Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Προτείνουν 60.000 εφέδρους χωρίς απολύσεις



ΝΔ: Προτείνουν 60.000 εφέδρους χωρίς απολύσεις

Με πρόταση για την άμεση υπαγωγή σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία ακόμη και 60.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα απαντά η ΝΔ στον κυβερνητικό σχεδιασμό για ένταξη στο καθεστώς εφεδρείας 30.000 υπαλλήλων. Η βασική διαφορά που προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως η δική της «συνταγή» δεν προβλέπει απόλυση.

Τους άξονες στους οποίους κινείται η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα «συγκριτικά πλεονεκτήματά της» έναντι του κυβερνητικού σχεδίου παρουσίασε χθες ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης. Σύμφωνα με τους πίνακες που παρουσίασε, η μόνιμη εφεδρεία θα οδηγήσει σε μείωση του ελλείμματος κατά 4 δισ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε μείωση 3 δισ. τον χρόνο, επειδή το Κράτος θα καταβάλει περισσότερα σε αποζημιώσεις και επιδόματα ανεργίας.

Επιπλέον, κατά τις εκτιμήσεις της ΝΔ, η γαλάζια πρόταση οδηγεί σε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 230.000 στο τέλος της πενταετίας, ενώ με το σχέδιο της κυβέρνησης η μείωση θα περιοριστεί σε 145.000. Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ αναγνώρισε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν πειστεί για την ορθότητα του γαλάζιου σχεδίου.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές