Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


57o Ράλλυ Ακρόπολις : 1η Ημέρα

Posted: 18 Jun 2011 04:47 AM PDT

Αγώνα από το παρελθόν θύμισε η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, με ανθρώπους και μηχανές να γνωρίζουν το αληθινά σκληρό πρόσωπο των ελληνικών ειδικών διαδρομών...
Χθές τα πληρώματα είχαν μπροστά τους ένα «μαραθώνιο», αφού ξεκίνησαν από το Λουτράκι και έφτασαν μέχρι το νομό Φθιώτιδας, κάνοντας συνολικά έξι ειδικές διαδρομές πριν επιστρέψουν στη «βάση» τους, στο Michelin Service Park στο Λουτράκι. Νωρίτερα η μοναδική τους στάση ήταν στα Καμένα Βούρλα, στο remote service της πρώτης ημέρας του αγώνα. Όπως ήταν λογικό, η σειρά εκκίνησης έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Ο Petter Solberg με το Citroen DS3 WRC αποδείχτηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, αφού κατάφερε να μείνει μακριά από προβλήματα, ενώ, κερδίζοντας τις τέσσερις από τις έξι ειδικές της ημέρας, δικαίως ολοκλήρωσε επικεφαλής της κατάταξης, και μάλιστα με μια σημαντική διαφορά (51,6 δλ.) από τον 2ο, Sebastien Loeb. Ο Γάλλος επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχασε χρόνο ανοίγοντας το δρόμο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και καθυστερώντας εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού στην ειδική διαδρομή Θήβα 2. Ωστόσο, στη 2η θέση αναρριχήθηκε μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας (Μαυρολίμνη), όταν οι Mikko Hirvonen και Sebastien Ogier έκοψαν ρυθμό -λίγο πριν από το τέλος-, ώστε να έχουν μια καλύτερη σειρά εκκίνησης στο αυριανό σκέλος. Έτσι, ο Hirvonen, που ακολούθησε ένα σταθερό ρυθμό, ολοκλήρωσε 3ος, όντας σε θέση ισχύος σε σχέση με τους δύο προπορευόμενους αντίπαλους του, ενώ ο Ogier, ο οποίος είχε πρόβλημα με το στήσιμο του αυτοκινήτου το πρωί, αλλά βελτίωσε τις επιδόσεις του το απόγευμα, βρίσκεται μόλις 1,9 δλ. πίσω από τον Φινλανδό, στην 4η θέση. Άτυχος στάθηκε ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ήταν 2ος. Ωστόσο, ένα σπασμένο διαφορικό στην τελευταία ειδική ανέκοψε την προσπάθειά του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στην 8η θέση της κατάταξης. Την πρώτη 6άδα συμπληρώνουν οι Henning Solberg και Matthew Wilson, την ώρα που ο νεαρός Εσθονός Ott Tanak είναι επικεφαλής στο SWRC και 7ος στη Γενική. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους άτυχους της σημερινής ημέρας συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας Λάμπρος Αθανασούλας, που με τον Νίκο Ζακχαίο εγκατέλειψαν μόλις στη δεύτερη ειδική από σπασμένο ψαλίδι. Ωστόσο, χάρη στο καθεστώς superally, το ελληνικό πλήρωμα αναμένεται να βρεθεί και πάλι αύριο εντός αγώνα, αρκετά πίσω στην κατάταξη, αλλά επιδιώκοντας να προσφέρει θέαμα και να ευχαριστηθεί την εμπειρία οδήγησης ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών WRC. Από ελληνικής πλευράς, 1οι είναι οι Δημήτρης Ψύλλος-Κωνσταντίνος Κόντος (Mitsubishi Lancer EVO X), οι οποίοι βρίσκονται στην 20ή θέση της κατάταξης.

Στα συν της ημέρας η πραγματικά δυναμική παρουσία θεατών σε όλες τις ειδικές διαδρομές, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση παρακαλούνται να σέβονται τις οδηγίες των κριτών, που δίνονται πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους και κατ' επέκταση την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Λίστα με μεγαλοφειλέτες του δημοσίου στη Δημοσιότητα...

Posted: 18 Jun 2011 04:44 AM PDT

Όπως προβλέπεται σε υπουργική απόφαση, αναμένεται η δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα...
λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. Η προετοιμασία της απόφασης που βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.

Την ίδια ώρα και όπως έχει ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες το ΥΠΟΙΚ, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών, θα προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που "έβγαλαν" την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες. Έτσι, με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους Πόθεν Έσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Ολα τα πρωτοσέλιδα , Πολιτικών , Οικονομικών, Αθλητικών εφημερίδων

Posted: 18 Jun 2011 04:41 AM PDT

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

......





















































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ
































ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













Ενημέρωση για μοτοπορεία ΜΟΤΟΕ 20/06/2011 Πεδίο του Άρεως (Οργανωμένες λέσχες)

Posted: 18 Jun 2011 04:38 AM PDT

ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ...
Η φράση αυτή αποτέλεσε σύνθημα της πορείας της ΜΟΤΟΕ την 1-4-2006 κατά του τότε κυοφορούμενου ΚΟΚ του κ. Λιάπη. Δυστυχώς , πέντε χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ίδια πολιτική...

- Ετοιμάζει "νέο" ΚΟΚ στο πνεύμα του προηγουμένου (της ΝΔ..) με κεντρικό σημείο την αύξηση των προστίμων, πράγμα εγκληματικό δεδομένης αφ' ενός της οικονομικής κατάστασης των περισσοτέρων και αφετέρου της ανυπαρξίας (πρακτικά) δικαστικής προστασίας, η οποία καταργήθηκε το 2007 με τον ΚΟΚ του κ.Λιάπη, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα. Έτσι, έχουν πλήρη δικαιώματα (ως κατηγορούμενοι) οι έμποροι ναρκωτικών, αλλά όχι οι απλοί παραβάτες του ΚΟΚ! Σε ένα κράτος Δικαίου οι κυρώσεις πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται σε συνάρτηση με τις συνθήκες τέλεσης της παράβασης και να μην είναι εξοντωτικές! Την ίδια στιγμή μένουν ατιμώρητοι αυτοί που ευθύνονται για τις παγίδες στους δρόμους...

- Αφήνει "στο ράφι" όλα τα αιτήματα της ΜΟΤΟΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: από το 1999 είχαμε ζητήσει το κλείσιμο των παράνομων συνδέσεων στο κεντρικό οδικό δίκτυο (παράδρομοι που κατασκευάστηκαν χωρίς άδεια, ούτε τήρηση των προϋποθέσεων ασφάλειας), όπου γίνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Μέχρι τώρα τίποτε δεν έχει γίνει: ακόμη και η παράνομη σύνδεση (στο 10,5 χλμ της Εθνικής Οδού Πρεβέζης-Ιωαννίνων), όπου το 2003 σκοτώθηκε (χωρίς να έχει ευθύνη) το τότε μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΤΟΕ Χρήστος Χούλιαρης, βρίσκεται μέχρι σήμερα σε χρήση!! Είναι προφανής η εγκληματική αδράνεια του ελληνικού κράτους.

- Ικανοποιεί τα αιτήματα και εξυπηρετεί χωρίς αιδώ τα συμφέροντα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, όπως:
α) Των παραχωρησιούχων εταιρειών των αυτοκινητοδρόμων (ας σημειωθεί ότι η τροπολογία Ρέππα για τις κυρώσεις σε βάρος όσων
αρνούνται να πληρώσουν τα υπέρογκα ή παράνομα διόδια πέρασε σε χρόνο ρεκόρ...).
β) Των μεγάλων Ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήδη έχουν ψηλά τις τιμές τεχνικού ελέγχου των αυτοκινήτων και περιμένουν να θησαυρίσουν από τον τεχνικό έλεγχο και την ΚΕΘ μοτοσυκλετών, με τις ευλογίες του Κράτους, το οποίο φτιάχνει την νομοθεσία στα μέτρα τους (βλέπε σύνδεση της κάρτας ΚΤΕΟ με την δυνατότητα μεταβίβασης και ασφάλισης του οχήματος, απουσία πλαφόν τιμών ή/και ανταγωνισμού, υπέρογκες κυρώσεις για όσους δεν έχουν κάρτα ΚΤΕΟ, συντόμευση του χρονικού διαστήματος στο οποίο πρέπει να γίνει επανέλεγχος του οχήματος, λεπτομέρειες του τεχνικού ελέγχου που "συμφέρουν" τα Ι. ΚΤΕΟ κλπ).

γ) Των σχολών οδηγών, των οποίων εξασφαλίζει το μονοπώλιο και την κερδοφορία σε βάρος των μοτοσυκλετιστών, αλλά και της οδικής ασφάλειας...

- Περιορίζει σημαντικά την πρόσβαση των νέων στην μοτοσυκλέτα προωθώντας τις δυσμενέστερες και αυστηρότερες από τις επιλογές που έχει βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Έτσι, στα 18 του χρόνια ένας νέος μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο 400+ ίππων, αλλά για να οδηγήσει π.χ. ένα VFR 800 θα πρέπει να γίνει 24 ετών, (ή 22, αν έχει αποκτήσει δίπλωμα Α1 στα 18 του χρόνια και Α2 στα 20...).
Η ΜΟΤΟΕ, για μία ακόμη φορά:
Διαπιστώνει
ότι στη χώρα μας η διαφθορά ξεκινά από τη νομοθεσία και συνεχίζεται με την κακή (αφού δεν επικεντρώνεται στις πιο επικίνδυνες παραβάσεις και συμπεριφορές) και μεροληπτική (αφού δεν θίγει τους ισχυρούς...) αστυνόμευση.
πιστεύει
ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι αλληλένδετες, αφού για να χαιρόμαστε την πρώτη χρειάζεται η δεύτερη, αλλά η δεύτερη δεν έχει αξία χωρίς την πρώτη. Δηλαδή για να απολαμβάνουμε την ελευθερία μετακίνησης με μοτοσυκλέτα είναι απαραίτητο ένα minimum οδικής ασφάλειας και η ασφάλεια αυτή παίρνει αξία επειδή μας επιτρέπει να χαιρόμαστε την ελευθερία μας. Χωρίς την ελευθερία αυτή, η ασφάλεια δεν έχει νόημα, γιατί καταντά η ασφάλεια του φυλακισμένου μέσα στην φυλακή του.
διαμαρτύρεται και αγανακτεί
επειδή το ελληνικό κράτος με την πρόφαση της οδικής ασφάλειας εφαρμόζει μιαν εισπρακτική πολιτική εις βάρος της ελευθερίας και υπέρ των οικονομικά ισχυρών, η οποία τελικά δεν βελτιώνει ούτε και την οδική ασφάλεια....


Όλοι στην μεγαλη μοτοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011,

στο Πεδίον του Άρεως, στις 5.00μμ.

Τι πραγματικά θα γίνει αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα (και γιατί δεν μας το λέει κανείς;)

Posted: 18 Jun 2011 03:56 AM PDT

Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ωθούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συμβιβασμούς ή ακόμα και τη διαγραφή του χρέους επισημαίνεται σε άρθρο της Wall Street Journal...
Η εναλλακτική λύση που έχει η Ελλάδα φοβίζει τους Ευρωπαίους
Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα κυβέρνηση, η Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική.
Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά "μπουχτίσει" από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.
Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Δεδομένης μίας "ανεξέλεγκτης" οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.

Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση...

Συνταγή της Ημέρας!

Posted: 18 Jun 2011 03:51 AM PDT

Στιφάδο Μοσχάρι
Συνταγή για 6-8 άτομαΥλικά:
1.5kg μοσχάρι γάλακτος (να έχει και λίγο λίπος)
2kg κρεμμύδια ξερά, μέτρια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
2-3 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικα
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
1/4 φλιτζανιού ξίδι
1 φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε για να ροδίσει το κρέας μας σε όλες του τις πλευρές και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα. σκεπασμένο.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμύδια και τα χαράσσουμε σταυρωτά. Βάζουμε τα κρεμμύδια μας στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας και τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν όμως χρώμα (περίπου 12 λεπτά). Σβήνουμε τα κρεμμύδια μας με το κρασί και το ξίδι και επαναφέρουμε αμέσως το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για τουλάχιστον ενάμιση ώρα ώσπου να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και δέσει καλά η σάλτσα του. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Σερβίρετε το στιφάδο σας ζεστό με γιαούρτι και ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.

Καλή Όρεξη!

Τοποθεσίες στην γη που μοιάζουν με εξωγήινες!

Posted: 18 Jun 2011 03:48 AM PDT

Δείτε τις φωτογραφίες ...







Καταγγελία ΑΝΤ1 ΕΛΛΑΔΟΣ - Τουρκική προπαγάνδα

Posted: 18 Jun 2011 03:44 AM PDT

Η Τουρκική Σειρά του ΑΝΤ1, Γυρισμένη στη Κατεχόμενη Κύπρο – Ντροπή Σας...

Είμαι Πρόσφυγας της κάπρου και σήμερα παρακολουθώντας το ΑΝΤ1 Ελλάδος, είδα ότι η τουρκική σειρά του, ήταν γυρισμένη στη κατεχόμενη κύπρο, και σε ξενοδοχείο που έχει κτιστεί σε γη που ανήκει σε Ελληνοκυπριους.

Που φθάσαμε ρε παιδιά, και τι κάνετε εκεί στον Αντ1.

Ντροπή σας

Μαινόμενος επιδειξίας επιτέθηκε σε Αστυνομικούς και πολίτες στη Χερσόνησο

Posted: 18 Jun 2011 03:43 AM PDT

Ήρθαν στην Χερσόνησο να «επιδείξουν τα κάλη τους» και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, ύστερα από συμπλοκή με περαστικούς και Αστυνομικούς.
Το επεισόδιο εκτυλίχτηκε το βράδυ της Παρασκευής με πρωταγωνιστές δύο αλλοδαπούς 24 και 28 ετών αντίστοιχα.

Ο μεγαλύτερος της παρέας, άγνωστο αν ήταν σε κατάσταση μέθης ή νηφάλιος, άρχισε να επιδεικνύει τα γενετικά του όργανα σε διερχόμενους περαστικούς.

Δύο νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο του ζήτησαν να σταματήσει να προκαλεί με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο.
Τότε όμως, ο «επιδειξίας και ο συνοδός του» κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, βρίζοντας και απειλώντας τους.
Ακόμα και η θέα των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, δεν τους πτόησε και εξακολούθησαν να βρίζουν. Μάλιστα ο 28χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιές στον αστυνομικό που τον πλησίασε για να τον συλλάβει.
Και οι δύο, παρά τις προσπάθειες τους να αποφύγουν τη σύλληψη, οδηγήθηκαν στο Τμήμα και σήμερα θα απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημ/κων Ηρακλείου.

Η Βάνα Μπάρμπα προβάλλει, με κάθε ευκαιρία, την ακριτική Θεσπρωτία

Posted: 18 Jun 2011 03:34 AM PDT

Η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα προβάλλει, με κάθε ευκαιρία, τις ομορφιές της ακριτικής Θεσπρωτίας, που είναι ο τόπος καταγωγής της.
Πρόσφατο παράδειγμα η συμβολή της στην επιτυχημένη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην 3η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών. Η κ. Βάνα Μπάρμπα, παρέμενε στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για πολλές ώρες, ξεναγώντας και ενημερώνοντας τους επισκέπτες.Προσπαθούσε να τους πείσει για τις ομορφιές του τόπου και τις καθαρές θάλασσες. Αλλά και για τα πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα. Επίσης το τελευταίο διάστημα επισκέπτεται συχνά τη Θεσπρωτία. Κάποιοι λένε ότι ενδιαφέρεται να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε το αποκλείει ούτε το επιβεβαιώνει. Αυτό, που τονίζει προς το παρόν είναι η αγάπη της και το ενδιαφέρον της για τη Θεσπρωτία.

Ευρωπαϊκά βραβεία για ελληνικά μνημεία

Posted: 18 Jun 2011 03:30 AM PDT

Ενα κτίριο του 19ου αιώνα, ένας πύργος της Κλασικής εποχής και ένας αρχαιολογικός χώρος βραβεύονται από την Europa Nostra για την υποδειγματική...
αποκατάστασή τους σε τελετή που θα γίνει στις 23 Ιουνίου (ώρα 19: 15) στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι άλλωστε το ένα εκ των βραβευομένων μνημείων.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρμόδια για τα θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας, Νεολαίας και Αθλητισμού κυρίαΑνδρούλλα Βασιλείου, πλην του Αστεροσκοπείου, στον αρχαίο πύργο (4ος π. Χ. αιώνας) στην Αγία Τριάδα Αρκεσίνης της Αμοργού και στα μνημεία της αρχαίας Μεσσήνης.

Η αποκάλυψη, η συντήρηση, η μερική αναστήλωση και η ανάδειξη του αρχαίου πύργου και των παρακείμενων κτισμάτων του στην Αμοργό από την καθηγήτρια κυρία Λίλα Μαραγκού είναι έργο που θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο. Το μνημείο είναι ο καλύτερα σωζόμενος ορθογώνιος πύργος στις Κυκλάδες και βρίσκεται στην περιφέρεια της αρχαίας πόλης της Αρκεσίνης, κοντά στον οικισμό «στο Χωριό», ανάμεσα σε εύφορους αγρούς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1993 και αποκάλυψαν όχι μόνο την αρχιτεκτονική διάρθρωσή του αλλά και τον πρώτο ιδιοκτήτη του, αφού σύμφωνα με την επιγραφή η οποία διασώζεται στη θύρα ήταν η οχυρά ιδιωτική κατοικία του ΚΤΗΣΙΦΩΝΤΟΣ.

Πάμπολλα χρηστικά αντικείμενα μάλιστα πιστοποιούν την συνεχή χρήση του πύργου και του παρακειμένου κτιριακού συγκροτήματος από την αρχαιότητα ως τους νεώτερους χρόνους.

Στη Μεσσήνη ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης εργάζεται από το 1986 για την αποκάλυψη των μνημείων της αρχαίας πόλης και την αναστήλωσή τους. Η πόλη, σε απόσταση 30 χλμ. από την Καλαμάτα, ιδρύθηκε το 369 π.Χ. και καλύπτει μία τεράστια περιοχή που περιβάλλεται από οχυρωματικό τείχος μήκους 9,5 χλμ.

Το κεντρικό τμήμα της, με όλα τα αρχιτεκτονικά συγκροτήματά του, τα δημόσια κτίρια, τα ιερά, τα ταφικά μνημεία, τις αστικές επαύλεις, τις οχυρώσεις με τους πύργους και τις πύλες, το Στάδιο και το Γυμνάσιο, έχει έρθει στο φως από τις ανασκαφές, που αποκάλυψαν επίσης περί τα 17.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πολυάριθμα μαρμάρινα αγάλματα.
Για την αποκατάσταση των κτιρίων του στον Λόφο των Νυμφών και τη δημιουργία του Μουσείου Γεωαστροφυσικής στο κτίριο Σίνα (έργο του δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν) βραβεύεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής εκτίθενται σήμερα ιστορικά επιστημονικά όργανα μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός χάρτης της Σελήνης του Johann Friedrich Julius Schmidt, ο οποίος παρουσιάζει τη Σελήνη σε δίσκο διαμέτρου 1,8 μ. και περιλαμβάνει περί τους 33.000 σχηματισμούς στη σεληνιακή επιφάνεια.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις προτάσεις είχαν υποβληθεί στη Europa Nostra από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η οποία την εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει εξάλλου και η απονομή του διεθνούς βραβείου 2010 WMO Professor Mariolopoulos Trust Fund από το Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος.

Νόμπελ Οικονομίας 2011

Posted: 18 Jun 2011 03:28 AM PDT

Κατόρθωσε να εντοπίσει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την εισφοροδιαφυγή και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
Εντόπισε όλο το πρόβλημα της οικονομίας σε αυτούς που η βουλή των ελλήνων (!!!!)έδωσε κίνητρα να αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία κάτω των 60 ετών,για να πουληθούν πιο εύκολα οι επιχειρήσεις.
Εξαίρεσε τους απόστρατους για την τεράστια προσφορά τους (βλέπε δηλώσεις Πάγκαλου) που με υπηρεσία 20 και 22 χρόνων παίρνουν σύνταξη στα 44 χρόνια τους.
και τέλος έκανε ότι μπορούσε για να κατασπαράξει τις συντάξεις με ΛΑΦΚΑ,ΜΑΦΚΑ,ΛΑΚΤΑ και άλλα λόγια αγαπιόμαστε,και να καλύψει αυτά που έφαγαν οι κυβερνήσεις από τα ταμεία(1981-2009) και να μειώσει και τις επικουρικές που είναι λεφτά των εργαζομένων που τα εμπιστεύτηκαν στο κράτος να τα διαχειριστεί και τα έφαγε σε βίλες.
Το επιστημονικό οικονομικό δυναμικό της χώρας νιώθει δέος μπροστά σε ένα μαθηματικό που κατόρθωσε να τονώσει την ύφεση με περικοπές μισθών και συντάξεων.
Κέρδισε δε την υποψηφιότητα έναντι του κ.Λοβέρδου λόγω της ιδιαίτερης γνώσης του σαν συνδικαλιστής,και επαφής του με την κοινωνία.
Οι συνήθως ύποπτοι Μισθωτοί ,συνταξιούχοι,οικοδομές και αυτοκίνητα σας ευχαριστούν για την ίση μεταχείριση που τους επιφυλάξατε με τα μέτρα εναντίον τους ,ίδια μέτρα που λάβατε για τους καταχραστές ,κλέφτες και εξαγωγείς χρημάτων που κυκλοφορούν ανάμεσα σας μας.
Κατόπιν όλων αυτών σήμερα προήχθη σε υπουργό....με υφυπουργό άλλο συνδικαλιστή ,οικογενειακές υποθέσεις.
Οι Αχαιοί ξέρουν και θυμούνται !!!!!!!!!

FunnyVids.gr

Posted: 17 Jun 2011 09:37 PM PDT

FunnyVids.gr


Διαφήμιση Εσώρουχων JBS

Posted: 17 Jun 2011 04:11 AM PDT

Διαφήμιση της εταιρείας αντρικών εσώρουχων JBS με σλόγκαν "men don't want to look at naked men". Στην προκειμένη, όσο sexy και αν είναι η κοπέλα, ούτε αυτή θέλουν να βλέπουν!


Pantocratoria©

Posted: 17 Jun 2011 07:03 PM PDT

Pantocratoria©


Ένα σχολιάκι για τον ανασχηματισμό απο τον Τζίμη Πάνούση - Video

Posted: 17 Jun 2011 02:06 PM PDT

Ένα σχολιάκι για τον ανασχηματισμό απο τον Τζίμη Πάνούση - Video

Δείτε το Video...

Οι χειρότερες θέσεις γηπέδων (Photos)

Posted: 17 Jun 2011 02:04 PM PDT

Οι χειρότερες θέσεις γηπέδων (Photos)

Αγοράζεις εισητήρια, πας στο γήπεδο και τελικά μετανιώνεις που δεν έκατσες να δεις τον αγώνα από την τηλεόραση! Δείτε μερικές από τις χειρότερες θέσεις σε γήπεδα απ' όλο τον κόσμο ...;

Ένα θαύμα της ναυπηγικής

Posted: 17 Jun 2011 01:56 PM PDT

Oculus - Ένα θαύμα της ναυπηγικής

H Schφpfer Yachts ιδρύθηκε το 2008 έχει ως έδρα τις ΗΠΑ και είναι επιχείρηση που ασχολείται αποκλειστικά με την επιδίωξη της προηγμένης αισθητικής και της τεχνολογίας στα yacht... H Schφpfer Yachts είναι μια νέα γενιά στις επιχειρήσεις σκαφών αναψυχής, που εξασφαλίζει στρατηγικές συνεργασίες με τις καλύτερες ναυτικές εταιρίες ναυπηγών του κόσμου αλλά και των καλύτερων ναυπηγείων .  Ένα απο τα καλύτερα δημιουργήματά της είναι και το Οculus.Απολαύστε το πραγματικά όμορφο super yacht.

ΔΕΙΤΕ: Ολλανδία, μια γέφυρα απο το μέλλον!!!

Posted: 17 Jun 2011 01:50 PM PDT

ΔΕΙΤΕ: Ολλανδία, μια γέφυρα απο το μέλλον!!!

Περίεργα ατυχήματα

Posted: 17 Jun 2011 01:44 PM PDT

Περίεργα ατυχήματα - picts

Φωτογραφίες από Περίεργα ατυχήματα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας... tarapaty 01 576x288 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 02 576x433 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 03 576x388 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 04 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 05 576x376 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 06 576x395 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 07 576x1263 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 08 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 09 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 10 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 11 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 12 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 13 576x385 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 14 576x384 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 15 576x382 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 16 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 17 576x769 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 18 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 19 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 20 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 21 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 22 576x383 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 23 576x384 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 24 576x384 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 25 576x384 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 26 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 27 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 28 576x382 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 29 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 30 576x372 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 31 576x1770 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 32 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 33 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 34 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 35 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 36 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 37 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 38 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 39 576x382 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 40 576x383 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 41 576x408 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 42 576x432 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 43 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 44 576x431 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 45 576x383 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 46 576x431 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 47 576x383 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 48 576x406 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 49 576x406 Weird accidents. part 1 (50 pics) tarapaty 50 576x406 Weird accidents. part 1 (50 pics)

Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη Γη

Posted: 17 Jun 2011 01:29 PM PDT

Οι 10 πιο απομονωμένοι προορισμοί στη Γη

Τα κινητά άχρηστα. Ο πολιτισμός χιλιάδες μίλια μακριά... Τα τελευταία ερημικά "καταφύγια" του 21ου αιώνα περιμένουν τους λίγους και τολμηρούς. Εσένα ...; 
Aρ. 10 : Νησιά Χίσσα
Παλιότερα για τους κατοίκους της Κίνας ήταν μια άγρια συστάδα νησιών. Σήμερα οι ίδιοι παραδέχονται ότι έχουν μετατραπεί σε κήπους της θάλασσας. Τα νησιά Χίσσα βρίσκονται στη νότια πλευρά της θάλασσας της Κίνας και απέχουν το λιγότερο 250 χλμ. από την πιο κοντινή στεριά.    Νότια του Τροπικού του Καρκίνου, με μέση ετήσια θερμοκρασία τους 26 βαθμούς κελσίου και βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, θεωρούνται περιοχή όπου η θερμοκρασία της θάλασσας δεν μεταβάλλεται σημαντικά, οπότε μαγιό και φύγαμε!    Λειτούργησαν κατά το παρελθόν ως το ησυχαστήριο Γάλλων και Ιαπώνων στρατιωτικών, οι οποίοι μαγεύτηκαν με την ποικιλία από κοράλλια που διαθέτουν. Χώρος για να βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη ψαριών, αλλά και πουλιών.  Αν σας ...; ψάχνουν, δύσκολα θα σας εντοπίσουν. 
Aρ. 9 : Νησιά Φώκλαντ
300 μίλια ανατολικά των ακτών της Αργεντινής, τα νησιά Φώκλαντς έγιναν διάσημα το 1982 όταν για χάρη τους ενεπλάκησαν σε πόλεμο η Αγγλία της Θάτσερ με την πατρίδα του τάνγκο.    Αν αφήσουμε στην άκρη αυτή τη δυσάρεστη ανάμνηση, το εν λόγω σύμπλεγμα νησιών αποτελεί έναν σύγχρονο επίγειο παράδεισο ηρεμίας και χαλάρωσης.  Αν τα επισκεφθείς να είσαι έτοιμος να συναντήσεις σε κάποια από τις πεζοπορίες σου, ομάδες παιχνιδιάρηδων πιγκουίνων, σπάνια θαλάσσια λιοντάρια και φώκιες.  Φημίζονται για το ηλιοβασίλεμά τους, για τα θαυμάσια λουλούδια τους και για την άνεση με την οποία μπορείς να απολαύσεις το βράδυ, ακόμα και μικρού μεγέθους αστέρια. 
Aρ. 8 : Νησιά Κόκος
Αν θέλετε να μην δείτε άνθρωπο για ώρες ολόκληρες, να το κατάλληλο μέρος! Τα νησιά Κόκος φημίζονται για την απομόνωση που προσφέρουν σε όσους τα επισκεφθούν.  Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, απέχουν από τον πολιτισμό σχεδόν 600 μίλια! Ιδανικό μέρος για να το «παίξεις ναυαγός». Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου μάσκα για μακροβούτια, αφού ο κρυστάλλινος βυθός σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις.  Αν βρεις και κανένα ντόπιο ακόμα καλύτερα, γιατί θα σου δείξει ποια σημεία να βουτήξεις για να κολυμπήσεις παρέα με τα υπέροχα και φιλικά δελφίνια, τους καλύτερους πρεσβευτές των νησιών Κόκος! 
Aρ. 7 : Νησιά Γκαλαμπάγκος
Θεωρούνται ένα ζωντανό μουσείο. Ανήκουν στο Εκουαδόρ και έγιναν διάσημα λόγω των ανακαλύψεων που έκανε σε αυτά σχετικά με την προέλευση των ειδών, ο Δαρβίνος.  Μπορεί να είναι ηφαιστειογενής περιοχή, αλλά η άνεση με την οποία θα κολυμπάς δίπλα σε κοπάδια από φιλικές φώκιες, θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα.  Αν δεις θαλάσσιο ιγκουάνα ή γιγάντια χελώνα, επίσης μην τρομάξεις, είναι από τα πιο αιωνόβια ζώα που κατοικούν στον πλανήτη, άρα δεν θα έχουν όρεξη να μαλώσουν μαζί σου.    Αξίζει να ναυλώσεις ένα γιότ και να επισκεφθείς τις πιο απόκρημνες παραλίες των νησιών Γκαλαμπάγκος. Ίσως γίνεις ο πρώτος τους επισκέπτης ...; 
Aρ. 6 : Αττού
Το να επισκεφθείς ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης είναι οπωσδήποτε μια ξεχωριστή εμπειρία.  Το νησί Αττού βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της Αλάσκας. Το σκεπάζουν χιόνια όλο τον χρόνο και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ησυχαστήριο.  Θεωρείται πραγματική εμπειρία μια επίσκεψη στο ανατολικότερο σημείο των ΗΠΑ, αφού εκτός από χιόνια και θύελλες, υπάρχουν πάντα και τα ηφαίστεια που είναι έτοιμα να εκραγούν! Όλα αυτά κάνουν το νησί Αττού ιδανικό προορισμό για να απομακρυνθείς για λίγο από τα εγκόσμια. 
Aρ. 5 : Αγία Ελένη
Κάτι ήξεραν οι Γάλλοι που έστειλαν εκεί εξορία ολόκληρο Ναπολέοντα Βοναπάρτη. 1200 μίλια μακριά από την στεριά, το νησί της Αγίας Ελένης στο νότιο Ατλαντικό, εκτός από το διάσημο «επισκέπτη» του, είναι γνωστό για το τροπικό κλίμα του, την άγρια χλωρίδα και πανίδα και τα κρυστάλλινα νερά του.    Το νησί της Αγίας Ελένης φημίζεται για τη θέα του. Η ματιά σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Η απόλυτη ηρεμία, πραγματική απομόνωση.    Τώρα πια, οι ντόπιοι κάτοικοι θέλοντας να αξιοποιήσουν τουριστικά το νησί τους, έχουν φτιάξει τόσο ένα μουσείο χλωρίδας και πανίδας, όσο και ένα δεύτερο με σπάνια εκθέματα από τα χρόνια της εξορίας του Ναπολέοντα. Παρόλ' αυτά η ηρεμία της περιοχής δεν διαταράσσεται με τίποτα. 
Aρ. 4 : Νήσος του Πάσχα
Τα γιγάντια αγάλματα από ηφαιστειογενή πέτρα είναι το σημείο αναφοράς της νήσου του Πάσχα.  Ανακαλύφθηκε πριν από 1200 χρόνια περίπου, και παραμένει ένας άγριος, όσο και υπέροχος προορισμός. Λες και ο χρόνος κυλάει πιο αργά, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται πιο πίσω από τον υπόλοιπο πλανήτη.    Βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, μόνο 1290 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές της Χιλής και η επιστήμη ακόμα ψάχνει να βρει τι το μυστηριώδες κρύβει αυτό το νησί. Φημίζεται επίσης για τα άλογά του, καθώς και για τα μεγάλα κύματα, που παρακινούν τους λάτρεις του serf να το επισκεφθούν. 
Aρ. 3 : Νήσοι Πίτκερν
Ένας βράχος στη μέση του πουθενά! Τα νησιά Πίτκερν βρίσκονται στα βάθη του Ειρηνικού, πάνω από 1300 μίλια νοτιοανατολικά της Αϊτής και 4000 μίλια μακριά από τον Παναμά.    Κατοικείται μόνο το ένα από αυτά και η πρόσβαση στα υπόλοιπα γίνεται με μικρά καραβάκια ντόπιων κατοίκων. Για να πας στην πρωτεύουσα Adamstown πρέπει να περάσεις από μια δύσβατη περιοχή, οι ντόπιοι ονομάζουν, «οι λόφοι της δυσκολίας». Να είστε σίγουροι πως αν θέλετε να εξαφανιστείτε για λίγο καιρό, έχετε βρει το κατάλληλο μέρος. 
Aρ. 2 : Κιριμπάτι
Μικρές λουρίδες γης περιτριγυρισμένες από ατελείωτη θάλασσα. Αυτά είναι τα νησιά Κιριμπάτι, 1650 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης. Αξίζει να επισκεφθείς τις ανεξερεύνητες παραλίες τους, γιατί σίγουρα υπάρχουν τέτοιες! Χάρτης δεν χρειάζεται αφού είναι όλες πανομοιότυπες. Για να μην χαθείς πάντως πάρε μαζί σου και κανένα ντόπιο. Μπορεί να δείχνουν και να είναι λίγο πιο απολίτιστοι από εμάς, αλλά είναι ευγενικοί και φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Άλλωστε και εμείς σε εκείνους φαινόμαστε εξίσου περίεργοι, δεν νομίζεις; 
Aρ. 1 : Τριστάν ντα Κούνια
Θα μπορούσαν να το λένε το νησί «Στη μέση του πουθενά». Ένας ηφαιστειογενής βράχος ανάμεσα σε νότιο Αφρική και νότια Αμερική! Το Τριστάν ντα Κούνια ενδείκνυται για κυνηγημένους.  Να θεωρήσεις κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα σε ανακαλύψει κανείς. Πώς να το κάνει άλλωστε; Εδώ μέχρι πριν από μια πενταετία το νησί δεν είχε ούτε ταχυδρομικό κώδικα για να λαμβάνει γράμματα, αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ...;    Πάντως, θα έχεις την ευκαιρία όσο μείνεις στο Τριστάν ντα Κούνια να απολαύσεις όσο αστακό τραβάει η όρεξή σου. Είναι τέτοια η παραγωγή που μέχρι και εργοστάσιο που κάνει εξαγωγές έχει κατασκευαστεί. Πρόσεξε μην σου την πέσει κανένας στον ύπνο σου ...; 

Δημιουργικές φωτογραφήσεις με στυλ

Posted: 17 Jun 2011 01:26 PM PDT

Δημιουργικές φωτογραφήσεις με στυλ

Δημιουργικές ελκυστικές φωτογραφίες με στίλ
 

Πέταξε με 800 μπαλόνια κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Posted: 17 Jun 2011 01:24 PM PDT

Vitaly Kulikov: Πέταξε με 800 μπαλόνια κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Vitaly Kulikov, 28 ετών από την Ρωσία, γέμισε 800 μπαλόνια με ήλιο και κατάφερε να πετάξει σε ύψος 5724 μέτρων κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ!Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Ian Ashpole ο οποίος με τα δικά του μπαλόνια έφθασε στο ύψος των 3350 μ. Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την προετοιμασία της πτήσης αλλά και την στιγμή που ο θαρραλέος Vitaly Kulikov απογειώνεται...
Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια Ρώσος πέταξε με 800 μπαλόνια

32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (Photos)

Posted: 17 Jun 2011 01:20 PM PDT

32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (Photos)

Έκπληξη  Ε ναι λοιπόν είναι επίσημο και αναπόφευκτο. Ο κόσμος θα τελειώσει αύριο και όλοι (εκτός από τον Τσακ Νόρρις) θα βράζουμε στα καζάνια της Κολάσεως ως την αιωνιότητα.... Ίσα που προλαβαίνετε να δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, πριν το τέλος του κόσμου! 
Αυτή την χοντρή γάτα 32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (1)
Την συνάντηση ενός μωρού πιγκουίνου με ένα μωρό δελφίνι
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (2)
Έναν θαλάσσιο ελέφαντα με μια τούρτα γρανίτα φρούτων
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (3)
Ένα capybara σε πισίνα
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (4)
Τον πυροσβέστη που δίνει οξυγόνο σε ένα γατάκι
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (5)
Έναν σκύλο που οδηγεί Smart convertible
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (6)
Την γάτα που τρώει πίτσα
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (7)
Έναν σκύλο σε Bar
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (8)
Ένα γουρουνάκι με ροζ μπότες
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (9)
Ένα γουρουνάκι με πράσινες μπότες
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (10)
Αυτό το μωρό κουκουβάγια
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (11)
Μια πολική αρκούδα με κώνο σφηνωμένο στο κεφάλι της
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (12)
Μια χελώνα στο μέγεθος ρώγας σταφυλιού
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (13)
Ένα basset hound που τρέχει
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (14)
Μια γάτα με πουλόβερ
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (15)
Ένα μικροσκοπικό πυγμαίο ιπποπόταμο που τρώει μαρούλι (κάνει δίαιτα)
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (16)
Ένα πόνυ σε κατάστημα της Apple
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (17)
Την Betty White που ψιθυρίζει σε μια καμηλοπάρδαλη
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (18)
Μια γάτα που κάνει photobombing σε φωτογράφιση σκύλου
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (19)
Τον Πούτιν που παίζει με δελφίνια
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (20)
Έναν θαλάσσιο ελέφαντα που ντρέπεται
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (21)
Έναν σκύλο που προσπαθεί να πει «κόλλα το!» σε μια γάτα
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (22)
Μια πολική αρκούδα με ότι απέμεινε από το καρπούζι της
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (23)
Ένα γατάκι με μόνιμο μαύρο καπέλο
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (24)
Τον Shaquille O'Neil αγκαλιά με ένα Panda
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (25)
Ένα Pug με παντόφλες σε σχέδιο Pug
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (26)
Ένα σκατζοχοιράκι που απολαμβάνει το μπάνιο του
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (27)
Την ενυδρίδα που δείχνει το μωρό της
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (28)
Το άλογο που κάνει photobombing σε φωτογραφία γάμου
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (29)
Τον σκύλο surfer με γυαλιά ηλίου
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (30)
Το Fashionista Pug με ροδάκια
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (31)
32 πράγματα που πρέπει να δείτε πριν το τέλος του κόσμου (32)

Celebrities μετά από πολύ "ξύλο"

Posted: 17 Jun 2011 01:17 PM PDT

 
 

To Ποντίκι -

Posted: 17 Jun 2011 01:39 PM PDT

To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για το Σάββατο 18 Ιουνίου

Posted: 18 Jun 2011 02:12 AM PDT

18/6, Ηρώδειο

Διονυσίου Αεροπαγίτου, 210-3232771

Μια φιλόδοξη περφόρμανς του Σταύρου Σ. Τσακίρη, ένα ιδιότροπο ντοκιμαντέρ επί σκηνής για την τρέλα και τη αξεπέραστη τέχνη του Νιζίνσκυ, του μεγαλύτερου χορευτή όλων των εποχών, ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο τίτλος του ''Nijinsky: Είμαι μια μαριονέτα του Θεού…''. Πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος που έχει επιμεληθεί και την κινησιολογία. Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού.

18/6, Ινστιτούτο Θερβάντες

Μητροπόλεως 23, 210-3623792

Εάν ε...

48ωρη απεργία τις μέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Posted: 17 Jun 2011 10:54 AM PDT

Kήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας αποφάσισε την Παρασκευή η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν και κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων. Το περιεχόμενό τους θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας.

Επίσης όπως αποφασίστηκε στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Έν...

ΜΠΕΝουν τα μέτρα;

Posted: 17 Jun 2011 10:45 AM PDT

Είναι βέβαιο ότι η επιλογή Βενιζέλου για το Οικονομικών θα βοηθήσει τον Παπανδρέου να περάσει τα μέτρα; Αν δεν κάνουμε λάθος, ο Μπένι, ναι μεν είναι σχετικά λιγότερο εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη τους μήνες της γιωργακικής διακυβέρνησης, όμως καλείται να επιβάλει αυτά τα ίδια μέτρα που συμφώνησε ο προκάτοχός του κι επιπλέον προκαλεί και τον συνειρμό ότι ... τα μέτρα θα είναι οδοστρωτήρας!Μ.Α.Μ.

Ενέργειες για άμεση ρευστότητα στην αγορά ζήτησε η ΝΔ από τον Βενιζέλο

Posted: 17 Jun 2011 09:48 AM PDT

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική του προκατόχου του. Το πρώτο, όμως, που οφείλει να αντιληφθεί είναι ότι απαιτείται άμεση ρευστότητα στην ελληνική αγορά, η οποία έχει απολύτως στεγνώσει» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα έκανε μια σειρά από ερωτήσεις προς τον νέο υπουργό αναφορικά με το ποιες κινήσεις προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου:

- Να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχει η Ευρωπαϊκή Τρά...

"Άρμα Πολιτών"

Posted: 17 Jun 2011 09:32 AM PDT

Με πέντε πρώην και δύο εν ενεργεία βουλευτές συ­γκροτήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του «Άρματος Πολιτών».

Πρόεδρος βέβαια ο Γιάννης Δημαράς και πρώτο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ο Βασίλης Οικονό­μου, τα υπόλοιπα μέλη οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Νί­κος Γαλανός, Ευτύχης Κοντομάρης, Γιάννης Βαθειάς, Γιώρ­γος Ρόκος και Γιώργος Καλούδης , ενώ και οι υπόλοιποι είναι ΠΑΣΟΚογενείς, όπως Μάκης Γιομπαζολιάς, ο Νίκος Μαρκάτος και τέλος η αγνώστου πολιτικής προέλευ­σης Μαρία Ραφαλέτου. Α.Χ

Δείτε live τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα (17.06.11)

Posted: 17 Jun 2011 09:24 AM PDT

Για εικοστή τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις των «Αγανακτισμένων» σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά στο Σύνταγμα.

H εικόνα αναμεταδίδεται από το STOPCARTEL TV-GR και η αναμετάδοση θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το κανάλι. Tα σχόλια συντελεστών του καναλιού απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις.

Ο Μπένι πήρε το όπλο του…

Posted: 17 Jun 2011 08:12 AM PDT

καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «άφησα την Άμυνα και έρχομαι εδώ στον πραγματικό πόλεμο, με το μυαλό στραμμένο στην πραγματική οικονομία και στην αγανάκτηση της κοινωνίας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως νέος υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί, πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της, καθώς και τη δημοσιονομική και οικονομική της κυριαρχία» ενώ τόνισε πως «έρχομαι εδώ έχοντας στο μυαλό μου τον κάθε συνταξιούχο και τον κάθε άνεργο προσωπικά».

Εν τω μεταξύ, ανα...

Αιχμή Κρεμαστινού

Posted: 17 Jun 2011 08:05 AM PDT

Διπλή ήταν η αιχμή του Δημήτρη Κρεμαστινού κατά των συναδέλφων του βουλευτών σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Όχι μόνο μας είπε ότι οι πιο πολλοί «βα­φτίζονται» βουλευτές με κομματική συναλλαγή, αλλά και ότι εντυπωσιασμένος έμαθε ότι πολλοί ζη­τάνε προκαταβολή από τον Πρόεδρο της Βουλής για να πάνε τους συγγενείς τους στο εξωτερικό για λόγους υγείας. Σημειώνοντας με νόημα ότι οι εκπρόσωποι του «Έθνους» δεν εμπιστεύονται την ελληνική ιατρική κοινότητα. Α.Χ

Η Τίνα έφυγε «καρφώνοντας»

Posted: 17 Jun 2011 07:59 AM PDT

Τρία «καρφιά», επεφύλαξε η Τίνα Μπιρμπίλη στην ομιλία της κατά την παράδοση του υπουργείου Περιβάλλοντος στον πρώην «τσάρο» του μνημονίου.

Το πρώτο «καρφί» ήταν ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης προωθούνται πολιτικές σε βάρος του περιβάλλοντος με το πρόσχημα της ανάπτυξης κι έτσι δίνεται το φιλί της ζωής στο παρωχημένο μοντέλο που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η Μπιρμπίλη ευχήθηκε μάλιστα να μην υποσταλεί η σημαία της πράσινης ανάπτυξης.

Το δεύτερο «καρφί» ήταν για τη ρύθμιση των αυθ...

"Συγκυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου"!

Posted: 17 Jun 2011 07:00 AM PDT

«Από τη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά που δεν τελεσφόρησε, διότι ο κ. Σαμαράς δεν απεδέχθη τον κ. Παπανδρέου για Πρωθυπουργό, οδηγηθήκαμε στη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου, διότι τελικώς ο κ. Βενιζέλος απεδέχθη τον κ. Παπανδρέου για Πρωθυπουργό». Αυτό αναφέρει ο Τσίπρας, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό. Δε λέμε, πετυχημένο το καρφάκι, αλλά να μην ξεχνάμε ότι δουλειά της Αριστεράς δεν είναι να σχολιάζει σαν παρατηρητής, ούτε να εγκαλεί την κυβέρνηση που αποδεδειγμένα υπηρετεί συγκεκριμένα ...

«Η ασχολία σταματά, η αγάπη ποτέ»

Posted: 17 Jun 2011 06:46 AM PDT

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Sentra FM», ξεκαθάρισε ότι η απόφαση αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι οριστική και αμετάκλητη. Παράλληλα, έδωσε διευκρινήσεις για την επόμενη ημέρα, ενώ ανέφερε πως η αγάπη για το «τριφύλλι» δεν τελειώνει.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης:

«Η οικογένεια έχει πάρει μια απόφαση από πέρυσι το καλοκαίρι να σταματήσει να ασχολείται. Η αγάπη όμως δε σταματά ποτέ. Ο πατέρας μου είχε την ...

Προσεχώς «ανοικτόν»

Posted: 17 Jun 2011 06:27 AM PDT

Με απόφασή του Δ.Σ της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία Ελλάδος, βάζει τα κλειδιά στα λουκέτα από Δευτέρα και «σαλπίζει» την επανέναρξη των εργασιών της ΕΠΟ. Από τις 6 Ιουνίου ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε προτείνει στη Γενική Συνέλευση να κλείσει η ομοσπονδία και τα μέλη της Γ.Σ., είχαν υπερψηφίσει την πρότασή του.

Στο μεσοδιάστημα έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων και συναντήσεις επί συναντήσεων του Σοφοκλή Πιλάβιου με όλους τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου και προφανώς ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, πήρα κάπ...

Ζήλεψαν τη «δόξα» μας οι Καναδοί

Posted: 17 Jun 2011 06:07 AM PDT

Σε μία χώρα όπου η ζωή κυλά υπερβολικά ήρεμα, όπως ο Καναδάς, εικόνες-καρμπόν από επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη. Παρ' όλα αυτά τη «δόξα» μας τη ζήλεψαν οι Καναδοί, καθώς οι οπαδοί του Βανκούβερ, μετά την ήττα της τοπικής ομάδας χόκεϊ από την Βοστώνη, τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στους δρόμους της πόλης.

Ο απολογισμός της «μάχης» έδειξε 150 τραυματίες , ενώ οι αρχές έκαναν περίπου 150 συλλήψεις. Υπήρξαν λεηλατημένα καταστήματα, πυρπολημένα κτίρια, οδοφράγματα, μέχρι κα...

Συνάντηση Παπανδρέου με Μπαρόζο και Γιούνκερ τη Δευτέρα

Posted: 17 Jun 2011 06:02 AM PDT

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται ελληνική κυβερνητική πηγή.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, από τον οποίο προσδοκάται μια νέα δυναμική στη μεταρρυθμιστική πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και εκτόνωση των αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις ...

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης

Posted: 17 Jun 2011 05:40 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από την διαδικασία του ανασχηματισμού.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου επισήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας να πραγματοποιηθεί ένα νέο ξεκίνημα και να ενταθεί η συλλογική προσπάθεια και οι ρυθμοί δουλειάς, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και να εξέλθει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολ...

Κίνδυνος αποβολής των ελληνικών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ

Posted: 17 Jun 2011 05:13 AM PDT

Το ενδεχόμενο να αποβάλει τις ελληνικές ομάδες από τα Κύπελλα Ευρώπης έχει αφήσει ανοιχτό η UEFA, μέσω των αξιωματούχων της που βρέθηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday», η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει αν δεν εφαρμοστεί η γνωμοδότησή της στο θέμα το αδειοδοτήσεων των ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων.

Η UEFA θα ενημερωθεί σήμερα, όπως αναμένεται, από την εταιρεία price waterhouse cooper για τα...

Το ολοκαύτωμα των Βαλκανίων

Posted: 17 Jun 2011 05:08 AM PDT

Επιμέλεια: Γ. Αντωνίου, Σ.Ν. Δορδανάς, Ν. Ζάικος, Ν. Μαραντζίδης
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Σελ.: 672

 

Πρόκειται για ένα ογκώδες συλλογικό έργο, στο οποίο περιέχονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Συγγραφείς με καταγωγή από διάφορες βαλκανικές χώρες καταγράφουν και διερευνούν τα κοινά αλλά και ιδιαίτερα κατά τόπους χαρακτηριστικά ενός μεγάλου εγκλήματος που διαπράχτηκε τόσο φανερά και κυρίως με ιδεολογικό πρόταγμα! Έτσι, έχουμε κατ...

Βεατρίκη και Βιργίλιος

Posted: 17 Jun 2011 04:59 AM PDT

Γιαν Μαρτέλ
Μετάφραση: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελ.: 231

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο με έντονα συμβολική διάθεση μιας και τους γνωστούς ομώνυμους ήρωες της Θείας Κωμωδίας του Δάντη «ερμηνεύουν» εδώ δυο… ταριχευμένα ζώα: μια μαϊμού κι ένα γαϊδούρι! Ο Χένρι, ήρωας του βιβλίου, είναι ένας συγγραφέας που κατάφερε να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τους εκδότες διαταράσσονται όταν τους προτείνει ένα έργο πρωτοποριακό, το οποίο και ...

Μνήμη από μελάνι

Posted: 17 Jun 2011 04:57 AM PDT

Βασίλης Βασιλικός
Εκδόσεις: Διόπτρα
Σελ.: 544

Συγγραφέας από τα γεννοφάσκια του, ο Βασιλικός γράφει με την άνεση που μιλά και τη φυσικότητα που κινείται. Στο βιβλίο του «Μνήμες από μελάνι» διηγείται επεισόδια της πολυκύμαντης και πολυσήμαντης ζωής του, τα οποία ωστόσο συνδέονται με πρόσωπα και καταστάσεις του σύγχρονου βίου μας. Έτσι, έχουμε μια παρέλαση προσώπων τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών. Ο μέσος σε ηλικία αναγνώστης θα νιώσει ότι βρίσκεται κάπο...

Βερολίνο – Παρίσι προχώρησαν σε συμφωνία για συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο

Posted: 17 Jun 2011 04:32 AM PDT

Σε συμφωνία για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα προχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρος, που συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι  η συμφωνία που επιτεύχθηκε «είναι μία λύση κατά το πρότυπο της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης», δηλαδή η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα είναι εθελοντικού χαρακτήρα, θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα «πιστωτικό επεισόδιο».

Παράλληλα, υπογρά...

Κυβέρνηση υβρίδιο!!!

Posted: 17 Jun 2011 04:26 AM PDT

Γράφει ο Τάσος

Καλημέρες, καλησπέρες σας φιλώ γλυκά στην μούρη σήμερα δεν μου βγήκε να πάω πουθενά και δεν είχα όρεξη. Με αυτά και με άλλα το έριξα στην μουργελίαση, και στην τηλεόραση με τραγικά αποτελέσματα…

Κάνοντας το λάθος, φίλοι μου καλοί, καλοί μου φίλοι να βλέπω από το πρωί δελτία ειδήσεων μου έχει γίνει το κεφάλι κουρκούτι, και τα μάτια σαν της sailor moon!!! Και τι να κάνω για να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση, στράφηκα σε σας και την πένα μου, γιατί με αυτά που ακούω να λέγονται από τ...

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Posted: 17 Jun 2011 04:03 AM PDT

Από το μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, Ευσέβιο, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιλέχθηκε για την νευραλγική θέση του Υπουργείου Οικονομικών. Αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης ορίστηκαν από κοινού οι Ευ. Βενιζέλος και Θ. Πάγκαλος.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Χωρίς «πικρία», δήλωσε ότι φεύγει από το οικονομικό επιτελείο ο Γ.Παπακωσταντίνου.

«Συνεχίζουμε τη δουλε...

Η γκλίτσα της Πιπιλή

Posted: 17 Jun 2011 02:39 AM PDT

Μια γκλίτσα από τα πάτρια εδάφη έφερε ως δώρο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας στη βουλευτή του κόμματός του Φωτεινή Πιπιλή.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν ήταν το τίμημα ενός στοιχή­ματος, ένα δώρο αβροφροσύνης ή είχε τη συμβολικότητά του. Να θυμίσει δηλαδή σε κάποιους – όχι στη Φωτεινή Πιπιλή που είναι μουτζαχεντίν του Σαμαρά – ότι όποιος βγαίνει από το μαντρί - όπως είχε πει ο Ευάγγελος Αβέρωφ -τον τρώ­ει ο λύκος…. Α.Χ

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τον ανασχηματισμό

Posted: 17 Jun 2011 02:24 AM PDT

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα συγκροτούν πλέον το υπουργικό συμβούλιο.

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό κάνει λόγο για «μία επικίνδυνη κυβέρνηση». «Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚ...

Σάκης Μπουλάς: «Πολλοί συνάδελφοι λαϊκίζουν»

Posted: 17 Jun 2011 12:17 PM PDT

Ο Σάκης Μπουλάς είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν διστάζει να πει την αλήθεια όποιο και να είναι το κόστος. Ως καλλιτέχνης, ξέρει τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος και εκείνος προσπαθεί να το δώσει χωρίς να...
περάσει τα όρια. «Ο κόσμος ζητάει από εμάς να τον διασκεδάσουμε, να τον κάνουμε να χαρεί. Φοβάμαι μάλιστα ότι πολλές φορές, όταν χρησιμοποιείς αυτό το συναίσθημα που έχει καταβάλει τον κόσμο για να βγάλεις ένα εύκολο χειροκρότημα ή την αποδοχή, είναι λαϊκιστικό. Είναι δύσκολο να μην περάσεις τα όρια. Πολλοί συνάδελφοι λαϊκίζουν».

Στο ελεος του Θεου 1000 Ευελπιδες!

Posted: 17 Jun 2011 12:15 PM PDT

Συγχαρητηρια στους ιθυνοντες οι οποιοι στελνουν τη σχολη Ευελπιδων για...
3 εβδομαδες σε θερινη ασκηση χωρις γιατρο και ζητιανευουν μπας και βρουν ανα την επικρατεια!

Ελαιόλαδο - εγκεφαλικό σημειώσατε άσσο!

Posted: 17 Jun 2011 12:14 PM PDT

Media_httpstaticfspor_vybjc
Λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό έχουν όσοι ηλικιωμένοι βάζουν σε σαλάτες και φαγητό ελαιόλαδο όπως έδειξαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας Γάλλων επιστημόνων.
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του...




πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), επί μια περίοδο πέντε ετών, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.

Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους», είπε η Σαμιέρι.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το ελαιόλαδο με μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη, υψηλή πίεση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.

Σε ένα συνοδευτικό σχόλιο στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής νευρολογίας του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολύμπια και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα συστατικά του ελαιόλαδου επιφέρουν την προστατευτική δράση τους, ενώ επισημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει και έμμεσα οφέλη, καθώς κάνει πιο νόστιμες τις υγιεινές τροφές.

Σημειώνει πάντως ότι μόνο νέες μελλοντικές κλινικές δοκιμές μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στα νέα ευρήματα και να οδηγήσουν πιθανώς σε νέες προληπτικές ιατρικές συστάσεις για την αποφυγή του
εγκεφαλικού

MME η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας

Posted: 17 Jun 2011 12:11 PM PDT

Με το κόλπο που έστησε ο Πρωθυπουργός προχθές με την παραίτηση του, κατάφερε να πάει τα spread από τις 1300 μονάδες περίπου στις 1500 και να υποβαθμίσει 4 Τράπεζες σε κατηγορία CCC…
σε σκουπίδι δηλαδή. Κανένα κανάλι δεν είπε τίποτα σχεδόν. Δεν ανέφεραν τίποτα.
Εχθές για να πνίξουν το κίνημα εντός του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι οδήγησαν οι κινηματίες τα spread στο 1540!?!?!?! Και τους κατηγορούσαν για αυτό.
Προφανώς σκοπός ήταν να καταπνίξουν το κίνημα, κατόπιν εντολών.
Με το που ακούστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, το ΔΝΤ εχθές αποδέσμευσε την Πέμπτη δόση και σήμερα με έκπληξη διάβαζα τις δηλώσεις του FDP στην Γερμανική Βουλή που μας καλλούσε μέχρι και στις 10 Ιουνίου να αναδιαρθρώσουμε το χρέος μας, να πουλήσουμε νησιά κτλ, να λέει ότι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να δώσομε τα λεφτά!?!?!?!?!.
Αυτό για εμένα σημαίνει ότι οι τελευταίοι που θέλουν η Ελλάδα να πτωχεύσει είναι αυτοί. Και αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι το Γιώργο απλά δεν διαπραγματεύεται τίποτα εκεί που πρέπει…έξω κάνει το γατάκι και εδώ έρχεται να κάνει τον πάνθηρα ο υπάλληλος… ο Homo Pasokus για άλλη μια φορά επικράτησε επικοινωνιακά και κάλυψε την γύμνια του, κυρίως λόγω της ασυλίας που τους δίνουν τα εμετικά μέσα….

Ο Λουκάνικος πρώτη μούρη στο BBC

Posted: 17 Jun 2011 12:09 PM PDT

Ένα μικρό άρθρο κάτω από ένα σχετικό βίντεο αφιερωμένο στον "Λουκάνικο", τον "σκύλο της πρώτης γραμμής της ελληνικής εξέγερσης" όπως τον περιγράφουν οι Άγγλοι, είναι αυτή τη...


στιγμή το πιό δημοφιλές άρθρο στην κεντρική ιστοσελίδα του BBC.

"Ένας αφοσιωμένος διαδηλωτής, ήταν στην πρώτη γραμμή καθώς η ελληνική αστυνομία εκτόξευε δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών την Τετάρτη" ξεκινάει το σχετικό άρθρο.

"Ο σκύλος, φερόμενος ως ένα αδέσποτο, ονόματι «Λουκάνικος» είναι στο κέντρο της δράσης για χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του μαζεμένες από το Newsnight" συνεχίζει κάτω ακριβώς από το βίντεοκλιπ στο οποίο ο Λουκάνικος μάχεται τις δυνάμεις καταστολής με τους διαδηλωτές με ροκ σάουντρακ

Τεράστιες καταστροφές στο Σοκαρά

Posted: 17 Jun 2011 12:05 PM PDT

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στην περιοχή του Σοκαρά και του Ασημίου μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπεσε την Τετάρτη το μεσημέρι καταστρέφοντας ολοκληρωτικά αμπέλια ελιές και κηπευτικά. Οι αγρότες της περιοχής που βλέπουν άλλοι μια φορά τους καρπούς των...
κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς να γίνονται "καπνός" από ακραία καιρικά φαινόμενα ζητούν άμεσα αποζημιώσεις. Πάντως κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε ήδη στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών

Αυξάνεται ο αριθμός των σιτιζόμενων από φιλόπτωχα συσσίτια

Posted: 17 Jun 2011 12:03 PM PDT

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει στα Χανιά ο αριθμός απόρων και αστέγων που σιτίζονται καθημερινά από τα φιλόπτωχα συσσίτια Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας...
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των συσσιτίων Γιάννης Σκαράκης, τα συσσίτια της Σπλάντζιας εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση 240 άτομα και 60 οικογένειες, εκ των οποίων το 70% είναι Έλληνες, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων αλλοδαπών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η προσφορά των συσσιτίων, που λειτουργούν από το 1963, είναι πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στη σίτιση καθώς περιλαμβάνει και την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης στο οδοντιατρείο του συλλόγου των συσσιτίων, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης διαδικτύου σε μαθητές άπορων οικογενειών ενώ στο ισόγειο του χώρου λειτουργεί και βιβλιοθήκη.

Στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία ξενώνα αστέγων. Στην ενίσχυση του έργου των συσσιτίων ο Άγιος Νικόλαος της Σπλάντζιας θα συμβάλει και η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Τη συναυλία οργανώνουν ο δήμος Χανίων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χανίων, και ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός στο πλαίσιο και του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, έπειτα κι από προτροπή των καλλιτεχνών, θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των συσσιτίων της Σπλάντζιας.

Μηχανογραφικό 2011: Ξεκίνησε η κατάθεση

Posted: 17 Jun 2011 12:01 PM PDT

Από σήμερα και μέχρι τις 28 Ιουνίου θα κατατίθενται τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για την επιλογή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., χωρίς μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι να...
γνωρίζουν τη βαθμολογία τους, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία έκδοσής τους.

Εάν δεν εκδοθούν τελικά σήμερα, φαίνεται ότι όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στο Σαββατοκύριακο, για να είναι έτοιμες οι βαθμολογίες την προσεχή Δευτέρα και να αναρτηθούν στα λύκεια.

Πάντως, οι συμμετέχοντες υποψήφιοι προηγουμένων ετών που γνωρίζουν ήδη τη βαθμολογία τους μπορούν να καταθέσουν άμεσα το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο από φέτος θα υποβάλεται μόνο ηλεκτρονικά

Ράλι Ακρόπολις: Τραυματισμός θεατή

Posted: 17 Jun 2011 11:59 AM PDT

Τραυματισμός θεατή στην ειδική διαδρομή «Ρεγγίνι» του Ράλι Ακρόπολις...
Ο συγκεκριμένος θεατής κάθονταν σε λάθος σημείο στην ειδική διαδρομή, όπου με το πέρασμα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, εκσφενδονίστηκε μία πέτρα η οποία τον τραυμάτισε στο πόδι.
Η ειδική διεκόπη για περίπου μισή ώρα ώστε να μπει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει.
Είναι σαφές πως ο συγκεκριμένος θεατής γλίτωσε από τα χειρότερα.
Οι διοργανωτές του αγώνα τονίζουν ότι πρέπει οι θεατές του αγώνα να στέκονται μόνο στα σημεία που τους υποδεικνύουν οι κριτές που βρίσκονται διασκορπισμένοι στις ειδικές διαδρομές…

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο - Γιούνκερ

Posted: 17 Jun 2011 11:57 AM PDT

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έχει εκτάκτως συνάντηση την Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters.
Εν τω μεταξύ, να συνεχίσει τις...
μεταρρυθμίσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να συναινέσει.
«Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να εγκριθεί γρήγορα, ώστε να προχωρήσουν ομαλά οι μεταρρυθμίσεις… Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιστρατεύσουν την ενέργειά τους, ώστε να διασφαλιστεί ευρεία πολιτική στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων», είπε ο κ. Μπαρόζο.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές