Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πίτσα με γαρίδες και ξυνόμηλα

Posted: 15 Sep 2011 05:05 PM PDT

Πίτσα με γαρίδες και ξυνόμηλα

 

Υλικά

Βάση (ζύμη) 4 κουταλιές μικρές γαρίδες βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 4 κουταλιές ξυνόμηλα περασμένα από την χοντρή μεριά του τρίφτη Λάδι

Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα

Ιταλική κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

Ανακατεύουμε τις γαρίδες με τα μήλα, τα απλώνουμε πάνω από την ζύμη μας, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Posted: 15 Sep 2011 05:01 PM PDT

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Τι θα χρειαστείτε (για 8 άτομα)

1 /2 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ ή ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ 1 κιλό μεγάλες ΓΑΡΙΔΕΣ 400 γρ. κομμένα σε στρογγυλές φέτες ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ 2 κουταλιές τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ 200 γρ. τριμμένη ΦΕΤΑ 100 γρ. τριμμένο ΧΑΛΟΥΜΙ 200 γρ. ζύμη από ΨΩΜΙ 3 /4 φλιτζανιού ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΑΠΑΛΟ 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματάκια PUMMARO ή PUMMARO ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Εκτέλεση: 1. Στρώνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη σε ταψάκι. Καθαρίζετε ωμές τις γαρίδες. Τις αφήνετε κατά μέρος. 2. Μαραίνετε σε κατσαρόλα τα κολοκυθάκια με 3 κουταλιές νερό. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα ντοματάκια 20 λεπτά περίπου, προσθέτετε 1 κουταλιά παρμεζάνα, τη μισή ποσότητα από τη φέτα και τη μισή ποσότητα ΑΛΤΙΣ. 3. Ρίχνετε την υπόλοιπη ποσότητα ΑΛΤΙΣ πάνω στη ζύμη στο ταψί. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα και τα κολοκυθάκια . Κόβετε μερικές γαρίδες και τις βάζετε πάνω στα κολοκυθάκια. Ρίχνετε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τις υπόλοιπες γαρίδες, την υπόλοιπη φέτα, το χαλούμι, τη ρίγανη, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε την πίτσα μισή ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

Κατηγορία ΠΙΤΕΣ

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5) 1 - Πολύ εύκολη

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συνοδευτικά κρασιά

Πίτσα με αυγά

Posted: 15 Sep 2011 04:59 PM PDT

Πίτσα με αυγά

Υλικά:

·         300 γρ. ζύμη για πίτσα

·         6 αυγά

·         200 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες

·         300 γρ. μοτσαρέλα

·         6 παστές αντσούγιες

·         λίγο λάδι

·         1 κουταλάκι ρίγανη

·         αλάτι

Χρόνος ετοιμασίας :

25 λεπτά

Μερίδες:

 

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και το τυρί σε λεπτές λωρίδες.

Αφού ανοίξουμε τη ζύμη, την αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε το τυρί και τοποθετούμε επάνω τις ντομάτες και τις αντσούγιες. Ρίχνουμε τη ρίγανη σε όλη την επιφάνεια, περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά την πίτσα σε ήδη ζεσταμένο στους 150 βαθμούς φούρνο. Όταν συμπληρωθεί αυτό το διάστημα, βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, σπάμε επάνω τα αυγά και την ξαναφουρνίζουμε ψήνοντας για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Πίτσα με αραβική πίτα

Posted: 15 Sep 2011 04:57 PM PDT

Πίτσα με αραβική πίτα

 

Υλικά

3 μεγάλες αραβικές πίτες 3 ντομάτες ή σάλτσα 1 πιπεριά 100 γρ. μανιτάρια 10 φέτες τυρί του τοστ 6 φέτες ζαμπόν 100 γρ. τυρί κίτρινο 6 φέτες μπέικον 1 κρεμμύδι Βασιλικό Δυόσμο Αλάτι Πιπέρι Κάρυ Ρίγανη

Αλλες συνταγές από την Διεθνής κουζίνα

Διεθνής κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

    Φτιάχνουμε μια μυρωδάτη σάλτσα με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά-μπαχαρικά. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα παίρνουμε τις πίτες τις κόβουμε σε τρίγωνα και μοιράζουμε την σάλτσα στις πίτες. Βάζουμε από πάνω τα τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον και τις ψήνουμε είτε στον φούρνο μέχρι να ζεσταθεί η πίτα και λιώσει το τυρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά!!!!!!!

Πίτσα εύκολη (και light)

Posted: 15 Sep 2011 04:55 PM PDT

Πίτσα εύκολη (και light)

 

Υλικά

Πίτες που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια Κέτσαπ Βούτυρο Τυρί τύπου MILNER Ζαμπόν γαλοπούλας Πιπεριές

Αλλες συνταγές από την Διεθνής κουζίνα

Διεθνής κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

    Σαν βάση χρησιμοποιούμε τις πίτες που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια. Αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε και τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο (προαιρετικά) και κέτσαπ. Κατόπιν βάζουμε σε κάθε πίτα μία φέτα τυρί τύπου MILNER, ζαμπόν γαλοπούλας, πιπεριές σε ροδέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά στους 180 C βαθμούς.

Καλή όρεξη!

Χούμους 1

Posted: 15 Sep 2011 03:17 PM PDT

Αν δεν έχετε δοκιμάσει χούμους, χάνετε... Υλικά:
400 γρ ρεβύθια
50 γρ ταχίνι ή σουσάμι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι
Τα ρεβύθια πρέπει να τα έχουμε βάλει στο νερό να μουσκέψουν και να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σκέτο νερό και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και από το λάδι 2 κουταλιές
και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε μιά κουταλιά λάδι ακόμα.
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία του φουσκώματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια από κονσέρβα.

Μανιταρόσουπα βελουτέ

Posted: 15 Sep 2011 03:15 PM PDT

Υλικά : 1/2 κιλού μανιτάρια άγρια (βολίτες) ή του εμπορίου (αγαρικά- πορτο-μπέλο)
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση: 1. Ζεματίζουμε τα μισά μανιτάρια σε ζεστό νερό με αλάτι και αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά .Το νερό αυτό δεν το πετάμε γιατί με αυτό θα κάνουμε τη σούπα. 2. Έχουμε βράσει τις πατάτες , τα κρεμμύδια , τα καρότα και αφού τα κόψουμε στο μπλέιλντερ τα ρίχνουμε στο νερό που είχαμε ζεματίσει τα μανιτάρια και τα βάζουμε να βράσουν . 3. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα μανιτάρια -να γίνουν αλοιφή-τα ρίχνουμε στο νερό και αφού προσθέσουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και τελειώνοντας λεμόνι.
4. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, σερβίρουμε τη σούπα τα ρίχνουμε από πάνω και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Μικρό μυστικό:
Τη σούπα αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με αποξηραμένα μανιτάρια
Πριν τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τα βάλουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά να μουσκέψουν.

Γαύρος ψητός μαρινάτος

Posted: 15 Sep 2011 09:49 AM PDT

1,5 κιλό Χοιρινό μπούτι η σπάλα. 1,5 κιλό πράσσα. μισό κιλό σέλινο. 2 μεγάλα λεμόνια. 2 αυγά. 200 γραμμ. Ελαιόλαδο . Αλάτι - Πιπέρι. ένα μεγάλο ποτήρι κρασί λευκό ξηρό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και αφού το κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια το αφήνουμε να στραγγίσει. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει για 10 -15 λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας .Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου ώρα .Αφού έχουμε πλύνει τα πράσσα τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια των 3-5 πόντων και τα ρίχνουμε τώρα στην κατσαρόλα , ομοίως αφού έχουμε πλύνει και το σέλινο το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Τώρα αφού κλείσουμε τη φωτιά ετοιμάζουμε το αυγολέμονο : Χτυπάμε τα ασπράδια και αφού φουσκώσουν και ασπρίσει τότε ρίχνουμε και τους κρόκους , σιγά - σιγά προσθέτουμε και τον χυμό από τα 2 λεμόνια χτυπώντας συνέχεια το μείγμα και προσέχοντας να μην μας κόψει. Με μιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά. Ρίχνουμε περίπου 2-3 κουτάλες. Τώρα όπως έχουμε το μπολ με το αυγολέμονο περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρεται αμέσως .

Χοιρινό Πρασσοσέλινο

Posted: 15 Sep 2011 09:48 AM PDT

ΥΛΙΚΑ .... 1,5 κιλό Χοιρινό μπούτι η σπάλα. 1,5 κιλό πράσσα. μισό κιλό σέλινο. 2 μεγάλα λεμόνια. 2 αυγά. 200 γραμμ. Ελαιόλαδο . Αλάτι - Πιπέρι. ένα μεγάλο ποτήρι κρασί λευκό ξηρό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και αφού το κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια το αφήνουμε να στραγγίσει. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει για 10 -15 λεπτά.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας .Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου ώρα .Αφού έχουμε πλύνει τα πράσσα τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια των 3-5 πόντων και τα ρίχνουμε τώρα στην κατσαρόλα , ομοίως αφού έχουμε πλύνει και το σέλινο το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Τώρα αφού κλείσουμε τη φωτιά ετοιμάζουμε το αυγολέμονο : Χτυπάμε τα ασπράδια και αφού φουσκώσουν και ασπρίσει τότε ρίχνουμε και τους κρόκους , σιγά - σιγά προσθέτουμε και τον χυμό από τα 2 λεμόνια χτυπώντας συνέχεια το μείγμα και προσέχοντας να μην μας κόψει. Με μιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά. Ρίχνουμε περίπου 2-3 κουτάλες. Τώρα όπως έχουμε το μπολ με το αυγολέμονο περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρεται αμέσως .

Σούπα με Φακές και ντομάτα

Posted: 15 Sep 2011 09:47 AM PDT

ΥΛΙΚΑ .... 1 Πακέτο φακές 500 γραμμ . 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες για φαγητό 2 μεγάλα κρεμμύδια. 1 κουτί χυμό ντομάτας . 2-3 φυλλαράκια δάφνη . μισό κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας . 1 μεγάλη πατάτα . 200 γραμμ. Ελαιόλαδο . Αλάτι - Πιπέρι. 3-4 σκελίδες σκόρδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ.... Καθαρίζουμε τις φακές και αφού τις πλύνουμε τις αφήνουμε να στραγγίσουν.Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον μπλέντερ , κρατάμε μόνο την πιο σφιχτή ντομάτα και την ξεφλουδίζουμε. Καθαρίζουμε την πατάτα και το ένα μεγάλο κρεμμύδι . Το άλλο κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα και το λάδι και τα σωτάρουμε 5-10 λεπτά .Προσθέστε τις αλλεσμένες ντομάτες το χυμό ντομάτας τον πελτέ τα φύλλα της δάφνης και περίπου 1 λίτρο νερό .Μόλις πάρει βράση προσθέστε τις φακές και μόλις πάρει πάλι βράση προσθέστε την ξεφλουδισμένη ντομάτα την πατάτα και το ολόκληρο κρεμμύδι. Αφήστε το να βράσει για 70 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Κατόπιν αφαιρέστε την ντομάτα την πατάτα το κρεμμύδι και περάστε τα από το μπλέντερ και ξαναρίχτε τα στην κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο .Αφήστε το να βράσει για άλλα 10-15 λεπτά και οι φακές είναι έτοιμες . Σερβίρονται με ελιές τουρσί και αλίπαστα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές