Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Πεπόνι μαριναρισμένο με γρανίτα πεπονιού

Posted: 08 Aug 2011 11:53 PM PDT

Υλικά (Για 4 άτομα) Για το μαριναρισμένο πεπόνι " 200 γρ. πεπόνι ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (στο μέγεθος μπουκιάς) " 50 γρ. χυμό λάιμ " 50 γρ. ζάχαρη μαύρη " 10 φύλλα δυόσμου " 30 ml βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο Για τη γρανίτα " 300 γρ. χυμό πεπονιού (που τον έχετε χτυπήσει καλά στο μπλέντερ) " 40 γρ. νερό " 30 γρ. ζάχαρη " 1/2 λεμόνι (το χυμό του) Για το γαρνίρισμα " Λίγη ψίχα τριμμένη από ανάλατα φιστίκια Εκτέλεση Ανακατεύετε στο μπλέντερ τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το πεπόνι κομμένο σε μπουκίτσες και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Για τη γρανίτα, βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και, όταν γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει, ανακατεύετε τα υλικά για τη γρανίτα σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη. Ανά περίπου 30΄ ανακατεύετε τη γρανίτα, ώστε να αποκτήσει το μείγμα μαλακή υφή. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3-4 φορές. Σερβίρετε τις μπουκίτσες σε ποτήρι, μαζί με λίγα από τα υγρά της μαρινάτας και από πάνω 1 κουταλιά γρανίτα. Γαρνίρετε με ψίχα από ανάλατα φιστίκια.
2 μυστικά " Όταν κόβετε το πεπόνι, φροντίστε να το φυλάτε τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο, ώστε να μη μυρίσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα. " Tο βαρύ πεπόνι θεωρείται πιο γλυκό!

Mιλκσέικ πεπονιού

Posted: 08 Aug 2011 11:51 PM PDT

Υλικά (Για 4 άτομα) " 600 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο " 1/2 σφηνάκι Κουαντρό " 1/2 σφηνάκι ζάχαρη μαύρη " 1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια " 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο " 1 κουταλιά χυμό λεμονιού " Λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά) Εκτέλεση Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το παγωτό. Στη συνέχεια, προσθέτετε και το παγωτό και συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο ομογενοποιημένο μείγμα.

Πεπόνι πανέ με κρέμα μανούρι

Posted: 08 Aug 2011 11:50 PM PDT

Υλικά (Για 4 άτομα) Για το πανάρισμα " Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις " 2 αυγά χτυπημένα " Λίγο panko (ιαπωνική γαλέτα, που μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με ασιατικά τρόφιμα ή σε μεγάλα σουπερμάρκετ στο τμήμα των έθνικ προϊόντων) Για το πεπόνι " 12 κύβους πεπόνι (σε διαστάσεις 2 εκ. Χ 2 εκ.) " Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα " Λίγο αλάτι Για την κρέμα " 300 γρ. μανούρι " 160 γρ. γάλα φρέσκο " Πιπέρι λευκό " Πιπέρι ροζ Εκτέλεση Αλατίζετε ελαφρά το πεπόνι και το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, χωρίς όμως να παγώσει. Με γρήγορες κινήσεις, πανάρετε τα κομμάτια πεπονιού με την εξής σειρά: αλεύρι - αυγό - γαλέτα. (Προσοχή! Χρειάζεται πολύ ελαφρύ πανάρισμα.) Τηγανίζετε τους κύβους για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αρκετό λάδι στο τηγάνι, το οποίο έχει κάψει καλά. Μεταφέρετε τα κομμάτια πεπονιού σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το γάλα, χωρίς όμως να βράσει. Κατόπιν, χτυπάτε για 3΄ στο μπλέντερ (σε δυνατή ταχύτητα) το μανούρι, το γάλα και το λευκό πιπέρι. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε με λίγο ροζ πιπέρι και δίπλα το πεπόνι. Προσοχή Αντί για την ιαπωνική γαλέτα, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε την κλασική, απλώς με την «panko» γίνεται ένα πολύ ελαφρύ πανάρισμα και το πεπόνι παραμένει φρέσκο και ζουμερό, αποκτώντας ταυτόχρονα τραγανή κρούστα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές