Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


ΕΛΕΥΣΙΣ 7 - Οι 2 Αντίθετες Δυνάμεις (2 Opposite Powers)

Posted: 05 Jul 2011 03:11 PM PDT

Οι ερευνητές να μην ξεχνούν πάρα όλη την πολύ καλή πληροφορία του βιντεο οτι οι Δυνάμεις είναι πάντα τρεις !!
Αρσενική-θετική  Θηλύκη-αρνητική (η όπως αλλιώς θελήσετε να τις ονομάσετε) και τρίτη και πιο σημαντική (που όλοι έχουν σαν στόχο κυρίευσης ..ιδίως οι εχθροί μας για να μας υποτάξουν) η Συμφιλιωτική ...μην σας μπερδεύει το όνομα με κοινωνικά κλπ...είναι η δύναμη που κανει της άλλες δυο να συνυπάρχουν!





http://katohika.blogspot.com

Πλούσια γλώσσα σημαίνει πλούσια σκέψη-Πως τα "τάλαρα" γίνανε...dollars..!!

Posted: 05 Jul 2011 02:58 PM PDT

OI ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ


Το "money"είναι περιζήτητο όταν εκφράζεται σε δολλάρια,dollars εκ του γερμανικού "Taler",oποίο δεν είναι άλλο απο την ομηρική λέξη τάλαρος.Τάλαρος(εκ του τλάω-ω :αντέχω (μέγα βάρος))είναι το μεγάλο καλάθι "προς εναπόθεσιν καρπών,τύροθ,ερίων,ακόμη και ορνίθων".

Στην ραψωδία Σ της Ιλιάδας,στο στίχο 568 διαβάζουμε:"πλεκτοίς εν ταλάρασοι φέρον μελιηδέα καρπόν".Τάλαροι χρησιμοποιούνταν αρχικά στην αγορά και στο εμπόριο,ως μέτρο ανταλλαγής προ'ι'όντων:π.χ.δίνω έναν τάλαρο καρύδια,παίρνω έναν τάλαρο σιτάρικ.λ.π.Η έκφραση δεν άλαξε.'Εφθασε μέχρι εμάς.Απλώς οι τάλαροι έγιναν τάλαρα,τάληρα,..δολάρια!!Οι Έλληνες της Αμερικής,κλείνοντας τον κύκλο της λέξεως,ασυνειδήτως και ενστικτωδώς αποκαλούν τα δολάρια.."τάληρά"!!!




Κυριάκος Γεωργιάδης
http://visaltis.blogspot.com

Πλούσια γλώσσα σημαίνει πλούσια σκέψη-Πως τα "τάλαρα" γίνανε...dollars..!!

Posted: 05 Jul 2011 02:57 PM PDT

OI ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ


Το "money"είναι περιζήτητο όταν εκφράζεται σε δολλάρια,dollars εκ του γερμανικού "Taler",oποίο δεν είναι άλλο απο την ομηρική λέξη τάλαρος.Τάλαρος(εκ του τλάω-ω :αντέχω (μέγα βάρος))είναι το μεγάλο καλάθι "προς εναπόθεσιν καρπών,τύροθ,ερίων,ακόμη και ορνίθων".

Στην ραψωδία Σ της Ιλιάδας,στο στίχο 568 διαβάζουμε:"πλεκτοίς εν ταλάρασοι φέρον μελιηδέα καρπόν".Τάλαροι χρησιμοποιούνταν αρχικά στην αγορά και στο εμπόριο,ως μέτρο ανταλλαγής προ'ι'όντων:π.χ.δίνω έναν τάλαρο καρύδια,παίρνω έναν τάλαρο σιτάρικ.λ.π.Η έκφραση δεν άλαξε.'Εφθασε μέχρι εμάς.Απλώς οι τάλαροι έγιναν τάλαρα,τάληρα,..δολάρια!!Οι Έλληνες της Αμερικής,κλείνοντας τον κύκλο της λέξεως,ασυνειδήτως και ενστικτωδώς αποκαλούν τα δολάρια.."τάληρά"!!!




Κυριάκος Γεωργιάδης
http://visaltis.blogspot.com

Αγανακτισμένοι μπούκαραν στο στούντιο κράζοντας βουλευτή ΠΑΣΟΚ (Ολοκληρωμένο βίντεο)

Posted: 05 Jul 2011 02:30 PM PDT


Η Σούλα Μερεντίτη, βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ έδινε συνέντευξη στα Τρίκαλα κι ενώ ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας στο τηλεοπτικό στούντιο, μπούκαραν "αγανακτισμένοι" πολίτες που την κατηγορούσαν ότι εξελέγη με θάλασσα ρουσφετιών και η συνέντευξη διεκόπη

Δείτε όλο το βίντεο...








http://hellas-now.blogspot.com

Σουηδή παίκτρια ανταλλάσει μπλούζα… (video)

Posted: 05 Jul 2011 02:17 PM PDT





http://asovaros.tumblr.com

Παίζοντας τους δολοφόνους

Posted: 05 Jul 2011 02:02 PM PDT


Η υπόθεση του Άλεξ στη Βέροια δεν έπεσε από τον ουρανό. Οι φόνοι της τελευταίας 10ετίας με δράστες ανηλίκους δεν είναι πολλοί στη χώρας μας, αλλά τις περισσότερες φορές είναι εγκλήματα που σοκάρουν

Ανήλικοι φόνοι. Παιδιά που διέπραξαν ανατριχιαστικά εγκλήματα δεν μετρούμε πολλά στη χώρα μας. Έναν αριστούχο, ήσυχο, υπάκουο 15χρονο, που σχεδίαζε επί 5 μήνες και κατακρεούργησε ένα βράδυ τους «υποδειγματικούς» γονείς του, που «μέχρι και τα ρούχα που θα φορούσε αποφάσιζαν».


Έναν 16χρονο που δολοφόνησε τον 63χρονο οικογενειακό φίλο και γείτονα στην προσπάθειά του «να βρει 8.000 δρχ. να ξεπληρώσει το χρέος του». Τρία αδελφάκια που φορώντας γάντια στραγγάλισαν μία 74χρονη για να «πάρουν ένα κομμάτι ψωμί».
Έναν 16χρονο, με πρότυπο τον Πάσσαρη, που σκότωσε έναν 68χρονο παντοπώλη για λίγα λεφτά. Δέκα υποθέσεις ανηλίκων που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Παιδιά που, φοβισμένα, καταθέτουν μπερδεμένα στοιχεία.
Εμφανίζονται ακόμη και ως αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας φανταστικούς δράστες στις Αρχές. Κι εμείς, οι θεατές, κάθε φορά που ζούμε κάτι τέτοιο, παρακολουθούμε άναυδοι το φαινόμενο παιδιών που, αντί να παίζουν, σκοτώνουν.



* 19 Ιανουαρίου 1995
«Δεν πίστευαν ότι σκότωσε ο 16χρονος».


Ένα παιδί κατηγορήθηκε για το διπλό έγκλημα στα Πατήσια: τον φόνο δύο ηλικιωμένων γυναικών σπιτονοικοκυρών του στο διαμέρισμα όπου έμενε με τη μητέρα του, τον πατριό του και τον νεογέννητο αδερφό του.

Οι γείτονες του νεαρού έμειναν με την απορία όταν έμαθαν τα νέα. «Αυτό το παιδί να κάνει τέτοιο έγκλημα; Αν είναι δυνατόν! Φτωχή η οικογένειά του, αλλά δεν είχε προκαλέσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στη γειτονιά».

«Και οι δύο ηλικιωμένες μού έλεγαν ότι θα μας διώξουν από το σπίτι. Μου μιλούσαν συνέχεια για τη συμπεριφορά μου. Να είμαι καλό παιδί, να προσέχω», είπε στην Αστυνομία ο 16χρονος στην ομολογία του. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».


* 16 Μαρτίου 1995
«Ακατανόητος εφιάλτης – 15χρονος σκότωσε τους γονείς του, προσπάθησε να τους κάψει και μετά πήγε για ύπνο», έγραφε τότε η «Ε».


Χωρίς αιτία και με απίστευτη αγριότητα, που άγνωστο πώς μπόρεσε και χώρεσε στην ψυχή ενός εφήβου, δεκαπεντάχρονος σκότωσε τους γονείς του στο σπίτι τους στην οδό Αγίου Δημητρίου 52, στη Βατάνη Κατερίνης.

Το έγκλημα, οι λεπτομέρειες του οποίου μοιάζουν βγαλμένες από τις πιο σκληρές ταινίες βίας, χαρακτηρίστηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας «πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά και ακατανόητο, αφού ούτε ο ίδιος ο 15χρονος μπορεί να εξηγήσει το γιατί».
Ο δράστης, παιδί μιας τυπικής ελληνικής μεσοαστικής οικογένειας, μαθητής στην πρώτη τάξη του Λυκείου, μαχαίρωσε πολλές φορές τη μάνα του και τον πατέρα του, τους έσυρε νεκρούς στο μπάνιο, τους περιέλουσε με οινόπνευμα και προσπάθησε να τους κάψει για να εξαφανίσει τα ίχνη της πράξης του. Μετά πήγε για ύπνο και πολλές ώρες αργότερα είχε το κουράγιο να κοροϊδεύει τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή.

Στην ομολογία του, ώρες αργότερα, είχε πει: «Με καταπίεζαν και γι' αυτό λογομάχησα και τους σκότωσα». Θύματα του 15χρονου, ο εφοριακός πατέρας του Γρηγόρης Παπαδόπουλος, 58 χρόνων, και η συνταξιούχος εφοριακός μητέρα του, Φρειδερίκη, 55 χρόνων. Σφαγμένοι και μισοκαμένοι βρέθηκαν από τον μεγάλο τους γιο, τον 26χρονο Κυριάκο, που επέστρεψε στο σπίτι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.


* 19 Οκτωβρίου 1995
«21,5 χρόνια στον 16χρονο – Οι συγγενείς τού δολοφονημένου με 17 μαχαιριές 17χρονου πολιόρκησαν το δικαστήριο».


Ήταν μόλις 15 χρόνων (σ.σ. πριν από έναν χρόνο, το 1994) όταν έσφαξε τον 17χρονο φίλο του και τον πέταξε σε σκουπιδότοπο στην περιοχή Σιναράδες.
Κι όλα αυτά επειδή νόμιζε ότι τον κάρφωσε στην Αστυνομία για μια κλοπή δικύκλου που είχε κάνει. Το Δικαστήριο Ανηλίκων Κέρκυρας καταδίκασε τον πιτσιρικά σε «σωφρονιστική ποινή 21 χρόνων και έξι μηνών».


* 27 Φεβρουαρίου 1996
«18 χρόνια στους ανηλίκους για τη δολοφονία του 79χρονου».


Στις 6 Αυγούστου 1995 σκότωσαν τον 79χρονο ρακοσυλλέκτη Χουσεΐν Σάλι χτυπώντας τον αλλεπάλληλες φορές με ξύλινο δοκάρι και σφυρί στο κεφάλι.
Οι δύο ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου μπήκαν στην καλύβα του θύματος και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Εκείνος αντιστάθηκε και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου.
Στις ομολογίες τους είπαν ότι το έκαναν γιατί ο ρακοσυλλέκτης «τους είχε κάνει ανήθικες προτάσεις». Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κομοτηνής καταδίκασε τα δύο παιδιά σε κάθειρξη 18 χρόνων.


* 8 Απριλίου 1998
«Ξόφλησε στα 16 του για να ξεχρεώσει – 16χρονος σκότωσε τον 63χρονο γείτονά του για 8.000 δραχμές».


Μια μικρή ληστεία είχε στο μυαλό του να διαπράξει ο 16χρονος από τα Ίσθμια Κορινθίας. Το θύμα του, ο 63χρονος οικογενειακός φίλος και γείτονας Κοσμάς Λάιος, όμως, αντιστάθηκε και πάλεψαν.
Το κρητικό μαχαίρι της κουζίνας που έφερε για εκφοβισμό το χρησιμοποίησε χωρίς καν να το καταλάβει. Και το κακό έγινε. Στα 16 του χρόνια έγινε φονιάς. Μετά προσπάθησε να καλύψει το φονικό λέγοντας στους αστυνομικούς ότι είδε τον δράστη να βγαίνει από το σπίτι του θύματος. Αλβανός ήταν μάλλον, τους είπε.

Τα σημάδια στα χέρια του και οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του τον ανάγκασαν να ομολογήσει.
Το πρωί οι κάτοικοι της παραλιακής κοινότητας Ίσθμια συγκλονίστηκαν όταν έμαθαν πως το καλοσυνάτο αυτό αγόρι έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει.

Από μέρες σκεφτόταν τη ληστεία ο 16χρονος. Γύρω στις 11.30 μπήκε στην αυλή του γείτονα. Από ένα ανοιχτό παράθυρο πήδησε στο δωμάτιο. Ο Λάιος τα έχασε όταν είδε έναν κουκουλοφόρο με μαχαίρι να τον απειλεί και να του ζητάει όλα τα λεφτά. Ποια λεφτά; του είπε και όρμησε εναντίον του.
Ο νεαρός, πανικόβλητος, τον χτύπησε τρεις φορές στον θώρακα και την κοιλιά. Ο Λάιος έπεσε βογκώντας στο πάτωμα, ενώ η Βουλγάρα οικιακή βοηθός του ούρλιαζε καλώντας σε βοήθεια. Ο 16χρονος έτρεξε στο σπίτι του και αφού ηρέμησε για λίγο, έκρυψε τα ρούχα, τα παπούτσια, το μαχαίρι και την κουκούλα.

Μετά βγήκε στον δρόμο, όπου στο μεταξύ είχε μαζευτεί κόσμος, ενώ έφτασαν και τα περιπολικά της Αστυνομίας. Στους αστυνομικούς είπε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ότι είδε ένα άτομο να βγαίνει από το σπίτι κρατώντας μαχαίρι. Έδειξε, μάλιστα, και τον δρόμο που είχε πάρει φεύγοντας. «Μάλλον ήταν Αλβανός», πρόσθεσε.


* 30 Οκτωβρίου 1999
Ένας 18χρονος και ένας 15χρονος δολοφονούν άγρια τον ταξιτζή Φώτη Λιάκα, από την Καρδίτσα, για 4.000 δρχ. 


Οι δύο δράστεςβρίσκονταν στα Τρίκαλα, περιπλανώμενοι για δουλειά. Το βράδυ της Τρίτης θέλησαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό τους στην Καρδίτσα, γι' αυτό και κάλεσαν ταξί από πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκεί έσπευσε ο άτυχος ταξιτζής.

Κατά τη διαδρομή και σε ερημική τοποθεσία, στον περιφερειακό δρόμο Καρδίτσας, φαίνεται ότι διαφώνησαν με τον ταξιτζή για το κόμιστρο της κούρσας. Ο Λιάκας τούς ζήτησε 4.000 δρχ. που οι Τσιγγάνοι δεν είχαν να του δώσουν. Του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με μαχαίρι στην καρδιά και τον λαιμό. Αιμόφυρτο τον εγκατέλειψαν και διέφυγαν.

Κατά την απολογία τους τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον ανακριτή υποστήριξαν ότι δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τον ταξιτζή αφού δεν είχαν πληρωθεί από τον εργοδότη τους, ότι δεν είχαν σκοπό τη ληστεία αφού στο ταξί βρέθηκαν 230.000 δρχ. που είχε μαζί του το θύμα και πως ό,τι έγινε οφείλεται στο ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.


* 8 Ιανουαρίου 2002
«Δολοφόνος στα 16 του από "μίσος προς τον κόσμο"».


«Το μίσος του προς τον κόσμο και την κοινωνία» εκδήλωσε στο πρόσωπο του 68χρονου παντοπώλη συγχωριανού του, 16χρονος μαθητής Λυκείου στην Παραλίμνη Πέλλας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομολόγησε ότι ποδηγετήθηκε από την προβολή της δράσης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη.

Παιδί διαλυμένης οικογένειας, σκότωσε χτυπώντας με ένα σκαπτικό εργαλείο και μαχαίρια τον συγχωριανό του Αναστάσιο Πολατσίδη μέσα στο παντοπωλείο του. Στην κατοχή του βρέθηκαν το όργανο τέλεσης του εγκλήματος και ρούχα με κηλίδες αίματος.

Βρέθηκαν και κλοπιμαία (τσιγάρα, εισιτήρια αστικής συγκοινωνίας και περίπου 30.000 δρχ.) που αφαίρεσε από το κατάστημα του θύματος. Στους αστυνομικούς ο ανήλικος είπε ότι οδηγήθηκε σ' αυτήν την πράξη εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε από τον χωρισμό των γονιών του -αυτός ζούσε με τον πατέρα του στο χωριό και η αδελφή του με τη μητέρα τους στην Κύπρο -ενώ ονόμασε ως πρότυπό του τον Πάσσαρη.


* 17 Σεπτεμβρίου 2004
«16χρονος βίασε και σκότωσε 74χρονη».


Ένας ανήλικος 16,5 χρόνων ομολόγησε ότι έπνιξε και βίασε την 74χρονη Ελισάβετ Τζωρτζάκη στις αρχές εκείνου του μήνα στο χωριό Γέργερη Ηρακλείου.
Ο νεαρός αλουμινοκατασκευαστής είναι κάτοικος γειτονικού χωριού και ήταν μεταξύ των 11 υπόπτων. Κατόπιν εξέτασης DNA διαπιστώθηκε ότι είχε το ίδιο γενετικό υλικό με τον δράστη που βίασε και σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Η 74χρονη γνώριζε τον ανήλικο γιατί της έκανε μερικές φορές τα ψώνια της από το σούπερ μάρκετ. Στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών ο νεαρός αρχικά υποστήριξε ότι αγόρασε μία πίτσα από τη Γέργερη και επέστρεψε αμέσως στο σπίτι του, ωστόσο οι οικείοι του είπαν ότι είχε αργήσει να επιστρέψει αν και είχε καινούργιο μηχανάκι.
Τελικά ομολόγησε ότι σκότωσε την ηλικιωμένη γυναίκα «γιατί διέδιδε γι' αυτόν άσχημα πράγματα», όπως του είχε πει ένας φίλος του.


* 1 Δεκεμβρίου 2005
«Δαιμονισμένοι άγγελοι – Τρία αδελφάκια 14, 8 και 7 χρόνων έπνιξαν 79χρονη για λίγο φαγητό».


Ο πατέρας με έμφραγμα στο «Θριάσιο», η μητέρα στα κελιά του Κορυδαλλού και τρία από τα πέντε παιδιά τους, στο σύνολο 29 χρόνων, καθόλου δεν το σκέφτηκαν να πνίξουν μια γιαγιά 79 ετών για λίγα ευρώ και επομένως, ψωμί.
Μικροί διάβολοι μιας συντετριμμένης οικογένειας Ρομά σκοτώνουν για το ψωμί, φορώντας με αφελή πονηριά γάντια. Η Αστυνομία πήγε συστημένη στον 14χρονο αρχηγό της αδελφικής αγέλης. Άλλα δύο αγόρια, οκτώ και επτά χρόνων τα αδέλφια του, όλοι κατηγορούμενοι για φόνο.

Τρεις ώρες γελούσαν κι αστειεύονταν με τους αστυνομικούς πριν νυστάξουν και πουν: «Ναι, εμείς τη σκοτώσαμε για να βρούμε λεφτά να φάμε». Πήγαν στο σπίτι τής 79χρονης Μαλαματένιας Μιχελάκη, στην οδό Θέμιδος 109, αργά τη νύχτα. Της χτύπησαν την πόρτα. Τους άνοιξε. Της ζήτησαν χρήματα τα μικρότερα παιδιά και ο 14χρονος τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Εκείνη έπεσε λιπόθυμη και δύο από τους τρεις πιτσιρίκους μπήκαν στο σπίτι της και έψαχναν για χρήματα. Ο νεότερος έμεινε να φυλάει τσίλιες. Η ηλικιωμένη συνήλθε όμως. Με ένα κομμάτι σύρμα τη στραγγάλισαν. Τα παιδιά πήραν περίπου επτακόσια ευρώ και εξαφανίστηκαν. Στη διαδρομή πέταξαν τα γάντια που φορούσαν και κάποια αντικείμενα που είχαν αρπάξει από το σπίτι.

Στις 9 το επόμενο πρωινό ο αδελφός της 79χρονης τη βρήκε νεκρή. Κι ενώ μπορεί να προνόησαν τα παιδιά να φορέσουν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, τους πρόδωσε το μέγεθός τους, αφού έδειχναν ότι οι δράστες ήταν ανήλικοι. Και τα αντικείμενα που είχαν κλέψει πρόδιδαν την ηλικία τους. Η Αστυνομία τούς βρήκε αφού είχαν διαπράξει και άλλη ληστεία, πάλι με θύμα ηλικιωμένο στην ίδια περιοχή.


* 17 Ιανουαρίου 2006
Για έξι ευρώ -τόσο ήταν το χρέος ύστερα από μια παρτίδα «21»- τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Θύμα ο 44χρονος Θεοφάνης Παπαντώνης από το χωριό Καμαρούλα, κοντά στο Αγρίνιο.


Δράστες δύο συγχωριανοί του, ένας 27χρονος και ένας ανήλικος 17 χρόνων. Οι δράστες και το θύμα έπαιζαν χαρτιά το Σάββατο το βράδυ στο καφενείο του χωριού. Ο καβγάς ξέσπασε ανάμεσά τους όταν το θύμα τούς ανακοίνωσε πως δεν έχει να τους δώσει έξι ευρώ – όσα δηλαδή τους χρωστούσε, όπως υποστήριξαν οι δράστες στην απολογία τους.
«Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτό που έγινε, θέλαμε μόνο να πάρουμε τα χρήματα. Ζητάμε συγγνώμη», ανέφεραν μεταξύ άλλων στους ανακριτές.








Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 
eglima.wordpress.com
http://himaira.blogspot.com

Εκκενώθηκε κτίριο που… έτρεμε μυστηριωδώς

Posted: 05 Jul 2011 01:57 PM PDT


Ένα εμπορικό κέντρο ύψους 39 ορόφων εκκενώθηκε νωρίτερα στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, καθώς άρχισε να... τρέμει μυστηριωδώς, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μέσα στο κτίριο του εμπορικού κέντρου Techno Mart την ώρα που ξεκίνησε το παράξενο συμβάν βρίσκονταν σχεδόν 3.000 άτομα. Περίπου 500 καταναλωτές και εργαζόμενοι έφυγαν τρέχοντας όταν το επάνω τμήμα του κτιρίου άρχισε να δονείται για περίπου 10 λεπτά.


«Έφυγα μαζί με όλους τους άλλους επειδή κουνιόταν πάνω-κάτω, τόσο που ζαλίστηκα», είπε ο Λιμ Τζουν-χι στο πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του φαινομένου αλλά σκοπεύουν να μελετήσουν την ασφάλεια του κτιρίου.


Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.







newstoday.gr
http://himaira.blogspot.com

Η κατανάλωση καφέ και τα... φαντάσματα!

Posted: 05 Jul 2011 01:53 PM PDT


Όσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ πίνει κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να βλέπει φαντάσματα και να ακούει περίεργες φωνές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά περισσότερο από εφτά κούπες καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν να έχουν παραισθήσεις σε σχέση με εκείνους που έπιναν μόνο μια κούπα.
  Η έρευνα έγινε από φοιτητές του πανεπιστημίου Durham με την συμμετοχή  200 συμφοιτητών τους. Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά τους αλλά και για την ποσότητα στιγμιαίου καφέ που κατανάλωναν  καθώς και τις εμπειρίες που μπορεί να είχαν με φαντάσματα, πνεύματα κλπ.
  Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι πολλά από τα παιδιά που έπιναν πάνω από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ, είχαν παραισθήσεις!! Πολλοί από τους φοιτητές που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως είχε τύχει να δουν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, να ακούσουν φωνές αλλά και να διαισθανθούν την παρουσία νεκρών ανθρώπων μέσα στο δωμάτιο.
  Οι καθηγητές που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ καφεΐνης και παραισθήσεων και επισήμαναν ότι το να βιώνει κανείς παραισθήσεις δεν συνεπάγεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.

  «Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε τους γενικότερους παράγοντες που προκαλούν και συνδέονται με τις παραισθήσεις», δήλωσε ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones που καθοδήγησε την έρευνα.









http://www.pyles.tv
http://a-pistefto.blogspot.com

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Χέμινγουεϊ και τον ρόλο του FBI!

Posted: 05 Jul 2011 01:48 PM PDT


Επί πέντε δεκαετίες δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι και βιογράφοι προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους που οδήγησαν τον βραβευμένο με Νόμπελ συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ στην αυτοκτονία, τραβώντας τη σκανδάλη ενός κυνηγετικού όπλου!



  Ειπώθηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη, εξαιτίας του τέλους του συγγραφικού του θριάμβου, ή από διπολική διαταραχή. Από τις αρχές του 1960 ο συγγραφέας παρουσίαζε συμπτώματα παράνοιας και το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου είχε εισαχθεί σε κλινική της Μινεσότα όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία ηλεκτροσόκ 
  Υπάρχει όμως και μία εκδοχή για τον θάνατο του, που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν μόνο ως "θεωρία συνωμοσίας": η βεβαιότητα του Χέμινγουεϊ ότι ήταν υπό την παρακολούθηση του FBI εξαιτίας των δεσμών του με την Κούβα!
  "Παραληρηματικό σύμπτωμα" το είχαν χαρακτηρίσει τότε οι ειδικοί, αλλά 50 χρόνια μετά τον θάνατό του  ο Α. Ε. Χότσνερ, φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα, υποστηρίζει ότι μάλλον οι αγωνίες του ήταν αληθινοί!
 " Πιστεύω ότι ένιωθε την ανάσα των πρακτόρων του FBI σε κάθε του βήμα", εγραψε  χαρακτηριστικά ο Χότσνερ, στους «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Δύο περιστατικά παρακολούθησης
  " Φοβάμαι πως δυστυχώς τον παρεξήγησα", προσθέτει ο Χότσνερ και αναφέρει δύο περιστατικά παρακολούθησης του φίλου του. Το πρώτο του το είχε διηγηθεί τρομαγμένος ο ίδιος ο συγγραφέας, όταν ο Χότσνερ τον είχε επισκεφτεί τον Νοέμβριο του 1960, στο σπίτι του στο Κέτσαμ, στο Αϊντάχο της Κεντρικής Αμερικής. " Εκείνο το βράδυ, συμπεριφερόταν περίεργα και κάποια στιγμή μου αποκάλυψε ότι ελεγκτές του FBI έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στον τραπεζικό λογαριασμό του μέσα στη νύχτα", γράφει.
 "Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Έχουν γεμίσει με κοριούς τα πάντα. Ακόμη και το αυτοκίνητό μου έχει κοριό. Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνο και έχω διακόψει την αλληλογραφία μου", είχε εξομολογηθεί ο συγγραφέας στον φίλο του!
  Στο δεύτερο συμβάν, ο Χότσνερ ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όταν την τελευταία μέρα της επίσκεψής του πήγαν μαζί με τον Χέμινγουέι και τη σύζυγό του Μαίρη σε κάποιο εστιατόριο. Από την πρώτη στιγμή, ο συγγραφέας επεσήμανε δύο άνδρες που τον παρακολουθούσαν καθισμένοι στο μπαρ.
Ο "Φάκελος Χέμινγουεϊ" και το FBI


  Τη δεκαετία του '80 ο φάκελος του Χέμινγουεϊ από το FBI δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα υπό τον νόμο περί Ελευθερίας της Ενημέρωσης στον ακαδημαϊκό Τζέφρι Μάγιερς. Από τις 120 σελίδες του, οι 15 ήταν σκοτεινόχρωμες για λόγους "εθνικής ασφάλειας". Σε μία από τις αναφορές, με ημερομηνία "Ιανουάριος 1961" ένας ειδικός πράκτορας που παρακολουθούσε τον συγγραφέα ανέφερε στον επικεφαλής του FBI, Τζέι Εντγκαρ Χούβερ ότι "ο Χέμινγουεϊ είναι σωματικά και πνευματικά άρρωστος".
  Πέντε δεκαετίες μετά, η  εκ νέου πρόσβαση στον "Φάκελο Χέμινγουεϊ", έκαναν τον Χότσνερ να μετανιώσει για το πόσο επιπόλαια είχε λάβει τότε υπόψη του τους φόβους του στενού του φίλου.

Το μοιραίο πρωινό της 2ας Ιουλίου...

  Ηταν πρωί της 2ας Ιουλίου 1961 όταν ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ επέστρεφε στο σπίτι του στο Κέτσαμ, μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι με την σύζυγό του. Την ώρα που οι συνοδοί τους, ξεφόρτωναν τις αποσκευές, ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο νομπελίστας συγγραφέας είχε δώσει τέλος στη ζωή του με ένα κυνηγετικό όπλο, αυτοπυροβολούμενος στο στόμα. Με τον ίδιο τρόπο είχε φύγει από τη ζωή και ο πατέρας του!
  "Φοβάμαι πως δεν άντεξε την στενή παρακολούθηση του FBI", λέει σήμερα ο Χότσνερ, μελετώντας τις 127 σελίδες του φακέλου που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το FBI το 1983 και περιλαμβάνουν πληροφορίες από τις συνήθειες της καθημερινότητας του συγγραφέα.

Γιατί είχε μπει στο στόχαστρο του FBI!


  Ο Χέμινγουεϊ, δεν έκρυβε την αγάπη του για την Κούβα, γεγονός που τον είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει ένα κτήμα σε προάστιο της Αβάνας, όπου και διέμενε κατά καιρούς. Στην Κούβα εξάλλου, είχε εμπνευστεί τη νουβέλα "Ο γέρος και η θάλασσα", ενώ είχε γνωριστεί και με τον Φιντέλ Κάστρο (στη φωτογραφία).
  Αυτή η ιδιαίτερη σχέση του με την Κούβα, σε αμφιλεγόμενους καιρούς, ήταν και ο λόγος που το FBI τον παρακολουθούσε στενά, οδηγώντας τον όπως όλα δείχνουν στην αυτοκτονία!







http://www.pyles.tv/
http://a-pistefto.blogspot.com

Βούλιαξε η βιομηχανία ενδυμάτων στην Ελλάδα

Posted: 05 Jul 2011 01:37 PM PDT


Βούλιαξε κατά το τρέχον έτος η βιομηχανία ενδυμάτων στη χώρα μας αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις το 2010 ήταν ζημιογόνες σύμφωνα με τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων - οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους ως 
τις 25 Ιουνίου 2011...


Από το τέταρτο τρίμηνο του 2009 ως το ίδιο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο μειώθηκε κατά
10.400, από 36.640 σε 26.240, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 28,4%.




pentapostagma.gr
http://hellas-now.blogspot.com

EKΘΕΣΗ COMETA: ΤΟ IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ UFOs.

Posted: 05 Jul 2011 01:34 PM PDT

Στις 16 Ιουλίου του 1999, στη Γαλλία εκπονήθηκε μια έκθεση με τίτλο:  UFO και Άμυνα: Για τι πρέπει να προετοιμαζόμαστε; (Les ONVI et la Defence: A quoi doit-on se preparer?).  Η εν λόγω εκτεταμένη έκθεση των 90 σελίδων υπήρξε το αποτέλεσμα μιας εις βάθος μελέτης του φαινομένου των UFO, καλύπτοντας πολλές από τις πλευρές του θέματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Άμυνας.

Συντάκτες είναι μια ανεξάρτητη ομάδα πρώην «ελεγκτών» του Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών για την Εθνική Άμυνα (Institut des Hautes Etudes de Defence Nationale ή IHEDN) και καταξιωμένοι ειδικοί σε διάφορους τομείς (πολιτικοί επιστήμονες, μηχανικοί εξοπλισμών, φυσικοί κ.λπ.). Σημειωτέον, ότι η εν λόγω έκθεση, προτού κοινοποιηθεί, είχε τεθεί υπ' όψιν του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ και του Πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.Το έγγραφο προλογίζεται από τον Στρατηγό Bernard Norlain, της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του IHEDN, και αρχίζει με μια εισαγωγή του Andre Lebeau, πρώην Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών (Centre National d' Etudes Spatiales ή CNES ) - αντίστοι χου της NASA στη Γαλλία. Το όλο πόνημα φέρει την υπογραφή της COMETA (Επιτροπής δια την εις βάθος Μελέτη), με πρόεδρο της συγγραφικής ομάδας τον Στρατηγό Denis Letty της Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην ελεγκτή του IHEDN, και συντελεστές που κατέχουν -ή κατείχαν- σημαντικές θέσεις στον τομέα της Αμυνας, της βιομηχανίας, της εκπαίδευσης κ.λπ.



Στον πρόλογο, ο Στρατηγός Norlain ευελπιστεί ότι αυτή η έκθεση θα προκαλέσει νέες μελέτες σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την απαραίτητη διεθνή συνεργασία. Ο δε Στρατηγός Letty ως πρόεδρος της COMETA, τονίζει το κεντρικό θέμα της έκθεσης, το οποίο συνίστα ται στο γεγονός ότι η συσσώρευση καλά τεκμηριωμένων παρατη ρήσεων μάς υποχρεώνει πλέον να λάβουμε υπ' όψιν όλες τις πιθανότητες (ιδιαίτερα τις εξωγήινες) που αφορούν στην προέλευση των UFO.
Μέρος Ι:  Γεγονότα και Μαρτυρίες

Οι συγγραφείς της έκθεσης επέλεξαν να προβάλουν αρχικά μια -μικρή μεν, αλλά εντυπωσιακή- συλλογή περιπτώσεων UFO, προ κειμένου να τονίσουν την σημασία του θέματος:

• Μαρτυρία του Γάλλου πιλότου Μ. Giraud, 7 Μαρτίου 1977: Ο Giraud και ο πλοηγός του πραγματοποιούσαν νυκτερινή πτήση με ένα τζετ Μιράζ IV κοντά στη Ντιζόν της Γαλλίας, όταν είδαν ένα έντονο φως να τους πλησιάζει με ταχύτητα. Το φως τους ακολουθούσε σε απόσταση 1500 μέτρων, μολονότι εκείνοι έκαναν συνεχείς παραπλα νητικούς ελιγμούς. Επικοινώνησαν με τον ασύρματο με έναν στρα τιωτικό σταθμό τηλεπικοινωνιών, το UFO όμως δεν φαινόταν στα ραντάρ.

• Μαρτυρία του Γάλλου πιλότου αεροναυμαχιών, Συνταγματάρχη Claude Bosc, 3 Μαρτίου 1976: Σε μια νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση με ένα Τ-33, ο Bosc είδε ένα δυνατό φως να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα σε πορεία σύγκρουσης. Ακολούθως, το τζετ του τυλίχθηκε για αρκετά λεπτά σε ένα πράσινο φωσφορίζον φως. Τα ραντάρ δεν έδειξαν τίποτε, δύο άλλοι πιλότοι, όμως, παρακολούθησαν από από σταση και επιβεβαίωσαν το όλο περιστατικό.

• Πτήση της Air France 3532,28 Ιανουαρίου 1994: Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Airbus 320-111, το οποίο πετούσε μέρα μεση μέρι κοντά στο Παρίσι σε ύφος 39.000 ποδών, ανέφεραν ότι είδαν ένα πολύ μεγάλο σκάφος που έμοιαζε με δίσκο, περίπου 30 μίλια μακριά τους και λίγο χαμηλότερα από εκείνους. Τα στρατιωτικά ραντάρ επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός αντικειμένου με διάμετρο περίπου 250 μέτρα. Το αντικείμενο παρέμεινε ορατό -και δια γυμνού οφθαλμού και μέσω των ραντάρ- για περίπου 50 δευτερό λεπτα και ξαφνικά εξαφανίστηκε.

• Lakenheath, βάση της RAF, Αγγλία, 13 Αυγούστου 1956: Ασυνή θιστες εμφανίσεις UFO σημειώθηκαν σε ένα διάστημα έξι ωρών και τα ραντάρ κατέγραψαν με μεγάλη καθαρότητα περισσότερα από μια ντουζίνα αντικείμενα που, μερικές φορές, πετούσαν με ταχύτητα μεγαλύτερη από 4000 μίλια την ώρα, ενώ άλλες φορές με μικρότερη των 100 μιλίων την ώρα. Τζετ απογειώθηκαν εσπευσμένα και συνα ντήθηκαν με τα UFO που πετούσαν, οι πιλότοι όμως δεν κατάφεραν να τα αναγνωρίσουν.

• RB-47, ΗΠΑ, 17 Ιουλίου 1957: «Ενδεχομένως η πιο σημαντική περίπτωση εμφάνισης UFO στην Ιστορία», λέγει ο Αμερικανός ερευνητής Jerome Clark. To πλήρωμα ενός αναγνωριστικού τζετ RB-47 αντιμετώπισε ένα UFO για δύο ώρες περίπου πάνω από τον Μισισσιπή, στη Λουιζιάνα και το Τέξας. To UFO εντοπίστηκε συγχρόνως και από τα εναέρια και από τα ραντάρ εδάφους, ενώ λήφθη καν και σήματα από το UFO.

•Τεχεράνη, Ιράν, 18 Σεπτεμβρίου 1976: Δύο τζετ F-4 της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καθένα χωριστά, αντιμετώπισαν ένα φωτεινό, ταχύτατα κινούμενο UFO, το οποίο κατεγράφη και στο ραντάρ. Οταν το πλησίασαν, τα όπλα που βρίσκονταν πάνω στο τζετ καθώς και τα όργανα ελέγχου έπαθαν επανειλημμένες εμπλοκές και, έτσι, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν. Είδαν δε να αποσπάται από το κύριο UFO ένα δεύτερο αντικείμενο UFO που φάνηκε να προ σγειώνεται.

•San Carlos de Bariloche, Αργεντινή, 1 Αυγού στου 1995: Ένα τζετ της πολιτικής αεροπορίας που πλησίαζε το αεροδρόμιο Bariloche ανέφερε ότι δίπλα του πετούσε ένα UFO. Στη διάρκεια της καθόδου του τζετ, το αεροδρόμιο υπέστη συνολικό μπλακ-ουτ, και ο πιλότος αναγκάστη κε να σταματήσει την προσγείωση και να κάνει κύκλους, έως ότου η κατάσταση θα του επέτρε πε να επιχειρήσει μια δεύτερη προσπάθεια προ σγείωσης. Εντωμεταξύ, το UFO πήρε ύφος και χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο.

• Antananarivo, Μαδαγασκάρη, 16 Αυγούστου 1954: Μια πράσινη μπάλα φωτιάς παρατηρήθηκε να διασχίζει τον ουρανό, αφήνοντας πίσω της φλόγες. Καθώς πλησίαζε, πολλοί αυτόπτες μάρ τυρες είπαν ότι έμοιαζε με ένα οβάλ μεταλλικό αντικείμενο τόσο μεγάλο, όσο ένα αεροπλάνο DC-4. Καθώς το αντικείμενο πέρασε πάνω από τα κεφάλια τους σε χαμηλό ύψος, στην πόλη σημειώθηκε ένα σοβαρότατο ηλεκτρικό μπλακ-άουτ.

• Kapustin Jar, πρώην Σοβιετική Ένωση, 28-29 Ιουλίου 1989:
Στρατιωτικοί ανέφεραν ότι ένα καθαρά ορατό UFO σε σχήμα δίσκου έκανε κύκλους πετώντας χαμηλά, πάνω από μια στρατιωτι κή βάση πυραύλων, ρίχνοντας μια δέσμη φωτός πάνω σε μια απο θήκη όπλων και παραμένοντας ορατό για περισσότερο από 90 λεπτά. Παρόμοιο συμβάν αναφέρθηκε αργότερα, το ίδιο βράδυ, σε μια άλλη κοντινή βάση.

• Valensole, Κάτω Άλπεις, Γαλλία, 1 Ιουλίου 1965: Ο αγρότης Maurice Masse, γύρω στις 6 το πρωί, είδε στο χωράφι του ένα UFO προσγειωμένο και δύο ανθρωποειδή. Καθώς πλησίαζε παρέλυσε, αλλά διατήρησε τις αισθήσεις του και είδε τα ανθρωποειδή να επι βιβάζονται στο σκάφος, που απογειώθηκε και έφυγε. Επί σειρά εβδομάδων, ο Masse υπέφερε από μεγάλη ατονία ενώ στην περιοχή της προσγείωσης, για πολλά χρόνια, το μόνο που φύτρωνε ήταν αγριόχορτα. Αυτή η περίπτωση ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τις γαλλικές Αρχές.

• Trans-en-Provence, Γαλλία, 8 Ιανουαρίου 1981: Γύρω στις 5 το πρωί, ο αγρότης Renato Niccolai είδε ένα μεταλλικό UFO, σχήμα τος δίσκου, να κάνει μια σύντομη προσγείωση στο χωράφι του και ύστερα να σηκώνεται και να πετά μακριά. Οι έρευνες έδειξαν ότι ένα πολύ βαρύ αντικείμενο, που, ενδεχομένως, ζύγιζε τέσσερις με πέντε τόνους, είχε συμπιέσει το έδαφος στο σημείο της προσγείω σης, καταστρέφοντας τα φυτά.

Μέρος II: «Το σημερινό Επίπεδο Γνώσης»

Το δεύτερο μέρος, που φέρει τον τίτλο Το Σημερινό Επίπεδο Γνώ σης, μελετά την οργάνωση της επίσημης διεξαγωγής μελέτης των UFO στη Γαλλία, από τις πρώτες οδηγίες που δόθηκαν στην Gendarmerie (Χωροφυλακή) το 1974, μέχρι την ίδρυση της GEPAN το 1977, την οργάνωση της και τα αποτελέσματα της: συλλογή περισσότερων από 3.000 αναφορών από την Gendarmerie, μελέτες περιπτώσεων και στατιστικές αναλύσεις.

Ακολούθως, αναλύει τις συμφωνίες που είχαν κάνει αρχικά η GEPAN και αργότερα η SEPRA με την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό, την πολιτική αεροπορία και άλλους φορείς, όπως ιδιωτικά και στρατιωτικά εργαστήρια, για την ανάλυση δειγμάτων και φωτογραφιών. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται και μια ιστορική καταγραφή, με τη μορφή αποσπάσματος της περίφημης επιστολής του Σεπτεμβρίου 1947 του αμερικανού Στρατηγού Twining, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFO (μια εμπιστευτική αναφορά της εποχής, που έστειλε ο Στρατηγός Nathan Twining στον Στρατηγό George Schulgen).

O Twining αναφέρει: «Το φαινόμενο που περιγρά φεται είναι πραγματικό και όχι προϊόν παραί σθησης ή φαντασίας... Υπάρχουν αντικείμενα κατά προσέγγιση σε σχήμα δίσκου τόσο μεγάλα, ώστε να φαίνεται πως έχουν το μέγεθος ενός αεροπλάνου ανθρώπινης κατασκευής...». Ο Twining επισημαίνει την εντυπωσιακή ευελιξία πτήσεως αυτών των αντικειμένων, την προφανή μεταλλική τους κατασκευή και άλλα χαρακτηριστικά, που συχνά συνδέονται με τα UFO.

Το επόμενο κεφάλαιο UFO: υποθέσεις, προσπάθειες κατασκευής μοντέλου αναφέρεται σε ορισμένα μοντέλα και υποθέσεις που απο τελούν αντικείμενο μελέτης σε διάφορες χώρες. Έχουν ήδη γίνει μελέτες μερικής προσομοίωσης του συστήματος προώθησης των UFO, βασιζόμενες σε παρατηρήσεις διαφόρων χαρακτηριστικών όπως ταχύτητα, κίνηση και επιτάχυνση, σβήσιμο της μηχανής των αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή, παράλυση των παρατη ρητών κ.λπ.

Ένα μοντέλο έχει σύστημα μαγνητο-υδροδυναμικής προώθησης (MHD) και έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο νερό' ενδεχομένως δε, σε μερικές δεκαετίες, κάτι τέτοιο να επιτευχθεί και στην ατμόσφαιρα, με τη χρήση υπεραγώγιμων κυκλωμάτων! Άλλες μελέτες παρατίθενται εν συντομία και αναφέρονται σε συστή ματα ατμοσφαιρικής και διαστημικής προώθησης (όπως με δέσμη μορίων), σε αντιβαρύτητα και σε εκμετάλλευση της έλξης των πλα νητών και των αστέρων.

Σ' αυτό το κεφάλαιο αναφέρεται επίσης ότι το σβήσιμο των μηχανών των αυτοκινήτων μπορεί να εξηγηθεί από την ύπαρξη ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, στη Γαλλία και άλλες χώρες, διεξάγονται μελέτες για την κατα σκευή μεγάλης ισχύος γεννητριών εξαιρετικά υψηλής συχνότητας. Μια εφαρμογή είναι τα όπλα μικροκυμάτων. Εξάλλου, δέσμες μορίων -για παράδειγμα, δέσμες πρωτονίου που ιονίζουν τον αέρα και γίνονται, επομένως, ορατές- μπορεί να εξηγούν τις φωτεινές δέσμες που παρατηρούνται να εκπέμπονται από τα UFO. Επιπλέον, τα μικροκύματα μπορεί να εξηγούν και την παράλυση του σώματος.

Στο ίδιο κεφάλαιο γίνεται αναφορά και στις «παγκόσμιες υποθέσεις» περί UFO. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι φάρσες είναι σπάνιες και εύκολα αναγνωρίσιμες. Παρακάμπτονται μερικές μη επιστημονι κές υποθέσεις, όπως οι συνωμοσίες και η χειραγώγηση εκ μέρους μεγάλων μυστικών ομάδων, τα υπερφυσικά φαινόμενα και οι συλλογικές παραισθήσεις. Η υπόθεση της μυστικής (ανθρώπινης) τεχνο λογίας, επίσης, θεωρείται εξαιρετικά απίθανη. Επομένως, εκείνο που απομένει είναι οι διάφορες υποθέσεις περί εξωγήινου παράγο ντα. Μια παραλλαγή αυτής της υπόθεσης διετυπώθη στη Γαλλία από τους αστρονόμους Jean-Claude Ribes και Guy Monnet, βασισμένη στην άποψη περί «διαστημικών νήσων» του Αμερικανού φυσικού O'Neil και συμβαδίζει με τη σημερινή φυσική επιστήμη.

Εξετάζεται δε συνοπτικά η οργάνωση της έρευνας των UFO στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία. Στις ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον και ανησυχία του κοινού ωστόσο, η επίσημη θέση, ιδιαίτερα της Πολεμικής Αερο πορίας, παραμένει αρνητική, μη δεχόμενη ότι απειλείται η ασφάλεια του έθνους. Αντιθέτως, πρώην εμπιστευτικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα συμφωνά με τον FOIA (Freedom of Information Act - Νόμο περί Ελευθερίας των Πληροφοριών) δείχνουν μία δια φορετική ιστορία: εκείνη της επιτήρησης των πυρηνικών εγκατα στάσεων από UFO και τη συνεχή μελέτη των UFO από Στρατιωτικές και Μυστικές Υπηρεσίες.

Η έκθεση τονίζει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στις ΗΠΑ οι ιδιωτικές ανεξάρτητες εταιρίες. Αναφέρεται οτο «Ενημερωτικό Έγγραφο για τα UFO» -που στάλθηκε το 1995 σε χίλιες προσωπι κότητες ανά τον κόσμο- καθώς και στα πορίσματα του «εργαστηρί ου Sturrock» που έλαβε χώρα το 1997 - και τα δύο κάτω από τη χορηγία του Laurence Rockefeller. To «Ενημερωτικό Έγγραφο» ήταν καταφανώς αρεστό στους συγγραφείς της έκθεσης COMETA.

Η επιτροπή σημειώνει επίσης τη δημόσια εμφάνιση υποτιθέμενων «εκ των έσω γνωριζόντων», όπως ο [αποβιώσας] Συνταγματάρχης Philip Corso, και θεωρεί ότι η μαρτυρία του μπορεί να είναι, μερικώς τουλάχιστον, σημαντική σχετικά με την παρούσα κατάσταση στις ΗΠΑ, παρά την άσκηση μεγάλης κριτικής εναντίον του.

Η έκθεση περιγράφει εν συντομία και την κατάσταση στη Μ. Βρετανία, αναφερόμενη εμφαντικά στον Nick Pope (πρώην Υπουργό Άμυνας και συγγραφέα δύο βιβλίων για τα UFO), θέτοντας την ερώτηση της πιθανής ύπαρξης μυστικών μελετών που έχουν διεξαχθεί από κοινού με τις αμερικανικές Υπηρεσίες. Αναφέρει επίσης τις έρευνες της Ρωσίας και την αξιοσημείωτη παροχή μερικών πληροφοριών εκ μέρους της KGB, το 1991.
Μέρος III: «UFO και Άμυνα»

Στο τρίτο μέρος UFO και Άμυνα (Les ONVI et la defense) αναφέρεται ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής εχθρικές πράξεις των UFO, παρά μόνο μερικές πράξεις «εκφοβισμού» που συνέβησαν στη Γαλλία (για παράδειγμα η περίπτωση του Μιράζ IV). Εφόσον η εξω γήινη προέλευση των UFO δεν μπορεί να απορριφθεί, είναι απαραίτητο να μελετηθούν οι επιπτώσεις αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο σε επίπεδο στρατηγικής, αλλά και σε επίπεδο πολιτικό, θρησκευτικό και ενημερωτικό.

Το πρώτο κεφάλαιο τον Μέρους III ασχολείται με τις ενδεχόμενες στρατηγικές και αρχίζει με τις βασικές ερωτήσεις: «Τι Θα γίνει εάν υπάρχουν εξωγήινοι; Τι προθέσεις και ποια στρατηγική μπορούμε να συνάγουμε από τη συμπεριφορά τους;» Οι ερωτήσεις αυτές οδηγούν σε ένα πιο αμφιλεγόμενο μέρος της έκθεσης. Εδώ εξετάζονται τα πιθανά κίνητρα των εξωγήινων επισκεπτών, όπως η προστασία του πλανήτη Γη ενάντια στους κινδύνους πυρηνικού πολέμου, η οποία ενισχύεται και από τις επαναλαμβανόμενες πτήσεις UFO πάνω από εγκαταστάσεις πυρηνικών πυραύλων.

Ακολούθως, η Επιτροπή σταθμίζει τις πιθανές επιπτώσεις στη συμπεριφορά -επίσημη ή μη- διαφόρων κρατών και εστιάζει στην πιθανότητα μυστικών προνομιακών επαφών, οι οποίες μπορούν να «αποδοθούν στις ΗΠΑ». Η συμπεριφορά των ΗΠΑ θεωρείται «εξαιρετικά παράξενη» μετά το ξέσπασμα του 1947 και το περιστα τικό Roswell. Από εκείνη την εποχή, φαίνεται να έχει εφαρμοστεί μια πολιτική άκρας μυστικότητας, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την υπερ-προστασία της ανώτερης στρατιωτικής τεχνο λογίας που έχει αποκτηθεί από τη μελέτη των UFO.

Και τίθεται το ερώτημα: Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε τώρα.Όποια κι αν είναι η φύση των UFO, απαιτούν τουλάχιστον «συνεχή επα γρύπνηση», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο «χειραγώγησης -αποσταθεροποίησης». Θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα είδος «κοσμι κής επαγρύπνησης» σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, ώστε να υπάρ ξει πρόληψη σε κάθε μορφής οδυνηρές εκπλήξεις, λανθασμένες ερμηνείες και εχθρικές χειραγωγήσεις.

Σε εθνικό επίπεδο, η COMETA ενθέρμως συνιστά ενδυνάμωση της SEPRA, καθώς και δημιουργία μιας μονάδας σε ανώτατο κυβερ-νητικό επίπεδο, στην οποία θα ανατεθεί η ανάπτυξη όλων των υποθέ σεων, της στρατηγικής και η προετοιμασία συμφωνιών συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Το επόμενο βήμα θα ήταν τα ευρωπαϊκά κράτη να προσεγγίσουν δια της διπλωματικής οδού τις ΗΠΑ, μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικής και στρατηγικής συμμαχίας.

Ένα βασικό ερώτημα που τίθεται στην έκθεση είναι: Για τι είδους καταστάσεις πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι; Αναφέρονται περιπτώσεις όπως: κινήσεις εξωγήινων για επίσημη επαφή, ανακάλυψη βάσης [UFO/εξωγήινων] μέσα στην Ευρώπη, εισβολή (θεωρείται απίθανη) και τοπική ή μαζική επίθεση, καθώς και χειραγώγηση ή ηθελημένη παραπληροφόρηση που θα αποσκοπούσε στην απο σταθεροποίηση άλλων κρατών.

Η COMETA ασχολείται ιδιαίτερα με τις «αεροναυτικές επιπλοκές», κάνοντας λεπτομερείς συστάσεις στους εργαζομένους σε διάφορους τομείς, όπως το προσωπικό των αεροπλάνων, τους ελεγκτές εδάφους, τους μετεωρολόγους και τους μηχανικούς. Κάνει επίσης συστάσεις σε επίπεδο επιστημονικό και τεχνικό, για την ανάπτυξη μια επωφελούς έρευνας στον τομέα της άμυνας και της βιομηχανίας.

Περαιτέρω εξετάζονται οι πολιτικές και θρησκευτικές επιπλοκές των UFO, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο την προοπτική της δικής μας εξερεύνησης του διαστήματος: πώς Θα το κάναμε και πώς θα χειριζόμαστε την επαφή με λιγότερο εξελιγμένους πολιτισμούς;

Περιλαμβάνονται επίσης οι επιπλοκές που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης και τη δημοσιοποίηση, με τα προβλήματα παραπληρο φόρησης, με τον φόβο της γελοιοποίησης και τη χειραγώγηση ορι σμένων ομάδων.

Συμπερασματικά, η COMETA ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη των UFO, υπό τον έλεγχο νοημόνων υπάρξεων, είναι «οιονεί βέβαιη». Μόνο μια υπόθεση περιλαμβάνει όλα χα υπάρχοντα στοιχεία: η υπόθεση των εξωγήινων επισκεπτών...





[Πηγή: Έκθεση του Gildas Bourdais, Gbourdais@aol.com. Για το CNI News,, τεύχος 5, No 11]
το είδαμε: katohika
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Ένα πείραμα που δείχνει πως ο άνθρωπος πάει ενάντια στη συνείδησή του.Βίντεο.

Posted: 05 Jul 2011 01:16 PM PDT


 Το πείραμα του Μίλγκραμ δείχνει πως ένας άνθρωπος πάει ενάντια σ΄ αυτά που πιστεύει μόνο και μόνο για να υπακούσει στην εξουσία. Τα τρία βίντεο "εντόπισε" η ΑΝΕΑΕΔ.Δείτε τα ,έχουν ενδιαφέρον.




http://www.onalert.gr

ΑΝΩΝΥΜΟΙ - 1η ΦΑΣΗ - ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(video)

Posted: 05 Jul 2011 12:44 PM PDT


Γίνε μέλος και ενώσου μαζί μας στο ξεκίνημα ενός κινήματος για μια πραγματική αλλαγή.

http://www.whatistheplan.forumotion.com


"Το Σχέδιο" 1ος χρόνος. 3 Φάσεις. Ο κόσμος της αλλαγής.
Μοιράσου το μήνυμα με όποιον μπορείς.

1η ΦΑΣΗ: Βελτίωσε τον εαυτό σου. Εξάπλωσε το μήνυμα. Γίνε το μήνυμα.

*Διδαχθείτε το σύστημα σε βάθος, τις λειτουργίες που έχουν μπει σε εφαρμογή για να εμποδίζουν τη πραγματική ελευθερία, όπως και τους μηχανισμούς μέσα στο σύστημα που ωθούν τις μάζες να αποδέχονται υποσυνείδητα να παραδώσουν τις ελευθερίες τους. Τις δομές εντός του συστήματος που προωθούν το διχασμό ανάμεσα στους ανθρώπους των χωρών αυτού του κόσμου και τις αδικίες που γίνονται ενάντια στους ανθρώπους.

*Εξαπλώστε το σύστημα. Μοιραστείτε το βίντεο και την ιστοσελίδα με όποιον μπορείτε.Φτιάξτε τα δικά σας βίντεο, τραγούδια, τέχνη, γκραφίτι κλπ... εξαπλώστε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, το κίνημα καθιερώνεται. Αναμείνατε μας.

*Διδαχθείτε τρόπους που σας επιτρέπουν να ελευθερωθείτε από το σύστημα. Αρχίστε σε μικρή κλίμακα και εφαρμόστε τους στη καθημερινή σας ζωή. Αυτό επίσης θα ισχύει σαν το επίκεντρο στη 2η Φάση, κλιμακώνοντας αυτά που έχετε μάθει.

*ΑΝΩΝΥΜΟΙ χάκερς - αρχίστε να υποστηρίζετε το κίνημα. Αυτό είναι ένα κάλεσμα σε όλους εσάς για τη στήριξη αυτού του κινήματος. Η εμπλοκή σας είναι στόχοι χαμηλής προτεραιότητας. Βοηθήστε το κίνημα και εξαπλώστε το μήνυμα του "Σχεδίου".

Η αντίσταση είναι εδώ.

Αναμείνατε μας.]

ΑNONYMOUS μήνυμα για την Ελλάδα(video)

Posted: 05 Jul 2011 12:32 PM PDT

Δεν ξέρω ποιοι είναι, από ποιο ιδεολογικό μετερίζι εκπορεύονται και δεν με ενδιαφέρει. Το μήνυμά τους στο σύστημα είναι σαφές. Τα σχόλια δικά σας.



http://periergaa.blogspot.com/

Ολλανδός κατασκεύασε Κιβωτό για να σώσει την Ολλανδία από πλημμύρα

Posted: 05 Jul 2011 12:12 PM PDT


Εμπνευσμένος από ένα όνειρο (ή καλύτερα στην περίπτωση αυτή από έναν εφιάλτη) για μια μεγάλη πλημμύρα που θα εξαφανίσει την Ολλανδία ο φιλόδοξος Ολλανδός Johan Huibers κατασκεύασε μια κανονικού μεγέθους κιβωτό σαν αυτή του Νώε.

"Ονειρεύτηκα πως ένα μέρος της Ολλανδίας είχε πλημμυρίσει," λέει ο Huibers, 60 χρονών, στον Janet Shamlian κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. "Έτσι, την επόμενη μέρα πήρα την απόφαση να κατασκευάσω την κιβωτό του Νώε." Το σκάφος βρίσκεται ήδη στα κανάλια της Ολλανδίας, όπου οι τουρίστες το έχουν προσέξει και χρεώνονται με 7 δολάρια για να ανέβουν στο κατάστρωμα. Έχοντας υπό την προστασία του την Ολλανδία, ο Huibers σχεδιάζει να στείλει την κιβωτό του στον Τάμεση στο Λονδίνο, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2012.

Ο Huibers άρχισε να κατασκευάζει το σκάφος περίπου πριν από τρία χρόνια, αντιγράφοντας την Κιβωτό του Νώε όσο το δυνατόν περισσότερο. Το 1,6 εκατ. δολαρίων σκάφος είναι κατασκευασμένο από σουηδικό πεύκο, είναι τεσσάρων ορόφων και είναι όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι ακόμα πλήρης, με ζευγάρια ζώων -υπάρχουν καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αγελάδες, γαϊδούρια κ.ά. Η σύζυγός του Huiber, η Shamlian, είπε ότι ένας ελέφαντας τους κόστισε 11.000 δολάρια.








http://3otiko.blogspot.com
http://reporter-tv.blogspot.com

«Απίθανο» να προκαλούν καρκίνο τα κινητά

Posted: 05 Jul 2011 12:10 PM PDT


cell_phone
Ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν πως δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου, σύμφωνα με μία επανεξέταση των υπαρχουσών μελετών από το Ίδρυμα Μελέτης του Καρκίνου (ICR).

Όπως γράφει, παρά την σχεδόν καθολική χρήση των κινητών, δεν υπήρξε καμία αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου.
Στην έκθεσή του, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Health Perspectives», το ICR παραθέτει επίσης αστοχίες σε πολλές από τις μελέτες που διερεύνησαν το όλο θέμα.
Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως τα κινητά είναι «πιθανώς καρκινογόνα», βασισμένος στην απόφαση της αρμόδιας Αρχής του – της Διεθνούς Υπηρεσίας Μελέτης του Καρκίνου (IARC) – με την οποία ταξινομήθηκαν τα κινητά στην ίδια κατηγορία με τον καφέ και τις αναθυμιάσεις του πετρελαίου.
Η ταξινόμηση ενός παράγοντα ως «πιθανώς καρκινογόνου» σημαίνει ότι δεν μπορεί μεν να αποκλειστεί πως μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, αλλά δεν μπορεί ούτε και να αποδειχτεί.
Μανιώδεις χρήστες
Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για τα κινητά και τον καρκίνο ήταν η Interphone, κατά την οποία συγκρίθηκαν 2.708 πάσχοντες από μια μορφή όγκου στον εγκέφαλο που λέγεται γλοίωμα, με ίσο αριθμό υγιών εθελοντών.
Η μελέτη αυτή είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι χρήστες των κινητών κατά μέσον όρο είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά οι μανιώδεις χρήστες διέτρεχαν κάπως υψηλότερο κίνδυνο.
Ο καθηγητής Άντονυ Σβέρντλοου, από το ICR, λέει πως υπήρχε κίνδυνος σφάλματος όταν οι πάσχοντες από τον καρκίνο στον εγκέφαλο κλήθηκαν να θυμηθούν πόσο μιλούσαν στο κινητό χρόνια πριν. Είναι χαρακτηριστικό πως 10 από τους ασθενείς είπαν πως καθημερινά μιλούσαν στο κινητό περισσότερες από 12 ώρες – πράγμα το οποίο μοιάζει απίστευτο.
Ο δρ Σβέρντλοου πρόσθεσε πως την τελευταία 20ετία, η χρήση των κινητών μετετράπη από σπάνια σε εξαιρετικά συνηθισμένη και πλέον 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, «τα στοιχεία από τις χώρες της Δύσης όπου τηρούνται μητρώα του καρκίνου, δεν καταδεικνύουν αύξηση στα κρούσματα καρκίνου του εγκεφάλου», εξήγησε.
Συνολικά, εξάλλου, «τα αθροιστικά ευρήματα των επιστημονικών μελετών δείχνουν να καταρρίπτουν ολοένα περισσότερο την υπόθεση ότι τα κινητά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου στους ενήλικες», τόνισε.
Οι αμφιβολίες
Η έκθεση παραδέχεται πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες αμφιβολίες για τα κινητά.
Κατ' αρχήν, οι έως τώρα μελέτες έχουν αναζητήσει τυχόν συσχέτιση έπειτα από το πολύ 15 χρόνια καθημερινής χρήσης του κινητού – συνεπώς, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια συσχέτιση έπειτα από περισσότερες δεκαετίες χρήσης, αλλά αυτό θα το μάθουμε στο μέλλον.
Επιπλέον, δεν έχει ακόμα διερευνηθεί καλά η τυχόν επίπτωση από την χρήση κινητών κατά την παιδική ηλικία – αφ' ενός διότι η τάση να έχουν και τα παιδιά κινητό είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αφ' ετέρου διότι θα πρέπει να περάσουν μερικές δεκαετίες για να διαπιστωθεί εάν η συνήθεια αυτή τα έβλαψε ή όχι.
Με άλλα λόγια, «τα νέα για την ασφάλεια των κινητών είναι προς το παρόν καλά, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξαχθεί οριστικό συμπέρασμα», καταλήγουν οι ειδικοί.


Πηγή: ΝΕΑ
http://www.physics4u.gr

ΚΡΗΤΗ: H αρχαία Ελληνική Τέχνη δεν ήταν ασπρόμαυρη!!!(Αξίζει να δείτε το βίντεο)

Posted: 05 Jul 2011 11:58 AM PDT

Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο !!




http://ypotheto.blogspot.com

UFO πάνω από τη Σόφια 17 Ιουνίου 2011 - Δείτε το βίντεο

Posted: 05 Jul 2011 11:28 AM PDT


Δείτε το βίντεο


UFOs over Sofia, Bulgaria 17 June 2011 by justa4t

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ;(VID)

Posted: 05 Jul 2011 10:47 AM PDT








http://www.votegreece.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Κρήτη: Απίστευτο! Τα ποντίκια του έφαγαν 45.000€!

Posted: 05 Jul 2011 10:23 AM PDT



Σήκωσε όλα του τα χρήματα από την τράπεζα επειδή φοβόταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας - Τα έκρυψε στον τοίχο του σπιτιού αλλά την κρυψώνα βρήκαν αμέσως οι αρουραίοι...


Ακριβά πλήρωσε τους ψιθύρους για πτώχευση της Ελλάδας, επιστροφή στη δραχμή και όλα τα σχετικά των ημερών ένας συνταξιούχος, ο οποίος είδε όλες τις οικονομίες του να γίνονται... εκλεκτός μεζές των ποντικών. 

Ο άνδρας από χωριό του δήμου Τυλίσου φαίνεται ότι έπεσε ο ίδιος στη φάκα των φημών, καθώς όλα τα χρήματά του, που είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα υποτίθεται για να τα σώσει από τον οποιοδήποτε οικονομικό κίνδυνο, ''ξεκοκκαλίστηκαν'' από τα κοφτερά δόντια αρουραίων που τα ανακάλυψαν στην κρυψώνα όπου τα είχε τοποθετήσει. 

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με το flashnews.gr, είχε πανικοβληθεί με τα όσα άκουγε όλο αυτό τον καιρό και έκανε ανάληψη από την τράπεζα όσων χρημάτων είχε πιστεύοντας ότι στο σπίτι του θα ήταν πιο ασφαλή. Τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας αλλά... λαξευμένη στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων.Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.

Δε φανταζόταν όμως ότι οι ποντικοί, που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αδυναμία σε οτιδήποτε χάρτινο, θα είχαν πάρει χαμπάρι την... κατάθεση των χαρτονομισμάτων σε αυτή που ο συνταξιούχος θεωρούσε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ασφαλή θέση. Έτσι έπιασαν δουλειά μασουλώντας τα χρήματα. Όταν κάποια στιγμή ο άνδρας άνοιξε τη θυρίδα για να πάρει μερικά χρήματα που χρειαζόταν έπαθε το σοκ της ζωής του, καθώς είδε τα χαρτονομίσματα μασουλημένα σχεδόν ολοκληρωτικά. 

Πανικόβλητος έτρεξε στην τράπεζα, για να διαπιστώσει ότι από τα 50.000 ευρώ το μόνο ποσό που κατάφερε να διασωθεί ήταν μόλις 5.000€! Όλα τα υπόλοιπα είχαν φαγωθεί κυριολεκτικά από επιδέξιους ποντικούς που είδαν σε αυτά το μέσον για να φτιάξουν τη φωλιά τους!

Που μπορεί να φτάσει η διάρκεια της ανθρώπινης ζωής;

Posted: 05 Jul 2011 10:16 AM PDT

Η σύγχρονη ιατρική επαναπροσδιορίζει τα όρια ηλικίας και μπορεί σύντομα να επιτρέπει στον άνθρωπο να ζει πέρα από το όριο των 120 ετών που έχει έως τώρα υπολογισθεί ...ίσως και μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών.





Μέχρι σήμερα κυριαρχούσε η αντίληψη ότι υπάρχει κάποιο δεδομένο όριο στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, όμως επιστήμονες που συμμετείχαν σε σχετικό συνέδριο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πέταξαν αυτή τη θεωρία στα …σκουπίδια.

Ο Paul Hodge, επικεφαλής του Harvard Generations Policy Program, υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν κρίση στο θέμα της συνταξιοδότησης, του εργατικού δυναμικού που γερνάει και του αυξανόμενου κόστους περίθαλψης, πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα για να χειριστούν αυτή την πρόκληση.

"Το προσδόκιμο ζωής πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά και οι υπάρχουσες πολιτικές αναμένεται να αποδειχθούν απόλυτα ανεπαρκείς," προβλέπει ο ίδιος.



Το μέχρι ποια ηλικία και το πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής είναι θέματα ακόμα ανοιχτά σε συζήτηση όμως η κατεύθυνση και η επιτάχυνση αυτής της τάσης είναι σαφής.

Ο Richard Miller από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Michigan, αναφέρει ότι πειράματα που έγιναν σε ποντίκια – οργανισμοί που μοιάζουν γενετικά με τον ανθρώπινο – έδειξαν ότι το όριο ζωής μπορεί να επεκταθεί κατά 40% απλά και μόνο αν περιορισθεί η κατανάλωση θερμίδων.

Αν αυτό το μεταφράσουμε σε «ανθρώπινους όρους» μπορεί να σημαίνει ότι το μέσο όριο ζωής στις πλούσιες χώρες μπορεί να αυξηθεί από τα 80 χρόνια στα 112, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να ζουν πολύ περισσότερα χρόνια.

Ο Aubrey de Grey, γεροντολόγος στο πανεπιστήμιο Cambridge, βλέπει ακόμα μακρύτερα. Πιστεύει ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών έχει ήδη γεννηθεί. Όπως υποστήριξε στο συνέδριο της Οξφόρδης, οι περιοδικές «διορθώσεις» στο ανθρώπινο σώμα με τη βλαστοκύτταρα, γονιδιακές θεραπείες και άλλες μεθόδους μπορούν μελλοντικά να σταματήσουν εξ' ολοκλήρου τη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης.

Ο De Grey θεωρεί ότι αν τα αποτελέσματα κάθε «διόρθωσης» διαρκούν 30 με 40 χρόνια, η επιστήμη θα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ μέχρι το επόμενο «επανορθωτικό» ραντεβού που ίσως ο θάνατος να αναβάλλεται επ' αόριστο.

Οι επαναστατικές ιδέες του De Grey απορρίπτονται από άλλους επιστήμονες του είδους, όπως είναι και ο Tom Kirkwood, διευθυντής του Κέντρου Γήρανσης και Διατροφής του πανεπιστημίου του Νewcastle.



Ο Kirkwood υποστηρίζει ότι η διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης είναι εγγενώς ελάσιμη, δηλαδή το προσδόκιμο ζωής δεν είναι κάτι απόλυτα σταθερό, όμως οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί.

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι μόνο να ζούμε περισσότερα χρόνια αλλά να ζούμε περισσότερα χρόνια με υγεία. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει σήμερα στα άτομα που διανύουν την 8η δεκαετία της ζωής τους, μια ζωή πολύ περισσότερο δραστήρια από ότι ζούσαν οι 70άρηδες των προηγουμένων γενεών.

Ο Jay Olshanskyαπό το πανεπιστήμιο Illinois στο Chicago είναι πεπεισμένος ότι η μακροβιότητα και η υγεία θα συμπορευθούν με αποτέλεσμα η καθυστέρηση της γήρανσης να μεταφράζεται σε καθυστέρηση ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και οι παθήσεις της καρδιάς.

Όμως για να κατανοηθεί πλήρως η βιολογία της γήρανσης θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις από τις κυβερνήσεις σε προγράμματα και πειράματα.



logioshermes.blogspot.com
http://www.planitikos.com

32 Αστεία Βίντεο

Posted: 05 Jul 2011 10:11 AM PDT






http://zimomata.blogspot.com

ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ!

Posted: 05 Jul 2011 10:03 AM PDT


To εσωτερικό ενός τάφου των Μάγια, που πιστεύεται ότι είναι 1500 χρόνων, ανακαλύφθηκε -για πρώτη φορά- από αρχαιολόγους.

Χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να "συλλάβουν" τις εικόνες από το νεκρικό θάλαμο, στην πόλη Palenque, στο νοτιοανατολικό Μεξικό.
Καθώς η συσκευή έφθασε στα 5 μέτρα βάθος, εντόπισε κόκκινο χρώμα και μαύρες φιγούρες, ζωγραφισμένες στους τοίχους του.
Οι επιστήμονες λένε ότι, οι εικόνες, θα ρίξουν περισσότερο "φως" στον πολιτισμό των Μάγιας.
Ο τάφος στο Palenque ανακαλύφθηκε το 1999, αλλά οι αρχαιολόγοι δεν έχουν κατορθώσει να προχωρήσουν σε ανασκαφή, φοβούμενοι μήπως προκαλέσουν φθορά, στην πυραμίδα.


Πηγή: liako.gr
http://genesisxresearch.wordpress.com

Η ιστορία μιας λέξης ~ Πόρνη

Posted: 05 Jul 2011 10:00 AM PDT


Η πόρ-νη παράγεται από ρίζ. *περ απ' όπου το πέρ-νημι(ποιητικά «περώ διά θαλάσσης, πωλώ).

Υπάρχει και το ρήμα πι-*πράσκω• από την *περ τοπι*περ(ά)-σκωπι-*πράσκω που σημαίνει πωλώ.

Ακόμα...
το ε-*πρι-άμην: ηγόρασα
πράγ-ω: πράσσω
πράγ-μα
πράξις
πράκτωρ και τόσες άλλες.

Η πόρνη είναι πράγ-μα που πορνεύεται υπό του τυχόντος.

Αυτό το ξεκαθαρίζουν οι αρχαίοι:
«Εταιρεί μεν -γράφουν- και πορνεύεται».

Το «εταιρέ-ω»: τον βίον εταιρικόν μετέρχομαι και μισθόν λαμβάνω επί τώ σώματι, παράγεται από ρίζα *Fet απ' όπου ο έτ-ης, ο εταίρος, ο φίλος και η εταίρα, η φιλη-νάδα.

Από εκεί το εταιρίζω: συντροφεύω, το προσεταιρίζομαι, δηλαδή το προστίθεμαι σε κάποιο φίλο, το εταιρείας ποιούμαι, εις εταιρείαν καθίστημι, οι γνωστε'ς εταιρείες και οι συνεταίροι που αρχικά, απ' ό,τι φαίνεται, ήταν εραστές. Ο έρως ενώνει.

Πόρνη, λοιπόν, είναι αυτή που έφεραν, από μακριά, διά θαλάσσης και την πούλησαν οι πράκτορες του λιμανιού στους πορνοβοσκούς.

Το πορνοβοσκέω το χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ο Αριστοφάνης. Παράγεται μάλλον από την *περ απ' όπου τοπι-*περ(ά)-σκω: πιπράσκω: πωλώ. Αυτή είναι η μια εκδοχή για τη λέξη πόρνη. Διότι υπάρχει και άλλη, να παράγεται η λέξη από ρίζα *πορ.

Λατινικά Ruer, Poer, Poϊr ονομάζεται το αγοράκι (και σπανιότερα το κοριτσάκι), ο νέος, ο νεανίσκος, ο μικρός δούλος.

Marci-por, το παιδί του Μάρκου.
Πορ-τίς και πόρ-ταξ, από την *πορ, ονομάζεται το νεογνό βοός, το μοσχαράκι. Είναι πιθανό από την *πορ να παράγεται και η λέξη παρ(θ)ένος.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, λοιπόν, πόρ-νος και πόρνη μπορεί να σημαίνει αρχικά νέος άνδρας, νέα γυναίκα.

Στην Πύλο ζουν -σύμφωνα με τους ειδικούς που διαβάζουντη Γραμμική Β-γυναίκες: Mi-ra-ti-ja

Μι-λά-τι-αι
Μι-λή-σι-αι
γυναίκες ra-mi-ni-ja
Λά-μνι-αι
Λή-μνι-αι
φερμένες από μακριά.

Μερικές απ' αυτές είναι I-je-re-ja
do-e-ra
ι-ε-ερεί-ας
δο-έ-λαι
δούλες της ιέρειας - Ιερόδουλοι


Πόρ-νη - πρώτη εκδοχή:

*Περ
Περ-νημι «περώ διά θαλάσσης, πωλώ»
Πι-*Περ*(ά)-σκω: Πι-*Πρά-σκω
Εae*Πρι-άμην: ηγόρασα
πράγ-jω: Πράσσω
Πράγ-μα
Πράξις
Πράκτωρ
*Fetae
έτ-ης: εταίρος
εταιρέω
προσ-εταιρίζομαι
συν-εταίρος


Πόρνη - δεύτερη εκδοχή

*Πορ
Λατινικά Puer
Λατινικά Poer
Λατινικά Poϊr αγοράκι
Marci-Por
Πορ-τίς νεογνό βοός
Πόρ-ταξ νεογνό βοός
Παρ(θ)-ένος;






Πηγή: Ν. Βαρδιαμπάσης ~ Η ιστορία μιας λέξης (Λιβάνης 1996)
http://krasodad.blogspot.com

Εκπληκτικό γκολ πίσω από τη σέντρα!

Posted: 05 Jul 2011 09:58 AM PDT

Υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς θέτει ο Γιον Αντρέ Φρέντρικσεν της νορβηγικής Μος που σκόραρε με απίστευτο σουτ πίσω από τη σέντρα στην αναμέτρηση με την Στάμπαεκ 2.


Γκολ πίσω από τη σέντρα Μος-Στάμπαεκ 2 by eksoxiko





http://www.sport24.gr

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές