Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

kinitro news


kinitro news


Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα αλλά το...πειραματόζωο.Δείτε τα χρέη όλων των χωρών!

Posted: 04 Oct 2011 11:49 AM PDT

Επειδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα φταίει ...ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα,ρίξτε μια ματιά στα χρέη των ισχυρών του κόσμου,και ειδικότερα στις μεγάλες χώρες της ΕΕ.

Ο χάρτης του Economist είναι πολύ διαφωτιστικός! Πατήστε πάνω σε όποια χώρα θέλετε και θα έχετε όλα τα στοιχεία του Παγκόσμιου Πολέμου που ζούμε.


Επειδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα φταίει ...ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα,ρίξτε μια ματιά στα χρέη των ισχυρών του κόσμου,και ειδικότερα στις μεγάλες χώρες της ΕΕ.


Ο χάρτης του Economist είναι πολύ διαφωτιστικός! Πατήστε πάνω σε όποια χώρα θέλετε και θα έχετε όλα τα στοιχεία του Παγκόσμιου Πολέμου που ζούμε.


Για να δείτε το χάρτη πατήστε εδώ
πηγή

guesswork-world

Βασιλικό καβούρι και πράσα σε στάχτες

Posted: 04 Oct 2011 09:45 AM PDT


Βασιλικό καβούρι και πράσα σε στάχτες
Το σερβίρισμα αυτού του πιάτου μοιάζει πιο πολύ με καλλιτεχνικό χάπενινγκ. Acid γεύση ευγενούς καψαλίσματος που ενώνεται φανταστικά με την αφρισμένη θάλασσα της σάλτσας.
Υλικά (για 4 άτομα)
Καβούρι
2 πόδια βασιλικού καβουριού

Πράσα
8 μεγάλα πράσα
60 γρ. νερό
50 γρ. βούτυρο

Στάχτες
Μια μεγάλη σακούλα σανό

Σάλτσα μυδιών
1 κιλό μύδια
300 γρ. λευκό ξηρό κρασί
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
1/2 εσαλότ χοντροκομμένο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. βούτυρο

Κρουτόν
50 γρ. ψίχουλα
10 γρ. βούτυρο

Παρασκευή
Καβούρι
Κόβουμε προσεκτικά με ψαλίδι το κέλυφος και αφαιρούμε τη σάρκα. Τυλίγουμε σφιχτά τη σάρκα του καβουριού σε πλαστική μεμβράνη.

Στάχτες
Βάζουμε το σανό σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, τον ανάβουμε και τον αφήνουμε να καίγεται για 2-3 ώρες μέχρι να μη μείνει τίποτα άκαυτο. Αφήνουμε τη στάχτη να κρυώσει και κατόπιν τη «σουρώνουμε» μέσα από λεπτό ύφασμα.

Καβούρι
Κόβουμε προσεκτικά με ψαλίδι το κέλυφος, αφαιρούμε τη σάρκα και τυλίγουμε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη.

Σάλτσα μυδιών
Βάζουμε σε ζεστή κατσαρόλα πρώτα τα μύδια και κατόπιν με τη σειρά εσαλότ, θυμάρι και κρασί. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε πάλι το ζουμί στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το μισό. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3. Καρυκεύουμε και διορθώνουμε την οξύτητα της σάλτσας με βρασμένο κρασί (να έχει εξατμιστεί το αλκοόλ του).

Πράσα
Αφαιρούμε τις πράσινες κορφές τους, τα βράζουμε 8-9 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα βουτάμε αμέσως σε παγωμένο νερό. Αφαιρούμε 3-4 εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε σε μήκος 10 εκ.

Κρουτόν
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα ψίχουλα μέχρι να πάρουν χρώμα• αλατίζουμε.

Σερβίρισμα
Ποσάρουμε σε νερό 58°C τα καβούρια για 4 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και τα ρολάρουμε αργά μέσα σε τηγάνι με ζεστό βούτυρο. Ζεσταίνουμε το νερό και χτυπάμε μέσα του το βούτυρο (υλικά πράσων) μέχρι να πάρουμε μια εμουλσιόν, οπότε προσθέτουμε τα πράσα και τα ζεσταίνουμε μέχρι την καρδιά. Αφαιρούμε το εξωτερικό τους φύλλο και γυρίζουμε τα πράσα μέσα στη στάχτη. Τινάζουμε να φύγει η περιττή στάχτη και κόβουμε τα ρολά του καβουριού στο ίδιο μήκος με τα πράσα. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα και την κάνουμε αφρό με blender-μπαστούνι. Βάζουμε εναλλάξ στα πιάτα καβούρι με πράσα και προσθέτουμε σάλτσα και κρουτόν.

Πηγή:athinorama

guesswork-world

Συμπατριώτες, καλύτερα άμεση παρά ελεγχόμενη πτώχευση.

Posted: 03 Oct 2011 11:38 PM PDT


Η περίπτωση της μη πτώχευσης της χώρας δεν παίζει πλέον πουθενά. Οι πάντες οργανώνονται για την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας. Οι πάντες, εκτός από εμάς τους ίδιους τους Έλληνες, οι οποίοι, παραδομένοι στα χέρια της κυβέρνησης Παπανδρέου και εγκαταλειμμένοι από μια φοβισμένη αντιπολίτευση (κυρίως την αξιωματική), δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τι μας ξημερώνει.


Οι Αμερικανοί προτείνουν στην ΕΕ να αναλάβει εκείνη το 50%....του ελληνικού χρέους. Οι Γερμανοί δεν το δέχονται. Έχουν βάλει στο μάτι τον ελληνικό πλούτο και σχεδιάζουν να εξαντλήσουν μακροχρόνια τη χώρα και το λαό μας, μέσα από μια ελεγχόμενη χρεοκοπία. Δυστυχώς, σύμμαχο στα σχέδιά τους, έχουν το ελληνικό παρασιτικό, εθελόδουλο και ψοφοδεές καθεστώς, το οποίο θα παραδώσει τα πάντα, λαό και χώρα, αρκεί να το συντηρήσουν οι δανειστές στην κοινωνική εξουσία.

Εμείς, όλα αυτά τα χρόνια καταστρέψαμε τα πάντα. Δεν έχουμε μια παραγωγική μηχανή (είτε στον πρωτογενή είτε στον δευτερογενή τομέα) τέτοια, που θα μπορούσε τώρα να πάρει μπροστά για να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση. Αντίθετα, έχουμε μια οικονομία κυρίως υπηρεσιών και αυτές ακριβές και κακής ποιότητας. Έχουμε εξαρτήσει τη ζωή μας από τα εισαγόμενα προϊόντα που αγοράζαμε με δανεικά. Όπως δείχνουν λοιπόν τα πράγματα, θα μας πάνε σε μια μακροχρόνια εξαθλίωση και αφού μας πάρουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες θα μας αφήσουν, σαν τις εγκαταλειμμένες «πόρνες». Τότε αφού θα μας έχουν πάρει τις τραπεζικές καταθέσεις μέσω των φόρων για να γλιτώσουμε τα ακίνητα, θα μας πετάξουν πίσω στη δραχμή για να μας πάρουν και τα ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν το βλέπετε άραγε που μας πάνε;;

Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Πρέπει κατ' αρχήν να... απελευθερωθούμε από το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Στη συνέχεια, είναι χιλιάδες φορές προτιμότερο να πάμε σε μια άμεση και πλήρη χρεοκοπία τώρα, παρά σε μια μακροχρόνια εξαθλίωση.

Ναι είναι αλήθεια ότι στην αρχή τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά, αλλά όμως θα έχουμε κερδίσει δύο πράγματα. Πρώτον θα έχουμε πετάξει από πάνω μας την καθεστωτική γάγγραινα και δεύτερον, ελεύθεροι πλέον, θα κτίσουμε όλοι μαζί από την αρχή νέο δημοκρατικό κράτος, νέα αυτοδύναμη παραγωγική μηχανή και νέα κοινωνία αλληλεγγύης, όπως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας και στην ιστορία μας. Διαφορετικά, με ελεγχόμενη χρεοκοπία θα είμαστε δια βίου σκλάβοι.


Ναι, μπορεί η ενέργεια αυτή να διαλύσει την ευρωζώνη ή ακόμα και να οδηγήσει σε κρίση την παγκόσμια οικονομία, αλλά πλέον …Who cares???…
Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται..


http://lalipouli.blogspot.com/2011/10/blog-post_04.html#more Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.


Πηγή:

kinitro news

Πρόεδρε, πάμε σε εθνικό διχασμό, η κατάσταση έχει ξεφύγει!

Posted: 03 Oct 2011 11:33 PM PDT


Δραματική προειδοποίηση πρώην βουλευτών στον Παπούλια:
«Πρόεδρε, πάμε σε εθνικό διχασμό, η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι ανεξέλεγκτη»!
Αυτήν τη δραματική προειδοποίηση απηύθυναν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια πρώην βουλευτές σε συνάντηση που είχαν μαζί του σχετικά πρόσφατα.
Και δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αφενός την αγωνία μεγάλου τμήματος του πολιτικού κόσμου, ακόμα και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και αφετέρου τις ευθύνες που πλέον έχει επωμιστεί ο ανώτατος άρχων. Διότι μπορεί μεν σύμφωνα με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985 να έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης, ωστόσο ακόμα κι έτσι έχει κάποιες δυνατότητες, τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει ασκήσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έχει γίνει άτυπο δεκανίκι της κυβέρνησης…
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με πρώην βουλευτές έγινε στις αρχές του καλοκαιριού και παραβρέθηκαν 10-12 πρώην βουλευτές, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, καθώς και για τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που υπήρχαν τότε, καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οι καθημερινές συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Επίσης ήσαν σε πρωτοφανή έξαρση και άλλες κινητοποιήσεις, και μάλιστα σε όλη τη χώρα, ενώ καθημερινά ήταν τα φαινόμενα αποδοκιμασιών και προπηλακισμών ενάντια σε κυβερνητικά στελέχη αλλά και σε πολιτικούς όλων των κομμάτων.
Σχολιάζοντας λοιπόν αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ορισμένοι εκ των πρώην βουλευτών, προεξάρχοντος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είχε διατελέσει πολλές φορές υπουργός σε κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου, απευθύνθηκαν με δραματικούς τόνους στον Κάρ. Παπούλια και του επεσήμαναν τον κίνδυνο εθνικού διχασμού, με τα λόγια που προαναφέραμε.
- Τι εννοείτε μιλώντας για εθνικό διχασμό; ρώτησε ο Πρόεδρος.
- Εννοούμε μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών», απάντησε ο πρώην υπουργός (του ΠΑΣΟΚ).
Ο Κάρ. Παπούλιας δεν έδωσε συνέχεια στη σχετική συζήτηση. Περιορίστηκε να κουνήσει το κεφάλι του…
Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι ύστερα και από αυτήν την προειδοποίηση ο Πρόεδρος δεν έχει άλλοθι για μια ανεξήγητη απραξία…
Μάλιστα προσθέτουμε ότι ανάλογες επισημάνσεις και προειδοποιήσεις έχουν κάνει πρόσφατα στον Κάρ. Παπούλια και ακαδημαϊκοί και άνθρωποι του πνεύματος, με τους οποίους έχει επίσης συναντηθεί…
το ΠΑΡΟΝ




Πηγή:

kinitro news

Γίγαντες στη γάστρα με μπακαλιάρο

Posted: 03 Oct 2011 11:25 PM PDT

Γίγαντες στη γάστρα με μπακαλιάρο



Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 35 λεπτά
Για 4 άτομα

Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες
800γρ. μπακαλιάρος παστός
2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
3 ντομάτες ώριμες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές ανάλογα με το πόσο αλμυρός είναι. Πριν το μαγείρεμα τον στραγγίζουμε καλά και τον κόβουμε σε κομμάτια. Επίσης, μουσκεύουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε κρύο νερό.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με 3 κουτ. σούπας νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Όταν σωθεί το νεράκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Στραγγίζουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τους γίγαντες στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε το φαγητό με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Όταν μαλακώσει και ο ζωμός του έχει μελώσει, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Οι ντομάτες πρέπει να σκεπάζουν το φαγητό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 45 λεπτά στο φούρνο. Θα αλατίσουμε στο τέλος το φαγητό, αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί πολλές φορές ο μπακαλιάρος παραμένει αλμυρός.
Όταν χυλώσει και ψηθεί το φαγητό μας, στύβουμε 1 λεμόνι στη γάστρα και σερβίρουμε.

*Όταν ψήνουμε φαγητό στη γάστρα δεν πρέπει να βάζουμε πολύ νερό ή ζωμό, γιατί καθώς το σκεύος κλείνει, δεν εξατμίζονται με το βρασμό.

Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

guesswork-world

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές