Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 6 Ιουλίου

Posted: 06 Jul 2011 09:54 AM PDT

6/7, Κέντρο Ιππασίας, Πάρκο Γουδή

Οι «30 Seconds to Mars» από το Λος Άντζελες που έχουν καταφέρει να συγκλονίσουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου παγκοσμίως με εκρηκτικής ενέργειας δυναμικές live, δίνουν την πολύαναμενόμενη συναυλία τους στην Αθήνα. Το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Τζάρεντ Λέτο, με τον ίδιο στο τραγούδι, την κιθάρα και μια αξιοθαύμαστη διαδραστική σχέση με το κοινό, αναμένεται να εστιάσει τη συναυλία σε κομμάτια από το τελευταίο άλμπουμ «This is War».

Τυχαίο θύμα

Posted: 05 Jul 2011 02:56 PM PDT

Άρνε Νταλ
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σελ.: 536

Με ένα ποτήρι μπίρας κάποιος ανοίγει το κεφάλι ενός νεαρού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας σε ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης. Ο νεαρός πεθαίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιστατικό της συνηθισμένης γκρίζας και ωμής καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης. Την έρευνα αναλαμβάνει ένα ζευγάρι τιμωρημένων ερευνητών, ο Πολ Γελ και η Σέρτσιν Χολμ, που προέρχονται από την Ομάδα Άλφα. Ο Άρνε Νταλ δεν υπάρχει. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στο...

Ο μισθός της νέας Κυρίας ΔΝΤ

Posted: 05 Jul 2011 10:52 AM PDT

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέλαβε καθήκοντα την Τρίτη με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα ο μηνιαίος «μισθός» της Γαλλίδας πρώην υπουργού Οικονομικών ανέρχεται στα 40.000 δολάρια το μήνα χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τα «έξοδα παράστασης» ύψους 84.000 δολαρίων το χρόνο. Συνεπώς, με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι απολαβές της φτάνουν τα 551.700 δολάρια το χρόνο.

Σεμνά και ταπε...

Νέα μήνυση στον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού

Posted: 05 Jul 2011 10:49 AM PDT

Η Γαλλίδα συγγραφέας, Τριστάν Μπανόν, κατέθεσε μήνυση για απόπειρα βιασμού από τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου, Ντάβιντ Κουμπί, η συγγραφέας δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν, το 2003 σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, στο οποίο έπαιρνε από τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ συνέντευξη, για ένα μυθιστόρημά της. Η Μπανόν ήταν 22 ετών την εποχή εκείνη και έχει ήδη συζητήσει δημόσια το επεισόδιο αυτό.

Ο Στρος Καν απορρίπτει τις αιτιάσεις που...

Νέα μείωση στις τραπεζικές καταθέσεις το Μάιο

Posted: 05 Jul 2011 10:40 AM PDT

Νέα μείωση της τάξεως του 2,5% , σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων το Μάιο, βάση των στοιχείων που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Τράπεζα της Ελλάδας.

Για πέμπτο συνεχή μήνα υπάρχει υποχώρηση των τραπεζικών καταθέσεων. Συγκεκριμένα οι καταθέσεις το μήνα Μάιο διαμορφώθηκαν στα 191,9 δισ. ευρώ, από 196,8 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Από την αρχή του 2011, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 17,7 δισ. ευρώ περίπου, ενώ από τις αρχές του 2010 η μείωση είναι της τάξεως των 46,6...

Έκθεση φωτογραφίας για τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Βενεζουέλας

Posted: 05 Jul 2011 10:15 AM PDT

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας,  παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας, έκθεση φωτογραφίας τοπίου της χώρας καθώς και έκθεση αφίσας του Φρανσίσκο Ντε Μιράντα.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011, στις 19:30 στο Πνευματικ...

Πυρά κατά Βενιζέλου για ΟΤΕ

Posted: 05 Jul 2011 10:12 AM PDT

«Κατασχετήριο της δημόσιας περιουσίας» χαρακτήρισε ο Τσίπρας στη Βουλή το Μεσο­πρόθεσμο, εγκαλώντας προσωπικά τον Βενιζέλο για τον ΟΤΕ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της εκποίησης. Γιατί τον ΟΤΕ συγκεκριμένα; Γιατί, σύμφωνα με απά­ντηση του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή που έθετε επίμονα το θέμα στην Κομισιόν, «η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε το Δημόσιο στη Deutsche Telekom το 2008, όπως και η πώληση του επιπλέον 10% των με­τοχών που π...

Έχασε την ακοή του ο Μ. Κυπραίος από αστυνομική κροτίδα

Posted: 05 Jul 2011 09:58 AM PDT

Την ακοή του κι από τα δύο αυτιά έχασε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινή απόσταση από τον ίδιο την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθεια του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ωμή κρατική βία που άφησε «ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε ...

Μπλόκο στην βαθμολογία

Posted: 05 Jul 2011 09:54 AM PDT

Νέα παράταση παίρνει η επικύρωση της βαθμολογίας στην Σούπερ Λίγκα, αφού το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής σχετικά με την υπόθεση της ασφαλιστικής του ενημερότητας, η οποία κατά την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κρίθηκε πλαστή.

Η διοργανώτρια αρχή σκόπευε στο Διοικητικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας να δώσει τέλος στο σίριαλ της επικύρωσης της βαθμολογίας, ωστόσο τουλάχιστον μέχρι τις 15 του μηνός όταν και το CAS έδωσε προθεσμία στην πλευρά του ...

Επιστροφή 84 εκατ ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην Ελλάδα

Posted: 05 Jul 2011 09:25 AM PDT

Υπέρ της μείωσης της συνεισφοράς της Ελλάδας στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους κατά 84 εκατ. ευρώ ψήφισαν την Τρίτη οι ευρωβουλευτές.

Συγκεκριμένα, το ποσό θα επιστραφεί στη χώρα καθώς είναι το πλεόνασμα που προέκυψε από το οικονομικό έτος 2010.

Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί στα κράτη μέλη ανέρχεται σε 4,54 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 2,72 δισ. ευρώ είναι από προγράμματα που εφαρμόστηκαν το 2010, ενώ το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από πρόστιμα, τόκους υπερημερίας και πλεονάσματα από συναλλαγ...

«Κλείσαμε με το παρελθόν»...

Posted: 05 Jul 2011 09:23 AM PDT

«Πνιγμένοι» μέσα στους νέους φόρους έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας –υπουργός της οποίας ήταν ο «ανένδοτος» σήμερα Σαμαράς – είχε καθοριστικό ρόλο στο βούλιαγμα της οικονομίας της χώρας. Ένα μικρό παράδειγμα που αφορά τα Ελληνικά Αμυ­ντικά Συστήματα – πρώην ΠΥΡΚΑΛ /ΕΒΟ – ήρθε στην επιφά­νεια τις προάλλες. Η Νουδούλα δίπλα σε κάθε διευθυντή, τμηματάρχη κ.λπ. όρισε και έναν αναπληρωτή, για να βολέ­ψει τους δικούς της στην κρατική εταιρεία. Όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ – άκο...

Βενιζέλος: Έτοιμες να συμμετάσχουν σε rollover οι ελληνικές τράπεζες

Posted: 05 Jul 2011 09:11 AM PDT

Τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πρόθυμα να μετέχουν στο σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών.

«Πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τον εθελοντικό χαρακτήρα της διαδικασίας αυτής. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα και δίνει μια ξεκάθαρη απάντησε σε αυτό» πρόσθεσε ο Ευ.Βενιζέλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι οίκοι αξιολόγησης να μειώσουν την αξιολόγηση της Ελλά...

Σαμαράς: Απαιτείται νέος διεθνής οικονομικός σχεδιασμός

Posted: 05 Jul 2011 09:05 AM PDT

Επανεξέταση του διεθνούς σχεδιασμού που αποσκοπεί στην εξυγίανση της Ελληνικής Οικονομίας, ζητά σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τους πιστωτές να αλλάξουν πολιτική καθώς τίθεται όπως αναφέρει: «Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα». Παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση του για μείωση της φορολογίας αλλά και λήψη αναπτυξιακών μέτρων, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση: «Αντί να 'στραγγαλίζει' την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευ...

Επιστολή Ελλήνων Χημικών για τα δακρυγόνα

Posted: 05 Jul 2011 07:59 AM PDT

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η Ένωση Ελλήνων Χημικών με τίτλο: Η ουσία CS κατατάσσεται στα χημικά όπλα. Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρασκευή, 01-07-2011

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος,

κ. Γεώργιο Παπανδρέου

ΘΕΜΑ: Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών - δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επιχειρώντας αρχικά μια επιστημονική προσέγγιση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα δακρυγόνα που είναι σε χρήση από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας περιέχ...

Διαφωνία Πανεπιστημιακών στο ν/σχ για την ανώτατη εκπαίδευση

Posted: 05 Jul 2011 07:51 AM PDT

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση "δεν έχει ούτε κατ΄ ελάχιστον τη συναίνεση και την αποδοχή της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι Πανεπιστημιακοί.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών ζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας, περιθώριο τριών μηνών για να μελετήσουν το νομοσχέδιο.

Τη δυσφορία των πανεπιστημιακών συγκεντρώνουν οι αλλαγές που προτείνονται στον τρόπ...

Τα ταξίδια των κυβερνητικών αξιωματούχων

Posted: 05 Jul 2011 07:19 AM PDT

Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε ο βουλευτής, Μαργαρίτης Τζίμας, στη Βουλή, τα ταξίδια των κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν κοστίσει στον Ελληνικό λαό, μέσα στο διάστημα ενός έτους 5.803.398 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής μίλησε και στο ραδιοφωνικό σταθμό του realfm και σημείωσε ότι δεν δημοσιοποίησε τον κατάλογο που αφορά στις μετακινήσεις του πρωθυπουργού, καθώς τις θεωρεί απαραίτητες. Επεσήμανε, ωστόσο, μια περίπτωση όπου ο κ. Παπανδρέου μετακινήθηκε από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σε χ...

«Οι παρέες γράφουν ιστορία»

Posted: 05 Jul 2011 07:02 AM PDT

Όταν το κοινό δεν πάει στο θέατρο, λόγω και της οικονομικής κρίσης, πάει το θέατρο στο κοινό. Με ένα τροχόσπιτο και με είσοδο δωρεάν.

Αυτός ο θεσμός ξεκίνησε πέρυσι και αποτελεί τον προάγγελο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, σκηνοθέτες, στήνουν μια αυτοσχέδια παράσταση, συνδυάζοντας το αρχαίο δράμα με το βαριετέ του '30, την επιθεώρηση του '50, αλλά και το σήμερα.

Αυτή την Κυριακή, η εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία» με τον Σεραφείμ Φυντανίδη φιλοξενεί μια παρέα του «Τρο...

Μερκελ: «Οι οίκοι δεν πρέπει να επηρεάσουν την κρίση μας»

Posted: 05 Jul 2011 06:37 AM PDT

H Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό για εμάς, την τρόικα του ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην αφήσουμε τους οίκους να επηρεάσουν την κρίση μας», αναφορικά με αξιολόγηση του οίκου S&P για την ελληνική οικονομία.

Επεσήμανε, ουσιαστικά, πρέπει να παραμείνουν ανεπηρέαστοι στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως «εμπιστεύομαι την αξιολόγηση των τριών θεσμών που εποπτεύουν τη διάσωση».

Εορτασμοί για τη μάχη της Κρήτης στις φυλακές Κορυδαλλού

Posted: 05 Jul 2011 06:20 AM PDT

Οι σύλλογοι Κρητών Αττικής πήραν την πρωτοβουλία να γιορτάσουν την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη δική τους σκληρή πραγματικότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 10 πμ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, τη σημασία της στην έκβαση του Β' Παγκόσμιου Πολέμου αλλά κ...

Εξετάζεται η νέα λίστα Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

Posted: 05 Jul 2011 06:18 AM PDT

Παραδόθηκε το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα την Τρίτη, στον υπουργό Εργασίας. Στο πόρισμα υπάρχουν τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής και με τα οποία θα αποφασιστεί η νέα λίστα για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Παράλληλα, η επιτροπή έκανε δεκτή την πρόταση του υπουργού Γ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός 10ημέρου την ενδεικτική λίστα που θα δοθεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η πρόταση θα διαμ...

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ενδέχεται να προωθήσει η ίδια ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Posted: 05 Jul 2011 06:16 AM PDT

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Ι.Ζέπος, ανέφερε στους πρέσβεις αραβικών κρατών, πως η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει η ίδια να προωθήσει στη Γάζα την ανθρωπιστική βοήθεια, που έχουν συγκεντρώσει οι συμμετέχοντες στη γνωστή σχετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης για την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με προορισμό τη Γάζα, αναφέροντας ότι «οι αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, την αποφυγή εντάσεων που θα μπορούσ...

Δύο μισθοί στον... κουβά

Posted: 05 Jul 2011 05:41 AM PDT

Δύο μισθούς χάνει ένα μέσο ζευγάρι μισθω­τών εξαιτίας των νέων φορομέτρων! Συνυπο­λογίζοντας τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν για ένα ζευγάρι μισθωτών του ιδιωτικού το­μέα από την επιβολή της εισφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη μείωση του αφο­ρολόγητου ορίου στην ακίνητη περιουσία και την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμαν­σης, προκύπτει ότι θα πληρώσουν επιπλέον 2.275 ευρώ τον χρόνο! Το μεγαλύτερο χαρά­τσι προέρχεται από την επιβολή της εισφοράς και από τη μείωση του αφορολόγητο...

Επίθεση κατά της οικογένειάς του κατήγγειλε ο Χρ. Παπουτσής

Posted: 05 Jul 2011 05:13 AM PDT

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, κατήγγειλε επίθεση κατά της οικογενειακής του εστίας και προειδοποίησε χαρακτηριστικά «όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου».
Παράλληλα, σχετικά με τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε «είμαι ενάντια στη βία από όπου και αν προέρχεται και η βία γεννά βία. Εκείνοι που ...

Ο ένας παραδόθηκε, ο άλλος θέλει να βγει από τη χώρα

Posted: 05 Jul 2011 05:04 AM PDT

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παραδόθηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ καταζητείτο με ένταλμα για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Koriopolis και αμέσως οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, όπου απολογήθηκε στον ένατο τακτικό ανακριτή.

Κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, αλλά με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

Μετά και την παράδοση του Γιάννη, εκκρεμεί πλέον η σύλληψη τριών ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές