Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

kinitro news


kinitro news


Τηλεφωνικός διάλογος µάνας µε γιο που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της περιφέρειας. Της Έλενας Ακρίτα

Posted: 31 Aug 2011 01:10 PM PDT



- Έλα, µαµά!

- Έλα, παιδί µου, πού χάθηκες;
- Πού χάθηκα, χτες βράδυ µιλήσαµε…
- Από χτες βράδυ µέχρι σήµερα ξέρεις πόσα µπορούν να συµβούν; Ένα λεπτό θέλει να γίνει το κακό!
- Να σε παίρνω δηλαδή κάθε ΕΝΑ λεπτό;...

- Λέω, παιδί µου… Της Μαρίας ο γιος δεν πήγε για σοκοφρέτα απʼ το περίπτερο και του ʽσπασε το πόδι το αγροτικό;
-Δεν τρώω σοκοφρέτες!
- Σκούφο φοράς;
- Μες στο σπίτι, πας καλά;
- Γιατί φοράς έξω απʼ το σπίτι;
- Κανένα παιδί δεν φοράει σκούφο!
- Δεν µε νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά, το δικό µου µε νοιάζει! Να φοράς σκούφο και να καλύπτεις και τα αυτιά, από τα αυτιά κρυώνει ο άνθρωπος!
- ∆εν κάνει κρύο!
- Μια ζωή «δεν κάνει κρύο» και µια ζωή έτρεχα για αντιπυρετικά! Μυαλό δεν θα βάλεις ποτέ, κοτζάμ άντρας είσαι πια!
- Άσε µε, ξέρω τι κάνω!
- Την τύφλα σου ξέρεις, µικρό παιδί είσαι ακόµα!
- Τι είµαι τελικά, ρε µάνα, κοτζάµ άντρας ή µικρό παιδί;
- Τα γάντια τα µάλλινα τα φοράς; Από τα χέρια κρυώνει ο άνθρωπος!
- Τα φοράω!
- Δεν τα φοράς, ψέματα µου λες για να µε ξεφορτωθείς! Πες µου τώρα ότι περπατάς και ξυπόλυτος στα μωσαϊκά, από τα πόδια κρυώνει ο άνθρωπος!
- Μάνα δεν είµαι στην Αλάσκα, στα Γιάννενα είµαι!
- Ο Θοδωρής Κολυδάς είπε ότι έχει κρύο στα Γιάννενα!
- Κι εγώ ο Θανάσης Ηλιόπουλος σου λέω ότι ∆ΕΝ έχει κρύο στα Γιάννενα!
- Και γιατί να πιστέψω εσένα κι όχι τον επιστήμονα;
- Γιατί ο επιστήμονας δεν ζει στα Γιάννενα!
- Τουλάχιστον το φερμουάρ του µμπουφάν σου µέχρι επάνω να το σηκώνεις! Όχι να αφήνουµε τα λαιµά έξω, από τα λαιµά κρυώνει ο άνθρωπος!
- Ναι, µάνα! Ναι, ναι, ναι! Έξω έχει 20 βαθµούς κι ο τρελός του χωριού θα κυκλοφορεί στην πόλη µε γάντια, σκούφο, κασκόλ, µμπουφάν κι ένα αερόθερμο αγκαλιά! Να γελάσουν λίγο κι οι πικραμένοι που τους κόβουν την επικουρική!
- Θα σου στείλω µε το ΚΤΕΛ γεµιστά που σʼ αρέσουν!
- ∆εν µου αρέσουν τα γεµιστά!
- Τι λες τώρα; Μικρός τα τρωγες σαν τρελός, φώναζες «τέλω γεµιτά, τέλω γεµιτά», σαν να σʼ ακούω, µανάρι µου µωρέ, πουλάκι µου εσύ, τι καλό παιδί που ήσουνα, µε τα ωραία σου τα µαλλάκια, µε τις µπουκλίτσες σου… λούστηκες;
- Τι λες τώρα; Από το λούσιµο κρυώνει ο άνθρωπος!
- Γεµιστά σου ʽβαλα µπόλικα να τρατάρεις και τον καθηγητή σου, εξετάσεις έρχονται!
- Μάνα, σε χάνω!
- Γιατί παιδί µου, τι έχω και µου το κρύβετε;
- Όχι, σε χάνω, λέω, δεν έχω σήµα… Αντε γεια…
- Το κινητό είναι φορτωμένο;
-Και το κινητό είναι φορτωμένο, κι εγώ επίσης!
- Φορτωμένο να το ʼχεις για την κακιά στιγµή… Της Καλλιόπης η Μαρία…
- Μάνα, σε κλείνω…
- Να σου στείλω το εσωθερµικό το σώβρακο; Και να αλλάζεις κάθε µέρα… Του Προκόπη ο Αντωνάκης ξεράθηκε στο Μετρό κι ήταν µε τρύπιο µποξεράκι, ρεζίλι έγινε η µάνα του!
- Μάνα, έλεος, λυπήσου µε, δεν αντέχω άλλο!
- Άµα δεν σʼ τα πω εγώ, ποιος θα σʼ τα πει, ο ξένος;
- Κάθε µέρα, κάθε µέρα, κάθε µέρα… ΓΙΑΤΙ το κάνεις αυτό; Και κυρίως ΠΩΣ το κάνεις αυτό;
- Αγόρι µου, µάνα είναι µόνο µία!
- Ευτυχώς, µάνα! Ευτυχώς! ∆εν θʼ άντεχα και δεύτερη!


Πηγή:

kinitro news


ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 76-67 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Posted: 31 Aug 2011 01:03 PM PDT




Η εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου στη νίκη της Εθνικής ομάδας με σκορ 76-67 επί της Βοσνίας για τον τρίτο όμιλο του Eurobasket 2011 ήταν θετική. Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε και ο Κώστας Σλούκας.



Η Εθνική ομάδα έκανε ντεμπούτο με νίκη στον τρίτο όμιλο του Eurobasket 2011, που διεξάγεται στα γήπεδα της Λιθουανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με σκορ 76-67 της Βοσνίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση.



Θετικός στα 18:35 που αγωνίστηκε στην αναμέτρηση ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος είχε: 5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ έδωσε ενέργεια στην άμυνα.



Στο ματς συμμετείχε και ο άλλος άσος του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας, αλλά έμεινε στο παρκέ μόλις 04:21, χωρίς να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.



Για την Εθνική ομάδα ξεχώρισαν οι Ζήσης (13π., 4ασ., 3κλ.), Καλάθης (13π., 7ρ.), Μπουρούσης (12π., 5ρ.), Μπράμος (10π., 3ρ.) και ο εξαιρετικός Κουφός (10π., 10ρ.).



Πηγή: from ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

guesswork-world



Αύξηση στρατιωτικής θητείας, προμήθεια πυρομαχικών, επισκέψεις Αρχηγών Επιτελείων σε σχηματισμούς... «Μαγειρεύεται» κάτι το σοβαρό

Posted: 31 Aug 2011 09:45 AM PDT


Kατ' ελάχιστον τρεις μήνες, με μέγιστο τους έξι μήνες θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτό είναι οριστική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Μπεγλίτη να δείχνει εντυπωσιακή υπευθυνότητα και πάνω απ'όλα αποφασιστικότητα στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν οσονούπω και ούτε και οι επερχόμενες εκλογές (αν τελικά γίνουν) θα εμποδίσουν να αποκατασταθεί το ιστορικό λάθος των Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη που προχώρησαν σε αφαίρεση σημαντικού αποθέματος ασφάλειας από την χώρα, μειώνοντας την θητεία από τους 15 στους 12 και μετά στους 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς, χωρίς καμία προετοιμασία.
Η Ν.Δ. συμφωνεί απόλυτα και στηρίζει τον...

Η συνέχεια εδώ

ImageΥπερψηφίστηκε από τη Βουλή η προμήθεια των πυρομαχικών για τα νέα άρματα μαχης Leopard 2HEL ύστερα μάλιστα και από τις εξηγήσεις που έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης καταδεικνύοντας το επείγoν της προμήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες η προμήθεια θα αφορά 12.000 βλήματα τα οποία θα προέλθουν από Ολλανδία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Γερμανία. Η συγκεκριμένη λύση έχει το χαρακτήρα της ενδιάμεσης καθώς προβλέπεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το οριστική λύση στο πρόβλημα των βλημάτων πυροβόλων για τα άρματα Leo 2 HEL.

Πηγή: defencenet
http://esxatianasxesi.blogspot.com/

kinitro news


«Γύρισε σπίτι, αδερφούλα μου».

Posted: 31 Aug 2011 08:26 AM PDT

«Γύρισε σπίτι, αδερφούλα μου».
Με ένα συγκινητικό μήνυμα γεμάτο με λέξεις στις οποίες είναι έκδηλη η αγωνία του ο αδελφός της 14χρονης που αγνοείται την παρακαλεί να επιστρέψει στο σπίτι τους.

Ο άσος του Ηλυσιακού Κώστας Τσαπρούνης, αδερφός της 14χρονης Δέσποινας που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Καμίνια το βράδυ της 23ης Αυγούστου, έχει αναρτήσει στη σελίδα του προσωπικού του προφίλ στο Facebook έκκληση στην αδερφή του να γυρίσει κοντά τους. Οι μέρες και οι ώρες αγωνίας για την οικογένεια του γνωστού μπασκετμπολίστα περνούν βασανιστικά, καθώς έχει ήδη παρέλθει μία εβδομάδα από την εξαφάνιση της ανήλικης κοπέλας. Η οικογένειά της προσπαθεί να συλλέξει κάθε αξιόπιστη πληροφορία που ενδέχεται να οδηγήσει στα ίχνη της.
Ο αδερφός της της απευθύνει έκκληση να επιστρέψει στο σπίτι της. Μέσω Διαδικτύου έχει αναρτήσει ένα μήνυμα από καρδιάς που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεσποινάκι μου, είμαι σίγουρος ότι παρακολουθείς από κάπου όλα αυτά που γίνονται εδώ μέσα… Αν θέλεις, άκουσε με… γύρισε σπίτι μας και θα κάτσουμε όλοι μαζί να μιλήσουμε, να βρούμε ποιο είναι το πρόβλημα που σε απασχολεί και να προσπαθήσουμε να το λύσουμε… Αν θέλεις, πάρε εμένα τηλέφωνο και θα έρθω να σε πάρω από όπου είσαι, ήρεμα και ωραία… Σε σκεφτόμαστε συνέχεια, να το ξέρεις!»
Μία βδομάδα μετά την εξαφάνιση της 14χρονης και ενώ οι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό της δεν έχουν αποφέρει μέχρι στιγμής κάποιο θετικό αποτέλεσμα, οι δικοί της άνθρωποι που βιώνουν ένα πραγματικά μεγάλο δράμα, αλλά και οι δεκάδες φίλοι της που αγωνιούν για την τύχη της περιμένουν να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια. Ελπίζουν ότι η Δέσποινα θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της, κοντά στην οικογένειά της και στους ανθρώπους που την αγαπούν και νοιάζονται για το καλό της.
Μιλώντας στην «Espresso» ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, Γιάννης Τσαπρούνης, δηλώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επιστρέψει η αγαπημένη του κόρη στην ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειάς της, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό για το οποίο προσευχόμαστε είναι να είναι καλά στην υγεία της και να μην έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή το μόνο που ζητάω είναι να με πάρει ένα τηλέφωνο και να μου πει ότι όλα είναι καλά. Θα είμαι μαζί της ό,τι και αν έχει συμβεί! Θέλουμε να τη σφίξουμε ξανά στην αγκαλιά μας».
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς και των συγγενών και φίλων της μικρής, που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο με φωτογραφίες και σχετικές αναρτήσεις, οι έρευνες για τον εντοπισμό της παραμένουν άκαρπες.
Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό με την εξαφάνιση της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία, με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ή με την ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά, στον αριθμό 116000. Η Δέσποινα έχει μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, το ύψος της είναι 1.72 μέτρα και έχει βάρος 56 κιλά, ενώ τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, γκρι μακό μπλουζάκι και φούξια σανδάλια. Μαζί της είχε και μια σχολική τσάντα χρώματος μοβ, ενώ φορούσε πολλά βραχιόλια στα χέρια.

Πηγή:Espressonews

kinitro news


"Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους."

Posted: 31 Aug 2011 12:09 AM PDT


Οι μορφωμένοι-βάρβαροι θα ισοπεδώσουν τα πάντα. Θα καταστρέψουν την Παιδεία, τον Έλληνα, την Ελλάδα. Ιδέτε πώς ο Παπανδρέου, η Διαμαντοπούλου, ο Βενιζέλος, ο Ραγκούσης και οι άλλοι πολτοποιούν-παγκοσμιοποποιούν τη χώρα, εξαφανίζοντας κάθε τι ωραίο και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Ένα συγκλονιστικό άρθρο

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός , δάσκαλος.
Ίσως ο λόγος μου, σήμερα, να είναι επιτάφιος, επικήδειος επάνω στο άταφο σώμα της Παιδείας μας, της πάλαι ποτέ Εθνικής και νυν νεοταξικής και καλύτερα δαιμονικής. "Το κακό θα έρθει από τους διαβασμένους" έλεγε ο Πατροκοσμάς... και το κακό ήρθε!

Η παιδεία... "Παιδεία, εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν." (Πλάτωνας.) Η Παιδεία είναι, όχι το γέμισμα του άδειου δοχείου (ο εγκέφαλος του παιδιού) , αλλά άναμμα ψυχής, είναι φώς. Η παιδεία με αξίες, η σπουδαιότητα της αγωγής που πρέπει να λαμβάνει ο άνθρωπος στη παιδική ηλικία. Ο λόγος του Πατροκοσμά είναι αδυσώπητος: "Είναι μια μηλιά και κάνει ξινά μήλα. Εμείς τώρα τι πρέπει να κατηγορήσουμε, τα μήλα ή τη μηλιά; Φυσικά τη μηλιά. Λοιπόν κάνετε καλά εσείς οι γονείς, οι δάσκαλοι συμπληρώνω, όπου είστενε η μηλιά, να γίνονται και τα μήλα γλυκά. Εκ γαρ του...
καρπού το δένδρον γινώσκεται".
Τώρα είμαστε σε κρίση, δηλαδή σε σάπισμα...
Και για να φθάσουμε στο σάπισμα των καρπών, έπρεπε να πληγούν καίρια πρώτα οι γονείς, μετά οι δάσκαλοι και τελευταίοι, μέσω των βιβλίων, οι μαθητές.
Ο Έλληνας, ο Ρωμιός, ο Γραικός -όλα δικά μας είναι- υποκορίστηκε, έγινε Γραικύλος. Νόμισε ο δυστυχής πως αν παραμείνει Έλληνας, όπως τον έμαθαν οι πατεράδες του, θα μείνει πίσω, θα είναι συντηρητικός. "Έκοψε" δρόμο, έχασε τον προσανατολισμό του, βρέθηκε στο γκρεμό. Τον έφαγε η πρόοδος η πολλή, η αχώνευτη.
Ύψωσε σε Εθνικό ιδεώδες έναν "πολιτισμό" (Δύση) διαφορετικό από πολλές απόψεις από τον δικό του, μόνο και μόνο επειδή ήταν υλικά υπέρτερος! Η λαϊκή θυμοσοφία συνόψισε ευθύβολα την περιρρέουσα σκυβαλοκρατία: "τα λίγα βγαίνουν με κόπο, τα πολλά με κόλπο! "
Πάχυνε το σώμα του, φτώχυνε η ψυχή του.
Αλλάζει τον τρόπο ανατροφής των παιδιών του.
Ανατρέφει μοσχοανθρεμμένους μοναχογιούς και μοναχοκόρες, παρέχοντάς τους άφθονα υλικά αγαθά, γιατί δεν μπορούσε να τους προσφέρει το φυσικό λίπασμα της ανατροφής των παιδιών, την αγάπη, γιατί "όσο πλεονάζεις τω πλούτω τοσούπω ελλείπεις τη αγάπη" (Μέγας Βασίλειος).

Λησμόνησε ο αξιοθρήνητος το ευλογημένο "όχι".
Φοβήθηκε μην τον πούν οπισθοδρομικό.
Έτρεμε, όπως προείαμε, και τις λοιδορίες των κατ΄επάγγελμα προοδευτικών...
Γιατί Παιδεία θα πει γλώσσα.
Και η Ελληνική γλώσσα είναι πρώτα δουλειά της μάνας.
Οι μαστοί είναι τρείς.
Οι δυο για το γάλα και ο τρίτος το στόμα της, η λαλιά της, η γνήσια και άδολη πηγή της γλώσσας. Όταν αυτός ο δροσερός σταλακτίτης στερεύει, τότε αντικαθίσταται από το αναίσχυντο στόμα της τηλοψίας.

Σειρά έχει ο δάσκαλος.
Καταστρέψαμε τον δάσκαλο ως θεμέλιο και ψυχή του σχολείου, για να τον μεταβάλλουμε σε συνδικαλιστή και φροντιστή., σε πρότυπο ιδιοτέλειας και αδιαφορίας, σε πανταροκυνηγό που ξέρει απλώς να έχει διεκδικήσεις και να πολιτικολογεί.
Δεν καταλαβαινουμε πως καλό είναι το σχολείο με αφοσιωμένους δασκάλους, με δασκάλους οι οποίοι, μετ΄επιστήμης, χαλυβδώνουν τα παιδιά με ψυχή και Χριστό, με φιλοπατρία και φιλοτιμία, με πρότυπο τον άγιο και τον ήρωα, τον Πατροκοσμά και τον Καραϊσκάκη.

Ο λαός μας έλεγε: "κάλλιο γνώση παρά γρόσι".
Τώρα η γνώση υποκλίνεται στην πληροφορία, στο εφήμερο, στο άχρηστο, για να καταλήξουμε σε έναν νέο τύπο ανθρώπου: στον μορφωμένο βάρβαρο.

O tempora o mores...
και για όσους δεν καταλάβαν...
"ώ καιροί, ώ ήθη!"

Από το περιοδικό ΡΩΜΝΙΟC. Περιοδικό του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας "ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ".


Πηγή:

guesswork-world



ΣΟΚ: Αποκεφάλισε τις τρεις κόρες του επειδή βιάστηκαν!

Posted: 30 Aug 2011 11:03 PM PDT

Οι φρικιαστικές ιστορίες που κάνουν το γύρο του κόσμου για τις αποτρόπαιες πράξεις του καθεστώτος του Μουαράρ Καντάφι δεν έχουν τέλος.
Άλλη μια ιστορία που έγινε γνωστή είναι αυτή ενόςΛίβυου πατέρα, οποίος αποκεφάλισε για λόγους τιμής τις τρεις ανήλικες κόρες του επειδή βιάστηκαν από στρατιώτες του Καντάφι.

Το απίστευτο γεγονός έφερε στο φως οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων -από τη Βοστόνη -που ασχολείται κυρίως με εγκλήματα που συνέβησαν στη Λιβύη. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο όταν τρία κορίτσια ηλικίας 15, 17 και 18 ετών αντίστοιχα απήχθησαν και βιάστηκαν από στρατιώτες του Καντάφι μέσα σε σχολείο στην μικρή πόλη Τομίνα κοντά στην Μισράτα.
Τα τρία άτυχα κορίτσια έκαναν το λάθος μετά τον ομαδικό βιασμό που υπέστησαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Εκεί τους περίμενε ο δήμιος – πατέρας τους, ο οποίος με μαχαίρι τους έκοψε τολαιμό. Στη Λιβύη όπως και σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη όποια γυναίκα πέσει θύμα βιασμού θεωρείται σιγματισμένη και ατιμωμένη.


Πηγή:

kinitro news


Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Posted: 30 Aug 2011 10:59 PM PDT

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Καταλήψεις στα Πανεπιστήμια



Οι φοιτητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις! Η μία μετά την άλλη οι σχολές σε όλη τη χώρα βάζουν «λουκέτο», οδηγώντας παράλληλα σε αναβολή την εξεταστική του Σεπτεμβρίου! Ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι η ψήφιση του νέου Νόμου Πλασίου.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr για το:Ντόμινο καταλήψεων στα Πανεπιστήμια

Πηγή:

kinitro news


Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές