ανεβάζοντας συνέχεια φωτογραφίες βγαλμένες από το κινητό, σουφρώνοντας μονίμως φιλήδονα τα χείλη ενώ το φόντο είναι το μπάνιο και συγκεκριμένα η λεκάνη της τουαλέτας ( τι το αισθησιακό έχει βρε κορίτσια η χ..στρα ?!)ή "ποστάροντας" φωτογραφίες καλοκαιρινές με το νέο σούπερ έξαλλο στρινγκ μαγιώ μας δίνουμε δωρεάν ανήλικη τροφή στους διάφορους ανώμαλους.

Το διαδίκτυο απαιτεί πολλή προσοχή στο χειρισμό, ειδικά επειδή μπορεί να το πληρώσεις ακριβά αργότερα. Αν κάποιος σου στείλει ένα χυδαίο μήνυμα μπορείς να τον αναφέρεις ή και να τον καταγγείλεις αν επιμείνει να σου ζητάει ραντεβού όταν εσύ είσαι 15 κι εκείνος λέει πως είναι 28, 35, 40...

Αν σε δει κάποιος που ενδέχεται να συνεργαστείς επαγγελματικά μαζί του στο μέλλον- τότε ίσως να έχεις κάψει το χαρτί σου. Αν σε δει ο καθηγητής σου ή ο γυμνασιάρχης/λυκειάρχης σου επίσης μπορεί να έχεις κάψει το χαρτί σου. Μπορείς ακόμα και να πέσεις θύμα ... εκβιασμού κι επειδή είσαι μικρή να μην ξέρεις πως να το χειριστείς σωστά- σε κάθε περίπτωση εκτεθειμένη θα βγεις.

Προσέχουμε για να ... έχουμε.

Αν θες σώνει και καλά να βάλεις πιο προσωπικές φωτογραφίες φτιάξε άλμπουμ που μόνο οι "κολλητοί/ες " σου μπορούν να δουν και όχι όλος ο κόσμος. Με αυτόν τον τρόπο και το κέφι σου κάνεις και δεν κινδυνεύεις από διαφόρους "καμμένους".

Και όσοι είστε γονείς- να ενημερώνετε από μικρή ηλικία τα παιδιά σας για το διαδίκτυο και τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης όπως ακριβώς τους διδάσκετε " να μην μιλάνε σε ξένους".

Έμεινε έγκυος με τσόντα 3D !

Posted: 04 Oct 2011 01:07 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Μερικοί άνθρωποι, ειλικρινά, αξίζουν κάθε τι από αυτά που τους συμβαίνουν. Ειδικά ο πρωταγωνιστής της πραγματικής ιστορίας -που θα σας πω εν συντομία-, μας δίνει την εντύπωση ότι το ζητούσε ο οργανισμός του...



Τι έγινε? Ο Erick Jhonson είναι ένας Αμερικάνος στρατιώτης, ο οποίος στάλθηκε στο Ιράκ. Άμα τη επιστροφή του, βρήκε την γυναίκα του έγκυο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όλα ? Χμ....

Οι δύο γονείς ήταν λευκοί. Αλλά, το παιδί ήταν... μαύρο !

Προφανώς, ο Erick ζήτησε εξηγήσεις από την σύζυγό του, η οποία του απάντησε το αμίμητο:

"Έμεινα έγκυος όταν πήγα με κάτι φίλους να δούμε πορνοταινία 3D" ! ! !

Μάλιστα, του εξήγησε κιόλας πως αφού είδε την ταινία μετά από έναν μήνα άρχισε να ζαλίζετε και όταν έκανε το τεστ εγκυμοσύνης το αποτέλεσμα ήταν θετικό!

Και ο σύζυγος, δήλωσε ότι την πιστεύει. Η ψυχούλα του το ξέρει μάλλον...

ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Posted: 04 Oct 2011 01:03 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ὁ παράφρων Φύρερ (ἡγέτης) τῆς Ναζιστικῆς Γερμανίας, Ἀδόλφος Χίτλερ (1889-1945), πού αἱματοκύλισε τήν Εὐρώπη καί τόν κόσμο, ἀποτελεῖ ἕνα ἱστορικό φαινόμενο, πού ἔχει δεχθεῖ πολλές ὥς σήμερα ἑρμηνεῖες. Ἔχει γραφεῖ τεράστιος ἀριθμός μελετῶν καί βιβλίων, πού ἐπιχειροῦν νά τοποθετήσουν ἱστορικά τήν μορφή αὐτή, συνάγοντας ἀνανεωμένα συμπεράσματα, γιά τήν
κατανόηση τοῦ ρόλου της στή νεώτερη εὐρωπαϊκή ἱστορία. Βέβαια, ἡ ἐπίσημη ἱστορική ἔρευνα, ἐπίπεδη καί «σιδερωμένη», ὅπως ἔλεγε ὁ Μακρυγιάννης, ἐξυπηρετώντας τά συμφέροντα τῶν ἰσχυρῶν, πού εἶναι καί οἱ συνήθεις ἀρχιτέκτονες τῆς ἱστορίας, μένει στήν φαινομενολογία, μή μπορώντας ἤ καί μή θέλοντας να προχωρήσει στό «δυσθήρατον» βάθος. Ὑπάρχουν ὅμως καί


σ'αὐτά τά φαινόμενα ἐνδείξεις ἰσχυρές, πού πρέπει νά ληφθοῦν καί αὐτές ὑπόψει γιά μιά ἐγγύτερη στά πράγματα ἑρμηνεία.



Ἕνα πρῶτο ἰσχυρό στοιχεῖο εἶναι ἡ πολυσυζητημένη ἑβραϊκή καταγωγή τοῦ Χίτλερ, πού κατά πολλούς τοῦ δημιούργησε ἕνα ἰσχυρότατο σύμπλεγμα καί τήν τάση νά ἀποσιωπηθεῖ ὁπωσδήποτε. Σημαντικότερο ὅμως εἶναι, ὅτι, ὅπως γίνεται ἀπό πολλούς δεκτό, ὁ Χίτλερ χρησιμοποιήθηκε ἀπό τόν Διεθνή Σιωνισμό, γιά τήν ἐξυπηρέτηση τῶν στόχων του, ἕνας ἀπό τούς ὁποίους ἦταν ἡ δημιουργία ἰουδαϊκοῦ κράτους, πού θά ἐλέγχει τήν Μέση Ἀνατολή καί τά πετρέλαιά της. Γι' αὐτό, τήν παλαιότερη πρόταση νά δημιουργηθεῖ ἰουδαϊκό κράτος στήν Οὐγκάντα, ἀντικατέστησε νεώτερη, τό κράτος αὐτό νά ἱδρυθεῖ στήν Παλαιστίνη.

Στή συνάφεια αὐτή πρέπει νά διευκρινισθεῖ, ὅτι τό μέν ὄνομα «ἑβραῖος» ἔχει θρησκευτική σημασία καί σημαίνει τόν φορέα τοῦ ἑβραϊκοῦ θρησκεύματος. Τήν ἐθνικότητα ὅμως δηλώνει τό ὄνομα «ἰουδαῖος» (JEW, JUDEN-JUDENTUM, JEWDAISM κ.λ.π.). Γι' αὐτό καί δέν μπορεῖ ὁ ὀρθόδοξος χριστιανός νά εἶναι ἀντιεβραῖος ἤ ἀντισημίτης, ἐμπλεκόμενος σέ ἀντιθρησκευτικές καί φυλετικές ἀντιπαραθέσεις. Τό ἐθνικιστικό καί ἰμπεριαλιστικό στοιχεῖο τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ εἶναι ὁ Σιωνισμός, πού γεννήθηκε στήν ἐποχή τοῦ Χριστοῦ καί ταυτίζεται μέ τό ἐθνικιστικό-ἰμπεριαλιστικό στοιχεῖο του, τόν Φαρισαϊσμό. Τό φαρισαϊκό κίνημα, πού σταύρωσε καί τόν Χριστό, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εἶναι δέ χαρακτηριστικό, ὅτι οἱ ἁπλοί καί ταπεινοί ἑβραῖοι εἶναι κατά τοῦ Σιωνισμοῦ, δείχνοντάς το μέ συχνά ἀντισιωνιστικά συλλαλητήρια μέσα στό Ἰσραήλ.

Σύμφωνα λοιπόν, μέ μιά ἐκδοχή-πού ἀποκρούεται βέβαια ἀπό τόν Ἰουδαϊσμό- ὁ Σιωνισμός ἐχρησιμοποίησε τόν Χίτλερ, ἐκμεταλλευόμενος τήν ὑπέρμετρη φιλοδοξία καί δαιμονική αὐτοπεποίθησή του. Ἔχει δέ ἀποδειχθεῖ στίς τελευταῖες δεκαετίες, ὅτι καί πολλοί ἀξιωματικοί τοῦ Χίτλερ, ἤ καί μέλη τῶν SS, ἦσαν ἑβραῖοι. Ὑπάρχουν, ἐξ ἄλλου, ἰσχυρές ἐνδείξεις, πού κατά τούς ἐρευνητές τῆς «ἄλλης πλευρᾶς» δέν μποροῦν νά ἀγνοηθοῦν: α) Ὁ Χίτλερ ἐκινεῖτο μέ κεφάλαια, ὅπως λέγεται, σιωνιστικά (σιωνιστικές ἐπιχειρήσεις, πού συνεχίζονται μέχρι σήμερα). β) Ὁ Χίτλερ μέ τήν πολιτική του ἀνάγκασε τά μεγάλα ἑβραϊκά «κεφάλια» (διανοούμενους-ἐπιστήμονες) νά περάσουν στίς Η.Π.Α. καί νά ἀποτελέσουν τό σιωνιστικό ὑπόβαθρο τῆς ἀμερικανικῆς μεταπολεμικῆς πολιτικῆς γιά τήν παγκόσμια κυριαρχία. γ) Πειστικό εἶναι, ἐπίσης, τό ἐπιχείρημα, ὅτι ὁ Χίτλερ καί ὁ Ναζισμός στράφηκαν ἐναντίον τῶν «μικρῶν» ἑβραίων, ὥστε μέ τό «ὁλοκαύτωμα» - διογκωμένο σέ ἀριθμούς – νά ἐφελκύσουν τήν παγκόσμια συμπάθεια γιά τήν ἐξυπηρέτηση τῶν σιωνιστικῶν σχεδίων, μολονότι ἡ θυσία ὁποιουδήποτε ἀνθρώπου εἶναι πάντα σεβαστή καί μάλιστα μέσα στά φρικτά ναζιστικά κρεματόρια. Ὁ διωγμός ὅμως κατά τῶν μικρῶν καί ταπεινῶν ἑβραίων ἀνάγκασε τούς ἑβραίους τῆς Εὐρώπης νά κατεβοῦν στό Ἰσραήλ καί νά ἐποικισθεῖ τό νέο Κράτος, ἀναγκαῖο γιά τόν ἔλεγχο τῆς Μ. Ἀνατολῆς καί τῶν πετρελαίων της. Εἰδικοί δέ ἐπιστήμονες ἔχουν ὑποστηρίξει, ὅτι ἡ Νεκρά Θάλασσα, πού ἔχει ὅλα τά παράγωγα τοῦ πετρελαίου, εἶναι ὁ κρατήρας τεραστείων πετρελαιοφόρων στρωμάτων.

Ὅπως καί νάχει τό πρᾶγμα, μέ τίς τρεῖς αὐτές κινήσεις ὁ Χίτλερ προσέφερε τήν μεγαλύτερη ὑπηρεσία στά σιωνιστικά σχέδια. Ἐπικίνδυνος ὅμως γιά τόν παγκόσμιο Σιωνισμό ἔγινε ὁ Χίτλερ, ὅταν φάνηκε ὅτι ἐργαζόταν γιά τόν ἑαυτό του, ὁπότε ἔπρεπε νά συντριβεῖ καί αὐτός καί οἱ ἰμπεριαλιστικές βλέψεις του. Πῶς μπορεῖ, ἄλλωστε, νά ἐξηγηθεῖ ἡ ρητά ἐπισημαινόμενη ἀπό ΟΛΟΥΣ τούς ἱστορικούς, μακρά καί σκανδαλιστικά «ἀδράνεια» τῆς γαλλικῆς καί ἀγγλικῆς, μετά δέ καί τῆς ἀμερικανικῆς, πολιτικῆς ἀπέναντι στόν Χίτλερ καί ἡ ἐπιδειχθεῖσα ἀπέναντί του ἀνοχή ἤ καί εὔνοια ἀκόμη;

Πιστεύουμε, ὅτι ὁ Χίτλερ ἔπαθε ὅ,τι καί ὁ Ναπολέων. Ὁ τελευταῖος ἦταν «εὐγενής», μέλος τῆς φραγκικῆς φεουδαρχίας. Τό 1766 ὁ πατέρας του ἀνανέωσε στήν Β. Ἰταλία τόν οἰκογενειακό τους τίτλο τοῦ βαρώνου. Γι' αὐτό ὁ Ναπολέων σπούδασε στήν Στρατιωτική Σχολή τῆς Μπριέν, πού ἦταν μόνο γιά τούς Εὐγενεῖς. Ὅσο ὁ Ναπολέων ἐργαζόταν, μένοντας στήν τάξη του, γιά τό συμφέρον τοῦ Ἀστισμοῦ καί τοῦ τεκτονισμοῦ (ὁ Ροβεσπιέρος καί οἱ Ἰακωβῖνοι ἦσαν μασόνοι) ἦταν ἀποδεκτός. Ὅταν ὅμως, λόγω τῆς ἀπεριόριστης φιλοδοξίας του καί αὐτός, τά ἔβαλε μέ τίς ἀνώτερες βαθμίδες τῆς φραγκικῆς φεουδαρχικῆς ἱεραρχίας (βασιλεῖς καί αὐτοκράτορες τῆς Εὐρώπης), ἔπρεπε νά συντριβεῖ. Ἔτσι ἄρχισαν οἱ «συνασπισμοί» αὐτοκρατόρων καί βασιλέων ἐναντίον του, ὥς τό Βατερλώ (1815). Τό ἴδιο καί ὁ Χίτλερ. Ὅσο ἐξυπηρετοῦσε τά σιωνιστικά συμφέροντα (ἐνσυνείδητα ἤ ἀνεπίγνωστα) δέν ἐνοχλήθηκε. Στό πνεῦμα τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ ἡ ἐξολόθρευση μέρους τοῦ λαοῦ (POPOLO) δέν εἶναι πρόβλημα, ἀφοῦ ἐξυπηρετοῦνται μέ τόν τρόπο αὐτό τά συμφέροντα τῶν ἰσχυρῶν.

Πιστεύω, ὅτι γίνεται κατανοητό, πώς ἀφοῦ τό ἔργο τῆς ἰστοριογραφίας δέν εἶναι ἡ δίκη καί καταδίκη γεγονότων καί προσώπων, ἀλλά κυρίως ἡ ἑρμηνεία τους, πρέπει νά λαμβάνονται ὑπόψει καί νά σταθμίζονται ὅλες οἱ προσπάθειες ἑρμηνείας τοῦ χιτλερικοῦ φαινομένου καί τῶν τερατουργημάτων του. Ἄλλωστε, σήμερα, μετά τήν ἀποκτηθεῖσα τεράστια τραγική πείρα, ἡ ἀνθρωπότητα εἶναι σέ θέση νά συναγάγει ἀσφαλέστερα συμπεράσματα γιά τήν νουθεσία καί αὐτοπροστασία της.

π. Γ. Δ. Μ.

«ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ» Ὀκτώβριος 2011

Ἀρ. Τεύχους 112



Από το pentapostagma.gr

Απίστευτο ΤΕΣΤ. Βρές το ΠΡΟΤΥΠΟ σου!

Posted: 04 Oct 2011 12:42 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Πρόκειται πραγματικά για ενα απίστευτο ΤΕΣΤ που ίσως αλλάξει την ζωή σας!



Δοκιμασέ το για να βρείς το προτυπό σου.


Είναι εύκολο, διαρκεί μόνο 1 λεπτό και θα σε εκπλήξει...!



Καθένας από εμάς είναι αποτέλεσμα πολλών επιρροών. Ωστόσο κάποια άτομα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Είναι τα πρότυπά μας, τα οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μιμούμαστε.

Ίσως ήδη ξέρεις ποιο είναι το πρότυπό σου σε αυτή τη ζωή.
Ή μήπως όχι;
Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Sir Trevoir Rigelsworth, Ph.D, μας έχει δείξει έναν απλό τρόπο για να βρίσκουμε ποιο είναι το πρότυπό μας.
Είναι εύκολο, διαρκεί μόνο 1 λεπτό και θα σε εκπλήξει...!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ.
Δοκίμασέ το, είναι τέλειο και θα σε βοηθήσει στη ζωή σου!

1) Επίλεξε τον αγαπημένο σου αριθμό από το 1 ως το 9.



2) Πολλαπλασίασε το με το 3.


3) Πρόσθεσε 3, και μετά πολλαπλασίασε πάλι με το 3. (θα περιμένω να φέρεις το κομπιουτεράκι...)


4) Ο αριθμός που βρήκες αποτελείται από 2 ή 3 ψηφία.


5) Πρόσθεσε τα ψηφία του αριθμού που βρήκες μεταξύ τους, ώστε να καταλήξεις σε μονοψήφιο αριθμό.


6) Τώρα διάβασε παρακάτω τις απαντήσεις.

Με τον αριθμό που βρήκες, δες ποιος είναι το πρότυπό σου από την παρακάτω λίστα:



1. Albert Einstein



2. Oprah Winfrey


3. Mother Teresa


4. Μαχάτμα Γκάντι


5. Bill Gates


6. Λιονέλ Μέσι


7. Brad Pitt


8. Babe Ruth


9. Γιώργος Παπανδρέου

10. Barak Obama



ξέρω ποιός είναι το πρότυπο σου και να τον χαίρεσαι...




Μια μέρα θα γίνεις κι εσύ σαν κι αυτόν!



Πίστεψέ το!!!

.................

.................


* Υ.Γ. Σταμάτα να διαλέγεις διαφορετικά νούμερα!!!

Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΣΟΥ, ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ!!!

















45 Τετραγωνικά (2011) movies

Posted: 03 Oct 2011 11:22 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η Χριστίνα είναι μια νεαρή πωλήτρια, αντιπροσωπευτικό μέλος της γενιάς των 700 ευρώ (η οποία προσφάτως καλωσόρισε την γενιά των 500), που αποφασίζει να ζήσει μόνη της σε ένα διαμέρισμα 45m2 μακριά από ό,τι της στερεί το δικαίωμά της στην ελευθερία. Η κάμερα του Τζίτζη καταγράφει την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων σε μια αφιλόξενη πόλη όπως η πρωτεύουσα, που αντί να προσφέρει ευκαιρίες, αφαιρεί κάθε προοπτική. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο γοητεύει η πρωτοεμφανιζόμενη σε ταινία μεγάλου μήκους Εφη Λογγίνου...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Μήνυμα από την WWF

Posted: 03 Oct 2011 11:15 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ

Posted: 03 Oct 2011 11:12 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ BLOGS

Posted: 03 Oct 2011 10:46 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ο Τερενς Κουϊκ υπερ ανωνυμίας των blogs και εναντίον της στοχοποίησης δημοσιογράφων από κομπλεξικούς και περιττώματα...






Κανονικό αμερικάνικο reality μετατρέπεται σε άγριο πορνό μπροστά στην κάμερα με... hard core στιγμιότυπα χωρίς να τους ...κόβει η παραγωγή!

Posted: 03 Oct 2011 10:39 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Και δεν μιλάμε πλέον για τον Big Brother.. Που σημειωτέον, μέχρι τώρα όσα μας έχει δείξει είναι πολύ πιο Light συγκριτικά με αυτό που πρόκειται να αντικρύσετε...




Σας προετοιμάζουμε για σκηνές πορνό ισάξιες με τσόντες πολλών αστέρων.. Δείτε το ακατάλληλο video εδώ ...

Αστεροειδής στις 8 Νοεμβρίου θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από την Γη

Posted: 03 Oct 2011 10:22 PM PDT

Αστεροειδής με πλάτος 400 μέτρα και βάρος 55 εκ τόνων που φέρει την κωδική ονομασία YU55 στις 8 Νοεμβρίου θα περάσει σε πραγματική απόσταση αναπνοής από την Γη.



Η πλήρη περιφορά του αστεροειδούς
γύρω από τον ήλιο κρατάει 14 χρόνια. Η απόσταση που θα βρεθεί από την γη αυτή την φορά ο YU55 είναι 329.115 χιλιόμετρα κατά τις εκτιμήσεις, δηλαδή ανάμεσα από την Γη και την Σελήνη. Η απόσταση αυτή είναι η κοντινότερη που έχει βρεθεί αστεροειδής τέτοιου μεγέθους τον τελευταίο αιώνα.

Λίγες μέρες πριν την 8η Νοεμβρίου, στις 17 Οκτωβρίου σε απόσταση 34 εκ χιλιομέτρων από την Γη θα περάσει ο γνωστός κομήτης Elenin, από την ουρά του αναμένεται να αποκληθούν αρκετά κομμάτια που θα κατευθυνθούν προς την γήινη ατμόσφαιρα και θα...

φτάνουν στην Γη στις αρχές του Νοεμβρίου, τότε δηλαδή που θα περνάει και ο YU55. Ο φόβος τον επιστημόνων είναι μήπως...

κάποιο από τα τεράστια κομμάτια τις ουράς του Elenin συγκρουσθεί με τον YU55 και του αλλάξει πορεία είτε προς την Σελήνη προσφέροντα μας ένα άνευ προηγουμένου θέαμα είτε προς την Γη. Η σύγκρουση του αστεροειδούς με την Γη θα προκαλούσε καταστροφή σε απόσταση 10,000 χιλιομέτρων αν έπεφτε σε ξηρά η αν έπεφτε σε θάλασσα θα σήκωνε τσουνάμι μεγαλύτερο από 15 μέτρα. Ακόμα θα μπορούσε να επηρεάσει και τους μαγνητικούς πόλους της Γης.

Εντύπωση προκαλεί εν αναμονή τις διέλευσης του YU55 και του κομήτη Elenin ότι η NASA δημοσιοποίησε στο επίσημο site της nasa.gov άρθρο με τίτλο ¨Το διαστημικό τηλεσκόπιο εντοπίζει λιγότερους αστεροειδείς κοντά στην Γη" .

Πολλά σενάρια επιστημονικής φαντασίας έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εν όψιν, του αστρικού φαινομένου που θα λάβει χώρα, στις αρχές του Νοεμβρίου που φτάνουν μέχρι του σημείου, να μιλούν για κάποια περίπτωση "ευφυούς ελέγχου" αυτών τον ουράνιων αντικειμένων. Η ακόμα και για 9 ufo που ακολουθούν στην ουρά του Elenin σε σχηματισμό.

http://texnologiatoyayrio.blogspot.com/



Προσγείωση στον πιο επικίνδυνο αεροδιάδρομο του κόσμου(video)

Posted: 03 Oct 2011 10:16 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...LUKLA NEPAL




ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Posted: 03 Oct 2011 10:09 PM PDT

Ο κόσμος και η φύση μέσα στην οποία ζούμε αποτελείτε από ορατά και αόρατα στοιχεία. Για τα ορατά όλοι συμφωνούμε καθώς η όραση μας τα παρατηρεί και λίγο η πολύ δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Όσον αφορά τώρα τα αόρατα έχουμε μια ποικιλία απόψεων και εξηγήσεων από την τέλεια άρνηση της ύπαρξής τους έως την άποψη ότι μόνο αυτά είναι ουσιαστικά. Αυτό και πάλι είναι φυσικό καθώς δεν είναι δυνατό να παρατηρήσουμε αυτά τα αόρατα στοιχεία αλλά μόνο τα αποτελέσματά τους και από αυτά καθώς και από τη ενέργεια που παράγουν να βγάλουμε τα όποια
συμπεράσματα και να έχουμε τις όποιες αποδείξεις για την ύπαρξή τους.



Ανάλογα με τον τόπο και το χρόνο ανάλογα με τις χώρες και τους πολιτισμούς αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες και απόψεις πάνω στις αόρατες Δυνάμεις της Φύσης ή τους απόκρυφους Νόμους του Σύμπαντος.

Ένα απλό παράδειγμα είναι το πώς ο σπόρος ενός δέντρου γίνεται κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες το αντίστοιχο δέντρο. Αυτό το απόλυτα φυσικό γεγονός μπορεί να εξηγηθεί από πολλές πλευρές ανάλογα τον άνθρωπο που το εξηγεί, ανάλογα το περιβάλλον και την εποχή που εξηγείται.

Ένας βιολόγος λόγου χάρη θα πει ότι ο σπόρος μεγαλώνει τρεφόμενος από τα συστατικά της γης και ακολουθώντας τον αντίστοιχο βιολογικό σχέδιο μας δίνει μετά από κάποια περίοδο το αντίστοιχο δέντρο.

Ένας μοναχός του μεσαίωνα θα πει ότι η παντοδυναμία του Θεού οδηγεί το σπόρο και τον κάνει δέντρο και ένας αποκρυφιστής του προηγούμενου αιώνα θα πει ότι τα στοιχειά της γης και του ξύλου θα μεταφέρουν ότι χρειάζεται στο σπόρο και τελικά τον οδηγήσουν στο δέντρο.

Μπορούμε να αναφέρουμε πάρα πολλές διαφορετικές απόψεις που ωστόσο δεν χρειάζεται. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να δούμε με διαλεκτική διάθεση όλες τις όψεις που μπορούμε να γνωρίσουμε και αν το κάνουμε το σίγουρο αποτέλεσμα που θα βγάλουμε είναι ότι υπάρχει κάτι που κάνει το σπόρο δέντρο και ότι καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε δογματικά τη μία ή την άλλη άποψη.

Το γεγονός που περιγράφω δεν προξενεί ίσως και μεγάλη έκπληξη σε κανένα από εμάς και αυτό διότι από μικροί έχομε μάθει ότι τα φυτά λειτουργούν με αυτό το τρόπο. Αλλά αν το δούνε από την πλευρά του ανθρώπου εκείνου που χωρίς την παρέμβαση κανενός ανακάλυψε αυτό το γεγονός θα καταλάβουμε πόσο καταπληκτικό γεγονός είναι ένας σπόρος 5 γραμμαρίων να μας δίνει ένα δέντρο 100 πχ κιλών. Αυτό το γεγονός με ψυχρή λογική είναι αρκετά παράδοξο και αποδεικνύει το μέγεθος και την ποιότητα των δημιουργικών δυνάμεων και ενεργειών της Φύσης.

Μπορούμε να δώσουμε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα από όλα τα βασίλεια, της γης που όλα αποδεικνύουν το ίδιο νόμο ή δύναμη ή μαγεία ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε που οδηγούν στην αύξηση τη γέννηση και την εξέλιξη των διάφορων ειδών ζωής στη Φύση. Αυτή η διαδικασία υπάρχει παντού στο πλανήτη γη οπότε μιλάμε για πλανητικό νόμο ή δύναμη.

Μέσα σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκεται και ο άνθρωπος συνειδητά ή ασυνείδητα. Όταν το κάνει συνειδητά τότε έχουμε μια συνεργασία του ανθρώπου με τις δυνάμεις της Φύσης που γίνεται μια θαυμάσια δημιουργική συνεργασία όταν δεν αποσκοπεί σε εγωιστικές τάσεις ή οφέλη ενώ γίνεται καταστροφική στην αντίθετη περίπτωση.

Αυτή η δύναμη και η μαγεία της Φύσης η τόσο εμφανής για αυτόν που έχει παρθένα ματιά για αυτόν που βλέπει τη φύση σαν να ήταν η πρώτη φορά, δεν γίνεται αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας ακριβώς γιατί την έχουμε συνηθίσει από πολύ μικρή ηλικία και έτσι δεν μας προξενεί έκπληξη. Αλλά αν ένα πρωί ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε την ποικιλία από ορυκτά φυτά ζώα από τις μορφές του εδάφους από τα χρώματα τους ήχους τα σχήματα τις εναλλαγές τις αντιθέσεις και το πως αυτές εναρμονίζονται και μας δίνουν ένα σύνολο που ονομάζουμε φύση θα είναι σαν να γεννιόμαστε δεύτερη φορά και σίγουρα η αντίληψη που θα έχομε τότε για τη φύση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Είναι καλό εδώ να αναφερθεί ότι υπήρξαν πολιτισμοί στο παρελθόν που είχαν μια συνειδητή επαφή με αυτές τις δυνάμεις της Φύσης και όσοι από αυτούς συνεργάσθηκαν με αλτρουιστική διάθεση μας άφησαν μια σημαντική παράδοση ενώ όσοι καταχράστηκαν αυτές τις δυνάμεις μας απέκοψαν από το παρελθόν κάνοντάς μας να οπισθοδρομήσουμε.

Και φτάνοντας στη σημερινή εποχή έχουμε την θετικιστική αντίληψη να επικρατεί τους τελευταίους αιώνες και να μας παρουσιάζει μια πραγματικότητα ζωής και Φύσης που μας απομακρύνει αρχικά από τον αόρατο κόσμο της φύσης και τα τελευταία χρόνια και από την ορατή φύση κλείνοντάς μας σε μεγαλουπόλεις που πραγματικά πολλές φορές δεν γνωρίζουμε από που βγαίνει ο Ήλιος. Αλλά τελικά ελπίζω πως η αλήθεια που τόσο πολύ κρύβεται ή διαστρεβλώνεται θα λάμψει και πάλι.



ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ



Στη Φύση υπάρχει η δράση ενός Συμπαντικού Νόμου που δεν τον βλέπουμε ούτε τον γνωρίζουμε. Η σύγχρονη επιστήμη όμως μελετά και βγάζει συμπεράσματα και γνώσεις για τα αποτελέσματα που προκαλεί αυτός ο Νόμος . Ερευνά δηλαδή το πώς και όχι το γιατί των πραγμάτων. Όπως η Φύση έτσι κι ο άνθρωπος έχει σε μικρογραφία αυτές τις Δυνάμεις οπότε γνωρίζοντας τον εαυτό του γνωρίζει τη Φύση ή και το αντίθετο γνωρίζοντας τη Φύση γνωρίζει τον εαυτό του .

Οι Δυνάμεις αυτές χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον άνθρωπο, τις πιο πολλές φορές ασυνείδητα. όταν σε λίγες περιπτώσεις γίνεται συνειδητά έχουμε ανθρώπους αρκετά εξελιγμένους που έχουν ένα γνώθι σ΄ αυτών . Η γνώση αυτή τους δίνει μια δύναμη πέρα από τις ανθρώπινες διαστάσεις τους κάνει συμμέτοχους της φύσης. Αυτό είναι από τη μια πολύ δημιουργικό όταν αυτός που τις χρησιμοποιεί έχει ξεπεράσει τον εγωισμό ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι καταστροφικό, τόσο για τον ίδιο τον άνθρωπο όσο για τη φύση γενικότερα.

Όποιος κάνει μια πράξη με την ελπίδα της ανταμοιβής ή το φόβο της τιμωρίας δεν είναι ελεύθερος αλλά σκλάβος του ίδιου του εαυτού του. Μόνο όποιος συνειδητοποιεί την υπέρτατη δύναμη της φύσης μέσα στην καρδιά του είναι ελεύθερος.





« Η αμαρτία του εγωισμού που μέσα στο Σύμπαν

σαν σε καθρέπτη βλέπει την εικόνα της να φωνάζει εγώ

θα προτιμούσε όλος ο κόσμος να φωνάζει εγώ

και τα πάντα να αφανιστούν αν εξακολουθήσει να γίνεται έτσι »

Έντουαρντ Άρνολντ

Υπάρχουν δυνάμεις κατώτερες ( ένστικτα ) μέσα σε κάθε άνθρωπο που αν αφεθούν ελεύθερες θα κυριεύσουν πραγματικά την ψυχή του και θα πρέπει να υποταχθούν απ' τις ανώτερες εκείνες δυνάμεις που επίσης έχει ο κάθε άνθρωπος αν πραγματικά θέλει να λέγεται άνθρωπος .

Αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις ή μικρά εγώ δεν είναι φανταστικά ή ποιητικά στοιχεία αλλά ζωντανές ζωώδεις δυνάμεις που αν αφεθούν μεγαλώνουν δυναμώνουν και τελικά ελέγχουν τον άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί από ένα σημείο και μετά να αντιδράσει.

Τέτοια στοιχεία ή στοιχειά μπορεί να μεταφραστούν ως επιθυμίες όπως φιλαργυρία, σαρκικός πόθος , απληστία, αισθησιασμός, φιλοδοξία, δειλία, τρόμος , φόβος , μίσος, υπερηφάνεια, ματαιοδοξία, εγωισμός κ.τ.λ.

Αυτά τα στοιχειά ζουν στη ψυχή του ανθρώπου και μεγαλώνουν και δυναμώνουν σε βάρος των ανώτερων στοιχείων της ζωής . Αυτά αποτελούν μέρος της ψυχής μας και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει κατανοητό. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε ότι το να διώξουμε το ένα ή το άλλο δεν θα φέρει αποτέλεσμα . Αυτό γίνεται γιατί με μια απλή δίωξη αδειάζει απλώς ένας χώρος στην ψυχή μας που κάποιο άλλο κατώτερο στοιχείο μπορεί να γεμίσει.

Αυτό που γλιτώνει και εξελίσσει είναι να αντικατασταθεί το κατώτερο με ένα ανώτερο στοιχειό που επίσης είναι μέρος της ψυχής μας πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δυναμώσει το ανώτερο. Αυτό μοιάζει με μονόδρομος . Μόνο όταν δυναμώνουμε τα ανώτερα στοιχεία του εαυτού μας αδυνατίζουν οι μαύρες σκιές που έχουμε . Αυτό δίνει στην ψυχή μας άμεση πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις της φύσης και μας κάνει καλούς αγωγούς διοχέτευσης των.

Η μάχη αυτή μεταξύ φωτός και σκοταδιού είναι τόσο παλιά όσο και η φύση . Άλλοτε κερδίζει το φως και η φύση προχωράει και άλλοτε το σκοτάδι και έχουμε στασιμότητα ή οπισθοδρόμηση . όταν οι δημιουργικές δυνάμεις υπερισχύουν το μικρό αναπτύσσεται σε μεγάλο, όταν συμβεί το αντίθετο έχουμε μαρασμό και στασιμότητα . Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης .

Όπως η γη θέλει το νερό έτσι η ψυχή θέλει τροφή . Και όπως η γη προετοιμάζεται να δεχθεί το νερό έτσι και η ψυχή πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την τροφή που πηγάζει από τα ύψη.

Αυτός είναι ο νόμος του πνεύματος στη φύση και δικιά μας υποχρέωση να χτίσουμε τη σκάλα που ενώνει την ψυχή μας με τα ανώτερα πνευματικά στοιχεία , τα θεϊκά στοιχεία που μας αντιστοιχούν .

Η φύσης έχει τον ίδιο οργανισμό με τον άνθρωπο ασχέτως εξωτερικής μορφής ή μεγέθους . «έχουμε τα ίδια όργανα και λειτουργίες και μας διέπουν οι ίδιοι νόμοι.

Επίσης όπως ο άνθρωπος έχει διάφορες φάσεις και ασθένειες έτσι και η φύση έχει τα αντίστοιχα. Έχει τις δικές της νευρικές διαταραχές τα δικά της συμπτώματα παραλυσίας που με αυτά πολιτισμένες χώρες μετατρέπονται σε έρημους , τα δικά της συμπτώματα πυρετού, της δικές της περιόδους κρύου ή ζέστης της εκρήξεις και τους σεισμούς. Αν οι φυσικοί μας γνώριζαν καλά την ανθρώπινη φύση θα μπορούσαν να καταλάβουν πολύ καλύτερα τον οργανισμό της φύσης και τις επιδημικές αρρώστιες από τις οποίες μονό τα εξωτερικά συμπτώματα γνωρίζουμε . Αν οι σημερινοί επιστήμονες είχαν πιο σφαιρική αντίληψη για τη φύση θα μπορούσαν παραδειγματιζόμενοι πότε από τον μικρόκοσμο και πότε από τον μεγάκοσμο να κατανοήσουν και να προνοήσουν για αρκετά θέματα και προβλήματα που κατά καιρούς μαστίζουν τον άνθρωπο και τη φύση. Θα μπορούσαν να φτάσουν στις αιτίες των πραγμάτων και όχι όπως σήμερα να ασχολούνται με τα αποτελέσματα και τα εξωτερικά συμπτώματα.

Ο πολιτισμός μας έχει σαν κεντρικό σημείο τον άνθρωπο. Ότι ανακαλύπτει και εξελίσσει το κάνει για την «καλυτέρευση» της ζωής του ανθρώπου. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ή επίτευγμά γίνεται προέκταση του ανθρώπου. Έτσι έχουμε ένα οριζόντιο πολιτισμό που ναι μεν στα υλικά και ορατά πλησιάζει μεγάλες κορυφές αλλά στα άϋλα και αόρατα είναι μωρό παιδί. Έχει άγνοια των κάθετων στοιχείων και των παράλληλων κόσμων που υπάρχουν γύρω του. Ένα καλό άνοιγμα που βοηθάει τον άνθρωπο να ξεφύγει από τον υλιστικό παραλογισμό και τον σημερινό τρόπο ζωής είναι να γνωρίσει άλλες διαστάσεις όπου κατοικούν άλλα είδη όντων με τα οποία παλιότερα ο άνθρωπος όταν δεν ήταν τόσο υλιστής είχε επαφή και συνεργασία

Πρέπει να αισθανθούμε ξανά τη φυσική μας θέση μέσα στο Σύμπαν χωρίς σύνδρομο κατωτερότητας.







Πραγματικό και Μη Πραγματικό



Έχει επικρατήσει στην εποχή μας να θεωρούμε αντιληπτό μόνο ότι γίνεται αντιληπτό από τις πέντε αισθήσεις που μέχρι τώρα έχουμε αναπτύξει. Και ενώ έχουμε ανακαλύψει και επιστημονικά χιλιάδες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι οι αντιλήψεις που προέρχονται από τις αισθήσεις μας είναι λάθος εξακολουθούμε να είμαστε προσκολλημένοι στον κόσμο των αισθήσεων χωρίς να παραδεχόμαστε αλήθειες ή πραγματικότητες πέρα από αυτό. Για παράδειγμα βλέπουμε τον ήλιο να κινείται από την ανατολή προς τη δύση και αυτό είναι απατηλό γιατί η κίνηση αυτή φαίνεται εξαιτίας της γης που κινείται και όχι του ήλιου.

Επίσης η γη κάνει πολλές ταυτόχρονες κινήσεις που οι πέντε αισθήσεις μας δεν αντιλαμβάνονται και όμως η γη κινείται.

Συχνά ονειρευόμαστε ενώ είμαστε ξύπνιοι και άλλοτε ενώ πιστεύουμε ότι είμαστε ξύπνιου κοιμόμαστε . Αλλά και όταν κοιμόμαστε πιο μέρος μας κοιμάται και πιο όχι ? Μπορεί να είμαστε ξύπνιοι ως προς ένα πράγμα και να κοιμόμαστε ως προς ένα άλλο για παράδειγμα ένας άνθρωπος σε υπνοβασία είναι ξύπνιος ή κοιμισμένος?

Επίσης η αντίληψη μας για το χώρο και το χρόνο είναι άμεσα επιρεάσημες από την ψυχολογική μας διάθεση καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρισκόμαστε. Για παράδειγμα το να διανύσουμε μια απόσταση 10 χιλιομέτρων με μια ευχάριστη παρέα είναι εντελώς διαφορετικό από το να τη διανύσουμε μόνοι και για κάποια εργασία που δεν μας ευχαριστεί.

Ο χρόνος είναι εντελώς σχετικός για παράδειγμα η διάρκεια της μέρας για ένα φυλακισμένο είναι τεράστια σε αντίθεση με ένα πολυάσχολο επιχειρηματία για τον οποίο η διάρκεια της δεν του είναι αρκετή.

Οι εξωτερικές αισθησιακές αντιλήψεις χρειάζονται για να δούμε αισθησιακά πράγματα ενώ οι εσωτερικές αισθησιακές αντιλήψεις για να δούμε εσωτερικά πράγματα. Τα υλικά σώματα είναι τόσο ορατά στην πνευματική όραση όσο και τα αστρικά σώματα στα μάτια του ανθρώπου. Και αυτό έως και μερικά χρόνια πριν δεν μπορούσε να στηριχθεί σε απτά παραδείγματα. Ήρθε όμως η ανακάλυψη της μηχανής Κίρλιαν που φωτογράφησε την Αύρα και έτσι αποδείχθηκε και εξωτερικά η ύπαρξη αόρατων κόσμων







ΜΟΡΦΕΣ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ



Όλες οι μορφές είναι εκφράσεις μίας ή περισσότερων βασικών αρχών και υπάρχουν όσο και οι σχετικές δυνάμεις που δρουν μέσα τους. Δεν είναι απαραίτητα ορατές γιατί η εμφάνιση τους εξαρτάται από την ικανότητά τους να αντανακλούν το φως. Τα αόρατα αέρια μπορούν να στερεοποιηθούν με πίεση και ψύξη και να γίνουν ορατά και απτά και αντίθετα οι πλέον συμπαγείς ουσίες μπορούν να γίνουν αόρατες και αεριώδεις με την επίδραση της θερμότητας. Τα προϊόντα της σκέψης είναι επίσης αόρατα Όλα τα σώματα έχουν αόρατες σφαίρες που περικλείουν μέσα τους τα ορατά σώματα.. Δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές εκτός αν δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες οπότε μπορούν οι αισθήσεις να τις αντιληφθούν. Αυτές οι σφαίρες σε όλη τη φύση είναι μαγνητικά, θερμικά, ακουστικά και φωτιστικά πεδία, καθώς και άλλες εκπομπές ακτινοβολιών που ανήκουν σε κάθε αντικείμενο στη Φύση.

Τα φωτοστέφανα των αγίων δεν είναι ποιητική φαντασία όπως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε αλλά ακτινοβολία που προέρχεται από την πνευματική κατάσταση των.

Ακτινοβολία επίσης εκπέμπουν όλοι οι πολύτιμοι λίθοι



ΧΑΛΚΟΣ

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ

ΑΡΣΕΝΙΚΟ

ΜΟΛΥΒΔΟΣ

ΘΕΙΟΝ ΜΠΛΕ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ

ΧΡΥΣΟΣ

ΑΣΗΜΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΑ

ΑΝΤΙΜΟΝΙΟ

ΣΙΔΗΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ



Αντίστοιχα κάθε πλανήτης εκπέμπει άλλο χρώμα π.χ. ο Άρης εκπέμπει κόκκινο και η Γη μπλε. Επίσης οι άνθρωποι ανάλογα Αυτοί που έχουν υψηλό πνευματικό επίπεδο έχουν όμορφα φωτοστέφανα από άσπρο, μπλε, χρυσό και πράσινο με διαφορετικές σε ένταση αποχρώσεις ενώ χαμηλές φύσεις αποβάλουν κυρίως σκούρες κόκκινες ακτινοβολίες που σε κτηνώδεις, χυδαίους ή αισχρούς ανθρώπους γίνονται σκουρότερες σχεδόν μαύρες.

Ακόμα πιο πέρα τα σύνθετα φωτοστάφανα των ανθρώπων, ζώων, φυτών και ακόμα πόλεων, χωρών, τοποθεσιών, ανταποκρίνονται στα υπερισχύοντα χαρακτηριστικά τους ώστε ένα άτομο με ανεπτυγμένη αντίληψη και διαίσθηση μπορεί να δει την κατάσταση της διανοητικής και ηθικής ανάπτυξης ενός τόπου ή μίας χώρας παρατηρώντας την σφαίρα των ακτινοβολιών τους.

Η ποιότητα των ακτινοβολιών εξαρτάτε από το επίπεδο δραστηριότητας του κέντρου από το οποίο προέρχεται. Και εδώ υπάρχει αντιστοιχία χρώματος ακτινοβολίας και ψυχής ή συναισθημάτων.

Για παράδειγμα έχουμε αντιστοιχία:





ΑΓΑΠΗΣ ------------ ΜΠΛΕ

ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ-------- ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ---ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Το μπλε χρώμα κατ΄ επέκταση έχει κατευναστικές επιδράσεις σε αντίθεση με το κόκκινο που έχει διεγερτικές. Αυτές οι γνώσεις που υπάρχουν σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτισμούς αρχίζουν να γίνονται γνωστές και από τον δικό μας μέσω επιστημών όπως η ψυχολογία και η αστρολογία αν και συνήθως σήμερα μένουμε μόνο στα αποτελέσματα τους και όχι στις πιο εσωτερικές τους αιτίες.

Συμπερασματικά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι που στο σύνολό τη η σημερινή ανθρωπότητα δεν αντιλαμβάνεται.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ


Όπως στο φυσικό επίπεδο έχουμε τα βασίλεια των ορυκτών των φυτών, των ζώων όπου υπάρχουν στα στοιχεία της γης, του νερού, του αέρα, και της φωτιάς έτσι και σε αστρικό επίπεδο υπάρχουν κάτοικοι πνεύματα της Φύσης που κατοικούν στα τέσσερα στοιχεία.

Όταν λέμε γη νερό αέρας και φωτιά δεν λέμε για τα φυσικά στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε αλλά για μεγάλες ομάδες που εξωτερικά συμβολίζονται με τα τέσσερα προαναφερθέντα στοιχεία. Τα στοιχειακά τώρα είναι οντότητες που ζουν στα τέσσερα στοιχεία . Είναι μορφές ζωής από πρανικό επίπεδο και άνω. Είναι οντότητες που έχουν αρκετά αναφερθεί από τους αρχαίους και είναι κατά πολύ παλιότερες από τους ανθρώπους.

Τα στοιχειακά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε τέσσερις κατηγορίες αντίστοιχες με τα στοιχεία και θα χρησιμοποιήσουμε εδώ τα ονόματα που είναι πιο πολύ γνωστά.

ΓΗΣ: Νάνοι, Μοίρες

ΝΕΡΟΥ: Νεράιδες, Νηρηίδες, Βρυσηίδες

ΑΕΡΑ: Συλφίδες, Έλφη

ΦΩΤΙΑΣ: Σαλαμάνδρες

Αυτά τα όντα είναι ορατά μεταξύ τους εφόσον κατοικούν στο ίδιο στοιχείο. Όλα αυτά δεν είναι ορατά για το σύνολο των ανθρώπων υπό κανονικές συνθήκες. Μπορούν όμως να γίνουν σε αυτούς που έχουν αναπτυγμένη τη διαίσθηση και κάτω από κατάλ- ληλες συνθήκες. Τα σώματα αυτών των οντοτήτων είναι από μια ελαστική ημιυλική ουσία αρκετά αεριώδη ώστε να μην διακρίνονται φυσιολογικά και αλλάζουν σχήμα σύμφωνα με κάποιους νόμους που τα διέπουν.

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που αναφέρουν την επαφή τους με τέτοιες οντότητες αλλά και την συνεργασία τους με αυτές είτε για δημιουργία είτε για κατα- στροφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα όντα είναι δημιουργίες των ανθρώπων απαραί- τητα. Στις πιο φυσιολογικές περιπτώσεις είναι απρόσωπες δυνάμεις που παίρνουν μορφή, ζωή και συνείδηση δηλαδή υλοποιούνται ή από τη δημιουργική δύναμη της φύσης ή από τον άνθρωπο με τον οποίο έρχονται σε επαφή.

Ο Παράκελσος είχε πει ότι το Σύμπαν είναι μια σκέψη του Θεού. Σε μικρογραφία και ο άνθρωπος που μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη του και να τη σταθεροποιεί μπορεί να δημιουργεί και μορφές αν και αυτό ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο εξέλιξης της παρούσας ανθρωπότητας.

Τα τέσσερα βασίλεια της Φύσης ζουν και μεγαλώνουν προσπαθώντας να φτάσουν κάθε φορά σε υψηλότερο στάδιο σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης. Τα στοιχειά της Φύσης τώρα συνεργάζονται άριστα σε αυτό το επίπεδο ασταμάτητα και χωρίς θόρυβο για την εξέλιξη και το μεγάλωμα όλων των ειδών καθώς και των ανθρώπων.

Τα ορυκτά τα φυτά τα ζώα τα ανθρώπινα, τα ηρωικά, ο κόσμος των θεών και η στήλη του φωτός που όλα τα ενώνει, όλα ζουν, όλα πνέουν, όλα δονούν και ηρεμούν.

Η μία ΖΩΗ υπάρχει παντού. Μία ΖΩΗ νοήμων, με θέληση να είναι, που παίρνει τις μορφές και τις πυκνότητες που κάθε φορά χρειάζεται. Όλα ζουν σε ένα κύκλο ζωής μέσα στο Μακρόβιο Ον του οποίου πνεύμα είναι ο ΕΝΑΣ Θεός.

Από αυτή τη άποψη δεν υπάρχει θάνατος. Η ζωή κατοικεί σε μια μορφή και όταν αυτή καταστραφεί, μαζεύει τα στοιχεία της φύσεως και χτίζει νέο σπίτι.

Για παράδειγμα ένας βράχος με τη συνεχή διάβρωση από τον αέρα ή το νερό αρχίζει να φθείρεται στην επιφάνειά το, αλλά τα στοιχεία συγκεντρώνονται πάλι και σχηματίζουν νέες μορφές. Υποτυπώδη φυτά και βρύα φυτρώνουν πάνω του, ζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιόνται ώσπου η ύλη συσσωρεύεται και δημιουργεί ανώτερες μορφές. Μπορεί να περάσουν αιώνες μέχρι την τελειοποίηση αυτής της διαδικασίας αλλά τελικά τα χορτάρια θα αναπτυχθούν και η ζωή που πριν ήταν κοιμισμένη μέσα στο βράχο τώρα λειτουργεί μέσα σε μορφές ικανές να μπουν στο βασίλειο των ζώων.

Σαν συνέχεια ένα σκουλήκι τρώει το φυτό και η ζωή αποκτά περισσότερη κίνηση και ενέργεια. Κατόπιν το σκουλήκι τρώγεται από ένα πουλί και η ζωή που σερνόταν στη γη τώρα βρίσκεται στον αέρα.

Σε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας προόδου η ζωή αποκτά νέα μέσα για να δραστηριο- ποιήσει την ενέργειά της και ο θάνατος κάθε μορφής σημαίνει τη γέννηση μιας νέας, ανώτερης από την προηγούμενη.

Κάποια στιγμή στην διαδικασία της εξέλιξης η ζωή φτάνει σε τέτοιο ύψος που καμιά μορφή απ΄ αυτές που γνωρίζουμε δεν είναι ικανές να χρησιμεύσουν σαν όργανα με τα οποία οι ιδιότητες της θα εκφραστούν κατάλληλα. Τότε η ζωή απελευθερώνεται από τα πλαίσια που εμείς είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε.







Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ



Η Σοφία δεν είναι προϊόν του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι αιώνια και συμπαντική. Εκφράζεται μέσα από φυσικούς νόμους που κυβερνούν το Σύμπαν σε όλες του τις μορφές. Εκφράζεται στη μορφή ενός φύλου, στο σώμα ενός ζώου, στον οργανισμό του ανθρώπου. Η δράση της βρίσκεται παντού μέσα στη φύση, όσο τα πλάσματα της ζουν σύμφωνα με το φυσικό νόμο. Δεν υπάρχει αρρώστια στη Φύση που να μην δημιουργήθηκε από δυνάμεις που εργάστηκαν ενάντια στους νόμους της. Έχουμε βέβαια αρρώ στιες και επιδημίες και στα φυτά και τα ζώα. Μια βαθύτερη όμως έρευνα θα δείξει ότι τελικά όλες οι μορφές μέχρι και τον άνθρωπο επηρεάζονται απ' αυτόν. Η φαντασία της φύσης επηρεάζεται και τροποποιείται απ' αυτήν του ανθρώπου κι έτσι η νοσηρή ανθρώπι νη φαντασία ακολουθείτε από τη Φύση έτσι έχουμε αποτελέσματα και αρρώστιες όπως αυτές που περιέγραψα.

Αυτό επίσης εξηγεί πως περίοδοι μεγάλης διαφθοράς και αισθησιασμού και προ- λήψεων και υλισμού ακολουθείται πάντα από λοιμούς, επιδημίες, πείνα, πολέμους κτλ. Και θα ήταν άξιο να συγκεντρωθούν και στατιστικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν.


http://www.katohika.gr

Ο χορευτής που έχει "χτυπήσει" κόκκινο στο YouTube!

Posted: 03 Oct 2011 10:04 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Θαυμάστε τις εξωπραγματικές φιγούρες του Marquese Scott που κατάφεραν να «μαγέψουν» πάνω από 4.200.000 θεατές στο YouTube μέσα σε μια μόλις εβδομάδα!




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




http://tacoalatipota.blogspot.com




Συγκλονιστικό!!!: 8 μηνών βρέφος ακούει για πρώτη φορά! Δείτε την μοναδική του αντίδραση…

Posted: 03 Oct 2011 10:01 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Με ειδικό μηχανισμό ο μικρός Τζόναθαν ακούει για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες ζωής.




Δείτε την αντίδρασή του στα πρώτα λόγια που ακούει από την μητέρα του…




Γ.Α.Π: Διεφθαρμένα Όνειρα Nεo CD

Posted: 03 Oct 2011 09:07 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Δείτε την παρουσίαση πιο κάτω και σε HD...


Αστεία ερωτήματα χωρίς απάντηση

Posted: 03 Oct 2011 09:05 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τόσο πολύ και για το οτιδήποτε, που σας πόνεσε το κεφάλι; Εγώ μόλις τώρα γι αυτό και αποφάσισα να...


σας πω τις απορίες μου (οι οποίες μετά από μία έρευνα που έκανα απασχολούν αρκετούς). Γιατί όπως λένε το να μοιράζεσαι πράγματα είναι καλό και πρέπον. Για αυτό ακριβώς και θα σας ζαλίσω το κεφάλι με αστείες αλλά αναπάντητες απορίες. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί:

1. ...ο ήλιος ξανθαίνει τα μαλλιά ενώ σκουραίνει το δέρμα;

2.....οι γυναίκες όταν βάζουν μάσκαρα έχουν πάντα το στόμα ανοιχτό;

3....η συντόμευση είναι τόσο μεγάλη λέξη;

4....δεν υπάρχει γατοτροφή με γεύση ποντίκι;

5...ο Νόε πήρε μαζί του και 2 κουνούπια;

6...γιατί τα πρόβατα δεν "μαζεύουν" όταν βρέχονται και τα μάλλινα ρούχα συρρικνώνονται;







Με λένε Ελλάδα...

Posted: 03 Oct 2011 09:02 PM PDT

Με λένε Ελλάδα


Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.

Κάποτε είχα μια...

συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου, ήμουν πτωχή πλην τίμια.

Πολέμαγα για να μεγαλώσω.

Πολέμαγα για τους Βαλκανικούς.

Πολέμαγα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία.

Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω.

Πολέμαγα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν.

Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.

Μετά άρχισε ο ξεπεσμός μου.



Ο γελοίος εμφύλιος των αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια.

Η ανοικοδόμηση με τις γελοίες πολυκατοικίες, η πιο άσχημη πρωτεύουσα σε όλη την Ευρώπη.

Η Χούντα.

Το ΠΑΣΟΚ.

Τα λαμόγια στην εξουσία.

Το Τσοβόλα δώσ' τα όλα.

Ο Κοσκωτάς.

Ο Μητσοτάκης.

Οι κοριοί.

Το χρηματιστήριο του '99.

Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή.

Μαζί και οι παπαγάλοι.

Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα.

Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.

Τα δανεικά. Τα δανεικά. Τα δανεικά.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι λαϊκιστές στην εξουσία.

Πράσινοι και μπλε.

Διορίστε, διορίστε, χώστε, φάτε, με ξεσκίσανε φιλαράκι.

Οι συνδικαλιστές.

Οι ληστοτραπεζίτες.

Οι Αλβανοί και οι σφαγές.

Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια.

Οι κουκουλοφόροι και οι κουλτουριάρηδες αριστεροί της πλάκας υποστηρικτές τους. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ.

Οι υπουργοί και οι μίζες.

Η Ζίμενς, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης.

Ο μπουνταλάς κρεμανταλάς Καραμανλής, ο άχρηστος.

Οι εισαγγελείς που δεν έβαλαν κανέναν στη φυλακή.

Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη η οποία ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη τρομοκρατημένη.

Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκατά, με έχουν κάνει σκουπίδι.

Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια της γης, ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα"!

Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ'όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς..

Θα σου έγραφα κι άλλα, είχα πολλά να σου πω, αλλά θέλω να δω τώρα TV των εργολάβων και των εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι. Αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ.

Έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά δεν με γουστάρει πια κανένας. Διότι είμαι βρώμικη, με βίασαν όλοι.

Και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός να τους διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή.

Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εισαγγελέας.

Τι να σου λέω άλλο φίλε, είμαι εξουθενωμένη..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα αγαπημένα σας αυγά με ΝΕΑ SUPER ΔΩΡΑ!

Posted: 03 Oct 2011 08:59 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Δείτε πιο κάτω τις μοναδικές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν...


 
 
 




Πιστεύετε στα φαντάσματα? Γιατί το ακόλουθο video είναι εδώ για να σας πείσει!

Posted: 03 Oct 2011 08:48 PM PDT

Το εν λόγω video εξετάστηκε και από ειδικούς οι οποίοι μεν πιστοποίησαν την γνησιότητά του, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

Το video το ανέβασε στο διαδίκτυο υπάλληλος του καταστήματος ο οποίος μετά από έρευνα έμαθε ότι στην τοποθεσία που βρίσκεται τώρα το κατάστημα παλιότερα βρισκόταν ένα Βικτωριανό ορφανοτροφείο… Δείτε το video



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aμοντάριστα γυμνά πλάνα της Στέλλας Μπεζαντάκου...

Posted: 03 Oct 2011 08:46 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Όχι ότι έχει αφήσει γενικότερα και τίποτα στην φαντασία μας..




Η Στέλλα Μπεζαντάκου είναι topless και όχι μόνο σε παραλία.. Δείτε και ... ή μάλλον απλά δείτε..



Ελένη Φουρέιρα... Πόσο sexy μπορεί να γίνει αυτή η κοπέλα πάνω στην πίστα?

Posted: 03 Oct 2011 08:44 PM PDT

Πόσο sexy μπορεί να γίνει αυτή η κοπέλα πάνω στην πίστα? Γιατί αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες μπορεί να γίνει αρκετά sexy... Πως να εστιάσει κανείς στην φωνή όταν έχει την ζαρτιέρα και τα πόδια
ανοιχτά μπροστά του? Ε δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος..




http://athensbars.gr/eleni-foyreira-zartieramikrofono-kai-ta-myala-sta-kagkela
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε η τρόικα

Posted: 03 Oct 2011 08:40 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας από το... υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου
Εργασίας.




Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουτρουμάνης εξέφρασε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ στο αίτημα της τρόικας για τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων αντιπρότεινε να προωθούνται όσες κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.



Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάντως στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερες από 20 εργαζόμενους.

Εκπέμπει ξανα ο Alter

Posted: 03 Oct 2011 08:32 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Τη μη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι στον Alter, αποδεχόμενοι την πρόταση του κ. Κώστα Γιαννίκου για το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής τους.



Σύμφωνα με αυτό, ο Αύγουστος θα
πληρωθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ο Σεπτέμβριος μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ο Οκτώβριος μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2012 ο Νοέμβριος.



Σαν Σήμερα

Posted: 03 Oct 2011 08:15 PM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ανατολή Ήλιου: 07:22
Δύση Ήλιου: 19:05
Σελήνη 7 ημερών
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής.
Γιορτάζουν: Ιερόθεος, Φραγκίσκος
Γεγονoτα


1883: Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Όριεντ Εξπρές.



1908: Η Κρήτη επαναστατεί και κηρύσσει την ένωσή της με την Ελλάδα, η οποία, όμως, θα έρθει τέσσερα χρόνια αργότερα.



1912: Μετά την άρνηση της Τουρκίας να υιοθετήσει τη διακοίνωση της Βουλγαρίας και της Σερβίας για την «επικύρωση της εθνικής αυτονομίας των εθνοτήτων της αυτοκρατορίας» και να προβεί σε διοικητικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στις περιοχές όπου ζούσαν εθνότητες χριστιανών, οι δυο χώρες κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Πύλης. Αρχή του Α' Βαλκανικού Πολέμου.



1957: Εκτοξεύεται στο διάστημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου, ο σοβιετικός μη επανδρωμένος δορυφόρος «Σπούτνικ 1», πιάνοντας στον ύπνο τη Δύση.



1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.



1987: Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Η εθνική κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Γάνδης.



Γεννησεις

1924: Τσάρλτον Ίστον, αμερικανός ηθοποιός.



1946: Σούζαν Σάραντον, αμερικανίδα ηθοποιός.

Θανατοι

1669: Ρέμπραντ (Χάρμενς Ζόον φαν Ράιν), ολλανδός ζωγράφος.



1955: Αλέξανδρος Παπάγος, αρχιστράτηγος που διετέλεσε και πρωθυπουργός (1952-1955).




Aκατάλληλο video.... σε Live μετάδοση από την.... πορνοστάρ που έσπασε το ρεκόρ των 919 αντρών σε μια μέρα!

Posted: 03 Oct 2011 10:37 AM PDT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ποια μέρα δηλαδή? Σε 7 ώρες συνευρέθει στο σύνολο με 919 άντρες και μάλιστα με Live κοινό

 ρεκόρ που έσπασε όχι μόνο στα τέσσερα.. Η προηγούμενη δε που κατήχε το ρεκόρ είχε πάει με 759....
Δείτε το

ακατάλληλο video από εδώ. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Χωρίς πάρκινγκ η Εγνατία οδός

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011 10:20


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Σημαντική υστέρηση, όσον αφορά στην κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και χώρων στάθμευσης, εμφανίζει ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας, η Εγνατία οδός. Λόγω υποχρηματοδότησης, η κατασκευή των ΣΕΑ καθυστέρησε και καθυστερεί. Αιτία είναι η οικονομική κρίση...

Το έλλειμμα σε χώρους στάσης, στάθμευσης και ανάπαυσης των οδηγών είναι εμφανές στα 670 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου. Σήμερα είναι σε λειτουργία μόλις ένας ΣΕΑ και δέκα πάρκινγκ, ενώ ο σχεδιασμός της «Εγνατία Οδός ΑΕ» είναι να υπάρχει ένας ΣΕΑ (που είναι και η σημαντικότερη υποδομή) ανά 50 - 60 χλμ.

Ο ΣΕΑ στη Βέροια (Πλάτανος Ημαθίας) είναι ο μοναδικός σε λειτουργία. Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να μην εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς, όμως είναι κρίσιμος για όσους διασχίζουν το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, αλλά και όσους δεν έχουν αφετηρία ή τελικό προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε εκκρεμότητα

Αλλοι τρεις ΣΕΑ θα μπορούσαν να λειτουργούν εδώ και μήνες. Αλλωστε, οι διαγωνισμοί τους έχουν ολοκληρωθεί, έχουν επιλεγεί οι ανάδοχοι και υπογράφηκαν και οι σχετικές συμβάσεις, όπως επισήμανε στον «Α» ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννης Τσακλίδης. Πρόκειται για τους ΣΕΑ στο Αρδάνιο Εβρου, στην Κομοτηνή και στην Ηγουμενίτσα. «Ωστόσο, η έναρξη κατασκευής τους καθυστερεί επειδή η ''Εγνατία Οδός ΑΕ'' πρέπει να κάνει κάποια έργα υποδομής, όπως υποχρεούται, πάνω στα οποία θα ''πατήσουν'' οι κατασκευές του αναδόχου κι αυτά τα έργα είμαστε σε θέση να τα δημοπρατήσουμε τώρα», τόνισε ο κ. Τσακλίδης.

Οι αρμόδιοι της «Εγνατία Οδός ΑΕ» δεν κρύβουν πως τα πράγματα μετά την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης πηγαίνουν πίσω. Χρήματα δεν υπάρχουν από τον κρατικό κορβανά και έτσι μια σειρά από προγραμματισμένες ενέργειες καθυστερούν, με επιπτώσεις στο σημαντικότερο οδικό άξονα της χώρας και συνακόλουθα στα εκατομμύρια των χρηστών του. Μάλιστα, εκφράζουν την πικρία τους για το γεγονός ότι αναγκάζονται να μετατεθούν χρονικά διάφορες υποδομές και δράσεις και να παραβιαστούν χρονοδιαγράμματα, για την τήρηση των οποίων φημιζόταν η πιο συνεπής συγκριτικά εταιρία του ευρύτερου Δημοσίου.

Την έλλειψη της χρηματοδότησης μπορεί να καλύψει μόνον η λειτουργία των διοδίων, τα οποία θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα σημαντικό ποσό σε έσοδα για τη λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και για τη συνέχιση των έργων. Ομως, εκεί υπάρχει πολιτική ατολμία, καθώς η επιβάρυνση των πολιτών με νέα διόδια μπορεί οικονομικά να είναι αποτελεσματική, όμως πολιτικά κρίνεται ασύμφορη και σε κοινωνικό επίπεδο ως άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος στους δοκιμαζόμενους πολίτες. Εξάλλου, τρία νέα διόδια είναι έτοιμα, αλλά δε λειτουργούν...

Νέα δημοπρασία

Τις επόμενες μέρες, πάντως, αναμένεται η νέα δημοπρασία για άλλους πέντε ΣΕΑ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Τάσος Μουρατίδης. Πρόκειται για τους ΣΕΑ σε Περιστέρι, Ταξιάρχη (Γρεβενά), Πολύμυλο - Σιάτιστα, Ωραιόκαστρο και Καβάλα.

Σε ό,τι αφορά τα πάρκινγκ, ήδη λειτουργούν δέκα, όμως τα υπόλοιπα που προβλέπονταν να κατασκευαστούν έμειναν πίσω και φαίνεται πως θα αργήσουν να προχωρήσουν ή μπορεί και να μην προχωρήσουν καθόλου. Οι επικεφαλής της «Εγνατία Οδός ΑΕ» επισήμαναν πως το βάρος δίνεται πλέον στους ΣΕΑ, που είναι σε απόσταση 50 - 60 χλμ. ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα να δίνεται επαρκής λύση στις ανάγκες των διερχόμενων οδηγών. Τα πάρκινγκ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και ουσιαστικά με τη λειτουργία του συνολικού δικτύου των ΣΕΑ δε θα είναι απαραίτητα. Εξάλλου, για να γίνουν τα πάρκινγκ χρειάζονται απαλλοτριώσεις και σημαντικά έξοδα, σε εποχές σκληρής λιτότητας...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

«Ξαναζωντάνεψαν» τον... άκρατο οίνο

Posted: 04 Oct 2011 11:23 AM PDT

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μία παρέα νέων στην Αθήνα, λάτρεις του καλού φαγητού και -κυρίως -του καλού οίνου, απολαμβάνουν την έξοδό τους σε συνοικιακή ταβέρνα. Η κουβέντα «φουντώνει» όταν αρχίζουν να συζητούν για το κρασί που έχουν στο τραπέζι τους: του λείπει το άρωμα, η γεύση, η ποιότητα. «Γιατί να μην μπορούμε να απολαύσουμε το κρασί που έπιναν οι αρχαίοι Ελληνες; Ούτε φυτοφάρμακα, ούτε χημικά λιπάσματα, μόνο αγνές γεύσεις και αρώματα από τη γη», ρίχνει κάποιος την ιδέα. «Γιατί όχι;», ανταπαντάει κάποιος άλλος, και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την «αναγέννηση» του αρχαιοελληνικού άκρατου οίνου.

Με γνώμονα την παρακαταθήκη των παραδοσιακών οινοπαραγωγών και με βάση τις παραγωγικές διαδικασίες των αρχαίων Ελλήνων, η παρέα ξεκίνησε τον τρύγο στις αρχές του 2008, σε ένα χωράφι 10 στρεμμάτων, στις πλαγιές του Κιθαιρώνα και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη εμφιάλωση.

Η ιδέα, που ξεκίνησε από μία κουβέντα μεταξύ αστείου και σοβαρού, πήρε σάρκα, οστά και... όνομα: «Ηλέσιον», ονομάστηκε ο οργανισμός περιβάλλοντος, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο τη διάσωση της διατροφικής μας κληρονομιάς. «Ολα αυτά έχουν τη βάση τους στην ανάγκη και τη νοσταλγία που νιώθουμε για γεύσεις και μυρωδιές πριν από το "κύμα" των φυτοφαρμάκων που άλλαξε τη ζωή μας», μας εξηγεί η Εμμυ Πανούση, μέλος του «Ηλέσιον», και συμπληρώνει με ικανοποίηση: «Πριν από λίγο καιρό βγάλαμε στην κυκλοφορία τα πρώτα 6.500 μπουκάλια. Πρόκειται για τον αρχαιοελληνικό άκρατο οίνο και το ειδύλλι, που, όταν ενωθούν, μας δίνουν τον κεκραμμένο οίνο, τον οποίο σήμερα ονομάζουμε κρασί».

Η διαδικασία οινοποίησης

Οι... αρχαίες καινοτομίες που εφαρμόστηκαν από την ομάδα του «Ηλέσιον» ξεκίνησαν από την επιλογή της ποικιλίας σταφυλιού. Τι πιο ταιριαστό από τα λευκά σταφύλια της παραδοσιακής (αρχαιοελληνικής) ποικιλίας Σαββατιανό; Η πρωτογενής παραγωγή των καρπών έγινε με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνικά χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Ο μούστος από αυτά ζυμώθηκε με «ερυθρά οινοποίηση», δηλαδή, παρότι το σταφύλι ανήκει στις λευκές ποικιλίες, οι ρόγες και τα στέμφυλα παρέμειναν μαζί με το μούστο και οδηγήθηκαν στη δεξαμενή οινοποίησης, ώστε με την ώσμωση να περάσει το μεγαλύτερο μέρος των ουσιών του φλοιού στο βασικό σώμα του οίνου. Ο μούστος, λοιπόν, ζυμώθηκε φυσικά, χωρίς χημική παρέμβαση και χωρίς επιπρόσθετα θειώδη. Ετσι, δημιουργήθηκε ο άκρατος οίνος με 15 βαθμούς, ώστε το υψηλό οινόπνευμα να χρησιμοποιείται για τη συντήρησή του και να μην είναι απαραίτητη η χρήση χημικών συντηρητικών ή άλλων προσμείξεων.

«Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε το «Ειδύλλι», ένα υδατικό συμπλήρωμα από απόσταγμα του μούστου το οποίο δεν περιέχει οινόπνευμα και θερμίδες, αλλά όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες», σημειώνει η κ. Πανούση. Το «πάντρεμα» του άκρατου οίνου με το ειδύλλι γέννησε τον αρχαιοελληνικό κεκραμμένο οίνο, ένα διαβαθμισμένο κρασί όλων των βαθμών από το 0 έως το 15.

Ενδιαφέρον από εξωτερικό

Και πριν προλάβουν τα μέλη του «Ηλέσιον» να αναζητήσουν πελάτες για τη διάθεση των προϊόντων τους, ήρθαν οι πελάτες σε αυτούς. «Επικοινώνησαν μαζί μας ορισμένοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων με ντελικατέσεν στη Γερμανία και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για το κρασί που παράγουμε. Πριν το καταλάβουμε, ξεκινήσαμε συνεργασία και σε λίγο καιρό ετοιμάζουμε να επεκταθούμε στην Αμερική», συμπληρώνει η ίδια. Στην εγχώρια αγορά ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε περιορισμένο αριθμό εστιατορίων, σε βιολογικές λαϊκές και στις κατά τόπους οικογιορτές και εκθέσεις. «Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε στην ελληνική αγορά ήταν ότι κανείς δεν ήξερε ποιοι ήμασταν και τι κρασί φτιάχναμε ακριβώς. Μας αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη, αλλά στη συνέχεια γνώρισαν το κρασί και τώρα έρχονται στους πάγκους μας και ζητούν τα προϊόντα μας με το όνομά τους», συμπληρώνει η κ. Πανούση.

Και κόκκινο κρασί

Επόμενος στόχος του «Ηλέσιον» είναι η παραγωγή κόκκινου οίνου με ερυθρά οινοποίηση. «Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε τον τρύγο και την οινοποίηση της ποικιλίας του σημερινού Αγιωργίτικου, μόνο που εμείς θα το αποκαλούμε με την αρχαιοελληνική ονομασία του που ακόμη δε θέλουμε να αποκαλύψουμε», επισημαίνει ο Γιώργος Κωστής, τεχνικός υπεύθυνος της ομάδας. Και καταλήγει: «Αισθανόμαστε πολύ δικαιωμένοι από την παραγωγή μας και την ανταπόκριση του κόσμου. Βασικός στόχος μας παραμένει η διάσωση της διατροφικής μας παράδοσης, καθώς αυτή είναι η μοναδική οδός για έναν υγιεινό τρόπο ζωής μακριά από χημικές ουσίες».

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές