Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Πολιτική κίνηση ανακοίνωσε ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής

Posted: 08 Nov 2011 10:15 AM PST

Τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το όνομά της θα είναι «Ενωτική Κίνηση» και σύμφωνα με τον ίδιο θα απευθύνεται στον κοινωνικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κουρουμπλή έχει ως εξής:

«Στη σημερινή συγκύρια βιώνουμε την ανασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία, το αδιέξοδο της νεολαίας, η κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχείρησης, η δοκιμασία της ελληνικής οικ...

Τους ήρθε κεραμίδα δηλαδή;

Posted: 08 Nov 2011 09:30 AM PST

Τεράστια η έκπληξη όλων των επισήμων, υπουργών και βουλευτών για τις αντιδράσεις στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Τι περίμεναν, αλήθεια, από τη μαθητιώσα νεο­λαία; Να παρελαύνει υπερηφάνως όταν γνωρίζει ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ότι αύριο πρέπει να φύγει στην ξενιτιά; Άβυσσος η ψυχή των κυβερνώντων. Οι οποίοι αποχωρούν θιγμένοι και θυμωμένοι από τη συ­μπεριφορά «ολίγων» ανεγκέφαλων, που καταστρέφουν την εικόνα της χώρας. Για την καταστροφή της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της ου­δ...

Ο παλιός είναι αλλιώς...

Posted: 08 Nov 2011 09:02 AM PST

Ο παλιός είναι αλλιώς και δεν κολλάει να πει με κάθε κόστος την άποψη του. Ο λόγος, για τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος διαφώνησε με την επίσημη θέση της Ν.Δ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. «Νομίζετε ότι θα ξανακαθίσει ο Σαρκοζι και η Μερκελ και όλοι οι αρχηγοί να αρχίσουν να κουβεντιάζουν για το ελληνικό χρέος;» είπε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. «Η επαναδιαπραγμάτευση θα ήταν μια εκτόνωση, αλλά δεν θα γινόταν κάτι ου­σιαστικό. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού», συμπλήρωσ...

Με λάμπες πετρελαίου...

Posted: 08 Nov 2011 08:46 AM PST

Ήταν που ήταν ακριβή η ενέργεια, σε σύγκριση με την αγοραστι­κή δύναμη του μέσου Έλληνα εργαζόμενου, την έκαναν ακριβότερη και οι φόροι... Ο φορομπηχτικός παρο­ξυσμός που έχει πιάσει την κυβέρνηση, με πρόσχημα την κάλυψη των δεσμεύ­σεων έναντι των δανειστών μας, μέσω του μνημονίου, οδήγησε την πιο φτω­χή χώρα της Ευρωζώνης να έχει το πιο υψηλό κόστος για την κάλυψη των ενερ­γειακών αναγκών του μέσου πολίτη...

Κι όλα αυτά χωρίς να έχουν σημαντι­κή επίδραση εξωγενείς παράγοντες, όπως οι διεθνεί...

Έκαναν «φτερά» 100.000 ευρώ από το νοσοκομείο Αιγίου

Posted: 08 Nov 2011 08:36 AM PST

«Φτερά έκαναν περίπου 100.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου Αιγίου τον περασμένο Ιούνιο, με αποτελέσματα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο νοσοκομείο, αφού μέσα στα κλεμμένα συγκαταλέγονταν ακόμη και μισθοί καθαριστριών. Η κλο­πή εντοπίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι δύο καθαρίστριες ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τότε διαπιστώθηκε ότι το χρημα­τοκιβώτιο ήταν άδειο καθώς έλλειπαν 96.635 ευρώ.

Από την έρευνα που έγινε, αποκαλύ­φθηκε ότι οι «ποντικοί» προέρχον...

Χάνει την πλειοψηφία ο Καβαλιέρε

Posted: 08 Nov 2011 07:39 AM PST

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, μόλις εγκριθεί από την Βουλή το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τα μέτρα λιτότητας, δηλαδή σε περίπου δύο εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2010 από την ιταλική βουλή, την ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χάνει την πλειοψηφία, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα 309 βουλευτές ψήφισαν για τον ισολογισμό του 2010 -308 υπέρ, 1 δήλωσε αποχή- αποτέλεσμα βάσει τ...

Τα είπε έξω από τα δόντια

Posted: 08 Nov 2011 07:29 AM PST

Τέτοιο κυνισμό ειλικρινά λίγες φορές τον ακούμε… Να λες, δηλαδή, δημοσίως από το ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ότι «η μόνη ελπίδα να "περπατήσει" οτιδήποτε στην Ελλάδα είναι το να υπάρξουν ξένοι τεχνοκράτες, που παρακολου­θούν μέρα με τη μέρα, διότι έχουμε αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι είμαστε εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουμε οτιδήποτε»!!! Το ακού­σαμε από την κυρία Μιράντα Ξαφά, ακραία νεοφιλελεύθερη, πρώην σύμβουλο του Μητσοτάκη, που τώρα δουλεύει σε αυτούς τους οίκους αξιο­λόγησης, οι ...

Απόλυση δύο υπαλλήλων του ΥΠΕΚΑ για δωροδοκία

Posted: 08 Nov 2011 05:39 AM PST

Στην απόλυση δύο υπαλλήλων για δωροδοκία προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για δωροδοκία κατόπιν καταγγελίας ιδιοκτήτη εστιατορίου, όπου είχαν πάει για έλεγχο.

Οι δύο υπάλληλοι μετά από σχετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αντιμετώπισαν την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Κρούσματα ντόπινγκ στο Ευρωμπάσκετ

Posted: 08 Nov 2011 05:04 AM PST

Το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας τελείωσε, έχουμε όμως και πέμπτο… δεκάλεπτο, που αφορά υποψίες για ντοπαρισμένους αθλητές. Ο διευθυντής της υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ της Λιθουανίας σχολίασε στον Τύπο της χώρας:

«Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τα ονόματά τους. Πάντως πρόκειται για έναν παίκτη της Ισπανίας κι έναν των Σκοπίων. Πλέον η υπόθεση δεν είναι στα χέρια μας, καθώς έχουμε δώσει τα δείγματα στη FIBA Europe κι εκείνη είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του δεύτερου δείγματος και τις όποιες κυρώσεις».

Ο...

Ο Βούλγαρος, ο Κινέζος και ο Ινδονήσιος

Posted: 08 Nov 2011 04:46 AM PST

Η διεθνής Μαφία, η οποία ελέγχει τον στοιχηματισμό ποδοσφαιρικών αγώνων και έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα «στημένα» παιχνίδια, έχει τελικά όνομα και επώνυμο ή μάλλον… εθνικότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «ΔΙΚΗ» στον ΣΚΑΪ, ο ελληνοβουλγαρικής καταγωγής, Κώστας Χατζηιβάνοφ φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας.

Έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του από την Αστυνομία του Βερολίνου, ενώ καταζητείται και από τις ελληνικές αρχές, καθώς από το κινητό του έγιναν πλήθος κλ...

Λαγκάρντ: Πρέπει να ξεκαθαριστεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα

Posted: 08 Nov 2011 04:39 AM PST

«Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαριστεί» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει πολιτική σαφήνεια», αναφερόμενη στις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να αυξήσει τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Όπου γωνιά και θέατρο

Posted: 08 Nov 2011 04:36 AM PST

Της Έλενας Γαλανοπούλου

Θέατρα παντού. Σε υπόγεια, ταράτσες, ερειπωμένα κτίρια, γκαράζ, αυλές, εκκλησίες, σε αυτοκίνητο, σε τρίκυκλο, ακόμα και σε τουαλέτες! Όσο οι θεατρώνες δεν κατεβάζουν σε λογικά πλαίσια τα εξωφρενικά ενοίκια που ζητούν για μια αίθουσα, το φαινόμενο θα εξαπλώνεται και το κοινό θα καλείται να πληρώσει «τσουχτερά» το… άβολο μάρμαρο.

Μόδα ή ανάγκη; Τα τελευταία χρόνια όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα το θέατρο εγκαταλείπει την άνεση μιας συμβατικής αίθουσας και μας δίνει ραντεβ...

O Zuckerberg επιστρέφει!

Posted: 08 Nov 2011 04:22 AM PST

Το 2004 ο Mark Zuckerberg έφυγε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ για μια νέα ιδέα: το Facebook.

Τη Δευτέρα, επέστρεψε στα… μέρη του και ανακοίνωσε πως προσλαμβάνει άτομα!

Μάλιστα, ήταν η πρώτη επίσκεψη στο πανεπιστήμιο από τότε που έφυγε για το Silicon Valley.

 

Πηλαδάκης: «Δεν βοηθάει την ομάδα η μαγκιά στο καφενείο»

Posted: 08 Nov 2011 04:21 AM PST

«Ξεσπάθωσε» για όλους και για όλα ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης, κάνοντας λόγο για οφελειμένους και αδικημένους από τη διαδικασία κάθαρσης του ποδοσφαίρου, για το ήθος της Λάρισας, ενώ οι ατάκες του για τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο γήπεδο ήταν όλα τα… λεφτά.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε:

 

«Τους τελευταίους 6-7 μήνες που η ομάδα δεν είχε έσοδα συνέχισα να χρηματοδοτώ την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις. Κι επαναλαμβάνω οι συνολικές υποχρεώσεις τη...

Σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12

Posted: 08 Nov 2011 04:15 AM PST

Επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, από τους ειδικούς της αμερικανικής εταιρίας Noble, που έχει αναλάβει τις γεωτρήσεις στη περιοχή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, στο οικόπεδο 12 υπάρχει φυσικό αέριο που φθάνει τα 10 τρισ. κυβικά πόδια.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η FIFA επιμένει για την ποινή του ΟΦΗ

Posted: 08 Nov 2011 04:05 AM PST

Μπορεί η ΕΠΟ και η Super League αρχικά να έκαναν τα… στραβά μάτια, στην απόφαση της FIFA να αφαιρεθούν 6 βαθμοί από τον ΟΦΗ, για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Mάριους Σουλεάπ, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να χαρίσει «κάστανα».

Η FIFA με νέο έγγραφο που κοινοποίησε στις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές, τις καλεί να υλοποιήσουν άμεσα στην απόφαση. Είναι έτσι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος, ό,τι κέρδισε με το «σπαθί» της η ομάδα της Κρήτης μέσα στο γήπεδο, να το απωλέσε...

Συνελήφθη κομμωτής για φοροδιαφυγή

Posted: 08 Nov 2011 03:57 AM PST

Σε σύλληψη για φοροδιαφυγή προχώρησαν οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας. Αυτή τη φορά συνελήφθη 46χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας κομμωτηρίων για χρέη στο Δημόσιο ύψους 232.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σε βάρος του 46χρονου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της εκβίασης.

 

Γιώργος Καπουτζίδης – Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει

Posted: 08 Nov 2011 03:46 AM PST

Με τις τελευταίες επαναλήψεις του «Παρά πέντε» εκτιμήσαμε ξανά το χιούμορ και το μυαλό του . Στοιχεία που τα τελευταία χρόνια δεν χαρακτηρίζουν τις δουλειές στις οποίες συμμετέχει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Πέρσι τον είδαμε να παρουσιάζει το «Just the two of us», στο οποίο κατάφερε, με ελάχιστη προσπάθεια, να χάσει σχεδόν όλα όσα είχε χτίσει τα δύο χρόνια που διήρκεσε το επιτυχημένο του σίριαλ. Το καλοκαίρι τον είδαμε να λέει σε συνεντεύξεις ότι έχει αποφασίσει να γράψει μια νέα τηλεοπτική σειρά....

Σταρκ: Η επίλυση της κρίσης είναι ευθύνη των κυβερνήσεων

Posted: 08 Nov 2011 03:23 AM PST

«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να επιλυθεί μόνο αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θέσουν υπό έλεγχο τους προϋπολογισμούς τους και όχι μέσω της στήριξης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα » δήλωσε ο Γιούργκεν Σταρκ την Τρίτη.

«Η κρίση που αφορά στα κρατικά δημοσιονομικά μεγέθη μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω μακρόπνοων μέτρων με στόχο την προσαρμογή των κρατικών προϋπολογισμών», ανέφερε ο Σταρκ, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επίσης,...

Deja vu σε «πράσινο-μπλε» φόντο!

Posted: 08 Nov 2011 03:08 AM PST

Τώρα εάν τη χαρακτηρίσουμε ως Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης ή καλύτερα Κυβέρνηση εμφανώς «πράσινο-μπλε» ΔΕΝ έχει και πολλή σημασία!!!

Τα τελευταία 37 χρόνια είχαμε για 21 χρόνια Πράσινες Κυβερνήσεις και για άλλα 16 χρόνια Μπλε Κυβερνήσεις ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ!

Και δείτε πού φτάσαμε!

Και καθώς τα γκάλοπ έδειχναν ότι ΔΕΝ υπάρχει πιθανότητα αυτοδυναμίας ΞΑΦΝΙΚΑ μας προέκυψε το δραματικό Παρασκευο-Σαββατο-Κυριακο-Δεύτερο, κατά το οποίο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., Παπανδρέου και Σαμαράς, ομόθ...

Φέκτερ: Τεράστια η ιταλική οικονομία για σχέδιο διάσωσης

Posted: 08 Nov 2011 03:02 AM PST

«Η ιταλική οικονομία είναι υπερβολικά μεγάλη για να σωθεί με ένα σχέδιο διάσωσης», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

«Η Ιταλία γνωρίζει ότι δεδομένου του μεγέθους της χώρας δεν μπορεί να ελπίζει σε εξωτερική βοήθεια, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες στην Ιταλία αυτήν τη στιγμή», δήλωσε η υπουργός.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Ιταλία, με τη πίεση που δέχεται από τους Ευρωπαίους για να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών, θα τελεί...

Εφεδρεία Νο 2

Posted: 08 Nov 2011 03:00 AM PST

Έρχεται και δεύτερο χτύπημα εργασιακής εφεδρείας. Από τους 300.000 εργαζόμε­νους στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν εκείνοι που θα απολυ­θούν. Το 50% του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό Δημόσιο, που εργάζεται στον μηχανισμό υποστήριξης, αναμένεται να οδηγηθεί στην απόλυση.  A.X

 

Χορεύοντας με τους κάφρους

Posted: 08 Nov 2011 02:42 AM PST

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Έλληνα πρωθυπουργού, κυρίως μετά την πρότασή του για δημοψήφισμα, συνιστούν καταλυτικές παρεμβάσεις για τις οποίες θα αποφανθεί στο μέλλον η Ιστορία, κι όχι η Όλγα Τρέμη με τον απίθανο Πρετεντέρη… Είναι απορίας άξιος ο ασυγκράτητος πατριωτισμός που επιδεικνύει το σύνολο των στελεχών των τηλεοπτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι – όλοι τους ξεφτέρια της πολιτικής ανάλυσης – έσπευσαν να δαιμονοποιήσουν όχι τις πολιτικές του πρωθυπουργού, αλλά τον ίδιο τον πρω...

Αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ από τα εξάμηνα έντοκα

Posted: 08 Nov 2011 02:36 AM PST

Κεφάλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Ειδικότερα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,89% από 4,86% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις 11 Οκτωβρίου, ενώ ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,91 από 2,73. Πρέπει να σημειωθεί πως το ζητούμενο ποσό ήταν 1 δισ. ευρώ και ο ΟΔΔΗΧ άντλησε επιπλέον 300 εκατ. ευρώ από τις μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές