Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

PERIERGAA


PERIERGAA


ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ: ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Posted: 07 Nov 2011 03:33 PM PST

Το μεγάλο αυτό θέμα είχε απασχολήσει τους Αρχαίους Έλληνες όταν, από την εποχή της αναπτύξεως της Αστρονομίας, η ιδέα της υπάρξεως ζωής σε άλλους κόσμους άρχισε να αποκτά κάποια επιστημονική βάση. Είναι γεγονός πως πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι, που ήταν και αστρονόμοι συγχρόνως, πίστευαν πως η Γη δεν ήταν μοναδική κατοικία λογικών όντων. Και ήταν καταπληκτική η πρωτοτυπία σκέψεως και ευφυΐα των Ελλήνων της εποχής εκείνης.
Ο Θαλής ο Μιλήσιος  δίδασκε πως όλα τα άστρα, ως και η Γη, αποτελούνται από το ίδιο υλικό.
Ο Αναξίμανδρος βεβαίωνε πως οι κόσμοι μπορούσαν να δημιουργηθούν και να καταστραφούν, κάτι που διαπιστώνουμε σήμερα.
Ο Αναξαγόρας πίστευε πως η Σελήνη  κατοικείται, δίδασκε μάλιστα πως «αόρατοι σπόροι ζωής», από τους οποίους προέρχονται όλα τα ζωντανά όντα υπάρχουν σε ολόκληρο το Σύμπαν. Ο Αναξαγόρας δηλαδή ήταν ο δημιουργός της θεωρίας της «πανσπερμίας» που προτάθηκε και στην εποχή μας ακόμη από πολλούς επιστήμονες που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο δημιουργίας ζωής στον πλανήτη μας.
Οι Επικούριοι δίδασκαν πως στο διάστημα υπήρχαν πολλοί κατοικήσιμοι κόσμοι, παρόμοιοι με την Γη.
Και άλλοι ακόμη Έλληνες φιλόσοφοι δίδασκαν πως υπάρχει ζωή σε άλλα άστρα, όπως ο Ανάξαρχος, που αναφέρει ο Πλούταρχος, ότι μιλούσε προ του Μ. Αλεξάνδρου  «περί πολλών κόσμων».
Την μορφή του πλανητικού μας συστήματος πρώτος συνέλαβε ο Αρίσταρχος ο Σάμιος
. Αυτόν αντέγραψε ο Κοπέρνικος ο οποίος διατύπωσε την θεωρία του «περί του ηλιοκεντρικού συστήματος» τον 16ον αιώνα - διαβάζοντας και αντιγράφοντας τα πρωτότυπα σχετικά Ελληνικά συγγράμματα.
Οι 9 πλανήτες μας είναι: Ερμής και Αφροδίτη, δίχως δορυφόρους, Γη μ' ένα δορυφόρο, Άρης με 2 δορυφόρους, Δίας με 16, Κρόνος με 17, Ουρανός με 15, Ποσειδών με 2 δορυφόρους και Πλούτων με 1 τον Χάρο. 
 Φυσικά τα ονόματα τους είναι ονόματα Ελλήνων Θεών γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες μελέτησαν με επιστημονικό τρόπο τους πλανήτες και τους έδωσαν θεϊκά ονόματα που σεβάστηκαν οι αστρονόμοι όλου του κόσμου.
Απορεί κανείς πώς οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν ότι ο πλανήτης Δίας είναι γίγας και του έδωσαν το όνομα του μεγαλυτέρου και ισχυρότερου των θεών του Ελληνικού Πανθέου - του «
πατρός ανδρών τε, θεών τε».
Δίχως αμφιβολία πρώτοι οι Έλληνες ερεύνησαν το διάστημα, κατά «επιστημονικό» τρόπο, δίδαξαν πως υπάρχει εξωγήινη ζωή και ιδίως πως η Σελήνη κατοικείται.
 
 
 
 
Πηγή:  http://www.ellinikoarxeio.com
http://enneaetifotos.blogspot.com

Μια από τις πιο αστείες αλλά και συγχρόνως πιο τρομακτικές φάρσες που έγιναν ποτέ!!! Δείτε το βίντεο

Posted: 07 Nov 2011 07:32 AM PST

Ένα απίστευτο βίντεο που θα σας ρίξει στα πατώματα από το γέλιο! Δύο σκύλοι απολαμβάνουν ένα γεύμα σε...πολυσύχναστο εστιατόριο!

Posted: 07 Nov 2011 06:53 AM PST

Ξεκαρδιστικό βίντεο με δύο σκύλους που τρώνε σε εστιατόριο!


Τα αφεντικά τους βρίσκονται καλά κρυμμένα από πίσω, διαβεβαιώνοντας ότι τοβίντεο γυρίστηκε σε μία λήψη χωρίς μοντάζ. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια μικρή πρόβα από πριν με τα μαχαιροπίρουνα για να τα συνηθίσουν τα σκυλάκια και να μην τραυματιστούν. Οι κινήσεις των χεριών, αντίθετα, δεν ήταν ούτε προμελετημένες ούτε προβαρισμένες, αλλά το κάθε αφεντικό ακολουθούσε αυθόρμητα την αίσθηση των κινήσεων του σκύλου. Απολαύστε!......
 
http://www.anoixtomualos.gr

Μέθοδοι προπαγάνδας κατά των εθνών. Έχουν εφαρμοσθεί ήδη στην Ελλάδα;

Posted: 07 Nov 2011 06:40 AM PST

  • Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης
ΥΠΤΓΟΣ εα – Διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ)
και Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΣΑ) ΤΕΛ ΑΒΙΒ, στην Ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ
H αποκάλυψη των μεθόδων και των τεχνικών της προπαγάνδας, η επί το πλέον εύηχο , των ψυχολογικών επιχειρήσεων σίγουρα εντυπωσιάζει άπαντες, ακόμη και ανθρώπων που έχουν....
μερική η αρκετή σχέση με το αντικείμενο. Ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για χώρες μετρ του είδους, όπως συνήθως ήταν και είναι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που έχουν ανάγκη των μεθόδων αυτών, αφενός για ¨αιτιολογήσουν¨ το καθεστώς που έχουν επιβάλλει στους λαούς, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες φυσικά και αφετέρου με σκοπό να υπονομεύσουν τα κράτη-αντιπάλους των και να διαβρώσουν το φρόνημα και τις ηθικές αξίες των κατοίκων των κρατών αυτών.
Βέβαια ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται και από τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας χώρας, φυσικά κατά την περίοδο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στους κατοίκους της αντίπαλης εμπόλεμης χώρας, για τον έλεγχο του φρονήματος και την μείωση της αντίστασης και της θέλησης για συνέχιση του αγώνα. Για αυτό τον λόγο παρατηρούμε ότι κατά την διάρκεια πολεμικών συρράξεων να βομβαρδίζονται «κατά λάθος» και άμαχοι.
Είδαμε πολλά τέτοια περιστατικά με αποκορύφωμα τους τελευταίους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας μία συνέντευξη ενός ειδικού πράκτορα, υπεύθυνου σε θέματα προπαγάνδας, της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Η συνέντευξη δόθηκε πριν 25 χρόνια, αλλά όπως θα δούμε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πολλά σημεία διαπιστώνουμε διάφορες ομοιότητες που έχουν σχέση με μας, με την πατρίδα και τα συμβαίνοντα γύρω μας σήμερα, ιδιαίτερα στη μεθοδολογία και τα εμφανή αποτελέσματα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Yuri Alexandrovich Bezmenov, ήταν γιός υψηλόβαθμου σοβιετικού αξιωματικού και γεννήθηκε το 1939 στην Μόσχα.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Novosti Press, ως ειδικός πράκτορας στην KGB ,αλλά και στο Κεντρικό Κομμουνιστικό Συμβούλιο, τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης. Εκπαιδεύτηκε και η ειδικότητα του ήταν η προπαγάνδα.
Λόγω διαφωνίας του με το σοβιετικό καθεστώς, τον Φεβρουάριο του 1970 διέφυγε στη Δύση και μάλιστα από την Αθήνα όπου είχε έρθει ως τουρίστας. Μετά την παραχώρηση ασύλου από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα αυτή,
Σε συνέντευξη που έδωσε το 1985, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφωτιστική ανάλυση των τεχνικών προπαγάνδας που εφάρμοζαν οι σοβιετικοί την εποχή που υπηρετούσε στην KGB. Τεχνικές που μέσα από την συνέντευξη, διαπιστώνουμε έκπληκτοι ότι ομοιάζουν καταπληκτικά ή ότι έχουν εφαρμοστεί κατά γράμμα και για την προετοιμασία της δικής μας κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας σήμερα .
Σκοπός των Σοβιετικών, κατά τον πράκτορα Bezmenov, ήταν η οικονομική αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ, του κυρίου αντιπάλου και μεγάλου εχθρού τότε της ΕΣΣΔ.
Το ενδιαφέρον όμως, όπως βγαίνει από συνειρμούς με την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παρόμοιες τακτικές και μεθοδεύσειςφαίνεται να εφήρμοσαν και στην περίπτωση της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, προφανώς κάποια άγνωστα, σκοτεινά και υπερεθνικά κέντρα αθέατης της παγκόσμιας εξουσίας.
Για να αντιληφθούμε περί τίνος πρόκειται παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναφορικά με την τεχνική αυτή του ψυχολογικού πολέμου μέσω χειρισμού των συνειδήσεων, που οι Σοβιετικοί έχουν ονομάσει προπαγάνδα , όπως παρακάτω:
Η κύρια δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, την οποία ονομάζουν ιδεολογική υπονόμευση.
· Βασικός στόχος της είναι ο 'εχθρικός' πληθυσμός να αλλάξει την αντίληψη που έχει για την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό, ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα για να προστατεύσει τον εαυτό του, τους δικούς του και την χώρα του
· Πρόκειται για μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου η οποία χωρίζετε σε τέσσερα 4 στάδια :
Α. Το πρώτο από αυτά λέγεται 'υπονόμευση του ηθικού' και διαρκεί 15 με 20 χρόνια!! Αυτό θεωρήθηκε το ελάχιστο απαιτούμενο διάστημα για να εκπαιδευθεί μια τουλάχιστον γενιά νέων (μαθητών), ώστε να στραφεί εναντίον της επικρατούσας τοπικής νοοτροπίας και ιδεολογίας της πατρίδος.
Μετά την εν λόγω υπονόμευση, το άτομο δεν επηρεάζεται πλέον από την επαφή με γεγονότα, που αφορούν πραγματικές καταστάσεις. Καθίσταται ανίκανο να διακρίνει την πραγματική πληροφορία, έστω και μετά από καταιγισμό αυθεντικών
αποδείξεων και ντοκουμέντων, σε φωτογραφίες ή βίντεο!!! Κάτι μας θυμίζει και σε μας αυτή αργή διαδικασία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Β. Το 2ο στάδιο λέγεται 'Αποσταθεροποίηση' και διαρκεί 2 με 5 χρόνια. Εδώ ο στόχος είναι η Οικονομία, οι Διεθνείς Σχέσεις και τα Αμυντικά Συστήματα. Στο στάδιο αυτό, η αποσταθεροποίηση επέρχεται μέσα από την επιρροή και την επίδραση των Μαρξιστικών – Λενινιστικών θεωριών της τότε ΕΣΣΔ (εν προκειμένω αναφέρεται στις ΗΠΑ ως στόχο !), καθώς και διαφόρων ¨προοδευτικών¨ και προχωρημένων αντιλήψεων για πολλά και διάφορα θέματα. Εδώ η μνήμη μας είναι ισχυρότερη και θυμόμαστε πολλά που συνέβησαν στην χώρα μας τελευταίως.
Γ. Το 3ο στάδιο είναι η Κρίση η οποία επέρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (αναφέρεται στις ΗΠΑ του 1985 όπου η κρίση επήλθε μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες) ! Στην Ελλάδα, όλοι θυμόμαστε πλέον ότι η οικονομική κρίση επήλθε σε διάστημα λίγων μηνών , εντός του 2010.
Δ. Το 4ο στάδιο λέγεται 'Εξομάλυνση' με απροσδιόριστη διάρκεια,όπου επιβάλλονται δυσβάστακτα και καταδυναστευτικά μέτρα, με σκοπό την δήθεν επαναφορά στο κανονικό επίπεδο ποιότητας ζωής, αλλά με πραγματικό στόχο την απόλυτη οικονομική υποδούλωση της χώρας και των κατοίκων της. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι το στάδιο αυτό μας αφορά, αφού το βιώνουμε και μάλιστα με δυσβάσταχτο και απαξιωτικό τρόπο, χάνοντας εκτός από την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας και την εθνική μας κυριαρχία, το χειρότερο όλων;
Έχει σημασία να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη αυτή, αν και δίδεται πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, μοιάζει να αναφέρεται σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε και εμείς και άλλες χώρες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και αλλού στον κόσμο. Και φυσικά όταν η χώρα ολοκληρώσει το 3ο στάδιο, τότε το 4ο στάδιο φαίνεται αναπόφευκτο για την χώρα αυτή, και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση της χώρας αυτής είναι τρομακτικά δύσκολες και πολλές φορές ανεπιτυχείς.
Επίσης ενδιαφέρον έχει στο τέλος της συνέντευξης, όπου ο πρώην πράκτορας επισημαίνει πως όλοι αυτοί οι φορείς των αριστερών ιδεολογιών στις ΗΠΑ, των ανθρωπιστικών ιδεών του πανεπιστημιακού κατεστημένου και οι 'προστάτες' των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια τέτοια διαδικασία, καθίστανται ακούσια όργανα της υπονόμευσης, που αναφέρεται στο 1ο στάδιο, (έπαιξαν άθελα τους δηλαδή, το παιχνίδι των Σοβιετικών), με μοναδικό σκοπό από πλευράς του 'επιτιθεμένου' την αποσταθεροποίηση του κράτους αυτού, δηλαδή των ΗΠΑ. Σας θυμίζει τίποτε αυτό, σε σχέση με την στάση ορισμένων Ελληνικών κομμάτων ή φορέων ή Οργανώσεων, ή πνευματικών ταγών, σε παρόμοια θέματα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας; Είναι προφανές ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα, ενθυμούμαστε γεγονότα πρόσφατα και παλαιότερα (π.χ. περίπτωση κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες κλπ.) και δεν θα ήθελα να γίνω αναλυτικότερος η πιο συγκεκριμένος.
Αν και ο επηρεασμός ενός αποσκιρτήσαντος κατασκόπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος από τη χώρα που τον φιλοξένησε -με ότι αυτό συνεπάγεται-, μοναδική για μας σημασία έχει η μεγάλη ομοιότητα των λεγομένων του σε καταστάσεις που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι εδώ στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και το σπουδαιότερο με τα τελευταία τραγικά γεγονότα , πολιτικά , οικονομικά, κοινωνικά, ηθικών αξιών και άλλων ακόμη, που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα. Και διερωτώμεθα αν όλα αυτά είναι τυχαία καθώς διαπιστώνουμε ότι η μεθοδολογία είναι ίδια, η υπάρχει όντως ένα διεθνές κέντρο σκοτεινών αποφάσεων, που στοχοποιούν χώρες, έθνη, κοινωνίες, ποιοι είναι και τι συμφέροντα υπηρετούν, που κατά την άποψή μας είναι κατά βάση οικονομικά.
Εκτός των ποικίλων άλλων παραλληλισμών με την δική μας Κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική και αξιών), οι ομοιότητες με την ασύμμετρη 'ανθρωπιστική' υστερία υπέρ των λαθρομεταναστών και διαφόρων άλλων παρεμφερών θεμάτων, που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη και διαπιστώσαμε ιδίως τα τελευταία χρόνια, οι ομοιότητες λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Και το τελικό ερώτημα που προκύπτει με όλα αυτά είναι: Καλά τότε ήταν οι Σοβιετικοί που σχεδίασαν τις μεθόδους αυτούς κατά των ΗΠΑ. Τώρα ποιά είναι αυτά τα σκοτεινά κέντρα, ποιοικαι γιατί τα σχεδίασαν και τα υλοποιούν, έχουν Έλληνες συνεργάτες εκούσιους ή ακούσιους, σε τι αποβλέπουν και γιατί η πατρίδα μας (πέραν των δικών μας ευθυνών) έγινε ο υπ' αριθμόν 1 οικονομικά και όχι μόνο, παγκόσμιος στόχος; Τι αμαρτίες πληρώνουμε και για πόσο ακόμη;



http://www.analystsforchange.org
http://kostasxan.blogspot.com

Οι πιο sexy διάσημες γυναίκες στη Ρωσία

Posted: 07 Nov 2011 06:30 AM PST

10. Макsим, певица

Самые сексуальные девушки России 2011

        

9. Анна Седокова, певица, экс-солистка группы «Виа ГРА»

Самые сексуальные девушки России 2011

8. Дарья Сагалова, актриса, звезда сериала «Счастливы вместе»

Самые сексуальные девушки России 2011

7. Кристина Асмус, актриса, звезда сериала «Интерны»

Самые сексуальные девушки России 2011

6. Нюша, певица

Самые сексуальные девушки России 2011

5. Зоя Бербер, актриса, звезда сериала «Реальные пацаны»

Самые сексуальные девушки России 2011

4. Алина Артц, экс-солистка группы «Сириус», ведущая «Europa Plus TV»

Самые сексуальные девушки России 2011

3. Виктория Боня, звезда реалити-шоу «Дом-2″

Самые сексуальные девушки России 2011

2. Вера Брежнева, певица, экс-солистка группы «Виа ГРА»

Самые сексуальные девушки России 2011

http://2leep.com/bar.php?url=http://asaratov.livejournal.com/2038051.html

Μαϊμούδες σερβιτόροι (video)

Posted: 07 Nov 2011 06:15 AM PST

Μαϊμούδες σερβιτόροιΈνας ταβερνιάρης στην Ιαπωνία αποφάσισε να προσλάβει 2 μαϊμούδες για σερβιτόρους. Από ότι φαίνεται η επιλογή του ήταν πετυχημένη...




http://www.piperies.gr

Hackers επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Adidas

Posted: 07 Nov 2011 06:08 AM PST

Η Adidas «κατέβασε» όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της καθώς δέχτηκε μια «πολύπλοκη και εγκληματική επίθεση» από hackers.


Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι επλήγησαν τα στοιχεία των πελατών της αλλά ότι «έριξε» το site για να προστατέψει τους επισκέπτες.Η είδηση αυτή προκαλεί ανησυχία καθώς λίγους μήνες πριν η Sony είχε δεχτεί σωρεία επιθέσεων με τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών να τίθενται σε κίνδυνο.


http://amanpoiare.blogspot.com
http://tosokaki.blogspot.com

Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες

Posted: 07 Nov 2011 06:02 AM PST

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον....

ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική 

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση 

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.
 



http://anti-ntp.blogspot.com

Οι Βρετανοί μας κάνουν ριάλιτι με τίτλο «Γίνε Ελληνας για μία εβδομάδα»!

Posted: 07 Nov 2011 05:58 AM PST

«Γίνε Ελληνας για μία εβδομάδα»!
Αυτός είναι ο τίτλος του νέου…ριάλιτι προγράμματος που κάνει απόψε πρεμιέρα στη Βρετανία από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Στο νέο πρόγραμμα, τρεις βρετανικές οικογένειες θα κληθούν να ζήσουν ως Ελληνες στην εποχή του μνημονίου. Μόνο που...

η…«προσομοίωση» της ζωής στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά με μια προκλητική προσέγγιση που αναπαραγάγει τα πιο αρνητικά στερεότυπα των νεοελλήνων. Μπορεί το Channel 4 να αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες θα πληρώνουν τους ίδιους φόρους, θα παίρνουν τις ίδιες συντάξεις και θα έχουν τις ίδιες εργασιακές συνθήκες, όπως οι Έλληνες, οι αληθινές προθέσεις του προγράμματος όμως είναι μάλλον διαφορετικές. Ετσι, όπως αναφέρει το δίκτυο στην ιστοσελίδα του, μια 54χρονη κομμώτρια θα ανακαλύψει τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, ένας οδηγός λεωφορείου θα λάβει τα ανάλογα επιδόματα και ένας γιατρός θα μάθει πως είναι να μην κόβεις αποδείξεις… Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι να αναλύσει τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση που συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
 



Πηγή: Ημερησία
olympia.gr
http://anti-ntp.blogspot.com

Αιολικό μαζεύει τον αέρα των φορτηγών στους αυτοκινητόδρομους

Posted: 07 Nov 2011 05:52 AM PST

Μια πρωτοποριακή αιολική μονάδα που συλλέγει και αξιοποιεί τις αέριες μάζες που μετακινούνται από το πέρασμα των φορτηγών και άλλων μεγάλων οχημάτων στους εθνικούς δρόμους ανάπτυξε μια γαλλική εταιρεία στη Βουργουνδία.

Την αιολική μονάδα κάθετου άξονα ανέπτυξαν το κέντρο τεχνολογίας Cetim και η εταιρεία CITA Productions, που παρότι εξειδικεύεται στα υδραυλικά συστήματα πυρηνικών μονάδων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια "στροφή" προς τις πράσινες τεχνολογίες.
Η πρώτη πιλοτική μονάδα έχει εγκατασταθεί στον εθνικό δρόμο Α6 κοντά στη πόλη Οσέρ.
Σκοπός των κατασκευαστών είναι όλες οι ηλεκτροδοτούμενες εγκαταστάσεις των εθνικών οδών της Γαλλίας να γίνουν ενεργειακά αυτόνομες , τοποθετώντας ανά 10 ή 15 χιλιόμετρα τα εναλλακτικά αιολικά.


http://www.econews.gr 
http://siteseeing.gr

Τι να κάνετε όταν δεν έχετε ιντερνετ

Posted: 07 Nov 2011 05:48 AM PST

Είστε από αυτούς που κοιτάζουν το e-mail τους  ανά 5 λεπτά. Που είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στο facebook και στο twitter και γενικά δε μπορούν να ζήσουν χωρίς internet;
Αν ναι, δείτε στην παρακάνω σκίτσο τι σας προτείνουμε να κάνετε όταν κόβεται η σύνδεσή σας…

http://siteseeing.gr

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΠΕΡΝΑ ΞΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.

Posted: 07 Nov 2011 05:43 AM PST

Η απειλή μάς προσπερνά 
Σχεδόν αόρατος για τα οπτικά τηλεσκόπια, αφού είναι πιο μαύρος από κάρβουνο, ένας αστεροειδής διαμέτρου 400 μέτρων -μεγαλύτερος από το μέσο αεροπλανοφόρο- θα βρεθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης πιο κοντά στη Γη από ό,τι η ίδια η Σελήνη.

Ο διαστημικός βράχος, με την ονομασία 2005 YU55, θα περάσει σε απόσταση 324.600 χιλιομέτρων στη 01.28 ώρα Ελλάδας στις 8 Νοεμβρίου. 


Η απόσταση ακούγεται μεγάλη, είναι όμως λίγο μικρότερη από τη μέση απόσταση Γης-Σελήνης στα 385.000 χιλιόμετρα. Το ίδιο το φεγγάρι θα βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον αστεροειδή, σε απόσταση περίπου 241.000 χιλιομέτρων.

Ο αστεροειδής 2005 YU55 σε εικόνα ραντάρ που ελήφθη λίγο μετά την ανακάλυψή του το 2005 (Πηγή: NASA/Cornell/Arecibo)

«Είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν αποτελεί απειλή» διαβεβαίωσε ο Ντον Γιόμανς, επικεφαλής του προγράμματος NEO της NASA, το οποίο παρακολουθεί τους διαστημικούς βράχους που θα μπορούσαν δυνητικά να χτυπήσουν τη Γη.

Θέλοντας να διαψεύσει μια ποικιλία αστικών μύθων για το τέλος της ανθρωπότητας, η NASA διαβεβαίωσε επίσης ότι «η βαρυτική επίδραση του αστεροειδή δεν θα έχει μετρήσιμες συνέπειες για οτιδήποτε εδώ στη Γη, συμπεριλαμβανομένης της παλίρροιας και των τεκτονικών πλακών».


Η πορεία του 2005 YU55. Στην πραγματικότητα ο αστεροειδής περνά πάνω από το επίπεδο των τροχιών της Γης και της Σελήνης (Πηγή: NASA/JPL-Caltech)

Έχουν περάσει 35 χρόνια από την τελευταία φορά που πλησίασε τόσο κοντά ένας αστεροειδής αυτού του μεγέθους, και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ελπίζει να συγκεντρώσει νέα στοιχεία για τη μορφολογία και τη σύσταση του βράχου.

Σώματα αυτού του μεγέθους εκτιμάται ότι προσκρούουν στη Γη κάθε 100.000 χρόνια. 

Αν έπεφτε στην ξηρά, υπολογίζει η NASA, ο 2005 YU55 θα δημιουργούσε κρατήρα με διάμετρο 6,4 χιλιόμετρα και βάθος πάνω από 500 μέτρα. 



Μαύρη μπάλα

Ο 2005 YU55 παρακολουθείται από την ανακάλυψή του το 2005. Είναι ένα σχεδόν σφαιρικό σώμα που περιστρέφεται αργά και είναι πιο μαύρο από το κάρβουνο στα ορατά μήκη κύματος.

Οι αστρονόμοι τον κατατάσσουν στους αστεροειδείς κατηγορίας C, οι οποίοι περιέχουν άνθρακα σε υψηλές αναλογίες, πιθανώς και νερό.

Όπως επισήμανε ο Ντον Γιόμανς του προγράμματος NEO, ένα σώμα αυτής της κατηγορίας θα μπορούσε να είναι ο προορισμός της πρώτης επανδρωμένης αποστολής σε αστεροειδή, την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ως στόχο για την ερχόμενη δεκαετία.

Η ανακάλυψη παγωμένου νερού στον 2005 YU55 θα ήταν ένας σημαντικός επιπλέον λόγος -σύμφωνα με τον Γιόμανς, οι αστεροειδείς αυτού του είδους θα μπορούσαν κάποτε να χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ανεφοδιασμού για αποστολές μεγάλης διάρκειας.

Η NASA ετοιμάζεται τώρα να μελετήσει τον 2005 YU55 με τα ραδιοτηλεσκόπια του Γκόλντστοουν στην Καλιφόρνια και του Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο. Τα δύο γιγάντια όργανα λειτουργούν περίπου όπως τα ραντάρ, εκπέμποντας ραδιοκύματα τα οποία ανακλώνται πάνω στο στόχο.

Η ευκαιρία για τους αστρονόμους είναι εξάλλου σπάνια: Η τελευταία φορά που πλησίασε τόσο κοντά στη Γη ένα σώμα αυτού του μεγέθους ήταν το 1976, και η επόμενη θα έρθει το 2028.

Ακόμα ένα κοσμικό ραντεβού προβλέπεται για τις 13 Απριλίου του 2029, όταν ο αστεροειδής Απόφις, διαμετρου 270 μέτρων, θα περάσει σε εξαιρετικά μικρή απόσταση, αλλά δεν θα χτυπήσει.

Υπάρχει όμως μικρή πιθανότητα να προσκρούσει στον πλανήτη όταν επιστρέψει στις 13 Απριλίου 2036.

το είδαμε: apocalypsejohn 

πηγή: newsin.gr


worldjudge2012



ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΗΛΙΔΑ "ΣΚΕΠΑΣΕ" ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Posted: 07 Nov 2011 05:39 AM PST

Μια τεράστια κηλίδα  τη μεγαλύτερη εδώ και πάρα πολλά χρόνια- ανακάλυψαν επιστήμονες του παρατηρητήριου Ηλιακής Δυναμικής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Ένα μέρος του Ήλιου έχει σκοτεινιάσει από την κηλίδα που έχει μήκος περίπου 80.000 χιλιόμετρα και πλάτος 40.000 χλμ.
Η κηλίδα σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν κοιτά ακόμη προς τη Γη, η οποία πρέπει να σημειωθεί πως έχει διάμετρο περίπου 12.800 χλμ, δεν είναι δηλαδή ούτε καν η μισή από την κηλίδα που υπάρχει στον Ήλιο.

Σε περίπου πέντε μέρες υπολογίζεται η Γη να αλλάξει τη θέση της σχετικά με το άστρο της και τότε η κηλίδα θα είναι εμφανής και από απλά ερασιτεχνικά τηλεσκόπια. Η κηλίδα ουσιαστικά αποτελείτε από πολλές μικρές κηλίδες οι οποίες είναι μεγαλύτερες από τη Γη.

Το φαινόμενο των κηλίδων εμφανίζεται όταν η μαγνητική δραστηριότητα της επιφάνειας του Ηλίου εντείνεται και έτσι εμποδίζει την εκροή της θερμότητας από τον πλανήτη τους καθώς φαίνονται πιο αχνές από τον περίγυρό τους.

Η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ προβλέπει 50% αυξημένη πιθανότητα τέτοιας απειλητικής ηλιακής δραστηριότητας στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού η μαγνητική δραστηριότητα που προϋποθέτει τις κηλίδες μπορεί να προκαλέσει ισχυρές εκπομπές ενέργειας από τον Ήλιο και να στείλει στην κατεύθυνση της Γης μεγάλες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, που είναι σε θέση να αποδιοργανώσουν τα ηλεκτρικά και δορυφορικά δίκτυα του πλανήτη 
 
 

πηγή:  newsbomb.gr
http://worldjudge2012.blogspot.com


Μοιράζουν την Ελλάδα στο ίντερνετ οι Ευρωπαίοι πολίτες!

Posted: 07 Nov 2011 05:31 AM PST

Μοιράζουν... την Ελλάδα


Και ξαφνικά η ελληνική γη γέμισε σημαίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι οι φορολογούμενοι πολίτες της υπόλοιπης

Ευρώπης που αποδέχτηκαν το κάλεσμα των δημιουργών της ιστοσελίδας claimgreece.com να διεκδικήσουν όποιο κομμάτι


ελληνικής γης επιθυμούν, επειδή σήκωσαν στις πλάτες τους τα χρέη της Ελλάδας.


Το σύντομο κείμενο, που συνοδεύεται από χάρτη της χώρας, έχει τίτλο «Διεκδίκησε το κομμάτι σου στην Ελλάδα» (-Claim 
your piece of Greece) και υπότιτλο "Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, εσείς το πληρώσατε! Διεκδικήστε το κομμάτι σας πριν το 

κάνει κάποιος άλλος! - "European Tax Payers, you paid for it! Claim your piece before somebody else does!". 




Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν ήδη δώσει αρκετά από τα χρήματά τους για να 

βοηθήσουν την Ελλάδα. Αν η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, -αναφέρεται στην ιστοσελίδα-τότε χρωστά 
στους Ευρωπαίους πολίτες. Οπότε τώρα ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει ένα κομμάτι από τον αγαπημένο του προορισμό 

διακοπών για ιδιωτική χρήση. Μάλιστα, η ιστοσελίδα προτρέπει τον... υποψήφιο ιδιοκτήτη να χτίσει μία βίλα στη γη που θα

διεκδικήσει, να φτιάξει πισίνα και να καλέσει τους φίλους του ώστε να πάνε... βαρκάδα στη θάλασσα που του ανήκει!. 
«Διασκέδασε, η Ελλάδα είναι δική σου!» τελειώνει το κείμενο του claimgreece.com.




http://www.pinnokio.gr

Τα καλύτερα νεκροταφεία του κόσμου, πριν φτύσεις τον κόρφο σου κλείσε θέση (με θέα)

Posted: 07 Nov 2011 05:27 AM PST

Ο θάνατος βρίσκει πιο γρήγορα τους καλύτερους από εμάς, δυστυχώς. Πιστεύεις, δεν πιστεύεις σε μια μετά θάνατον ζωήν, φρόντισε ό,τι σε βρει, να σε βρει με στιλ. Γιατί νομίζεις ότι σε ντύνουν με τα καλύτερά σου και σε μακιγιάρουν στην κηδεία σου;

Από τη Ευρώπη μέχρι το μακρινό Σίδνεϊ και από το Λος Άντζελες μέχρι το Ιράν, τα παρακάτω συγκροτήματα αποτελούν τις καλύτερες προτάσεις ενός τελευταίου, αλλά ίσως και του μονιμότερου διαμερίσματος σας. Ίσως βρείτε το ιδανικό σας σπίτι για πάντα, τώρα, σε καλή τιμή...
Montparnasse, Παρίσι
Ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι της Τέχνης είναι θαμμένοι εδώ. Είναι ένα all star cast αναπαυμένων κατοίκων, το οποίο προσφέρει την ηρεμία που ξέρεις ότι τελικά αξίζεις. Διάβασα ότι ο Γούντι Άλεν έχει κλείσει ήδη τάφο, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Hollywood Forever Cemetery, Λος Άντζελες
Πρόσφατα ανακαινισμένο, πανέμορφα πράσινο και λουλουδιασμένο, αποτελεί την τελευταία πολυτελή κατοικία αστεριών του κινηματογράφου και της μουσικής βιομηχανίας. Από τα πλεονεκτήματά του, αποτελεί η ελευθερία στο κτίσιμο του τάφου, με κάθε παραξενιά του μόνιμου ιδιοκτήτη. Ακόμα, δεν θα νιώθετε ποτέ μόνοι, καθώς οι επισκέπτες είναι καθημερινά πολλοί και μπαίνουν με σειρά προτεραιότητας.

Waverly Cemetery, Σίδνεϊ
Μόνο η πανοραμική θέα του στον ωκεανό, αξίζει να πεθάνεις γι αυτό. Είναι η τελευταία ευκαιρία σας να διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Την ημέρα μοιάζει ετοιμόρροπο, αλλά όμορφο. Το βράδι, ανατριχιαστικά υπέροχο, αλλά δεν θα σας νοιάζει, καθώς θα είστε σκεπασμένοι καλά.

Capuchin Cemetery, Ρώμη
Από τα πιο σουρεαλιστικά διακοσμημένα νεκροταφεία με 4.000 κρανία Καπουτσίνων μοναχών. Το φως που βγαίνει από τις διάφορες διεξόδους που βρίσκει στα κρανία τους είναι μοναδικό. Και σας αξίζει.

Pyramids of Giza, Κάιρο
Για όσους δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την συμβατική έννοια του όρου τάφος, αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση. Μετά από 4.000 χρόνια από την κατασκευή τους εξακολουθούν να μας κάνουν να πιστεύουμε στην μετά θάνατον ζωή. Και θα έχουμε όλο το χρόνο να το διαπιστώσουμε.

Panteon Civil de Dolores, Μεξικό
Η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Μεξικού, 1.000.000 εντυπωσιακών στρεμμάτων. Μπορεί να μην είναι τόσο γραφικό, όπως άλλα, αλλά μια τελευταία επίσκεψη αξίζει. Πολλοί ξεχωριστοί είναι θαμμένοι και εδώ στην δική τους ροτόντα των διακεκριμένων προσώπων, όπως και η αξέχαστη ηθοποιός Dolores del Río.

Cemeterio de la Recoleta, Μπουένος Άιρες
Δεν χρειάζεται να σας πω ότι εδώ αναπαύεται η Εβίτα Περόν, καθώς θα σκεφθείτε ότι για το λόγο αυτό η φήμη του προηγείται. Πολύ κοντά της όλα τα VIP της Αργεντινής. Πραγματικά ευρύχωρο και άνετο. Εδώ θα ταφεί και ο Μαραντόνα. Αν πεθάνει ποτέ...


  
Highgate Cemetery, Λονδίνο
Μεγάλο, γοτθικό και λαμπρά ατμοσφαιρικό επιλέχθηκε από τους Καρλ Μαρξ, Τζορτζ Έλιοτ και Τσαρλς Ντίκενς. Έχει αποτελέσει το τέλειο σκηνικό για τον Κόμη Δράκουλα το 1972. Είναι το τέλειο νεκροταφείο – φάντασμα.

Poet's Mausoleum, Ταυρίδα, Ιράν
Μόνο για εκκεντρικούς και ανοιχτόμυαλους το θαυμάσιο μαυσωλείο των ποιητών του Ιράν, δεν μοιάζει με κανέναν άλλο τάφο. Δραματικά μοντέρνο αν και 1000 ετών. Για τους πραγματικά λάτρεις της ποίησης και της διανόησης. Μόνο.
  Ζωή σε μας...
 





Πηγή: cosmo
http://www.pinnokio.gr

“Τον πυροβόλησα γιατί βίαζε τηλεπαθητικά τη γυναίκα μου”

Posted: 07 Nov 2011 05:23 AM PST

"Τον πυροβόλησα γιατί βίαζε τηλεπαθητικά τη γυναίκα μου"
Σοκ προκαλεί η είδηση πως άνδρας πυροβόλησε το γείτονά του επειδή πίστευε πως βίαζε τη γυναίκα του τηλεπαθητικά.
Ο Michael Selleneit είπε στην αστυνομία πως έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε το γείτονά του Tony Pierce στην περιοχή Centerville καθώς ο δεύτερος -κατά τον ισχυρισμό του πρώτου- σχεδίαζε να σκοτώσει τηλεπαθητικά εκείνον και τη σύζυγό του.

Ο 41χρονος πυροβόλησε το θύμα στο πόδι και την πλάτη ενώ πολλά όργανα έχουν τραυματιστεί από τις σφαίρες και ήδη του αφαιρέθηκε η σπλήνα, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε την επίθεση την ώρα που περιποιόταν τον κήπο του. Ο θύτης είχε καταδικαστεί το 1990 για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και μάλιστα λόγω της καταδίκης του απαγορευόταν η οπλοκατοχή.
Εκτός από τις… τηλεπαθητικές απειλές για δολοφονία ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βίαζε τηλεπαθητικά τη γυναίκα του. Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, γείτονες ισχυρίστηκαν πως οι δύο άνδρες τσακώνονταν πολύ συχνά.
Η κατάσταση της υγείας του Pierce παραμένει σταθερή.




Πηγή: cosmo.gr
http://www.otherside.gr

Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα

Posted: 07 Nov 2011 05:20 AM PST

Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (1)
Καλώς ή κακώς η ζωή μας εξαρτάται από τα χρήματα σε μεγάλο βαθμό. Όλα στρέφονται γύρω από αυτό και κάνουμε τα πάντα για να έχουμε και να τα αυξήσουμε όσο γίνεται αυτή την εποχή.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 πιο παράξενες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με το χρήμα για να δούμε αν όντως επαληθεύονται…

Aρ. 10 : Ο χρόνος δεν είναι χρήμα
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (2)

Σε μια σειρά από πειράματα που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του George Mason και του Texas φάνηκε ότι διαφοροποιείται η αποδοτικότητα των υπαλλήλων όταν εργάζονται με βάση τον χρόνο κι όχι με βάση το χρήμα. Άρα καλό θα ήταν να σκεφτούμε να κατανείμουμε καλύτερα τον χρόνο μας για να αισθανθούμε καλύτερα.

Aρ. 9 : Money, money, money
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (3)

Τα χρήματα κάνουν την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά. Σε μια σειρά από πειράματα, ψυχολόγοι ερευνητές βρήκαν ότι η αποδοτικότητα του προσωπικού και οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων αποδίδουν περισσότερο όταν τους υπενθυμίζουν τα χρήματα.

Aρ. 8 : Τέλος στην φοροδιαφυγή
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (4)

Η πληρωμή των φόρων προκαλεί ικανοποίηση και χαρά. Αν έβγαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα σίγουρα θα τους έπαιρναν με τις πέτρες, ειδικά αυτή την περίοδο! Στην Αμερική όμως που ζουν σε άλλη διάσταση, αυτά λέγονται! Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Oregon όταν πληρώνεις τους φόρους σου νιώθεις καλύτερα και θες να συνεισφέρεις στο κοινό καλό.

Aρ. 7 : Οι μουσικόφιλοι ξοδεύουν
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (5)

Όσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ και κατεβάζουν τραγούδια παράνομα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην μουσική. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα. όσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ ξοδεύουν 75% περισσότερα χρήματα στην μουσική από τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται. Και πως αιτιολογείται αυτό το ποσοστό; Απλά αυτοί που κατεβάζουν τραγούδια από το ίντερνετ ασχολούνται περισσότερο με την μουσική. Το γεγονός ότι ένα κατεβάζει παράνομα τραγούδια, δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύει ποτέ για να αγοράσει cd

Aρ. 6 : Το χρήμα είναι σαν ναρκωτικό
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (6)

Εάν αισθάνθηκες ότι έχεις τέτοια εξάρτηση από τα χρήματα όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά τότε ναι είσαι ένας από αυτούς που πιστεύει σε αυτή την έρευνα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Minnesota το να μετράς χρήματα –απλά να χειρίζεσαι λογαριασμούς- μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Aρ. 5 : Μοιράσου τα λεφτά σου
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (7)

Τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία όταν την ξοδεύεις για άλλους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο British Columbia και Harvard Business School έχουν βρει ότι τελικά τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Πότε; Όταν θα επενδύσεις για να χαρούν οι φίλοι σου, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι και φυσικά η οικογένεια σου. Πάρε για παράδειγμα, τη στιγμή που δίνεις στην κοπέλα σου το δώρο της για τα γενέθλια της! Βλέπεις το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της, αλλά σκέφτεσαι και τι θα επακολουθήσει για να σ' ευχαριστήσει…

Aρ. 4 : Αχ, αυτές οι σπάταλες…
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (8)

Οι περισσότερες έγνοιες οδηγούν τις γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερα. Λες και μας ήταν άγνωστο! Τώρα και οι έρευνες μας επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι σπάταλες. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Πανεπιστημίου Hertfordshire, το 79% των γυναικών απάντησαν ότι βγαίνουν για ψώνια για να νιώσουν καλύτερα. Shopping therapy εν καιρώ κρίσης όμως δεν συμφέρει καθόλου!

Aρ. 3 : Η ομορφιά παίζει ρόλο
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (9)

Οι όμορφοι βγάζουν περισσότερα από τους άσχημους. Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύετε ή όχι, αλλά σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Texas η ομορφιά παίζει ρόλο στις αποδοχές μας. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι βασικό ρόλο παίζει το κονέ που έχεις, τώρα προστίθεται κι η ομορφιά. Οι όμορφοι και περιποιημένοι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από αυτούς που θεωρούνται μέτριοι ως προς την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας. Και οι άσχημοι άνδρες επηρεάζονται περισσότερο από τις άσχημες γυναίκες. Οι άντρες που είναι άσχημοι τείνουν να κερδίζουν 9% λιγότερα χρήματα, ενώ οι άσχημες γυναίκες κερδίζουν μόλις 5% λιγότερα χρήματα.

Aρ. 2 : Το ύψος μετράει
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (10)

Οι ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο οικονομικό περιοδικό The Economic Record, οι πιο ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους κοντούς, γιατί οι πρώτοι θεωρούνται πιο έξυπνοι και πιο δυναμικοί. Βέβαια η ιστορία καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς μιας και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των ισχυρών ανθρώπων στον πλανήτη με ύψος όχι πάνω από 1.45, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Aρ. 1 : Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία
Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα (11)

Νομίζω πως δεν χρειαζόταν να διεξάγει κάποιος μια τέτοια έρευνα για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Missouri δεν ήταν και πολύ σίγουροι και την πραγματοποίησαν. Τα αποτελέσματα; Νομίζω πως δεν θα εκπλαγείτε… Τα μετρητά και η δημοσιότητα δεν φέρνουν ψυχική ικανοποίηση. Άντε τώρα! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αναπάντεχη απόκτηση πολλών χρημάτων, όπως είναι οι νικητές παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ ή λαχείου για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει και δυστυχία. Ωστόσο, η αυτονομία, η ικανοποίηση σε αυτό που κάνουμε, η φιλία και η αυτοεκτίμηση είναι αυτά που μας γεμίζουν με περισσότερη ενέργεια.






Πηγή: menslounge.gr
http://www.otherside.gr

''Μέδουσα. Η δύναμη του ασυνείδητου κόσμου''

Posted: 07 Nov 2011 05:03 AM PST


Σύμβολα - Μύθοι

Η λέξη Μέδουσα σημαίνει «κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση». Στα Σανσκριτικά η ίδια λέξη αποδίδεται ως Μεντχά, στα Ελληνικά Μήτις, και στα Αιγυπτιακά Μετ ή Μάατ. Τούτη η θεότητα ήρθε στην Ελλάδα πιθανώς από τη Λιβύη, όπου λατρευόταν από τις Αμαζόνες ως Θεά-Ερπετό. Ως Μέδουσα (Μήτις) ήταν η καταστροφική όψη της μεγάλης τριπλής Θεάς που επίσης αποκαλείται, Νιθ, Ανάθ, Αθήνη ή Αθήνα στη Β. Αφρική και Αθάνα περίπου το 1400. π.Χ. στη μινωική Κρήτη.



Τι είναι αυτό το όνομα και τι αντιπροσωπεύει, όταν μέσα από τα βάθη των αιώνων φέρνει ανατριχίλα και ταραχή; Εκείνο το φοβερό κεφάλι όπου ωσάν μαλλιά τα φίδια σφύριζαν και τα μάτια πέτρωναν οτιδήποτε κοίταζαν; Ποια είναι αυτή η τόσο αρχέγονη δύναμη, που η ίδια η θεά Αθηνά φέρει ως τρόπαιο στο θώρακά της και πάνω στην ασπίδα της; Ποια είναι αυτή που μέσα της έχει ως καρπό τον θεϊκό Πήγασο και τον γίγαντα Χρυσάορα με το χρυσό σπαθί; Όσον αφορά στον Ζαν Ρισπέν, η Αθηνά και η Γοργώ φιλονίκησαν για το βραβείο της ομορφιάς. Κατά την Ann Shearer πιθανώς η Μέδουσα, πανέμορφη, πριγκήπισσα με υπέροχους ξανθούς βόστρυχους, κυνηγημένη από τον Ποσειδώνα, ενέδωσε στις ορέξεις του μέσα στο ναό της Αθηνάς. Η Αθηνά τότε μεταμόρφωσε τη Μέδουσα σε τέρας με φίδια αντί για μαλλιά, δόντια όμοια με χαβλιόδοντες αγριόχοιρου, μάτια που απολίθωναν, χέρια χάλκινα και χρυσά φτερά.

Δεν αρκείται όμως η Αθηνά στην παραμόρφωση της Μέδουσας. Θέλει και το κεφάλι της. Και μόλις ο Περσέας (γιος του Δία και της Δανάης), υπερηφανεύεται ότι θα φέρει στον Πολυδέκτη το κεφάλι της Γοργούς, η θεά Αθηνά τρέχει να τον βοηθήσει. Του δίνει καλογυαλισμένη ασπίδα για να τη χρησιμοποιήσει σαν καθρέφτη και έτσι να αποκόψει το τρομερό κεφάλι δίχως να το κοιτάζει. Επίσης, του δίνει φτερωτά σανδάλια και μαγικό σακούλι για να μεταφέρει τη δύναμη του ίδιου του κεφαλιού. ΄Εχοντας συννενοηθεί με τον ¶δη και την Ερμή, λέει στον Περσέα, ποιους θα συναντήσει για να του δώσουν την περικεφαλαία που θα τον κάνει αόρατο και από πού θα πάρει το δρεπάνι για τον αποκεφαλισμό. ΄Ετσι και έπραξε ο Περσέας και κατάφερε τον άθλο, ωστόσο τίποτε δε θα είχε κατορθώσει χωρίς τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς. Μα και τη φοβερή δύναμη της Μέδουσας που παρέλυε τα πάντα, η Αθηνά της την έδωσε. Αυτή τη δύναμη φαίνεται πως επιθυμεί να ανακτήσει η θεά μέσω του άθλου του Περσέα.

Αν κοιτάξουμε την καταγωγή της Μέδουσας, η δύναμή της έχει πανάρχαια ρίζα. Εγγονή της Γαίας και του Πόντου. Αυτό το ζεύγος γέννησε τον Φόρκυ (ο γέροντας σοφός της θάλασσας) και την Κητώ (το τέρας). Ο Φόρκυς και η Κητώ γέννησαν τρεις Γοργόνες. Τα ονόματά τους είναι ενδεικτικά δύναμης: «Σθενώ»-δύναμη, «Ευρυάλη»-των αλμάτων, «Μέδουσα»-Δέσποινα, Βασίλισσα, Κυβερνήτης και Πονηρή. Ωστόσο, η Αθηνά επιθυμεί να συνδεθεί με τούτη τη φοβερή δύναμη. Κι εδώ αξίζει να προσέξουμε μερικά από τα πολυπληθή επίθετα της θεάς: Σθένια (ισχυρή, δυνατή), Γοργώπις (έχει άγρια μάτια), Μαχανίτις, (εκείνη που μηχανεύεται διάφορα), Δολομίτις (δόλια, πανούργα) και ένα σωρό άλλα συναφούς νοήματος.

Στο βιβλίο της «Αθηνά», η Ann Shearer γράφει: «...Αρκεί να ξανακοιτάξουμε το μικρό σάλι στο λαιμό της Βαρβάκειου Αθηνάς, αντίγραφο του μεγάλου αγάλματος της Αθηνάς ως προστάτιδας της πολιτειακής τάξης, για να διαπιστώσουμε ότι αμέσως το κεφάλι της Μέδουσας μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Παρόλαυτά, μερικοί λένε ότι η ίδια η μεγάλη αιγίδα της θεάς είναι φτιαγμένη από το δέρμα της Μέδουσας. Δηλαδή, αντί να επιθυμεί απλώς ένα σύμβολο εκείνης της αρχαίας δύναμης, η Αθηνά θέλει να τυλιχθεί ολόκληρη μέσα της, να την αφομοιώσει (Παυσανίαςα, ΙΙ). Φαίνεται ότι εκείνο που θέλει πάνω από όλα είναι να διατηρήσουμε αυτή τη διττή εικόνα, ώστε βλέποντας τη μια πλευρά της δύναμης, να βλέπουμε επίσης και την άλλη...».

Η Αθηνά ανακτώντας το κεφάλι της Μέδουσας, με την επανένωση των πλευρών της αρχαίας δύναμης που είχαν διαχωριστεί σε θετικό και αρνητικό πόλο, μας θυμίζει πάντα ποιος είναι ο σοφότερος τρόπος.

Από μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση από αυτή της Αθηνάς με τη Μέδουσα. Η θεά εμπνέει τους ήρωές της. Η ενεργητική της δύναμη είναι ακριβώς το αντίθετο της παραλυτικής απραξίας της Μέδουσας. Η Αθηνά φέρνει τη συνείδηση. Η φυσική κατάσταση της Μέδουσας, αν δεν την ξυπνήσουν τα φίδια της, είναι βαθιά ασυνειδησία. Στο διαχωρισμό ανάμεσα στην Αθηνά και τη Μέδουσα, έχουμε μια περιγραφή και προειδοποίηση για το τι συμβαίνει όταν αποξενωθούν η διάνοια και η ύλη, ο νους και ο υλικός κόσμος.

Οφείλεται ιδιαίτερα στο δαιμόνιο της Αθηνάς, η διατήρηση των δύο σε αρμονική συνύπαρξη. Δικό της δώρο είναι το ότι βλέπουμε και κατανοούμε τη θέση των πραγμάτων. Μόλις χαθεί αυτή η σχέση, έχουμε μόνο αδρανή ύλη και διάνοια που έχει χάσει το στόχο της. ΄Ετσι, ο υλικός κόσμος γίνεται εχθρός της υψηλής διανόησης. Την ανακόπτει, περιορίζει τις φιλοδοξίες της, όπως ακριβώς η αδρανής και παράλυτη Μέδουσα περιόριζε τη λαμπρή πτήση του φτερωτού Πήγασου. Όταν τελικά πεθαίνει η Μέδουσα, κατορθώνει να ξεφύγει το πνευματικό ένστικτο.

Χρειαστήκαμε αρκετό καιρό για να καταλάβουμε πως οι τεχνολογίες που καθοδηγεί ο νους, καθώς είναι ασύνδετες με την πραγματικότητα της ύλης που επεξεργάζονται, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που μερικές φορές μοιάζει να μας απειλεί με πλήρη καταστροφή.

Κι όμως η Μέδουσα, μόλις περιέλθει στην αρματωσιά της θεάς Αθηνάς, φέρνει τα δικά της δώρα: Μέσα στο σακούλι, εκτός από το κεφάλι της Μέδουσας, υπάρχουν δύο φιάλες με το αίμα της Γοργούς από τις φλέβες του δεξιού μα και του αριστερού χεριού, αίμα που δίνει ζωή και θάνατο. Αυτό το αίμα χρησιμοποιεί και ο Ασκληπιός. Αρκετοί λένε πως το σακούλι περιείχε και το αλφάβητο. Το φοβερό πρόσωπο στραμμένο προς τον εξωτερικό κόσμο προστατεύει ό,τι βρίσκεται στον εσωτερικό.Οι νοικοκύρηδες προστάτευαν την περιουσία τους τοποθετώντας ένα γοργόνειο στον εξωτερικό τοίχο των σπιτιών τους. Οι κεραμείς το τοποθετούσαν πάνω στο άνοιγμα του καμινιού, για να αποτρέψουν επίδοξους κλέφτες. Ο Αγαμέμνων τη φέρει στο κέντρο της ασπίδας του, όπως και πολλοί άλλοι πολεμιστές. Για όσους την τιμούν, η Μέδουσα προσφέρει την προστασία της. ΄Ισως η δύναμή της να προστάτευε και την ίδια την Αθηνά, διατηρώντας απαραβίαστο από τη νέα ηρωική συνείδηση το ουσιαστικό στοιχείο στη φύση της ίδιας της θεάς. Αξίζει να μελετήσει κανείς την άποψη των Ορφικών που αποκαλούσαν τη σελήνη «κεφάλι της Γοργούς». Και για τη θεά Αθηνά έλεγαν ότι «τα πάντα θα τελείωναν για εκείνη αν έχανε τα χέρια της». Πλούσιο υλικό για μελέτη υπάρχει στην κάθοδο της Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο και στην κάθοδο της Ινάνα της σουμεριακής μυθολογίας, στο βασίλειο της Ερεσκιγκάλ.

Ακόμη αξίζει να προσεγγίσουμε την αλχημική άποψη. Σε ένα άλλο κεφάλαιο του βιβλίου «Αθηνά» της Ann Shearer, αναφέρεται: «...Στην αλχημική διαδικασία, που είναι επίσης και μεταμόρφωση του ατόμου, οι ιδιότητες της Αθηνάς είναι απαραίτητες. Είναι η Δέσποινα Αλχημεία, που κατοικεί στο κέντρο της που είναι ο αθάνωρ, ο αλχημιστικός κλίβανος, με το σύντροφό της το βασιλιά Αθάνορα. Σε μια εικονογράφηση του 15ου αιώνα η κουκουβάγια της παρακολουθεί, καθώς η θεά κρατά στο ένα χέρι τον ήλιο του συνειδητού και στο άλλο το δόρυ και την ασπίδα με το Γοργόνειο. Το τρομερό κεφάλι είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας. Διότι, όπως γνωρίζουν οι αλχημιστές, 'δεν υπάρχει γένεση χωρίς φθορά', δεν υπάρχει κόκκινος χρυσός χωρίς πρώτα τη μαύρη απολίθωση, την οποία συμβολίζει το κεφάλι της Μέδουσας». 

 


της ΡΕΝΑΣ ΔΙΑΚΙΔΗ
http://ostria-gr.blogspot.com
http://strangehellas.blogspot.com
http://volostv.blogspot.com

10 Περίεργες συμπτώσεις ! ! !

Posted: 07 Nov 2011 04:39 AM PST


Η κατάρα του αμαξιού του James Dean
Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε οτι ήταν πολύ γρουσούζικο.

α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε απο τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε απο το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.
β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε απο κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά απο λίγο καιρό κατα τη διάρκεια ενος αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα απο το αυτοκίνητο του James Dean.
γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ
στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε απο φωτιά.
δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστικε στο Sacramento, αλλα έπεσε απο τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.
ε) Στο Oregon, το τρέϊλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε απο τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μια βιτρίνα.
στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριοδώς διαλήθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.

Ένα μωρό που έπεσε απο παράθυρο δύο φορές και σώθηκε απο τον ίδιο άνθρωπο
 
Στο Detroit γύρω στο 1930 μια νεαρή μητέρα θα πρέπει να ευχαριστεί για πάντα έναν άντρα με το όνομα Joseph Figlock. Καθώς ο Figlock περπατούσε στο δρόμο, το μωρό της γυναίκας αυτής έπεσε πάνω στον Figlock, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η πτώση και να μην πάθει κακό κανείς απο τους δυο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια ακριβώς σκηνή επαναλήφθηκε με το ίδιο μωρό να πέφτει, απο το ίδιο παράθυρο στο ίδιο άτομο. Και πάλι δεν χτύπησε κανείς απο τους δυο.

Μια σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά απο χρόνια
 
Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία απο τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε οτι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα η σφαίρα του έιχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και έιχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον ευατό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα έιχε τη σφαίρα πάνω του. Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη. Η έκρηξη προκάλεσε την εξοστράκηση της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Δίδυμα αγόρια, δίδυμες ζωές
 
Η ιστορίες με δίδυμα παιδία και σχεδόν δίδυμες ζωές είναι εκπληκτικές αλλα ίσως όχι όσο των δύο διδύμων απο το Ohio. Τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν απο διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να υπάρχει επαφή μεταξύ των οικογενειών, και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδία James. Και οι δύο μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον και όμως και οι δύο ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου, και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτικαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda. Και οι δύο είχαν γιούς, και ο ένας τον είχε ονομάσει James Alan και ο άλλος James Allan. Και οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty. Επίσης είχαν σκύλο και οι δύο με το όνομα Toy. 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

Ακριβώς όπως το βιβλίο του Edgar Allan Poe
 
Το δέκατο ένατο αιώνα ο φημισμένος συγγραφέας , Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με το όνομα " Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ" . Έχει θέμα τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν και να φάνε τον καμαρότο που το όνομα του ήταν Richard Parker. Κάτι χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίο Mignonette ναυάγησε με μόνο 4 επιζώντες που ήταν σε μια βάρκα για αρκετές μέρες. Τελικά, τα 3 ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

Δίδυμοι σκοτώθηκαν στον ίδιο δρόμο με δύο ώρες διαφορά
 
Το 2002 , 2 εβδομηντάχρονοι δίδυμοι πέθαναν με διαφορά δύο ωρών στον ίδιο δρόμο, σε δύο διαφορετικά ατυχήματα. Ο πρώτος απο τους διδύμους πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό ενω βρισκόταν στο ποδήλατό του στο Raahe, 600 χιλιόμετρα μακριά απο την πρωτεύουσα Helsinki. Πέθανε μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά απο το σημείο που πέθανε κ ο αδελφός του. Ένας αστυνομικός δήλωσε οτι παρόλο που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, δεν γίνονται συχνά ατυχήματα πράγμα που κάνει το γεγονός ακόμα πιο απίστευτο.

Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας όλες διακόπηκαν απο τον ίδιο μοναχό
 
Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον δέκατο ένατο αιώνα και απ΄οτι φαίνεται δεν ήταν και πολύ χαρούμενος αφού αρκετές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν ήταν 18 χρονών προσπάθησε να κρεμαστεί αλλα διέκοψε τα σχέδια του λόγο της μυστηριώδης παρουσίας ενός μοναχού. Στην ηλικία των 22 ξαναπροσπάθησε αλλα και πάλι ο ίδιος μοναχός τον διέκοψε. 8 χρόνια αργότερα τον καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα, λόγο των πολιτικών του απόψεων. Και πάλι η ζωή του σώθηκε απο την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. Στην ηλικία των 68 χρόνων επιτέλους κατάφερε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Την κηδεία έκανε ο ίδιος μοναχός το όνομα του οποίου ο Aigner ποτέ δεν έμαθε.

Κέρδη απο το Poker στο ανυποψίαστο γιό
 
Το 1858 ο Robert Fallon πυροβολήθηκε ως πράξη εκδίκησης απο αυτούς που έπαιζαν μαζί του Poker. Ισχυρίστηκαν οτι ο Fallon κέρδισε 600 δολλάρια κλέβοντας. Με την θέση του Fallon άδεια και ενώ κανείς δεν ήθελε να την πάρει γιατί το θεωρούσαν γρουσουζιά , βρήκαν ένα νέο παίκτη για να συνεχίσουν και του φόρτωσαν τα 600 δολλάρια του νεκρού άντρα. Μέχρι να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει το φόνο, ο άντρας είχε μετατρέψει τα 600 δολλάρια σε 2200 δολλάρια. Η αστυνομία απαίτησε τα 600 δολλάρια ( που αρχικά κέρδιζε ο Fallon) να πάνε στον πιο κοντινό συγγενή του, και εκεί ανακάλυψαν οτι ο νέος παίκτης ήταν ο γιος του Fallon ο οποίος δεν είχε δεν τον πατέρα του για 7 χρόνια!

Μία νουβέλα που περιέγραφε τον κατάσκοπο της διπλανής πόρτας
 
Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει τη νουβέλα του Barbary Shore, δεν είχε σχέδια να περιλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο σαν χαρακτήρα. Καθώς δούλευε πάνω στο βιβλίο του περιέλαβε ένα Ρώσο κατάσκοπο στην Αμερική σαν χαρακτήρα. Όσο προχωρούσε η νουβέλα, ο κατάσκοπος έγινε ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου το γραφείο μετανάστευσης της Αμερικής, συνέλαβε έναν άντρα που έμενε ακριβώς πάνω απο τον Norman Mailer. Ήταν ο Colonel Rudolf Abel, υποτιθέμενος μεγάλος κατάσκοπος της Ρωσίας που δούλευε στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο Mark Twain και ο κομήτης του Halley.
 
Ο Mark Twain γεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 και πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Αυτό το είχε προβλέψει και ο ίδιος το 1909 όταν είπε: "Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του".


 
 
a-pistefto
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Ιστορική φωτογραφία!

Posted: 06 Nov 2011 10:59 AM PST

ΠΑΓΟΣ!!
Για πρώτη φορά συνεδριάζουν οι τρεις ισχυροί άνδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.. Ο πάγος των σχέσεων μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά δεν έσπασε.. Οι δύο Πρόεδροι δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, ενώ ο Σαμαράς δεν μοίρασε ούτε ένα....




χαμόγελο σε αντίθεση με τον Παπανδρέου...



trlokouneli
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

Η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου με 181 μέλη σε σπίτι 100 δωματίων! (φώτος)

Posted: 05 Nov 2011 01:04 PM PDT


Γνωρίστε μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου, η οποία έχει έδρα την Baktwang, στην Ινδία, και ζει σε ένα τετραώροφο σπίτι με 100 δωμάτια.

Ο επικεφαλής της οικογένειας είναι ο Ziona Chana, ένας εργαζόμενος σε κατασκευές, και τα 181 μέλη της οικογένειάς του περιλαμβάνουν: αυτόν, τις 39 γυναίκες του, 94 παιδιά, 14 νύφες και 33 εγγόνια.

Το μικρότερο παιδί του Ziona είναι πέντε ετών και ο 67χρονος επιμένει ότι είναι ευλογημένος.

"Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό άνθρωπο που είμαι...

σύζυγος 39 γυναικών και επικεφαλής της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο", δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχει μια ιεραρχία διοίκησης που θυμίζει στρατιωτική εκπαίδευση στο 100-δωματίων  τετραώροφο σπίτι της οικογένειας.

Η Πρώτη γυναίκα του, η Zathiangi, 71 ετών, οργανώνει όλους τους άλλους, όταν πρόκειται για δουλειές του σπιτιού. Όλες οι γυναίκες στην οικογένεια πρέπει να αναλαμβάνουν εκ περιτροπής να κοιμούνται στο διπλό κρεβάτι του Ziona, το οποίο όπως αποδυκνείεται είναι μάλλον ένα εξαιρετικά "εύφορο μέρος".

Ο Ziona ανήκει και είναι ο ηγέτης της χριστιανικής σέκτας Chana, η οποία περιλαμβάνει περίπου 4.000 οπαδούς και επιτρέπει την πολυγαμία. Οι γάμοι του χαρακτηρίζονται ως ευγενική χειρονομία, καθώς πολλές από τις συζύγους του ήταν πρώην φτωχές και ορφανές γυναίκες του χωριού.

Εκτός από το τιτάνιο έργο του πλυσίματος των ρούχων, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι να ετοιμάζει κάποιος το γεύμα σε αυτό το νοικοκυριό;

 
 
 
 
 
http://www.koulo.gr

Χιμπατζής ταΐζει τιγράκια με μπιμπερό! (βίντεο)

Posted: 05 Nov 2011 01:00 PM PDT


O Dodo είναι ένα πολύ ασυνήθιστο δύομιση ετών πρωτευόντων αρσενικό. Ο ευαίσθητος χιμπατζής φροντίζει τα μωρά τίγρης που έρχονται και φεύγουν στη φάρμα κροκοδείλων και ζωολογικό κήπο Samut prakarn, που βρίσκεται περίπου 25 μίλια ανατολικά της Μπανγκόκ.


Αρχικά, οι εκπαιδευτές του, προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τις ικανότητές του βλέποντας το γεγονός ότι ο χιμπατζής δεν...

φοβόταν τα μικρά τιγράκια, τα οποία κυμαίνονται σε ηλικία από τρεις εβδομάδες ως πέντε μήνες.

Επιμελώς, εργάστηκαν με τον Dodo μέχρι που απέκτησε την ικανότητα να τα ταίζει με το μπιμπερό.

«Δεν ήταν δύσκολο, αφού ο ίδιος ξέρει πώς να κρατήσει το μπουκάλι. Δίδασκα σε αυτόν ακριβώς πώς να το κρατήσει και να μείνει μαζί με το λιονταράκι. Τον δίδασκα κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να το κάνει», λέει ο εκπαιδευτής Sirinaj, ο οποίος έχει εργαστεί στο ζωολογικό κήπο για δύο δεκαετίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Dodo είναι η άτακτη φύση του. Χρειάζεται να παρακολουθείται όταν έχει τη φροντίδα για τα μικρά λιονταράκια καθώς εύκολα αποσπάται από τα καθήκοντά του ως παιδαγωγός και προτιμάει να παίξει μαζί τους.

Όταν τα μικρά γίνουν πάρα πολύ μεγάλα για να μπορεί να τα χειριστεί ο Dodo, μετακινούνται σε ένα πιο κατάλληλο χώρο και νέα μωρά έρχονται να τα αντικαταστήσουν.

Ο Dodo είναι πάντα απασχολημένος με νέα στόματα που πρέπει να θρέψει.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο που δείχνει αυτόν και τα πεινασμένα μικρά:




http://www.koulo.gr

Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!

Posted: 05 Nov 2011 12:54 PM PDT

perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!
Διεθνής ομάδα ερευνητών εντόπισε το μεγαλύτερο ιστό αράχνης στον πλανήτη σε τροπικό ποτάμι της Μαδαγασκάρης. Οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι η αράχνη Caerostris darwini (σ.σ. το είδος της ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι) φτιάχνει τον πιο ισχυρό, ανθεκτικό ιστό, αλλά -όπως αποδείχθηκε τώρα- μπορεί να φτιάξει και τον πιο μεγάλο σε έκταση.


perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!
Ο ιστός που ανακάλυψαν οι ερευνητές φτάνει τα 25 μέτρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εκτείνεται από τη μία όχθη του ποταμού στην απέναντι. Αντίθετα με τα περισσότερα είδη αράχνης που δημιουργούν τον ιστό τους σε «κρυφά» σημεία ώστε να παγιδεύουν ανυποψίαστα «θύματα», η Caerostris darwini «κεντά» το δικό της σε ανοικτά, ορατά πεδία ποντάροντας στην ισχύ και στην έκτασή του.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη!
Η επιλογή του τροπικού ποταμού δεν είναι επίσης τυχαία, αφού η αράχνη γνωρίζει ότι εκεί κυκλοφορούν πολλά έντομα,  ορισμένα εκ των οποίων κινούνται πάνω στο νερό και δεν βλέπουν τον ιστό. Έτσι, όταν τα… ανέμελα έντομα αποφασίζουν να πετάξουν παγιδεύονται αμέσως στο σφιχτό «κέντημα» της αράχνης. Σκαθάρια, σφήκες, λιβελούλες, μύγες είναι ορισμένα από τα θύματα της Caerostris darwini, όπως θα δείτε και στο ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί.
perierga.gr - Ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον πλανήτη! 




πηγή: tovima
http://perierga.gr

Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο

Posted: 05 Nov 2011 12:50 PM PDT

Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο Οι δρόμοι του Λονδίνου απέκτησαν άλλη χάρη.
Το Λονδίνο το φθινόπωρο είναι μοναδικό! Τα δέντρα παίρνουν μια κίτρινο-πορτοκάλο-κόκκινη απόχρωση και πέφτουν σιγά σιγά, χαρίζοντας μια φθινοπωρινή νότα στην πόλη!



Αυτή τη φορά, όμως, δημιούργησαν ένα εντελώς ξεχωριστό σκηνικό!
Τα πεσμένα φύλα στην άσφαλτο, πατήθηκαν από αυτοκίνητα και έφτιαξαν ένα μοναδικό… κολάζ!

Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο

Οδηγοί και περαστικοί κοιτούν με περιέργεια το θέαμα, που έχει «επιλεκτικά» καλύψει κάποια τμήματα του δρόμου!

 Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο
Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο
 Φυσικό κολάζ… στην άσφαλτο

 
 
 
 
http://perierga.gr
http://obelix7.blogspot.com

Πόσες σημαίες χωρών μπορούν να προκύψουν από τη σημαία της Νορβηγίας (;)

Posted: 05 Nov 2011 12:46 PM PDT


  Δείτε την απάντηση...










 
 
 
 
http://clopyandpaste.blogspot.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές