Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Pantocratoria©


Pantocratoria©


Συνεχίζει να απαγορεύει η Άγκυρα στους μειονοτικούς πολίτες τα μη-τουρκικά επώνυμα

Posted: 18 Jul 2011 07:43 AM PDT

Μεταξύ των μελών του δικαστηρίου που διαφώνησαν με την απόφαση ήταν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του.
Διαφώνησαν με την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του δικαστηρίου
Το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο με απόφασή του διατηρεί την απαγόρευση χρήσης που έχει επιβληθεί από το 1934 στους μειονοτικούς Τούρκους πολίτες να χρησιμοποιούν επώνυμα στη μητρική τους γλώσσα.
Η υπόθεση έφθασε στο Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του του Συριακής καταγωγής ορθόδοξου χριστιανού τούρκου πολίτη, Φάβλους Αϊ, ο οποίος ήθελε να εγγραφεί στο ληξιαρχείο στο οποίο ανήκει με το πραγματικό του όνομα, Παύλος Μπαρτούμα.Στην προσφυγή του ο ενάγων ζητούσε την ακύρωση του νόμου που του απαγόρευε να πάρει το πραγματικό του όνομα, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω ρύθμιση που απαγορεύει την απόδοση στους Τούρκους πολίτες επώνυμα «που δεν έχουν τουρκική προέλευση» αποτελεί διακριτική μεταχείριση εις βάρος συγκεκριμένων πολιτών και παραβιάζει την αρχή της ισότητας με κριτήριο την εθνική ή φυλετική καταγωγή. Ο νόμος του 1934 προβλέπει ρητά ότι «δεν μπορεί να γίνεται χρήση επωνύμων ξένων φυλών και εθνών»Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την προσφυγή περί αντισυνταγματικότητας του εν λόγω νόμου, επικαλούμενο την ανάγκη διαφύλαξης της «εθνικής ταυτότητας».Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία εννέα έναντι οκτώ ψήφων. Μεταξύ των μελών του δικαστηρίου που διαφώνησαν ήταν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ανώτατου τουρκικού δικαστηρίου. Οι μειοψηφούντες δικαστές υποστήριξαν ότι η απόφαση είναι ρατσιστική.

Μαριχουάνα... (non) stop

Posted: 18 Jul 2011 07:37 AM PDT

Απασχολούσε εξήντα άτομα προσωπικό, ήταν εξοπλισμένη με τουαλέτες και καλά κρυμμένη κάτω από μαύρο ύφασμα. Ηταν η μεγαλύτερη φυτεία μαριχουάνας που...
έχει ανακαλυφθεί ποτέ και βρισκόταν στο Μεξικό.Οι διωκτικές αρχές την εντόπισαν στη μέση της ερήμου Μπάχα Καλιφόρνια, περίπου 240 χιλιόμετρα νότια της Τιχουάνα. Κι αυτό δεν ήταν εύκολο, λόγω του μαύρου πανιού που οι ιδιοκτήτες είχαν απλώσει προκειμένου τα φυτά να προστατεύονται από την υπερβολική ζέστη και τον ήλιο και ταυτόχρονα να μην προδίδονται από τη μυρωδιά τους.Οι μεξικανοί στρατιώτες χρειάστηκε να φτάσουν πολύ κοντά για να διαπιστώσουν τι ακριβώς καλλιεργούνταν εκεί. Μπαίνοντας στον χώρο, έκπληκτοι αντίκρισαν εκατοντάδες δενδρύλλια μαριχουάνας, το ύψος αρκετών εκ των οποίων άγγιζε ακόμα και τα 2,5 μέτρα.«Εκτιμάμε ότι σε αυτή την περιοχή εργάζονταν κατά μέσο όρο εξήντα άτομα. Οταν όμως είδαν τους στρατιώτες, το έσκασαν» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας Γκεν Ντουάρτε, ο οποίος εξήγησε ότι λίγη ώρα αργότερα έγιναν κάποιες συλλήψεις υπόπτων σε κοντινό μπλόκο των αστυνομικών. Οι αρχές εκτιμούν ότι η σοδειά των εμπόρων από τη φυτεία πρέπει να είχε ξεπεράσει τους 120 τόνους, με την αξία της να υπολογίζεται στα 1,8 δις. πέσος ή περίπου 113 εκατομμύρια ευρώ.Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο όμως είναι το άκρως εξελιγμένο σύστημα ποτίσματος των φυτών, που τροφοδοτούνταν από δύο πηγάδια, αλλά και οι ξύλινοι ξενώνες που χρησιμοποιούνταν προφανώς από το προσωπικό που φρόντιζε τη φυτεία. Επιπλέον το προσωπικό είχε στη διάθεσή του τουαλέτες.Παρά το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο τι μέρος του εισοδήματος των καρτέλ καλύπτει το εμπόριο μαριχουάνας, πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν ότι παραμένει αρκετά προσοδοφόρο.Τον περασμένο Οκτώβριο οι αρχές είχαν κατασχέσει τη μεγαλύτερη ποσότητα συσκευασμένης, έτοιμης προς πώληση, μαριχουάνας, συνολικού βάρους 148 τόνων, σε σπίτια και τροχόσπιτα της Τιχουάνα. Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής του καρτέλ «Σιναλόα».

Στην τελική ευθεία για Δανία

Posted: 18 Jul 2011 07:34 AM PDT

Ξεκούραση μέχρι την Τετάρτη και μετά φουλ... Οντένσε περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους «πράσινους» που επέστρεψαν στην βάση τους.Μετά από 10 ημέρες στην Αυστρία, όπου και πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα. Φυσικά οι περισσότεροι δεν είχαν διάθεση για πολλές κουβέντες και το μόνο που ήθελαν ήταν να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατό σπίτια τους...Για αυτό άλλωστε και υπήρχαν κάποιοι, που δεν αναχώρησαν με το πούλμαν της ομάδας με προορισμό την Παιανία για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους. Είχαν προνοήσει να έρθουν να τους πάρουν, προκειμένου να μην χάσουν καθόλου χρόνου.Άλλωστε το πρόγραμμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα τους... βολεύει. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει στους «πράσινους» τόσο για την Δευτέρα, όσο και για την Τρίτη ανανεώνοντας το προπονητικό ραντεβού μαζί τους για την Τετάρτη, προκειμένου να μπει η προετοιμασία τους για τα ματς με την Οντένσε στην τελική ευθεία.Σε αυτή περιλαμβάνεται και το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους, με τον Ατρόμητο, την Πέμπτη το βράδυ στο Περιστέρι.Ο μοναδικός που είχε το... κουράγιο να μιλήσει ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο: «Είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή την ομάδα. Γνώρισα τους καινούργιους μου συμπαίκτες και ενσωματώθηκα στην ομάδα. Θέλω να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Περιμένω πως και πως τα επίσημα παιχνίδια και είναι πολύ σημαντικό να είμαι έτοιμος για αυτά. Ανυπομονώ να παίξω», ενώ αναφορικά με τα ματς κόντρα στην Οντένσε, είπε: «Είναι δύσκολο. Αν εμείς κάνουμε τα πράγματα όπως ξέρουμε και με αρκετή δουλειά θα μπορέσουμε να περάσουμε».

Ερωτική επιστολή έφτασε στον προορισμό της με καθυστέρηση 53 ετών

Posted: 18 Jul 2011 07:29 AM PDT

Μία ερωτική επιστολή που είχε γραφτεί από μία φοιτήτρια αμερικανικού κολλεγίου στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας η οποία υποσχόταν "αιώνια αγάπη" έφθασε στον προορισμό της με καθυστέρηση 53 ετών.Ωστόσο, η επιστολή η οποία γράφτηκε το 1958 παραμένει στο χώρο διαλογής επιστολών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Πενσιλβάνια, καθώς οι αξιωματούχοι αναζητούν τον παραλήπτη της Κλαρκ Μουρ, ο οποίος πρέπει σήμερα να είναι 70 ετών και να ζει σε άλλη πολιτεία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του πανεπιστημίου Κριστίν Κιντλ.Η επιστολή είχε ταχυδρομηθεί από το Πίτσμπεργκ και είχε ημερομηνία αποστολής της 20η Φεβρουαρίου 1958, ενώ έφθασε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο.Ως παραλήπτης εμφανιζόταν κάποιος Κλαρκ Μουρ, πρωτοετής τότε στο πανεπιστήμιο, ενώ στο φάκελο αναφερόταν και η διεύθυνση επιστροφής. Οι μοναδικές όμως άλλες πληροφορίες που αφορούσαν τον αποστολέα ήταν η υπογραφή "Σ'αγαπώ για πάντα, Βόνι".

Με απώλειες 0,44% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Posted: 18 Jul 2011 07:27 AM PDT

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, έπειτα από μία συνεδρίαση με διακυμάνσεις, καθώς... οι επενδυτές αναμένουν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη και ελπίζουν οτι θα καταλήξουν σε συγκεκριμένη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.Ο γενικός δείκτης ανήλθε μέχρι τις 1.193,17 μονάδες (με κέρδη 1,38%), ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει μέχρι τις 1.167.Τελικά, έκλεισε στις 1.171,70 μονάδες με απώλειες 0,44% και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 62,6 εκατ. ευρώ.

«Οι αγαπημένοι μας είναι θύματα δολοφονίας των υπευθύνων-ανεύθυνων»

Posted: 18 Jul 2011 02:27 AM PDT

Στο πλευρό της Κύπρου οι συγγενείς των θυμάτων του Γραμματικού

Τη συμπάθεια και συμπαράσταση της στις οικογένειες των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς εκφράζει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Συγγενών Θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό.«Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να αρχίσει εδώ και τώρα, το ανακριτικό έργο κι όχι διερευνητική επιτροπή, όπως έγινε με την δική μας υπόθεση, γιατί σε ένα μήνα κλείνουν έξι χρόνια από εκείνη την ημέρα που χάσαμε ό,τι ακριβότερο είχαμε, τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς μας, τους συζύγους μας και ακόμα δεν έγινε τίποτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.«Μας παρέπεμπαν από επιτροπή σε επιτροπή και από πόρισμα σε πόρισμα. Και φτάσαμε στο πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα. Το κατηγορητήριο βγήκε εναντίον των δύο νεκρών πιλότων που δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους», τονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων.«Μην αφήσετε να γίνει το ίδιο και σε αυτή την τραγωδία-δολοφονία. Οι αγαπημένοι μας είναι θύματα δολοφονίας των υπευθύνων-ανεύθυνων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ταξίδευε 22 χρόνια, τον έκλεψαν στην Ελλάδα

Posted: 18 Jul 2011 02:24 AM PDT

Χωρίς ποδήλατο άφησαν Βέλγο που κάνει το γύρο της Ευρώπης

Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.«Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια», λέει ο Christian Van Limbergen, εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο.Την προσπάθεια του αυτή να κάνει το γύρο της Ευρώπης με ποδήλατο, ο Βέλγος την ξεκίνησε το 1989, όταν ακόμα υπήρχε η ΕΣΣΔ.

Η εβδομάδα της μεγάλης αγωνίας...

Posted: 18 Jul 2011 02:23 AM PDT

Η σύνοδος κορυφής θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρωζώνης

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσεις στο «Ελληνικό πρόβλημα».Τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε διαρκή σύσκεψη παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και προετοιμάζονται για την στάση της Αθήνας στην κρίσιμη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη. Τα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παραμένουν αντιφατικά ενώ ακόμα η Ανγκελα Μέρκελ αρνείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Βερολίνου.Η εμμονή της στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως και οι προειδοποιήσεις της για πιο επώδυνες εξελίξεις προβληματίζουν την Αθήνα κι όχι μόνο.Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» κάλεσε την Ευρώπη να δράσει συλλογικά και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο εκλογών καταλογίζοντας, ανευθυνότητα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει θέσει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να δράσουν με ψυχραιμία και σοβαρότητα και απευθύνει νέα έκκληση για συνεννόηση επισημαίνοντας ότι «η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα».

Τις ξυλοκόπησαν μπροστά στον 3χρονο εγγονό τους

Posted: 18 Jul 2011 02:22 AM PDT

Χρυσαφικά και χρήματα η λεία τους

Αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην φύγουν με άδεια χέρια φάνηκαν δύο ληστές στην περιοχή Μαριναικά στη Ζάκυνθο. Οι ληστές δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν τις δύο ηλικιωμένες που βρίσκονταν στο σπίτι μπροστά στα μάτια του 3χρονου εγγονού τους.Στη συνέχεια άρπαξαν κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ, 150 ευρώ και αφήνοντας αβοήθητες τις ηλικιωμένες, εξαφανίστηκαν.

Μοιραία βόλτα για παρέα τεσσάρων φίλων

Posted: 18 Jul 2011 02:20 AM PDT

Σκοτώθηκε ο ένας, στο νοσοκομείο οι άλλοι τρεις

Νεκρός ανασύρθηκε τα ξημερώματα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του ένας 23χρονος μετά από τη σφοδρή σύγκρουση του Ι.Χ. που οδηγούσε πάνω σε στύλο στα Ψαχνά Ευβοίας.Σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας μεταφέρθηκαν οι 3 φίλοι του, που επέβαιναν στο όχημα, ενώ τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν άγνωστα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές