Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τα παραπανω κιλα καταστρεφουν το σπερμα



Τα παραπανω κιλα καταστρεφουν το σπερμα
Σύμφωνα με μια νέα ευρωπαική έρευνα οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες διαθέτουν χαμηλότερης ποιότητας σπέρμα.



Χαμηλότερης ποιότητας σπέρμα διαθέτουν οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνδρες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εάν επιθυμούν να γίνουν γονείς.

Σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) στη Στοκχόλμη, όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος κάποιου πάνω από το φυσιολογικό, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του σπέρματός του.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, με συνέπεια να μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, η κινητικότητα και η ζωτικότητά τους, κάτι που συνεπάγεται δυνητική μείωση της γονιμότητας του άνδρα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σπέρμα ήταν, κατά μέσο όρο, 10% αραιότερο στους υπέρβαρους άνδρες και 20% στους παχύσαρκους, σε σχέση με όσους έχουν φυσιολογικό βάρος. Το ποσοστό των ανδρών με μηδενικό αριθμό σπερματοζωαρίων στο σπέρμα ήταν σχεδόν τετραπλάσιος (3,8%) μεταξύ των παχύσαρκων, έναντι 1% σε όσους είχαν κανονικό βάρος.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές