Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


Έχετε δει κουμπάρο να του πέφτει το παντελόνι κατά τι διάκια του γάμου στην εκκλησία?(video)

Posted: 09 Aug 2011 02:04 PM PDT


Εάν θέλετε να ξεκαρδιστείτε στα γέλια δείτε το video αξίζει!!

Παιδάκι 4 χρονών πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια στα μαθηματικά! Ακούστε το διάλογο!

Posted: 09 Aug 2011 01:52 PM PDT


Η είδηση αυτή, κατά τη γνώμη μου έχει δύο όψεις:
Η μία είναι η αστεία. Ένα παιδάκι 4 μόλις χρονών πήρε τηλέφωνο στα επείγοντα της αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια για τις ασκήσεις του στα μαθηματικά.
Αθώο, όπως όλα τα παιδιά, καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας για το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει: πόσο κάνει 16 βγάζω 8;;; 



Η άλλη είναι η τραγική. Πόσο μόνο, πόσο αβοήθητο μπορεί να νιώθει αυτό το παιδί για να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία;
Η @#$#@$%^^%$ η μάνα του ποιον ακριβώς ρόλο παίζει όταν του λέει «ζήτα βοήθεια από κάποιον«; Εσύ μωρή ποιος είσαι; Που είσαι; Αν δεν βοηθήσεις ΕΣΥ το παιδί σου, αν δεν του δείξεις αγάπη, φροντίδα, προσοχή, ποιος θα το κάνει; Έχουμε συνηθίσει να λέμε για πολλούς «κακός γονιός» ενώ θα έπρεπε να λέμε «επικίνδυνος γονιός«
Κοινωνία που φτιάξαμε….


http://kokoraki.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες ντροπής από την απίστευτη θηριωδία του πατέρα

Posted: 09 Aug 2011 01:44 PM PDT


Ένας πατέρας από την Κίνα κρατούσε αλυσοδεμένο το 12χρονο γιο του…

ο οποίος πάσχει από νοητική καθυστέρηση, για τρία ολόκληρα χρόνια.

Εάν και μία τέτοια αποτρόπαια πράξη δεν «σηκώνει» καμία δικαιολογία, ο πατέρας ευθαρσώς δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας ότι φοβόταν μήπως το παιδί του φύγει από το σπίτι και χαθεί στους δρόμους της Κίνας όσο ο ίδιος βρισκόταν στη δουλειά του.


Μην μπορώντας να σκεφτεί κάποιον άλλο τρόπο για να προφυλάξει το γιο του, όπως δήλωσε ο ίδιος, προτίμησε να τον αλυσοδέσει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Δείτε τις εικόνες ντροπής...













http://kokoraki.blogspot.com

ΕΙΜΑΣΤΕ...ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η NASA

Posted: 09 Aug 2011 01:39 PM PDT

Είμαστε...εξωγήινοι, υποστηρίζει η NASA
Λονδίνο


Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το Διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή.


Ευρήματα σε μετεωρίτες δείχνουν ότι η ζωή ήρθε από το Διάστημα

Όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό η ζωή να έφτασε στη Γη από το Διάστημα
Αναζητώντας την ζωή


Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στη Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών αποκάλυψε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της ζωής.


Οι αναλύσεις και τα πειράματα απέδειξαν στη συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν σχετιζόταν με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και με τυχόν μετέπειτα «νόθευση» του περιεχομένου τους.


Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι τη θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.








http://www.tovima.gr
http://www.apocalypsejohn.com

Αρχαίες στοές συνέδεαν Σκωτία - Τουρκία;

Posted: 09 Aug 2011 12:46 PM PDT


Τα τούνελ που έχουν βρεθεί θαμμένα κάτω από ερείπια οικισμών της λίθινης εποχής αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου που κάλυπτε σχοδόν ολόκληρη την Ευρώπη από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο.



Αυτό ισχυρίζεται ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch στο βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία βρέθηκαν 700 μέτρα από το υπόγειο δίκτυο, ενώ στην Αυστρία βρέθηκε τούνελ 350 μέτρων.
Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής τα υπόγειο δίκτυο με τις χιλιάδες σήραγγες καλύπτει όλη την Ευρώπη, με διάσπαρτα μικρότερα κομμάτια από τη Σκωτία μέχρι την Τουρκία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάμετρός μίας σήραγγας είναι μόλις 70 εκατοστά, δηλαδή ίσα – ίσα για να χωράει ένας άνθρωπος. Βέβαια όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, οι στοές δεν είναι όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά στο σύνολό τους αποτελούν ένα τεραστίων διαστάσεων υπόγειο δίκτυο.


Ορισμένοι από τους ειδικούς εκτιμούν ότι οι υπόγειες σήραγγες λειτουργούσαν όπως οι σημερινοί αυτοκινητόδρομοι έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις επιθέσεις άγριων θηρίων, πολέμους, ληστές ή ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.


Στις σημειώσεις του βιβλίου αναφέρεται ότι παρεκκλήσια συχνά ήταν χτισμένα στις εισόδους αυτών των στοών, ίσως επειδή η επίσημη Εκκλησία υπό το φόβο να αποτελέσουν τόπους λατρείας ειδωλολατρών, τα χρησιμοποιούσε για να τους αποτρέψει. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι θεωρούσαν τα τούνελ ως πύλη για τον Κάτω Κόσμο.










Πηγή: Daily Mail, www.newsbomb.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Read more: http://anoixti-matia.blogspot.com

Οι Περσείδες θα φωτίσουν τον ουρανό την Παρασκευή Θα απολαύσουμε μια φαντασμαγορική βροχή από αστέρια

Posted: 09 Aug 2011 11:34 AM PDT

Οι Περσείδες θα φωτίσουν τον ουρανό την Παρασκευή

Ενα από τα εντυπωσιακότερα αστρονομικά φαινόμενα, τη βροχή των Περσειδών, θα απολαύσουν και φέτος, όσοι αποφασίσουν να μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετεώρων κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του φαινομένου το οποίο ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου θα πέφτουν περίπου 100 μετέωρα την ώρα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.



Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσειδών θα πρέπει κάποιος να βρεθεί σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Το πρώτο μετέωρο των Περσειδών της φετινής χρονιάς, μήκους περίπου 2,5 εκατοστών, εντοπίστηκε από τη NASΑ την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από τον ουρανό της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Τα μετέωρα -που σπάνια φτάνουν στη Γη, καθώς καίγονται κατά την πτώση τους τελείως- μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο νυχτερινό ουρανό, ιδίως στα πιο σκοτεινά τμήματά του, όταν δεν υπάρχει φεγγάρι. 






tovima
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Αυξήστε το σήμα της ασύρματης σύνδεσής σας (WiFi) με ένα κουτάκι μπύρας - Video

Posted: 09 Aug 2011 11:09 AM PDT



Δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε εύκολα και οικονομικά το σήμα του WiFi σας.















 http://araxtoikailight.blogspot.com

Κοριτσάκι ζωγραφίζει UFO που είδε στον ουρανό!

Posted: 09 Aug 2011 09:39 AM PDT


imageΗ παροιμία λέει: «Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Πολλοί έχουν αναρωτηθεί το γιατί; Ίσως γιατί τα αθώα ματάκια ενός μικρού παιδιού μπορούν να παρατηρήσουν καλύτερα το χώρο που μας περιβάλλει.

Ένα τέτοιο κοριτσάκι μόλις 5 ετών, υποστηρίζει πως έγινε πριν από μήνες αυτόπτης μάρτυρας φαινομένου UFO. Με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό που διακρίνει ένα παιδί 5 ετών γύρισε και είπε στον πατέρα της: «Μπαμπά κοίτα στον ουρανό ένα αεροπλάνο με βίδες»!

Τι λέει ο πατέρας του κοριτσιού!


Ο πατέρας της 5χρονης φαίνεται πως δεν έχει ταμπού. Όταν η κόρη του, του είπε ότι είδε κάτι περίεργο στον ουρανό δεν βιάστηκε να πει ότι «κάνουν πουλάκια τα μάτια της».

«Επιστρέφαμε από το σχολείο. Ήταν μία συνηθισμένη μέρα. Έτσι φαινόταν τουλάχιστον. Μέχρι τη στιγμή που η κόρη μου, μου φωνάζει: "Μπαμπά, μπαμπά κοίτα ένα αεροπλάνο με βίδες"! Με το δαχτυλάκι της έδειχνε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση όμως καθώς οδηγούσα, δεν μπορούσα να κοιτάξω στο σημείο που τόσο επίμονα μου έδειχνε. Όταν φτάσαμε σπίτι της ζήτησα να μου περιγράψει τι ήταν αυτό που είδε και με τι έμοιαζε».

Μου είπε ότι έμοιαζε με ένα δίσκο φωτεινό, γεμάτο βίδες γύρω-γύρω. Πλησίαζε προς την σκεπή ενός σπιτιού και όταν άρχιζε η μικρή να κοιτάει επίμονα προς αυτό, με μία πολύ γρήγορη κίνηση κατευθύνθηκε σε άλλη γη, σε άλλα μέρη και χάθηκε.

Το περίεργο είναι ότι και ο πατέρας στην ηλικία των 5 ετών είχε μία ίδια εμπειρία. Είχε δει και εκείνος το πρώτο του UFO όμως ποτέ δεν άνοιξε συζήτηση για αυτό το θέμα. «Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που το μικρό μου κοριτσάκι μιλούσε για κάτι τέτοιο. Δεν είχε προηγουμένως τέτοιες ανησυχίες και άλλωστε ήταν πολλή μικρή για να της μιλήσω για τους κοντινούς μας επισκέπτες» αφηγείται ο πατέρας.


newsbomb.gr
http://tnsite.gr

Ο κρατήρας του Δερβενίου, το μοναδικό ακέραιο χάλκινο αγγείο με ανάγλυφες παραστάσεις που σώζεται από τον 4ο αιώνα π.Χ.+ Φωτό

Posted: 09 Aug 2011 09:31 AM PDT



Ο κρατήρας του Δερβενίου, το μοναδικό ακέραιο χάλκινο αγγείο με ανάγλυφες παραστάσεις που σώζεται από τον 4ο αιώνα π.Χ.
Μοναδικό στο είδος του εύρημα και προϊόν προηγμένης τορευτικής του 4ου αι. π.Χ., το αγγείο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως τεφροδόχος στον τάφο Β' του Δερβενίου, ενώ αρχικά προοριζόταν για την ανάμειξη του κρασιού με νερό:


Ο κρατήρας σώζεται ακέραιος και το χρυσό του χρώμα οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα κασσίτερου στο κράμα του χαλκού. Το ύψος του φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο (0,91 εκατοστά).
Η κεντρική σκηνή του αγγείου καλύπτεται από το ζευγάρι Διόνυσος και Αριάδνη που εικονίζεται σε μία στιγμή χαλάρωσης, ενδεχομένως ύστερα από ερωτική πράξη (ιερός γάμος).
Η πλούσια διακόσμησή του ενσαρκώνει έναν ύμνο στον θεό Διόνυσο, στην παντοδυναμία του, στη φύση και την εξουσία του πάνω στη ζωή και τον θάνατο.
Στην κύρια όψη εικονίζεται ο ιερός γάμος του θεού με την Αριάδνη. Γύρω τους κάποιες Μαινάδες - ακόλουθοι είναι συνεπαρμένες στον οργιαστικό τους χορό, ενώ άλλες κάθονται αποκαμωμένες στον ώμο του αγγείου.
Μυθικές μορφές, θηρία, ήμερα ζώα, κλαδιά αμπέλου και κισσού διακοσμούν όλες τις επιφάνειες του αγγείου. Στο χείλος, μια επιγραφή με ασημένια γράμματα μαρτυρά το όνομα του κατόχου του: είναι ο Αστίων, γιος του Αναξαγόρα, από τη Λάρισα.
Είναι το μοναδικό ακέραιο χάλκινο αγγείο με ανάγλυφες παραστάσεις που σώζεται από αυτή την εποχή. Δημιουργός του είναι ίσως ένας γλύπτης και τορευτής από κάποια ιωνική πόλη της Χαλκιδικής, που μαθήτεψε στην Αθήνα ή απλώς ήταν εξοικειωμένος με την αττική τέχνη και τεχνική. Χρονολογείται στο 330-320 π.Χ.
Και μπορεί ένας…Υδραίος να μην έχει καμία δουλειά στη Λάρισα, ένας Λαρισαίος όμως στη Μακεδονία είχε, διότι… οι Αλευάδες (αρχαιότατο θεσσαλικό δυναστικό γένος, που βασίλευσε στη Θεσσαλία μέχρι και τον 2ο αι. π.Χ) οι οποίοι κατάγονταν από τον Αλεύα, εγγονό του Ηρακλή, όταν ο γειτονικός οίκος των Φερών άρχισε να γίνεται επικίνδυνος ζήτησαν τη βοήθεια των Μακεδόνων, που νίκησαν τον οίκο των Φερών και τους γλίτωσαν από τον κίνδυνο.
Επειδή όμως όλα απαιτούν ανταλλάγματα, από τότε χρονολογείται και η εξάρτηση της Θεσσαλίας από τη Μακεδονία ενώ με τον καιρό οι Αλευάδες έχασαν την εξουσία και υποτάχθηκαν στον Φίλιππο Β' ο οποίος πήρε όμηρους στη Μακεδονία την αριστοκρατική οικογένεια. Οσο για την άγνωστη επιγραφή του πασίγνωστου κρατήρα ΑΣΤΙΟΥΝΕΙΟΣ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΙΟΙ ΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ πρόκειται ουσιαστικά για θεσσαλική παραλλαγή (ντοπιολαλιά) της αιολικής διαλέκτου. Αν μεταγραφόταν στην αττική διάλεκτο θα έγραφε: Αστίων Αναξαγόρου εκ Λαρίσης. Σήμερα θα μπορούσε να γράφει… (σε απόλυτα σύγχρονα θεσσαλικά) «Η Αστιουνάκους τουν Αναξαγοραίων απ' τ' Λάρσα».


ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -

info: Τον κρατήρα του Δερβενίου μπορείτε να δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανόλη Ανδρόνικου 6, τηλ. 2310-830538).
















krasodad.blogspot




http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

ΚΑΙ ΟΙ 8 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!!! ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Posted: 09 Aug 2011 08:52 AM PDT





EMBED-BMX Race Starts With Ten Faceplants - Watch more free videos



http://www.exypna.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Γεννήθηκε 23 βδομάδων και κατάφερε να ζήσει!

Posted: 09 Aug 2011 08:44 AM PDT


Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικροσκοπικός, που χωρούσε με άνεση στην παλάμη της μητέρας του... Ήταν το πιο πρόωρο μωρό της Αγγλίας, αφού ήταν μόλις...
23 εβδομάδων!


Τότε οι γιατροί έδωσαν στον Charlie Allen μόλις 7% πιθανότητες να καταφέρει να ζήσει, αλλά πέντε χρόνια μετά είναι ένα παιδί χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας! Η μητέρα του ισχυρίζεται ότι ο μικρός είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το όριο για τις αμβλώσεις στη χώρα της θα πρέπει να μειωθεί, αφού ο Allen κατάφερε να επιβιώσει, παρόλο που κανείς δεν πίστευε ότι ήταν ικανός γι΄αυτό.

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει μόνος του και εξ αρχής το κατάφερνε με αναπνευστήρα. Ήταν πραγματικά απαίσιο», θυμάται η μητέρα του παιδιού. Ο Charlie γεννήθηκε με τον δίδυμο αδερφό του, αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε και 11 μέρες μετά πέθανε από μόλυνση. Τότε οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι παρόμοια κατάληξη θα έχει και ο δεύτερος γιος τους...

«Οι γιατροί έμειναν κατάπληκτοι γιατί ήταν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν δυνατός. Σε κάθε εμπόδιο έβλεπα ότι πολεμούσε να μείνει ζωντανός», συνεχίζει η μητέρα.

Σήμερα, το μόνο που προδίδει τα όσα πέρασε ο Charlie είναι το γεγονός ότι φορά ρούχα για τρίχρονα παιδιά, καθώς η σωματική του διάπλαση δεν είναι ανάλογη των συνομηλίκων του.




http://www.enimerwsi.com

ΣΟΜΑΛΙΑ : 29.000 νεκρά παιδιά από πείνα μέσα σε τρεις μήνες

Posted: 09 Aug 2011 08:05 AM PDT


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τα θύματα της πείνας στη Σομαλία δημοσιοποιήθηκαν χτες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτά, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο 29.000 παιδάκια έως πέντε ετών πέθαναν από πείνα και συναφείς με τον υποσιτισμό ασθένειες, ενώ άλλα 640.000 παιδιά βασανίζονται από οξύ
υποσιτισμό με τις προβλέψεις των ειδικών να προεξοφλούν ως βέβαιη την αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Αυτά, ενώ είναι ήδη γνωστό πως το 50% των περίπου 7.500.000 Σομαλών χρειάζονται άμεσα βοήθεια για να επιβιώσουν μέσα στην κόλαση που δεν δημιούργησαν μόνον η ξηρασία (όπως αρέσκονται πολλά δυτικά ΜΜΕ) αλλά και οι κατά καιρούς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΟΗΕ, ΗΠΑ, Αφρικανικής Ενωσης), η «εισαγωγή» και δράση φανατικών ισλαμιστών από περιοχές και χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι συγκρούσεις που συνεχίζονται ανεξέλεγκτα σαν για να θερίσουν όποια ζωή γλίτωσε από την πείνα ...




Ωστόσο, παρά τον τρόμο που προκαλεί η σκέψη για τα χιλιάδες αθώα θύματα της πείνας όχι μόνον στη Σομαλία αλλά και ευρύτερα στο Κέρας της ανατολικής Αφρικής - όπου λιμοκτονούν 12.000.000 άνθρωποι - συνεχίζεται από τις διεθνείς οργανώσεις αρωγής το υποκριτικό παιχνίδι των εκκλήσεων «βοήθειας».
Χτες, τη σκυτάλη πήρε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού που ζήτησε εκτάκτως άλλα 86.000.000 δολάρια, ώστε να αυξηθούν σε 155.000.000 δολάρια τα προβλεπόμενα κονδύλια για την άμεση ανακούφιση 1.100.000 Σομαλών από την πείνα.


Το ίδιο 24ωρο, η Αφρικανική Ενωση, που έχει ως τώρα αποδεσμεύσει μόλις 500.000 δολάρια για την αντιμετώπιση του λιμού στη Σομαλία, ανέβαλε για τις 25 του μήνα τη συνδιάσκεψη δωρητριών χωρών για την αντιμετώπιση της πείνας στην ανατολική Αφρική.
Αλλες οργανώσεις του ΟΗΕ και μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν «δεσμευτεί» ότι θα προσφέρουν ένα δισ. δολάρια, ωστόσο, ελάχιστα από αυτά τα χρήματα έχουν φθάσει στη Σομαλία.
Ακόμη και η φιλοδυτική «μεταβατική» σομαλική κυβέρνηση αντέδρασε, προ ημερών, στις υποκριτικές εκκλήσεις των διεθνών οργανισμών, αφήνοντας αιχμές είτε για κακοδιαχείριση των πόρων είτε απλώς για υποσχέσεις που ποτέ δε γίνονται πράξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περσινές εκκλήσεις του ΟΗΕ για βοήθεια ύψους 530.000.000 δολαρίων στη Σομαλία συγκεντρώθηκε μόλις το 50%. Τα υπόλοιπα έμειναν λόγια του αέρα. Οχι «τυχαία»...
Η δραματική επιδείνωση του λιμού «συμφέρει», για παράδειγμα τις ΗΠΑ, που από καιρό προσπαθούν να επιβληθούν στο - σημαντικό γεωπολιτικώς - Κέρας της Αφρικής (που βρίσκεται σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της διεθνούς ναυτιλίας στον πλανήτη), πότε μόνες τους, πότε σε συνεργασία με χώρες της περιοχής (Αιθιοπία). Συμφέρει, επίσης, τη Γαλλία που διατηρεί τη στρατιωτική της βάση στο γειτονικό Τζιμπουτί και προσπαθεί να το παίξει μικρότερος, «εναλλακτικός» ιμπεριαλιστής ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας Αλέν Ζιπέ εμφανίστηκε χτες πρόθυμος να «συμβάλει» στην αποστολή της «ανθρωπιστικής» βοήθειας με στρατιωτικά μέσα...
Να είναι άραγε «τυχαίο» το γεγονός πως και οι προηγούμενοι λιμοί στη Σομαλία (1973, 1984, 1992) ακολουθήθηκαν από σφοδρές συγκρούσεις ή ξένες επεμβάσεις;






http://workinform.blogspot.com
http://anti-ntp.blogspot.com

http://swmahellas.blogspot.com

Στα σκαριά ένας «αντιμαγνήτης» που θα κρύβει τα αντικείμενα από τα μαγνητικά πεδία

Posted: 09 Aug 2011 07:35 AM PDT


Ένα νέου τύπου «μανδύα αορατότητας», ο οποίος αυτή τη φορά δεν θα εξαφανίζει ένα αντικείμενο από τα μάτια ενός παρατηρητή, αλλά θα το «κρύβει» από τα μαγνητικά πεδία, σχεδιάζουν για πρώτη φορά ισπανοί ερευνητές. 

Ο «αντιμαγνήτης», που ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί, αφενός θα εξασφαλίζει ότι το παραγόμενο εντός του μανδύα μαγνητικό πεδίο δεν θα διαρρέει προς τα έξω και αφετέρου θα διασφαλίζει ότι τα περιεχόμενά του δεν θα ανιχνεύονται από ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο.


Αν όντως η συγκεκριμένη αντιμαγνητική συσκευή καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην πράξη, όπως πιστεύουν ο Αλβάρο Σάντσεθ και οι συνεργάτες του στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, τότε η επαναστατική τεχνολογία θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε διάφορες εφαρμογές (βιομηχανικές, ιατρικές, στρατιωτικές, επιστημονικές κ.α.).

Ο πρώτος «μανδύας αορατότητας» παρουσιάστηκε το 2006 και «δούλευε» για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο μήκος κύματος των μικροκυμάτων (και όχι στο ορατό φως). 

Από τότε, έχει γίνει σημαντική πρόοδος με την χρήση καινοτομικών «μετα-υλικών».

Θεωρητικά, ένας ανάλογος μανδύας θα μπορούσε να αφορά και τα στατικά μαγνητικά πεδία, που είναι απλώς ηλεκτρομαγνητικά κύματα με μηδενική συχνότητα. 

Το 2008, ο πρωτοπόρος φυσικός Τζον Πέντρι και οι συνεργάτες του στο Imperial College του Λονδίνου πρότειναν ένα τέτοιο μαγνητικό μανδύα.

Οι Ισπανοί ερευνητές επέκτειναν περαιτέρω τις ιδέες του Πέντρι και προτείνουν μια συσκευή που, όπως λένε, μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί από διαθέσιμα μετα-υλικά. 

Αντί για τον όρο «μανδύας», προτιμούν να χρησιμοποιούν τον όρο «αντιμαγνήτης». 

Προς το παρόν, έχουν κάνει προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχουν πετύχει να απομονώσουν σχεδόν πλήρως τον «αντιμαγνήτη» από τον έξω κόσμο. 

Το αρχικό σχήμα του αντιμαγνήτη είναι κυλινδρικό, αλλά η συσκευή θα μπορούσε να έχει και άλλα γεωμετρικά σχήματα στην πράξη.





ΑΠΕ-ΜΠΕ /in.gr
http://maradclub.blogspot.com

Βρέθηκε η Madeleine που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο;

Posted: 09 Aug 2011 03:12 AM PDT

Όλοι θυμόμαστε το μικρό αγγελούδι, με τα μεγάλα πράσινα μάτια, που εξαφανίστηκε ξαφνικά, το Μάιο του 2007.

Μιλάμε, βεβαίως, για τη Madeleine McCann, η υπόθεση της οποίας είχε συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο…




Η μικρή Madeleine είχε απαχθεί από συμμορία παιδεραστών, όταν έκανε διακοπές με τους δικούς της στην Πορτογαλία. Και εκεί που όλες οι ελπίδες για την ανεύρεση της είχαν χαθεί, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, σύμφωνα με τις αρχές, το κορίτσι να ζει και να βρίσκεται στην Ινδία!

Το ξανθό αγγελούδι, που είναι τώρα 8 χρονών, βρίσκεται, αυτές τις ώρες, στις Αρχές της Ινδίας. Η οικογένεια περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία τα αποτελέσματα του test DNA, ενώ όσοι την έχουν δει από κοντά, λένε ότι μοιάζει πάρα πολύ…

 


prionokordela.gr 
http://www.on-news.gr

Το πρώτο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε σε εκτυπωτή

Posted: 09 Aug 2011 02:13 AM PDT

Το επίτευγμα αποτελεί μια ακόμα εντυπωσιακή επίδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων της συνεχώς τελειοποιούμενης τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία, με την καθοδήγηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και με την χρήση άλλων πρώτων υλών πέραν της μελάνης, μπορεί να υλοποιήσει απρόσμενα αποτελέσματα.

Οι μηχανικοί του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, υπό τους
καθηγητές Τζιμ Σκάνλον και Άντι Κιν, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», χρησιμοποίησαν ένα ειδικό νάιλον εκτυπωτή λέιζερ, που «έκτισε» το αεροπλανάκι στρώμα-στρώμα, χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό εργαλείο. Τα επιμέρους εξαρτήματα εκτυπώθηκαν ξεχωριστά και προσαρμόστηκαν εύκολα μεταξύ τους, χωρίς την χρήση εργαλείων, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

World First 3D Printing - First Flight of Fully... by babisflou
 
Το αεροπλάνο, που φέρει την ονομασία "SULSA", πετάει μη επανδρωμένο χάρη σε ένα μικροσκοπικό σύστημα αυτόματου πιλότου, κινείται με ηλεκτρισμό και είναι σχεδόν αθόρυβο. Τέτοιου είδους αεροπλάνα χρησιμοποιούνται συνήθως από τις ένοπλες δυνάμεις και για επιστημονικούς σκοπούς.

Η τεχνολογία εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων απλοποιεί δραστικά τη συμβατική παραγωγική διαδικασία, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός αεροπλάνου μέσα σε λίγες μόνο μέρες (από την αρχική σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό) αντί για μήνες - και μάλιστα με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι το σκάφος μπορεί να προσαρμοστεί κάθε φορά ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις του αγοραστή. Ακόμα και ριζικές αλλαγές στο σχήμα και τις λειτουργίες του αεροσκάφους μπορούν να γίνουν χωρίς έξτρα κόστος, κάτι αδιανόητο με τις συνήθεις παραγωγικές διαδικασίες.

 
 
http://www.pentapostagma.gr
http://news247.gr

«Εμπόλεμη ζώνη» το Λονδίνο- Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κάμερον (vid)[: η νέα εποχή προ των πυλών...]

Posted: 09 Aug 2011 01:48 AM PDT

«Εμπόλεμη ζώνη» το Λονδίνο- Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κάμερον (vid) Ο αρχηγός της αστυνομίας Τιμ Γκόντουιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κύματος βίας και κάλεσε τους γονείς να έλθουν σε επαφή με τα παιδιά τους για να πληροφορηθούν πού βρίσκονται.


 
Για τρίτη ημέρα το Λονδίνο παραδόθηκε στιςδιαθέσεις ομάδων νεαρών που προέβησαν σε εκτεταμένες καταστροφές καταστημάτων και σε πλιάτσικο εμπορευμάτων, χωρίς να διστάσουν να μπουν και σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, προφανώς με σκοπό την κλοπή. Οι συμπλοκές με την αστυνομία συνεχίστηκαν ενώ κτίρια, αυτοκίνητα, λεωφορεία και κάδοι απορριμμάτων τυλίχτηκαν στις φλόγες. 

Κτίρια παραδόθηκαν τη νύκτα στις φλόγες στο Κρόιντον, το Πέκαμ και του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στο νότο, του Κάμντεν, στο βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά. Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

Η αστυνομική παρουσία ήταν σαφώς πιο έντονη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες των ταραχών, αν και αυτό δεν απέτρεψε τις ζημιές και τις λεηλασίες.

Οι νεαροί συνεννοούνται μέσω μηνυμάτων σε κοινή υπηρεσία κινητών τηλεφώνων και στο Twitter, με τη συμμετοχή ακόμα και δεκάχρονων. Η Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία ανέπτυξε αστυνομικές ενισχύσεις για να αντιμετωπίσει το κύμα βίας στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ότι 334 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 11 ετών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια.

Οι κατηγορίες για ανεπαρκή αντίδραση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των Λονδρέζων υποχρέωσαν την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι να διακόψει τις διακοπές της και να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου προήδρευσε σύσκεψης με την ηγεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας – της προσωρινής ηγεσίας μετά την παραίτηση των κορυφαίων στελεχών λόγω του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Επέστρεψε άρον-άρον ο Κάμερον

Μετά από μεγάλη πίεση από τα μέσα ενημέρωσης τις διακοπές τους στο εξωτερικό ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα για να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

Λιτότητα η αιτία

Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

"Είναι πολύ θλιβερό να το παρακολουθεί κανείς...αλλά τα παιδιά δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν μέλλον και οι περικοπές έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Αυτά τα παιδιά ανήκουν σε διαφορετική γενιά από μας και απλώς δεν τους νοιάζει", δήλωσε ένας 39χρονος ηλεκτρολόγος κάτοικος του Χάκνεϊ.

"Πρόκειται για ανούσια, τυχοδιωκτική βία, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, Είναι απολύτως απαράδεκτο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ τονίζοντας ότι το κύμα βίας "δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον θάνατο του Μάρκ Ντάγκαν", του 29χρονου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ, γεγονός που πυροδότησε την ένταση.


http://www.newpost.gr
http://listonplace.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές