Συνταγές μαγειρικής |
Πέννες ολικής αλέσεως και μαύρες ελιές με ξιφία σβησμένο με λευκό κρασί Posted: 09 Jan 2013 01:06 AM PST Αν θέλεις να φτιάξεις ένα πιάτο που θα συνδυάζει τη γεύση, την ευκολία και τη ... ποιότητα, τότε έχει τη λύση. Πέννες ολικής αλέσεως και μαύρες ελιές με ξιφία σβησμένο με λευκό κρασί. Άλλωστε το συγκεκριμένο πιάτο είναι άκρως υγιεινό και ιδανικό για όλους που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή. Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα): 650 γραμμάρια πένες ολικής αλέσεως 400 γραμμάρια ξιφία, καθαρισμένο από τα κόκκαλα και την πέτσα, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκατ. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες 60 γραμμάρια κάππαρη, που την έχετε αφήσει στο νερό για να ξαρμυρίσει και την έχετε στύψει με το χέρι 50 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες 60 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί Πως θα το ετοιμάσετε Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Μετά, το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια, σοτάρετε τα κομμάτια του ξιφία μέχρι να ασπρίσουν και τα σβήνετε με το κρασί. Βγάζετε τον ξιφία από το τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι με το λάδι την ντομάτα, την κάππαρη και τις μαύρες ελιές και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζετε τις πένες ολικής αλέσεως. Τις σουρώνετε και τις βάζετε και πάλι στην κατσαρόλα σας. Φτάνοντας στο τέλος, ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (και το ζουμί) στις πένες και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε, προσθέστε έξτρα μαϊντανό και σερβίρετε σε μια πιατέλα. Tip: αν δοκιμάσετε τη σάλτσα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της και σας πικρίσει, προσθέστε λίγη ζάχαρη (στην άκρη του κουταλιού) και προσθέστε τη , όσο ακόμα εκείνη βράζει. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου