Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Μεγάλη επιχείρηση στα ΙΕΚ Ξυνή

Posted: 10 Oct 2012 10:43 AM PDT

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη έρευνα των αρμόδιων διωκτικών υπηρεσιών, με επικεφαλής τέσσερις εισαγγελείς, εξελίσσεται στα κεντρικά γραφεία του ομίλου ΙΕΚ Ξυνή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιχείρηση εστιάζει στη συλλογή υπολογιστών και οποιουδήποτε άλλου υλικού που μπορεί να συσχετιστεί με επεξεργασία στοιχείων που να παραπέμπουν σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Πολλές λεπτομέρειες δεν ήταν έως το βράδυ γνωστές, ωστόσο πληροφορίες μιλούσαν για ρύθμιση οφειλών για πάρα πολλά χρόνια.

Μας ήρθε πράσινη σαν πράσο

Posted: 10 Oct 2012 10:40 AM PDT

Μιχαλού

 Επιτέλους μας ήρθε… Φορούσε το γνωστό λαχανί σακάκι της σαν περβόλι ανοιξιάτικο. Περπάτησε στους κήπους του Μαξίμου. Οι εύζωνοι δεξιά και αριστερά  ακίνητοι, υπάκουοι. Τους κοιτούσε σαν διακοσμητικά στοιχεία, τον στόλιζαν τον χώρο. Δεν είναι κακοί έδειχνε να σκέφθηκε . Ίσως να είναι συμφέρουσα η αγορά!!!

Κοίταγε τον ουρανό μας λοξά παρότι ήταν και συννεφιασμένος, ενώ δίπλα της ο Σαμαράς ασθμαίνοντας κρατούσε ποτιστήρι και προσευχόταν έστω και για μια απλή δήλωση στήριξης… που δυστυχώς ...

Bloomberg: Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ευρωπαϊκό Ελντοράντο

Posted: 10 Oct 2012 10:39 AM PDT

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μέχρι το 2016» εκτιμά σε άρθρο του το Bloomberg.

 Ειδικότερα, το πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζει σε μεγάλη έκταση τα προβλήματα που υπήρχαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και εμπόδιζαν την ανάπτυξη του τομέα. 

Η χορήγηση αδειών εξόρυξης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια μέσα στα οποία οι εταιρίες αναθεωρούν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στη χώρα ενώ ταυτόχρονα πλήττονται και οικονομικά, αναφέρει το α...

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου

Posted: 10 Oct 2012 10:29 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Γερμανικό νούμερο» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς η Μέρκελ εξέφρασε τη «στήριξή» της στην κυβέρνηση Σαμαρά απαιτώντας «πιο πολλά μέτρα, πιο σκληρά και πιο γρήγορα»

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Βολτάρει στο Μαξίμου διεκδικώντας το Αιγαίο αμφισβητόντας παράλληλα την κυριαρχία επί τμημάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Στο φουλ οι μηχανές της Κουμουνδούρου ενόψει νέων μέτρων, λεηλασίας και εκβιασμών της τρικομματ...

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

Posted: 10 Oct 2012 10:21 AM PDT

Σταύρος Ζαλμάς. «Είναι τιμή να σηκώνει την σημαία σου ένας ξένος».

«Ο Θεός δεν αγαπάει το χαβιάρι»

Η νέα του Γιάννη Σμαραγδή «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» με θέμα τον βίο και την πολιτεία του εθνικού ευεργέτη Γιάννη Βαρβάκη απέτυχε να σταθεί στο ύψος της πληθωρικής προσωπικότητας του Βαρβάκη.

Ο αινιγματικός κύριος Χουβαρδάς

Μετά από πολλά χρόνια στο θέατρο, ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Γιάννης Χουβαρδάς, ένας άνθρωπος με πολλές όψεις που αναιρούν η μία την άλλη.

 Η επόμενη μέρα του Μεγάρου Μουσι...

«Χορός» δισεκατομμυρίων

Posted: 10 Oct 2012 10:15 AM PDT

Το Ποντίκι

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής των δελτίων των «8» Ιωάννης Καρούζος από το 2005 έως το 2008 αγόραζε ακίνητα - φιλέτα. Έστησε «χορό» δισεκατομμυρίων ευρώ με ένα δαιδαλώδες σύστημα δεκάδων εταιρειών, με έδρα σε Ελλάδα, Κύπρο και Παρθένους Νήσους.

 

Να ζητηθεί και πάλι η αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ»

Posted: 10 Oct 2012 09:50 AM PDT

Αμφισβητούν τη γνησιότητα της περίφημης πλέον «λίστας Λαγκάρντ» που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης οι οποία ερευνούν την υπόθεση.

Με έγγραφό τους ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει εκ νέου το CD που είχε παραδώσει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους προς το υπουρ...

Η ολική επαναφορά της οικογένειας Λάτση

Posted: 10 Oct 2012 09:42 AM PDT

Το Ποντίκι

Tην περασμένη εβδομάδα το «Π» ήταν ένα από τα ελά­χιστα μέσα ενημέρωσης που «φώτισαν» τη σημα­σία της αλλαγής σύνθεσης στο Δ.Σ. της Eurobank. Tα νέα πρόσωπα εί­ναι ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca Cola 3E, η εφοπλιστής Αγγελι­κή Φράγκου, πρόεδρος της Navios Maritime, και ο Νίκος Στασινόπου­λος, πρόεδρος του ομίλου Βιοχάλκο. 

Όταν μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα του ελληνικού - και όχι μόνον - επιχειρείν εμφανίζονται στο Δ.Σ. μιας τράπεζας, αυτό σημαίνει συνήθως κάτι περισσό­τερ...

Τον έφαγαν οι κατσαρίδες…

Posted: 10 Oct 2012 09:30 AM PDT

Θεολόγος Αλεξανδράτος

Στην Αμερική παρεπιδημούν πολλοί ηλίθιοι διαγωνισμοί και  «διαγωνισμοί». Πράγματα που για  να συμμετάσχεις πρέπει να πάσχεις  από κάποια διαταραχή ή διαστροφή.

Ένα από αυτά είναι ο  συναγωνισμός κατανάλωσης κατσαρίδων! Βρίσκονται καμιά τριανταριά βλαμμένοι  που τρώνε αυτά τα σιχαμερά ζωύφια και όποιος φάει τα περισσότερα κερδίζει …

Την περασμένη Παρασκευή  διοργανώθηκε τέτοιος διαγωνισμός  στο Μαϊάμι με τον νικητή να κερδίζει ως δώρο έναν πύθωνα .

Νικητής αναδείχτηκε ο 32χρο...

Λαγκάρντ: Το κόστος εργασίας πρέπει να μειωθεί κι άλλο!

Posted: 10 Oct 2012 08:44 AM PDT

Τις θέσεις περί προόδου στην Ελλάδα, αλλά και την πεποίθηση για την ανάγκη να γίνουν και άλλα, επανέλαβε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Bloomberg.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως είναι λάθος να θεωρεί κανείς πως οι προσπάθειες για να βοηθηθεί η Ελλάδα αποτυγχάνουν.

Ειδικότερα, στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι το σχέδιο απέτυχε και η οικονομία είναι σε ύφεση, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως στην Ελλάδα «συμβαίνουν και καλά πράγματα» και ως παράδειγμα...

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για αστυνομική βία

Posted: 10 Oct 2012 08:28 AM PDT

Στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν οι καταγγελίες που έκανε η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφορικά με την αστυνομική βία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, o κ. Δένδιας τόνισε ότι εφόσον το ζήτημα εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη ο ίδιος δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης, τονίζοντας επίσης ότι αστυνομικοί και διαδηλωτές υπάγονται στους ίδιους νόμους. 

«Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διπλά standards, άλλα για τους διαδηλωτές ...

Η τεχνολογία στις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης

Posted: 10 Oct 2012 08:01 AM PDT

Το Ποντίκι

Αυτοκίνητο - «ελεγκτή» ρίχνει το υπουργείο Ανάπτυξης στην αναζήτηση των πειραγμένων αντλιών της βενζίνης. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου εξασφάλισε εξοπλισμένο όχημα με ειδικούς μηχανισμούς καταμέτρησης ποσοτήτων καυσίμων.

Γιατροί του Κόσμου: Ανθρωπιστική κρίση, δύσκολος χειμώνας, άνθρωποι ευάλωτοι

Posted: 10 Oct 2012 07:52 AM PDT

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας κρούουν οι γιατροί του Κόσμου.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση που «τείνει να αποκτήσει πια μόνιμα χαρακτηριστικά» και για τον «πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Ο κ. Κανάκης μιλά και για την «σιωπηρή κρίση», για την κρίση που δεν έχει βγει ακόμα παρά έξω. «Μιλάμε για παράδειγμα για τους άστεγους, ξεχνώντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που μένουν από δω κι από κει, που ζουν ανά ...

Ολάντ-Ραχόι: Πρέπει να βρεθεί λύση και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Posted: 10 Oct 2012 07:23 AM PDT

Την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, υποστήριξαν ο  Φρανσουά Ολάντ και ο Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Θα πρέπει να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφόσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλή...

Νταβούτογλου-Μεϊμαράκης: Χάθηκαν στην μετάφραση!

Posted: 10 Oct 2012 07:08 AM PDT

Ένταση στα κυβερνητικά γραφεία, προκάλεσε η αναφορά του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής την ώρα που δεχόταν ως δώρο ένα μικρό κυκλαδίτικο σκάφος.

«Εμείς επιθυμούμε το Αιγαίο, ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, να είναι πάντοτε ελεύθερο» φέρεται πως σχολίασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον κ. Μεϊμαράκη.

Μετά τη διάσταση που έλαβε η δήλωσή του στα ΜΜΕ, το Γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αποδίδοντας το όλο θέμα σε λάθος τ...

Δίωξη σε βάρος 24 συλληφθέντων

Posted: 10 Oct 2012 06:03 AM PDT

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 24 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων, με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της «προσβολής δημοσίας αιδούς» σε βάρος του Αμερικανού υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη χθες να κυκλοφορεί γυμνός κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων. Σε βάρος του Αμερικανού ασκήθηκε επιπλέον δίωξη και για την κατηγορία της παράνομης εισόδου σ...

Ο αντικαταστάτης του Λουκάνικου κινδυνεύει εξίσου…

Posted: 10 Oct 2012 06:00 AM PDT

Αυτός είναι ο Ανδρέας, ο σκύλος που «αντικατέστησε» τον Λουκάνικο, ο οποίος ευτυχώς για εκείνον βρήκε σπίτι δηλαδή οικογένεια για να τον φροντίζει και έτσι γλύτωσε από τους θανάσιμους κινδύνους των δρόμων της Αθήνας.

Χθες ο Ανδρέας – που του μοιάζει εξαιρετικά πολύ – κινούνταν διαρκώς μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Ήταν διαρκώς ανάμεσα στα πόδια εκείνων που «αναμετριόντουσαν» με τις δυνάμεις καταστολής πετώντας μάρμαρα και μπουκάλια.

Ο Ανδρέας είναι ένα ακόμα ...

Παπανδρέου: Αναθεώρησα το έλλειμμα για να αποκτήσει αξιοπιστία η χώρα

Posted: 10 Oct 2012 05:28 AM PDT

Στο Τόκιο μεταβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να συμμετάσχει στην κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που αρχίζει την Πέμπτη.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo στη Γενεύη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η απόφαση που έλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 να αναθεωρήσει το ύψος ...

Κόβουν 4.000 στρέμματα δάσους για τον Μπόμπολα

Posted: 10 Oct 2012 05:17 AM PDT

Κατά παράβαση της νομιμότητας το υπουργείο Περιβάλλοντος με επείγον έγγραφό του στις 10 Οκτωβρίου, έδωσε εντολή, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς,  να κοπούν 4.000 στρέμματα αρχέγονου δάσους για το χατήρι του χρυσωρυχείου συμφερόντων Μπόμπολα.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων το ΥΠΕΚΑ διέταξε το δασαρχείο Αρναίας να υπογράψει «Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης» με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την υλοτόμηση όλων των εκτάσεων που περιλαμ...

Ρατσιστικές διακρίσεις σε εγκύκλιο του ΙΚΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 10 Oct 2012 05:12 AM PDT

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με σχετική ερώτησή τους στη Βουλή την απόσυρση εγκυκλίου του ΙΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη μελών οικογένειας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ισοπεδωτικές ρυθμίσεις» και «απαράδεκτες ρατσιστικές διακρίσεις» σε βάρος ασφαλισμένων από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τρίτες χώρες κι επικαλούνται καταγγελίες πολιτών για αντιμετώπιση δυσκολιών, μέχρι και απαγόρευση ασφάλισης των μελών της οικογένειάς τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν την περίπτωση εργαζόμενης ...

Γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου

Posted: 10 Oct 2012 05:01 AM PDT

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 18 Οκτωβρίου ενάντια στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ανακοίνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα την Τρίτη16 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα γίνουν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ ανακοίνωσαν επίσης την κήρυξη 24ωρης απεργίας με ανοικτή ημερομηνία, ταυτόχρονα με την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΠΑΜΕ αφού είχε στείλει σχετική πρόταση σ...

Νταβούτογλου: Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο

Posted: 10 Oct 2012 04:31 AM PDT

Σταθερή για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε η Άγκυρα στις απαιτήσεις της στο Αιγαίο. Tο μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προς τη χώρα μας ήταν λιτό και σαφές: «Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο».

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την ώρα που δεχόταν ως δώρο, αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου σκάφους, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε χαρκατηριστικά: «εμείς πάντα επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, καθώς και να είναι πάντα ελεύθερο».

Από την πλε...

Η αμαρτωλή Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων

Posted: 10 Oct 2012 03:57 AM PDT

Βάλια Μπαζού

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί του Πανεπιστηµίου της Καν και της οµάδας του, για τις δραµατικές επιπτώσεις του µεταλλαγµένου καλαµποκιού NK603 της Monsanto σε ποντίκια-πειραµατόζωα, τα οποία εµφάνισαν καρκινικούς όγκους και άλλες σοβαρές βλάβες στα ζωτικά τους όργανα, έρχονται να θέσουν επί τάπητος για µια ακόµα φορά το θέµα της ανεξαρτησίας και του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίµων . Επιστήµονες, περιβαλλοντικές...

Φοροκαταιγίδα χωρίς τέλος

Posted: 10 Oct 2012 03:52 AM PDT

Το Ποντίκι

Φόρους και επιβαρύνσεις ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το βάρος των αλλαγών θα κληθούν να σηκώσουν οικογενειάρχες, για τους οποίους καταργείται η ελάφρυνση λόγω τέκνων, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα φορολογούνται πλέον με 35% από το πρώτο ευρώ. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, φορολόγηση στους αγρότες με βάση στοιχεία και βιβλία, αύξηση συντελεστών για τους ναυτικούς, α...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές